Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αλλάζουν τις ισορροπίες!!

Ο μεγάλος τελικός πλησιάζει ανάμεσα σε Τσέλσι και Μπάγερν. Δείτε τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αλλάξουν τις ισορροπίες.
Αλλάζουν τις ισορροπίες
Τις περισσότερες φορές οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά σε έναν τελικό Champions League. Στην «Αλιάνζ Αρένα» θα παραταχθούν πολλά αστέρια, όμως, που είναι ικανά να κάνουν τη διαφορά και να γείρουν την πλάστιγγα είτε προς την πλευρά της Μπάγερν είτε προς την πλευρά της Τσέλσι. Προσωπικότητες και «βαρόμετρα», των οποίων η απόδοση θα κρίνει πολλά και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Μόναχο.

Άριεν Ρόμπεν
Ο Ολλανδός κάνει και πάλι γεμάτη σεζόν και είναι από τους πιο σημαντικούς λόγους που η Μπάγερν βρίσκεται στον τελικό. Ο Ρόμπεν έχει πετύχει 19 γκολ σε 35 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, είχε κι αυτός τα σκαμπανεβάσματά του φέτος. Από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, που ναι μεν έχει «χτυπηθεί» από τραυματισμούς, όμως και έτσι μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Το κακό για τους Βαυαρούς είναι ότι δεν τελειώνει καλά τη σεζόν και παρότι σκόραρε τόσο στον τελικό του Κυπέλλου όσο και στο τελευταίο παιχνίδι στην Μπουντεσλίγκα με την Κολωνία, οι εμφανίσεις του δεν είναι στα γνωστά του στάνταρ.
Μέσα στη σεζόν υπήρξε συζήτηση που τελικά μόνο κακό του έκανε, με τους Γερμανούς να τον κατηγορούν για ατομισμό και τον Χάινκες να βγαίνει με την σειρά του και να… κράζει τους δημοσιογράφους. «Τον κατηγορείτε για εγωισμό και τώρα ακόμη και όταν μπορεί να τελειώσει τη φάση, δεν το κάνει. Στην Μπάγερν θέλουμε τον εγωισμό του», είχε τονίσει ο τεχνικός των Βαυαρών. Η αλήθεια τον δικαιώνει – άλλωστε κάτι παραπάνω ξέρει – και η Μπάγερν είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί τις ατομικές του ενέργειες όσο τίποτα στον τελικό. Ο Ολλανδός βρίσκεται και πάλι μπροστά στην πρόκληση του να κατακτήσει το Champions League και μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα το 2010 μένει να δούμε αν αυτή τη φορά κρίνει το παιχνίδι.


Φρανκ Ριμπερί
Το έτερο εξτρέμ των Βαυαρών, που μπορεί επίσης να αλλάξει την ροή ενός αγώνα. Ο Γάλλος κάνει μακράν την καλύτερή του σεζόν στο Μόναχο, καλύτερη και από την πρώτη του με την Μπάγερν, όταν έδειξε ότι έχει την ποιότητα να γίνει από τους ηγέτες της. Ο Ριμπερί έχει φτάσει τα 17 γκολ σε 49 αγώνες, ενώ είναι ο μοναδικός παίκτης στην Μπουντεσλίγκα που τη σεζόν που πέρασε είχε πάνω τόσο από 10 γκολ όσο και από 10 ασίστ. Ο 29χρονος άσος τελείωσε τη σεζόν με 12 γκολ και ισάριθμες ασίστ στην πιο μεστή του σεζόν, όντας από τους πιο σταθερούς παίκτες του Χάινκες. Στον τελικό Κυπέλλου με την Ντόρτμουντ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ και παρότι δεν φάνηκε πολύ στο δεύτερο μέρος ήταν από τους διασωθέντες της Μπάγερν. Οι Βαυαροί περιμένουν και πάλι πολλά από αυτόν και ισχύουν τα ίδια με τον Ρόμπεν. Δεύτερη απόπειρα κατάκτησης του Champions League, ακόμη πιο έμπειρος και ακόμη πιο έτοιμος…


Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ
Αναμφίβολα από τους ηγέτες της Μπάγερν για ακόμη μία σεζόν. Ίσως ο παίκτης που η παρουσία του στο γήπεδο επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τους συμπαίκτες του. Ο Βάινσταϊγκερ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς φέτος και όταν έλειπε η Μπάγερν πάντα έκανε κοιλιά. Ήταν σαν να έλειπε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της επιτυχίας. Παίκτες μεγάλης κλάσης, που και αυτή τη φορά ταλαιπωρείται από προβλήματα, όμως είναι βέβαιο ότι θα τρίξει τα δόντια και θα παίξει στο μεγάλο ραντεβού των Βαυαρών. Ο Σβάινι μπορεί να προέρχεται από κακή εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου, με την Μπάγερν να μένει άτιτλη στην Γερμανία, όμως είναι βέβαιο ότι αυτό μόνο καλό θα κάνει στον εγωισμό του. Ο Χάινκες ποντάρει πολλά πάνω του στη μάχη του κέντρου στον τελικό και πολλά θα κριθούν από την απόδοσή του. Είναι ο μόνος ικανός να γύρει την πλάστιγγα απέναντι στον Λάμπαρντ και την παρέα του υπέρ της ομάδας του.


Μάριο Γκόμεζ
Το… βαρύ πυροβολικό των Βαυαρών, που μπορεί να κάνει τη «μισή» ευκαιρία γκολ. Δεύτερος σκόρερ στην διοργάνωση με 12 γκολ, πίσω μόνο από τον Μέσι που έχει 14, δύσκολα μπορεί οποιαδήποτε άμυνα να τον περιορίσει. Φυσικά και δεν είναι Ρούνεϊ, Μπενζεμά ή Φαν Πέρσι, όμως η αίσθηση του γκολ και οι σωστές τοποθετήσεις τους κάνουν δυσκολεύουν όλους τους αμυντικούς. Ο παίκτης που δε θα κάνει την ατομική προσπάθεια και θα δώσει στον αντίπαλό του την ευκαιρία να τον κόψει, αλλά θα βρεθεί πάντα στην σωστή θέση για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στον τελικό του 2010 με την Ίντερ ο Φαν Χάαλ τον είχε αφήσει στον πάγκο, όμως ο Χάινκες δεν τον βγάζει από την ενδεκάδα. Με 41 γκολ σε 51 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις δεν γίνεται να μην τον θεωρείς από τους παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Φυσικά και δεν ξεχνάμε τον Μανουέλ Νόιερ, ο οποίος ό,τι δεν βγάζει στην Μπουντσελίγκα, το έχει βγάλει και με το παραπάνω στο Champions League...


Ντιντιέ Ντρογκμπά
Το συμβόλαιό του φτάνει στο τέλος του σε λίγες εβδομάδες, το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά από 8 χρόνια είναι πολύ πιθανό και σε ηλικία 34 ετών ο Ντρογμπά αποτελεί ακόμη βαρόμετρο για την Τσέλσι. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην ήταν το Α και το Ω των Λονδρέζων, όμως φέτος αποδεικνύει ότι σαν το παλιό καλό κρασί όσο περνάει ο καιρός γίνεται καλύτερος. Ο Ιβοριανός μπορεί να μην σκοράρει με την συχνότητα που έκανε τα προηγούμενα χρόνια, όμως προσφέρει τόσα πολλά στο παιχνίδι της Τσέλσι και έχει ταιριάξει απόλυτα στο στυλ του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, που δεν βγαίνει από την ενδεκάδα. Το γκολ του στο πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στην Αγγλία (1-0) και οι… επικές του μάχες στο «Καμπ Νόου» τον ανέδειξαν μαζί με τον Ραμίρες και τον Τσεχ στους λόγους που οι μπλε βρίσκονται στον τελικό. Το Champions League δείχνει να του ταιριάζει περισσότερο φέτος, καθώς έχει τα ίδια γκολ με την Πρέμιερ Λιγκ παρά το γεγονός ότι παίξει 17 παιχνίδια λιγότερα! Ο Ντρογμπά έχει 5 σε 7 αγώνες στην Ευρώπη και έχει τη δυνατότητα να διορθώσει το λάθος του με την κόκκινη στον τελικό του 2008 με την Γιουνάιτεντ (στο 116’) και να οδηγήσει την Τσέλσι στο πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της.


Φρανκ Λάμπαρντ
Ελλείψει Τέρι ο Λάμπαρντ θα φορέσει του περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο Άγγλος μέσος κάνει ακόμη μία γεμάτη σεζόν και αποτελεί τον πιο δημιουργικό μέσο στον άξονα της Τσέλσι, ειδικά από την στιγμή που στον τελικό δε θα παίξει ούτε ο Μεϊρέλες. Με τους Μίκελ και Εσιέν δίπλα του οι αρμοδιότητές του αυξάνονται και σίγουρα έχει την ποιότητα και την εμπειρία να σταθεί στις προσδοκίες. Στα 33 του ίσως είναι η τελευταία του ευκαιρία να κατακτήσει το Champions League, έχοντας παίξει και στον τελικό της Μόσχας το 2008. Πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ – όσο παράξενο και να ακούγεται – με 11 γκολ (όσα και ο Στάριτζ), έχοντας και 5 ασίστ είναι από τα βαρόμετρα της ομάδας του Ντι Ματέο.


Πετρ Τσεχ
Η Τσέλσι το περασμένο καλοκαίρι απέκτησε τον Τιμπό Κουρτουά από την Γκενκ ως μακροπρόθεσμο αντικαταστάτη του Πετρ Τσεχ, ο οποίος έμοιαζε ήδη να βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Τσέχος έμοιαζε… αδιάφορος και οι εξαιρετικές του εμφανίσεις ήταν πια στο παρελθόν. Ήταν μεν σταθερός, τα λάθη του είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, όμως δεν έκανε τη διαφορά και σπάνια ήταν ο λόγος, που η Τσέλσι κρατούσε το μηδέν στην άμυνα. Όσο, όμως, η σεζόν προχωρούσε, τόσο εκείνος ανέβαζε την απόδοσή του για να φτάσουμε στο σημείο να θυμίζει τον τερματοφύλακα που κατέβαζε τα ρολά πριν από λίγα χρόνια. Ο Τσεχ είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της Τσέλσι και φυσικά οι Άγγλοι στηρίζουν πολλά στην απόδοσή του για την κατάκτηση του Champions League.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: