Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

«Καρφιά» Τάνιεβιτς για τους παίκτες της Τουρκίας!

Στη… χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν τη Φινλανδία κάποιοι παίκτες του απέδωσε ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς την ήττα σοκ της Τουρκίας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

«Καρφιά» Τάνιεβιτς για τους παίκτες της Τουρκίας
Σκυμμένα κεφάλια από τους Τούρκους στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τη Φινλανδία (61-55). Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς συνεχάρη ιπποτικά τους αντιπάλους, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει πως κάποιοι παίκτες του μάλλον τους υποτίμησαν.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στη Φινλανδία. Έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, στην άμυνα και την επίθεση. Ήταν καλύτεροι από μας και πολύ πιο συγκεντρωμένοι. Πάντα έχουμε μεγάλο σεβασμό απέναντι σε κάθε αντίπαλο, αλλά ίσως υποσυνείδητα κάποιοι να πίστεψαν πως θα ήταν εύκολο παιχνίδι και εξεπλάγησαν στη διάρκεια του ματς. Όταν διαπιστώσεις πόσο δυνατός είναι ο αντίπαλος στη διάρκεια του αγώνα, τότε είναι δύσκολο να αντιδράσεις. Αν το ξέρεις από πριν, μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Εμείς είχαμε δυσκολίες στην οργάνωση του παιχνιδιού κι αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο των γκαρντ, αλλά όλης της ομάδας. Τώρα πρέπει να ανασυνταχθούμε για να κερδίσουμε την Ιταλία την Πέμπτη. Δεν έχει σημασία τι θα γίνει στα άλλα παιχνίδια. Πρέπει όμως να παίξουμε καλά», δήλωσε ο προπονητής της τουρκικής ομάδας.

Για την επιλογή του Τούρκογλου να κάνει προσπάθεια για δίποντο κι όχι τρίποντο στο φινάλε, παρότι η ομάδα του ήταν στο -3 (55-61), είπε: «Δεν ήταν σχεδιασμένο να γίνει αυτό. Αλλά ίσως έπαιξε ρόλο η πίεση. Σε τέτοιες περιπτώσεις το μυαλό δεν λειτουργεί πάντα στο μάξιμουμ. Όμως αυτό δεν ήταν το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε στο ματς. Έγιναν πολύ μεγαλύτερα λάθη νωρίτερα».

Από πλευράς παικτών, ο Ογκούζ Σαβάς είπε: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι του τουρνουά κι αυτά είναι πάντα δύσκολα. Κάναμε κάτι στην άμυνα, αλλά χάσαμε πολλά εύκολα σουτ. Η Φινλανδία έπαιξε πολύ δυνατά, εμείς δεν κάναμε το ίδιο και χάσαμε. Έχουμε ακόμη τέσσερα παιχνίδια μπροστά μας και θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: