Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αφήνουν μόνο του τον Αλαφούζο!!

Στις κινήσεις του των πρώτων ημερών από την αποκάλυψη του σχεδίου που έχει εκπονήσει για να αλλάξει τις προδιαγραφές λειτουργίας και την ίδια την προοπτική της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, γίνεται ευδιάκριτο ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είναι μόνος.Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος
Αφήνουν μόνο του τον Αλαφούζο
Αφενός διότι συγκεντρώνει πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που του είχαν υποσχεθεί στα λόγια, όπως εκείνος ισχυριζόταν, και αφετέρου επειδή κάνει λάθη πρωτόπειρου στη διαχείριση μιας υπόθεσης πολύ λεπτής, της οποίας η εκκίνηση καθορίζει σε μεγάλο, έως και απόλυτο βαθμό, ειδικά αυτή την εποχή, την πορεία και την ίδια την τύχη του εγχειρήματος.
Ο Αλαφούζος έκανε λάθη. Έταξε χρήματα που δεν μπήκαν στους ποδοσφαιριστές, σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή, προσθέτοντας εκνευρισμό στην ομάδα την ώρα που αυτή ετοιμάζεται για τον «τελικό» του Champions League, αλλά και την ώρα που οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται για διακοπές.
Αν δεν διορθωθεί αυτό το λάθος εντός των πρώτων ημερών της ερχόμενης εβδομάδας, πώς θα πείσει η ΠΑΕ τους ποδοσφαιριστές να υπογράψουν χαρτιά που έχει ανάγκη η εταιρεία για να πείσει την UEFA να της επιτρέψει τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;
Ο Αλαφούζος αναγκάστηκε να βιαστεί στην εκτέλεση του σχεδίου που είχε εκπονήσει, προτού καν αυτό ωριμάσει. Αναγκάστηκε λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν στην ΠΑΕ. Το έβαλε μπροστά αυτό το σχέδιο, κι ας μην ήταν όσο ολοκληρωμένο και ώριμο εκείνος επιθυμούσε.
Δίχως όμως ουσιαστική και έμπρακτη υποστήριξη από αυτούς που διοίκησαν, χρηματοδότησαν την ΠΑΕ ή έστω είχαν την εμπειρία διαχείρισης της εταιρείας, πώς είναι δυνατόν να τα καταφέρει ένας επιχειρηματίας που δεν υπήρξε ποτέ του ποδοσφαιρικός παράγοντας και επιχειρεί σήμερα να εφαρμόσει στον Παναθηναϊκό ένα σχέδιο που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ σε ελληνική ποδοσφαιρική εταιρεία;
Θα το κάψουν το σχέδιο του Αλαφούζου όσο δεν το υποστηρίζουν αυτοί που έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κι όσο δεν κάνουν το ελάχιστο, δηλαδή να τον βοηθήσουν οικονομικά, στη συγκέντρωση ενός σοβαρού κεφαλαίου, το οποίο θα λύνει προβλήματα της ΠΑΕ και θα δημιουργεί έλξη στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που θα τους παροτρύνει για συμμετοχή.
Όσοι δεν βοηθούν τον Αλαφούζο πιθανόν να μην αντιλαμβάνονται ότι την ημέρα που θα σηκώσει εκείνος ψηλά τα χέρια του, η ΠΑΕ θα ξεμείνει από λύση και οι ευθύνες θα επιστρέψουν πάνω τους. Εξαρχής αυτό το σχέδιο δεν είχε, λόγω οικονομικής συγκυρίας, τις πιθανότητες με το μέρος του.
Τώρα που αφαιρούνται όμως πιθανότητες και από αυτούς που αφήνουν μόνο τον Αλαφούζο, ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη. Κι ο Παναθηναϊκός δεν ξεμένει μόνο από λεφτά, αλλά και από ανθρώπους που προσπαθούν.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: