Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

«Φαβορί η Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ»


Ο Έλληνας τεχνικός Βαγγέλης Αλεξανδρής φιλοξενήθηκε στον Arena Fm 89,4 και μίλησε για την εμπειρία που είχε στην Ιορδανία, για την κατάσταση που επικρατεί εκεί αλλά και για το πώς βλέπει την Εθνική Ελλάδος που ξεκινάει σήμερα τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.
5266_mainΟ Βαγγέλης Αλεξανδρής δοκίμασε για πρώτη φορά, μετά από μια 30ετή διαδρομή στους πάγκους, τις δυνάμεις του εκτός ελληνικών συνόρων και δηλώνει ενθουσιασμένος.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Μιλάμε πραγματικά για έναν άλλο κόσμο με διαφορετική κουλτούρα, ήταν πραγματικά τρομερή εμπειρία. Το μπάσκετ είναι πολύ διαφορετικό εδώ, δεν υπάρχουν πολλά μεγάλα κορμιά με αποτέλεσμα να προτιμούν το passing game και το περιφερικό παιχνίδι. Το αγαπάνε όπως το άθλημα, παίζαμε παιχνίδια μπροστά σε 25.000 κόσμο. Έχει αρκετά ταλέντα που μπορούν να κάνουν καριέρα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλά ακόμα και στο ΝΒΑ.
Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες από την Ελλάδα, ντρέπομαι να το λέω αλλά εδώ δουλεύεις και δεν πληρώνεσαι. Δεν υπάρχει σεβασμός, οι συγκρίσεις είναι οδυνηρές για μας».
Για το Ευρωμπάσκετ: «Το υλικό που έχει η Εθνική μας είναι πάρα πολύ καλό , άμα παίξει και σύμφωνα με τις δυνατότητες της θεωρώ ότι θα διεκδικήσει μετάλλιο, και ότι είμαστε εκ των φαβορί. Οι παίκτες είναι μπαρουτοκαπνισμένοι, χαμηλών τόνων , γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον και έχουν φάει το ευρωπαϊκά παιχνίδια με το κουτάλι. Όλα νομίζω ότι είναι υπέρ μας. Καμία ομάδα δεν μπορείς να υποτιμήσεις, παρά τις απουσίες που έχουν νομίζω σε τέτοιο επίπεδο όλα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Έχουν προοδεύσει πάρα πολύ κάποια κράτη, νομίζω ότι θα δούμε πολλές εκπλήξεις, όλοι είναι σε εξέλιξη και υπάρχει καλό επίπεδο. Άλλωστε και το πρωτάθλημα μας δεν μπορεί να αγγίξει τα πρωταθλήματα προηγούμενων ετών, έχει πέσει και δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικό, κάτι το οποίο δεν κάνει καλό σε κανέναν».
Για τις εκκρεμότητες με τον Άρη: «Είναι ένα θέμα το οποίο με πονάει και με στεναχωρεί και πραγματικά δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτό. Κρατάω τέτοια στάση από σεβασμό προς αυτό το μεγάλο σωματείο. Έχω χάσει 380.000 ευρώ δεδουλευμένα, δεν ζητάω ούτε ένα ευρώ παραπάνω, αυτά που θέλω είναι αυτά που έχω δουλέψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: