Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

«Προσωπικότητα ο νέος προπονητής»


venosΟ παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Βένος, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89.4 και αναφέρθηκε στο θέμα του προπονητή.
Στην αρχή είπε:
«Έχουμε βγει εκτός πλάνων όλοι. Πιστέψαμε ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αλλά δυστυχώς η εικόνα της ομάδας είναι η ίδια με την περσινή. Το θέμα είναι περισσότερο ψυχολογικό. Είναι νέα ομάδα και άμα χάσουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία είναι δύσκολο μετά. Πρέπει να ταρακουνηθούν αρκετά πράγματα δίπλα από τους ποδοσφαιριστές για να επανέλθουν. Ο Χατζηνικολάου ήθελε όσο τίποτα να πετύχει. Δούλεψε με μεράκι και αγάπη αλλά τελικά εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι μερικά πράγματα δεν του βγήκαν όπως θα τα ήθελε. Ήρθαν στην ομάδα δύο ξένοι που δεν πρέπει να είναι ούτε στην 16αδα. Δεν  πήραμε παίκτες που θα κάνουν την διαφορά. Εμείς το αποτέλεσμα βλέπουμε και σχολιάζουμε και κρίνουμε. Ίσως άλλα πράγματα είδε σε βίντεο, αλλά τους παίκτες τους αξιολογείς προσωπικά όπως κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες που τους παρακολουθούν νυχθημερόν για να δουν αν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητάει η ομάδα»
Για την στιγμή που αποχωρεί ένας προπονητής:
«Είναι δύσκολες στιγμές για έναν προπονητή αλλά και για έναν παίκτη. Έχω ζήσει και εγώ τέτοιες στιγμές. Υπήρξαν περιπτώσεις που κλαίγαμε  γιατί ήρθε ένας άνθρωπος που ήθελε να βοηθήσει και έφευγε. Όταν είσαι 15-20 μέρες στην προετοιμασία δένεσαι με τον προπονητή και όταν σε έναν μήνα αναγκάζεται να φύγει και έχεις πιστέψει σε αυτόν σε ενοχλεί, γίνεσαι ράκος. Για τον Χατζηνικολάου είναι η χειρότερη μέρα της ζωής του αλλά το ποδόσφαιρο ιδιαίτερα στην Ελλάδα έτσι είναι. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν έχεις μηδέν βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές και αυτό το καταλαβαίνει και ο Γιάννης»
Τι θα πρέπει να έχει ο νέος προπονητής:
«Το θέμα είναι να έρθει ένας προπονητής με προσωπικότητα. Γιατί είναι πολύ σημαντικό όταν τα πράγματα είναι ρευστά. Άρα πρέπει να μπει ένας προπονητής που θα σφίξει τα δόντια και με δύο κουβέντες θα δώσει στους παίκτες την χαμένη ψυχολογία. Είναι πολύ σημαντικό ο προπονητής να είναι προσωπικότητα που δεν θα διχάσει. Δεν μπορούμε να φέρουμε έναν οποιονδήποτε. Πρέπει να είναι κοινά αποδεκτός γιατί έχουμε ανάγκη από σύμπνοια. Και αυτό ήταν ένα μείον του Χατζηνικολάου γιατί κάποιοι τον αμφισβήτησαν από την αρχή και τα πράγματα επιδεινώθηκαν πολύ πιο νωρίς»
Η γνώμη του για τον Κούπερ:
«Ο Κούπερ είναι δοκιμασμένος στην ομάδα του Άρη και είναι κοινά αποδεκτός. Αυτό σημαίνει πολλά. Είναι τεράστιο όνομα που θα δώσει ψυχολογία. Αλλά δεν θέλω να σταθώ σε έναν προπονητή γιατί μπορεί να μην έρθει στο τέλος. Η διοίκηση εστιάζει να φέρει ένα όνομα που θα πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να αλλάξει το κακό κλίμα»
Για τον Μούτα:
«Η επιλογή του κυρίου Μούτα ήταν του Γιάννη Χατζηνικολάου γιατί είχαν συνεργαστεί με επιτυχία στον Πλατανιά. Στις πρώτες μέρες ήρθε ως βοηθός και μετά μπήκε τεχνικός διευθυντής και ίσως αυτό να ήταν το λάθος»
Για την διακοπή του πρωταθλήματος:
«Το σημαντικό είναι να είναι έτοιμοι με τον Λεβαδειακό και γι αυτό η διοίκηση προσπαθεί ακόμη και σήμερα να φέρει προπονητή. Αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι της,. Είναι απαραίτητο να αντιστραφεί το κλίμα. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά πήγαν καλά στα φιλικά και τελικά διαψευστήκαμε . Αυτό που συμβαίνει τώρα πιστεύω είναι πλασματικό»
Τέλος για τον κόσμο:
«Ο Άρης ξέρει τι πρέπει να κάνει όπως και ο κόσμος. Είναι ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα ο 12ος παίκτης που βοηθάει ουσιαστικά. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να είμαστε κοντά. Να μην στοχοποιήσουμε παίκτες. Είναι μία συνολική καθίζηση της ομάδας και έτσι πρέπει να την αντιστρέψουμε. Ο Διούδης ήταν κορυφαίος και δυστυχώς έχει κάνει δύο λάθη που στοίχησαν. Όμως θέλει στήριξη. Κοιτάμε μπροστά. Έχουμε το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και με μία νίκη αλλάζει απευθείας η ψυχολογία»

Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: