Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

«Στην τετράδα η Εθνική»

Ο Γιώργος Σιγάλας πρώην καλαθοσφαιριστής που έχει φορέσει τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας για μία δεκαετία μίλησε στον Arena 89.4 σχετικά με την διεξαγωγή του Eurobasket:
Για το Eurobasket και τις προσδοκίες απο την Εθνική:
sigallas«Τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το κυριότερο είναι ότι αποδείχθηκε ότι έχουμε πάρα πολλές επιλογές και δείχνει ότι υπάρχει δεξαμενή παικτών. Μην ξεχνάτε και τις απουσίες που ήταν συγκεκριμένες άρα αυτή η Εθνική έχει και παρών και μέλλον. Μία επιτυχία έχει να κάνει και με τις συγκυρίες. Έχουμε την τύχη να μην έχουμε δυνατούς αντίπαλους αν εξαιρέσουμε 3-4 ομάδες. Χρειάζεται την ανάλογη προσοχή για να φύγουν χαλαρά από την πρώτη φάση και να μπουν στην τετράδα που είναι ο στόχος»
Για την κούραση των παικτών και πόσο ρόλο παίζει:
«Επί μία δεκαετία που ήμουν μέλος της Εθνικής οι διακοπές μου ήταν τρεις μέρες. Αυτά τα έχουμε ζήσει όλοι οι αθλητές. Το τέλειο δεν μπορούμε να το βρούμε. Το καλύτερο θα ήταν ένας αθλητής να ξεκουράζετε αλλά αυτό υπάρχει χρόνια τώρα. Στα κενά του χειμώνα τότε υπήρχαν παιχνίδια των Εθνικών. Άρα τότε ήταν πιο βεβαρυμμένο το πρόγραμμα. Υπάρχει κούραση σε 10-15 αθλητές αλλά μετά έχει να κάνει και με τον τρόπο προετοιμασίας. Οι παίκτες της Εθνικής είναι έτοιμοι μην φανταστείτε ότι τρέχουν σε βουνά. Και επειδή ο τρόπος εκγύμνασης έχει εξελιχθεί  οι γυμναστές  γνωρίζουν πολύ καλά πώς να αντιμετωπίσουν τον κάθε αθλητή»
Για τον στόχο της Εθνικής:
«Είναι μες στις τέσσερις ομάδες που μπορούν να χτυπήσουν την τετράδα. Από εκεί και πέρα τι θα γίνει στο φάιναλ 4  δεν το ξέρουμε. Δεν νιώθω αυτό που λέμε μην δίνουμε πίεση. Αυτά τα παιδιά αξίζουν. Η Ισπανία είναι φαβορί. Τι θα πει πάω ως αουτσάιντερ για να μην έχουν άγχος τα παιδιά; Η εθνική θεωρώ ότι πρέπει και με βάση των αντιπάλων να είναι στην τετράδα και θεωρώ ότι θα το καταφέρουμε»
Για τους νέους καλαθοσφαιριστές και τις επιλογές του Τρινκιέρι:
«Υπάρχουν και παιδιά που κόπηκαν αλλά θα είναι στο μέλλον. Ο Γιάνκοβιτς ο Βασιλειάδης. Όλοι ήταν σε καλή κατάσταση αλλά η επιλογή γίνεται με βάση τον σχεδιασμό του τι θέλεις. Ο Βουγιούκας αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι καλύτερος από τον Καβαδά αλλά ο Τρινκιέρι ήθελε κάτι διαφορετικό. Δεν μπορεί όλοι να προσφέρουν το ίδιο αλλιώς δεν θα ήταν ομάδα.  Ήθελε τον Καβαδά για έναν συγκεκριμένο ρόλο. Και επειδή δεν μιλάμε για μία ομάδα που θα έχει την ευκαιρία να την βελτιώσει στην συνέχεια θες άμεσα αποτελέσματα»
Στην συνέχεια για το πρωτάθλημα και τις ομάδες κάτω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό:
«Από εκεί και πέρα γίνεται ότι μπορεί να γίνει. Όπως μπορούν. Αυτό θέλει μεγάλη συζήτηση . Οι ομάδες κάνουν ότι μπορούν. Είναι ευκαιρία να ενσωματώσουμε το  ελληνικό στοιχείο μπας και μπορέσουμε να ενισχύσουμε την μέση τάξη του Έλληνα αθλητή. Παλαιότερα κάτω από τους 10 κορυφαίους υπήρχε μεγάλη δεξαμενή και ήταν πολύ χρήσιμοι όλοι. Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχουν τώρα παίκτες. Μήπως να κατεβάσουμε το όριο της ηλικίας και να δίναμε ευκαιρίες; Έχουμε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα πόσο επαγγελματικό είναι όμως; Εγώ δεν νομίζω ότι είναι»
Τέλος για την αντίπαλο της Εθνικής, Σουηδία:
«Η Σουηδία δεν είναι τίποτα σοβαρό. Έχει δύο τρεις παίκτες που πρέπει να περιορίσεις αλλά τίποτα άλλο . Ανάλογα με την όρεξη που θα βγάλει η ομάδα θα δούμε πόσο είναι η διάθεση και η όρεξη. Τόσο καιρό ήταν η ταλαιπωρία και τώρα είναι τα ματς που τα γουστάρουν οι αθλητές»

Δεν υπάρχουν σχόλια: