Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Γιατί η Τσέλσι δεν είναι τόσο αουτσάιντερ…!!

Γιατί η Τσέλσι δεν είναι τόσο αουτσάιντερ…
OK, η Μπάγερν έχει το προβάδισμα γιατί παίζει στην έδρα της και γιατί οι απουσίες της Τσέλσι από αυτό τον τελικό είναι σημαντικές.

Μέχρι εκεί όμως, διότι το κλίμα που λαμβάνω και από τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών είναι ότι το να το πάρει η Τσέλσι είναι τεράστια έκπληξη.

Το να το πάρει τη φετινή χρονιά η Τσέλσι, ναι, είναι τεράστια έκπληξη.

Το να το πάρει όμως εδώ που έφτασε, στον τελικό δηλαδή και μάλιστα κόντρα όχι στην Ρεάλ ή την Μπάρτσα, αλλά κόντρα στην Μπάγερν δεν είναι και τόσο έκπληξη.

Του Μιχάλη Τσόχου

Με την προϋπόθεση ότι οι δύο εναπομείναντες στόπερ του ρόστερ (Νταβίντ Λουίζ και Κέιχιλ) θα είναι καλά και θα ξεκινήσουν το ματς η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ντι Ματέο ξεχειλίζει κατά την άποψη μου από ποιότητα, αλλά κυρίως από εμπειρία και μεγάλες προσωπικότητες.

Ο Τσεχ, ο Κόουλ, ο Εσιέν, ο Λάμπαρντ, ο Ντρογκμπά -μπορεί άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο να είναι πλέον στην δύση της καριέρας τους, αλλά για ένα ματς και μάλιστα τέτοιο ματς, τα κότσια τους και κρατάνε και κυρίως μετράνε. Οι περισσότεροι από αυτούς ξέρουν ότι αυτή ίσως να είναι πιθανόν και η τελευταία ευκαιρία τους να πάρουν αυτό το τρόπαιο και επειδή κανείς τους δεν το έχει πάρει, δεν πρέπει να τους υποτιμούν.

Όπως είναι μάλλον λίγο αστείο να αναφέρεται ότι αυτή η ομάδα δεν έχει βάθος στον πάγκο της, όταν ο Ντι Ματέο μετά την έναρξη του τελικού θα έχει δίπλα του τον Τόρες, τον Μαλουντά και τον Καλού…

Όπως δεν πρέπει κανείς να υποτιμά έναν προπονητή που έχει δείξει ότι τακτικά και με τον τρόπο του -όχι φυσικά τον πλέον θεαματικό- ξέρει και να σταματά την Μπαρτσελόνα, αλλά και να ανατρέπει εις βάρος του σκορ όπως το 3-1 από την Νάπολι. Ξέρει και να διασύρει αντιπάλους σε κρίσιμα ματς, όπως έκανε στον μονό ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την Τότεναμ, αλλά και να παίρνει τρόπαια, κρατώντας το σκορ με νύχια και με δόντια όπως έκανε στον τελικό του Κύπελλο με την Λίβερπουλ.

Με όλα αυτά θέλω να πω ότι ναι μεν η Μπάγερν έχει ένα προβάδισμα για να σηκώσει το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά, αλλά αυτή η Τσέλσι είναι ο ορισμός της ομάδας «πολύ σκληρή για να πεθάνει» και κυρίως ο ορισμός της ομάδας «άσε να με νομίζουν αουτσάιντερ…»

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: