Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

«Φταίει η αστυνομία»!!

Τις ευθύνες στην ΕΛΑΣ επέρριψε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Κάρμης, κατά την απολογία στην πειθαρχική επιτροπή της Super League.

«Φταίει η αστυνομία»!
Ο κ. Γιάννης Κάρμης εκπροσώπησε νομικά το «τριφύλλι», συνοδευόμενος από την κ. Αθηνά Μπαλωμένου, αλλά και τον κ. Ηρειώτη, ως μάρτυρα. Η απολογία των «πρασίνων» για τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο, διήρκησε κάτι λιγότερο από δυο ώρες, ενώ θα ακολουθήσει στα γραφεία της ΕΠΟ η απολογία για τα όσα συνέβησαν στο τελικό κυπέλλου.

Ο κ. Κάρμης είπε, κατά την απολογία του:

«Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν υπήρχαν οι δυο ομάδες την ώρα που ξεκίνησαν τα επεισόδια, οπότε δεν προκύπτει κάποια παρακώλυση του αγώνα. Έχει ευθύνη η ΕΛΑΣ, διότι εκείνη είναι υπεύθυνη να σχεδιάσει, να προλάβει και να καταστείλει εν πάση περιπτώσει οποιοδήποτε γεγονός το οποίο προσβάλει την ομαλή τήρηση του αγώνα.

Παραμένουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι οι ηθικοί αυτουργοί, διότι ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Παναθηναϊκός δεν έχουν αμελήσει στο παραμικρό για τα γεγονότα και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα περιστατικά.

Τα επεισόδια δεν έχουν χαρακτήρα εκτεταμένων διότι έγιναν στις κερκίδες και όχι στον αγωνιστικό χώρο, άσχετα με το τι γράφει στην έκθεση της η ΕΛΑΣ. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη η πρωτοβουλία των δυο ΠΑΕ να διεξαχθεί αγώνας με την παρουσία φιλάθλων και των δυο ομάδων και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για να συμβεί αυτό. Εκείνο που θα μπορούσαμε να καταλογίσουμε στους δυο προέδρους, αν θα μπορούσαμε, είναι μια αφέλεια για την παρακολούθηση αγώνα με φίλους και των δυο ομάδων, διότι δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι καιροί για κάτι τέτοιο».

Τέλος, ο κ. Κάρμης τόνισε πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει την αντικειμενική ευθύνη, για τους 10,20,50 που παρεισέφρησαν μέσα οι οποίοι δεν είχαν ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε, ο κ Ηρειώτης, ως μάρτυρας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η ΕΛΑΣ έδωσε εντολή να μην περάσουν από έλεγχο οι φίλοι του ΠΑΟΚ έξω από το γήπεδο, διότι είχαν ελεγχθεί σε δυο σημεία, στις Αφιδνές και στην Σχολή Αστυνομίας, στην Μεσογείων. Κατά την είσοδο των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο γήπεδο και την έναρξη των ρίψεων των αντικειμένων από αυτούς, με δική μου πρωτοβουλία κατεβήκαμε κάτω στο γήπεδο όλοι οι εκπρόσωποι των δυο ΠΑΕ και προσπαθήσαμε να σταματήσουμε όσα γίνονταν, με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Μαζί μας μπήκαν και άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου για να απομακρύνουν τα όποια αντικείμενα είχαν πέσει σε αυτό. Κάναμε αναφορά στην ΕΛΑΣ και ενημερώθηκε και ο αρχηγός της.

Η όλη χρονική διάρκεια των επεισοδίων ήταν λίγα λεπτά, σε απόδειξη ήταν το ξύλο που έπεσε όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισήρθαν στη Θύρα 6 του γηπέδου και μάζεψαν τους φίλου του ΠΑΟΚ στο άνω μέρος της.

Εάν το είχαν κάνει από την αρχή αυτό τίποτε δεν θα είχε συμβεί. Θεωρώ πως η παρουσία των εκπροσώπων των δυο ΠΑΕ ήταν κατευναστική και λειτούργησε θετικά στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Θεωρώ υπερβολικό το κατηγορητήριο για εκτεταμένα επεισόδια.

Το συνολικό κομμάτι των φίλων του Παναθηναϊκού δεν δημιούργησε το παραμικρό. Ζητήθηκαν ευθύνες από την ΕΛΑΣ και μας απάντησαν πως διεξάγεται ΕΔΕ για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν χωρίς συνοδεία μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: