Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ασύλληπτα κακό τελείωμα του Μάτιτς!! (video)

Έχουμε δει τελειώματα φάσεων για γέλια, αλλά ο Μάτιτς, στο εν εξελίξει ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι, το πήγε ένα βήμα παρακάτω! Δείτε το… αδιανόητα άσχημο finish του Σέρβου.

Ασύλληπτα κακό τελείωμα του Μάτιτς! (video)Να 'σαι φίλος της Τσέλσι και να μην σου μένει τρίχα στο κεφάλι απ' το τράβηγμα...

Τα πράγματα κύλησαν ιδανικά για τον Μάτιτς. Ήταν μόνος απέναντι στον Ντε Χέα, είχε ΟΛΟ τον χώρο και τον χρόνο να κάνει ό,τι θέλει και τελικά τι έκανε;

Μια... τρύπα στο νερό! Διότι το αδιανόητα άσχημο τελείωμά του -στο τετ-α-τετ με τον Ισπανό γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ- έστειλε την μπάλα στα περιστέρια και... λογικά θ' άκουσε αρκετές «κατάρες»!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζόνσον-Όντομ και τη… βούλα μέχρι το 2018!!


Τζόνσον-Όντομ και τη… βούλα μέχρι το 2018!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, ο οποίος θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα μέχρι τη σεζόν 2017/18!

Την απόκτηση του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός! Ο Αμερικανός γκαρντ έχει συμφωνήσει μέχρι το τέλος της σεζόν με τους πρωταθλητές Ελλάδας, ωστόσο υπάρχει σχετική οψιόν στο συμβόλαιό του που μπορεί να τον κρατήσει στο λιμάνι μέχρι τη σεζόν 2017/18!

Μέχρι πρότινος, ο 26χρονος αγωνιζόταν στην Τουρκία και την Τραμπζονσπόρ, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 14,6 πόντους (55,7% στα δίποντα και 41,2% στα τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 29,3 λεπτά στο πρωτάθλημα, ενώ στο Eurocup είχε σε 10 αγώνες 7,6 πόντους (43,2% στα δίποντα, 32,1% στα τρίποντα, 57,9% στις βολές), 3,7 ασίστ, 3,0 ριμπάουντ, 0,4 κλεψίματα και 2,6 λάθη σε 26,1 λεπτά ανά αγώνα.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, ο Τζόνσον-Όντομ αναμένεται το βράδυ της Δευτέρας (28/12) στην Ελλάδα, μέσω Κωνσταντινούπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Ντάριους Έρβιν Τζόνσον-Όντομ. Ο Αμερικανός γκαρντ θα φορά την “ερυθρόλευκη” φανέλα έως τη σεζόν 2017-2018».

Το who is who του Ντάριους Έρβιν Τζόνσον-Όντομ
Hμ. Γεν.: 28/9/1989
Τοπ. Γεν.: Νορθ Καρολάινα
Ύψος: 1.88
Πρ. Ομάδες: Los Angeles Lakers (2012-2013), Spartak St. Petersburg (2013), Sichuan Blue Whales (2013), Springfield Armor, Philadelphia 76ers (2014), Pallacanesto Cantu (2014-2015), Trabzonspor.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ετοιμάζεται για επιστροφή ο Λάζαρ!!


Ετοιμάζεται για επιστροφή ο Λάζαρ

Μετά από τρεις μήνες αγωνιστικής απραξίας, ο Κοστίν Λάζαρ δείχνει έτοιμος να επανέλθει σύντομα στις υποχρεώσεις του Ηρακλή καθώς έβγαλε την τελευταία προπόνηση της ομάδας.

Πολύ κοντά στην πλήρη επιστροφή του στην αγωνιστική δράση βρίσκεται ο Κοστίν Λάζαρ.

Ο Ρουμάνος κεντρικός μέσος κατάφερε να συμμετάσχει κανονικά στην τελευταία προπόνηση του Ηρακλή και φαίνεται πως μετά από τρεις πολύ δύσκολους μήνες, θα τεθεί και πάλι στη διάθεση του Νίκου Παπαδόπουλου.

Έτσι, δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί στο επόμενο παιχνίδι του «Γηραιού» με αντίπαλο την Καλλονή, ενώ αντίθετα δεν υπολογίζονται για το συγκεκριμένο ματς οι Καρασαλίδης, Σαραμαντάς και Ζιαμπάρης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοινώνει Ντιένγκ ο Παναιτωλικός!!


Ανακοινώνει Ντιένγκ ο Παναιτωλικός

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης του μεταγραφής για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου βρίσκεται ο Παναιτωλικός, με τον Σεϊκού Ντιένγκ να είναι ο «εκλεκτός» διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας.

Την υλοποίηση της δεδομένης μεταγραφικής του ενίσχυσης αρχίζει με γοργούς ρυθμούς ο Παναιτωλικός, με τους Αγρινιώτες να έχουν φτάσει σε συμφωνία για την απόκτηση του Σεϊκού Ντιένγκ και εκτός απροόπτου θα είναι η πρώτη ανακοίνωση στην περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο 22χρονος αποτελεί προϊόν διαρκούς σκάουτινγκ και τελικά δόθηκε το «πράσινο φως» για να υπάρξουν διαπραγματεύσεις και τελική συμφωνία με την πλευρά του Σενεγαλέζου εξτρέμ. Ο διεθνής άσος με την Κ-20 της πατρίδας του αγωνιζόταν τα τελευταία τρία χρόνια στη Νορβηγία με τη φανέλα της Σάντεφιορντ με την οποία κατέγραψε 112 συμμετοχές και 14 γκολ. Μεγαλύτερο προσόν για τον νεαρό θεωρείται η ταχύτητά του, ενώ και ο συμπατριώτης του, Ανρί Καμαρά φέρεται να έχει πει τα καλύτερα λόγια για την ποιότητά του.

Με αυτή τη μεταγραφή θα υπάρξει και αποχώρηση ενός ξένου από την ομάδα και πιθανότατα του Ρομέρο, καθώς ο Παναιτωλικός έχει στο ρόστερ του ήδη 5 μη κοινοτικούς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ιστορικό… θαύμα από τον Φάρο!!


Ιστορικό… θαύμα από τον Φάρο!

Τρελαίνει κόσμο ο Φάρος! Η ομάδα του Κερατσινίου προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, νικώντας 69-65 τον ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα έγινε ο τρίτος εκπρόσωπος εκτός Α1 που διεκδικεί μέχρι τέλους το τρόπαιο!

Το θαύμα των… θαυμάτων!

Ο ΠΑΟΚ έγινε το πέμπτο θύμα από την Α1 (μετά από Κολοσσό Ρόδου, Λαύριο, Τρίκαλα και Κηφισιά) για τον Φάρο, ο οποίος νίκησε 69-65 στο Κερατσίνι και έτσι προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό!

Η ομάδα του Πειραιά έγινε η τρίτη εκπρόσωπος που δεν συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία και θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο τέλος, μετά τον Πανελλήνιο τη σεζόν 1986-87 και το Ρέθυμνο το 2006-07.

Μεγάλη εμφάνιση για τους νικητές έκανε ο Μανώλης Παπαμακάριος, ενώ σημαντική συμβολή είχαν επίσης οι Μπατής και Σκορδίλης. Από το «Δικέφαλο του Βορρά» κορυφαίος ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Το ματς


Εξαιρετική εκκίνηση στην αναμέτρηση έκανε ο Φάρος, καθώς με τον εξαιρετικό έξω από τα 6,75μ. Παπαμακάριο (3/3) διατηρούσε ένα σταθερό προβάδισμα, το οποίο έφτασε ακόμη και στο +5 (13-8) στα μισά. Για περίπου δύο λεπτά «μίλησε» η αστοχία για τις δύο ομάδες, με το Ντούβνιακ να σπάει το… ρόδι για τον ΠΑΟΚ (13-11), αλλά τον Μπατή να απαντά αμέσως (16-11). Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου εξακολουθούσαν να δυσκολεύονται στο σκοράρισμα, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται αυτό και να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 18-14.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αξιόπιστος επιθετικά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όπου αρχικά άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά, ενώ στη συνέχεια πήρε το προβάδισμα με τον Τσόχλα (23-24). Παρ’ όλα αυτά, ο Φάρος δεν πτοήθηκε και με ένα δικό του 6-0 μέχρι τα μισά πέρασε εκ νέου μπροστά (29-24). Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου αντέδρασαν και μείωσαν στο καλάθι (31-29), όμως η ομάδα του Κερατσινίου διατηρούσε τον έλεγχο του ματς και έτσι πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 32-31.

Εκρηκτικό ξεκίνημα έκανε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Φάρος, καθώς με ένα επιμέρους 7-2 πήγε στο +6 (39-33). Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε ξανά πολλά προβλήματα στο σκοράρισμα και έτσι η ομάδα του Κερατσινίου το εκμεταλλεύτηκε πηγαίνοντας ακόμη και στο +8 (45-37). Όμως, στα επόμενα τρία λεπτά έχασε τη φρεσκάδα του και έτσι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο (47-46) λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Αλλά, στον εναπομείναντα χρόνο η νέα… τρικυμία του «Δικεφάλου του Βορρά» έδωσε την ευκαιρία στον Φάρο να ξεφύγει στο τέλος (51-48).

Στα πρώτα τρία λεπτά της τέταρτης περιόδου, υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε πολύ δυνατά και με ένα 7-0 πήγε για πρώτη φορά στο +4 (51-55). Στη συνέχεια, ο Φάρος έδωσε την… απάντησή του για το νέο προσπέρασμα (56-55), ενώ τα σουτ και οι άμυνες του Μπατή τον έστειλαν στο +5 (62-57), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος. Εκεί «μίλησε» ο Βασιλειάδης, ο οποίος έκανε το 62-61, ενώ με 1/2 βολές από τον Δέδα το ματς πήγε στην ισοπαλία (62-62), στα 58’’. Το παιχνίδι, όμως, είχε κι άλλο… ψωμί!

Ο Παπαμακάριος κέρδισε τρεις βολές (σε μία φάση που είχαν προηγηθεί βήματα από τον ίδιο) και έκανε το 65-62, ενώ ο έμπειρος γκαρντ στα 14’’ -και πάλι από τη γραμμή- έστειλε τον Φάρο στο +4 (67-63), αφού είχε προηγηθεί μία βολή από τον «Σόφο». Οι Πειραιώτες ήταν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία δευτερόλεπτα και έτσι πήραν την νίκη και την… επική πρόκριση με το τελικό 69-65!

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 32-31, 51-48, 69-65

Φάρος (Πολέμης): Παπαδόπουλος, Καράμπουλας 9, Μπατής 10, Πετροδημόπουλος 6, Λιακόπουλος 2, Αγγελόπουλος 3, Κομποδιέτας 6, Κατούφας 2, Παπαμακάριος 21, Σκορδίλης 10.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 9, Βασιλειάδης 10, Κακαρούδης, Τσόχλας 3, Δέδας 1, Μαργαρίτης 5, Σχορτσανίτης 18, Ντούβνιακ 11, Μάρκοβιτς 6, Χάτσερ 2.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τους απέρριψα όλους για τον Παναθηναϊκό»!!


«Τους απέρριψα όλους για τον Παναθηναϊκό»!

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του sport-fm.gr τι έλεγε ο Ολιβιέ Μπουμάλ στους Βόκολο, Φύσσα, κατά τη διάρκεια συζητήσεων για το συμβόλαιό του. Η επιθυμία του, ο ρόλος της συζύγου και… η Σεντ Ετιέν!

Του Διονύση Δεσύλλα

Μόνο τα διαδικαστικά απομένουν για να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού ο Ολιβιέ Μπουμάλ. Ο Καμερουνέζος πέρασε σήμερα το πρώτο «κομμάτι» των ιατρικών εξετάσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο. Μόλις συμβεί αυτό, θα τεθεί σε ισχύ το συμβόλαιό του διάρκειας 2,5 ετών, με απολαβές περίπου 230.000 ευρώ, συν μπόνους. Μπόνους που αφορά τις συμμετοχές του, αλλά και τους στόχους (Κύπελλο, κατάκτηση πρωταθλήματος, συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, συμμετοχή στο Europa League).

Αυτά συμφωνήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του ποδοσφαιριστή με τους Τάκη Φύσσα, Λεωνίδα Βόκολο, παρουσία του εκπροσώπου του Καμερουνέζου, Στράτου Φαφαλιού, στα γραφεία της ΠΑΕ.

Μάλιστα, ο Μπουμάλ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη μεταγραφή, μιλώντας στον διευθυντή ποδοσφαίρου και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας. «Είχα ανεπίσημες προτάσεις, αλλά μόλις μου μετέφεραν το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού τις απέρριψα όλες. Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι εδώ και σας ευχαριστώ γι’ αυτό», είπε ο Καμερουνέζος, δείχνοντας τη «δίψα» που έχει να αγωνιστεί σε τοπ επίπεδο με τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Χαριτολογώντας, ο Μπουμάλ ανέφερε τον ρόλο της συζύγου του στη μεταγραφή: «Η γυναίκα μου έπαιξε κι αυτή τον ρόλο της. Είναι από το Σεντ Ετιέν, η οποία ήταν η πρώτη μου ομάδα και μόλις της είπα για τον Παναθηναϊκό μου είπε να μην το σκεφτώ καν. Ηταν η πρώτη μου ομάδα και τα χρώματα είναι ίδια. Αυτό ήταν ένα εξτρά κίνητρο».

Ο 26χρονος άσος εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. «Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μου θυμίζουν αυτούς της Σεντ Ετιέν. Είναι τρελοί κι αυτό με ενθουσιάζει. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά τους», είπε στους Φύσσα – Βόκολο.

Η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί με τις υπογραφές μεταξυ ΠΑΟ και Πανιωνίου και τυπικά αύριο. Στη συνέχεια, ο Μπουμάλ θα πάει στο Κορωπί και θα έχει την πρώτη του γνωριμία με τον Αντρέα Στραματσόνι και τους συμπαίκτες του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρελό... epic fail για Μερτεζάκερ!! (video)


Τρελό... epic fail για Μερτεζάκερ (video)

Δεν θέλει πολύ αν «κοιμάσαι»... Ακόμα κι έτσι όμως, ο Περ Μερτεζάκερ της Άρσεναλ όφειλε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ήταν σε απόσταση... χιλιοστών!













*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ώρα των «μεγάλων στο στίβο!!


Η ώρα των «μεγάλων στο στίβο

Με την ψηφοφορία για τον καλύτερο αθλητή κα την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς στον ελληνικό στίβο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του ΣΕΓΑΣ των καλύτερων της χρονιάς.

Έξι άνδρες και ισάριθμες γυναίκες θα αναμετρηθούν για τον καλύτερο της χρονιάς που ολοκληρώνεται σε μερικές μέρες.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά:

Άνδρες

Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ.- ΣΚΑ Δράμας)
Ήταν μία ιδιαίτερα «γεμάτη» χρονιά για εκείνον. Έφτασε μέχρι την έκτη θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα 60 μέτρα με εμπόδια και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη χειμερινή σεζόν. Το καλοκαίρι αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό. Νωρίτερα, βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στα 110 μέτρα με εμπόδια, με αποκορύφωμα το 13.33 στο μίτινγκ «Ιστβαν Γκιουλάι» στην Ουγγαρία. Ο 28χρονος Δραμινός κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στην Κρήτη.

Αντώνης Μάστορας (Ύψος- ΓΣ Ηρακλής)
Η χειμερινή σεζόν ήταν ιδανική για εκείνον. Έφτασε το ατομικό του ρεκόρ στα 2.31, επίδοση που του χάρισε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του, το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Πράγα. Το καλοκαίρι ξεπέρασε τα 2.30, ωστόσο δεν αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού.

Κώστας Μπανιώτης (Ύψος – Ολυμπιάδα Κομοτηνής)
Για μία ακόμη φορά στην καριέρα του, κατάφερε να αγωνιστεί σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Αυτή τη φορά, ήταν το Πεκίνο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού. Ο έμπειρος άλτης έκανε εξαιρετικό αγώνα στον προκριματικό, όπου ξεπέρασε τα 2.31, ενώ στον τελικό έμεινε στη 14η θέση. Στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων ήταν δεύτερος με 2.28.

Λυκούργος Τσάκωνας (200 μ. – Ελευθέριος Βενιζέλος)
Πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Στη διάρκεια του Diamond League της Ρώμης, διένυσε τα 200 μέτρα σε 20.09, που είναι η δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα και η τρίτη καλύτερη φέτος στην Ευρώπη. Στο Ηράκλειο, ο Έλληνας σπρίντερ ήταν νικητής τόσο στα 100, όσο και στα 200 μέτρα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν για εκείνον η παρουσία του στο Πεκίνο, όπου έφτασε στον ημιτελικό και κατέλαβε τελικά την 11η θέση στη συνολική κατάταξη με 20.22.

Λούης Τσάτουμας (Μήκος – Μεσσηνιακός ΓΣ)
Το 2015 ξεκίνησε πολύ καλά, έστω κι αν έχασε οριακά το μετάλλιο στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Με άλμα στα 7.98, κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και, για μία ακόμη φορά στην καριέρα του, βρέθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους. Η παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων ήταν εποικοδομητική, καθώς ήταν νικητής με 7.77. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη σεζόν, δεν του επέτρεψαν να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ – Πανελλήνιος ΓΣ)
Παρά το γεγονός ότι αυτή τη χρονιά δεν κατάφερε να διεκδικήσει μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία. Ξεκίνησε τη χρονιά με εμφανίσεις στον κλειστό και την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο Ευρωπαϊκό της Πράγας με 5.75. Το καλοκαίρι είχε σταθερές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα το 5.91 στο Diamond League του Παρισιού. Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία στη σειρά αγώνων των διαμαντιών, ενώ ήταν νικητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων με το εντυπωσιακό 5.80. Ο Φιλιππίδης πέτυχε δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ.

Γυναίκες

Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (Δισκοβολία – ΑΕΚ)
Κατάφερε να πετύχει τους βασικούς στόχους της, που ήταν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015. Στη διοργάνωση του Πεκίνου, είχε παρουσία στον προκριματικό με καλύτερη βολή στα 58.20. Στη διάρκεια του έτους έστειλε τρεις φορές το δίσκο πάνω από τα 60 μέτρα, με αποκορύφωμα το 61.40 στο «Χανιά 2015». Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της Κρήτης κατέλαβε την τρίτη θέση και έδωσε σημαντικούς βαθμούς στην Εθνική ομάδα.

Νικόλ Κυριακοπούλου (Επί κοντώ – ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009)
Σημείωσε τη μεγαλύτερη διάκριση της χρονιάς για τον ελληνικό στίβο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου με άλμα στα 4.80. Λίγο αργότερα, επισφράγισε την εξαιρετική της κατάσταση, επικρατώντας στη συνολική βαθμολογία των αγώνων Diamond League, διάκριση που δεν έχει σημειώσει στο παρελθόν κανένας αθλητής από την Ελλάδα. Βελτίωσε τέσσερις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ με αποκορύφωμα το 4.83 στο Παρίσι. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων ήταν νικήτρια με 4.65.

Μαρία Μπελιμπασάκη (200 μ. – Σητειακός ΑΟ)
Προσέφερε πολύτιμη βοήθεια στην Εθνική ομάδα, που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στην Κρήτη, καθώς ήταν δεύτερη στα 200 μέτρα και τέταρτη στα 100 μέτρα. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό και κατέλαβε την 23η θέση στο σύνολο με 23.28. Στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ με 23.12

Ουρανία Ρεμπούλη (Μαραθώνιος – ΓΣ Νέων Λέρου)
Στη διάρκεια του Μαραθωνίου στο Βερολίνο κατάφερε να πετύχει το μεγάλο της στόχο, που ήταν το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Λίγες εβδομάδες αργότερα συμμετείχε στον Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό, όπου ήταν δεύτερη στην κατάταξη και πρώτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Κατερίνα Στεφανίδη (Επί κοντώ – ΑΟ Φιλοθέης)
Η περίοδος του χειμώνα ήταν εξαιρετική για εκείνη. Όχι μόνο έφτασε το ατομικό της ρεκόρ στα 4.77, ήτοι πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά κατάφερε να κρεμάσει ένα ακόμη μετάλλιο στο στήθος της. Με άλμα στα 4.75, «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό, επηρεασμένη από τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

Σοφία Υφαντίδου (7αθλο – Φίλιππος Βέροιας)
Πραγματοποίησε αξιοπρεπή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, καταλαμβάνοντας τη 19η θέση στο επίπονο αγώνισμα του επτάθλου με 5.951 βαθμούς. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων στη Νάξο έκανε τον καλύτερο αγώνα της στη χρονιά, καθώς συγκέντρωσε 6.113 βαθμούς. Προσέφερε πολύτιμη βοήθεια στην Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, όπου ήταν τρίτη στον ακοντισμό με 55.58.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Ροναλντίνιο η Μοντεβιδέο στη δική τους... πρωταπριλιά!!


Ανακοίνωσε Ροναλντίνιο η Μοντεβιδέο στη δική τους... πρωταπριλιά

Στην Ρασίνκ Κλαμπ Μοντεβιδέο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ροναλντίντιο μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, ωστόσο η είδηση δεν είναι αληθινή αφού η 28η Δεκεμβρίου είναι η... πρωταπριλιά της Ουρουγουάης.

Μια νέα πρόκληση στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα αλλά και πιθανότατα έναν ιδιαίτερο ψηλό ρυθμό βρήκε ο Ροναλντίνιο. Ο 35χρονος Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ουρουγουάη και την Ρασίνγκ Κλαμπ του Μοντεβιδέο μέχρι τον Ιούλιο του 2016.

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν ήταν αληθινή αφού η 28η Δεκεμβρίου είναι η... πρωταπριλιά των Ουρουγουανών.
Δείτε τη φωτογραφία της ανακοίνωσης
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέρα περηφάνιας για Τσιντώτα!!


Μέρα περηφάνιας για Τσιντώτα

Το βραβείο του MVP της 15ης αγωνιστικής παρέλαβε ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού, Παναγιώτης Τσιντώτας, ο οποίος είχε χειροκροτηθεί για την απόδοσή του κόντρα στην ΑΕΚ ακόμη και από αντιπάλους.

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους ο Λεβαδειακός κατόρθωσε να νικήσει την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ ήταν ο Παναγιώτης Τσιντώντας.

Ο γκολκίπερ των Βοιωτών ψηφίστηκε MVP της αγωνιστικής και παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια του Δημήτρη Μίχα.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε πως πρόκειται για έναν τερματοφύλακα που μπορεί να «χτυπήσει» την… πόρτα της Εθνικής, ενώ ο ίδιος τόνισε πως είναι υπερήφανος και αποφασισμένος να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά.

Αυτό είναι το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού που διεξάγουν η διοργανώτρια αρχή, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η Nova που κατακτά ο Τσιντώτας, ο οποίος δήλωσε:

«Είμαι πολύ υπερήφανος για το πρώτο μου βραβείο και θέλω να το αφιερώσω στην οικογένειά μου. Σκοπός μου είναι κάθε μέρα να βελτιώνομαι μέσα από τις προπονήσεις, έτσι ώστε να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα να καταφέρει να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους της. Θέλω να ευχαριστήσω το κοινό που με ψήφισε, τον κ. Μάντζιο που με εμπιστεύεται σε κάθε αγωνιστική και φυσικά τον κ. Πλαβούκο, που αν δεν ήταν αυτός εδώ, ίσως σήμερα να μην ήμουν κι εγώ εδώ, σε αυτή τη βράβευση.

Είμαι πολύ χαρούμενος που με χειροκρότησε ο κόσμος της ΑΕΚ και γενικά είμαι χαρούμενος γι’ αυτό το παιχνίδι, αλλά τώρα σκύβουμε το κεφάλι γιατί έχουμε μπροστά μας δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Ήδη σκεφτόμαστε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και στον Β’ γύρο την ίδια επιτυχημένη πορεία που είχαμε στον Α’ και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε
».

Την απονομή του βραβείου στον Παναγιώτη Τσιντώτα έκανε ο Α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Μίχας, ο οποίος τόνισε: «Απονέμω το πρώτο, από τα πολλά βραβεία που πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν για τον Παναγιώτη. Θωρώ ότι με τη δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα με τους άξιους προπονητές του και με τη βοήθεια του χαρακτήρα του, σύντομα θα χτυπήσει την πόρτα της Εθνικής. Του εύχομαι από καρδιάς να είναι υγιής, τυχερός, να ανοίξει σύντομα ο δρόμος σε ό,τι επιθυμεί και η νέα χρονιά να είναι η καλύτερη στην καριέρα του. Όλος ο κόσμος βλέπει ότι ο Παναγιώτης τη φετινή χρονιά δεν είναι μόνο MVP της συγκεκριμένης αγωνιστικής, αλλά πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι θα το αποδείξει στην πορεία ότι άξια έφτασε ως εδώ, με πολύ δουλειά και πολύ προσπάθεια».

Με… επισκέπτες η προπόνηση του Αστέρα!!


Με… επισκέπτες η προπόνηση του Αστέρα

Υπό το βλέμμα όχι κάποιου σκάουτερ, αλλά μιας οικογένειας από την Αθήνα πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης.

Σε ασκήσεις κατοχής μπάλας αλλά και ανάπτυξης αναλώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας προπόνησης του Αστέρα Τρίπολης.

Οι Αρκάδες γυμνάστηκαν υπό τις οδηγίες του Στάικου Βεργέτη και το… βλέμμα μιας οικογένειας φίλων του που παρακολούθησαν τους παίκτες της ομάδας και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, ενώ κουβέντιασαν με ποδοσφαιριστές και μέλη του τεχνικού επιτελείου.

Το πρόγραμμα έκλεισε με αερόβιο διαλειμματικό τρέξιμο χωρίς μπάλα.

Ουσιαστικά οι Αρκάδες ξεκίνησαν έτσι την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με τον ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Πανθρακικό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλη η ιστορία του ΠΑΟΚ στο Toumba Magazine!!


Όλη η ιστορία του ΠΑΟΚ στο Toumba Magazine

Σε κυκλοφορία θα τεθεί το Toumba Magazine, που δημιούργησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θα είναι αφιερωμένο στα 90 χρόνια ιστορίας του συλλόγου με τη συμμετοχή αρκετών προσωπικοτήτων του.

Την ευκαιρία στους φίλους τους ΠΑΟΚ να μάθουν για την 90χρονη ιστορία του συλλόγου δίνει μέσω του Toumba Magazine η ΠΑΕ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον «Δικέφαλο του Βορρά», το πρώτο τεύχος του περιοδικού θα τεθεί σε κυκλοφορία μία ημέρα πριν το τέλος του 2015 και σ’ αυτό θα γίνεται αναφορά σε προσωπικότητες που τίμησαν το σύλλογο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε γεγονότα που τον σημάδεψαν όλα αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

«Ένα περιοδικό που απευθύνεται σε όλους εσάς. Στον κόσμο του ΠΑΟΚ όπου κι αν βρίσκεται και θα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει πως τα τεύχη του θα φτάνουν στην πόρτα του μέσω μιας απλής και οικονομικής διαδικασίας συνδρομής. Ένα ιδιαίτερο, διαφορετικό διαρκείας που επιθυμεί να εξασφαλίσει τη δική του θέση στη βιβλιοθήκη σας. Ακόμα και ψηφιακά.

Το Toumba Magazine, άλλωστε, είναι μια φρέσκια εκδοτική προσπάθεια που στις 100 σελίδες του συνδυάζει τη δημοφιλία του ποδοσφαίρου με το design και την αισθητική. “Παντρεύει” τους φιλάθλους με την ομάδα. Προσφέρει ένα διαφορετικό interaction με τους αναγνώστες του και τους χρήστες των Social Media. Διότι, όσοι επιλέξετε να το πάρετε στα χέρια σας, αλλά κι εσείς που αποτελείτε μέλη της διαδικτυακής μας κοινότητας έχετε το δικό σας ρόλο στη διαμόρφωση του περιεχομένου.

Παίρνετε συνέντευξη στον Φρανκ Άρνεσεν , διαβάζετε πριβέ αναλύσεις του Ίγκορ Τούντορ και του υπόλοιπου τεχνικού τιμ, μας στέλνετε τις φωτογραφίες και έρχεστε πιο κοντά με τους συνδέσμους του ΠΑΟΚ σε όλο τον κόσμο. Πρώτο παράδειγμα το Melbourne Club PAOK.

To Toumba Magazine, πέρα από τις συνδρομές, μπορείτε να το προμηθευτείτε στην Τούμπα πριν και κατά τη διάρκεια των εντός έδρας αγώνων του ΠΑΟΚ, στα PAOK FC Official Stores στο γήπεδο και στο κέντρο, αλλά κι από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Δικεφάλου store.paokfc.gr.

Το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί μια μέρα πριν το τέλος του 2015. Ολοκληρώνει με κάτι φρέσκο τη χρονιά που φεύγει και σηματοδοτεί την έναρξη των δραστηριοτήτων για τα 90 χρόνια του συλλόγου.

Δικαιωματικά, λοιπόν, το παρθενικό και συλλεκτικό Toumba Magazine είναι αφιερωμένο στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Στα 90 χρόνια. Επικεντρωμένο σε πρόσωπα που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τον Δικέφαλο και γεγονότα τα οποία σημάδεψαν την πορεία του συλλόγου τις προηγούμενες δεκαετίες.

Διαβάστε και κρατήστε στο αρχείο σας ένα ειδικό ένθετο με τα συγκεντρωτικά στατιστικά όλων των επίσημων αγώνων του ΠΑΟΚ με την υπογραφή του στατιστικολόγου Σταύρου Πετρακόπουλου.

Κι επειδή η ιστορία είναι αυτή που μας οδηγεί στο μέλλον, δεν λείπουν οι αναφορές στο σήμερα και στο καλύτερο αύριο. Ποδοσφαιριστές που αποτελούν κολώνες του ΠΑΟΚ όπως οι αρχηγοί Στέφανος Αθανασιάδης ,Αλέξανδρος Τζιόλης , στηρίγματα για το μέλλον όπως ο Έρικ Σάμπο κι οΧάρης Χαρίσης και η generation next του PAOK Academy που εκπροσωπείται από τον Μάριο Σιαμπάνη. Guest star ο Captain του μπάσκετ Κώστας Βασιλειάδης, αλλά και η γυναικεία νότα του περιοδικού, η Άννα Πρέλεβιτς.

Σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο CitiZen Κώστας Γιαννακίδης που για τις ανάγκες του Toumba Magazine γίνεται The Gaffer κι ο Κώστας Κεφαλογιάννης σ’ ένα πάντρεμα της πολιτικής με το ποδόσφαιρο.

Επισκεφτείτε τα PAOK FC Official Stores για τα πρωτοχρονιάτικα ψώνια σας και γίνετε οι πρώτοι που θα κρατήσετε στα χέρια σας την πρώτη συλλεκτική έκδοση του Toumba Magazine με 3 ευρώ. Οι 1.000 πρώτοι θ’ αποκτήσουν εντελώς δωρεάν και την ειδική αναμνηστική αφίσα για τα 90 χρόνια ιστορίας
».

Πλήγμα στη Ρεάλ με Γιουλ!!


Πλήγμα στη Ρεάλ με Γιουλ

Χάνει τον Σέρχιο Γιουλ για τις επόμενες τρεις εβδομάδες η Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν έφτανε η ήττα στο clasico από την Μπαρτσελόνα, προστέθηκαν και απώλειες... Ο Σέρχιο Γιουλ τραυματίστηκε χθες απέναντι στην αιώνια αντίπαλο της Ρεάλ κι όπως έγινε γνωστό θα λείψει περίπου για τις επόμενες τρεις εβδομάδες με θλάση στο αριστερό πόδι.

Ουσιαστικά ο Ισπανός γκαρντ θα απουσιάσει από τρία παιχνίδια στο Top-16 της Ευρωλίγκας με Μπάμπεργκ (εντός), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός) και Ζαλγκίρις (εντός) κι ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η νέα «κόντρα» με την Μπαρτσελόνα (21 Ιανουαρίου) και τον Ολυμπιακό (28 Ιανουαρίου), όπου θα ‘ναι έτοιμος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Περπέρογλου: «Από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου ο Ολυμπιακός»


Περπέρογλου: «Από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου ο Ολυμπιακός»

Στην πολύ κατάσταση της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε ο Στράτος Περπέρογλου ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό, λέγοντας όμως πως περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το έργο της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα της Καταλονίας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πως αυτό το απέδειξε η νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στράτος Περπέρογλου:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου μας. Θα πρέπει να παίξουμε καλά και να είμαστε συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, προκειμένου να πάρουμε τη νίκη και να ξεκινήσουμε με θετικό τρόπο στο TOP 16. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, όπου είχαμε μία μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα ελπίζουμε να φτάσουμε και σε δεύτερη. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλή άμυνα, ενώ έχει τρομερή βοήθεια από τους οπαδούς του. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε το δυνατό παιχνίδι τους και να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίντεζης: «Η Μπαρτσελόνα που όλοι ξέρουμε»…


Πρίντεζης: «Η Μπαρτσελόνα που όλοι ξέρουμε»…

Έτοιμος για ένα μεγάλο ματς κόντρα στη… γνωστή Μπαρτσελόνα δηλώνει ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος τόνισε πως η νίκη θα κριθεί στο αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό του.

Τα… καλά του βάζει το ΣΕΦ για να υποδεχθεί ένα από τα πιο… κλασικά ζευγάρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα και οι «ερυθρόλευκοι» αντιλαμβάνονται πολύ καλά τις δυσκολίες που κρύβει –κόντρα σε έναν τέτοιον αντίπαλο- η πρεμιέρα του TOP-16 της Euroleague.

Μιλώντας πριν το ματς ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε πως οι Καταλανοί είναι ενισχυμένοι σε σχέση με την περασμένη χρονιά, αναφέρθηκε στη συμπαράσταση του κόσμου και ξεκαθάρισε πως η νίκη είναι θέμα ρυθμού και ενέργειας.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι: «Η συγκεκριμένη ομάδα της Μπαρτσελόνα είναι επικίνδυνη, ανεξαρτήτως τι έχει προηγηθεί στην προηγούμενη φάση.. Στο ΤΟP-16 και στην φάση των playoffs φροντίζει να είναι πάντα η πραγματική ομάδα Μπαρτσελόνα που όλοι ξέρουμε. Τότε είναι που φορτσάρει περισσότερο. Είναι μία ομάδα που διαθέτει ικανούς παίκτες, κανόνες και ρόλους. Νομίζω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιβάλλουμε εμείς τον ρυθμό μας στο γήπεδο και να παίξουμε με ενέργεια για να φτάσουμε στη νίκη».

Για την παρουσία του κόσμου στο ΣΕΦ: «Ξέρουμε τόσα χρόνια πως TOP-16 είναι ένας μαραθώνιος, κάθε αγώνας είναι πολύ σημαντικός και θες τον κόσμο δίπλα σου. Πέρσι ο κόσμος μάς βοήθησε πάρα πολύ στα παιχνίδια με την Μπαρτελόνα. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και είμαι σίγουρος πως οι φίλαθλοι περιμένουν πάρα πολύ το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μακάρι να είμαστε εμείς που θα νικήσουμε στο τέλος».

Για τις πιθανές απουσίες των Αρόγιο και Αμπρίνες, δήλωσε: «Δεν έχουμε πληροφορηθεί κάτι τέτοιο και δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς προετοιμαζόμαστε πάντα για όλη την ομάδα. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ σε όλες τις θέσεις. Κατά την γνώμη μου σε σχέση με πέρσι είναι ενισχυμένη. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να επικεντρωθούμε σε κάποιον παίκτη. Ο καθένας μπορεί να κάνει την ζημιά αν δεν τον προσέξουμε».

Για την αδυναμία της Μπαρτσελόνα στα ριμπάουντ
: «Σίγουρα θα παίξει ρόλο. Έχει, όμως, κάποια άλλα θετικά στοιχεία. Της αρέσει να τρέχει, βγάζει πολλούς αιφνιδιασμούς και στηρίζεται πολύ στο τρανζίσιον παιχνίδι. Κοιτάς, όσο μπορείς, να περιορίσεις τα δυνατά όπλα του αντιπάλου. Εκεί έχουμε επικεντρωθεί πάνω σε αυτό και αν θέλουμε να κερδίσουμε, εκεί πρέπει να δείξουμε περισσότερο βάρος».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Premier League, το μεγαλείο σου!! (vids)


Premier League, το μεγαλείο σου! (vids)

Έπειτα από ένα «τρελό» παιχνίδι η Στόουκ «άλωσε» την έδρα της Έβερτον (4-3), με πέναλτι του Αρναούτοβιτς στις καθυστερήσεις. «Διπλό» της Τότεναμ κόντρα στη Γουότφορντ και έφτασε στο -3 από την κορυφή

Το καλύτερο δώρο για τους ουδέτερους ποδοσφαιρόφιλους χάρισε η Premier League, καθώς η Στόουκ «απέδρασε» με μεγάλο «διπλό» από την έδρα της Έβερτον με σκορ 4-3, έπειτα από μια ματσάρα που τα είχε όλα.

Η ομάδα του Χιουζ παρουσιάστηκε με μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά την πρόσφατη άνετη επικράτησή της επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατάφερε να προηγηθεί με τον Σακίρι στο 17’, με τον Ελβετό να γίνεται ο τελικός αποδέκτης μιας απίστευτης ομαδικής προσπάθειας των «potters».

Παρ’ όλα αυτά, ο «on fire» Λουκάκου δεν είχε καμία διάθεση να μην απαντήσει και το έκανε άμεσα, στο 22’ με άνετο πλασέ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Σακίρι με νέα γκολάρα στο 45’ έκανε το 2-1, στέλνοντας την ομάδα του προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Στο β’μέρος ο Λουκάκου απέδειξε σε ακόμα ένα ματς ότι έχει ανέβει επίπεδο και έπειτα από ένα άψογο κοντρόλ με το στήθος, ισοφάρισε στο 64’ σε 2-2. Η εξέλιξη αυτή έδωσε «φτερά» στα πόδια των γηπεδούχων και στο 71’ ο Λουκάκου ξεκίνησε τη φάση από την οποία ο Ντεουλοφέου έκανε το 3-2.

Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι φαντάστηκαν ότι είχαν ολοκληρώσει τη… δουλειά, αλλά αυτή η Στόουκ δεν ήταν διατεθειμένη να αφήσει το ματς και πέτυχε άμεσα την ισοφάριση σε 3-3 στο 80’ με γκολ του Χοσέλου. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ολική ανατροπή με πέναλτι που μετουσίωσε σε τέρμα ο Αρναούτοβιτς στις καθυστερήσεις.



Από βαθμολογικής άποψης, το σημαντικότερο ματς της πρώτης… δόσης της 19ης αγωνιστικής διεξήχθη ανάμεσα στη Γουότφορντ και την Τότεναμ, καθώς οι Λονδρέζοι πέτυχαν μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 2-1, αν και χρειάστηκαν και διαιτητική χείρα βοηθείας. Το 0-1 έκανε ο Λαμέλα στο 17’, αλλά ο μόνιμος σκόρερ της Γουότφορντ, ο Ιγκάλο ισοφάρισε στο 41’. Τελικά, τη νίκη που στέλνει την Τότεναμ στο -3 από την κορυφή έδωσε ο Σον στο 89’, ωστόσο ο σκόρερ βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ.



Στα υπόλοιπα ματς, η Γουέστ Μπρομ με κεφαλιά του Φλέτσερ επικράτησε της Νιούκαστλ (1-0) βυθίζοντάς την ακόμα περισσότερο στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ αντίστοιχη ήταν και η μοίρα της Άστον Βίλα μέσα στην έδρα της Νόριτς από την οποία ηττήθηκε με 2-0. Σημαντικό βαθμό μέσα στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας εξασφάλισε η Σουόνσι, «δραπετεύοντας» με τη «λευκή» ισοπαλία (0-0).


Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Δευτέρα, 28/12

Νόριτς-Άστον Βίλα 2-0
(24’ Χόουσον, 87' Μποκανί)



Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ 1-0
(78’ Φλέτσερ)



Έβερτον-Στόουκ 3-4
(22’, 64’ Λουκάκου, 71’ Ντεουλοφέου – 17’, 45’ Σακίρι, 80’ Χοσέλου, 90'+1' Αρναούτοβιτς)

Κρίσταλ Πάλας-Σουόνσι 0-0

Γουότφορντ-Τότεναμ 1-2
(41’ Ιγκάλο – 17’ Λαμέλα, 89' Σον)

Άρσεναλ-Μπόρνμουθ (19:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (19:30)
Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον (19:30)

Τρίτη, 29/12
Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι (21:45)

Τετάρτη, 30/12
Σάντερλαντ-Λίβερπουλ (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Σάββατο 2/1
Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ (14:45)
Άρσεναλ-Νιούκαστλ (17:00)
Λέστερ-Μπόρνμουθ (17:00)
Μαν. Γιουνάιτεντ-Σουόνσι (17:00)
Νόριτς-Σαουθάμπτον (17:00)
Σάντερλαντ-Άστον Βίλα (17:00)
Γουέστ Μπρομ-Στόουκ (17:00)
Γουότφορντ-Μαν. Σίτι (19:30)

Κυριακή 3/1
Κρίσταλ Πάλας-Τσέλσι (15:30)
Έβερτον-Τότεναμ (18:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι αγοράζεις μ’ έναν Καρέλη;


Τι αγοράζεις μ’ έναν Καρέλη;

Με τη διαφαινόμενη πώληση του Καρέλη, το θέμα στον Παναθηναϊκό δεν είναι τόσο η (σημαντική) απώλειά του, αλλά -κυρίως- το αν όσοι αποκτηθούν θα μπορούν να σηκώσουν τη φανέλα. Του Νικόλα Ακτύπη.

Κάποτε, κάποιος παράγοντας κλήθηκε να σχολιάσει μεταγραφικά σενάρια που ήθελαν ποδοσφαιριστή της ομάδας του να «βολιδοσκοπείται» από άλλο σύλλογο και η απάντησή του «εμείς δεν πουλάμε, μόνο αγοράζουμε» δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο σε οποιαδήποτε αμφιβολία.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Από εκείνην την εποχή, αυτό το ποδόσφαιρο και τέτοιου τύπου παράγοντες απέχουμε πλέον πάρα πολύ και ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί από τη λογική του «όλοι πουλιούνται, όλοι αγοράζονται» που αποτελεί χαρακτηριστικό των σύγχρονων κανόνων με τους οποίους παίζεται το παιχνίδι.

Δεν υπάρχει αμφισβήτηση πως κανένας οπαδός δεν θέλει να βλέπει τους καλούς παίκτες να αποχωρούν από την ομάδα του. Οι φίλοι του «τριφυλλιού» δεν αποτελούν εξαίρεση. Ειδικά ο Καρέλης έχει κάνει γκελ για πολλούς λόγους. Παρά τα δεδομένα και μέχρι ενός βαθμού χτυπητά αγωνιστικά κουσούρια του, διαθέτει αρετές που δύσκολα δεν παρατηρεί κανείς. Όταν τα πράγματα ζόρισαν την τελευταία διετία, κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, περνώντας με καλό βαθμό τις «εξετάσεις» τόσο των προπονητών του, όσο και της κερκίδας. Παράλληλα, έδειξε ποιότητα χαρακτήρα τόσο και όταν βρέθηκε στα «ντουζένια» του, όσο και την περίοδο που σχεδόν όλοι σχολίαζαν αρνητικά τη δυστοκία του. Ούτε καβάλησε το «καλάμι», ούτε τον πήρε η κάτω βόλτα.

Αν τα πράγματα δεν είχαν πάει στραβά το περασμένο καλοκαίρι, η διοίκηση θα ήταν σε θέση να συνεχίσει να αντιστέκεται, όπως έκανε και παλιότερα, στους «μνηστήρες» και δεν θα μιλάγαμε τώρα για την εκποίησή του. Τουλάχιστον όχι αυτήν την περίοδο και όχι με τους συγκεκριμένους όρους. Η απουσία του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη έφερε τα πράγματα εδώ καθώς δημιούργησε οικονομική «αιμορραγία» που πρέπει να καλυφθεί και ταυτόχρονα έβαλε και «ταβάνι» στην τιμή πώλησης του Καρέλη.

Ωστόσο, στο προηγούμενο καλοκαίρι -αλλά για άλλους λόγους- έχουν τις ρίζες τους και οι όποιοι ενδοιασμοί για την αποχώρησή του από την ομάδα. Σε γενικές γραμμές και κυρίως εξαιτίας της περίπτωσης Εσιέν, η αίσθηση της κοινής γνώμης είναι πως οι «πράσινοι» ή τέλος πάντων εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι με το αντίστοιχο κομμάτι, δεν τα πήγαν τόσο καλά όσο θα έπρεπε στο μεταγραφικό παζάρι.

Κανένας δεν διαφωνεί πως το έργο τους είναι δύσκολο καθώς δεν έχουν στη διάθεσή τους λεφτά με τη σέσουλα, όμως σε αυτό το επίπεδο θα περίμενε κανείς περισσότερα και σε συντομότερο χρονικό διάστημα από όσους αποκτήθηκαν στη βάση των αναφορών του τμήματος σκάουτινγκ.

Ο Καρέλης, λοιπόν, πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν. Αυτό μοιάζει και μάλλον είναι το λογικό σενάριο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι αγοράζεις με έναν Καρέλη; Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο από τους αρμόδιους, που έχουν τη δυνατότητα με τις κινήσεις τους να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις του παρελθόντος και να προσθέσουν στο ρόστερ τα στοιχεία που ζητάει ο Στραματσόνι. Κάθε προσθήκη ή απώλεια ποδοσφαιριστή εμπεριέχει για την ομάδα κι ένα σημαντικό στοιχείο ρίσκου, η ελαχιστοποίηση του οποίου (στα όρια του δυνατού με βάση τις συνθήκες) αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο στην περίπτωση των «πρασίνων».

Απλά, όπως συνήθως συμβαίνει σε ό,τι αφορά θυσίες από την εποχή της Ιφιγένειας και μετά, υπάρχει κι εδώ η απαίτηση να μην πάει χαμένη και να βρεθούν… πνευμόνια ικανά να φουσκώσουν τα πανιά του «τριφυλλιού» με λίγο άνεμο αισιοδοξίας και βελτίωσης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάκετ: «Πρόκληση το ματς με την Μπαρτσελόνα»


Χάκετ: «Πρόκληση το ματς με την Μπαρτσελόνα»

Ως μια πρόκληση βλέπει το αυριανό ματς με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, ο Ντάνιελ Χάκετ, που ανέφερε, επίσης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι θέλει τον κόσμο του Ολυμπιακού να βρεθεί στο πλευρό τους.

Ως μια πρόκληση βλέπει το αυριανό ματς με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για την πρώτη αγωνιστική του Top 16 της Euroleague, ο Ιταλός γκαρντ του Ολυμπιακού, Ντάνιελ Χάκετ.

«Γνωρίζουμε πως θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Πρέπει να υπερασπιστούμε το γήπεδό μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε επιθετικοί, να δείξουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και να αμυνθούμε», ήταν τα λόγια του παίκτη των «ερυθρολεύκων» για να αναφερθεί στη συνέχεια στους παίκτες-κλειδιά των «μπλαουγκράνα»: «Έχουν πολύ βαθύ και ταλαντούχο ρόστερ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντί τους. Έπαιξαν πολύ καλά με την Ρεάλ και είναι μία πολύ καλή ομάδα».

Τέλος, ερωτηθείς για την παρουσία του κόσμου στο ΣΕΦ, ο Χάκετ απάντησε: «Ελπίζουμε πως θα έχει πολύ κόσμο. Εμπιστευόμαστε τους φιλάθλους που θα έρθουν να και θα μας υποστηρίξουν. Είμαστε στο Top 16 και τους επόμενους τρεις μήνες έχουμε μεγάλα παιχνίδια και φυσικά οι φίλαθλοί μας θα είναι στο πλευρό μας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στις 25/1 το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!!


Στις 25/1 το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Για τις 25 Ιανουαρίου ορίστηκε το αιώνιο ντέρμπι στην Α1.

Ορίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α1.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο αιώνιοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο ΣΕΦ, στις 25 Ιανουαρίου, στις 19:00 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, οι πράσινοι είχαν επικρατήσει με 73-69 και πιθανώς το προσεχές ντέρμπι (ακόμα και η διαφορά μιας πιθανής νίκης των Πειραιωτών) να κρίνει εν πολλοίς την πρωτιά στην κανονική διάρκεια.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ' τα κανάλια του OTE TV.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έκλεψε» τον Μπενίτεθ μέσα από τα... χέρια της Γουέστ Χαμ η Ρεάλ Μαδρίτης!!


«Έκλεψε» τον Μπενίτεθ μέσα από τα... χέρια της Γουέστ Χαμ η Ρεάλ Μαδρίτης

Μπορεί σήμερα ο Ράφα Μπενίτεθ να βρίσκεται στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά για… δύο ώρες λίγο έλειψε να υπογράψει στη Γουέστ Χαμ, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο εκ των ιδιοκτητών του αγγλικού συλλόγου

Η απόσταση και όχι βέβαια η χιλιομετρική, ανάμεσα στη Γουέστ Χαμ και τη Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να είναι χαώδης, ωστόσο για τον Ράφα Μπενίτεθ αποδείχθηκε ότι πρόκειται για διαφορά μόλις δύο ωρών και μίας κλήσης.

Αυτό υποστήριξε τουλάχιστον ο εκ των ιδιοκτητών του συλλόγου, Ντέιβιντ Σάλιβαν με δηλώσεις του στο «BBC», υπογραμμίζοντας ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία σε όλα τα επίπεδα με τον Ισπανό τεχνικό.

«Απείχαμε δύο ώρες από το να αποκτήσουμε τον Μπενίτεθ και τότε εμφανίστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Είχαμε συμφωνήσει σε όλα για να υπογράψουμε συμβόλαιο. Είναι ένας κορυφαίος προπονητής ό,τι και να λέει ο καθένας και πιστεύω θα έκανε καταπληκτική δουλειά σε εμάς», ανέφερε ο Ντέιβιντ Σάλιβαν και συμπλήρωσε ότι έκανε κρούση και στον Γιούργκεν Κλοπ, αλλά ο ίδιος ήθελε να ξεκουραστεί.

Τελικά, η Γουέστ Χαμ απέκτησε τον Σλάβεν Μπίλιτς και βρίσκεται στη 10η θέση της Premier League.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τους περίμενε με τη ζυγαριά στο... χέρι ο Πογιέτ!!


Τους περίμενε με τη ζυγαριά στο... χέρι ο Πογιέτ

Ο Γκουστάβο Πογιέτ βρέθηκε στα Σπάτα από νωρίς σήμερα το πρωί και περίμενε τους ποδοσφαιριστές του να περάσουν το... τεστ της ζυγαριάς.

Το «τεστ» της ζυγαριάς πέρασαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στα Σπάτα. Ο Γκουστάβο Πογιέτ είχε βρεθεί από νωρίς το πρωί στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και περίμενε έναν έναν τους παίκτες του για να τους ζυγίσει και να δει εάν κάποιος από αυτούς έφαγε παραπάνω από το επιτρεπτό στις γιορτές.

O Oυρουγουανός τεχνικός έχει ζητήσει από τους Κιτρινόμαυρους κάθε φορά που παίρνουν άδειες πολλών ημερών να συμμορφώνονται με τους κανόνες τους και να φέρονται καθώς πρέπει. Κάτι που διαπίστωσε σήμερα μετά το ζύγισμα και συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Παναθηναϊκός κοντά στους άπορους!! (pics)


Ο Παναθηναϊκός κοντά στους άπορους (pics)

Μοίρασε δώρα και χαρά ο Παναθηναϊκός σε συνανθρώπους μας που το 'χουν ανάγκη αυτές τις μέρες. Περίπου 100 άποροι -όλων των ηλικιών- βρέθηκαν στο Κορωπί και πέρασαν μια... αξέχαστη μέρα!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στο Κορωπί 100 μικρούς και μεγάλους άπορους συμπολίτες μας, μοιράζοντας πολλά δώρα και χαρά!

Όλοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου του τριφυλλιού, γευμάτισαν, έπαιξαν και φωτογραφήθηκαν με τα ινδάλματά τους!

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ φιλοξένησε σήμερα στο αθλητικό κέντρο «Γ. Καλαφάτης» περίπου 100 μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, οι φίλοι μας ήρθαν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο Κορωπί και ξεναγήθηκαν στους χώρους άθλησης, εστίασης και εργασίας.

Η μασκότ του Συλλόγου «Πανάθας» φωτογραφήθηκε με τα παιδιά, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να παίξουν σε ένα από τα βοηθητικά γήπεδα του αθλητικού χώρου. Στη συνέχεια γευμάτισαν όλοι μαζί, ενώ κατά την αποχώρησή τους οι Πράνιτς, Μπεργκ και Λαγός μοίρασαν αναμνηστικά δώρα και αυτόγραφα στους επισκέπτες.

«Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σπίτι του και έδωσε χαρά στον κόσμο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα έχει συνέχεια» δήλωσε ο Τάσος Λαγός ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ κ. Στράτος Σωπήλης αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού και ευχήθηκε καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους. O Σύλλογός μας θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη στους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας και να δίνει πραγματικό νόημα στις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων.

Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων ευχαρίστησαν την ΠΑΕ και δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για την εκδήλωση η Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ κα. Ελένη Κατσούλη και εκ μέρους του ΟΠΑΝΔΑ ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Τεντόμας.

Ευχαριστούμε για την ευγενική υποστήριξη τις εταιρείες PUMA, 3E, Chipita και τους φούρνους «Απολλώνιον».


inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι κάνουν στη Στόουκ με τις γκολάρες; (video)


Τι κάνουν στη Στόουκ με τις γκολάρες; (video)

Αν το πρώτο γκολ της Στόουκ απέναντι στην Έβερτον θύμισε Μπαρτσελόνα και ήταν εξαιρετικό, τότε τι να πεις για το δεύτερο; Με τον Σακίρι να κάνει μυθικό τελείωμα και να προκαλεί επιφωνήματα θαυμασμού!

Άπαντες παραδέχθηκαν την φοβερή συνεργασία της Στόουκ που κατέληξε σε γκολάρα απέναντι στην Έβερτον.

Ωστόσο δεν ήταν η μόνη φορά στο εν εξελίξει ματς των δύο ομάδων που αποθεώθηκαν οι πότερς.

Διότι προς το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Σακίρι (είχε πετύχει και το πρώτο τέρμα) είχε... αδιανόητη έμπνευση στο τελείωμά του και καθήλωσε ξανά!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρέχουν για να προλάβουν στον ΠΑΣ!!


Τρέχουν για να προλάβουν στον ΠΑΣ

Αγώνα δρόμου για να προλάβουν το ερχόμενο παιχνίδι με την Βέροια θα κάνουν οι Ίλιτς και Ναδάλες, με τον Τσάβες να μην υπολογίζεται για το συγκεκριμένο ματς.

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το ερχόμενο ματς με την Βέροια στους «Ζωσιμάδες», ξεκίνησε σήμερα και ο Γιάννης Πετράκης έχει να αντιμετωπίσει τρία προβλήματα τραυματισμών. Συγκεκριμένα, οι Μπράνα Ίλιτς, Ναδάλες και Κριστιάν Τσάβες ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Η συμμετοχή των δύο πρώτων είναι αμφίβολη και φαίνεται πως θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ενώ ο Τσάβες αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο παιχνίδι με τoν ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 17η αγωνιστική.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βλέπουν Χαμαλάινεν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ»


«Βλέπουν Χαμαλάινεν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ»

Τον Κάσπερ Χαμαλάινεν έχουν βάλει στο στόχαστρο τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Πολωνία.

Τον Κάσπερ Χαμαλάινεν φαίνεται πως έχουν βάλει στο στόχαστρο τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πολωνικά δημοσιεύματα. Το συμβόλαιο του 29χρονου Φιλανδού ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες και ο ποδοσφαιριστής θα ψάξει να βρει την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του.

«Ο Χαμαλάινεν μπορεί να πάει στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ και ο αθλητικός του διευθυντής Φρανκ Άρνεσεν που ενδιαφέρονται, αλλά και ο Παναθηναϊκός», αναφέρει το «poznan.sport.pl» ενώ στη συνέχεια υποστηρίζεται πως ο Παναθηναϊκός είχε κάνει κρούση για τον ποδοσφαιριστή και το περασμένο καλοκαίρι.

Φέτος, με τη φανέλα της Λεχ Πόζναν, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί ήδη σε 31 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις ενώ έχει σκοράρει 9 τέρματα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκολάρα αλά... Μπαρτσελόνα η Στόουκ!! (video)


Γκολάρα αλά... Μπαρτσελόνα η Στόουκ (video)

Τρομερή συνεργασία και γκολάρα η Στόουκ απέναντι στην Έβερτον! Οι «πότερς» έκρυψαν την μπάλα, τα ζαχαρωτά δεν μπόρεσαν να κάνουν το παραμικρό και ο Σακίρι σκόραρε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Σφαιρόπουλος: «Θα συμπληρώνει τους υπόλοιπους ο Όντομ»


Σφαιρόπουλος: «Θα συμπληρώνει τους υπόλοιπους ο Όντομ»

Τους λόγους που οδήγησαν τον Ολυμπιακό να προχωρήσει στην απόκτηση του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ενόψει της πρεμιέρας του TOP 16 στην Ευρωλίγκα.

Η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ ήταν αυτό που σχεδόν… μονοπώλησε τη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Σφαιρόπουλου ενόψει του ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» εξήγησε τους λόγους απόκτησης του Αμερικανού γκαρντ, ξεκαθαρίζοντας πως ο ρόλος του θα είναι καθαρά συμπληρωματικός, καθώς έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ.

«Όπως ίσως θα έχει διαρρεύσει προχωρήσαμε σε μία μεταγραφή. Αυτή του Όντομ από την Τραμπζονσπόρ. Είναι ένα γκαρντ που θα βοηθήσει την προσπάθεια των υπολοίπων παικτών. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ, αλλά με τους τραυματισμούς είδαμε πως υπάρχει έλλειμμα όταν τραυματίζονται κάποιοι κι επιβαρύνονται άλλοι. Στο μαραθώνιο του Top 16 θέλαμε ένα παίκτη που θα συμπληρώσει τους υπόλοιπους. Όπως έχω ξαναπεί είμαστε ικανοποιημένοι από όλους τους παίκτες, αλλά στο Top 16 δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ και συμπλήρωσε: «Είναι αξιόπιστοι οι παίκτες που έχουμε πίσω από τον Πρίντεζη. Έχουμε έξι ψηλούς και τον Παπαπέτρου που μπορεί να παίξει στο "4"».

Για το αν θα γίνει αλλαγή στους δηλωμένους ξένους στην Α1: «Θα το δούμε. Έρχεται το βράδυ, θα περάσει από ιατρικά και θα δούμε. Το σημαντικό είναι να ενσωματωθεί».

Για την έναρξη του Top 16: «Ξεκινάει το Τοp 16 και αμέσως έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Είναι μια ιστορική ομάδα και πάντα όταν παίζεις μαζί της, το παιχνίδι είναι δύσκολο. Είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον μαραθώνιο. Ένας μαραθώνιος υψηλών απαιτήσεων και μεγάλης διάρκειας. Μετράει πολύ να είμαστε πολύ αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων. Μας ενδιαφέρει μόνο η δική μας ομάδα Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε τις άλλες ομάδες του γκρουπ. Έχουμε επικεντρωθεί στο πώς θα παρουσιαστούμε καλύτεροι».

Για την Μπαρτσελόνα: «Είναι πολύ σημαντικός αντίπαλος. Πάντα είναι ντέρμπι αυτά τα παιχνίδια. Αυτό που έχει σημασία είναι παίξουμε με ενέργεια και να είμαστε μυαλωμένοι. Είναι σημαντικό να παίξουμε με ενέργεια και διαβάσουμε το παιχνίδι. Η άμυνά μας είναι η καλύτερη στην Ευρωλίγκα στους πόντους ανά κατοχή. Θέλουμε να βασιστούμε σε αυτό για να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Το ίδιο κι εμείς, όμως. Το παιχνίδι κινεί το ενδιαφέρον του κόσμου. Τα εισιτήρια του αγώνα σχεδόν εξαντλούνται, αν έχω πληροφορηθεί καλά. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου».

Για τα κοινά σημεία του αγώνας της πρεμιέρας του Top 16 με την περσινή προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας: «Υπάρχουν κάποιοι χαρακτηριστικοί παίκτες στις ομάδες. Ο Ναβάρο είναι σημείο αναφοράς για την Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν πυλώνες στην Μπαρτσελόνα, όπως ο Τόμιτς, ο Νάβαρο και τα 4άρια με το καλό σουτ».

Για τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης: «Η εμφάνιση της Μπαρτσελόνα μέσα στη Μαδρίτη και η νίκη ύστερα από επτά χρόνια αν δεν κάνω λάθος, δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Το ισπανικό πρωτάθλημα τους έδωσε την ευκαιρία να βρουν ρυθμό και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Για τους τραυματίες Αμπρίνες και Αρόγιο: «Όταν αντιμετωπίζεις την Μπαρτσελόνα δεν μπορείς να σταθείς σε έναν δύο παίκτες. Έχει πολλούς και καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Πρέπει να παίξουμε καλή ομαδική και προσωπική άμυνα και μέσω από αυτήν να τους περιορίσουμε».

Τέλος ο Σούλης!!


Τέλος ο Σούλης

Λύθηκε, όπως αναμενόταν, η συνεργασία του Ολυμπιακού Βόλου με τον Σούλη Παπαδόπουλο. «Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην ομάδα» είπε ο έμπειρος κόουτς.

Σε αναζήτηση προπονητή και επίσημα ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Σούλη Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε εκφράσει εδώ και μέρες την επιθυμία του να αποχωρήσει λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στον σύλλογο.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Σούλη Παπαπαδόπουλο, στον οποίο εύχεται ότι καλύτερo στην καριέρα του.

Από την πλευρά του ο Σούλης Παπαδόπουλος, λίγο μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό Βόλου, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου που μου εμπιστεύτηκε τις τύχες της ομάδας. Πιστεύω ότι στο διάστημα της συνεργασίας μας έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Εύχομαι στον Ολυμπιακό Βόλου ότι καλύτερο στο μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τους συνεργάτες μου, τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό της ΠΑΕ για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, και φυσικά του φιλάθλους της ομάδας μας».

Άσχημα νέα για Γκριν στην Γαλατά!!


Άσχημα νέα για Γκριν στην Γαλατά!

Σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Κάλεμπ Γκριν στην προπόνηση της Κυριακής (27/12) της Γαλατασαράι, καθώς θα λείψει για περίπου δύο με τρεις εβδομάδες.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και μάλιστα σοβαρό στην Γαλατασαράι! Ο Κάλεμπ Γκριν τραυματίστηκε στην προπόνηση της Κυριακής (27/12), καθώς αποχώρησε με διάστρεμμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της «Τσιμπόμ», ο 30χρονος φόργουορντ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δύο με τρεις εβδομάδες, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την Μπεσίκτας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πόρτα» από CAS σε Ρεάλ Μαδρίτης!!


«Πόρτα» από CAS σε Ρεάλ Μαδρίτης

Απορρίφθηκε από το CAS η προσφυγή της Ρεάλ Μαδρίτης κι έτσι οι «μερένχες» αποκλείονται από το Κύπελλο Ισπανίας εξαιτίας αντικανονικής συμμετοχής. Το πάει στα πολιτικά δικαστήρια η «βασίλισσα».

Έτοιμη να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια δηλώνει η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης στην προσπάθειά της να μην αποκλειστεί για την γκάφα της στο Κύπελλο Ισπανίας.

Η «βασίλισσα» είχε τιμωρηθεί αρχικά εξαιτίας της χρησιμοποίησης σε αγώνα με την Κάντιθ του Τσερίσεφ που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Οι προσπάθειες των Μαδριλένων να μην ισχύσει η ποινή αποκλεισμού έπεσαν στο κενό και πλέον το μόνο διαθέσιμο «χαρτί» που μπορούν να «παίξουν» είναι εκείνο της πολιτικής δικαιοσύνης, με αμφίβολα αποτελέσματα πάντως.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προπόνηση χωρίς τέσσερις στη Βέροια!!


Προπόνηση χωρίς τέσσερις στη Βέροια

Επιστρέφει σήμερα και προπονείται αύριο ο Ντόλτσε Νέτο στη Βέροια, αφού είχε εξασφαλίσει ορισμένες ημέρες άδεια παραπάνω για να επισκεφτεί την Βραζιλία και να δει τους δικούς του ανθρώπους.

Με αρκετά προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Βέροιας ενόψει του ερχόμενου ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Οι μόνιμοι τραυματίες Σιρίλ Καλί, Αλέξανδρος Βεργώνης και Σωτήρης Μπαλάφας ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ απών ήταν ο Ντόλτσε Νέτο, που είχε εξασφαλίσει παραπάνω ημέρες άδεια και θα επιστρέψει σήμερα το βράδυ από τη Βραζιλία.

Επόμενη προπόνηση για τη Βασίλισσα του Βορρά είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 11.30 το πρωί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συναντά Κίνσεϊ ο Παναθηναϊκός!!


Συναντά Κίνσεϊ ο Παναθηναϊκός

Ο Ερυθρός Αστέρας, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Top-16 ανακοίνωσε την απόκτηση του Τάρενς Κίνσεϊ.

Αποδέσμευσε δύο, πήρε έναν. Την τελευταία στιγμή (αφού στις 19:00 λήγει η προθεσμία για προσθήκες στην Ευρωλίγκα), ο Ερυθρός Αστέρας απέκτησε τον Τάρενς Κίνσεϊ.

Οι Σέρβοι, αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Top-16 έκαναν δικό τους τον πολύπειρο γκαρντ ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Τραμπζονσπόρ.

Ο 31χρονος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Παρτιζάν, Φενέρμπαχτσε, Ουνικάχα Μάλαγα, Εφές, Νίζνι. Φέτος σε 11 παιχνίδια στο τούρκικο πρωτάθλημα μέτρησε κατά μέσο όρο 9.7 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ, ενώ στο Eurocup είχε 12.2 πόντους, 6.4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Μπολιβάρ έρχεται για τους… Μπεχαράνο!!


Η Μπολιβάρ έρχεται για τους… Μπεχαράνο!

Έτοιμη να καταθέσει πρόταση ώστε να αποκτήσει «πακέτο» τους Ντάνι και Ντιέγκο Μπεχαράνο από τον Παναιτωλικό είναι η Μπολιβάρ όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Βολιβίας.

Μπορεί στον Παναιτωλικό να μην έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, αλλά οι Ντάνι και Ντιέγκο Μπεχαράνο έχουν πολύ καλό όνομα στην πατρίδα τους και μάλιστα σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η Μπολιβάρ είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την απόκτησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, η «la-razon» παρουσιάζει τη θέση του μάνατζερ των δύο παικτών, Ροντρίγκο Οσόριο, ο οποίος σημειώνει ότι είναι δύσκολη υπόθεση πιθανή αποχώρησή τους, καθώς αμφότεροι «δένονται» με συμβόλαιο, με τον Ντιέγκο Μπεχαράνο να έχει ακόμα 1,5 χρόνο συμβόλαιο, ενώ ο Ντάνι 2,5 χρόνια. Παράλληλα, όμως, τονίζει ότι υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθεί το deal αν και εφόσον ο Παναιτωλικός ικανοποιηθεί οικονομικά.

Τέλος, σημειώνεται ότι αποτελεί επιθυμία και των δύο παικτών να επιστρέψουν στη Λατινική Αμερική με την προοπτική να αγωνιστούν στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάσε και κανένα ρε Λαφαγέτ!! (video)

Μία Αρμάνι Μιλάνο… μόνος του ήταν ο Όλιβερ Λαφαγέτ στη νίκη επί της Κρεμόνα, με τον πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού να τελειώνει το ματς με 7/9 τρίποντα συνολικά και να είχε 5/5 μόνο στην τέταρτη περίοδο!

Αφηνιασμένος ήταν ο Όλιβερ Λαφαγέτ στη νίκη με 91-76 της Αρμάνι Μιλάνο επί της Κρεμόνα.
Χάσε και κανένα ρε Λαφαγέτ! (video)
Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού προερχόταν από ένα απογοητευτικό 1/10 κόντρα στην Πέζαρο, αλλά στο συγκεκριμένο ματς τελείωσε έχοντας 7/9 τρίποντα και μετρώντας μάλιστα 5/5 στην τέταρτη περίοδο!

Δείτε το βίντεο:






 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Είπε το «αντίο» ο Πορτίγιο!!


Είπε το «αντίο» ο Πορτίγιο

Μετά από μια καριέρα που δεν πλησίασε καν τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει στα νιάτα του, ο Χάβι Πορτίγιο είπε το μεγάλο «αντίο» στα γήπεδα.

Σε ηλικία 33 ετών ο Χαβιέ Πορτίγιο αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, με την Χέρκουλες Αλικάντε να αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του.

Ο Ισπανός επιθετικός υπήρξε διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του αφού την εποχή που ξεκινούσε να αγωνίζεται –προερχόμενος από τις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης- θεωρήθηκε σπουδαίο ταλέντο.

Ωστόσο, δεν κατόρθωσε ποτέ να δικαιώσει όσους πίστεψαν σε αυτόν, με την καριέρα του να παίρνει γρήγορα την κατιούσα. Μετά από δανεισμούς σε Μπριζ και Φιορεντίνα, πέρασε από Ταραγόνα και στέριωσε (με εξαίρεση μια σεζόν στη Λας Πάλμας) σε Οσασούνα και Χέρκουλες.

Οι Έλληνες φίλαθλοι θα τον θυμούνται κυρίως για το γκολ που σημείωσε με τη φανέλα της «βασίλισσας» στο 2-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό το 2002, σε ματς για το Champions League, με τις δύο ομάδες να είναι εκείνες που πήραν την πρόκριση από τη φάση των ομίλων, αλλά και από το γεγονός πως συχνά το όνομά του είχε παίξει σε μεταγραφικά σενάρια εγχώριων συλλόγων.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρελαίνει κόσμο ο 13χρονος «Νεϊμάρ» του ΠΑΟΚ!! (videos)!


Τρελαίνει κόσμο ο 13χρονος «Νεϊμάρ» του ΠΑΟΚ (videos)!

Ο ΠΑΟΚ έχει έναν θησαυρό στις ακαδημίες του και αυτός ακούει στο όνομα Χρήστος Τζόλης, ο οποίος κάνει… παπάδες στην Κ13 του «Δικεφάλου του Βορρά», έχοντας μάλιστα απασχολήσει ακόμη και την Μπαρτσελόνα

Μπορεί να είναι μόλις 13 ετών, όμως άπαντες στον ΠΑΟΚ… παραμιλούν με το ταλέντο του.

Ο γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου του 2002, Χρήστος Τζόλης, εντυπωσιάζει με την ασπρόμαυρη φανέλα σε όποιο τουρνουά και να έχει αγωνιστεί με την Κ13 και μάλιστα άνθρωποι της Μπαρτσελόνα τον έχουν καταγράψει ήδη στα κιτάπια τους, βλέποντας τον νέο… Νεϊμάρ από την Ελλάδα!

Ο Χρήστος Τζόλης ανήκει στην ακαδημία του ΠΑΟΚ από το 2010, όταν και μετακόμισε από τη Δόξα Πενταλόφου.

Απολαύστε τον:






*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Παπαργυρίου, έδιωξε Κοντέων η Λαμία!!


Πήρε Παπαργυρίου, έδιωξε Κοντέων η Λαμία

Παίκτης της Λαμίας είναι ο Ιορδάνης Παπαργυρίου, ενώ ο Πέτρος Κοντέων αποχώρησε από την ομάδα.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ενίσχυση της Λαμίας, αφού σήμερα ανακοίνωση την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον Ιορδάνη Παπαργυρίου, ο οποίος έμεινε ελεύθερος προ ημερών από τα Τρίκαλα και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βαζάκα.

Η ανακοίνωση
«Η ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ιορδάνη Παπαργυρίου. Ο 23χρονος (15/05/1992) αριστερός μπακ στο πρώτο μισό της σεζόν αγωνίστηκε στα Τρίκαλα, έχοντας 10 συμμετοχές, ενώ στο παρελθόν έχει παίξει σε Οδυσσέα Κορδελιού, Καβάλα και Αναγέννηση Καρδίτσας».
Αντιθέτως, ο Πέτρος Κοντέων έλυσε το συμβόλαιό του με τη Λαμία και βρίσκεται στην αναζήτηση του νέου του ποδοσφαιρικού του σταθμού.

«Ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή Πέτρο Κοντέων στον οποίο εύχεται καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική του καριέρα», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Κοντά στη Βέροια ο Κοροβέσης!!


Κοντά στη Βέροια ο Κοροβέσης

Κοντά στον δανεισμό του Νίκου Κοροβέση από τον ΠΑΟΚ βρίσκεται η Βέροια, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Live Sport».

Η Βέροια βρίσκεται στην αναζήτηση εξτρέμ και ο εκλεκτός σύμφωνα με τη «Live Sport» είναι ο Νίκος Κοροβέσης του ΠΑΟΚ. Φυσικά, δεν τίθεται θέμα αγοράς του νεαρού ποδοσφαιριστή αλλά απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού. Ωστόσο, οι Κυανέρυθροι δεν παίζουν μόνοι τους στο παιχνίδι για τον Κοροβέση αφού ο παίκτης βρίσκεται στο στόχαστρο και της πρώην ομάδα του, του ΠΑΣ Γιάννινα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Χριστοδούλου στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός!!


Ο Χριστοδούλου στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Ο Χρίστος Χριστοδούλου μαζί με τους Καρακατσούνη και Μητσόπουλο κληρώθηκαν να διευθύνουν το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός της δωδέκατης αγωνιστικής της Basket League.

Αναλυτικά, οι διαιτητές και κομισάριοι της 12ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, είναι:

Σάββατο 2 Ιανουαρίου
Αλεξάνδρειο 17.00 Άρης-Ρέθυμνο Ψαριανός-Δεσλής-Αναστόπουλος Α. (Παπαγεωργίου)
ΚΓ Ι. Ζηρίνης 17.00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Κολοσσός Ρ. Σώμος-Πουρσανίδης Γ-Μπίκας (Μουζάκης Στ.)
ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-Αρκαδικός Σχινάς-Τζαφλέρης-Μαγκλογιάννης (Μπακάλης)
ΔΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα-Λαύριο Αναστόπουλος-Παπαπέτρου-Τσούνας (Τανατζής)

Κυριακή 3 Ιανουαρίου
ΔΚΓ Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-ΠΑΟΚ Φούφης-Μάνος-Συμεωνίδης (Θεοδοσόπουλος)
ΣΕΦ 12.30 Ολυμπιακός-Απόλλων Π. Ανδρικόπουλος-Πουρσανίδης Κ.-Λόρτος (Δούκας)
ΟΑΚΑ 18.00 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός Χριστοδούλου-Καρακατσούνης-Μητσόπουλος (Ντάβαρης)
*Πηγή: sport-fm.gr*