Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Χαρούμενος στην Ίντερ ο Σνάιντερ!

Χαρούμενος στην Ίντερ ο Σνάιντερ
Την πεποίθησή του πως η επόμενη σεζόν θα είναι καλύτερη για την Ίντερ, εξέφρασε ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ.

Ακόμη, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός έβαλε τέλος στις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί από τους «νερατζούρι», τονίζοντας πως είναι χαρούμενος που ανήκει σε αυτήν την ομάδα.

«Ετοιμάζομαι για το Euro 2012 και αισθάνομαι πολύ καλά», ανέφερε ο 27χρονος Ολλανδός, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε.

«Τα λόγια του Μάσιμο Μοράτι με ευχαρίστησαν, καθώς είμαι σίγουρος ότι την επόμενη σεζόν τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και πως ο πρόεδρος θα φέρει σημαντικούς παίκτες.

Όπως και να έχει, είμαι χαρούμενος στην Ίντερ και νιώθω πολύ καλά που είμαι μέρος αυτού του συλλόγου
», συμπλήρωσε.

Γιορέντε: «Είμαι χαρούμενος στην Μπιλμπάο»

Γιορέντε: «Είμαι χαρούμενος στην Μπιλμπάο»
Τέλος στις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Μάντσεστερ Σίτι, έβαλε ο Φερνάντο Γιορέντε.

Ο Ισπανός επιθετικός της Μπιλμπάο τόνισε πως είναι χαρούμενος στην ομάδα του, με την οποία βρίσκεται σε επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το 2013.

«Καταλαβαίνω τον λόγο που δημιουργούνται αυτές οι φήμες. Δεν διαπραγματεύομαι με την Μάντσεστερ Σίτι, ούτε με κάποια άλλη ομάδα. Είμαι χαρούμενος στην Μπιλμπάο. Η ομάδα μου έχει κάνει καινούρια πρόταση και βρισκόμαστε σε συζητήσεις», ήταν τα λόγια του Γιορέντε.

Ο 27χρονος Ισπανός τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 55 αγώνες και έχει σκοράρει 29 φορές.

πηγή: sportfm.gr

Υποστολή σημαίας…!

Υποστολή σημαίας…
Με μια ευχαριστήρια ανακοίνωση ο Παναιτωλικός έκανε γνωστό το «διαζύγιο» με τον Γιώργο Θεοδωρίδη μετά από τρία χρόνια συνεργασίας. Ο «Γιωρίκας» με πολλές στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λύπης αποχωρεί από το Αγρίνιο για άλλες πολιτείες.

Όταν, πριν από τρία χρόνια, ο Θεοδωρίδης άφηνε την Γερμανία για τον Παναιτωλικό και την Football League πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν. Η ποιότητα του παίκτη, όπως και το παρελθόν του ήταν τέτοια που δημιούργησαν ερωτηματικά για την απόφασή του.

Η πρώτη σεζόν δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και η άνοδος στην Σούπερ Λίγκα δεν ήρθε ποτέ. Ο Θεοδωρίδης παραμείνει και ένα χρόνο μετά έρχεται η δικαίωση. Σε μια ονειρεμένη σεζόν, με γκολ, διακρίσεις και πολλές καλές στιγμές ο Παναιτωλικός κερδίζει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα ο Έλληνας μέσος αναδεικνύεται σε κορυφαίο παίκτη της κατηγορίας.

Η προετοιμασία αρχίζει, ο Θεοδωρίδης έχει πλέον, στο πλευρό του τον Άγγελο Χαριστέα, ενώ στο Αγρίνιο είναι «λαϊκός ήρωας». Η σεζόν ξεκινάει και είναι εξαιρετική. Ο «Γιωρίκας» παίρνει από το χέρι τον Παναιτωλικό και όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο αρχίζουν να μιλούν για το θαύμα του Αγρινίου. Ο Θεοδωρίδης επιστρέφει στην Eθνική Ελλάδας μετά από κλίση του Φερνάντο Σάντος. Η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Οι τραυματισμού έρχονται, ενώ ο «λαβωμένος» στον ώμο Θεοδωρίδης δεν έχει την ίδια απόδοση.

Το πρωτάθλημα τελειώνει, ο Παναιτωλικός υποβιβάζεται, ενώ αρκετός κόσμος κατηγορεί τους Χαριστέα και Θεοδωρίδη για… «κλίκες». Η ώρα του χωρισμού έχει έρθει. Μετά από τρία χρόνια ο έμπειρος μέσος παίρνει την απόφαση να αποχωρήσει. Λύνει το συμβόλαιό του και πλέον, είναι έτοιμος να αναζητήσει αλλού ποδοσφαιρική στέγη.

Αποχαιρετά την αγαπημένη του ομάδα έχοντας σε τρία χρόνια 87 συμμετοχές και 28 γκολ, τα οποία βοήθησαν τα μέγιστα στην πορεία του συλλόγου τα τελευταία τρία χρόνια.

πηγή: sportfm.gr

Προχωράει για Τιάγκο Σίλβα η «Μπάρτσα»

Προχωράει για Τιάγκο Σίλβα η «Μπάρτσα»
Ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπαρτσελόνα παραμένει ο Τιάγκο Σίλβα.

Ο Βραζιλιάνος στόπερ της Μίλαν είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που ενδέχεται να περάσουν τις πόρτες του Καμπ Νου στη νέα εποχή με τον Τίτο Βιλανόβα στον πάγκο της ομάδας.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται οι «μπλαουγκράνα» να καταθέσουν την πρώτη τους πρόταση στη Μίλαν και αυτή δεν θα ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι Ιταλοί θα ήθελαν πολλά εκατομμύρια περισσότερα για να παραχωρήσουν τον διεθνή κεντρικό αμυντικό.

Σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις παίζει η επιθυμία του Τιάγκο, ο οποίος θέλει να αγωνιστεί στον καταλανικό σύλλογο και να δεχθεί μία νέα πρόκληση στην καριέρα του.

πηγή: sportfm.gr

Χουλκ: «Θα παραμείνω στην Ευρώπη»

Χουλκ: «Θα παραμείνω στην Ευρώπη»
Μπορεί ο Χουλκ να τόνισε πως θα αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν, ωστόσο δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ότι θα φορά τη φανέλα της Πόρτο, καθώς δήλωσε πως αυτά είναι θέματα με τα οποία ασχολείται ο μάνατζέρ του.

«Δεν μιλάω για μεταγραφές, είναι κάτι που κάνει ο μάνατζερ μου. Το μόνο πράγμα που θα πω είναι ότι θα παραμείνω στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Η Πόρτο είναι ένας μεγάλος σύλλογος και η οικογένεια έχει προσαρμοστεί στην πόλη. Για μένα είναι απίστευτο να παίζω σε έναν σύλλογο όπως είναι αυτός της Πόρτο.

Όσο βρισκόμουν στην Ιαπωνία, είχα προτάσεις από ομάδες, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά η επιλογή μου ήταν η Πόρτο και μετά από τρία χρόνια είμαι ικανοποιημένος
», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου επιθετικού.

πηγή: sportfm.gr

Παρί για Άλβες!!

Παρί για Άλβες
Έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση στην Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Ντάνιελ Άλβες είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι δίνει τη «μάχη» της για την κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος, όμως, έχει αρχίσει ήδη το μεταγραφικό σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά.

Ο ιδιοκτήτης των Παριζιάνων, σεΐχης Νάσερ Αλ Κελαϊφί, έχει δηλώσει ότι και τη νέα χρονιά θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να φανούν ακόμη πιο ανταγωνιστικοί. Το βάρος πέφτει στην άμυνα και για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα ο Βραζιλιάνος διεθνής φαντάζει ως ιδανική λύση.

Πάντως από το περιβάλλον του παίκτη τονίζεται ότι όσα αναφέρονται στον Τύπο είναι φήμες και δεν έχουν γίνει επίσημες επαφές. Από την άλλη πλευρά οι Καταλανοί θέλουν να κρατήσουν τον τεχνίτη αμυντικό στο «Καμπ Νου», αν και η οικονομική κατάσταση του συλλόγου δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Έτοιμο είναι και το plan b, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η περίπτωση του Άλβες, με τον Μαϊκόν της Ίντερ να ενδιαφέρει επίσης την Παρί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πρωτευουσιάνοι αγωνίζονται στην τελευταία αγωνιστική της Ligue 1 εναντίον της Λοριάν και θέλουν μόνο νίκη και ταυτόχρονα ήττα της Μονπελιέ από την Οσέρ, για να στεφθούν πρωταθλητές Γαλλίας.

πηγή: sportfm.gr

Εκτός Αργεντινής ο Τέβεζ!

Εκτός Αργεντινής ο Τέβεζ
Δεν περιελάμβανε το όνομα του Κάρλος Τέβεζ το προσκλητήριο του ομοσπονδιακού προπονητή της Αργεντινής, Αλεχάντρο Σαμπέγια.

Ο 57χρονος τεχνικός ανακοίνωσε τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκτός Αργεντινής και θα στελεχώσουν το ρόστερ της «μπιανκοσελέστε» στο ματς με το Εκουαδόρ, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Έκπληξη αποτελεί πως στην 18μελή λίστα του, δεν βρίσκεται το όνομα του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι ενώ κανονικά θα δώσουν το παρόν οι συμπαίκτες του Αγκουέρο και Ζαμπαλέτα.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου και οι υπόλοιποι 5 παίκτες που θα προέρχονται από το πρωτάθλημα της Αργεντινής, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Οι εκλεκτοί του Σαμπέγια:

Τερματοφύλακες: Σέρχιο Ρομέρο (Σαμπντόρια)

Αμυντικοί: Φεντερίκο Φερνάντεζ (Νάπολι), Ούγκο Καμπανιάρο (Νάπολι), Μάρκος Ρόχο (Σπαρτάκ Μόσχας), Εζέκιελ Γκαράι (Μπενφίκα), Πάμπλο Ζαμπαλέτα (Μάντσεστερ Σίτι)

Μέσοι: Ματίας Ροντρίγκεζ (Ουνιβερσιδάδ), Χοσέ Σόσα (Μέταλιστ), Πάμπλο Γκουινάθου (Ιντερνασιονάλ), Άνχελ Ντι Μαρία (Ρεάλ Μαδρίτης), Φερνάντο Γκάγκο (Ρόμα), Χαβιέ Μασεράνο (Μπαρτσελόνα), Μάξι Ροντρίγκεζ (Λίβερπουλ), Εντουάρντο Σάλβιο (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Γκονζάλο Ιγκουαίν (Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι), Εζέκιελ Λαβέτσι (Νάπολι)

πηγή: sportfm.gr 

Φορτούνης: «Οι ειδήσεις λένε για εμάς συνέχεια»

Φορτούνης: «Οι ειδήσεις λένε για εμάς συνέχεια»
Για την κατάσταση που επικρατεί στην Γερμανία και όσα ακούγονται κατά της Ελλάδας μίλησε ο Κώστας Φορτούνης στον σταθμό «Αθήνα 9,84». Ο ταλαντούχος μέσος της Καϊζερσλάουτερν σχολίασε τα δημοσιεύματα, ενώ αποκάλυψε πως πολλοί συμπαίκτες του ρωτούν συνέχεια για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας.

«Σίγουρα δεν αξίζαμε κάτι τέτοιο γιατί στον πρώτο γύρο ήμασταν σχεδόν στη μέση της βαθμολογίας. Παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Πέσαμε. Τι να γίνει. Κοιτάμε τώρα μπροστά», τόνισε αριχικά.

Και συμπλήρωσε για την παρουσία του στη Γερμανία: «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν είμαστε και στα καλύτερά μας. Κάποιες φορές οι συμπαίκτες μου, μού κάνουν διάφορες ερωτήσεις. Είναι κάτι φυσικό γιατί στις ειδήσεις μας αναφέρουν συνέχεια. Δεν είναι κι ότι καλύτερο αυτό που γίνεται. Κάποιες στιγμές με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση αλλά πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα και ότι θα πάνε στο τέλος όλα καλά».

Τέλος, ο Φορτούνης αναφέρθηκε και στο περσινό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού: «Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο με την ομάδα μου τρία χρόνια. Κάτι πήγε να γίνει πέρυσι με τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που δεν έγινε εγώ πήγα στη Γερμανία. Τώρα κοιτάω την ομάδα μου. Για να σου δώσω να καταλάβεις σου λέω ότι επίσημα είχαν προσεγγίσει πέρυσι τον Αστέρα αλλά δεν τα έβρισκαν οι δύο ομάδες. Εγώ δεν έκανα καμία συζήτηση για το οικονομικό κομμάτι ή για τα χρόνια. Δεν τα βρήκαν οι ομάδες κι έτσι δεν προχώρησε το θέμα».

Ο λατρεμένος της εξέδρας και η αιώνια αναμονή!

Ο λατρεμένος της εξέδρας και η αιώνια αναμονή
Με στυλ αλλά και μια κούπα, το Κύπελλο Σκωτίας, έκλεισε τη χρονιά η Χαρτς. Η ομάδα του Πάουλο Σέρτζιο επικράτησε στον τελικό του θεσμού με σκορ 5-1 της Χιμπέρνιαν κι έφτασε στον 8ο τίτλο της στο θεσμό. Όσο για τους… δύστυχους «Χιμπς», μάταια περιμένουν μια επιτυχία στη διοργάνωση από το… 1902!

Το παραδοσιακό ντέρμπι του Εδιμβούργου φιλοξενήθηκε στο «Χάμπντεν Παρκ», στο χορτάρι του οποίου σύντομα φάνηκε η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Μόλις στο 14’ η Χαρτς άνοιξε το σκορ με τον Μπαρ, ενώ πριν καν συμπληρωθεί ο γνωστός μας από το πέρασμά του από Παναθηναϊκό και Λάρισα, Ρούντολφ Σκάτσελ, ο οποίος έχει βρει τον ποδοσφαιρικό του παράδεισο στο Μιντλόθιαν, με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0. Ο Τσέχος ποδοσφαιριστής επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα το 2010, ενώ είχε σκοράρει για την Χαρτς και το 2006 την προηγούμενη φορά που κατέκτησε το Κύπελλο.

Λίγο πριν φύγει το ημίχρονο η Χιμπέρνιαν, η οποία μάταια ψάχνει μια κατάκτηση Κυπέλλου από το 1902 (έχει ακόμη ένα το 1887), πήρε ένα… δάνειο ζωής με το γκολ του ΜακΠέικ που με προβολή από κοντά μείωσε σε 2-1.

Όσο καλά, όμως, τελείωσε το πρώτο μέρος για την ομάδα με τα πράσινα, τόσο εφιαλτικά ξεκίνησε το δεύτερο. Μέσα σε πέντε λεπτά είχαν τελειώσει όλα. Λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι και αποβολή του Κουτζάμπι για τράβηγμα φανέλας του Σούσο, εύστοχη εκτέλεση του Γκράινγκερ και λίγο αργότερα ένα τέρμα ακόμη από τον ΜακΓκόουαν, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1.

Τα όνειρα των «Χιμπς» για έναν τίτλο μετατράπηκαν πλέον σε ευχές για μια ήττα στα όρια της αξιοπρέπειας. Οι αντίπαλοί τους, όμως, δεν έδειξαν κανένα έλεος και δεν άφησαν την ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη να πάει χαμένη. Με δράστη ξανά τον Σκάτσελ στο 75’ η Χαρτς σημείωσε ακόμη ένα γκολ και έφτασε στο εμφατικό 5-1.

Αυτό ήταν το 8ο Κύπελλο Σκωτίας για το σύλλογο του Εδιμβούργου (πρώτος μετά το 2006), ο οποίος πλεον ξεπέρασε κατά ένα την Αμπερντίν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Χιμπέρνιαν: Μπράουν, Ντόχερτι, Χάνλον, Κλάρος( 46’ Σπράουλ), Ο’Κόνορ (54’ Ντόιλ), Σοάρες (75’ Φράνκομπ), ΜακΠέικ, Στίβενσον, Κουτζάμπι, Όσμπουρν, Γκρίφιθς.

Χαρτς: ΜακΝτόναλντ, ΜακΓκόουαν, Γουέμπστερ, Ζαλιούκας, Γκράινγκερ, Σούσο (76’ Μπίτι), Μπαρ, Μπλακ (87’ Ρόμπινσον), Ντράιβερ (84’ Μεχντί), Σκάτσελ, Έλιοτ.

πηγή: sportfm.gr

Σκούπα και... κούπα για ΤΣΣΚΑ!!

Σκούπα και... κούπα για ΤΣΣΚΑ!
Την Ευρωλίγκα την έχασε, αλλά το ρωσικό πρωτάθλημα ήταν αδύνατο να το αφήσει να πάει χαμένο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στέφθηκε πρωταθλήτρια για 43η φορά στην ιστορία της (24 στη Σοβιετική Ένωση και 19 στη Ρωσία) με 3-0 νίκες επικρατώντας της Χίμκι εκτός έδρας με 90-75.

Παρά την απουσία του τραυματία Αντρέι Κιριλένκο για δεύτερο συνεχές παιχνίδι, η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας ήταν από το πρώτο λεπτό το αφεντικό του αγώνα και παρότι στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο -4, η ΤΣΣΚΑ έφτασε στη νίκη. Ο Αλεξέι Σβεντ και ο Νέναντ Κρστιτς με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα πρωταγωνίστησαν από τους νικητές, ενώ ο Βιτάλι Φριτζόν με 20 από τους ηττημένους.

Δεκάλεπτα: 19-26, 37-48, 65-70, 75-90.

Χίμκι: Φριτζόν 20, Λόντσαρ 17, Κελάτι 13, Πλάνινιτς 10, Μόνια 7, Άντριεν 5, Κουίν 2, Νίλσεν 1, Βιάλτσεφ, Πούσκοφ.

ΤΣΣΚΑ: Σβεντ 18, Κρστιτς 17, Χριάπα 14, Τεόντοσιτς 13, Γκόρντον 10, Βοροντσέβιτς 8, Σισκάουσκας 5, Κάουν 3, Βορόνοφ 2.

πηγή: sportfm.gr

Ξενερωμένος» ο Μεϊρέλες!

Ξενερωμένος» ο Μεϊρέλες
Και πώς να μην ξενερώσεις όταν η ομάδα σου παίζει στον τελικό του Champions League και εσύ δεν μπορείς να είσαι εκεί γιατί στον ημιτελικό πήρες κίτρινη κάρτα. Ο λόγος για τον Ραούλ Μεϊρέλες, ο οποίος δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του για το ότι δεν μπορεί να βοηθήσει την Τσέλσι να πάρει την κούπα.

«Είναι πολύ μεγάλη απογοήτευση να είσαι τιμωρημένος και να μην μπορείς να αγωνιστείς, ωστόσο έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου ότι θα τα καταφέρουν σήμερα», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Πορτογάλος μέσος των «μπλε».

Επιπλέον ο Μεϊρέλες ζήτησε από τους φιλάθλους της ομάδας να δείξουν την αμέριστη υποστήριξη και αγάπη τους στην Τσέλσι, ώστε να πετύχουν στον στόχο τους σήμερα.

Τα «σφυριά» επέστρεψαν!!

Τα «σφυριά» επέστρεψαν!
Μόλις μια σεζόν μετά το αντίο, η Γουέστ Χαμ ανοίγει ξανά την πόρτα της Πρέμιερ Λιγκ! Τα «σφυριά» επικράτησαν 2-1 της Μπλάκπουλ στον μεγάλο τελικό των πλέι-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ, «τσέπωσαν» τα εκατομμύρια και ετοιμάζονται για νέες παραστάσεις στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το γκολ του Βαζ Τε λίγο πριν το φινάλε έδωσε το «εισιτήριο» για την Πρέμιερ στην ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς! Ο Κάρλτον Κόουλ είχε δώσει το προβάδισμα στους Λονδρέζους από το 35ο λεπτό, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά με την έναρξη της επανάληψης ο Ινς.

Η Γουέστ Χαμ έγινε η 11η ομάδα που κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία μόλις μια σεζόν μετά τον υποβιβασμό της. Ο Κέβιν Νόλαν ύψωσε στον ουρανό του Λονδίνου το τρόπαιο του νικητή και έβαλε προσωπικό στόχο να εξασφαλίσει την άνετη παραμονή των «σφυριών» στην Πρέμιερ Λιγκ τη νέα σεζόν.

Η αποστολή της Γουέστ Χαμ δεν ήταν καθόλου εύκολη, αφού οι «seasiders» αποδείχθηκαν… σκληρά καρύδια, πάλεψαν για τη δική τους επιστροφή στα «σαλόνια» της Πρέμιερ, αλλά οι λεπτομέρειες που ως συνήθως κάνουν πάντα τη διαφορά, ήταν υπέρ του συνόλου του Σαμ Άλαρνταϊς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπλάκπουλ: Γκιλκς, Κρέινι, Έρντλεϊ, Έβατ, Μπαπτίστ, Φέργκιουσον, Μ. Φίλιπς, Έιντζελ (90’ Ντίκο), Ντόμπι (90’ Μπέντναρ), Κ. Φίλιπς, Ινς

Γουέστ Χαμ: Γκριν, Ριντ, Τόμκινς, Ντέμελ (57’ Φομπέρ), Νόλαν, Κόλισον, Τέιλορ, Νομπλ, Ο’Νιλ (53’ ΜαΚάρτνεϊ), Κόουλ, Βαζ Τε

Πηγή: england365.gr

Ήταν όλοι πραγματικά αστέρια (BINTEO)

Όλοι τους σημάδεψαν τους τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και του Τσάμπιονς Λιγκ ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Ήταν όλοι πραγματικά αστέρια (BINTEO)
Ήταν αυτοί που έδωσαν ξεχωριστή λάμψη στην ιστορία του θεσμού και οι ενέργειές τους έμειναν χαραγμένες με χρυσά γράμματα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το sday.gr σας παρουσιάζει τους ήρωες που σημάδεψαν τους τελικούς. Φρανσίσκο Χέντο Ο Φρανσίσκο Χέντο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του θεσμού που έχει κατακτήσει έξι τίτλους όλους με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν από τα βασικά στελέχη της αυτοκρατορίας που είχε δημιουργήσει η «βασίλισσα» και κατάφερε μάλιστα να σκοράρει σε δύο τελικούς. Το 1957 με τη Φιορεντίνα και το 1958 με τη Μίλαν. Οι Μαδριλένοι τον απέκτησαν από τη Ρασίνγκ Σανταντέρ και ήταν γνωστός ως «Galerna del Cantabrico» (θύελλα της Κατάνμπρια).





Μπόμπι Τσάρλτον
Πριν κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1968, είχε καταφέρει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 με την Εθνική Αγγλίας και να αναδειχθεί την ίδια χρονιά κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης. Ο Σερ Μπόμι Τσάρλτον δέκα χρόνια μετά από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου ανέβασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή. Ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» σκόραρε το πρώτο και το τελευταίο γκολ του τελικού στην παράταση του 4-1 επί της Μπενφίκα.





Γιόχαν Κρόιφ
Ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης του 20ου αιώνα ήταν πρωταγωνιστής και στους τρεις συνεχόμενους τελικούς του Άγιαξ 1971, 1972 και 1973. Τα δύο γκολ που πέτυχε (47’, 78’) ο τότε 25χρονος μεσοεπιθετικός στον τελικό του 1972 κόντρα στην Ίντερ, διατήρησαν τον Αίαντα στην κορυφή της Ευρώπης και συνέχισαν το σερί που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά νικώντας τον Παναθηναϊκό στο Γουέμπλεϊ.





Χέλμουντ Ντουκαντάμ
Σε αυτή την περίπτωση ο πρωταγωνιστής του τελικού δεν πέτυχε γκολ, αλλά απέκρουσε και μάλιστα όχι ένα, αλλά τέσσερα. Ο Χέλμουντ Ντουκαντάμ το 1986 έγινε ο ήρωας της Στεάουα και χάρισε την ομάδα του Βουκουρεστίου το πρώτο τίτλο του θεσμού που πήρε ομάδα από την Ανατολική Ευρώπη. Ο τελικός ανάμεσα σε Στεάουα και Μπαρτσελόνα πήγε στα πέναλτι και ο Ρουμάνος γκολκίπερ απέκρουσε με θεαματικό τρόπο και τα τέσσερα πέναλτι των Αλεσάνκο, Πεντράθα, Αλόνσο και Μάρκος που εκτελέστηκαν στην εστία του, πετυχαίνοντας κάτι που δεν έχει επαναληφθεί ως σήμερα.






Ζινεντίν Ζιντάν
Μετά από δύο χαμένους τελικούς με τη Γιουβέντους το 1997 και το 1998 ο Γαλλοαλγερινός άσος με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης είχε ακόμα μία ευκαιρία να προσθέσει στη συλλογή του αυτό που του έλειπε. Η «βασίλισσα» το 2002 αφού είχε αποκλείσει τη μισητή Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε στον τελικό τη Λεβερκούζεν στο «Χάμπτεν Παρκ» Στο 44ο λεπτό ο Ζιζού με μια βολίδα έδειξε πως άξιζε τα εκατομμύρια που είχε δαπανήσει η Ρεάλ για να τον αποκτήσει χαρίζοντάς της την ένατη «κούπα».






ΠΗΓΗ: Sportday

Οι γκολάρες της εβδομάδας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απολαύστε τα 10 καλύτερα γκολ της εβδομάδας, με τη συμμετοχή των Μπέκαμ, Ριμπερί και Φαλκάο μεταξύ άλλων!
Οι γκολάρες της εβδομάδας! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Αγαπάω την Ιταλία, αλλά θέλω να μείνω"

Ο Μάριο Μπαλοτέλι σε δηλώσεις του σημείωσε μεν οτι του λείπει η Ιταλία, υπογράμμισε δε, πως θέλει να μείνει στη Μάντσεστερ Σίτι.
"Αγαπάω την Ιταλία, αλλά θέλω να μείνω"
«Μου λείπει η Ιταλία, αλλά θα παραμείνω στη Σίτι. Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι πολύ υψηλού επιπέδου, κάτι το οποίο απολαμβάνω. Η εκτίμηση μου είναι ότι μπορώ να εμφανιστώ την επόμενη χρονιά πολύ καλύτερος και να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα μου».
Όσον αφορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στην κλήση του στην εθνική Ιταλίας υπογράμμισε:«Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι η πιο σημαντική διοργάνωση μαζί με το Μουντιάλ και υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Ανυπομονώ να αρχίσει η τελική φάση. Εγώ και οι συμπαίκτες μου θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στον ιταλικό λαό. Πιστεύω θα είμαστε η αποκάλυψη του τουρνουά».

Στη Ρόδο για την 3η θέση!

Ο Πανιώνιος νίκησε (88-71) τον Κολοσσό Ρόδου, έκανε το 2-2 στη σειρά των μικρών τελικών και έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο πέμπτο παιχνίδι που θα γίνει στη Ρόδο.
Στη Ρόδο για την 3η θέση!
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έδειξε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού πως ήθελε περισσότερο τη νίκη και την πήρε. Με κορυφαίους τους Μπάρλο, Ξανθόπουλο, Καββαδά και Νάτζφεϊ, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, πλην οκτώ λεπτών στο τρίτο δεκάλεπτο, είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση. Την Τρίτη (22/5) στις 16:00 θα διεξαχθεί το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς στην Ρόδο με την ομάδα που θα πάρει τη νίκη να τερματίζει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το ήθελε πολύ περισσότερο. Παρά το γεγονός πως η μάχη γίνεται περισσότερο για το γόητρο και το... γλυκό φινάλε, οι παίκτες του Πανιωνίου έδειξαν πως τους νοίαζει πάρα πολύ να τερματίσουν στην τρίτη θέση και γι' αυτό ακόμη και στα τελευταία δευτερόλεπτα πάλευαν στο 100%.
MVP: Ο τίτλος του πολυτιμότερου θα κοπεί... στα τρία και θα μοιραστεί στους Νίκο Μπάρλο, Βασίλη Ξανθόπουλο και Βασίλη Καββαδά. Οι τρεις Έλληνες του Πανιωνίου έκαναν σπουδαία δουλειά και βοήθησαν την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη με σχετική ευκολία. Ο Έλληνας πλέι μέικερ ήταν καταπληκτικός οργανωτικά (8ασ), ο Καββαδάς επιθετικά και στα ριμπάουντ (14π, 7ριμπ) το ίδιο και ο Μπάρλος (11π, 8ριμπ).
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Στιβ Πάνος. Ο φόργουορντ της ομάδας του Κολοσσού ήταν σε κακή μέρα και ουσιαστικά ήταν και αυτός που έκρινε, σε βάρος της ομάδας του, το παιχνίδι. Δεν κατάφερε ποτέ να βρει ρυθμό ούτε στην άμυνα, αλλά ούτε και στην επίθεση και έτσι έκανε μεγαλύτερο κακό παρά καλό στους "θαλασσί".
ΚΕΥ POINT: Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο τελευταίο δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Κολοσσός μείωσε στο 28' σε 55-51, αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε μέσα σε 1:30'' να κάνει ένα επιμέρους 13-3 και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Κολοσσού, ο Στιβ Πάνος συγκεκριμένα, ήταν αυτός που...βοήθησε τον Πανιώνιο να ανοίξει τη διαφορά καθώς μετά το τρίποντο του Ντίμπλερ, η ομάδα της Ρόδου έχασε ένα ριμπάουντ με τον Πάνος να δέχεται τεχνική ποινή και τον Πανιώνιο να σουτάρει τέσσερις βολές και στη συνέχεια να βάζει και νέο τρίποντο.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 800 φίλοι του Πανιωνίου βρέθηκαν στο κλειστό της Νέας Σμύρνης και βοήθησαν την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη και το 2-2. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε φέτος μπροστά στο κοινό της γι' αυτό και ο κόσμος αποθέωσε στο τέλος του παιχνδιού τους παίκτες του Πανιωνίου.
Δεκάλεπτα: 19-11, 44-35, 68-54,88-71
Πηγή: gazzetta.gr

"Η Άντερλεχτ θέλει τον Σκόνδρα"

Στο στόχαστρο της Αντερλεχτ έχει μπει σύμφωνα με βέλγικα δημοσιεύματα ο Γιάννης Σκόνδρας του Ατρομήτου.
"Η Άντερλεχτ θέλει τον Σκόνδρα"
Οπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, οι άνθρωποι των πρωταθλητών Βελγίου έχουν τσεκάρει πολλές φορές δια ζώσης τον Τρικαλινό δεξιό μπακ και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορείς να τους βοηθήσει άμεσα.
Πρόταση πάντως στα γραφεία του Ατρομήτου δεν έχει φτάσει αλλά αυτό μπορεί να γίνει πολύ σύντομα.
Πηγή: contra.gr

Ντελ Πιέρο, 19 χρόνια, μία αγάπη...!

Ο τελικός του Coppa Italia με τη Νάπολι θα είναι ο τελευταίος αγώνας του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο με τη Γιουβέντους και οι Μπιανκονέρι θα αγωνιστούν με μια ξεχωριστή φανέλα.
Ντελ Πιέρο, 19 χρόνια, μία αγάπη... Για μία και μοναδική φορά, στις φανέλες της Μεγάλης Κυρίας θα υπάρχει ένα ξεχωριστό σήμα (αυτό στη φωτό του κειμένου), στο οποίο θα αναγράφεται η ημερομηνία του ντεμπούτου, η ημερομηνία του φινάλε και η φράση «One Love». Η σχετική ανακοίνωση της Γιούβε αναφέρει τα ακόλουθα.
«12 Σεπτεμβρίου 1993-20 Μαΐου 2012: Δύο ημερομηνίες, μία αγάπη.
Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο έκανε το ντεμπούτο του με τους Μπιανκονέρι στη Φότζια στις αρχές της δεκαετίας του '90 και 19 χρόνια μετά είναι έτοιμος να φορέσει τα ασπρόμαυρα για τελευταία φορά το βράδυ της Κυριακής κόντρα στη Νάπολι.
Για να τιμήσουμε την εκπληκτική πορεία του Αλεξ και τη σχέση του με τη Γιουβέντους, στις φανέλες των παικτών μας για τον τελικό του Coppa Italia θα υπάρχει το συγκεκριμένο σήμα με τη φράση "μια αγάπη" γραμμένη πάνω του».
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Πώς ο ΠΑΟΚ ποντάρει στον Σαββίδη!

Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται στη μάχη της αδειοδότησης την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και ο Ζήσης Βρύζας με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη θα επισκεφτούν το Πρωτοβάθμιο όργανο της επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ΠΑΕ σε αυτή τη μάχη, είναι ο Ιβάν Σαββίδης.
Πώς ο ΠΑΟΚ ποντάρει στον Σαββίδη
Ο ΠΑΟΚ θα πάει τη Δευτέρα στην επιτροπή αδειοδοτήσεων με στόχο να την πείσει πως είναι θέμα χρόνου η ύπαρξη βιωσιμότητας της εταιρίας αφού βρέθηκε επενδυτής.
Για να πείσει η ΠΑΕ την επιτροπή, θα έχει μαζί της την σύμβαση δανείου που υπέγραψε με τον Ιβάν Σαββίδη η οποία θα εμπεριέχει μέσα της την διαβεβαίωση του ομογενή επιχειρηματία πως αυτό θα είναι «το πρώτο βήμα της επένδυσής μου στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ».
Το θέμα από εκεί και πέρα αφορά την ΕΠΟ. Έχει διάθεση να πεισθεί για κάτι τέτοιο ή θα στείλει τον ΠΑΟΚ εκτός αδειοδότησης για να κριθεί η συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν από το δευτεροβάθμιο όργανο που θα ακολουθήσει μία εβδομάδα μετά;
Η διάθεση της ΕΠΟ να βοηθήσει Παναθηναϊκό και ΑΕΚ είναι ξεκάθαρη και μέσα σε αυτή της την πρακτική συμπαρασύρει και τον ΠΑΟΚ που έχει και εμπρόθεσμο φάκελο, αλλά και καλύτερη εικόνα στα οικονομικά του από τους δύο.
Μία εικόνα που θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο αν την Δευτέρα παρουσιαστεί το έμβασμα των δύο εκατ. ευρώ το οποίο και θα διατεθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της ομάδας.
Η αγωνία είναι μεγάλη και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει άμεσα να γνωρίζει αν ο Ιβάν Σαββίδης θα επενδύσει στην ομάδα, έτσι ώστε όταν αν η εξέλιξη είναι θετική η ΠΑΕ να μπορεί όχι μόνο να αδειοδοτηθεί αλλά και να στείλει στον Καιάδα της δύο άλλες ανταγωνίστριες ομάδες.
Πηγή: paok24.gr

Νέο γκάλοπ: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στη Βουλή και ο Τζήμερος!

Από τα εφτά κόμματα του Μαΐου στα οχτώ. Δεν πρόκειται να σχηματιστεί κυβέρνηση με «καμία κυβέρνηση»! Βουλή με εκπροσώπηση από οκτώ κόμματα προκύπτει μετά από δημοσκόπηση της Public Issue, τα αποτελέσματα της οποίας φέρνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 28%, δεύτερη τη ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%. Από τα μικρά κόμματα διασώζεται μόνο το κόμμα Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου με 3%.
Νέο γκάλοπ: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στη Βουλή και ο Τζήμερος
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής και τα αποτελέσματα της είναι τα εξής:
• ΣΥΡΙΖΑ 28%
• Νέα Δημοκρατία 24%
• ΠΑΣΟΚ 15%
• Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%
• ΔΗΜΑΡ 7%
• ΚΚΕ 5%
• Χρυσή Αυγή 4,5
• Δημιουργία Ξανά 3%
ΠΗΓΗ: kamarinia.gr/iefimerida

Ξεκίνησε ο κύκλος επαφών Αθανασιάδη!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση παρουσία όλων των Φόρεων του Αρη με άξονα την ενημέρωση του ΑΣ αλλά και της Κοινωνίας Μελών για τις τελευταίες εξελίξεις μετά την κατάθεση της έγγραφης πρότασης από τον πρόεδρο της ΠΑΕ.
Ξεκίνησε ο κύκλος επαφών Αθανασιάδη
Η μοναδική πρόταση που έχει κατατεθεί είναι αυτή του Θανάση Αθανασιάδη ο οποίο έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στους παρευρισκόμενους για την επόμενη μέρα και πως αυτή διαμορφώνεται με την εισροή νέων κεφαλαίων από τον Φερνάντο Πλά, όπως είχε αποκαλύψει το AllAboutARIS.
Αρκετή κουβέντα έγινε γύρω από το θέμα των προϋποθέσεων και το θέμα που προκύπτει με τις μετοχές σε μεσεγγυούχο αφού αυτή μοιάζει να είναι η μοναδική λύση που υπάρχει και προκρίνεται (χωρίς να αποκλείεται να πέσει κάποια άλλη πρόταση την τελευταία στιγμή). Από τη στιγμή που φαίνεται πως αυτό το ενδεχόμενο κερδίζει έδαφος συζητήθηκαν εκτενώς και νομικές λεπτομέρειες αυτής της πλατφόρμας για να είναι διασφαλισμένος ο σύλλογος.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο αφού αυτή είναι η μοναδική πρόταση που έχει πέσει στο ‘τραπέζι’ και η ανάγκη να μπει ‘ζεστό’ χρήμα στα ταμεία κρίνεται επιτακτική. Έχει ζητηθεί επίσης οι εμπλεκόμενοι να είναι παρόντες προκειμένου να υπάρχει πλήρη επίγνωση και διασφάλιση των συμφερόντων του ΑΡΗ ώστε μετά τη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (21.05) να είναι σε θέση η ομάδα να λειτουργήσει κανονικά για να μην έχει περαιτέρω προβλήματα.
Εξάλλου ο Θανάσης Αθανασιάδης περιέγραψε το πλάνο για τη νέα περίοδο σε συνδυασμό και με τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Μεταξύ άλλων μείωση του μπάτζετ ώστε να εξορθολογιστούν τα έξοδα με το πλάνο να βασίζεται στη δημιουργία ομάδας με φιλόδοξους ποδοσφαιριστές, με κίνητρο, που θα δέσουν με κάποιους από τους υπάρχοντες αλλά και ορισμένους που θα προωθηθούν από τα τμήματα υποδομής και τις πετυχημένες ομάδες Κ20 και Κ17, δίνοντας έτσι και την απαραίτητη βάση στα φυτώρια. Προτεραιότητα φυσικά αποτελεί να συρρικνωθούν τα νούμερα για να κλείσει η ‘ψαλίδα’ των χρεών.
Άλλωστε ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος και αυτό γίνεται απόλυτα κατανοητό την ώρα που οι Κίτρινοι μετρούν αντίστροφα μέχρι την προσεχή Τρίτη όταν και θα εξεταστεί ο φάκελος από την επιτροπή αδειοδοτήσεων.
Πηγή: allaboutaris.com

Δίνει τα τηλεοπτικά για... αδειοδότηση ο ΟΦΗ!

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης σεζόν προτίθεται να «θυσιάσει» ο ΟΦΗ, ώστε να εξασφαλίσει την αδειοδότηση της επόμενης σεζόν.
Δίνει τα τηλεοπτικά για... αδειοδότηση ο ΟΦΗ
Το θέμα της αδειοδότησης έχει μπει σε πρώτο πλάνο στους Κρητικούς και γι' αυτό τον λόγο άνθρωποι της ΠΑΕ είχαν συνάντηση με τον νομικό εκπρόσωπο οχτώ ποδοσφαιριστών με τους οποίους υπάρχουν εκκρεμότητες, τον Κείμωνα Ευαγγελάτο. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Κατσικογιάννη, Κιάσο, Ρούσεφ, Αγρίτη, Μπαρτζώκα, Μπερτίν, Σταυρακάκη και Κασμερίδη, την στιγμή που όσον αφορά τους έξι πρώτους, έχουν ήδη καταθέσει προσφυγή, ενώ οι οι άλλοι δύο έκαναν αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής.
Βέβαια οι Ομιλίτες έχουν πάρει μία προθεσμία 15 ημερών για να εξοφλήσουν τους Σταυρακάκη και Κασμερίδη, την στιγμή όμως που οι υπόλοιποι έχουν κερδίσει τις προσφυγές και τους έχει επιδικαστεί συγκεκριμένο ποσό. Γι' αυτό τον λόγο οι εκπρόσωποι του συλλόγου πρότειναν στον κ. Ευαγγελάτο να πάρουν οι πελάτες του τα χρήματά τους με την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της επόμενης σεζόν.
Εκείνος βέβαια ζήτησε απ' την πλευρά του μία προθεσμία, ώστε να ενημερώσει τους έξι ποδοσφαιριστές και παράλληλα ένα επίσημο έγγραφο απ' την Σούπερ Λιγκ που θ' αναφέρει ότι υπάρχει διαθέσιμο ποσό για τους Ηρακλειώτες, απ' τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Τα περιθώρια πάντως έχουν στενέψει... επικίνδυνα, καθώς η δικάσιμος για την καταγγελία των Κατσικογιάννη, Κιάσο, Ρούσεφ, Αγρίτη, Μπαρτζώκα, Μπερτίν ότι δεν έχουν λάβει ακόμα την πρώτη δόση των χρημάτων τους, έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη. Το συνολικό μάλιστα ποσό της πρώτης δόσης ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ και αν η ΠΑΕ δεν φανεί συνεπής, τότε κινδυνεύει ακόμα και με αφαίρεση τριών βαθμών, είτε απ' το φετινό, είτε απ' το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.
Πηγή: gazzetta.gr

Πωπω, ένα... golazo! (BINTEO)

Δείτε το καταπληκτικό γκολ του Κάρλος Λούνα της Τίγκρε στο ματς με τη Νιούελς Όλντ Μπόις! Γκολάρα!
Πωπω, ένα... golazo! (BINTEO)

Τα καλύτερα του Champions League! (BINTEO)

Απολαύστε σε ένα χορταστικό βίντεο τα 10 ωραιότερα γκολ που σημειώθηκαν στο φετινό Champions League!
Τα καλύτερα του Champions League! (BINTEO)

Διακοπή πρωταθλημάτων σημαίνει 50χιλ. άνεργοι!

Τις τελευταίες ώρες και μετά τα περιστατικά που συμβαίνουν με τις επιθέσεις στα πούλμαν Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, έχει ακουστεί πολλές η προτροπή να σταματήσουν τα πρωταθλήματα...
Διακοπή πρωταθλημάτων σημαίνει 50χιλ. άνεργοι
Θα μπορούσε να είναι μία λύση, αλλά σε αυτή την εποχή, ο Μπιτσαξής, σκέφτεται και καλά κάνει, τους ανθρώπους. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, έχει προσπαθήσει πολλές φορές να ισορροπήσει ανάμεσα στο σωστό και το εφικτό. Δεν έχει διστάσει να πάρει σκληρές αποφάσεις, την ίδια στιγμή όμως, έχει δείξει μία σχετική επιφυλακτικότητα σε μέτρα που πιθανώς θα έσπρωχναν πιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο.
Για παράδειγμα, αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει τόση μεγάλη φασαρία ενόψει της σύσκεψης που ακολούθησε μετά την επίθεση στο πούλμαν της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού... Για αυτή τη σύσκεψη, αλλά και όσα ειπώθηκαν θα μπορούσαμε να γράφουμε επί ώρες, αλλά προς το παρόν κρατάμε στάση αναμονής.
Και το ερώτημα είναι γιατί ο Μπιτσαξής (όχι τώρα που περιμένει να παραχωρήσει τη θέση, αλλά και νωρίτερα, όταν ήταν ισχυρός) δεν πήρε την απόφαση να κηρύξει παύση δραστηριοτήτων και να σταματήσει τα πρωταθλήματα; Μήπως αυτό δεν αρμόζει στο περιβάλλον της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια;
Η απάντηση για τον οποιονδήποτε θα μπορούσε να είναι απλή... Αναστολή τώρα! Ο Μπιτσαξής όμως, οφείλει να σκεφτεί πιο σφαιρικά. Και μπορεί να το ήθελε, μπορεί να ήθελε να γίνει ο άνθρωπος που έπαιρνε μία τόσο ριζοσπαστική απόφαση, αλλά σκέφτηκε κοινωνικά και ανθρωπιστικά.
Ο αθλητισμός αποτελεί το 3% του ετήσιου κρατικού ΑΕΠ... Τουλάχιστον 50 χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με την καταγραφή της γ.γ.Α ζουν μέσα από τον αθλητισμό.. Είτε είναι αθλητές, είτε υπάλληλοι, είτε εργαζόμενοι πάσης φύσεως... Ανάμεσά τους και ξενοδόχοι, επιχειρηματίες κτλ κτλ...
Σε περίπτωση που ο Μπιτσαξής κήρυσσε την παύση των δραστηριοτήτων, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, στην πιο δύσκολη και κρίσιμη καμπή στην νεώτερη ιστορία της χώρας, θα έμεναν άνεργοι. Και θα έμπαιναν κι αυτή στην τεράστια και συνεχώς αυξανόμενη λίστα των ανέργων της χώρας, που ξεπερνούν το 1 εκ... Αυτό το βάρος ο Μπιτσαξής δεν ήθελε να το αναλάβει. Οχι πολιτικά, αλλά με καθαρά ανθρώπινα κριτήρια. Δεν θα μπορούσε να σπρώξει τόσες χιλιάδες κόσμο στη φτώχεια και στην πείνα.
Ισως και ο ίδιος να γνωρίζει ότι τελικά στην Ελλάδα αυτό αξίζει... Η διακοπή των πρωταθλημάτων. Για τον ίδιο όμως, είναι πιο σημαντικό κάποιοι άνθρωποι να συνεχίσουν να εργάζονται... Και παράλληλα να καταπολεμήσει με όποια μέσα διαθέτει τη βία...
Κι αν μη τι άλλο για αυτό, δεν μπορεί να τον ψέξει κανείς! Οσα λάθη κι αν έχει κάνει μέχρι τώρα... Οσο κι αν πιστεύει ότι αριθμητικά τα φαινόμενα βίας έχουν μειωθεί...

πηγή: sportdog.gr

Κάφροι ως... Ελληνες!!

Ζούμε, διάβασα κάπου χθες το πρωί, σε μια χώρα που έχει πρωθυπουργό (έναν πολύ, εάν κρίνω από τα δύο μι) Πικραμμένο, βουλευτή Βαρεμένο, αρχηγό κόμματος Καμμένο και λαό απογοητευμένο! Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.
Κάφροι ως... Ελληνες!
Συμφωνώ και επαυξάνω, διότι σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ζούμε επίσης σε μια χώρα που έχει και ένα άθλημα πετροβολημένο!
Δεδομένου ότι το λαοφιλές αυτό άθλημα, που ονομάζεται καλαθοσφαίρισις, στο παρελθόν εκτός από πετροβολημένο έχει υπάρξει επίσης και πυροβολημένο και ματωμένο και σχεδόν σκοτωμένο, ωστόσο αποδεικνύεται εφτάψυχο, αρχίζω πλέον να πείθομαι ότι κι αυτό είναι σαν την Ελλάδα, όπως περιγράφεται στο γνωστό εμβατήριο, το οποίο ποιητική αδεία παραφράζω ως εξής...
Το μπάσκετ ποτέ δεν πεθαίνει, δεν το σκιάζει πέτρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς το τζάμπολ τραβά!
Αυτό είναι που λένε επί το λαϊκότερον δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!
Εχει αποδειχθεί διαχρονικά τούτη η θαυμαστή βιωσιμότητα του μπάσκετ, απλώς δεν ξέρω πόσο ακόμη θα αντέξει να γίνεται έρμαιο της κακής τύχης του και στόχος του κάθε κάφρου που πετάει πότε μια πέτρα, πότε ένα κέρμα, πότε σκάγια από πιστόλι...
...και το κακό είναι πως συνήθως σημαδεύει διάνα!
Α, για να μην το ξεχάσω: η Ελλάδα εκτός από εφτάψυχη και χώρα των κάθε λογής πικραμένων, βαρεμένων, καμμένων, απογοητευμένων, αγανακτισμένων και πετροβολημένων, είναι επίσης και ο τόπος των μεγάλων αντιθέσεων, των οξύμωρων σχημάτων, των αισθήσεων και των παραισθήσεων, όπως αποδείχθηκε πανηγυρικά προχθές το βράδυ.
Το εννοώ αυτό, διότι την ώρα που η κακή Ελλάδα έστηνε ενέδρα στο λεωφορείο του Παναθηναϊκού και προκαλούσε την αναβολή του πρώτου τελικού της Α1, η... άλλη Ελλάδα παρέδιδε την ολυμπιακή φλόγα και όλα τα πολιτιστικά παρελκόμενά της στους Αγγλους!
Ε, φαίνεται πως η κακή Ελλάδα που τα έβλεπε όλα αυτά να συμβαίνουν στο Καλλιμάρμαρο δεν άντεξε τόσο πολιτισμό και τέτοια συγκίνηση και γι' αυτό αφηνίασε στο Μοσχάτο!
Πλάκα πλάκα, άλλο πράγμα το Παναθηναϊκό Στάδιο κι άλλο το... Παναθηναϊκό πούλμαν, καθότι το ένα γέμισε με χαρά και υπερηφάνεια και το άλλο με ντροπή και σπασμένα γυαλιά...
Στη μια πλευρά της Αθήνας, πάνω από 25.000 άνθρωποι φώναζαν «Ελλάς, Ελλάς» και προκαλούσαν ρίγη συγκίνησης στον Μπέκαμ, στον Κόε και στην πριγκίπισσα Αννα...
...και λίγα χιλιόμετρα πιο νότια, αυτή η ίδια Ελλάς ήθελε να ανοίξει η γη να την καταπιεί!
Ή όπως είπε και ο Γιασικεβίτσιους (χωρίς να είμαι βέβαιος ότι υπερέβαλε ή μας προσέβαλε), αυτή η Ελλάς αποδείκνυε ότι είναι πιο επικίνδυνη και από τη Βενεζουέλα και από το Ιράκ!
Η Ελλάς του μπάσκετ είναι αυτή η οξύμωρη χώρα, η οποία την Κυριακή το βράδυ ξεσηκώθηκε για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού και για τη νέα άλωση της Πόλης, αυτήν τη φορά από χέρια ελληνικά (και για την ακρίβεια... συριανά, ελέω Πρίντεζη), και προχθές βούτηξε πάλι στον υπόνομό της!
Είναι αυτή η χώρα η οποία είτε τρώει τα παιδιά της είτε απλώς τα διώχνει, εξ ου και η σοκαριστική απάντηση την οποία έδωσε κάποτε ο εμιγκρές στοχαστής και συγγραφέας Ηλίας Πετρόπουλος (αυτός που είπε ότι «η βλακεία είναι ανίκητη»), όταν τον ρώτησαν γιατί δεν γυρίζει στην πατρίδα του...
«Βεβαίως» είπε, «τυγχάνω υποχρεωτικώς Ελλην, αλλά η χώρα μου με κουρελιάζει. Δεν θα ήθελα να ξαναπατήσω στην Αθήνα. Και είπα στη γυναίκα μου το εξής: όταν ψοφήσω, εδώ στο Παρίσι, να κάψεις το κουφάρι μου στο κρεματόριο και να ρίξεις τις στάχτες στον υπόνομο. Τέτοια είναι η διαθήκη μου»!
Μακάβριος είναι αυτός ο λόγος, αλλά με τόση περιρρέουσα αλητεία φοβάμαι ότι πολλοί θα άφηναν την ίδια διαθήκη στις γυναίκες και στους πλησιέστερους εξ αίματος συγγενείς τους...
Παρά το γεγονός ότι οι αμυντικές τακτικές έχουν προοδεύσει παρά πολύ και τόσο ο «Ντούντα» όσο και ο «Ζοτς» είναι εξπέρ σε αυτές, η βλακεία και η καφρίλα αποδεικνύονται ακαταμάχητες από οποιoδήποτε τρικ κι αν σκαρώσουν οι προπονητές: είτε ζώνη προσαρμογής είτε man to man είτε zone press και πάει λέγοντας...
Πάει λέγοντας και πάει κλαίγοντας για τον χαμένο αυτοσεβασμό μας που κουρελιάζεται στα γήπεδα κάθε τρεις και λίγο και άντε μετά να ψάχνουν οι ρακοσυλλέκτες να τον εντοπίσουν μέσα στους κάδους των σκουπιδιών...
Εκεί είναι πεταμένος αυτός ο αυτοσεβασμός μας, παρασύροντας μαζί του και όσα όμορφα πράγματα συμβαίνουν: τον θρίαμβο του Ολυμπιακού, τα ιπποτικά χειροκροτήματα των οπαδών του Παναθηναϊκού στη λήξη του τελικού, τις ευχές που απηύθυναν την Τετάρτη ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Ιβκοβιτς και ο Ομπράντοβιτς...
Εκεί πετάχτηκαν, επίσης, οι αγκαλιές και τα φιλιά που δέχτηκε προχθές το βράδυ (μετά τα διατρέξαντα) ο Πρίντεζης από τον Διαμαντίδη και τον Καϊμακόγλου, αλλά δυστυχώς αυτές οι εικόνες δεν πουλάνε όσο η καφρίλα και η αλητεία...
Κατόπιν όλων αυτών, είναι βέβαιον ότι ζούμε σε μια χώρα που έχει πρωθυπουργό Πικραμμένο, βουλευτή Βαρεμένο, αρχηγό κόμματος Καμμένο, λαό απογοητευμένο και ένα μπάσκετ που περνάει απ' όλες τις φάσεις: άλλοτε είναι χειροκροτημένο, άλλοτε αγκαλιασμένο, άλλοτε πετροβολημένο, άλλοτε πυροβολημένο και άλλοτε στα σκουπίδια πεταμένο...
Πηγή: Goal

Τα χρέη «βουλιάζουν» και το ΟΑΚΑ!!

Η έρευνα των συναδέλφων για την τραγική κατάσταση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ που δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο είναι σοκαριστική, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Τα χρέη «βουλιάζουν» και το ΟΑΚΑ
Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται υπό καθεστώς εγκατάλειψης εξαιτίας έλλειψης πόρων και ουδείς φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι, αν δεν γίνουν έγκαιρα κάποιες απαραίτητες ενέργειες, το κόστος των ζημιών που θα προκύψουν θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα χρήματα που θα έπρεπε να είχαν διατεθεί για τη συντήρησή τους.
Βέβαια, όπως γίνεται πάντοτε σ' αυτήν τη χώρα, δεν πρόκειται να αποδοθούν ποτέ και σε κανέναν ευθύνες, ακόμη κι αν πέσει η στέγη του Καλατράβα επάνω στις κερκίδες. Και αυτές, δηλαδή η ανευθυνότητα και η αδιαφορία των κρατικών λειτουργών, είναι, κατά τη γνώμη μου, ο κύριος λόγος που δεν γίνονται αυτά που πρέπει και όχι η οικονομική δυσπραγία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι υπάρχουν μεγάλα χρέη προς τον φορέα στον οποίο ανήκει το ΟΑΚΑ από συλλόγους, ομοσπονδίες και ιδιώτες. Αν είχαν εισπραχθεί, θα είχαν εξοφληθεί όλες οι υποχρεώσεις του και θα υπήρχε και περίσσευμα. Πώς, όμως, να απαιτήσει κανείς το περίπου ένα εκατομμύριο που χρωστάνε π.χ. η ΠΑΕ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός όταν είναι γνωστή η οικονομική τους κατάσταση;
Αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει είναι να μην είχαν δημιουργηθεί αυτά τα χρέη. Αλλά με τη νοοτροπία που υπάρχει, σύμφωνα με την οποία κάποια στιγμή θα τα βρούμε με το κράτος και είτε θα μας τα χαρίσει είτε θα τα διακανονίσουμε σε... χίλιες δόσεις, κανένας δεν αισθανόταν πίεση να πληρώσει. Οταν, λοιπόν, το μεγαλύτερο αθλητικό συγκρότημα της χώρας βρίσκεται σ' αυτή την κατάσταση, το να ψάχνουμε να βρούμε γιατί δεν λειτουργούν οι κάμερες και ο ηλεκτρονικός έλεγχος στις πόρτες είναι το λιγότερο.
Πηγή: Goal

Champions uber alles!

Ωρες απομένουν για τη σέντρα στο Μόναχο. Ο Ball Boy Γιώργος Κοντογεώργης, φέρνει τη μπάλα στο Alianz Arena, γράφει για την ευκαιρία Μπάγερν και Τσέλσι, το δίδυμο Ρόμπεν-Ριμπερί και τον Τόρες.
Champions uber alles
Αν σε κάποιον έλεγαν πριν περίπου έναν μήνα ότι το ζευγάρι του φετινού τελικού Champions League θα ήταν Μπάγερν-Τσέλσι, μόνο αν ήταν οπαδός μίας εκ των δύο δεν θα ξενέρωνε. Με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να είναι πιο κοντά από ποτέ σε μία κόντρα-όνειρο, ακόμα και όσοι είχαν κουραστεί από το τσουνάμι των clasico τα τελευταία δύο χρόνια, θα υποστήριζαν τους Ισπανούς γίγαντες για να δουν την τιτανομαχία στα αστέρια.
Αυτό είναι και το γεγονός που κάνει τον τελικό του Μονάχου ιδιαίτερο. Μπάγερν και Τσέλσι δούλεψαν τόσο πολύ σε δύο αγώνες για να πετάξουν έξω τα ακλόνητα φαβορί και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουν πολύ πιο εύκολο έργο απ' ότι είχαν στα ημιτελικά, ακόμα και αν το τελευταίο βήμα είναι πάντα το πιο δύσκολο. Αμφότερες έχουν πλέον τη δυνατότητα να μετατρέψουν μία εντελώς αποτυχημένη σεζόν σε μία χρονιά που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας τους.
Οι Βαυαροί, σε ένα ιστορικό ραντεβού στο σπίτι τους, έχουν την ευκαιρία να επαναφέρουν στη συνείδηση του κόσμου το πόσο τεράστιος σύλλογος είναι. Με τον τελικό Νο9 στη μεγάλη ιστορία τους θέλουν να κρατήσουν στο Μόναχο το τρόπαιο, που θα είναι το 5ο και θα τους βάλει στο πολύ κλειστό κλαμπ αυτών που έχουν περισσότερα από τέσσερα μαζί με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν και Λίβερπουλ. Αυτό το βράδυ τα φώτα δεν θα είναι ούτε στον Μέσι ούτε στον Κριστιάνο. Εκεί θα είναι για την Μπάγερν οι Ρόμπεν και Ριμπερί, ένα εκπληκτικό δίδυμο -από τα κορυφαία που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια- που μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια κάθε ομάδα και να τρομοκρατήσουν κάθε άμυνα.

Στο πάρτι του Alianz Arena όμως δεν θα υπάρχουν μόνο Βαυαροί. Η Τσέλσι κάθε άλλο παρά τυχαία δεν βρέθηκε στον τελικό, αφού ήταν αυτή που πήρε το στέμμα της Μπαρτσελόνα χωρίς να γνωρίσει ήττα σε δύο αναμετρήσεις και έφερε πιο κοντά το απωθημένο του Αμπράμοβιτς, σε μία σεζόν που φάνηκε να τελειώνει πριν τα Χριστούγεννα. Τα χρήματα που δαπανήθηκαν στο παρελθόν έφεραν έναν τελικό σε μία «ανύποπτη» χρονιά με παίκτες όπως οι Ντρογκμπά και Λάμπαρντ να έχουν ίσως μία τελευταία ελπίδα να σηκώσουν την μεγαλύτερη κούπα.

Η Τσέλσι παίζει ουσιαστικά την εισόδό της στην ιστορία της διοργάνωσης, θέλει τον πρώτο της τίτλο, που θα την κάνει την 5η αγγλική ομάδα που θα τον έχει κατακτήσει μετά τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Νότιγχαμ Φόρεστ και Αστον Βίλα. Χάρη στους Μπλε, το Λονδίνο μπορεί να σβήσει το ονομά του από τη λίστα με τις πέντε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης (Παρίσι, Ρώμη, Βερολίνο, Μόσχα) που δεν έχουν Champions League.

Παρότι αμφότερες απέκλεισαν τα φαβορί, έφτασαν ως εδώ από διαφορετικό δρόμο. Η Μπάγερν πάνω απ' όλα σαν σύνολο, με παιχνίδι κατοχής και ταλέντο να ξεχειλίζει, ενώ η Τσέλσι με ultra ιταλική άμυνα, αντεπιθέσεις αλλά και τις μεγάλες προσωπικότητες που διαθέτει να καθαρίζουν αγώνες με ένα άγγιγμα. Δεδομένων των απουσιών, σημαντικό ρόλο στον τελικό θα παίξει η συνεργασία Σβαϊνστάιγκερ-Κρόος στον άξονα, ο ρόλος του «δεκαριού» Μίλερ, η αμυντική γραμμή της Τσέλσι, ο παράγοντας Ντρογκμπά και το πως θα αντιμετωπίσουν οι Μπλε το «φόρτωμα» στις πτέρυγες από την Μπάγερν.

Προσωπικά, θέλω να το πάρει η Τσέλσι γι' αυτόν τον παικτάρα τον Τόρες. Σίγουρα υπάρχουν άλλοι που έχουν δώσει τα πάντα για τη φανέλα των Μπλε όπως οι Τσεχ, Τέρι, Κόουλ, Λάμπαρντ και Ντρογκμπά, όμως ο Ισπανός έχει περάσει πολύ δύσκολο 1,5 χρόνο μετά την μεταγραφή, την κατάρα των οπαδών της Λίβερπουλ και την γκαντεμιά που τον κυνηγάει. Εδωσε την ασίστ στην Μπενφίκα, τελείωσε τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα και ανεβαίνει. Από τους τέσσερις τελικούς που έχει παίξει στην καριέρα του (Euro 2008, Mundial 2010, Euro u-16, Euro u-19) στους τρεις έχει σκοράρει, ίσως στο Μόναχο η τύχη του γυρίσει μία και καλή...

πηγή: gazzetta.gr

Οι οιωνοί «κλείνουν» το ματς στην έδρα!

Αν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο ήταν τόσο απλά όσο μερικές φορές είναι στο Pro ή στο football manager, θα βάζαμε τα στοιχεία του σημερινού τελικού με την Μπάγερν να έχει το αβαντάζ έδρας, και τις όποιες σημαντικές απουσίες της και απέναντι την Τσέλσι των χιλίων προβλημάτων μέσα στη σεζόν και το τελικό αποτέλεσμα θα μας έβγαινε σχεδόν αυτόματα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Οι οιωνοί «κλείνουν» το ματς στην έδρα
Επειδή όμως αυτά που συμβαίνουν πάνω στο χορτάρι σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, δεν είναι απλά μαθηματικοί υπολογισμοί ή ότι μπορεί να σκεφτεί και να εμφανίσει το ψυχρό κομπιούτερ, το τι πρόκειται να δούμε απόψε στην «Αλιάντζ Αρένα», προϋποθέτει και κάτι που δεν θα μπορέσει να αναγνωρίσει ο υπολογιστής: Την ψυχή και το πάθος που μπορεί να καταθέσουν οι ομάδες όταν φτάνουν να διεκδικούν σε μια βραδιά ένα τέτοιο τρόπαιο.
Η λογική στους τελικούς, του Τσάμπιονς Λιγκ έχει καταργηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Όχι τόσες ώστε να είναι η πλειοψηφία, αφού συνήθως η καλύτερη ομάδα τα τελευταία 20χρόνια επικρατεί (η Μπαρτσελόνα πέρυσι και το 2009 στη Ρώμη, η Ιντερ το 2010 στη Μαδρίτη, η Πόρτο επί της Μονακό το 2004, η Ρεάλ επί της Λεβερκούζεν το 2002 και επί της Βαλένθια το 2000). Όμως ποιός ξεχνάει ότι η Λίβερπουλ έφερε τούμπα τη συντριβή της στην Πόλη όταν ήταν 3-0 πίσω στο ημίχρονο από τη Μίλαν, το πώς η Γιουνάιτεντ μέσα σε δύο λεπτά ανέτρεψε τα προγνωστικά στη Βαρκελώνη απέναντι στη Μπάγερν το 1999, ή το πώς η Τσέλσι αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι με τη Γιουνάιτεντ στη Μόσχα και πέταξε στα σκουπίδια ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο.
Όλα αυτά αν τα βάλουμε σε ένα μίξερ θα μας δώσουν αυτό ακριβώς που είναι ο τελικός του σπουδαιότερου Κυπέλλου σε διασυλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη εδώ και 56 χρόνια. Ένα παιχνίδι, στο οποίο συναντώνται οι κατά τεκμήριο πιο έτοιμες ομάδες μέσα στη σεζόν που εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες γιατί δεν μιλάμε πάντα για τις καλύτερες κατά τεκμήριο που διεκδικούν κάθε χρόνο το κύπελλο. Αν ήταν μια ολόκληρη σεζόν με αγώνες μέσα έξω από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάιο όπου όλοι έπαιζαν με όλους τότε θα μιλούσαμε για τις δύο καλύτερες ομάδες.
Το Τσάμπιονς Λιγκ όμως, όπως ήταν πριν και το Κύπελλο Πρωταθλητριών, εφόσον κάποια στιγμή έχει παιχνίδια νοκ-άουτ με ζευγάρια που προκύπτουν από κλήρωση περιέχει πάντα το στοιχείο που διαφοροποιεί τα ματς Κυπέλλου από εκείνα μιας Λίγκας: Το μομέντουμ. Δηλαδή το να μπορείς να εκμεταλλευτείς την κατάλληλη στιγμή τις κατάλληλες ευκαιρίες με την κατάλληλη ψυχολογία ακόμα και τα όποια λάθη που συνήθως υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκαναν οι αντίπαλοί σου.
Έτσι λοιπόν η Τσέλσι που κανείς δεν υπολόγιζε σοβαρά μέχρι που μπήκε η Άνοιξη, είναι απόψε εδώ, στο Μόναχο ενώ δεν ήταν σε άλλες χρονιές που όταν με τον Μουρίνιο ή τον Αντσελότι είχε πολύ καλύτερη ομάδα. Από την άλλη για αυτό είναι εδώ η Μπάγερν, με το έξτρα κίνητρο να είναι η πρώτη ομάδα από το 1984 που παίζει τελικό στην φυσική της έδρα. Και δεν είναι εδώ η Ρεάλ,η Μπαρτσελόνα, η Γιουνάιτεντ.
Πόσο μπορεί να παίξει όμως η έδρα σημαντικό ρόλο τόσο όσο το να μπορέσει να κωδικοποιήσει στο μυαλό της η Μπάγερν πως αυτό το ματς δεν είναι το πρώτο ή το δεύτερο σε διπλά ματς στο οποίο απλά είναι γηπεδούχος αλλά ένα ματς το οποίο και η παραμικρή λεπτομέρεια δεν μπορέσει να αφεθεί στην τύχη. Δηλαδή σε έναν τελικό δεν έχει το περιθώριο να κολλήσει η άμυνά σου και να δώσει 2η ευκαιρία σε μια ομάδα να πετύχει γκολ ενώ έχει αστοχήσει σε εύκολη φάση όπως έγινε στον πρώτο ημιτελικό με τη Ρεάλ όπου έχασε την ευκαιρία ο Ρονάλντο αλλά η αδράνεια της άμυνας επέτρεψε στον Οζίλ να σκοράρει.
Από την άλλη για την Τσέλσι το ότι δεν είναι το φαβορί που φυσιολογικά θα έπρεπε να έχει αυτή την ταμπέλα αφού είναι εκείνη που απέκλεισε την κατά τεκμήριο πιο δυνατή ομάδα που είναι η Μπαρτσελόνα την αποφορτίζει με το ότι αγωνίζεται στο γήπεδο της Μπάγερν. Δεν ξέρω όμως αν θα ισχύσει εις βάρος της η μία παράμετρος ή η άλλη. Δηλαδή το ότι αγωνίζεται εκτός έδρας ή το ότι και πάλι ξεκινάει από τη θέση του αουτσάιντερ, πράγμα που πολλές φορές ελευθερώνει τα πόδια.
Η Μπάγερν του Ρόμπεν του Ριμπερί και του Γκόμεζ είναι βέβαιο πως τις ευκαιρίες που έδωσε η Τσέλσι στα δύο ματς απέναντι στην Μπάρτσα και τις οποίες σπατάλησαν οι παίκτες του Γκουαρντιόλα, δεν θα τις συγχωρήσει. Από την άλλη για οποιαδήποτε ομάδα που πέρασε μέσα από συμπληγάδες όπως η Τσέλσι ύστερα από το στραπάτσο της Νάπολι και από το βομβαρδισμό που δέχθηκε στο «Καμπ Νου» με δέκα παίκτες, κανείς δεν μπορεί να ποντάρει εύκολα εναντίον της,. Το μόνο βέβαιο είναι πως και οι δύο ομάδες μπορούν να σκοράρουν. Όποια πάρει πρώτη κεφάλι έχω την αίσθηση ότι αποκτά και ξεκάθαρο προβάδισμα. Πάντως όλη η εικόνα της σεζόν δείχνει σαν οι οιωνοί να ήθελαν να είναι εδώ η Μπάγερν.
Αν όμως έπρεπε να επιλέξω έναν στο τέλος της βραδιάς για να σηκώσει το τρόπαιο, πιστεύω ότι αυτή θα είναι η Μπάγερν γιατί σε τέτοια ραντεβού που μοιάζει το χέρι της ιστορίας να σε πιάνει από τον ώμο και να σε καθοδηγεί, ομάδες με την μενταλιτέ των Βαυαρών σπάνια απουσιάζουν.
Πηγή: england365.gr

Μέχρι και στην ΟΥΕΦΑ αναφορά στον Κλάους! (ΦΩΤΟ)

Ερωτηματικά προκάλεσαν κάποιες από τις επιλογές του Σάντος, για την αποστολή της εθνικής ενόψει Euro. Μέχρι και στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ το ανέλυσαν...
Μέχρι και στην ΟΥΕΦΑ αναφορά στον Κλάους! (ΦΩΤΟ)
Όχι τόσο για τη θέση του τερματοφύλακα, που ο Πορτογάλος αποφάσισε να καλέσει τους Χαλκιά, Τζόρβα και Σηφάκη. Αλλά για την κλήση του Νίκου Λυμπερόπουλου αντί του Στέφανου Αθανασιάδη.
Ο άσος του ΠΑΟΚ, άλλωστε, πραγματοποιήσε μία εξαιρετική σεζόν φέτος και πολλοί περίμεναν πως θα ήταν μέσα στις κλήσεις του Σάντος. Όπως γράφουν και στο σάιτ της ΟΥΕΦΑ, όμως, ο Πορτογάλος προτίμησε την εμπειρία στις επιλογές του για την εθνική...

Δεν ξέχασε η ΑΕΚ...!

Ανακοίνωση για την «Ημέρα πένθους και τιμής για τον Ελληνισμό», για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο, εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ...
Δεν ξέχασε η ΑΕΚ...
Διαβάστε αναλυτικά:
Ημέρα πένθους και τιμής για τον Ελληνισμό η 19η Μαΐου, αναγνωρισμένη διεθνώς ημερομηνία Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο από τα κεμαλικά στρατεύματα την περίοδο 1914-23.
Η ΑΕΚ, σύλλογος γεννημένος από τις στάχτες και τον ξεριζωμό της μικρασιατικής καταστροφής, καταφύγιο των Ποντίων οι οποίοι τίμησαν τα χρώματά της από όλες τις θέσεις (ιδρυτές, πρόεδροι, προπονητές, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι), αποτίει ταπεινό φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας και τους απογόνους τους.
Αροθυμούμε τον Πόντον κι ανασπάλλουμε τη μέρα...

Λόγια, λόγια, λόγια!!

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης γράφει για την απόφαση να ξεκινήσουν κανονικά οι τελικοί της Α1 και κάνει την πρόβλεψη πως η σειρά των αγώνων δεν θα τελειώσει με τα ημίμετρα που λαμβάνονται.
Λόγια, λόγια, λόγια
Είκοσι ώρες μετά το προγραμματισμένο τζάμπολ των τελικών της Α1 μπάσκετ, το οποίο -ορθότατα- δεν πραγματοποιήθηκε, ο γγΑ ανακοίνωσε με στόμφο ότι «μέχρι αύριο το μεσημέρι (σήμερα Σάββατο δηλαδή) η αστυνομία θα ολοκληρώσει την εκπόνηση ειδικού και γενικού σχεδίου για ασφάλεια και δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι αν οι ομάδες δεν δεσμευθούν για την τήρηση των μέτρων τάξης του σχεδίου της αστυνομίας!
Από την πλευρά της, η ΕΟΚ δεσμεύεται ότι οι κανονισμοί θα εφαρμοστούν στην ολότητά τους, μαζί με τα μέτρα διακοπής αγώνα που δεν πληροί τις προϋποθέσεις ομαλής διεξαγωγής ή εκκένωσης του γηπέδου ή ό,τι άλλο προβλέπεται. Η ΓΓΑ, με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, σε περίπτωση που υπάρχουν περιστάσεις επιφυλάσσεται να πάρει αποφάσεις για κάθε μέτρο, ακόμη και για διακοπή της διαδικασίας»
Τι καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ελάχιστα νοήμων από αυτές τις δηλώσεις του κ. Μπιτσαξή; Πρώτον, ότι -προφανώς- η αστυνομία δεν είχε εκπονήσει ειδικό και γενικό σχέδιο ασφάλειας. Διότι, αν είχε εκπονήσει τέτοιο επιχειρησιακό σχέδιο, δεν θα χρειαζόταν να το ξαναεκπονήσει μέχρι σήμερα!
Δεύτερον, ότι οι ομάδες δεν είχαν δεσμευθεί για την τήρηση των μέτρων τάξης του όποιου προηγούμενου σχεδίου της αστυνομίας υπήρχε. Διότι, αν είχαν δεσμευθεί, προς τι η ρητή αναφορά στην υποχρέωσή τους να υπακούουν;
Τρίτον, ότι η ΕΟΚ δεν είχε δεσμευτεί πως οι κανονισμοί θα εφαρμοστούν στην ολότητά τους! Ητοι, θα τους εφάρμοζαν ελαστικά, εν μέρει, κατά το δοκούν (πάρτε όποιο σας κάνει περισσότερο)! Αν υπήρχε αυτή η -αυτονόητη- δέσμευση, δεν θα χρειαζόταν η επαναδέσμευση, ε;
Υπάρχει, πάντως, και ακόμα μία -διαφορετική- ανάγνωση των πομπωδών δηλώσεων του γγΑ: Λέμε για να λέμε και να κάνουμε εντύπωση σ' όσους τυχόν πείσουμε. Μας έκατσε η στραβή με τους χαλασμένους που πετροβόλησαν το πούλμαν, κότσια να βάλουμε (στην πράξη, όχι με το στόμα) το μαχαίρι μέχρι το μεδούλι δεν υπάρχουν, οπότε ας παριστάνουμε ότι θυμώσαμε και γαυγίζουμε, ας στήσουμε κι ένα επικοινωνιακό χάπενινγκ με δημοσιογράφους να καταγράφουν ότι τρίζουμε τα δόντια κι ας ελπίσουμε να τελειώσουν οι ρημαδιασμένοι τελικοί, μπας και ξεμπλέξουμε
Να μου το θυμηθείτε. Με τέτοια ημίμετρα (όπως εξηγούσα χθες) δεν θα φτουρήσουν οι ευχές και οι ελπίδες τους. Ψεύτης να βγω, αλλά η σειρά, που έπρεπε μετά τα χθεσινά να ματαιωθεί, δεν θα ολοκληρωθεί
Πηγή: Goal

Αλλάζουν τις ισορροπίες!!

Ο μεγάλος τελικός πλησιάζει ανάμεσα σε Τσέλσι και Μπάγερν. Δείτε τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αλλάξουν τις ισορροπίες.
Αλλάζουν τις ισορροπίες
Τις περισσότερες φορές οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά σε έναν τελικό Champions League. Στην «Αλιάνζ Αρένα» θα παραταχθούν πολλά αστέρια, όμως, που είναι ικανά να κάνουν τη διαφορά και να γείρουν την πλάστιγγα είτε προς την πλευρά της Μπάγερν είτε προς την πλευρά της Τσέλσι. Προσωπικότητες και «βαρόμετρα», των οποίων η απόδοση θα κρίνει πολλά και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Μόναχο.

Άριεν Ρόμπεν
Ο Ολλανδός κάνει και πάλι γεμάτη σεζόν και είναι από τους πιο σημαντικούς λόγους που η Μπάγερν βρίσκεται στον τελικό. Ο Ρόμπεν έχει πετύχει 19 γκολ σε 35 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, είχε κι αυτός τα σκαμπανεβάσματά του φέτος. Από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, που ναι μεν έχει «χτυπηθεί» από τραυματισμούς, όμως και έτσι μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Το κακό για τους Βαυαρούς είναι ότι δεν τελειώνει καλά τη σεζόν και παρότι σκόραρε τόσο στον τελικό του Κυπέλλου όσο και στο τελευταίο παιχνίδι στην Μπουντεσλίγκα με την Κολωνία, οι εμφανίσεις του δεν είναι στα γνωστά του στάνταρ.
Μέσα στη σεζόν υπήρξε συζήτηση που τελικά μόνο κακό του έκανε, με τους Γερμανούς να τον κατηγορούν για ατομισμό και τον Χάινκες να βγαίνει με την σειρά του και να… κράζει τους δημοσιογράφους. «Τον κατηγορείτε για εγωισμό και τώρα ακόμη και όταν μπορεί να τελειώσει τη φάση, δεν το κάνει. Στην Μπάγερν θέλουμε τον εγωισμό του», είχε τονίσει ο τεχνικός των Βαυαρών. Η αλήθεια τον δικαιώνει – άλλωστε κάτι παραπάνω ξέρει – και η Μπάγερν είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί τις ατομικές του ενέργειες όσο τίποτα στον τελικό. Ο Ολλανδός βρίσκεται και πάλι μπροστά στην πρόκληση του να κατακτήσει το Champions League και μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα το 2010 μένει να δούμε αν αυτή τη φορά κρίνει το παιχνίδι.


Φρανκ Ριμπερί
Το έτερο εξτρέμ των Βαυαρών, που μπορεί επίσης να αλλάξει την ροή ενός αγώνα. Ο Γάλλος κάνει μακράν την καλύτερή του σεζόν στο Μόναχο, καλύτερη και από την πρώτη του με την Μπάγερν, όταν έδειξε ότι έχει την ποιότητα να γίνει από τους ηγέτες της. Ο Ριμπερί έχει φτάσει τα 17 γκολ σε 49 αγώνες, ενώ είναι ο μοναδικός παίκτης στην Μπουντεσλίγκα που τη σεζόν που πέρασε είχε πάνω τόσο από 10 γκολ όσο και από 10 ασίστ. Ο 29χρονος άσος τελείωσε τη σεζόν με 12 γκολ και ισάριθμες ασίστ στην πιο μεστή του σεζόν, όντας από τους πιο σταθερούς παίκτες του Χάινκες. Στον τελικό Κυπέλλου με την Ντόρτμουντ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ και παρότι δεν φάνηκε πολύ στο δεύτερο μέρος ήταν από τους διασωθέντες της Μπάγερν. Οι Βαυαροί περιμένουν και πάλι πολλά από αυτόν και ισχύουν τα ίδια με τον Ρόμπεν. Δεύτερη απόπειρα κατάκτησης του Champions League, ακόμη πιο έμπειρος και ακόμη πιο έτοιμος…


Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ
Αναμφίβολα από τους ηγέτες της Μπάγερν για ακόμη μία σεζόν. Ίσως ο παίκτης που η παρουσία του στο γήπεδο επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τους συμπαίκτες του. Ο Βάινσταϊγκερ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς φέτος και όταν έλειπε η Μπάγερν πάντα έκανε κοιλιά. Ήταν σαν να έλειπε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της επιτυχίας. Παίκτες μεγάλης κλάσης, που και αυτή τη φορά ταλαιπωρείται από προβλήματα, όμως είναι βέβαιο ότι θα τρίξει τα δόντια και θα παίξει στο μεγάλο ραντεβού των Βαυαρών. Ο Σβάινι μπορεί να προέρχεται από κακή εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου, με την Μπάγερν να μένει άτιτλη στην Γερμανία, όμως είναι βέβαιο ότι αυτό μόνο καλό θα κάνει στον εγωισμό του. Ο Χάινκες ποντάρει πολλά πάνω του στη μάχη του κέντρου στον τελικό και πολλά θα κριθούν από την απόδοσή του. Είναι ο μόνος ικανός να γύρει την πλάστιγγα απέναντι στον Λάμπαρντ και την παρέα του υπέρ της ομάδας του.


Μάριο Γκόμεζ
Το… βαρύ πυροβολικό των Βαυαρών, που μπορεί να κάνει τη «μισή» ευκαιρία γκολ. Δεύτερος σκόρερ στην διοργάνωση με 12 γκολ, πίσω μόνο από τον Μέσι που έχει 14, δύσκολα μπορεί οποιαδήποτε άμυνα να τον περιορίσει. Φυσικά και δεν είναι Ρούνεϊ, Μπενζεμά ή Φαν Πέρσι, όμως η αίσθηση του γκολ και οι σωστές τοποθετήσεις τους κάνουν δυσκολεύουν όλους τους αμυντικούς. Ο παίκτης που δε θα κάνει την ατομική προσπάθεια και θα δώσει στον αντίπαλό του την ευκαιρία να τον κόψει, αλλά θα βρεθεί πάντα στην σωστή θέση για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στον τελικό του 2010 με την Ίντερ ο Φαν Χάαλ τον είχε αφήσει στον πάγκο, όμως ο Χάινκες δεν τον βγάζει από την ενδεκάδα. Με 41 γκολ σε 51 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις δεν γίνεται να μην τον θεωρείς από τους παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Φυσικά και δεν ξεχνάμε τον Μανουέλ Νόιερ, ο οποίος ό,τι δεν βγάζει στην Μπουντσελίγκα, το έχει βγάλει και με το παραπάνω στο Champions League...


Ντιντιέ Ντρογκμπά
Το συμβόλαιό του φτάνει στο τέλος του σε λίγες εβδομάδες, το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά από 8 χρόνια είναι πολύ πιθανό και σε ηλικία 34 ετών ο Ντρογμπά αποτελεί ακόμη βαρόμετρο για την Τσέλσι. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην ήταν το Α και το Ω των Λονδρέζων, όμως φέτος αποδεικνύει ότι σαν το παλιό καλό κρασί όσο περνάει ο καιρός γίνεται καλύτερος. Ο Ιβοριανός μπορεί να μην σκοράρει με την συχνότητα που έκανε τα προηγούμενα χρόνια, όμως προσφέρει τόσα πολλά στο παιχνίδι της Τσέλσι και έχει ταιριάξει απόλυτα στο στυλ του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, που δεν βγαίνει από την ενδεκάδα. Το γκολ του στο πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στην Αγγλία (1-0) και οι… επικές του μάχες στο «Καμπ Νόου» τον ανέδειξαν μαζί με τον Ραμίρες και τον Τσεχ στους λόγους που οι μπλε βρίσκονται στον τελικό. Το Champions League δείχνει να του ταιριάζει περισσότερο φέτος, καθώς έχει τα ίδια γκολ με την Πρέμιερ Λιγκ παρά το γεγονός ότι παίξει 17 παιχνίδια λιγότερα! Ο Ντρογμπά έχει 5 σε 7 αγώνες στην Ευρώπη και έχει τη δυνατότητα να διορθώσει το λάθος του με την κόκκινη στον τελικό του 2008 με την Γιουνάιτεντ (στο 116’) και να οδηγήσει την Τσέλσι στο πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της.


Φρανκ Λάμπαρντ
Ελλείψει Τέρι ο Λάμπαρντ θα φορέσει του περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο Άγγλος μέσος κάνει ακόμη μία γεμάτη σεζόν και αποτελεί τον πιο δημιουργικό μέσο στον άξονα της Τσέλσι, ειδικά από την στιγμή που στον τελικό δε θα παίξει ούτε ο Μεϊρέλες. Με τους Μίκελ και Εσιέν δίπλα του οι αρμοδιότητές του αυξάνονται και σίγουρα έχει την ποιότητα και την εμπειρία να σταθεί στις προσδοκίες. Στα 33 του ίσως είναι η τελευταία του ευκαιρία να κατακτήσει το Champions League, έχοντας παίξει και στον τελικό της Μόσχας το 2008. Πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ – όσο παράξενο και να ακούγεται – με 11 γκολ (όσα και ο Στάριτζ), έχοντας και 5 ασίστ είναι από τα βαρόμετρα της ομάδας του Ντι Ματέο.


Πετρ Τσεχ
Η Τσέλσι το περασμένο καλοκαίρι απέκτησε τον Τιμπό Κουρτουά από την Γκενκ ως μακροπρόθεσμο αντικαταστάτη του Πετρ Τσεχ, ο οποίος έμοιαζε ήδη να βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Τσέχος έμοιαζε… αδιάφορος και οι εξαιρετικές του εμφανίσεις ήταν πια στο παρελθόν. Ήταν μεν σταθερός, τα λάθη του είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, όμως δεν έκανε τη διαφορά και σπάνια ήταν ο λόγος, που η Τσέλσι κρατούσε το μηδέν στην άμυνα. Όσο, όμως, η σεζόν προχωρούσε, τόσο εκείνος ανέβαζε την απόδοσή του για να φτάσουμε στο σημείο να θυμίζει τον τερματοφύλακα που κατέβαζε τα ρολά πριν από λίγα χρόνια. Ο Τσεχ είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της Τσέλσι και φυσικά οι Άγγλοι στηρίζουν πολλά στην απόδοσή του για την κατάκτηση του Champions League.

πηγή: gazzetta.gr

Οι τελικοί δεν ματαιώνονται!!

Παρά το γεγονός πως το γαϊτανάκι των επιθέσεων συνεχίστηκε στο πούλμαν του Ολυμπιακού, στην Κεφαλονία, ο γγΑ δεν προτίθεται να αναβάλει τους τελικούς μπάσκετ της Α1!
Οι τελικοί δεν ματαιώνονται!
Από το πρωί έχουμε γράψει για την επίθεση που έγινε στο λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, στο F4 του Κυπέλλου στην Κεφαλονιά, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.
Τις επόμενες ώρες, μάλιστα, έκαναν την εμφάνισή τους σενάρια περί αναβολής ακόμα και των τελικών της Α1, στο μπάσκετ, λόγω σχετικού προβληματισμού που υπήρχε σε επίπεδο γγΑ. Ο σκύλος, όμως, έψαξε λίγο το θέμα και έμαθε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει!
Ο Πάνος Μπιτσαξής δεν σκέφτεται να ζητήσει την αναβολή των αναμετρήσεων μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού λόγω του σημερινού επεισοδίου, παρά τα όσα λέγονται, ακούγονται και γράφονται...

πηγή: sportdog.gr