Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Media Day στον ΠΑΟΚ!

Ανοιχτές για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα είναι οι δύο αυριανές (05/09) προπονήσεις του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία, όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ.

Media Day στον ΠΑΟΚ
Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα έχουν αύριο (05/09) οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς, όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ, οι δύο προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας θα είναι «ανοιχτές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως την Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις δύο προπονήσεις της ομάδας (09:30 και 18:30) στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσήμβριας, να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος και να συνομιλήσουν με τους παίκτες. Οι συνεντεύξεις με τους ποδοσφαιριστές θα πραγματοποιηθούν μετά την πρωινή και πριν την απογευματινή προπόνηση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Προς Τουρκία ο Κουίνσι!

Ευχάριστα νέα στον Παναθηναϊκό, καθώς εκτός απροόπτου θα «ξεφορτωθεί» το συμβόλαιο του Κουίνσι που είναι εκτός πλάνων.

Προς Τουρκία ο Κουίνσι
Όσες εξελίξεις δεν υπήρχαν μέσα στο καλοκαίρι για τους «κομμένους» του Παναθηναϊκού, προέκυψαν τις τελευταίες μέρες. Σειρά πλέον παίρνει ο Κουίνσι Αμπέγιε, ο οποίος δεν υπολογίζεται, μιας και στο τριφύλλι έχουν δώσει αρκετές ευκαιρίες στον Γκανέζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ατζέντης του βρίσκεται στην Τουρκία και είναι σε προχωρημένες επαφές με την Ριζεσπόρ. Αν όλα κυλήσουν ομαλά ο παίκτης θα πάρει κανονική μεταγραφή, καθώς ο Παναθηναικός, αλλά και η Αλ Σαντ που διατηρεί ποσοστό των δικαιωμάτων του, απέρριψαν το ενδεχόμενο δανεισμού. Πηγή: sport-fm.gr

Μπορεί και χωρίς Πέκοβιτς!

Παρά την απουσία του Νίκολα Πέκοβιτς το Μαυροβούνιο με την επικράτηση στην πρεμιέρα του δευτέρου ομίλου απέναντι στην ΠΓΔΜ με σκορ 81-80 έδειξε πως θέλει να κάνει πολλές… ζημιές ακόμη.

Μπορεί και χωρίς Πέκοβιτς
Σπουδαία νίκη έκανε στην πρεμιέρα του στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας το Μαυροβούνιο, που επικράτησε με σκορ 81-80 της ΠΓΔΜ, για τον Β' όμιλο. Οι Σκοπιανοί αν και είχαν τον ΜακΚάλεμπ σε εξαιρετική μέρα δεν μπόρεσαν να μπουν με το δεξί στη διοργάνωση καθώς «βραχυκύκλωσαν» στα τελευταία λεπτά.

Οι Μαυροβούνιοι με επιμέρους σκορ 10-2 στα τελευταία λεπτά και «ηγέτες» τους Σουάντ Σέχοβιτς και Ράις κατάφεραν να ανατρέψουν το 78-71 4.27΄ πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου και να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη στον δεύτερο όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 46-45, 67-64, 80-81

ΠΓΔΜ:
Κοστόσκι, Ιλιέφσκι 10(2), ΜακΚάλεμπ 23(2), Β. Στογιανόφσκι 8(2), Ντ. Στογιανόφσκι 19(2), Μπρκοφ, Γκετσέφσκι 8, Άντιτς 8(2), Τσεκόφσκι, Σαμαρτζίσκι 4.

Μαυροβούνιο: Βούτσεβιτς 9, Σουάντ Σέχοβιτς 16(4), Πόποβιτς 3, Σιντ Σέχοβιτς 11(2), Σέκουλιτς 2, Ιβάνοβιτς 2, Μπιέλιτσα 12, Ράις 16, Ντούμπλιεβιτς 4, Ντάσιτς 6(1).Πηγή: sport-fm.gr

Η «ανατροπή» της χρονιάς!

Μια απίστευτη νίκη πήρε η Ουκρανία κόντρα στο Βέλγιο.

Η «ανατροπή» της χρονιάς
Οι πρώην Σοβιετικοί επικράτησαν με 58-57 των Βέλγων, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πρώτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και έκαναν την ιδανική αρχή σε ένα δύσκολο γκρουπ και με ένα απίστευτο φινάλε, καθώς στα 3’’ και στο 57-55 υπέρ των Βέλγων, ο Τζέτερ με έμμεσο τρίποντο «γύρισε» το ματς και έδωσε τη νίκη στους Ουκρανούς και «έσπρωξε» στην «αυτοκτονία» τους αντιπάλους τους.

Οι νικητές είχαν αποκτήσει ένα διψήφιο προβάδισμα στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο, όμως στο τέταρτο δέχτηκαν διάφορα σερί από τους παίκτες του Μάικ Φρατέλο, που έφτασαν μέχρι την ισοφάριση και στο -2, 10’’ πριν τη λήξη, μέχρι να γίνουν αυτά που έγιναν.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ζάιτσεφ με 16 και Γκλαντίρ με 11 πόντους, ενώ από τους Βέλγους ξεχώρισε ο Μπεγκίν με 14 πόντους.

Οι Βέλγοι ξεκίνησαν «φουριόζοι και προηγήθηκαν με 5-0, όμως οι Ουκρανοί βρήκαν τις λύσεις στη συνέχεια και με, 6-0- σερί, κατάφεραν να προηγηθούν με 6-5. Ο Ζάιτσεφ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έδωσε ένα +4 στους παίκτες του Μάικ Φρατέλο, που είχαν μια απίστευτη ευστοχία από όλες τις θέσεις και 17-11 ριμπάουντ. Τελικά, ο Ερβέλ «έκλεισε» το πρώτο δεκάλεπτο στο -1 για τους Βέλγους.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Βέλγοι βελτίωσαν την άμυνά τους και άρχισαν να βρίσκουν λύσεις από τους περισσότερους παίκτες τους στην επίθεση, αυξάνοντος σταδιακά το προβάδισμά τους, φτάνοντας αρχικά στο +7 με πρωταγωνιστή τον Μπεγκίν, που έφερε το +9, εκμεταλλευόμενος και την ευστοχία από όλες τις θέσεις και την υπεροχή στα ριμπάουντ. Ο Βαν Ρόσομ έκανε το 27-18 με σερί 4-0, η διαφορά πήγε στο +13 και άρχισε να κυμαίνεται μεταξύ +10 και +13, με τον Γκλαντίρ να τη φέρνει στο -10 για τους Ουκρανούς στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Ουκρανοί έκαναν ένα σερί 4-0 και μείωσαν στο -6, όμως στο -5 ο Ερβέλ έφερε το +8 και ο Μουκούμπου το +10, αφού οι Βέλγοι διατηρούσαν την υπεροχή σε όλους τους τομείς των στατιστικών. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν στο +7 με +10 σταθερά για τα Βέλγιο, με τον Ζάιτσεφ να μειώνει το -8 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Βέλγοι διατηρούσαν ένα +4 με +5, όμως στο 52-44 ένα 5-0 σερί έφερε το -3 για τους Ουκρανούς. Πλέον, οι Βέλγοι διατηρούσαν μια σταθερή , αλλά ελάχιστη διαφορά υπέρ τους, με τους Ουκρανούς να έχουν βελτιώσει σαφώς τα στατιστικά τους και να είναι καλύτεροι σε δίποντα και τρίποντα από τους αντιπάλους τους. Ο Γκλαντίρ ισοφάρισε 55-55 στο 1’.54’’ και ο Μπεγκίν έκανε το 57-55 στο 1’.41’’. Ακολούθησαν άστοχες επιλογές εκατέρωθεν και στα 3’’ πριν τη λήξη, ο Τζέτερ ισοφάρισε και κέρδισε και το φάουλ από τον Ερβέλ, ευστοχώντας στη βολή και δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του στο καταπληκτικό φινάλε.


Τα δεκάλεπτα: 12-11, 36-26, 48-40, 57-58

ΒΕΛΓΙΟ: Μουρς 2, Βαν Ρόσομ 6, Μπεγκίν 14, Ερβέλ 9, Μ’ Βουεμά 2, Ταμπού 13, Μιγιά 2, Μουκούμπου 7, Ντρίθεσεν 2

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Τζέτερ 8, Μίσουλα 9, Γκλαντίρ 11, Λιποβίι 3, Νατιάζκο 2, Ζαμπιρτσένκο 1, Κορνιγιένκο 6, Ζάιτσεφ 16, Κραβτσόφ 2
Πηγή: sport-fm.gr

Με το «καλησπέρα»… Ισπανία!!

Αν και αποδυναμωμένη λόγω των πολλών απουσιών, η Ισπανία έκανε πλάκα στην Κροατία την οποία νίκησε 68-40 στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Ευρωμπάσκετ.

Με το «καλησπέρα»… Ισπανία!
Όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ, οι Ίβηρες έπαιξαν για μεγάλα διαστήματα του αγώνα δυνατή άμυνα και έφτασαν εύκολα στη νίκη που τους φέρνει στην κορυφή του Γ’ ομίλου.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν πολύ δυνατά, κατάφεραν να προηγηθούν με +15 στο πρώτο δεκάλεπτο και επανεμφανίστηκαν στο παρκέ όταν είδαν τους Κροάτες να κατεβάζουν τη διαφορά κάτω από 10 πόντους.

Έτσι, με ένα επιμέρους σκορ 19-3 στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ορένγκα έφτασαν στο τελικό 68-40 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 24-9, 33-20, 46-37, 68-40

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αγκιλάρ 2, Φερνάντεθ 15 (8 ριμπ), Ροντρίγκεθ 5, Καλντερόν 13, Ρούμπιο 7 (7 ασίστ), Σαν Εμετέριο 3, Γιουλ 5, Γκασόλ 14 (11 ριμπ), Μουμπρού 4.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Τόμιτς 3, Μπογκντάνοβιτς 12 (7 ριμπ), Σάριτς 4, Ρούντεζ 3, Ούκιτς 7 (7 ασίστ), Σιμόν 3, Μαρκοτα, Ζόριτς 8. Πηγή: sport-fm.gr

Έλαμψε με το καλημέρα!!

Εμφάνιση πολλών… αστέρων για την Εθνική στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ με τους διεθνείς να συντρίβουν τη Σουηδία με 79-51.

Έλαμψε με το καλημέρα
Η καλή πορεία… από την πρεμιέρα φαίνεται. Η Εθνική ομάδα συνέτριψε στο πρώτο της παιχνίδι στο Ευρωμπάσκετ τη Σουηδία με 79-51, για τον Γ’ όμιλο της διοργάνωσης δείχνοντας ότι έχει τα φόντα να διεκδικήσει κάτι καλό. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, οι διεθνείς βρήκαν τα πατήματα τους και από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και έπειτα δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους φτάνοντας εύκολα σε μία εμφατική νίκη.

Πολύ καλή εμφάνιση για την Ελλάδα από τους Μπουρούση, Σπανούλη και Περπέρογλου. Ο Τέιλορ ξεχώρισε από τους Σουηδούς.

Επόμενη αντίπαλος για την Εθνική, η Ρωσία την Πέμπτη (05/09) στις 22:00.

Στα άλλο ματς του Δ’ ομίλου, Τουρκία-Φινλανδία 55-61.

Το ματς



Με μυαλό θολωμένο

Το άγχος θεωρείται… δεδομένο σε μεγάλες διοργανώσεις και δεν απουσίασε από το ξεκίνημα των Ελλήνων διεθνών στο Κόπερ της Σλοβενίας. Τρία λάθη και δύο άστοχες βολές του Σπανούλη στην επίθεση κράτησαν χωρίς πόντο την Εθνική για σχεδόν τρία λεπτά. Την ίδια ώρα ο Τέιλορ με δύο εύστοχα τρίποντα έδινε προβάδισμα στους Σουηδούς 6-0. Ο Kill Bill τελικά ήταν αυτός που έκανε σεφτέ μειώνοντας σε 6-2. Όμως τα λάθη (7 σε 10’) συνεχίστηκαν για τους παίκτες του Τρινκιέρι που έδειχναν να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό επιθετικά. Τουλάχιστον με καλή άμυνα περιόρισαν στους 11 τους Σουηδούς και 1’34’’ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά (11-12) προβάδισμα που διατήρησαν (13-15) μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου.

Ίσιωσε…

Από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η Εθνική έδειξε να βρίσκει ρυθμό και να τον επιβάλλει στο παρκέ. Έχοντας απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ (26 έναντι 7 για τους Σουηδούς) και περιορίζοντας τον… κακό μπελά των λαθών (3), με μπροστάρη τον Μπουρούση έτρεξε σερί 10-0 και βρέθηκε στο +12 (13-25). Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Καλή αμυντική λειτουργία και καλή κυκλοφορία της μπάλας έφεραν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο +16 (18-34). 2’46’’ πριν το ημίχρονο άναψαν τα αίματα ανάμεσα στον Σπανούλη και τον Τέιλορ με τον Λαρισαίο γκαρντ να χρεώνεται με επιθετικό φάουλ, το τρίτο του, και να κάθεται στον πάγκο. Οι Έλληνες διεθνείς δεν εφησύχασαν και με επιμέρους 10-3 ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό της αναμέτρησης με τη μέγιστη διαφορά στο παιχνίδι, +18 (21-39)

Με την ίδια συνταγή

Το 4-0 των Σουηδών (25-39) με την έναρξη της τρίτης περιόδου δεν προβλημάτισε ούτε και πανικόβαλε προ την Εθνική. Οι παίκτες του Τρινκιέρι διατήρησαν το ρυθμό τους, συνέχισαν εξίσου καλά στην άμυνα και κατάφεραν στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να έχουν επί της ουσίας «κλειδώσει» τη νίκη στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ καθώς προηγούνταν με 24 πόντους (35-59).

Μια τυπική διαδικασία

Οι Σουηδοί είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας και η Εθνική δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσει σε φουλ ρυθμούς. Μάλιστα η εξέλιξη του ματς έδωσε την ευκαιρία στον Αντρέα Τρινκιέρι να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες αλλά και ανάσες σε μερικούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Πάντως η Ελλάδα συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά της η οποία έφτασε ακόμα και στο +35 (44-79) ενώ όλοι οι διεθνείς είδαν το όνομά τους να γράφεται στον πίνακα των σκόρερ. 79-51 ήταν το τελικό σκορ στο Κόπερ.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 21-39, 35-59, 51-79

Σουηδία (Μπραντ Ντιν): Γκραντ 2, Τ. Μασάμπα, Χάκανσον 3(1), Πίτα 7(1), Β. Γκάντεφορς 3(1), Ρας, Τέιλορ 16(3), Σκιόλντεμπραντ 5(1), Α. Γκάντεφορς, Γερέμπκο 8, Μ. Μασάμπα 2, Κιέλμπομ 2

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 10(1), Μπουρούσης 12 (6 ριμπάουντ), Ζήσης 6, Σπανούλης 13(5), Περπέρογλου 9(1), Φώτσης 7(1), Παπανικολάου 2, Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 8 (9 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 4, Μπράμος 3, Πρίντεζης 2Πηγή: sport-fm.gr

Nέα ανάρτηση από τον Κάτσε: «Σέβομαι την Ελλάδα»


 
Με δεύτερη ανάρτησή του στο facebook, ο Έργκους Κάτσε τόνισε ότι σέβεται την Ελλάδα και ότι δεν τον εκφράζει ο UCK. Αναλυτικά ανέφερε: «Όσοι είναι κοντά μου ξέρουν τι χαρακτήρας είμαι και μου φτάνει πως με πιστεύουν..δε με εκφράζει ο uck ..αλλιώς δεν θα την ανέβαζα...δεν περιμένω από κανέναν να με πιστέψει..μου φτάνει που με πιστεύουνε οι άνθρωποι μου...σέβομαι την Ελλάδα».
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι εδώ και λίγη ώρα η σελίδα του στο facebook είναι κατεβασμένη, προφανώς λόγω των ανιδράσεων που έχουν προκληθεί. Πηγή: metrosport.gr

«Προσωπικότητα ο νέος προπονητής»


venosΟ παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Βένος, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89.4 και αναφέρθηκε στο θέμα του προπονητή.
Στην αρχή είπε:
«Έχουμε βγει εκτός πλάνων όλοι. Πιστέψαμε ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αλλά δυστυχώς η εικόνα της ομάδας είναι η ίδια με την περσινή. Το θέμα είναι περισσότερο ψυχολογικό. Είναι νέα ομάδα και άμα χάσουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία είναι δύσκολο μετά. Πρέπει να ταρακουνηθούν αρκετά πράγματα δίπλα από τους ποδοσφαιριστές για να επανέλθουν. Ο Χατζηνικολάου ήθελε όσο τίποτα να πετύχει. Δούλεψε με μεράκι και αγάπη αλλά τελικά εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι μερικά πράγματα δεν του βγήκαν όπως θα τα ήθελε. Ήρθαν στην ομάδα δύο ξένοι που δεν πρέπει να είναι ούτε στην 16αδα. Δεν  πήραμε παίκτες που θα κάνουν την διαφορά. Εμείς το αποτέλεσμα βλέπουμε και σχολιάζουμε και κρίνουμε. Ίσως άλλα πράγματα είδε σε βίντεο, αλλά τους παίκτες τους αξιολογείς προσωπικά όπως κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες που τους παρακολουθούν νυχθημερόν για να δουν αν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητάει η ομάδα»
Για την στιγμή που αποχωρεί ένας προπονητής:
«Είναι δύσκολες στιγμές για έναν προπονητή αλλά και για έναν παίκτη. Έχω ζήσει και εγώ τέτοιες στιγμές. Υπήρξαν περιπτώσεις που κλαίγαμε  γιατί ήρθε ένας άνθρωπος που ήθελε να βοηθήσει και έφευγε. Όταν είσαι 15-20 μέρες στην προετοιμασία δένεσαι με τον προπονητή και όταν σε έναν μήνα αναγκάζεται να φύγει και έχεις πιστέψει σε αυτόν σε ενοχλεί, γίνεσαι ράκος. Για τον Χατζηνικολάου είναι η χειρότερη μέρα της ζωής του αλλά το ποδόσφαιρο ιδιαίτερα στην Ελλάδα έτσι είναι. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν έχεις μηδέν βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές και αυτό το καταλαβαίνει και ο Γιάννης»
Τι θα πρέπει να έχει ο νέος προπονητής:
«Το θέμα είναι να έρθει ένας προπονητής με προσωπικότητα. Γιατί είναι πολύ σημαντικό όταν τα πράγματα είναι ρευστά. Άρα πρέπει να μπει ένας προπονητής που θα σφίξει τα δόντια και με δύο κουβέντες θα δώσει στους παίκτες την χαμένη ψυχολογία. Είναι πολύ σημαντικό ο προπονητής να είναι προσωπικότητα που δεν θα διχάσει. Δεν μπορούμε να φέρουμε έναν οποιονδήποτε. Πρέπει να είναι κοινά αποδεκτός γιατί έχουμε ανάγκη από σύμπνοια. Και αυτό ήταν ένα μείον του Χατζηνικολάου γιατί κάποιοι τον αμφισβήτησαν από την αρχή και τα πράγματα επιδεινώθηκαν πολύ πιο νωρίς»
Η γνώμη του για τον Κούπερ:
«Ο Κούπερ είναι δοκιμασμένος στην ομάδα του Άρη και είναι κοινά αποδεκτός. Αυτό σημαίνει πολλά. Είναι τεράστιο όνομα που θα δώσει ψυχολογία. Αλλά δεν θέλω να σταθώ σε έναν προπονητή γιατί μπορεί να μην έρθει στο τέλος. Η διοίκηση εστιάζει να φέρει ένα όνομα που θα πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να αλλάξει το κακό κλίμα»
Για τον Μούτα:
«Η επιλογή του κυρίου Μούτα ήταν του Γιάννη Χατζηνικολάου γιατί είχαν συνεργαστεί με επιτυχία στον Πλατανιά. Στις πρώτες μέρες ήρθε ως βοηθός και μετά μπήκε τεχνικός διευθυντής και ίσως αυτό να ήταν το λάθος»
Για την διακοπή του πρωταθλήματος:
«Το σημαντικό είναι να είναι έτοιμοι με τον Λεβαδειακό και γι αυτό η διοίκηση προσπαθεί ακόμη και σήμερα να φέρει προπονητή. Αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι της,. Είναι απαραίτητο να αντιστραφεί το κλίμα. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά πήγαν καλά στα φιλικά και τελικά διαψευστήκαμε . Αυτό που συμβαίνει τώρα πιστεύω είναι πλασματικό»
Τέλος για τον κόσμο:
«Ο Άρης ξέρει τι πρέπει να κάνει όπως και ο κόσμος. Είναι ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα ο 12ος παίκτης που βοηθάει ουσιαστικά. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να είμαστε κοντά. Να μην στοχοποιήσουμε παίκτες. Είναι μία συνολική καθίζηση της ομάδας και έτσι πρέπει να την αντιστρέψουμε. Ο Διούδης ήταν κορυφαίος και δυστυχώς έχει κάνει δύο λάθη που στοίχησαν. Όμως θέλει στήριξη. Κοιτάμε μπροστά. Έχουμε το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και με μία νίκη αλλάζει απευθείας η ψυχολογία»

Πηγή: arenafm.gr

Κυριάρχησε ο Στόχ για το καλύτερο γκολ!!


Η Super League ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 3η αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ:
stox• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP
Αντώνης Γιωργαλλίδης (Πλατανιάς) 68,51%
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός) 21,34%
Χρήστος Τζάνης (Πανθρακικός) 10,15%

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal
Μίροσλαβ Στοχ (ΠΑΟΚ) 89,10%
Σάλες Λεοζίνιο (ΑΕΛ Καλλονής) 7,73%
Γιώργος Θεοδωρίδης (Παναιτωλικός) 3,17%


Πηγή: arenafm.gr

«Η καλύτερη επιλογή ο Κούπερ»


Ο νυν ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου, Νίκος Λαζαρίδης, μίλησε στον Arena 89.4 και αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.
Τι γνώμη έχει για τον Κούπερ με βάση την συνεργασία τους:
lazaridhs«Τον έζησα. Είναι ένας προπονητής που του αρέσει η πειθαρχεία και η σκληρή δουλειά. Απαιτεί πολλά πράγματα από τους ποδοσφαιριστές και αυτή την στιγμή για τον Άρη είναι η καλύτερη επιλογή. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να έρθει γιατί ξέρει την ομάδα»
Θα επιδράσει θετικά στα αποδυτήρια;
«Θετικά θα επιδράσει. Ο Άρης είναι νεανική ομάδα και το είδαμε και στον αγώνα με τον Ατρόμητο όπου ήταν ταλαντούχοι αλλά με λίγες εμπειρίες. Ο Κούπερ έχει όλα τα προσόντα να χτίσει μία καλή νεανική ομάδα. Η ψυχολογία θα αλλάξει 100%. Αλλά επειδή τον έχω ζήσει ζητάει πολλά πράγματα. Σκληρή δουλειά, προσήλωση και δεν μπορείς να λες πράγματα που να ξεφεύγουν από την προπόνηση. Θέλει να είσαι συγκεντρωμένος και να δίνεις το 100% του εαυτού σου στα παιχνίδια»
Τι σχέσεις έχει με τους παίκτες ο Κούπερ:
«Έχει πολύ καλή επαφή με τους ποδοσφαιριστές απλά κρατάει λίγο τα προσχήματα. Του αρέσει η πειθαρχία αλλά τον καιρό που τον έζησα μας έδωσε το ελεύθερο να μιλάμε μαζί του και να χτυπάμε την πόρτα του όποτε θέλαμε. Όταν είσαι μέσα στο γήπεδο στην προπόνηση δεν του αρέσει ούτε να κλέβεις ούτε να κάνεις κάτι διαφορετικό. Έχει όλα τα φόντα να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο»
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες της ομάδας:
«Υπάρχει απογοήτευση αλλά και ο κόσμος ξέρει ότι αυτή η ομάδα δεν είναι σαν τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν αλλάξει πολλά. Δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές λόγω των οικονομικών προβλημάτων αλλά ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα. Έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Θέλει υπομονή. Και ο κόσμος από την μεριά του το έχω ξαναπεί φοβάται τα περσινά αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή. Το να ξεκινάς με τρεις ήττες δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά υπάρχει και συνέχεια»
Θα βοηθήσει η διακοπή του πρωταθλήματος:
«Μία διακοπή πάντα βοηθάει. Όταν έρθει νέος προπονητής μπορεί να γνωρίσει τους παίκτες να διορθώσει μερικά πράγματα οπότε αυτή η διακοπή θα είναι καλή για τον Άρη»
Τέλος είπε:
«Είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο κόσμος ξέρει ότι με τον Κούπερ ζήσαμε μεγάλες στιγμές στην Ευρώπη και μακάρι να έρθει στην Ελλάδα»

Πηγή: arenafm.gr

«Όταν μιλήσω, θα πω πολλά»


Μετά το διαζύγιο με τον Άρη, ο Γιάννης Χατζηνικολάου δήλωσε στη κάμερα της ΝOVA  πως όταν έρθει η ώρα θα μιλήσει.
Συγκεκριμένα, είπε: «Όχι, δεν θέλω να μιλήσω τώρα. Ας καταλαγιάσει πρώτα η σκόνη. Κάποια στιγμή θα μιλήσω και θα πω πολλά».
xatziΟ Χατζηνικολάου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (4/9) στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου για να χαιρετίσει τους παίκτες του Άρη και στη σύντομη ομιλία του δήλωσε πως φεύγει με καθαρή συνείδηση.
«Χάρηκα πολύ που συνεργάστηκα μαζί σας. Φεύγω με καθαρή συνείδηση, ξέροντας ότι προσπάθησα για το καλύτερο. Μπορεί κάποιους που δεν τους χρησιμοποίησα και δεν τους έδωσα ευκαιρίες, να έχουν παράπονο, αλλά το έκανα με γνώμονα τη δική μου φιλοσοφία και δεν ήθελα να αδικήσω κανέναν. Άλλωστε στα τρία πρώτα παιχνίδια, χρησιμοποίησα είκοσι από εσάς», είπε μεταξύ άλλων ο Χατζηνικολάου.
Δεν παρέλειψε να δώσει και μία τελευταία συμβουλή: «Να σηκώσετε το κεφάλι ψηλά. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα και αν μου επιτρέπετε, να σας δώσω και μια συμβουλή. Δεν θέλω να μεμψιμοιρείτε. Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Άρη και πρέπει να βρείτε τον τρόπο να τα ξεπεράσετε».

Προσωρινά με Μπουγιουκλή!!


9649_mainΤην ευθύνη των προπονήσεων της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη, μετά την απόλυση του Γιάννη Χατζηνικολάου, αναλαμβάνει προσωρινά ο Δημήτρης Μπουγιουκλής. Ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Σερραίου πρώην τεχνικού του Άρη, θα επιμελείται των προπονήσεων μαζί με τους Σάκη Παντελίδη (γυμναστή) και Θόδωρο Κάντα (προπονητή τερματοφυλάκων).
Φυσικά, με το που θα συμφωνήσει η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης με το νέο της προπονητή, είτε είναι ο Έκτορ Κούπερ είτε κάποιος άλλος, θα κριθεί και το μέλλον της συνεργασίας τους με τον Άρη. Η διοίκηση θα περιμένει τις εισηγήσεις του νέου της προπονητή, ο οποίος και θα αποφασίσει για τους ανθρώπους που θα συνεργαστεί εντός και… εκτός αποδυτηρίων.

Πηγή: arenafm.gr

«Νέο ξεκίνημα με Κούπερ»


Ο Γιώργος Ζήνδρος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη μίλησε στον Arena 89.4 και σχολίασε το θέμα του προπονητή που απασχολεί την ομάδα.
Στην αρχή είπε για την απόφαση να φύγει ο Χατζηνικολάου: 
zhndros«Εμάς μας ενδιαφέρει η ομάδα. Το αγωνιστικό τμήμα να πηγαίνει καλά και δυστυχώς τα αποτελέσματα  πήγαν έτσι για αλλαγή προπονητή. Δεν ξέρω αν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Εφόσον η διοίκηση δεν έδωσε λίγο χρόνο ακόμη στον Χατζηνικολάου να δείξει την δουλειά που έκανε στην προετοιμασία συνεχίζουμε. Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι αν έχανε και στις επόμενες αγωνιστικές θα λέγανε γιατί δεν τον αλλάξατε πιο νωρίς.  Ο Άρης παραμένει με μηδέν βαθμούς και ίσως αυτό να έπαιξε ρόλο.»
Για τον Κούπερ:
«Κυκλοφόρησε από χθες μία τέτοια φήμη αλλά δεν ξέρω αν έχει οριστικοποιηθεί. Πάντα ένας νέος προπονητής φέρνει νέο αέρα. Για τον Κούπερ τι να πούμε τον ξέρουμε . Είναι τεράστιο όνομα έχει δείξει έργο και μακάρι να γίνει η συμφωνία και να βάλουμε τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα»
Για τους  Έλσνερ και Ίμπε:
«Καταρχήν τον Έλσνερ τον είδαμε και στα φιλικά. Ήτανε μία αποτυχημένη κίνηση με την έννοια ότι φαινόταν βαρύς. Δεν βοήθησε. Για τον Ίμπε, έπαιξε και αυτός ένα ημίχρονο και μετά εξαφανίστηκε. Ίσως να μην τους δοθήκανε οι ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα ο Κουπερ θα χρειαστεί την διακοπή για να γνωρίσει το υλικό και σίγουρα θα βγάλει τα συμπεράσματα του και να δούμε αν όντως αυτές οι κινήσεις ήταν εντελώς αποτυχημένες ή δεν τους δόθηκε η ευκαιρία»
Για τον σχεδιασμό του ρόστερ:
«Τον σχεδιασμό τον κάνει ο τεχνικός διευθυντής. Αυτός συμφωνεί αυτός κάνεις τις διαπραγματεύσεις αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί δεν είμαι μέσα στην ομάδα για να ξέρω».
Για την συνέχεια του πρωταθληματος:
«Έχουμε μακρύ δρόμο αλλά αυτές οι τρεις ήττες είναι από δύο νεοφώτιστους. Είναι πολύ άσχημο αυτό. Είναι άσχημο ξεκίνημα με ομάδες που υπολογίζεις ότι θα νικήσεις. Από εκεί και πέρα ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει και νομίζω ότι ένα νέο ξεκίνημα θα το φέρει ο Κούπερ».
Για τον νεαρό Σταυρόπουλο:
«Μ’ άρεσε πάρα πολύ. Μακάρι να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό. Έχω μάθει ότι ακόμη και στην προετοιμασία έσπαγε τα χρονόμετρα και σε ταχύτητα και σε αντοχή. Έχει πολύ καλά στοιχεία αλλά επειδή είναι και το νεαρό της ηλικίας κάποιος πρέπει να ασχοληθεί μαζί του στις λεπτομέρειες. Τα στοιχεία τα έχει οπότε με την σκληρή δουλειά και τον καταξιωμένο προπονητή που θα έρθει θα δείξει την δουλειά του».
Για την διοίκηση:
«Στο μεγαλύτερο μέρος έχει ανταποκριθεί. Από ότι μαθαίνω προχωράει κανονικά στις πληρωμές και ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις να έχει κάνει μία μικρή υπέρβαση».
Τέλος αν δεν έρθει ο Κούπερ πρέπει να έρθει ξένος ή Έλληνας προπονητής;
«Δεν μπορώ να πω αν πρέπει να είναι Έλληνας ή ξένος, αλλά αυτός που θα ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και το υλικό για να μπορεί να βγάλει γρήγορα συμπεράσματα».


Πηγή: arenafm.gr

«Φαβορί η Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ»


Ο Έλληνας τεχνικός Βαγγέλης Αλεξανδρής φιλοξενήθηκε στον Arena Fm 89,4 και μίλησε για την εμπειρία που είχε στην Ιορδανία, για την κατάσταση που επικρατεί εκεί αλλά και για το πώς βλέπει την Εθνική Ελλάδος που ξεκινάει σήμερα τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.
5266_mainΟ Βαγγέλης Αλεξανδρής δοκίμασε για πρώτη φορά, μετά από μια 30ετή διαδρομή στους πάγκους, τις δυνάμεις του εκτός ελληνικών συνόρων και δηλώνει ενθουσιασμένος.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Μιλάμε πραγματικά για έναν άλλο κόσμο με διαφορετική κουλτούρα, ήταν πραγματικά τρομερή εμπειρία. Το μπάσκετ είναι πολύ διαφορετικό εδώ, δεν υπάρχουν πολλά μεγάλα κορμιά με αποτέλεσμα να προτιμούν το passing game και το περιφερικό παιχνίδι. Το αγαπάνε όπως το άθλημα, παίζαμε παιχνίδια μπροστά σε 25.000 κόσμο. Έχει αρκετά ταλέντα που μπορούν να κάνουν καριέρα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλά ακόμα και στο ΝΒΑ.
Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες από την Ελλάδα, ντρέπομαι να το λέω αλλά εδώ δουλεύεις και δεν πληρώνεσαι. Δεν υπάρχει σεβασμός, οι συγκρίσεις είναι οδυνηρές για μας».
Για το Ευρωμπάσκετ: «Το υλικό που έχει η Εθνική μας είναι πάρα πολύ καλό , άμα παίξει και σύμφωνα με τις δυνατότητες της θεωρώ ότι θα διεκδικήσει μετάλλιο, και ότι είμαστε εκ των φαβορί. Οι παίκτες είναι μπαρουτοκαπνισμένοι, χαμηλών τόνων , γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον και έχουν φάει το ευρωπαϊκά παιχνίδια με το κουτάλι. Όλα νομίζω ότι είναι υπέρ μας. Καμία ομάδα δεν μπορείς να υποτιμήσεις, παρά τις απουσίες που έχουν νομίζω σε τέτοιο επίπεδο όλα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Έχουν προοδεύσει πάρα πολύ κάποια κράτη, νομίζω ότι θα δούμε πολλές εκπλήξεις, όλοι είναι σε εξέλιξη και υπάρχει καλό επίπεδο. Άλλωστε και το πρωτάθλημα μας δεν μπορεί να αγγίξει τα πρωταθλήματα προηγούμενων ετών, έχει πέσει και δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικό, κάτι το οποίο δεν κάνει καλό σε κανέναν».
Για τις εκκρεμότητες με τον Άρη: «Είναι ένα θέμα το οποίο με πονάει και με στεναχωρεί και πραγματικά δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτό. Κρατάω τέτοια στάση από σεβασμό προς αυτό το μεγάλο σωματείο. Έχω χάσει 380.000 ευρώ δεδουλευμένα, δεν ζητάω ούτε ένα ευρώ παραπάνω, αυτά που θέλω είναι αυτά που έχω δουλέψει».

«Στην τετράδα η Εθνική»

Ο Γιώργος Σιγάλας πρώην καλαθοσφαιριστής που έχει φορέσει τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας για μία δεκαετία μίλησε στον Arena 89.4 σχετικά με την διεξαγωγή του Eurobasket:
Για το Eurobasket και τις προσδοκίες απο την Εθνική:
sigallas«Τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το κυριότερο είναι ότι αποδείχθηκε ότι έχουμε πάρα πολλές επιλογές και δείχνει ότι υπάρχει δεξαμενή παικτών. Μην ξεχνάτε και τις απουσίες που ήταν συγκεκριμένες άρα αυτή η Εθνική έχει και παρών και μέλλον. Μία επιτυχία έχει να κάνει και με τις συγκυρίες. Έχουμε την τύχη να μην έχουμε δυνατούς αντίπαλους αν εξαιρέσουμε 3-4 ομάδες. Χρειάζεται την ανάλογη προσοχή για να φύγουν χαλαρά από την πρώτη φάση και να μπουν στην τετράδα που είναι ο στόχος»
Για την κούραση των παικτών και πόσο ρόλο παίζει:
«Επί μία δεκαετία που ήμουν μέλος της Εθνικής οι διακοπές μου ήταν τρεις μέρες. Αυτά τα έχουμε ζήσει όλοι οι αθλητές. Το τέλειο δεν μπορούμε να το βρούμε. Το καλύτερο θα ήταν ένας αθλητής να ξεκουράζετε αλλά αυτό υπάρχει χρόνια τώρα. Στα κενά του χειμώνα τότε υπήρχαν παιχνίδια των Εθνικών. Άρα τότε ήταν πιο βεβαρυμμένο το πρόγραμμα. Υπάρχει κούραση σε 10-15 αθλητές αλλά μετά έχει να κάνει και με τον τρόπο προετοιμασίας. Οι παίκτες της Εθνικής είναι έτοιμοι μην φανταστείτε ότι τρέχουν σε βουνά. Και επειδή ο τρόπος εκγύμνασης έχει εξελιχθεί  οι γυμναστές  γνωρίζουν πολύ καλά πώς να αντιμετωπίσουν τον κάθε αθλητή»
Για τον στόχο της Εθνικής:
«Είναι μες στις τέσσερις ομάδες που μπορούν να χτυπήσουν την τετράδα. Από εκεί και πέρα τι θα γίνει στο φάιναλ 4  δεν το ξέρουμε. Δεν νιώθω αυτό που λέμε μην δίνουμε πίεση. Αυτά τα παιδιά αξίζουν. Η Ισπανία είναι φαβορί. Τι θα πει πάω ως αουτσάιντερ για να μην έχουν άγχος τα παιδιά; Η εθνική θεωρώ ότι πρέπει και με βάση των αντιπάλων να είναι στην τετράδα και θεωρώ ότι θα το καταφέρουμε»
Για τους νέους καλαθοσφαιριστές και τις επιλογές του Τρινκιέρι:
«Υπάρχουν και παιδιά που κόπηκαν αλλά θα είναι στο μέλλον. Ο Γιάνκοβιτς ο Βασιλειάδης. Όλοι ήταν σε καλή κατάσταση αλλά η επιλογή γίνεται με βάση τον σχεδιασμό του τι θέλεις. Ο Βουγιούκας αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι καλύτερος από τον Καβαδά αλλά ο Τρινκιέρι ήθελε κάτι διαφορετικό. Δεν μπορεί όλοι να προσφέρουν το ίδιο αλλιώς δεν θα ήταν ομάδα.  Ήθελε τον Καβαδά για έναν συγκεκριμένο ρόλο. Και επειδή δεν μιλάμε για μία ομάδα που θα έχει την ευκαιρία να την βελτιώσει στην συνέχεια θες άμεσα αποτελέσματα»
Στην συνέχεια για το πρωτάθλημα και τις ομάδες κάτω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό:
«Από εκεί και πέρα γίνεται ότι μπορεί να γίνει. Όπως μπορούν. Αυτό θέλει μεγάλη συζήτηση . Οι ομάδες κάνουν ότι μπορούν. Είναι ευκαιρία να ενσωματώσουμε το  ελληνικό στοιχείο μπας και μπορέσουμε να ενισχύσουμε την μέση τάξη του Έλληνα αθλητή. Παλαιότερα κάτω από τους 10 κορυφαίους υπήρχε μεγάλη δεξαμενή και ήταν πολύ χρήσιμοι όλοι. Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχουν τώρα παίκτες. Μήπως να κατεβάσουμε το όριο της ηλικίας και να δίναμε ευκαιρίες; Έχουμε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα πόσο επαγγελματικό είναι όμως; Εγώ δεν νομίζω ότι είναι»
Τέλος για την αντίπαλο της Εθνικής, Σουηδία:
«Η Σουηδία δεν είναι τίποτα σοβαρό. Έχει δύο τρεις παίκτες που πρέπει να περιορίσεις αλλά τίποτα άλλο . Ανάλογα με την όρεξη που θα βγάλει η ομάδα θα δούμε πόσο είναι η διάθεση και η όρεξη. Τόσο καιρό ήταν η ταλαιπωρία και τώρα είναι τα ματς που τα γουστάρουν οι αθλητές»

Θέμα με τον Κάτσε λόγω… UCK!!

Μία φωτογραφία που ανέβηκε στο επίσημο γκρουπ του Έργκους Κάτσε στο facebook προκάλεσε από το… πουθενά θέμα στον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός μέσος του «Δικεφάλου» σε αυτή απεικονίζεται να φοράει μπλούζα του UCK και να κάνει με τα δυο του χέρια το σήμα της νίκης, γεγονός που προκάλεσε πολλά… οργισμένα σχόλια εις βάρος του. Μάλιστα, πολλά εξ αυτών προτρέπουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αποδεσμεύσει τον Κάτσε, άλλα συγκρίνουν την περίπτωσή του με αυτή του Κατίδη, με τον παίκτη πάντως να κατεβάζει τη φωτογραφία λίγη ώρα αργότερα και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού του στο facebook να ζητάει συγγνώμη. Δείτε τι έγραψε ακριβώς στο λογαριασμό του:
Φωτογραφικό Υλικό

Πηγή: metrosport.gr

Τσάνας στο Metropolis: «Εξαργυρώνει τις καλές εμφανίσεις του ο Κίτσιου»


 
Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Κώστας Τσάνας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων αναφέρθηκε τόσο στον Στέλιο Κίτσιου, που κλήθηκε για πρώτη φορά ενόψει επίσημου αγώνα, όσο και για τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη και τον Γιάννη Σκόνδρα.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τον Στέλιο Κίτσιου: «Είναι η δεύτερη φορά που καλείται ο Κίτσιου, καθώς είχε έρθει και στην Ουκρανία που δώσαμε ένα φιλικό στα μέσα Αυγούστου. Με την κλήση του εξαργυρώνει τις πολύ καλές εμφανίσεις του σε ανταγωνιστικό επίπεδο σε δύσκολα παιχνίδια, και από τη στιγμή που παίζει στην ομάδα του και έχει όρεξη και διάθεση τον ανταμείβουμε για αυτό».

Για την θέση στην οποία πρέπει να αγωνίζεται: «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν παίκτες που έχουν την ικανότητα να αγωνίζονται σε πολλές θέσεις καθώς βοηθάει την ομάδα να έχει ευελιξία. Έχουμε γνώση του πώς μπορεί να προσφέρει και ανάλογα τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα θα χρησιμοποιηθεί αναλόγως. Μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και ως αμυντικός χαφ και ως δεξιός μπακ και δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Αν βελτιώσει λίγα πράγματα στην τεχνική της σέντρας και στο επιθετικό κομμάτι μπορεί να καθιερωθεί στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα».

Για τον έτερο νεαρό δεξιό μπακ του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Κωνσταντινίδη: «Είναι ένας πολύ επιθετικός μπακ ο Κωνσταντινίδης. Έπαιξε πολλά παιχνίδια πέρσι, και πλέον έχει αποκτήσει κάποια εμπειρία. Φέτος ίσως πληρώνει το ότι ήταν το καλοκαίρι στο παγκόσμιο κύπελλο μαζί μας και άργησε να ενταχθεί στην προετοιμασία».

Για τον Γιάννη Σκόνδρα: «Είναι έμπειρος για την ηλικία του, έχει αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια, χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο δυναμισμό, παίζει και στις δύο πλευρές και είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. Αν βελτιωθεί λίγο και στο επιθετικό κομμάτι θα φτάσει σε υψηλό επίπεδο».
Πηγή: metrosport.gr

Αλεξάντερ Καμάνιο στο Metropolis: «Καμία επίσημη πρόταση για Κούπερ»


 
Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο μάνατζερ του Έκτορ Κούπερ, Αλεξάντρο Καμάνιο για το ενδιαφέρον του Άρη να συνεργαστεί ξανά με τον Αργεντινό τεχνικό.

«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για τον Έκτορ Κούπερ. Με τον Άρη συνεργάζομαι πολύ καλά και θεωρώ πως αν υπήρχε κάτι θα καλούσαν πρώτα εμένα», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Αργεντινού τεχνικού ο οποίος όσον αφορά τις πιθανότητες να συνεργαστεί και πάλι με τους «κίτρινους» σε περίπτωση που δεχόταν επίσημη πρόταση τόνισε:

«Είναι δύσκολο να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, παρά τις όμορφες αναμνήσεις που έχει από την παρουσία του εδώ, και αυτό γιατί από τα χρήματα του συμβολαίου του δεν έχει εισπράξει τίποτα εδώ και 2,5 χρόνια. Μπορεί να υπάρχει ένας διακανονισμός, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει πληρωθεί ούτε ευρώ. Εάν διευθετηθεί το οικονομικό, δεν αποκλείεται να έρθει αν οι άνθρωποι του Άρη του παρουσιάσουν κάποιο σοβαρό αγωνιστικό πλάνο».
Πηγή: metrosport.gr

Όγιος στο Metropolis: «Πάντα στην καρδιά μου ο Άρης»


 
Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην προπονητής του Άρη, Γκιγέρμο Όγιος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην φημολογία που τον θέλει ως έναν από τους τεχνικούς που εξετάζουν οι «κίτρινοι», όσο και στον Έκτορ Κούπερ:

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: «Ο Άρης είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Είμαι ευγνώμων στον Άρη καθώς μου είχε δώσει την ευκαιρία να εργαστώ για πρώτη φορά επαγγελματικά και γι' αυτό κατέχει μεγάλο μέρος στην καρδιά μου. Παρ' όλα αυτά, δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μου κανένας από τον Άρη.

Για τον Έκτορ Κούπερ: «Είναι πολύ μεγάλος προπονητής, έχει καταφέρει πολλά στην καριέρα του, έχει τεράστια εμπειρία και κατάφερε πολλά και στον Άρη. Μάλλον έχει περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει τον Άρη από εμένα, σύμφωνα με όσα ακούω».
Πηγή: metrosport.gr

Ο έλεγχος των δανεικών!!


 
Ο Χουμπ Στέφενς έχει επαναλάβει αρκετές φορές για το μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ του ΠΑΟΚ. Πέρα από τους ποδοσφαιριστές όμως που δίνουν τη «μάχη» τους με την ασπρόμαυρη φανέλα, υπάρχουν και παίκτες που παραχωρήθηκαν δανεικοί, προκειμένου να βρουν περισσότερες ευκαιρίες και αγωνιστικό ρυθμό. Η ομάδα παρακολουθεί συστηματικά την πρόοδό τους και η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ κατέγραψε τις επιδόσεις τους:

Σαρλ Ιτάνζ
Στην τουρκική Κόνιασπορ παραχωρήθηκε το καλοκαίρι ο Σάρλς Ιτάνζ. Ο Καμερουνέζος διεθνής τερματοφύλακας πήρε αμέσως τα…γάντια του βασικού και υπερασπίστηκε την εστία και στα 3 ματς πρωταθλήματος που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα. Η Κόνιασπορ πέτυχε μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα με 3-2 επί της Φενέρ και ακολούθησαν 2 ήττες από τη Σίβασπορ (2-0) και από την Κασίμπασα (1-2).

Χρήστος Ιντζίδης
Φανέλα βασικού εξασφάλισε και ο Χρήστος Ιντζίδης στον Πλατανιά. Ο νεαρός αμυντικός από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε και στα 3 ισόπαλα (!) ματς της ομάδας του: 2-2 με Βέροια, 1-1 με Τρίπολη, 0-0 με ΟΦΗ χωρίς να βγει αλλαγή, ενώ έχει δεχτεί και 1 κίτρινη κάρτα.

Δημήτρης Πόποβιτς
Μαζί με τον Ιντζίδη στον Πλατανιά κατοικεί για φέτος ο Δημήτρης Πόποβιτς, ο οποίος ενσωματώθηκε στη νέα του ομάδα μετά την προετοιμασία του με τον ΠΑΟΚ και μετά από μια θλάση στη γάμπα που αποκόμισε σε φιλικό αγώνα εναντίον της Νις. Δεν βρήκε ακόμη θέση βασικού, ωστόσο πρόλαβε να αγωνιστεί σε 2 αγώνες: 13 λεπτά εναντίον της Βέροιας, χάνοντας και μια μεγάλη ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του και 9 λεπτά εναντίον της Τρίπολης.

Κώστας Παναγιωτούδης
Για δεύτερη σεζόν θα φοράει τα «κυανέρυθρα» του Πανιωνίου ο Κώστας Παναγιωτούδης. Ο διεθνής με την Εθνική Νέων μέσος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Νίκου Παντελή, ο οποίος πρόσφατα μίλησε στο paokfc.gr κολακευτικά για τον ποδοσφαιριστή που ανήκει στον ΠΑΟΚ. O Παναγιωτούδης μπήκε αλλαγή στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος εναντίον του ΟΦΗ στο 74ο λεπτό (0-0) και ξεκίνησε βασικός την αναμέτρηση εναντίον του Παναθηναϊκού (3-0 υπέρ του Πανιωνίου) πριν αντικατασταθεί στο 57ο.

Αλέξανδρος Αποστολόπουλος
Ο νεαρός μπακ δόθηκε το καλοκαίρι δανεικός στην Βέροια και αμέσως φάνηκε να κερδίζει θέση βασικού, από τους φιλικούς κιόλας αγώνες με τη νέα του ομάδα. Ξεκίνησε βασικός το Πρωτάθλημα στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον του Πλατανιά, όμως αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 77΄ και ήταν τιμωρημένος στη δεύτερη αγωνιστική, όπου η ομάδα του αντιμετώπισε τον ΟΦΗ. Στην 3η αγωνιστική η Βέροια απέσαπσε ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Αλέξανδρο να μπαίνει ως αλλαγή στο 84ο λεπτό.
Πηγή: metrosport.gr

Άγαλμα στην Τούμπα ο Γεωργιάδης!!

Τι έκανε ο Γιώργος Γεωργιάδης που αναγκάζει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να του στήσουν άγαλμα στο γήπεδο της Τούμπας; Ο σκύλος έχει για μια ακόμα φορά το αποκλειστικό θέμα! Ο παίκτης – αποκάλυψη του φετινού ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής είναι αναμφίβολα ο νεαρός Κίτσιου. Δεν διαφωνείς κανείς γι΄ αυτό. Ο Στοχ, άλλωστε, ξέραμε ότι είναι παικταράς.
Το γνωρίζατε, λοιπόν, ότι μέχρι να βρεθεί στην πρώτη ομάδα ο Κίτσιου, δεν είχε ...συγκεκριμένη θέση στο γήπεδο; Από την άποψη ότι όταν βρέθηκε στις υποδομές του ΠΑΟΚ, ήταν ένας παίκτης για όλες τις δουλειές. Έπαιζε, δηλαδή, σε όλες τις θέσεις, εκτός από ...τερματοφύλακας!
Όπως αποκαλύπτει η στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", o Γιώργος Γεωργιάδης ήταν αυτός που "σύστησε" τον Κίτσιου στον Στέφενς σαν δεξί μπακ.
Ο Γεωργιάδης είπε στον Ολλανδό ότι ο μικρός είναι πολύ ταλαντούχος και μπορεί να διακριθεί στη συγκεκριμένη θέση. Ο Στέφενς άκουσε τον Γ.Χ., έδωσε την ευκαιρία στον Κίτσιου και τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε τώρα.
Ο μικρός κάνει σούπερ εμφανίσεις και όλοι μιλάνε για έναν παίκτη που έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα ως δεξί μπακ.
Ο Γεωργιάδης με αυτή του την εισήγηση απέδειξε ότι έχει, όπως λέμε, καλό "μάτι" και πέτυχε διάνα στην εκτίμησή του. Άγαλμα θα πρέπει να του στήσουν εδώ που τα λέμε οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, που βλέπουν τον νεαρό Κίτσιου να βγάζει μάτια ως μπακ και να έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον Δικέφαλο.
Πλέον, θα πρέπει να νιώθει δικαιωμένος και ο Σαββίδης που αποφάσισε να κρατήσει τον Γ.Χ. στην ομάδα και τον βάλει στο πλευρό του Στέφενς.
Πηγή: sportdog.gr

Ποιον ζήτησαν οι αθεόφοβοι;

Δεν θα πιστεύετε σε ποιον Έλληνα προπονητή έκανε πρόταση ο Άρης! Ποιος Ισπανός τεχνικός απέρριψε τους κίτρινους και τι παίζει με Κούπερ, Σούλη, "Αναστό". Ο σκύλος έχει το ρεπορτάζ! Κρατιέστε; Πρόταση στον Σάκη Τσιώλη κατέθεσε άνθρωπος του Άρη προκειμένου ο Έλληνας τεχνικός να αντικαταστήσει τον Γιάννη Χατζηνικολάου στον πάγκο της ομάδας!
Μιλάμε για απίστευτα πράγματα, αν αναλογισθεί κανείς ότι ο Τσιώλης έφυγε νύχτα από τους κίτρινους μόλις πριν από δύο σεζόν, όταν δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα.
Όπως αποκαλύπτει η στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", άνθρωπος του Άρη βολιδοσκόπησε τις προθέσεις του Τσιώλη, αλλά ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έριξε άκυρο στην πρώην ομάδα του. "Δεν αφήνω τον Αστέρα", του είπε και τον ευχαρίστησε.
Από εκεί και πέρα, οι κίτρινοι ψάχτηκαν και για τον Χάβι Γκράθια, τον Ισπανό πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου και της Κέρκυρας, αλλά τους πρόλαβε η Οσασούνα.
Ο Γκράθια δέχθηκε τηλεφώνημα από άνθρωπο τον Άρη αλλά τον ενημέρωσε πως συμφώνησε με την ομάδα της Παμπλόνα. Πάει κι αυτός, δηλαδή...
Όσον αφορά τον Κούπερ; Ο μάνατζέρ του έλεγε σήμερα ότι δεν έχει καμία επίσημη ενόχληση από τον Άρη. Πάμε και στις "ελληνικές" λύσεις. Το όνομα του Σούλη Παπαδόπουλου δεν παίζει γιατί δεν τον γουστάρει ο Ηλιάδης. Άμα ήταν θα τον είχε κρατήσει και δεν θα τον έδιωχνε για να πάρει τον Χατζηνικολάου. Απλά πράγματα.
Όσο για την περίπτωση του Αναστόπουλου; Δεν έχει πιθανότητες γιατί το όνομά του συνδέεται με τον Λάμπρο Σκόρδα. 
Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ακόμα δεν υπάρχει φως σε ό,τι αφορά το θέμα "προπονητής" στον Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι στο ψάξιμο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Ηλιάδης την ψάχνει για ξένο τεχνικό με καλό βιογραφικό.  

Πηγή: sportdog.gr

Μέχρι να βρούμε ουρανό...!!

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει από τη Σλοβενία όσα πρέπει να ξέρετε για την Εθνική μας και δίνει α λα... Αλαφούζος ραντεβού στο twitter!
Να ´μαστε λοιπόν και φέτος. Στο σπάνιο "ραντεβού" που δίνεται μια φορά καθε χρόνο και όλοι οι Ελληνες υποστηρίζουν την ίδια ομάδα. Από το πρωτο ταξίδι στην Τουρκία το 2001 μέχρι τη Σλοβενία το 2013 μεσολάβησε μια ντουζίνα χρόνια όπου χορτάσαμε... απ´ όλα. Και χρυσές μετριότητες στη Σουηδία το 2003 στο κύκνειο άσμα του Ιωαννίδη από το μπάσκετ. Και το ανεπανάληπτο στο Βελιγράδι το 2005 και το έπος επί των Αμερικάνων το 2006 στην Ιαπωνία και το σφαγείο από τους Ισπανούς το 2007 μέχρι το περυσινό φιάσκο στη Βενεζουέλα.

Με μαύρα μαλλιά ξεκινήσαμε. Κι αν δεν το πιστεύετε... υπάρχει και το twitter με τη σχετική φωτό ντοκουμέντο! Από εκεί θα τα λέμε live εξάλλου τις επόμενες 20 ημέρες. Διαρκώς και για όλα. Τι, μόνο ο Αλαφούζος θα είναι στη μόδα; tweet tweet! Εκεί θα τιτιβίζουμε, αλλά παράλληλα και στη home page του gazzetta, αν δεν παρακολουθείτε twitter, θα μπορείτε να διαβάζετε τα τελευταία post. Με ειδήσεις, παρασκήνια, φωτογραφίες, σχόλια, μέχρι και τι περιλαμβάνει μια σωστή βαλίτσα για το Ευρωμπάσκετ θα δείτε!

Μέχρι να κάνετε follow ΕΔΩ σας ετοιμάσαμε τον δεκάλογο της Εθνικής μας ομάδας για να έχετε μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης...
Τι θα δούμε: Μια ομάδα με ταλέντο στην επίθεση, που θα παίξει αμέτρητα πικ εν ρολ. Θα πολεμήσει για κάθε μπάλα, θα δυσκολευτεί απέναντι σε σεντερ που έχουν παιχνίδι ένας εναντίον ενός, θα προσπαθήσει να κερδίσει συνδυάζοντας το σήμα κατατεθέν που λέγεται ελληνική άμυνα με την σπάνια επιθετική ικανότητα του Σπανούλη και τον μεγάλο πλουραλισμό των υπολοίπων.
Τι δεν θα δούμε: Ιωαννιδικό μπάσκετ. Ούτε καν παιχνίδι με τη φιλοσοφία του Γιαννάκη. Σετ επιθέσεις κοιτώντας μόνο το 24άρι δεν "παίζουν". Το θέμα είναι να μην φτάσουμε στο άλλο, περυσινό άκρο όπου η Εθνική πήγε να κερδίσει μόνο με την ποιότητα, φιοριτούρες και...τακουνάκια. Παν μέτρον άριστον. Τόσο που έχει διαβάσει ελληνική ιστορία ο Τρινκιέρι, δε μπορει να μην το εμπεδώσει στους παίκτες.
Τι εστί επιτυχία: Το μετάλλιο και μόνο. Υπάρχει πληρότητα, υπάρχει ποσότητα, υπάρχει κίνητρο (4 χρόνια χωρίς μετάλλιο). Ο πήχης ειναι στο σωστό σημείο από όλους. Διοίκηση, παίκτες, προπονητές. Ολοι οι ανταγωνιστές έχουν κραυγαλέες απουσίες (Ισπανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Ιταλία) κι εμείς μόνο τον Καλάθη και τον Κουφό. Αν έπαιζε ο Διαμαντίδης στόχος θα ηταν μόνο το χρυσό αλλά με τα "αν" δεν βάφονται μετάλλια.
Τι εστί αποτυχία: Σκέτη αποτυχία αν είμαστε κάτω από το βάθρο στις 22 Σεπτέμβρη. Γκραν αποτυχία αν δεν είμαστε στην πρώτη επτάδα που οδηγεί στο Παγκόσμιο της Ισπανίας το 2014. Ιστορική αποτυχία αν δεν πάμε στη δεύτερη φάση. Τώρα διαγράψτε όλα αυτά τα απίθανα σενάρια και ξαναδιαβάστε την προηγούμενη παράγραφο.
Τι περιμένουμε στο Ευρωμπάσκετ: Να δούμε μπάσκετ που θα στερηθεί πρωτοκλασάτων αστεριών αλλά θα περισσεύει από αγωνία και σασπένς κυρίως επειδή δεν υπάρχουν ομάδες φόβητρα που να ξεχωρίζουν τόσο πολυ από τις υπόλοιπες με φωτεινη εξαίρεση την Ισπανία και έπειτα την Ελλάδα.
Τι θέλουμε να ξανάζήσουμε: Μια στιγμή σαν το τρίποντο του Διαμαντίδη με τη Γαλλία. Έστω την ανατροπή με τη Σλοβενία δυο χρόνια μετά στη Μαδρίτη.
Τι δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε: Να φτάνουμε ως την άλλη άκρη της γης (Βενεζουέλα), να κινδυνεύουμε να μας μπαγλαρώσουν στον Αμαζόνιο για τη φαεινή ιδέα να κάνουμε συνάλλαγμα στο δρόμο και τελικά να βλέπουμε τους Ατζαγκούν και τους Οφορίκουε να μας χορεύουν.
Που ποντάρουμε τα λεφτά μας: Στο winning spirit που απέκτησε η πλειοψηφία των διεθνών παίζοντας  σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Δεν ξέρουν να χάνουν τα τελευταία χρόνια και έχουν χρέος να δείξουν ότι το αίσθημα της ευθύνης το κουβαλάνε χειμώνα-καλοκαίρι.
Τι φοβόμαστε: Τον κακό ελληνικό εαυτό. Δεν είναι τόσο γενικό όσο ακούγεται. Η έλλειψη ρόλων στην άμυνα θα συνεπάγεται την αρχη του τέλους. Πέρυσι πληρώσαμε ότι δεν υπήρχε ένας παίκτης διατεθειμένος να μπει σαν καμικάζι, να "δείρει", να μην φοβηθεί τη φθορά των φάουλ, να εξαφανίσει έναν καλό επιθετικό και να κάνει απλά τα βασικά στην επίθεση. Ο Μπράμος μπορεί να είναι ένας. Ο Καββαδάς ένας ψηλός που μπήκε στην αποστολή μόνο ως τέτοιος. Οι υπόλοιποι θα το κάνουν αν χρειαστεί;
Τι πρέπει να ξέρουμε: Ότι ο τύπος που κρατάει τα κλειδιά της ομάδας, δηλαδή ο Σπανούλης, το έχει βάλει (καθ υπερβολήν) στόχο ζωής να φτάσει στην κορυφή. Ηταν και το 2005 παρών στον άθλο του Βελιγραδίου αλλά με περιορισμένο ρόλο και θέλει να ξαναμπεί στη χρυσή βίβλο ως πρωταγωνιστής. Έχει τρομερό κίνητρο και το... μπίρι μπίρι σε πολλούς συμπαίκτες του, εδώ και καιρό, επιβεβαιώνει πως το βλέπει όπως ακριβώς το λέει και σε εκείνους: "Μάγκες τέτοια ευκαιρία έχουμε μόνο μια φορά". Ευκαιρία λοιπόν να γραφτεί ιστορία.
* Μέχρι να βρούμε ουρανό... κάντε μπασκετικό follow στο Vaspap / Eurobasket.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν θα πάρεις Κύπελλο ποτέ, Πασπαλιέ, Πασπαλιέ!!

To 38o Eυρωμπάσκετ βρίσκεται επί θύραις και ο Βασίλης Σκουντής ξεπαγώνει τις αναμνήσεις και τις εικόνες του από τις προηγούμενες 13 διοργανώσεις στις οποίες υπήρξε αυτόπτης μάρτυς.
29ο Ευρωμπάσκετ
(21 Ιουνίου-2 Ιουλίου 1995, Aθήνα/Ελλάδα)
Στο βάθρο: 1. Σερβία.2. Λιθουανία.3. Κροατία. Η Ελλάδα τέταρτη με 5 νίκες-4 ήττες
Oκτώ χρόνια μετά το έπος του ’87 η Αθήνα φιλοξένησε και πάλι το Ευρωμπάσκετ, μόνο που αυτή τη φορά από τα νότια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ανηφόρισε στα βόρεια προάστια: στο νεόδμητο ΟΑΚΑ, που συμπλήρωνε το παζλ του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου και έμελλε να αποτελέσει άλλο ένα ισχυρό επιχείρημα στη διεκδίκηση και εν τέλει στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Τα υπενθυμίζω όλα αυτά, διότι το Ευρωμπάσκετ επέστρεψε στη χώρα μας σε μια εποχή που για σύμπασα την ελληνική κοινωνία και όχι μονάχα για τον αθλητισμό, παραπέμπει πλέον στο πάλαι ποτέ της εθνικής ευημερίας μας!
Κυριολεκτώ, άλλωστε στο καπάκι, αμέσως μετά το Ευρωμπάσκετ των ανδρών, η Ελλάδα φιλοξένησε και το (θριαμβευτικό για τους... Ρεντζιάδες, Κακιούζηδες, Παπανικολάου, Καραγκούτηδες, Καλαϊτζήδες, Χατζήδες, Μπαρλάδες και σία) Μουντομπάσκετ των εφήβων, συνιστώντας τον ομφαλό της παγκόσμιας μπασκετικής γης!
Περνώντας με ευκολία από τη λυδία λίθο του έκτακτου Challenge Round που διεξήχθη στη Σόφια, οι (απόντες, ελέω καραντίνας του ΟΗΕ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, το Ευρωμπάσκετ του 1993 και το Μουντομπάσκετ του 1994) Σέρβοι επέστρεψαν, στην κυριολεξία, δριμύτεροι και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης εγκαινιάζοντας μετά το αναγκαστικό διάλειμμα μια νέα εποχή κυριαρχίας στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο στερέωμα.
Για να αναρριχηθούν στο θρόνο (τους), σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 14 ομάδες, οι «πλάβι» διήνυσαν μια άπταιστη διαδρομή, η οποία ωστόσο δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε ανώδυνη, χώρια οι πληγές που άνοιξε στις σχέσεις τους τόσο με τους μισητούς Κροάτες, όσο και με τους ομόδοξους, φίλτατους και λατρεμένους Ελληνες!
Η Εθνική (με προπονητή από την προηγούμενη χρονιά τον Μάκη Δενδρινό αντί του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου) βρέθηκε δύο φορές αντιμέτωπη με τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης και γνώρισε ισάριθμες ήττες στις λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων διαιτητικών αποφάσεων, τόσο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (στην παράταση με τον Κώστα Παταβούκα να αστοχείς το τελευταίο τρίποντο της κανονικής διάρκειας του αγώνα από τη γωνία), όσο και στον ημιτελικό.
Με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στην άκρη του πάγκου και με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο πλευρό του, οι Σέρβοι κατέκτησαν τον τίτλο, νικώντας στον δραματικότερο, συναρπαστικότερο και θεαματικότερο τελικό τής σύγχρονης ιστορίας του θεσμού με 96-90 τη Λιθουανία, με μεγάλο πρωταγωνιστή και σούπερ σταρ τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ πέτυχε 41 πόντους με 9/12 τρίποντα!
Όπως το 1993 στο Μόναχο και το 1994 στο Τορόντο η ελληνική ομάδα έμεινε ένα σκαλί κάτω από το βάθρο: τερμάτισε στην τέταρτη θέση που ήταν «déjà vu» από τις προηγούμενες δύο διοργανώσεις και (δεδομένου ότι κάθε Σαββατοκύριακο άδειαζε το ντεπόζιτο των καυσίμων της) έμελλε να στοιχειώσει όλες τις επιχειρήσεις της μέχρι και το 1998!
Οι πέντε αλησμόνητες "εικόνες" μου
- Ο τελικός του Ευρωμπάσκετ με όλα τα συμπαρομαρτούντα του εξελίχθηκε σε casus belli. Τα πνεύματα ανάμεσα στους Σέρβους και στους Κροάτες ήταν ακόμη οξυμένα, ενώ η ένταση επιτάθηκε από τη στάση του ελληνικού κοινού, που (σε πείσμα των σχέσεων μας με τους «μπράτι» και του γεγονότος ότι στην περίοδο του εμπάργκο η Ελλάδα αποτέλεσε το δεύτερο σπίτι των διωκόμενων από παντού Σέρβων) πήρε ανεπιφύλακτα το μέρος των Λιθουανών. Η μυριόστομη  ιαχή «Λιέτουβα, Λιέτουβα» και οι αποδοκιμασίες στα σφυρίγματα του Αμερικανού Τζορτζ Τόλιβερ και του Νίκου Πιτσίλκα (οι οποίοι μάλιστα χρέωσαν με απανωτές τεχνικές ποινές τον Σαμπόνις και τον Μαρτσουλιόνις) δονούσαν την ατμόσφαιρα επί σαράντα λεπτά και έκαναν έξω φρενών τους Σέρβους, που αντέδρασαν με αποκορύφωμα μια άσεμνη χειρονομία του Σάσα Ντανίλοβιτς προς την εξέδρα.
- Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη και έγραψε μια μαύρη σελίδα στα χρονικά του μπάσκετ. Στη διάρκεια της απονομής, οι Κροάτες κατόπιν τηλεφωνικής εντολής του τότε προέδρου τους Φράνιο Τούτζμαν, κατέβηκαν από το βάθρο μόλις παρέλαβαν τα μετάλλια τους και αποχώρησαν επιδεικτικά, αρνούμενοι να μείνουν για να δουν τους σέρβους να ανεβαίνουν στο πρώτο σκαλί και να ακούσουν τον εθνικό ύμνο τους. Δεν ήθελαν επίσης να κάνουν το χατίρι του Βλάντε Ντίβατς, ο οποίος την παραμονή  είχε δηλώσει ότι «εύχομαι να νικήσουν οι Κροάτες την Ελλάδα ώστε να τους έχουμε από κάτω μας στην απονομή και να ακούσουν θέλοντας και μη τον ύμνο μας»! Αμ δε!
- Γενικώς σε αυτό το Ευρωμπάσκετ κυριάρχησαν από την πρώτη στιγμή οι εντάσεις, οι αντιπαραθέσεις και οι κάθε λογής φασαρίες, ακόμη και σε εσωτερικό επίπεδο. Από αυτή την ατμόσφαιρα δεν εξαιρέθηκε η ελληνική ομάδα, μάλιστα τα όργανα άρχισαν από πολύ νωρίς. Ο κόσμος δεν συμπαραστεκόταν στην Εθνική, όπως περίμεναν οι παίκτες και μετά την ήττα από τη Λιθουανία, βγήκε λάβρος ο Παναγιώτης Φασούλας και στηλίτευσε τη συμπεριφορά των θεατών λέγοντας ότι «αντί να φωνάζουν και να μας υποστηρίζουν, κάθονται σαν να είναι στο σινεμά και τρώνε πατατάκια»! η δήλωση αυτή ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων, προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους... δημοσιογράφους (ποδοσφαιρικοί εναντίον μπασκετικών) και ανάγκασε τον Φασούλα να βγει πάλι και, δανειζόμενος την έκφραση του τότε πρωθυπουργού της Αγγλίας, Τζον Μέιτζορ να πει απευθυνόμενος προς όλους όσοι τον ξεφώνιζαν: «Η βουλώστε το ή ρίξτε με»! Α, για να μην το ξεχάσω: ένα από τα κερασάκια στην τούρτα αυτής της περίεργης ατμόσφαιρας ήταν η φοβερή ατάκα του Αλέξανδρου Θεοφιλόπουλου, ο οποίος μεταδίδοντας έναν αγώνα της εθνικής στον οποίο διαιτήτευσε ο Αλαν Ρίτσαρντσον, τον αποκάλεσε «Αγγλία αδερφή του ελέους»!!!
- Από ελληνικής πλευράς σε αυτό το Ευρωμπάσκετ έλαμψε και μάλιστα σχετικώς πρόωρα για τα δεδομένα, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού μπάσκετ (όπου τα ταλέντα πρέπει σώνει και καλά να σιτέψουν) το άστρο του Ευθύμη Ρεντζιά! Στην... τρυφερή ηλικία των 19 ετών ο Τρικαλινός σέντερ του ΠΑΟΚ που θα έκανε διπλοβάρδια, αγωνιζόμενος και θριαμβεύοντας εν συνεχεία και στο Μουντομπάσκετ των εφήβων κοίταξε στα μάτια τον Βλάντε Ντίβατς και του έβαλε 17 πόντους στη μούρη!
-Επί προσωπικού, σε αυτό το Ευρωμπάσκετ βίωσα δύο από τις συναρπαστικότερες στιγμές της καριέρας μου. Εργαζόμενος τότε στον ΣKAI παρουσίαζα καθημερινά μια μεταμεσονύκτια εκπομπή, που έβγαινε από ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του ΟΑΚΑ. Μεσούντος του Ευρωμπάσκετ είχα καλέσει την εκπομπή τον (μέχρι προ ολίγων εβδομάδων παίκτη του Ολυμπιακου και προηγουμένως του Παναθηναίκού) Αλεξάντερ Βολκώφ, ο οποίος μου προανήγγειλε ότι θα μου κάνει μια έκπληξη. Αργοπόρησε μερικά λεπτά να εμφανιστεί κι όταν ξαφνικά άνοιξε η πόρτα, έμεινα με το στόμα ανοικτό και έχασα τα λόγια μου: ο Σάσα είχε κουβαλήσει μαζί του τον ανέκαθεν απρόθυμο να δώσει συνεντεύξεις, Αρβιντας Σαμπόνις που έκανε μια από τις σπάνιες ζωντανές τηλεοπτικές παρουσίες του και μάλιστα, χάρη στον Βολκώφ,  είχε λυθεί η γλώσσα του! Μερικά βράδια αργότερα στην τελευταία εκπομπή, μετά τον τελικό, έγινε το σώσε! Τότε μου έκανε τη χάρη ο Πάσπαλι ο οποίος μετά την απονομή των μεταλλίων, έβγαλε όλη την ομάδα της Σερβίας έξω από τα αποδυτήρια και συγκεκριμένα στην κάτω ράμπα του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ όπου είχαμε στήσει μια κάμερα από την οποία παρέλασαν σε ζωντανή σύνδεση όλοι οι «πλάβι». Μάλιστα είχαν τότε τη φαεινή ιδέα να βάλουν στη μέση τον Ζάρκο και να τον αποθεώσουν τραγουδώντας εν χορώ στα ελληνικά το αυτοσαρκαστικό σύνθημα «δεν θα πάρεις Κύπελλο ποτέ, Πασπαλιέ, Πασπαλιέ»!!!
Πηγή: gazzetta.gr

Η γενιά των πεινασμένων!!

Ο Θανάσης Ασπρούλιας γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την πρεμιέρα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ και τις αντιπάλους της στη διοργάνωση.
4 Σεπτεμβρίου 2013. Μιάμιση δεκαετία πριν έκανε πρεμιέρα σε αγγλικό κανάλι το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος». Σήμερα, η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, δηλώνει συμμετοχή! Ετσι κι αλλιώς τη λείπει μόνο ένα νόμισμα για να τα καταφέρει. Δυσεύρετο, σπάνιο, πολύτιμο, αλλά κρύβεται κάπου κοντά μας όπως αρέσει στον Τρινκιέρι να λέει. Το βράδυ βέβαια, μιλώντας στην ζωντανή εκπομπή του ΟΤΕ TV, διαφοροποιήθηκε λέγοντας. «Μάλλον θα έρθει να με βρει μόνο του το νόμισμα» είπε.
Επί της ουσίας, το Ευρωμπάσκετ ξεκινά απέναντι στην παρέα του Γερέμπκο και του Τέιλορ, δύο παίκτες προερχόμενους από το ΝΒΑ και μία χώρα πολυφυλετική, από την οποία η Εθνική Σουηδίας έχει από Ρώσους (η καταγωγή του Γερέμπκο), μέχρι Αφρικάνους (οι αφοι Μασάμπα είναι Κονγκολέζοι) και Βόσνιους. Α, έχει και μία ελληνίδα. Την τζένεραλ μάνατζερ, την Αθηνά που, προς τιμήν της η κοπέλα, όταν την πλησίασα να της μιλήσω, δεν οχυρώθηκε πίσω από την ψευδεπίγραφη εθνικοφροσύνη. «Είμαι Σουηδέζα και δεν θα έχω πρόβλημα να παίξω κόντρα στην Ελλάδα, την οποία αγαπώ και λατρεύω πάντως». Ειλικρινής και της χτυπάω το καπέλο.
ΟΙ Σουηδοί πάντως, μποέμ τύποι έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν απολύτως τίποτα να χάσουν στο ματς με την Ελλάδα. Σωστά είπε ο Ιταλός πως. «Αυτές οι ομάδες που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, μπορεί να μπουν στο γήπεδο και ό,τι πετάνε προς το καλάθι να μπαίνει μέσα». Οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες και πολύ περισσότερο για τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί. Φαβορί; Χμ, ας το αφήσουμε αυτό για λίγο αργότερα. Θα σας εξηγήσω. Ας επιστρέψουμε στους Βίκινγκς, που βρίσκονται στη ζώνη του μπασκετικού λυκόφωτος, εξαιτίας της μεγάλης νίκης της γυναικείας ομάδας κόντρα στο μεγαθήριο, τη Ρωσία, αλλά και της πρόκρισης των Αντρών στο Ευρωμπάσκετ. Η ώρα για το hangover από τη μέθη της επιτυχίας (για τα δεδομένα τους) δεν έχει έρθει ακόμα και οι ξανθοί (μα και κατάμαυροι κάποιοι από αυτούς) Σουηδοί δεν έχουν σκοπό να παραδοθούν αμαχητί. Προβλέπω ότι ο κόουτς Ντιν, θα στήσει την ομάδα του σε μία ζωνάρα με τους ψηλούς να ελέγχουν τη ρακέτα και τους κοντούς να μην ξεμυτίζουν από τα έξι μέτρα και θα μας προσκαλέσουν σε ένα πάρτι για πολυβόλα. «Σουτάρετε και όσα βάλετε κι όσα βάλουμε». Το λέω τούτο διότι για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι η Εθνική σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, όπως και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις αντιμετωπίζει γενικώς πρόβλημα απέναντι σε ζωνάρες στημένη με ακίνητους κώνους. Κι αν πιστεύετε ότι θα είναι εύκολο το παιχνιδάκι,  καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας ότι τέτοια ματς, στραβώνουν πολύ εύκολα. Η μόνη διαφορά της Σουηδίας με την Ισπανία ή κάθε ομάδα αντίστοιχου βεληνεκούς, είναι ότι αν στραβώσει το ματς, με τη Σουηδία είναι εφικτό να το ισιώσεις με πολλή υπομονή. Ενώ με τους Ισπανούς γρήγορα συνειδητοποιείς πως θα πρέπει να ζήσουμε να το θυμόμαστε.
Οσο για το φαβορί, συντάσσομαι με αυτό που είπε ευθαρσώς και δίχως περιστροφές με αυτό που είπε ο Νίκος Ζήσης. «Είμαστε στα φαβορί και πρέπει να το διαχειριστούμε». Αυτή είναι η πιο σωστή τοποθέτηση και η πιο ακριβής προσέγγιση που μπορεί να γίνει. Ο Τρινκιέρι ζητά από τους πάντες να μην φορτώνουν με πίεση την Εθνική. Πολύ καλά κάνει κι έτσι πρέπει να πράξει. Αλλά, όταν ο ίδιος λέει ότι είναι τεράστια τιμή του που εργάζεται σε αυτή την ομάδα, ότι πρόκειται για πολύ μεγάλη ευκαιρία και μιλάει με τόσο κολακευτικά σχόλια για τους παίκτες του, αποδεικνύει ότι ανέλαβε τα ηνία μίας μεγάλης ομάδας. Ε, μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες. Ποιος μπορεί να κοροϊδέψει τον κόσμο; Ποιος μπορεί να πείσει  ότι στο μυαλό των διεθνών δεν υπάρχει το μετάλλιο, αλλά μία πορεία που θα χαράσσει τους σταθμούς της μέρα με την ημέρα; Ετσι πρέπει να γίνεται, αλλά και ο κόσμος γνωρίζει. Σημασία δεν έχει να θες να αποφύγεις το ρόλο του φαβορί, αλλά να καταφέρεις να τον διαχειριστείς. Αυτή είναι η μεγάλη παλικαριά. Η μήπως επειδή θα το λένε οι δημοσιογράφοι και ο Τρινκιέρ ο κόσμος θα σταματήσει να το πιστεύει; Η Ελλάδα σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει είναι καταδικασμένη να διεκδικεί τον υψηλότερο στόχο. Όπως κάθε ομάδα με σπουδαία παράδοση και μεγάλους παίκτες. Φιλοδοξία, προσμονή και αγωνία για μία διάκριση υπάρχει και θα υπάρχει. Η Εθνική αποτελείται από παίκτες που αυτή την πίεση την έχουν μασήσειρχει με το κουτάλι. Και πλέον χρειάζεται μόνο διαχείριση ώστε να μην τους επηρεάσει. Αυτό με τις ταμπέλες και τα φαβορί ομολογώ ότι ποτέ δεν τα κατάλαβα. Τι πρεπει να γράφουν δηλαδή οι δημοσιογράφοι; Ότι η Ελλάδα παίζει με στόχο να απολαύσει το παίχνίδι; Ε  όχι βέβαια. Ακόμα κι αν δεν γινόταν καμία αναφορά στους στόχους., ο κόσμος θα υπήρχε περίπτωση να σταματήσει να αγαπάει και να πιστεύει αυτή την ομάδα; Η μήπως οι παίκτες δεν ξέρουν αν είναι η δεν είναι φαβορί! Ξέρουν και πολύ καλά μάλιστα. Αρα οι ταμπέλες είναι μία αστεία υπόθεση κα παράξενος μου φαίνεται ο αγώνες που γίνεται να χρεώσει η μία ομάδα στην άλλη τον χαρακτήρα του φαβορί.
Πίεση και άγχος μπορεί να δημιουργεί κάτι άλλο. Αυτό που κάποιοι πρωτοκλασάτοι παίκτες της Εθνικής κουβαλούν ως ανέκφραστο μέχρι σήμερα καημό: Το γεγονός ότι αυτή η γενιά των παικτών, που σε ένα, δύο τρία χρόνια το πολύ θα αποχωρήσει από το προσκήνιο, είχε δυνατότητα να κρεμάσει στο στήθος της πολύ περισσότερο χρυσάφι ή ασήμι από αυτό που έχει κερδίσει. Και το ξέρουν οι παίκτες. Και το κουβαλούν. Και αισθάνονται ότι αργά ή πιο γρήγορα ο χρόνος τους θα έχει περάσει. Και δε θα μπορεί να γυρίσει πίσω. Ε ναι, αυτό είναι άγχος! Και πίεση! Στην πραγματικότητα όμως, ένας από τους πιο βασικούς λόγους που αυτή η ομάδα με κάνει να αισιοδοξώ είναι τούτου ακριβώς: Η αναγνώριση του απωθημένου και η τεράστια διάθεση που υπάρχει στους παίκτες να του δώσουν ένα τέλος. Φέτος κιόλας! Που είναι μία καλή ευκαιρία.
ΥΓ. Η Ελλάδα είναι μέσα στα φαβορί για ένα μετάλλιο και προσωπικά είμαι χαρούμενος που σε κάθε τουρνουά υπάρχει ένα άθλημα όπου η Εθνική μπαίνει ανάμεσα στους επικρατέστερους για το κατακτήσει.
Πηγή: gazzetta.gr

Παναθηναϊκός και Ελλάδα, ίδιο story!!

Επί Αλαφούζου, κατά τον Αποδυτηριάκια, η ομάδα είναι επάνω στην πυρά μνημονίου…
Ο Έλληνας είναι γεννημένος Καραγκιόζης. Γιατί και πως, άστο. Μιλάνε τα γεγονότα. Αποχωρεί η χούντα το 1974 και τότε παίζει μπάλλα νόμιμα το ΚΚΕ. Μιλάμε το ελληνικό κόμμα με τα περισσότερα χρόνια Ιστορίας. Μακράν.
ΚΚΕ, ο ορισμός του κόμματος, υποτίθεται, με την έννοια ότι έχουν οργάνωση, στελέχη. Πέη μπλου. Άδειο μύδι επανέρχεται στη νομιμότητα το ένα το κόμμα. Ούτε ξέρουν που βρίσκονται, όλοι κι όλοι ούτε επτά άτομα στη σούμα. Όπως στο λέω.
Με δράση στο εξωτερικό τα στελέχη που πλαισίωσαν τον Ανδρέα όταν αυτός το 1974 έστησε  το ΠΑΣΟΚ. Αμέσως αμολήθηκαν σε κάθε χωριό της Ελλάδος. Οι πρασινοφρουροί οργανώθηκαν, όμως όχι για να φτιάξουν τη νέα Ελλάδα, να κάνουν την Αλλαγή, αλλά πως θα αρπάξουν την εξουσία.
Το ΠΑΣΟΚ που σήμερα γιορτάζει την ίδρυσή του κερδίζει τις εκλογές το 1981, όμως οι άνθρωποι είναι ανέτοιμοι να κάνουν κι ένα βήμα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες τους. Τις μεγαλοστομίες τους Τις παπαρολογίες τους. Ανέλαβαν τη χώρα εντελώς απροετοίμαστοι. Με μνημόσυνο θα έπρεπε να θυμούνται την 3η Σεπτέμβρη.
Γι’ αυτό σου λέω ότι ο Έλληνας είναι γεννημένος. Καραγκιόζης, τι άλλο. Μόνο τι θα αρπάξει. Και να διαμαρτυρηθεί. Όχι να δουλέψει. Να παράξει. Να σχεδιάσει. Να προγραμματίσει. Όχι τέτοια πράγματα.
Στα δικά μας. Στο χώρο μας. Ρεζιλίκια απερίγραπτα από τους Κατσιφάρα, Κουλούρη, όταν αυτοί οι δυο ανέλαβαν να κάνουν Αλλαγή στον αθλητισμό το 1981. Μας τάραξαν στην πάρλα, ουσία μηδέν.
Κατέρρευσε το ΠΑΣΟΚ. Γιατί; Επειδή κατέρρευσε οικονομικά η Ελλάδα. Ίδιο στόρυ, όπως με τον Παναθηναϊκό. Για ένα κωλοπρωτάθλημα φαγώθηκαν τα πακέτα των πακέτων της πολυμετοχικότητας με την ομάδα απροστάτευτη πλέον και από κάποιο μνημόνιο.
Αλήθεια, με ποιο οικονομικό πλάνο, αυτό ή, εκείνο, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προχωρεί πατώντας στη γη ή, στο κενό. Και με ποια προοπτική. Στο στυλ Ανδρέα «Τσοβόλα, δώστα όλα». Στην ηθική Τσοχατζόπουλου. Στον ορθολογισμό Σόϊμπλε που χαρακτηρίζει την Παναθηναϊκή Συμμαχία.
Η Ελλάδα βρήκε το δρόμο της. Στο χάος. Ο Παναθηναϊκός;

Γιατί οφείλει να παραιτηθεί εάν είναι αξιόπιστος ο Αλαφούζος, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ουδεμία ευθύνη έχει ο Αλαφούζος για το οικονομικό πατατράκ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η ευθύνη του άρχισε να μετράει από την ημέρα που ανέλαβε το πηδάλιο του γίγαντα. Έτσι είναι. Με τα μέτρα τα ελληνικά ο Παναθηναϊκός είναι γίγαντας. Και η πιο αξιόπιστη αγωνιστικά ελληνική ομάδα διεθνώς. Αυτά δεν αγνοούνται.

Ο ίσκιος του Παναθηναϊκού είναι βαρύς. Με παπαρδέλες και εθελοντισμούς, να καθαρίσουμε τις παραλίες, την Λεωφόρο, δεν στέκεσαι με τίποτα.

Ο σύντροφος Παπανδρέου είπε Υπάρχουν λεφτά και κέρδισε τις εκλογές του 2009. Έτσι θαρρούσε ο George.Ότι μπορούσε να κυβερνήσει, διότι υπήρχε πακέτο στο δημόσιο ταμείο.
     
Γίνεται πρωθυπουργός ο γιος του αρχιαπατεώνα Ανδρέα και βλέπει ότι το ταμείο έχει αράχνες. Τι κάνει; Ο αρχοντόμαγκας. Μπορώ να κυβερνήσω και χωρίς ρευστό. Και πλακώνει τους φόρους. Και κάθε φορά, μέχρι και την τέταρτη φορά, είπε Είναι η τελευταία που βάζω φόρους, δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα. Και χωρίς να πασάρει ένα μανουλομάνουλο στον Ντομινίκ Στρος Καν αλυσοδένει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Ο Αλαφούζος. Ο Παναθηναϊκός. Μια στιγμή.

Δεν χρειάζεται σωτήρα η Ελλάδα. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Αυτά, ότι θα σώσω την χώρα, την ομάδα, τα λένε από τα μπαλκόνια στους λαούς των Καραγκιόζηδων. Όπως η Ελλάδα, έτσι και ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από ανάπτυξη. Σιγά- σιγά. Τσούκου τσούκου. Για να βγει από το λάκο με τα κωλαδάκτυλα.

Μπορεί ο Αλαφούζος; Αν όχι, να αναλάβει άλλος. Στο φινάλε δεν είναι υποχρεωμένος, ούτε κάποιος τον εκβίασε να μπει μπροστά. Εκτός κι αν τη έχει δει Γιώργος Παπανδρέου.
      
Δεν θα είναι αξιόπιστος ο Αλαφούζος αν συνεχίζει να παραμένει ενώ βλέπει ότι δεν θα βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο. Ότι επί θητείας του το χρέος μεγαλώνει. Ότι ο Παναθηναϊκός δεν ξαναγίνεται Παναθηναϊκός.

Ο Παπανδρέου έλεγε Υπάρχουν λεφτά. Ο Αλαφούζος είχε πει Δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά υπάρχει ο Παναθηναϊκός λαός, δεν έχουμε ανάγκη κανέναν, έχω κάνει έρευνα, μελέτη, θα προχωρήσω με τη συσπείρωση όλων των Παναθηναϊκών. Προχωράει;
Πηγή: gazzetta.gr

«Καρφιά» Τάνιεβιτς για τους παίκτες της Τουρκίας!

Στη… χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν τη Φινλανδία κάποιοι παίκτες του απέδωσε ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς την ήττα σοκ της Τουρκίας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

«Καρφιά» Τάνιεβιτς για τους παίκτες της Τουρκίας
Σκυμμένα κεφάλια από τους Τούρκους στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τη Φινλανδία (61-55). Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς συνεχάρη ιπποτικά τους αντιπάλους, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει πως κάποιοι παίκτες του μάλλον τους υποτίμησαν.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στη Φινλανδία. Έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, στην άμυνα και την επίθεση. Ήταν καλύτεροι από μας και πολύ πιο συγκεντρωμένοι. Πάντα έχουμε μεγάλο σεβασμό απέναντι σε κάθε αντίπαλο, αλλά ίσως υποσυνείδητα κάποιοι να πίστεψαν πως θα ήταν εύκολο παιχνίδι και εξεπλάγησαν στη διάρκεια του ματς. Όταν διαπιστώσεις πόσο δυνατός είναι ο αντίπαλος στη διάρκεια του αγώνα, τότε είναι δύσκολο να αντιδράσεις. Αν το ξέρεις από πριν, μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Εμείς είχαμε δυσκολίες στην οργάνωση του παιχνιδιού κι αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο των γκαρντ, αλλά όλης της ομάδας. Τώρα πρέπει να ανασυνταχθούμε για να κερδίσουμε την Ιταλία την Πέμπτη. Δεν έχει σημασία τι θα γίνει στα άλλα παιχνίδια. Πρέπει όμως να παίξουμε καλά», δήλωσε ο προπονητής της τουρκικής ομάδας.

Για την επιλογή του Τούρκογλου να κάνει προσπάθεια για δίποντο κι όχι τρίποντο στο φινάλε, παρότι η ομάδα του ήταν στο -3 (55-61), είπε: «Δεν ήταν σχεδιασμένο να γίνει αυτό. Αλλά ίσως έπαιξε ρόλο η πίεση. Σε τέτοιες περιπτώσεις το μυαλό δεν λειτουργεί πάντα στο μάξιμουμ. Όμως αυτό δεν ήταν το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε στο ματς. Έγιναν πολύ μεγαλύτερα λάθη νωρίτερα».

Από πλευράς παικτών, ο Ογκούζ Σαβάς είπε: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι του τουρνουά κι αυτά είναι πάντα δύσκολα. Κάναμε κάτι στην άμυνα, αλλά χάσαμε πολλά εύκολα σουτ. Η Φινλανδία έπαιξε πολύ δυνατά, εμείς δεν κάναμε το ίδιο και χάσαμε. Έχουμε ακόμη τέσσερα παιχνίδια μπροστά μας και θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση».
Πηγή: sport-fm.gr

«Από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία μας»

Μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του φινλανδικού μπάσκετ χαρακτήρισε τη νίκη επί της Τουρκίας (61-55) ο Χένρικ Ντέτμαν.

«Από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία μας»
Ιστορικής σημασίας ήταν για τη Φινλανδία η νίκη με 61-55 επί της Τουρκίας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

«Μπορεί να είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά να έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις την Τουρκία και την εκμεταλλευτήκαμε. Είναι από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του μπάσκετ της Φινλανδίας», δήλωσε ο προπονητής των νικητών, Χένρικ Ντέτμαν. «Ήμασταν πολύ καλοί, συγκεντρωμένοι και τυχεροί. Οι παίκτες μου έκαναν ό,τι τους ζήτησα και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Ήταν απλώς ένα παιχνίδι. Ένα σπουδαίο παιχνίδι, αλλά υπάρχει συνέχεια. Ήδη σκεφτόμαστε το επόμενο ματς, με τη Σουηδία», πρόσθεσε.

Από πλευράς παικτών, ο Τέμου Ράνικο ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως η Τουρκία. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην εφαρμογή του πλάνου μας, κρατήσαμε τους αντιπάλους μας στους 55 πόντους και παρότι ήμασταν άστοχοι φτάσαμε στη νίκη. Είναι ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη διοργάνωση για μας. Ίσως είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου στην Εθνική και παίζω στην ομάδα από το 1997. Ήταν πολύ όμορφο που είχαμε τόσο κόσμο δίπλα μας και τους ευχαριστούμε πολύ». Πηγή: sport-fm.gr

Πραγματική… Μεγάλη Βρετανία!!

Σούπερ έκπληξη στην πρώτη ημέρα του Ευρωμπάσκετ, με την Μεγάλη Βρετανία -στην παράταση- να παίρνει παλικαρίσια νίκη με σκορ 75-71 κόντρα στο Ισραήλ.

Πραγματική… Μεγάλη Βρετανία!
Νωρίς-νωρίς οι «βόμβες» στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Η Μεγάλη Βρετανία με μια συγκλονιστική εμφάνιση –κι αφού χρειάστηκε την παράταση- επικράτησε του… φαβορί, Ισραήλ με 75-71 για τον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης.

Προσπάθησαν να αποφύγουν το «κάζο» οι Ισραηλινοί, που έδειξαν πως γυρνούν… τούμπα το ματς, αλλά στο τέλος άλλοι πανηγύρισαν. Κορυφαίος για τους νικητές ο Τζόνσον με 22 πόντους, ενώ σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Ατσάρα και Χέσον με 18 και 14 αντίστοιχα.

Για τους ηττημένους πάλευε ο Νισίμ με 17 πόντους, την ώρα που είχαν τραγικά ποσοστά στις βολές με μόλις 17/32!

Το ματς:

Με τον Ελιγιάχου να τα… σπάει στην αρχή, οι Βρετανοί προηγήθηκαν νωρίς 11-3. Οι Ισραηλινοί ναι μεν μείωσαν, αλλά παρέμειναν πίσω με 22-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Το επόμενο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις, με τους νησιώτες να διατηρούν –έστω και οριακά- το προβάδισμα και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 34-30, με τον Τζόνσον να είναι το… κάτι άλλο!

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε στο ίδιο τέμπο, με τους Βρετανούς να παραμένουν «αφεντικά» στον αγώνα, όντας σταθερά τουλάχιστον στο +3, αλλά στο 27’, οι Ισραηλινοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν (47-47) και να ολοκληρώσουν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (52-47). Ο Κάσπι έδειξε να παίρνει «φωτιά» και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με οκτώ πόντους (62-54), ενώ 2:30’ πριν το φινάλε, το Ισραήλ ήταν μπροστά με 66-58.

Με τους Ατσάρα και Χέσον να κάνουν απίστευτα πράγματα, η Μεγάλη Βρετανία κατάφερε να το γυρίσει και οδήγησε το ματς στην παράταση (66-66), με τον Οχαγιόν να αστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή. Στο έξτρα πεντάλεπτο, η ομάδα του Σίβεκ πέρασε μπροστά με 4 πόντους (71-67). Αλλά και πάλι η Μεγάλη Βρετανία δεν είχε πει τη τελευταία της κουβέντα. Με συνολικό σερί 8-0, πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 75-71, κάνοντας ιδανικό ποδαρικό στο Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 30-34, 52, 47, 66-66, 71-75

Ισραήλ (Σίβεκ): Λίμοναντ 17, Νισίμ, Χανότσι, Τάιους 2, Ελιγιάχου 11, Κάσπι 13, Πνίνι 1, Οχαγιόν 9, Χαλπερίν 12, Κοζικάρο, Γκριν 4, Καντίρ 2

Μεγάλη Βρετανία (Πράντι): Ατσάρα 18, Λόρενς 7, Ρόμπινσον 2, Βαν Όστρουμ, Σάλιβαν 8, Μάρεϊ, Χέσον 14, Φρέιζερ, Κλαρκ 3, Αντεγκμπόνε 2, Μπόατενγκ, Τζόνσον 22 Πηγή: sport-fm.gr

Ψαράδες, ε;

«Σεφτέ» είναι τουρκική λέξη, αλλά τέτοιο έκανε στο Ευρωμπάσκετ η Φινλανδία νικώντας με 61-55 τους γείτονες για τον όμιλο της Εθνικής.

Ψαράδες, ε;
Οι πρεμιέρες επιφυλάσσουν εκπλήξεις, όπως αναφέρει ένα γνωστό αθλητικό κλισέ. Όμως αυτό επιβεβαιώθηκε στο ακέραιο από τη Φινλανδία, που επικράτησε 61-55 της κάκιστης Τουρκίας με πρωταγωνιστές τους Πέτερι Κόπονεν και Σάσου Σάλιν που είχαν από 12 πόντους. Η ομάδα του Τάνιεβιτς είχε τραγικά ποσοστά, 13/24 βολές, 15/38 δίποντα και 4/22 τρίποντα.

Η Τουρκία άρχισε το ματς με Τσετίν και Γκιουλέρ στην περιφέρεια, μαζί με τους τρεις ΝΒΑερ, Τούρκογλου, Ιλιάσοβα και Ασίκ. Η Φινλανδία μπήκε στο ματς με Σάλιν, Κόπονεν, Χαφ, Λι και Κότι. Οι γείτονες χρειάστηκε να περάσουν 6:43 για να κάνουν σεφτέ στο Ευρωμπάσκετ με δύο βολές του Αρσλάν (2-5) και πέτυχαν το πρώτο τους… κανονικό καλάθι 21’’ πριν το τέλος της περιόδου με κάρφωμα του Γκονλούμ (8-10). Το πρώτο τουρκικό προβάδισμα ήρθε στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου με τρίποντο του Πρέλτζιτς (13-10), αλλά δεν έδωσε ρυθμό στους παίκτες του Τάνιεβιτς. Απεναντίας οι Φινλανδοί αντεπιτέθηκαν και έφτασαν στο +13 με διαδοχικά τρίποντα του Χάανπε και το δεύτερο καλάθι του άστοχου Κόπονεν (2/8) κλείνοντας το ημίχρονο με εικόνα νικητή (19-32).

Ούτε με την επιστροφή από τα αποδυτήρια ήρθε η αντίδραση της Τουρκίας. Ο ηγέτης της Φινλανδίας βρήκε το χέρι του και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 19 (26-45), αλλά στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου η αφύπνιση του αρνητικού ως τότε Τούρκογλου βοήθησε την ομάδα του να μειώσει στους 11 (38-49). Η ψαλίδα έκλεισε μέχρι και στους πέντε, με την Τουρκία να κρατά χωρίς πόντο τους αντιπάλους της για ισάριθμα λεπτά στην τελευταία περίοδο (47-52). Όμως οι παίκτες του Τάνιεβιτς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ολική επαναφορά. Ένα τρίποντο του Σάλιν από το… Ελσίνκι έδωσε το σύνθημα στους παίκτες του Ντέτμαν που ξέφυγαν ξανά με δέκα (47-57). Η Τουρκία σε μία τελευταία απόπειρα να μείνει ζωντανή πλησίασε στο καλάθι (55-57) στα 24,5’’ πριν το τέλος με λέι απ του Πρέλτζιτς αφού είχε προηγηθεί καταφανές φάουλ στον Ράνικο. Μετά από 1/2 βολές του Χαφ, ο Τούρκογλου αστόχησε σε σουτ δύο πόντων και ο Σάλιν με γκολ-φάουλ έγραψε τον επίλογο στο ματς.

Δεκάλεπτα: 8-10, 19-32, 38-49, 55-61.

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Μπαλμπάι, Πρέλτζιτς 7, Γκιουλέρ, Ιλιάσοβα 3, Ερντέν 8, Τσετίν 2, Σαβάς, Γκονλούμ 11, Αρσλάν 12, Ασίκ 4, Τούρκογλου 8.

Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο, Μούρινεν 6, Χαφ 8, Λι 3, Σάλιν 12, Κότι 2, Κόπονεν 12, Χάανπε 9, Μότολα 6, Αχόνεν, Ράνικο 3.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μπισάνγκ (Γαλλία), Ζάστσουκ (Ουκρανία). Πηγή: sport-fm.gr

Το πάρτι της… Γεωργίας!!

Κόντρα στα προγνωστικά πολλών, η Γεωργία έστησε πάρτι απέναντι στην Πολωνία, τη νίκησε…84-67 στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ κι έδειξε πως δεν πήγε για διακοπές στη Σλοβενία.

Το πάρτι της… Γεωργίας
Οι νικητές κατάφεραν από πολύ νωρίς να πάρουν κεφάλι στο σκορ και σταδιακά αύξαναν τη διαφορά μη δίνοντας σε κανένα σημείο του παιχνιδιού στους Πολωνούς το δικαίωμα καν να ελπίζουν.

Ουσιαστικά, το ματς το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο του Γ’ ομίλου αντέχει σε κριτική μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ.

Κορυφαίοι για τους Γεωργιανούς οι Σανικίτζε (23 π. 6 ριμπ) και Σερμαντίνι (13 π. 9 ριμπ), ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γκορτατ (12 π. 8 ριμπ).

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-22, 55-37, 84-67.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μετρεβέλι 2, Μπουρχανάτζε 2, Τσιντσάτζε 11 (3 ριμπ, 7 ασιστ), Σερμαντίνι 11 (9 ριμπ), Χίκμαν 9, Μαρκοσβίλι 18, Σανικίτζε 23 (6 ριμπ), Λέζχαβα 3, Τσικτισβίλι 3.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Καρνόφσκι 9, Κελάτι 2, Λάμπε 10, Σουρμπαγα 2, Ζαμόσκι 10, Πόνιτκα 7, Ιγκνέρσκι, Βατσίνσκι 3, Γκορτατ 12 (8 ριμπ), Κόσζαρεκ 4.Πηγή: sport-fm.gr

Λετονοί με το δεξί!!

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον β’ όμιλο του Ευρωμπάσκετ η Λετονία επικρατώντας της Βοσνίας με 86-75.

Λετονοί με το δεξί
Έχοντας τον Φρεϊμάνις σε εξαιρετική ημέρα (24 π.), η Λετονία επικράτησε σχετικά εύκολα της Βοσνίας με 86-75, για την πρώτη αγωνιστική του β’ ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Οι Λετονοί είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ενώ οι από την άλλη οι παίκτες του Άτσο Πέτροβιτς «πλήρωσαν» τα κακά ποσοστά σε δίποντα (21/51, 41,2%) και τρίποντα (2/15, 13,3%).

Εκτός από τον Φρεϊμάνις 13 πόντους πέτυχε ο Κούκσικς 13, ενώ για τη Βοσνία 19 είχε ο Τζέντοβιτς και 18 ο Τελέτοβιτς.

Το ματς

Ισορροπία στο πρώτο δεκάλεπτο ανάμεσα στις δύο ομάδες, το οποίο μαρτυρά και το 20-20. Στη συνέχεια όμως οι Λετονοί με ένα 8-1 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και ένα 10-2 2’39’’ πριν το ημίχρονο κατάφερε να ξεφύγει με 10 πόντους, 43-33. Η παίκτες του Πέτροβιτς απάντησαν με την έναρξη του δεύτερου μέρους μειώνοντας σε 46-43. Όμως το συγκρότημα του Μπεκάτσκις βρήκε τις λύσεις για να διατηρεί το προβάδισμά του. Μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο η Λετονία βρέθηκε ακόμα και στο +13 (74-61) για να φτάσει τελικά στη νίκη με 86-75.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 43-33, 62-57, 86-75

Λετονία (Άιναρς Μπεκάτσκις): Μπλουμς 3, Στρέλνιεκς 9 (9 ασίστ), Μπέρζινς, Μπέρτανς 9, Γιανιτσένοκς 12, Σκέλε, Κούκσικς 13, Μέγερις 4, Μπέρζινς 6, Φρεϊμάνις 24, Μέιερς 6, Σελάκοφς

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Άτσο Πέτροβιτς): Τελέτοβιτς 18 (8 ριμπάουντ), Τζέντοβιτς 19 (5 ριμπάουντ), Ράιτ 12 (8 ριμπάουντ), Γκόρντιτς 2, Πάσαλιτς, Σούταλο 5, Πέρσιτς, Μάσιτς 3, Μπάβτσιτς, Κικάνοβιτς 16 (7 ριμπάουντ), Σινάνοβιτς, Στιπάνοβιτς
Πηγή: sport-fm.gr

Πόσο κοστίζει το όνειρο της Εθνικής;

Οι «τσουχτερές» τιμές των εισιτηρίων του Ευρωμπάσκετ και το ενδιαφέρον για τους αγώνες της Σλοβενίας προκαλούν αμφιβολίες για την πληρότητα των γηπέδων στη διοργάνωση. Πόσο κοστίζει το… όνειρο.

Πόσο κοστίζει το όνειρο της Εθνικής;
Οι Σλοβένοι αγαπούν το μπάσκετ. Είναι το νούμερο ένα ομαδικό άθλημα σε δημοτικότητα στη χώρα (πάνω και από το ποδόσφαιρο). Όμως είναι αμφίβολο αν τα γήπεδα για το Ευρωμπάσκετ θα είναι γεμάτα για δύο λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με τις τιμές των εισιτηρίων. Οι διοργανωτές όχι μόνο έβαλαν ακριβά εισιτήρια, αλλά τα πουλούν και για κάθε αγώνα ξεχωριστά. Έτσι κάθε εισιτήριο για την πρώτη φάση κοστίζει 15, 25 και 35 ευρώ, για τη δεύτερη 17, 20, 25, 30, 35, 40 και 45, για τα προημιτελικά 19, 25, 30, 35, 45, 60 και 75 ευρώ, για τα ημιτελικά 25, 30, 40, 60, 70, 90 και 120 ευρώ, για τον μεγάλο τελικό 35, 45, 60, 80, 120, 150 και 180 ευρώ, ενώ για τον μικρό τελικό 30, 35, 50, 70, 100, 120 και 150 ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ένας Έλληνας φίλαθλος που θέλει (κι ελπίζει) να δει την ομάδα του μέχρι τον τελικό, πρέπει να δώσει μίνιμουμ 205 για να παρακολουθήσει και τους έντεκα αγώνες της Εθνικής. Αν αντέχει το πορτοφόλι του και επιλέξει τις καλύτερες θέσεις σε όλα τα παιχνίδια, θα του στοιχίσει 685 ευρώ. Τόσο ακριβό είναι το όνειρο…

Πάντως για την ώρα έχει γίνει γνωστό πως το γήπεδο θα είναι κατάμεστο στο Ελλάδα-Τουρκία και σε όλα τα παιχνίδια της εθνικής Ιταλίας (η απόσταση του Κόπερ από την Ιταλία είναι ελάχιστη, περίπου 60 χιλιόμετρα).

Ο δεύτερος λόγος αμφιβολιών για την πληρότητα των γηπέδων έχει να κάνει με την… εθνική Σλοβενίας. Είναι φυσιολογικό τις ώρες που αγωνίζεται το ενδιαφέρον των φιλάθλων της χώρας να είναι στραμμένο πάνω της κι όχι στους αγώνες των υπολοίπων συγκροτημάτων. Πηγή: sport-fm.gr

Ανταπέδωσαν οι μπασκετμπολίστες!!

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ απάντησαν το ίδιο θερμά στο μήνυμα των ποδοσφαιριστών, ευχόμενοι καλή επιτυχία στο παιχνίδι της Παρασκευής με το Λιχτενστάιν.

Ανταπέδωσαν οι μπασκετμπολίστες
Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ απάντησαν το ίδιο θερμά στο μήνυμα των ποδοσφαιριστών.

Οι μπασκετμπολίστες, αφού ευχαρίστησαν ευχήθηκαν και εκείνοι ό,τι καλύτερο ενόψει του αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με το Λιχτενστάιν για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

«Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας. Γνωρίζουμε ότι βρίσκεστε και εσείς στο μέσον μιας δύσκολης προσπάθειας, διεκδικώντας την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία για το παιχνίδι της προσεχούς Παρασκευής με το Λιχτενστάιν, αλλά και συνολικά για την κατάληξη της προσπάθειάς σας», αναφέρουν.

«Είμαστε σίγουροι ό,τι θα κάνετε τα πάντα για να δώσετε συνέχεια στις επιτυχίες των τελευταίων ετών και να διατηρήσετε την Εθνική ποδοσφαίρου στο υψηλό επίπεδο που την έχετε καθιερώσει», κατέληξαν.