Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ο λατρεμένος της εξέδρας και η αιώνια αναμονή!

Ο λατρεμένος της εξέδρας και η αιώνια αναμονή
Με στυλ αλλά και μια κούπα, το Κύπελλο Σκωτίας, έκλεισε τη χρονιά η Χαρτς. Η ομάδα του Πάουλο Σέρτζιο επικράτησε στον τελικό του θεσμού με σκορ 5-1 της Χιμπέρνιαν κι έφτασε στον 8ο τίτλο της στο θεσμό. Όσο για τους… δύστυχους «Χιμπς», μάταια περιμένουν μια επιτυχία στη διοργάνωση από το… 1902!

Το παραδοσιακό ντέρμπι του Εδιμβούργου φιλοξενήθηκε στο «Χάμπντεν Παρκ», στο χορτάρι του οποίου σύντομα φάνηκε η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Μόλις στο 14’ η Χαρτς άνοιξε το σκορ με τον Μπαρ, ενώ πριν καν συμπληρωθεί ο γνωστός μας από το πέρασμά του από Παναθηναϊκό και Λάρισα, Ρούντολφ Σκάτσελ, ο οποίος έχει βρει τον ποδοσφαιρικό του παράδεισο στο Μιντλόθιαν, με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0. Ο Τσέχος ποδοσφαιριστής επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα το 2010, ενώ είχε σκοράρει για την Χαρτς και το 2006 την προηγούμενη φορά που κατέκτησε το Κύπελλο.

Λίγο πριν φύγει το ημίχρονο η Χιμπέρνιαν, η οποία μάταια ψάχνει μια κατάκτηση Κυπέλλου από το 1902 (έχει ακόμη ένα το 1887), πήρε ένα… δάνειο ζωής με το γκολ του ΜακΠέικ που με προβολή από κοντά μείωσε σε 2-1.

Όσο καλά, όμως, τελείωσε το πρώτο μέρος για την ομάδα με τα πράσινα, τόσο εφιαλτικά ξεκίνησε το δεύτερο. Μέσα σε πέντε λεπτά είχαν τελειώσει όλα. Λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι και αποβολή του Κουτζάμπι για τράβηγμα φανέλας του Σούσο, εύστοχη εκτέλεση του Γκράινγκερ και λίγο αργότερα ένα τέρμα ακόμη από τον ΜακΓκόουαν, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1.

Τα όνειρα των «Χιμπς» για έναν τίτλο μετατράπηκαν πλέον σε ευχές για μια ήττα στα όρια της αξιοπρέπειας. Οι αντίπαλοί τους, όμως, δεν έδειξαν κανένα έλεος και δεν άφησαν την ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη να πάει χαμένη. Με δράστη ξανά τον Σκάτσελ στο 75’ η Χαρτς σημείωσε ακόμη ένα γκολ και έφτασε στο εμφατικό 5-1.

Αυτό ήταν το 8ο Κύπελλο Σκωτίας για το σύλλογο του Εδιμβούργου (πρώτος μετά το 2006), ο οποίος πλεον ξεπέρασε κατά ένα την Αμπερντίν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Χιμπέρνιαν: Μπράουν, Ντόχερτι, Χάνλον, Κλάρος( 46’ Σπράουλ), Ο’Κόνορ (54’ Ντόιλ), Σοάρες (75’ Φράνκομπ), ΜακΠέικ, Στίβενσον, Κουτζάμπι, Όσμπουρν, Γκρίφιθς.

Χαρτς: ΜακΝτόναλντ, ΜακΓκόουαν, Γουέμπστερ, Ζαλιούκας, Γκράινγκερ, Σούσο (76’ Μπίτι), Μπαρ, Μπλακ (87’ Ρόμπινσον), Ντράιβερ (84’ Μεχντί), Σκάτσελ, Έλιοτ.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: