Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Men in black!!

Ο Γιώργος Καραμάνος εξιχνιάζει το μυστήριο γύρω από τους Ισπανούς άνδρες με τα μαύρα και τον... εξωγήινο Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Οζίλ υπήρξε απογευματινό... σιγουράκι. Ο Αντσελότι είχε ήδη πει όχι για τον Κεντίρα και ο Φελαϊνί ήταν πολύ κοντά και stand by για τις υπογραφές. Το μεγάλο θρίλερ της τελευταίας μεταγραφικής στιγμής ήταν αυτό του Αντερ Ερέρα. Τη στιγμή που η Γιουνάιτεντ εμφανιζόταν σε όλα τα δίκτυα της Ευρώπης αποφασισμένη να αποκτήσει τον Βάσκο playmaker, τότε παίχτηκε ένα ιδιαίτερο σκηνικό, βγαλμένο από διάσημη ταινία, στην οποία παρέπεμψε η εμφάνιση των από σπόντα ηρώων.
Ποιοι να ήταν άραγε αυτοί οι τρεις... Men in black που εμφανίστηκαν στα γραφεία της Ισπανικής Ομοσπονδίας (LFP); Αμέσως οι φήμες οργίασαν, ώσπου μία ώρα μετά, η τριάδα εξήλθε του κτηρίου και η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε. Sabotage αναφώνησε η ποδοσφαιρική κοινότητα και αμέσως ξεκίνησαν οι φήμες αναφορικά με την ταυτότητα των ανδρών. Μην ήταν κακοί μεσάζοντες του Αμπράμοβιτς που πήγαν να χαλάσουν τη μεταγραφή; Μήπως απλοί καιροσκόποι που εμφανίστηκαν για να βγάλουν κέρδος από το πουθενά;
Τα διάβασα όλα αυτά και άλλα διάφορα στο Twitter, αλλά και σε διάφορες ιστοσελίδες εξωτερικού και εσωτερικού. Παραξενεύτηκα, μπερδεύτηκα, πήγα να πιστέψω και γω ο ίδιος πως επρόκειτο  για κλώνους του Τόμι Λι Τζόουνς και του Γουίλ Σμιθ που εισέβαλαν στα γραφεία με τα μαύρα κοστούμια τους για να σκοτώσουν εξωγήινους. Τελικά όπως αποδείχτηκε την επομένη, ο μόνος εξωγήινος στην όλη υπόθεση ήταν ο Ντέιβιντ Μόγιες.
Οι τύποι με τα μαύρα ήταν τρεις Βάσκοι δικηγόροι με υπαρκτά ονοματεπώνυμα (Γκιγιέρμο Γκουτιέρεθ, Αλβαρο Ρέιγ, Ροδρίγο Γκαρθία) εξειδικευμένοι σε τέτοιου είδους deals (σ.σ.: τους ίδιους είχε εξουσιοδοτήσει η Μπάγερν πέρσι για να κάνουν το ίδιο ακριβώς με τον Χάβι Μαρτίνεθ). Αυτό που -δυστυχώς για τη φήμη του Μόγιες- λογικά συνέβη, ήταν πολύ απλά ότι το μετάνιωσε ή τον πίεσαν άνωθεν να τ    ο μετανιώσει. Προφανώς τα 36,5 εκατ. ευρώ της ρήτρας του κρίθηκαν υπερβολικά για να πληρωθούν και την ύστατη στιγμή οι δικηγόροι πήραν εντολή να φύγουν άπρακτοι.
Και θα πεις, μα καλά, τι διάολο τότε τους έστειλαν μέχρι τη Μαδρίτη; Απάντηση λογική είναι ολοφάνερο πως δεν μπορεί να δώσει κανείς. Οπως δεν υπάρχει καμία λογική σε όλο αυτό το σχεδιασμό (τον ποιον;) του νέου κόουτς της Γιουνάιτεντ. Για κάποιο λόγο ο Μόγιες έκανε πίσω και μάλλον καλά έκανε, καθώς όσο καλός και αν είναι ο Ερέρα, τα χρήματα που θα δίνονταν ήταν υπερβολικά. Απλά το επικοινωνιακό -εκτός των άλλων- λάθος ήταν το ότι ξεκίνησε για να τον αγοράσει. Και όλα αυτά από έναν προπονητή που ως φίλος της Εβερτον θαυμάζω τόσα χρόνια για το πόσο καλά έστηνε τα Ζαχαρωτά από Ιούνη μήνα. Μάλλον μπλόκαρε στην πίεση. Ελπίζω να ξεμπλοκάρει και να ξαναβρεί τον εαυτό του, γιατί στο ξεκίνημα φαίνεται πως κάπου τον έχασε και τα είδε όλα... black.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: