Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η «ανατροπή» της χρονιάς!

Μια απίστευτη νίκη πήρε η Ουκρανία κόντρα στο Βέλγιο.

Η «ανατροπή» της χρονιάς
Οι πρώην Σοβιετικοί επικράτησαν με 58-57 των Βέλγων, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πρώτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και έκαναν την ιδανική αρχή σε ένα δύσκολο γκρουπ και με ένα απίστευτο φινάλε, καθώς στα 3’’ και στο 57-55 υπέρ των Βέλγων, ο Τζέτερ με έμμεσο τρίποντο «γύρισε» το ματς και έδωσε τη νίκη στους Ουκρανούς και «έσπρωξε» στην «αυτοκτονία» τους αντιπάλους τους.

Οι νικητές είχαν αποκτήσει ένα διψήφιο προβάδισμα στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο, όμως στο τέταρτο δέχτηκαν διάφορα σερί από τους παίκτες του Μάικ Φρατέλο, που έφτασαν μέχρι την ισοφάριση και στο -2, 10’’ πριν τη λήξη, μέχρι να γίνουν αυτά που έγιναν.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ζάιτσεφ με 16 και Γκλαντίρ με 11 πόντους, ενώ από τους Βέλγους ξεχώρισε ο Μπεγκίν με 14 πόντους.

Οι Βέλγοι ξεκίνησαν «φουριόζοι και προηγήθηκαν με 5-0, όμως οι Ουκρανοί βρήκαν τις λύσεις στη συνέχεια και με, 6-0- σερί, κατάφεραν να προηγηθούν με 6-5. Ο Ζάιτσεφ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έδωσε ένα +4 στους παίκτες του Μάικ Φρατέλο, που είχαν μια απίστευτη ευστοχία από όλες τις θέσεις και 17-11 ριμπάουντ. Τελικά, ο Ερβέλ «έκλεισε» το πρώτο δεκάλεπτο στο -1 για τους Βέλγους.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Βέλγοι βελτίωσαν την άμυνά τους και άρχισαν να βρίσκουν λύσεις από τους περισσότερους παίκτες τους στην επίθεση, αυξάνοντος σταδιακά το προβάδισμά τους, φτάνοντας αρχικά στο +7 με πρωταγωνιστή τον Μπεγκίν, που έφερε το +9, εκμεταλλευόμενος και την ευστοχία από όλες τις θέσεις και την υπεροχή στα ριμπάουντ. Ο Βαν Ρόσομ έκανε το 27-18 με σερί 4-0, η διαφορά πήγε στο +13 και άρχισε να κυμαίνεται μεταξύ +10 και +13, με τον Γκλαντίρ να τη φέρνει στο -10 για τους Ουκρανούς στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Ουκρανοί έκαναν ένα σερί 4-0 και μείωσαν στο -6, όμως στο -5 ο Ερβέλ έφερε το +8 και ο Μουκούμπου το +10, αφού οι Βέλγοι διατηρούσαν την υπεροχή σε όλους τους τομείς των στατιστικών. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν στο +7 με +10 σταθερά για τα Βέλγιο, με τον Ζάιτσεφ να μειώνει το -8 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Βέλγοι διατηρούσαν ένα +4 με +5, όμως στο 52-44 ένα 5-0 σερί έφερε το -3 για τους Ουκρανούς. Πλέον, οι Βέλγοι διατηρούσαν μια σταθερή , αλλά ελάχιστη διαφορά υπέρ τους, με τους Ουκρανούς να έχουν βελτιώσει σαφώς τα στατιστικά τους και να είναι καλύτεροι σε δίποντα και τρίποντα από τους αντιπάλους τους. Ο Γκλαντίρ ισοφάρισε 55-55 στο 1’.54’’ και ο Μπεγκίν έκανε το 57-55 στο 1’.41’’. Ακολούθησαν άστοχες επιλογές εκατέρωθεν και στα 3’’ πριν τη λήξη, ο Τζέτερ ισοφάρισε και κέρδισε και το φάουλ από τον Ερβέλ, ευστοχώντας στη βολή και δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του στο καταπληκτικό φινάλε.


Τα δεκάλεπτα: 12-11, 36-26, 48-40, 57-58

ΒΕΛΓΙΟ: Μουρς 2, Βαν Ρόσομ 6, Μπεγκίν 14, Ερβέλ 9, Μ’ Βουεμά 2, Ταμπού 13, Μιγιά 2, Μουκούμπου 7, Ντρίθεσεν 2

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Τζέτερ 8, Μίσουλα 9, Γκλαντίρ 11, Λιποβίι 3, Νατιάζκο 2, Ζαμπιρτσένκο 1, Κορνιγιένκο 6, Ζάιτσεφ 16, Κραβτσόφ 2
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: