Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

«Παραδοσιακή δύναμη η Ελλάδα…»

Ο προπονητής της Σουηδίας, Μπραντ Ντιν, αποδέχτηκε το ρόλο του αουτσάιντερ στο Ευρωμπάσκετ για την ομάδα και αναγνώρισε τη… σταθερή αξία της Εθνικής.

«Παραδοσιακή δύναμη η Ελλάδα…»
Η Σουηδία έχει να εμφανιστεί στο μπασκετικό προσκήνιο μία δεκαετία, από τότε που φιλοξένησε το Ευρωμπάσκετ. Και επανέρχεται πέφτοντας στα βαθιά απέναντι σε μια ομάδα σαν την ελληνική, με σταθερή παρουσία στη διοργάνωση.

«Ο όμιλός μας είναι πολύ δύσκολος», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σουηδίας, Μπραντ Ντιν. «Δεν έχουμε καμία Ουκρανία, κανένα Βέλγιο και κανένα Ισραήλ. Βρίσκουμε μπροστά μας τη Ρωσία που πριν ένα χρόνο πήρε το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο, την Τουρκία που έρχεται εδώ ως ένα από τα φαβορί, την Ελλάδα που είναι παραδοσιακή δύναμη και την Ιταλία που είναι σε άνοδο. Σίγουρα οι αντίπαλοί μας δεν ενοχλήθηκαν καθόλου που είμαστε στον όμιλό τους. Πρέπει να αποδεχτούμε την κατάσταση και τις δυσκολίες της. Το ερώτημα είναι αν συμβιβαζόμαστε με την επιτυχία της πρόκρισης που είναι ένα βήμα για το σουηδικό μπάσκετ ή μπορούμε να κάνουμε ένα άλμα», πρόσθεσε.

«Έχουμε ένα σύνολο παικτών που είναι περήφανοι που βρίσκονται εδώ. Ξέρουν ότι δεν είναι γι’ αυτούς δεδομένη η ευκαιρία να παίξουν σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά σαν το Ευρωμπάσκετ και δεν είναι βέβαιοι αν θα ξαναέχουν στο μέλλον αυτή τη δυνατότητα. Έτσι είμαι σίγουρος πως θα παλέψουν και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο», συμπλήρωσε ο Αμερικανός προπονητής και κατέληξε:

«Το ίδιο ισχύει και για μένα. Η Σουηδία έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Η σύζυγός μου είναι Σουηδέζα και είναι πολύ περήφανη που είμαι εδώ και σε αυτή τη θέση. Για μένα δεν είναι μία διοργάνωση που θα βάλω στο βιογραφικό μου. Άλλωστε είμαι 60 χρονών. Όμως δουλέψαμε σκληρά για να προκριθούμε και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: