Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Xορηγίες, δάνειο και μετοχές!!

Ο Γιάννης Αλαφούζος ξεμπλόκαρε τις χορηγίες, παίρνει δάνειο 5 εκ. και πιθανότατα την Τρίτη μεταβιβάζεται το 54,7% του Τζίγγερ! Το βάρος στον Φερέιρα με πλάνο και μειωμένες αποδοχές.
Xορηγίες, δάνειο και μετοχές!
Με θετικότατες εξελίξεις συνεχίζονται οι προσπάθειες του Γιάννη Αλαφούζου για την σωτηρία του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας εφοπλιστής, όπως είναι γνωστό, προσπαθούσε να πάρει ένα δάνειο της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις της ομάδας και να μην χαθεί η αδειοδότηση. Για να γινόταν αυτό θα έπρεπε να «ξεμπλοκάρει» τις χορηγίες από ΟΠΑΠ και Nova, οι οποίες είχαν δεσμευθεί κατά 30% από την Τράπεζα Πειραιώς εξαιτίας ενός δανείου του Γιάννη Βαρδινογιάννη το καλοκαίρι του 2010.
Ο Αλαφούζος βρήκε την άκρη με την Πειραιώς και τα έσοδα από τις χορηγίες απελευθερώθηκαν! Έτσι, λοιπόν, έχοντας στα χέρια του το «πακέτο» των 7 περίπου εκατομμυρίων διαπραγματευόταν τις τελευταίες ημέρες δάνειο από δύο τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπάρξει συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί και τυπικά το deal. Η αποπληρωμή του θα γίνει κατά την διάρκεια της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου από τα χρήματα των χορηγιών.
Παράλληλα, τα 2 εκατομμύρια που έχει μαζέψει αναμένεται να είναι διαθέσιμα από Δευτέρα και αυτή η... ανάσα των 7 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί την καλύτερη δυνατή αρχή στην προσπάθεια της λαϊκής βάσης αλλά και στον «αγώνα» που γίνεται για την αδειοδότηση.
Αλλάζει χέρια
Από κει και πέρα, στη τελική ευθεία είναι και οι επαφές του Αλαφούζου με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο «mr. ΣΚΑΙ» έχει βρει την χρυσή τομή με τον Τζίγγερ και πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη θα πέσουν υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, με την οριστική μεταβίβαση του 54,7 στο «Σωματείο».
«Δαγκωτό» Φερέιρα
Παράλληλα, είναι γνωστή και δεδομένη η επιθυμία της διοίκησης να παραμείνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε καταγράψει την θέληση του Πορτογάλου να συνεχίσει στο «τριφύλλι» αρκεί να έχει τις απαιτούμενες εγγυήσεις. Κάτι που και ο ίδιος έχει δηλώσει το τελευταίο διάστημα. Λογικά την Δευτέρα θα υπάρχει συνάντηση του 65χρονου τεχνικού με την διοικούσα επιτροπή, σε μία συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Είναι δεδομένο πως θα του προταθεί μείωση αποδοχών(φέτος κόστισε 700.000) αλλά αυτό δεν απασχολεί ιδιαίτερα τον Ίβηρα προπονητή που έχει σαν προτεραιότητα την ομαλή λειτουργία της ομάδας και όχι το προσωπικό του συμφέρον.
Από κει και πέρα, και σε περίπτωση που ο Φερέιρα δεν πειστεί από την προοπτική της ερχόμενης σεζόν και αποτελέσει παρελθόν, φαβορί θα είναι ο Γιώργος Δώνης. Εννοείται πως δεν έχει γίνει καμία επαφή ανάμεσα στους «πράσινους» και τον Έλληνα τεχνικό αλλά βάσει της κατάστασης και των δεδομένων στον σύλλογο ο τεχνικός του Ατρομήτου έχει αρκετές συμπάθειες και φαντάζει σαν μια λογική επιλογή.
Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: