Σάββατο 19 Μαΐου 2012

«Καλημέρα Ελλαδάρα, καλημέρα μπασκετάρα»

«Καλημέρα Ελλαδάρα, καλημέρα μπασκετάρα»
Η πρώτη αντίδραση όταν κάτι χαλάει μια ωραία ατμόσφαιρα, είναι συνήθως ακραία... «Να μην γίνουν τελικοί», σκέφτηκαν οι περισσότερο αηδιασμένοι από την επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού. Σύμφωνοι.

Ποιος να σκεφτεί το μπάσκετ όταν κινδυνεύουν ζωές.

Ομως η δεύτερη σκέψη ήταν κάπως διαφορετική. Μήπως το πιο υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το μπάσκετ, πρέπει να αντισταθεί με κάθε τρόπο στην αλητεία;

άρθρο του Σπύρου Καβαλιεράτου

Φυσικά και δεν είναι το μπάσκετ αγγελικά πλασμένο. Ούτε το παρακολουθούν μόνο οι καλύτεροι. Εχει πολλά και διάφορα που πρέπει να διορθωθούν για να βελτιωθεί. Ομως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για το άθλημα που κάνει τους Ελληνες υπερήφανους. Κάνει τους Ελληνες να καμαρώνουν, να αισθάνονται καλύτεροι από τους περισσότερους ξένους.

Ισως γι αυτό και πονούν πιο πολύ τα κτυπήματα. Γιατί ξέρουμε πως οι ξένοι μας, βλέπουν, μας παρακολουθούν. Λιθουανοί, Σέρβοι, Κροάτες, Τούρκοι, Ισραηλινοί, είχαν απεσταλμένους στο ΣΕΦ. Οσοι ασχολούνται με το μπάσκετ στην Ευρώπη, θα έδιναν πολλά για να ζήσουν ένα ματς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Και το αντίστροφο, βέβαια.

Δυστυχώς, οι κάφροι ζουν ανάμεσά μας. Σε διάφορες μορφές. Κι αυτό που ήθελαν, ήταν να διαλυθεί και το μπάσκετ. Ποιοι έκαναν την επίθεση στο πούλμαν; Δεκάδες σενάρια έχουν ήδη ακουστεί... Σε δέκα χρόνια μπορεί να μάθουμε τι έγινε. Επί του παρόντος θα υποθέτουμε. Ομως δεν πρέπει να γίνει το χατίρι σε όσους επιδιώκουν να διαλυθούν όλα. Σωστά αποφασίστηκε να διεξαχθούν υπό κανονικές συνθήκες οι τελικοί... Η αστυνομία έχει μια χρυσή ευκαιρία μπροστά της... Να δείξει ότι έχει την ικανότητα να διαφυλάξει τους πολίτες αυτής της χώρας. Κι αν γίνει σωστά η δουλειά, ο Κώστας Καϊμακόγλου θα μπορεί να γράψει στο twitter του «καλημέρα Ελλαδάρα, καλημέρα μπάσκετάρα». Γιατί θα έχει επιτρέψει σπίτι του δίχως να έχει περάσει μια πέτρα δίπλα από το κεφάλι του... Και θα έχει ξυπνήσει χαρούμενος, χάσει - κερδίσει η ομάδα του... Γιατί οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, οι καλύτερες ομάδες εκτός ΝΒΑ παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και είναι ωραίο να τις αφήνουμε να παίζουν μπάσκετ.

ΥΓ: Η Εθνική είναι η μεγάλη χαμένη της υπόθεσης... Ας ελπίσουμε να ολοκληρωθούν οι τελικοί πριν αρχίσει το... προολυμπιακό.
 
πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: