Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

«Από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία μας»

Μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του φινλανδικού μπάσκετ χαρακτήρισε τη νίκη επί της Τουρκίας (61-55) ο Χένρικ Ντέτμαν.

«Από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία μας»
Ιστορικής σημασίας ήταν για τη Φινλανδία η νίκη με 61-55 επί της Τουρκίας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

«Μπορεί να είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά να έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις την Τουρκία και την εκμεταλλευτήκαμε. Είναι από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του μπάσκετ της Φινλανδίας», δήλωσε ο προπονητής των νικητών, Χένρικ Ντέτμαν. «Ήμασταν πολύ καλοί, συγκεντρωμένοι και τυχεροί. Οι παίκτες μου έκαναν ό,τι τους ζήτησα και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Ήταν απλώς ένα παιχνίδι. Ένα σπουδαίο παιχνίδι, αλλά υπάρχει συνέχεια. Ήδη σκεφτόμαστε το επόμενο ματς, με τη Σουηδία», πρόσθεσε.

Από πλευράς παικτών, ο Τέμου Ράνικο ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως η Τουρκία. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην εφαρμογή του πλάνου μας, κρατήσαμε τους αντιπάλους μας στους 55 πόντους και παρότι ήμασταν άστοχοι φτάσαμε στη νίκη. Είναι ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη διοργάνωση για μας. Ίσως είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου στην Εθνική και παίζω στην ομάδα από το 1997. Ήταν πολύ όμορφο που είχαμε τόσο κόσμο δίπλα μας και τους ευχαριστούμε πολύ». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: