Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η «Μεγάλη Δευτέρα» του ΠΑΟΚ

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι σημαντικό καθώς θα καθορίσει τη θέση που θα καταλάβει ο ΠΑΟΚ στην τελική βαθμολογία των πλέι οφ και το πότε θα ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του «δικέφαλου» την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η «Μεγάλη Δευτέρα» του ΠΑΟΚ
Οπως όμως έχουν έρθει τα πράγματα, η Δευτέρα θα είναι περισσότερο σημαντική για την επόμενη μέρα του «δικέφαλου».
Κι αυτό διότι τότε θα ξεκαθαρίσουν δύο ζητήματα που «καίνε» τον Ζήση Βρύζα και τους συνεργάτες του: αυτό της αδειοδότησης από την ΕΠΟ και το θέμα του δανείου που έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης. Δύο θέματα που μπορεί να είναι και συνυφασμένα το ένα με το άλλο, καθώς με τα χρήματα που θα πάρουν από τον ομογενή επιχειρηματία οι άνθρωποι του «δικέφαλου» θα καλύψουν πολλές από τις ανάγκες που τρέχουν.
Σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση, τη Δευτέρα θα κριθεί σε πρώτο βαθμό η υπόθεση του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ζήσης Βρύζας μαζί με τους συνεργάτες του από το νομικό και το οικονομικό επιτελείο θα βρίσκονται στα γραφεία της ομοσπονδίας δείχνει ότι κάθε άλλο παρά εφησυχασμός επικρατεί στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.
Οι επιτελείς της ομάδας θεωρούν ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, τις οποίες με πολύ κόπο έχουν τακτοποιήσει. Αυτό που τους κάνει επιφυλακτικούς έως έναν βαθμό είναι το θέμα της βιωσιμότητας της ΠΑΕ, καθώς αρκετές από τις υποχρεώσεις της έχουν μεταφερθεί για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Γι' αυτό και στην εκδίκαση της υπόθεσης θα βρίσκεται ο ίδιος ο Βρύζας, για να παρέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί.
Υπάρχει πάντως η δυνατότητα ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ να έχει ένα επιπλέον όπλο στα χέρια του την ώρα που θα αποφασίζεται αν θα δοθεί άδεια στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Κι αυτό διότι ήδη βρίσκεται στα χέρια του νομικού εκπροσώπου του Ιβάν Σαββίδη υπογεγραμμένη η σύμβαση για το δάνειο των 2.000.000 ευρώ μαζί με το έγγραφο εκχώρησης στον ομογενή επιχειρηματία της χορηγίας από τον ΟΠΑΠ.
Η σύμβαση παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στην πλευρά Σαββίδη και εφόσον αυτός τηρήσει τις υποσχέσεις του, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα προς άμεση εκταμίευση για τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Είναι δεδομένο ότι με τα χρήματα αυτά η ΠΑΕ θα καλύψει αρκετές και όχι όλες τις υποχρεώσεις της. Από την άλλη το δάνειο αυτό είναι και έως έναν βαθμό η πρώτη έμπρακτη απόδειξη ότι το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για να επενδύσει στον ΠΑΟΚ είναι πραγματικό.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: