Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Θα γίνει η ανατροπή;

Θα γίνει η ανατροπή;
Φινάλε με συγκινήσεις επιφυλάσσει η 38η και τελευταία αγωνιστική στο Σαμπιονά, με όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής να διεξάγονται το βράδυ της Κυριακής. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αρχικά στην υπόθεση τίτλος, αλλά και στην παραμονή, όπου γίνεται ένας μικρός χαμός με πολλές ομάδες να παίζουν την «ύπαρξη» τους.

Όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου Μονπελιέ και Παρί Σεν Ζερμέν είναι οι δύο υποψήφιες. Η Μονπελιέ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί καθώς βρίσκεται στο +3 από τους Παριζιάνους, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από τη νίκη της κάνει και η ισοπαλία. Ταυτόχρονα το γεγονός ότι παίζει στην έδρα της Οσέρ που υποβιβάστηκε και δεν έχει κίνητρο είναι στα υπέρ της. Για να μην κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της, η Μονπελιέ πρέπει να χάσει και φυσικά να νικήσει η Παρί.

Σαφώς δυσκολότερο είναι το έργο της Παρί. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα κόψει πρώτη το νήμα μόνο αν γκελάρουν οι πρωτοπόροι και νικήσει η ίδια. Ταυτόχρονα, η Λοριάν που φιλοξενεί την ομάδα τους πρωτευουσιάνους δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή και θα τα δώσει όλα. Από κει και πέρα η Λιλ έχει εξασφαλισμένο το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η Λιόν για το Γιουρόπα.

Στην υπόθεση αποφυγής του υποβιβασμού, εμπλέκονται ούτε λίγο ούτε πολύ, οχτώ ομάδες και τα σενάρια είναι αμέτρητα.

Αναλυτικά η 38η (τελευταία αγωνιστική) του Σαμπιονά:

Κυριακή 22.00


Οσέρ-Μονπελιέ
Λοριάν-Παρί Σεν Ζερμέν
Εβιάν-Μπρεστ
Λιλ-Νανσί
Λιόν-Νις
Ρεν-Ντιζόν
Σοσό-Μαρσέιγ
Σεντ Ετιέν-Μπορντό
Τουλούζ-Αζαξιό
Βαλενσιέν-Καέν

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: