Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ο νέος είναι ωραίος ή ο παλιός είναι αλλιώς;

Ο νέος είναι ωραίος ή ο παλιός είναι αλλιώς;
Στην «μπλε» γωνία ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Στην «κόκκινη γωνία» ο Γιουπ Χάινκες.

Ο νέος είναι ωραίος ή ο παλιός είναι αλλιώς; Θα το μάθουμε το Σάββατο το βράδυ! Τσέλσι και Μπάγερν φοράνε τα καλά τους για να βρεθούν στον μεγάλο τελικό του Champions League αλλά αυτοί που κρατούν τα σκήπτρα των ομάδων όπως και να το κάνουμε είναι οι προπονητές. Το www.sport-fm.gr θέτει το ερώτημα. Τόπο στα νιάτα ή αθάνατα και τιμημένα γηρατειά; Η επιλογή δική σας.

Θεωρήθηκε η πιο εύκολη επιλογή για να αντικαταστήσει τον Αντρέ Βίλας Μπόας. Σίγουρα ο πιο φτηνός. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό διάστημα να καταφέρει όσα δεν μπόρεσε να κάνει ο ακριβοπληρωμένος προκάτοχος του στον πάγκο των «μπλε».

Ως ποδοσφαιριστής δεν μπορούμε να πούμε πως έχει κατακτήσει και λίγα πράγματα. Ένα πρωτάθλημα Ελβετίας με την Ααράου, δύο κύπελλα Αγγλίας, ένα Λιγκ Καπ, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, ένα ευρωπαϊκό σούπερ καπ ήταν τα τρόπαια του πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Αλλά ως προπονητής φαίνεται πως θα κάνει μεγαλύτερη συλλογή.

Μέσα σε δύο μήνες και κάτι, κατάφερε να πάρει το Κύπελλο της Αγγλίας με την Τσέλσι και έχει μπροστά του την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αφού ξεπέρασε τα εμπόδια των Νάπολι, Μπενφίκα και Μπαρτσελόνα, η όρεξη των Λονδρέζων έχει ανοίξει για τα καλά και ο Ντι Ματέο έχει βάλει στο μάτι την κούπα.

Μπορεί στην Πρέμιερ Λιγκ να μην τα πήγε όπως θα ήθελε αλλά ο Ιταλός προπονητής έχει μία μεγάλη ευκαιρία για να κάνει ακόμα πιο… hot το όνομα του στην προπονητική πιάτσα της Ευρώπης και να αποδείξει πως ο νέος είναι ωραίος.

Ο παλιός Γιουπ Χάινκες όμως επιθυμεί να πάρει την κούπα και να διαβεβαιώσει τους πάντες πως είναι… αλλιώς. Είναι «γατόνι» από τα λίγα αλλά φέτος έχει χάσει όλους τους εγχώριους τίτλους από την Ντόρντμουντ.

Για να χρυσώσει το χάπι πρέπει να πάρει το τρόπαιο και μάλιστα μέσα στο σπίτι του! Παλιός στο κουρμπέτι, έχει κατακτήσει ήδη ένα Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ Μαδρίτης το 1998 αλλά από τότε έχουν περάσει δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια και από τότε που έχουν πανηγυρίσει αντίστοιχη κατάκτηση οι Βαυαροί έντεκα. Τα χρόνια είναι πολλά και η δίψα μεγάλη.

Για να δούμε...

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: