Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Το πανόραμα των νοκ-άουτ

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε και πλέον τα νοκ-άουτ παραλαμβάνουν την σκυτάλη! Μεγάλα ευρωπαϊκά ντέρμπι, καθώς η Γερμανία κοντράρεται με την Αγγλία, ενώ η Ισπανία θα αντιμετωπίσει στην Πορτογαλία στην ιβηρική μονομαχία.Το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι βέβαια αυτό ανάμεσα στην Γερμανία και την Αγγλία, με το νικητή να αντιμετωπίζει είτε την Αργεντίνη είτε το Μεξικό, σε ένα ζευγάρι που επίσης έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Μεγάλο ματς, βέβαια, είναι το Ισπανία-Πορτογαλία ενώ δεν αποκλείεται στους «8» να έχουμε μονομαχία Βραζιλίας-Ολλανδίας.

Η Ουρουγουάη κοντράρεται με την Κορέα στο πρώτο παιχνίδι των «16», ενώ ακολουθεί η αναμέτρηση των ΗΠΑ με την Γκάνα. Οι νικητές των δύο αυτών ζευγαριών θα τεθούν αντιμέτωποι στα προημιτελικά, κάτι που σημαίνει πως στους «4» θα έχουμε σίγουρα μία ομάδα-έκπληξη.

Φάση των «16»

(49): 26/06: Ουρουγουάη-Κορέα
(50): 26/06: ΗΠΑ-Γκάνα
(51): 27/06: Γερμανία-Αγγλία
(52): 27/06: Αργεντινή-Μεξικό
(53): 28/06: Ολλανδία-Σλοβακία
(54): 28/06: Βραζιλία-Χιλή
(55): 29/06: Παραγουάη-Ιαπωνία
(56): 29/06: Ισπανία-Πορτογαλία

Βατή η κλήρωση για αιωνίους

Βατή μπορεί να θεωρηθεί η κλήρωση για τις ελληνικές ομάδες βόλεϊ που θα συμμετάσχουν στο Champions League της επόμενης περιόδου. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός απέφυγαν μεγαθήρια του ευρωπαϊκού βόλεϊ, όπως η πρωταθλήτρια Τρεντίνο, η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Κούνεο, η Ζενίτ Καζάν και τις πολύ καλές Φενέρμπαχτσε και Σίσλεϊ Τρεβίζο.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός, κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με την πολωνική Γιαστρέμπσκι (την οποία είχε νικήσει φέτος ο Παναθηναϊκός), την αξιόλογη Μπλεντ από τη Σλοβενία και την ομάδα του Μπόγιαν Γιορντάνοφ, Μπούντβα Μαυροβουνίου.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, όπως και πέρυσι στη φάση των 12, θα έρθει αντιμέτωπος με την περυσινή φιναλίστ του θεσμού, Ντιναμό Μόσχας, του Αμαραλ Ντάντε, την Ροζελάρε από το Βέλγιο και την Ινσμπρουκ από την Αυστρία.

Αναλυτικά οι όμιλοι:
Α' ΟΜΙΛΟΣ
Κάννες (Γαλλία)
Ζενίτ Καζάν (Ρωσία)
Ουντερχάκινγκ (Γερμανία)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)

Β' ΟΜΙΛΟΣ
Κούνεο (Ιταλία)
Μασσέικ (Βέλγιο)
Τερουέλ (Ισπανία)
Κραγκούγεβατς (Σερβία)

Γ' ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
Γιαστρέμπσκι (Πολωνία)
Μπλεντ (Σλοβενία)
Μπούντβα (Μαυροβούνιο)

Δ' ΟΜΙΛΟΣ
Τρεντίνο (Ιταλία)
Σκρα Μπελχάτοφ (Πολωνία)
Φριντριχσχάφεν (Γερμανία)
Ζαλάου (Ρουμανία)

Ε' ΟΜΙΛΟΣ
Μπέλγκοροντ (Ρωσία)
Τουρ (Γαλλία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Σισλεϊ (Ιταλία)

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ
Ροζελάρε (Βέλγιο)
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
Ινσμπρουκ (Αυστρία)
Ντιναμό Μόσχας (Ρωσίας)

Άξιοι της μοίρας τους οι Eλβετοί

Χωρίς νικητή και γκολ (0-0) ολοκληρώθηκε το παιχνίδι Ελβετία-Ονδούρα για την τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου. Η αναμέτρηση είχε μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά η Ελβετία που ήθελε μόνο τρίποντο για να συνεχίσει στη διοργάνωση, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν κατάφερε να υποτάξει τον εξαιρετικό Βαγιαδάρες και τους φιλότιμους παίκτες του Ραγιέδα, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μόνο τη νίκη ήθελαν οι ελβετοί για να ελπίζουν για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του τουρνουά και από το πρώτο λεπτό του αγώνα ήταν αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχοντας την κατοχή, έψαχναν τρόπους να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα, αλλά με εξαίρεση μία άστοχη κεφαλιά του Ντερντιγιόκ από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση στο 17', δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Βαγιαδάρας.

Ο Ν' Κούφο είχε επίσης δύο καλές στιγμές, αλλά δεν ήταν ψύχραιμος και οι ευκαιρίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Η Ονδούρα από την άλλη, που έψαχνε είτε το πρώτο της γκολ, είτε τον πρώτο της βαθμό, δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο. Χαρακτηριστικό είναι πως Μπενάλιο παρέμεινε απλός θεατής του αγώνα κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ωστόσο, το θέαμα ήταν καλύτερο. Οι ελβετοί βγήκαν μαζικά στην επίθεση για να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα, αφήνοντας όμως κενά στην άμυνά του, γεγονός που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Ρουέδα. Μετά από γρήγορα αντεπίθεση, ο Σουάζο στο 53' άγγιξε το 1-0, ενώ στο 71' ο Αλβαρεζ απώλεσε τη σημαντικότερη ευκαιρία όταν δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Μπενάλιο, που είχε σωστή αντίδραση.

Στο τελευταία 20λεπτο, το ενδιαφέρον μετατοπιζόταν συνεχώς από τη μία εστία στην άλλη, με τους παίκτες του Χίτσφιλντ να φαίνονται επηρεασμένοι από το άγχος και να μην μπορούν να οργανωθούν για να επιτεθούν ορθολογικά. Οι διαδοχικές σέντρες που επιχειρούσαν δεν δημιουργούσαν πρόβλημα στον εξαιρετικό Βαγιαδάρες, με αποτέλεσμα το τελικό 0-0 να έρθει ως λογικό επακόλουθο.

Νίκη και πρωτιά για Ισπανία

Την πρόκρισή της στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξασφάλισε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, η οποία νίκησε με 2-1 την Χιλή στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του 8ου ομίλου. Η ήττα αυτή, πάντως, δεν κόστισε στην Χιλή, η οποία πήρε επίσης την πρόκριση, καθώς στο άλλο ματς του ομίλου, Ονδούρα και Ελβετία ήρθαν ισόπαλες 0-0. Η Ισπανία θα αντιμετωπίσει στη φάση των 16 την Πορτογαλία, ενώ η Χιλή που τερμάτισε δεύτερη θα παίξει με την Βραζιλία.

Αποφασισμένη να πάρει τους βαθμούς της νίκης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Ισπανία. Ο Ντελ Μπόσκε παρέταξε ένα επιθετικό σχήμα και το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα. Σε αυτό βοήθησαν και οι παίκτες της Χιλής, οι οποίοι δεν κλείστηκαν στα καρέ τους.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς μάλιστα άνηκε σε αυτούς, με τον Εστράδα να ψάχνει τον Μποσεζούρ, αλλά τον Κασίγιας να διαβάζει τη φάση και να μπλοκάρει. Στη συνέχεια η Ισπανία έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Φερνάντο Τόρες, αλλά η πιο σπουδαία ευκαιρία στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο χάθηκε από τους χιλιανούς.

Οι παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα συνδυάστηκαν όμορφα, ο Μποσεζούρ πάσαρε στον Μαρκ Γκονζάλες, αλλά ο τελευταίος πλάσαρε άστοχα από πλεονεκτική θέση.

Η Χιλή έχασε τη μεγάλη αυτή ευκαιρία και στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ, καθώς ο Νταβίντ Βίγια στο 24` τιμώρησε το λάθος του τερματοφύλακα της Χιλής, Μπράβο. Σε μία αντεπίθεση της Ισπανίας, ο 27χρονος πορτιέρο βγήκε να προλάβει τον Τόρες, αλλά δεν απομάκρυνε σωστά και ο Βίγια από μακρινή απόσταση έγραψε το 1-0 σε κενή εστία.

Η ομάδα της Χιλής ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει και οι ισπανοί βρήκαν χώρους για να φτάσουν μέσα σε λίγα λεπτά στο 2-0. Βίγια και Ινιέστα συνδυάστηκαν άψογα στο 37` και ο τελευταίος έκανε το 2-0. Την ίδια στιγμή η Χιλή έμεινε και με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Εστράδα με δεύτερη κίτρινη, για μαρκάρισμα πάνω στον Τόρες.

Με το καλημέρα, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο οι χιλιανοί ξαναμπήκαν στο ματς, παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες. Σκόρερ ήταν ο Μιγιάρ στο 47`. Ο μέσος της Χιλής σούταρε από μακρινή απόσταση, η μπάλα κόντραρε στον Πικέ και κατέληξε στα δίχτυα του Κασίγιας για το 1-2.

H συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για τους χιλιανούς, καθώς η Ισπανία ήταν ιδιαίτερα προσεκτική, είχε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός, με τους ισπανούς να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να κρατήσουν το υπέρ τους 2-1.

Η εξέλιξη στο άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα σε Ελβετία και Ονδούρα βόλευε, άλλωστε τις δύο ομάδες, που πήραν την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ισπανία τερμάτισε πρώτη στον 8ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, ενώ οι χιλιανοί θα παίξουν με την Βραζιλία.

«Είμαστε οπαδοί του Μαραντόνα»

Οι Ιταλοί είναι απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό-σοκ, ωστόσο δεν άργησαν να βρουν το... στήριγμά τους σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα και η Αργεντινή είναι πλέον υπό την... προστασία των Ιταλών. Απογοητευμένοι οι Ιταλοί δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα πως τέσσερα χρόνια μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι εκτός... Νοτίου Αφρικής. Πλέον, προσπαθούν να δουν με άλλο μάτι το Μουντιάλ, και το... σύνθημα στο ίντερνετ είναι ένα «Τώρα είμαστε οπαδοί του Μαραντόνα». Ο Ντιεγκίτο έχει πλέον τους Ιταλούς στο πλευρό του, και μπορεί ο Καπέλο να είναι συμπατριώτης τους, ωστόσο... απορρίπτουν τους Βρετανούς

Μουντιάλ 2010 Μπεκενμπάουερ:"Ηλίθιοι οι Άγγλοι..."!

Ο Φρανς Μπεκενμπάουερ χαρακτήρισε ηλίθια την αγγλική ομάδα, καθώς δεν κατόρθωσε να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της, με αποτέλεσμα ο αγώνας με την Γερμανία να πραγματοποιηθεί στην φάση των "16".

Το ντέρμπι ανάμεσα στην Γερμανία και την Αγγλία ξεκίνησε λίγες ημέρες νωρίτερα απ' ότι θα περίμεναν οι διοργανωτές, αφού οι δυο πλευρές έχουν αρχίσει να εξαπολύουν βαρύγδουπες δηλώσεις η μία εις βάρος της άλλης.

Την αρχή έκανε ο... αρχηγός Φρανς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε ηλίθια (!) την ομάδα της Αγγλίας, καθώς τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο της.

"Ένα παιχνίδι μεταξύ της Αγγλίας και της Γερμανίας δεν έπρεπε να γίνει τόσο νωρίς. Βλακωδώς οι Άγγλοι κατάφεραν να τερματίσουν στην δεύτερη θέση και να τα αποτελέσματα. Ως ομάδα δείχνουν κουρασμένοι και αυτό έχει εξήγηση, αφού η Πρέμιερ Λιγκ έχει πολλά παιχνίδια.

Έτσι λοιπόν όταν φτάνει μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι καμένοι! Οι παίκτες μας από την άλλη, φαίνονται σε καλύτερη κατάσταση".

Στη συνέχεια ο Φρανς Μπεκενμπάουερ είπε να γίνει λίγο πιο γλυκός. Λίγο όμως...

"Φυσικά και τους σεβόμαστε. Όμως σίγουρα δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι".

Μουντιάλ 2010, Παράξενα Οπαδός ζει μέσα σε γιγάντια μπάλα!

Φίλαθλος του ποδοσφαίρου από την Αυστραλία, συμφώνησε να ζει μέσα σε μια γιγάντια μπάλα σε όλη την διάρκεια του Μουντιάλ! Στο τέλος θα πάρει το ποσό των 3.000 δολαρίων.
Την θυμάστε την διαφήμιση που έλεγε κολλημένος με την μπάλα; Ε αυτό συμβαίνει και με έναν φίλαθλο του ποδοσφαίρου στην Αυστραλία, που μένει εδώ και 14 μέρες μέσα σε μια γιγάντια μπάλα ποδοσφαίρου και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι το τέλος του Μουντιάλ!

Ό Άνταμ Σανταρόσα μένει σε έναν διαμορφωμένο χώρο σε σχήμα μπάλας. Μέσα έχει όλες τις ανέσεις που διαθέτει κάθε απλό σπίτι, αλλά και πολλά gadjet όπως Playstation και άλλες παιχνιδομηχανές, μεγάλη τηλεόραση για να απολαμβάνει τους αγώνες στην Νότιο Αφρική και φυσικά ένα μεγάλο κοινό έξω από το... σπίτι που τον αποθεώνει.

Βέβαια όλα αυτά δεν θα γίνουν για το τίποτα, αφού ο νεαρός φίλαθλος στο τέλος θα πάρει το ποσό των 3.000 δολαρίων για τον... κόπο του....

Group F, Παράξενα Νέο σόου από την "καυτή" Λ. Ρικέλμε!

H Λαρίσα Ρικέλμε έγινε διάσημη σε όλο σχεδόν το ποδοσφαιρόφιλο κοινό όταν "τολμηρές" φωτογραφίες της μετά τον αγώνα Ιταλία-Παραγουάη έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, και φυσικά η αναμέτρηση με τη "σκουάντρα ατζούρα" ήταν μόνο η αρχή για το σέξι μοντέλο από την Παραγουάη.
Η 25άχρονη παρακολούθησε από γιγαοντοθόνη στην πατρίδα της και τον τελευταίο αγώνα των Νοτιοαμερικανών στη φάση των ομίλων κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, με τους πανηγυρισμούς της για την πρόκριση της "Albirroja" να γράφουν στην... κάμερα, καθώς για μία ακόμα φορά είχε τοποθετήσει το κινητό της τηλέφωνο μέσα στο πληθωρικό της μπούστο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το γεγονός αυτό ήταν αρκετό για να εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο τη δημοτικότητά της, με την ίδια να απολαμβάνει το ντόρο γύρω από το όνομά της και να δηλώνει σε συνέντευξή της πως πέρα από την Παραγουάη υποστηρίζει την Εθνική Σερβίας και ότι ευχαρίστως θα πήγαινε στη Σερβία αν υπήρχε κάποιος να την προσκαλέσει εκεί.

"Προς το παρόν είμαι δημοφιλής στην Παραγουάη και συνεργάζομαι με αρκετά πρακτορεία μόντελινγκ, όμως θα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου και ως ηθοποιός.

Δεν έχω βρεθεί ποτέ στη Σερβία αλλά θα το ήθελα πολύ αν βρεθεί κάποιο άτομο που θα μου προσφέρει δουλειά.

Ύστερα μάλιστα από τις διάσημες φωτογραφίες που δείχνουν εμένα και τις φίλες μου να πανηγυρίζουμε για την Παραγουάη στους αγώνες του Μουντιάλ, αρκετοί έχουν επικοινωνήσει μαζί μου αλλά ακόμα δεν έχουμε έρθει σε συμφωνία", τόνισε το σέξι μοντέλο από την Παραγουάη.

Group G Πορτογαλία-Βραζιλία 0-0

Η πολυαναμενόμενη σύγκρουση της Βραζιλίας με την Πορτογαλία δεν είχε νικητή (0-0) αλλά ούτε και πλούσιο θέαμα, με τις σκληρές μονομαχίες να κλέβουν την παράσταση. Η "σελεσάο" κράτησε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο, με τους Ίβηρες να παίρνουν το δεύτερο εισιτήριο για τους"16" και να αφήνουν εκτός συνέχειας την Ακτή Ελεφαντοστού.
Η ομάδα του Κάρλος Ντούνγκα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος όπου είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Νιλμάρ (δοκάρι) και Λουίς Φαμπιάνο (κεφαλιά άουτ) ενώ στην επανάληψη οι Πορτογάλοι κατάφεραν να ισορροπήσουν και με ηγέτη τον αρχηγό τους Κριστιάνο Ρονάλντο (αναδείχτηκε MVP) άγγιξαν το γκολ με τον Μεϊρέλες που έστειλε τη μπάλα σύριζα άουτ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βραζιλία έμεινε για πρώτη φορά "άσφαιρη" σε φάση ομίλων Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το... 1974 (δύο "λευκές" ισοπαλίες στα ισάριθμα πρώτα ματς με Γιουγκοσλαβία και Σκωτία), ενώ στον αντίποδα η Πορτογαλία κράτησε για 19η φορά το "μηδέν" στην άμυνα στα 24 ματς που είναι στο τιμόνι της ο Κάρλος Κεϊρός (έχει επίσης μόνο δύο γκολ παθητικό στα τελευταία 14 παιχνίδια της).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το υπαριθμόν 45 ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της Βραζιλίας και της Πορτογαλίας είχε διαφημιστεί από πολλούς ως το πιο "πολλά υποσχόμενο" ζευγάρι στην πρώτη φάση, όμως οι δύο ομάδες δεν δικαίωσαν καθόλου τη φήμη της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο όπου οι αξιόλογες φάσεις και οι ωραίες ενέργειες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι Πορτογάλοι έδειξαν πως πρωταρχικός στόχος ήταν η διατήρηση του "μηδέν" για να διασφαλίσουν την πρόκριση, με τους Βραζιλιάνους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή (63% στο ημίχρονο) αλλά να είναι ιδιαίτερα στατικοί και να μην πατούν πολύ στην αντίπαλη περιοχή.

Το πρώτο καλό σουτ στο ματς ήρθε στο 6' από τον Ντάνι Άλβες που έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Εντουάρντο, ενώ οι Πορτογάλοι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους επιθετικά στο 18": ο Μεϊρέλες έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τιάγκο Μέντες έπιασε μονοκόμματο σουτ για να δει τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Σέζαρ.

Μετά το εικοσάλεπτο το ματς άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα σκληρό και δυνατό αναγκάζοντας τον Μεξικανό διαιτητή να βγάζει συνέχεια κίτρινες κάρτες από το τσεπάκι του (συνολικά έδειξε 7, τέσσερις για τους Πορτογάλους και τρεις για τους Βραζιλιάνους), και χρειάστηκε να συμπληρωθεί το ημίωρο για να χαθεί η πρώτη μεγάλη φάση.

Αυτή ήρθε για λογαριασμό των Βραζιλιάνων έχοντας για πρωταγωνιστές τους δύο πιο δραστήριους παίκτες τους από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, τους Λουίς Φαμπιάνο και Νιλμάρ. Ο φορ της Σεβίλλης έβγαλε κάθετη πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ έκανε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Εντουάρντο να βρίσκει τη μπάλα και αυτή να σταματάει στη συνέχεια στο δεξί δοκάρι του.

Στο 37' ο Νιλμάρ "έκρυψε" τη μπάλα από τον Ρικάρντο Κόστα αλλά το σουτ του εκτός περιοχής αδίκησε το ξεκίνημα της προσπάθειάς του και δύο λεπτά αργότερα η "σελεσάο" έφτασε για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ. Ο Μάικον έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λουίς Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να χτυπάει πρώτα στο έδαφος και ύστερα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της πορτογαλικής εστίας.

Αυτή ήταν η τελευταία φάση άξια αναφοράς μέχρι την ανάπαυλα, με το τέλος του 45αλέπτου να βρίσκει τις δύο ομάδες να έχουν μόλις 3 σουτ προς την αντίπαλη εστία, και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει δώσει μόλις δύο πάσες σε συμπαίκτες του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ισορροπίες άλλαξαν, με τους Πορτογάλους να ανοίγονται περισσότερο και να είναι αυτοί που έφτασαν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, έχοντας για κινητήριο μοχλό τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο 48' ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δέχτηκε βαθιά μπαλιά από τον Κοεντράο αλλά δεν πρόλαβε να γυρίσει τη μπάλα από τα αριστερά στο ύψος του πέναλτι καθώς τον έκοψε σωτήρια με προβολή ο Λούσιο ενώ στο 60' το ίδιο ζευγάρι παικτών πρωταγωνίστησε...

Ο αρχηγός των Ιβήρων έκανε κούρσα από τα δεξιά για να κοπεί την τελευταία στιγμή από τον Λούσιο, με τη μπάλα να στρώνεται τυχαία στο δρόμο του Μεϊρέλες αλλά το πλασέ του με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού να περνάει ελάχιστα άουτ.

Τα σουτ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντάνι Άλβες από μακρινή απόσταση δεν βρήκαν στόχο στο 68' και στο 72' αντίστοιχα, ενώ στο 76' ο ηγέτης της Πορτογαλίας στο δεύτερο μέρος Ρονάλντο έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία ύστερα από ωραίο γύρισμα από τα αριστερά του Σιμάο.

Δύο λεπτά πριν τη λήξη του 90άλεπτου, ο Λούσιο απείλησε την πορτογαλική εστία με κοντινή κεφαλιά που μπλόκαρε όμως σταθερά ο Εντουάρντο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Πορτογάλος κίπερ "υπέγραψε" το τελικό 0-0 καθώς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Ραμίρες όπου η μπάλα είχε βρει σε πόδι αμυντικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρός): Εντουάρντο, Ρικάρντο Κόστα, Μπρούνο Άλβες, Ρικάρντο Κάρβάλιο, Φάμπιο Κοεντράο, Πέπε (64' Πέδρο Μέντες), Ραούλ Μεϊρέλες (84' Μιγκέλ Βελόσο), Τιάγκο Μέντες, Ντούντα (54' Σιμάο), Ντάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο

Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο (44' Ζοσουέ), Ντάνι Άλβες, Ζούλιο Μπαπτίστα (82' Ραμίρες), Νιλμάρ, Λουΐς Φαμπιάνο (85' Γκραφίτε)

Γήπεδο: "Durban Stadium", Ντέρμπαν

Διαιτητής: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)

Κίτρινες κάρτες: Ντούντα (25'), Τιάγκο Μέντες (31'), Πέπε (40'), Κοεντράο (45') / Λουίς Φαμπιάνο (15'), Ζουάν (25'), Φελίπε Μέλο (43')

Group G Βόρειος Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού 0-3

Με νίκη και πολύ καλή εμφάνιση έκλεισε τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ η Ακτή Ελεφαντοστού. Οι "Ιβοριανοί" με εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα, βάση αποτελεσμάτων στο τουρνουά Βόρειος Κορέα, επικράτησαν 3-0.
Οι παίκτες του Σβεν Γκόραν Έρικσον γνώριζαν ότι έπρεπε να πετύχουν 8 γκολ και παράλληλα να χάσει η Πορτογαλία από την Βραζιλία για να πάρουν την πρόκριση. Παρότι, ρεαλιστικά η πρόκριση αποτελούσε μακρινό όνειρο, μπήκαν στο ματς με διάθεση να πετύχουν πολλά γκολ.

Το σκορ στο 20' ήταν 2-0 οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, ενώ είχαν και δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο. Ο ρυθμός τους ήταν ασταμάτητος, το πρέσινγκ αδιάκοπο και oι αντίπαλοι τους έδειχναν αδύναμοι να αντισταθούν.

Το σουτ του Κειτά μόλις στο 2' έδιωξε ο Μιόνγκ-Γκουκ, ενώ στο 8' η εκτέλεση φάουλ του Ρομαρίκ είχε την ίδια κατάληξη. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την προσπάθεια του Ντρογκμπά να "μπουκάρει" στην περιοχή αλλά η παράλληλη μπαλιά προς το τέρμα δεν βρήκε αποδέκτη.

Η επόμενη ευκαιρία ήταν και η τυχερή για την Ακτή, αφού ο Γιάγια Τουρέ με "αψεγάδιαστο" πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μόλις στο 13'.

Το δοκάρι έσωσε την εστία του Μιόνγκ-Γκουκ σε δυνατό σουτ του Ρομαρίκ στο 17'. Ο δεξιός χαφ της Ακτής διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του στο 20', όταν μετά από σουτ του Ντρογκμπά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και από κεφαλιά του Ρομαρίκ, η Ακτή πήρε κεφάλι δύο γκολ στο σκορ.

Στις επιθετικές διαθέσεις της Ακτής Ελεφαντοστού η Βόρειος Κορέα είχε να επιδείξει μόνο μία καλή εκτέλεση φάουλ του Χο Γιουνγκ Τσο.

Η διαφορά κατοχής της μπάλας είχε φθάσει στο 64%-36% υπέρ της Ακτής Ελεφαντοστού, δείχνοντας την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ιβοριανοί δοκίμαζαν καθόλη την διάρκεια του ματς την τύχη τους με μακρινά σουτ. Στο 38' στο σουτ του Ζερβινιό από την μεγάλη περιοχή η μπάλα βρίσκει το κάθετο δοκάρι.

Το ματς είχε ίδια γεύση και στο δεύτερο ημίχρονο με την Βόρειο Κορέα να έχει ως στόχο την αποφυγή της ήττας με βαρύ σκορ και την Ακτή Ελεφαντοστού να αποχωρήσει από το Μουντιάλ αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

Τόσο η κεφαλιά του Έμπουε στο 50' όσο και η κεφαλιά του Ντρογκμπά μετά από εκτέλεση κόρνερ έφυγαν άουτ, ενώ ενδιάμεσα το σουτ του Τάε Σε μπλόκαρε ο Μπάρι.

Ο Έρικσον προχώρησε σε δύο αλλαγές με την είσοδο των Καλού και Ντιντάν κάνοντας περισσότερο επιθετικό το σχήμα. Στο 67' ο Ρομαρίκ δεν κατάφερε με μακρινό δυνατό σουτ να αυξήσει το σκορ, ενώ ο Καλού απείλησε για πρώτη φορά την Βόρειος Κορέα στο 71' με δυνατό σουτ που έφυγε άουτ.

Παρότι ο χρόνος πέρναγε και οι παίκτες του Σβεν Γκόραν Έρικσον γνώριζαν ότι η πρόκριση ήταν απατηλό όνειρο το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε στο 78' όταν την κεφαλιά του Ντρογκμπά μπλόκαρε ο Μιόνγκ-Γκουκ.

Ο Τάε Σε έχασε σημαντική ευκαιρία στο 80' να μειώσει το σκορ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Αντίθετα, ο νεοεισελθόντας στο ματς Καλού, έπειτα από σέντρα του Μποκά, με πλασέ από την μικρή περιοχή έγραψε το τελικό 3-0.

Ο Σουηδός τεχνικός της Ακτής Ελεφαντοστού έστω και νευρικά κοίταζε το ρολόι του και πήρε ελάχιστη χαρά όταν ο Ντιντάν σκόραρε στο 84' αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αναδείχθηκε MVP του ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βόρειος Κορέα: Μιόνγκ-Γκουκ, Γιόνγκ-Χιόκ, Γιούν-Ιλ, Τσολ-Γιν, Γιούν-Ναμ, Κβανγκ-Τσον, Ναμ-Τσολ, Γιόνγκ-Γιό, Ιν-Γκουκ(67' Κουμ Τσολ), Γιόνγκ-Χακ, Τάε-Σε

Aκτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Μποκά, Κ. Τουρέ, Ζοκορά, Εμπουέ, Γ. Τουρέ, Τιοτέ, Ρομαρίκ(79' Ντούμπια), Κεϊτά(64' Καλού), Ζερβινιό(64' Ντιντάν), Ντρογκμπά

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο (Ισπανία)



Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ


Κανείς δεν μπορεί να νικήσει τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ.

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία και το μέγεθος του Συλλόγου μας.

Κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Κανείς, επίσης, δεν πρέπει να νιώθει ευχάριστα, από όλους εκείνους, οι οποίοι, επί ενάμιση μήνα τώρα, προσπάθησαν να ‘εμπαίξουν’ και να ‘χρησιμοποιήσουν’ τον ΗΡΑΚΛΗ.

Ο κόσμος έδωσε την μάχη του και την κέρδισε. Η ώρα του απολογισμού και του καταλογισμού έρχεται…

Όπως είχαμε δηλώσει από την αρχή αυτής της ιστορίας, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ…

ΥΓ. Υπενθυμίζουμε ότι συμφωνούμε απολύτως με την διάθεση του Υπουργού, κ. Γερουλάνου, για διαφάνεια και ισονομία…

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Άναψε πράσινο η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης στον ΗΡΑΚΛΗ


Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης έκανε δεκτή την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής και αποφάσισε να χορηγήσει στην ΠΑΕ την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα Super League 2010-2011. Τέλος, η Επιτροπή επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ Ηρακλής χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

Προπονητής της Μίλαν για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι «ροσονέρι».«Η A.C Milan ανακοινώνει πως ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι ο νέος τεχνικός της πρώτης ομάδας, καθώς έχει υπογράψει συμβόλαιο ως τις 30 Ιουνίου του 2012», ανέφερε η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας.

Σύμφωνα με το «Sky Italia» o πρώην τεχνικός της Κάλιαρι θα πάρει μαζί του στη Μίλαν τους βοηθούς που είχε στην ομάδα της Σαρδηνίας.

Σαλπιγγίδης : Ήθελα να παίξω με Αργεντινή

Την επιθυμία του να αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο διεθνής σέντερ φορ μίλησε για τους στόχους του από εδώ και στο εξής, μετά την εμπειρία της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, συμπληρώνοντας ότι θα είναι ξεχωριστή στιγμή όταν θα επιστρέψει στην Τούμπα με το δικέφαλο στο στήθος.

Ακόμα, μέσω της 'Metrosport' αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Σεντρίκ Καντέ για τον 'Έλληνα Ρούνεϊ', αλλά και στην επιθυμία του να νικήσει τους παλιούς του συμπαίκτες:

- Ο επόμενος στόχος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη;

«Πάντοτε υπάρχουν μπροστά στόχοι. Τώρα πλέον αφορούν την ομάδα του ΠΑΟΚ. Σίγουρα αυτό που θέλω πάρα πολύ είναι να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ. Οπωσδήποτε και είναι δύσκολο, όμως θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Επειδή γνωρίζω τι σημαίνει Τσάμπιονς Λιγκ, ξέρω πολύ καλά πόσο θα ανέβει επίπεδο ο ΠΑΟΚ με πιθανή συμμετοχή του. Είναι κάτι που θέλει όλος ο κόσμος και φυσικά κι εγώ προσωπικά».

- Νιώθεις ότι χρειάζεσαι ξεκούραση προς το παρόν;

«Όλοι χρειαζόμαστε ξεκούραση. Σωματική και ψυχολογική. Θα είναι για λίγες ημέρες αλλά πολύτιμη».

- Η σεζόν που ξεκινάει για τον ΠΑΟΚ πάντως είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

«Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ από μόνος του είναι μία ομάδα που έχει αυξημένες απαιτήσεις κάθε χρονιά. Όλοι το ξέρουν αυτό. Θεωρώ ότι θα δουλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Υπάρχει μία πολύ καλή βάση από την περασμένη σεζόν, όμως οφείλουμε όλοι να φθάσουμε ακόμη ψηλότερα τον ΠΑΟΚ».

- Θα είναι ιδιαίτερα πάντως η πρώτη στιγμή που θα πατήσεις και πάλι στην Τούμπα με την ασπρόμαυρη φανέλα.

«Οπωσδήποτε θα είναι πολύ ξεχωριστή στιγμή. Είναι κάτι που περιμένω κι εγώ πολύ, όμως πλέον είναι απλά θέμα χρόνου να συμβεί αυτό».

- Πληροφορήθηκες τα όσα είπε ο Καντέ για σένα; Τόνισε ότι είσαι… «ο έλληνας Ρούνεϊ» και σχολίαζε με τον Σισέ πως «δύσκολα θα αντικατασταθεί ο Σαλπιγγίδης στον Παναθηναϊκό».

«Είναι πολύ τιμητικό να ακούς συμπαίκτες σου να αναγνωρίζουν την προσπάθεια σου. Ότι καλύτερο. Τους ευχαριστώ όμως πλέον… θα προσπαθώ να τους κερδίσω την επόμενη χρονιά…».

Για την εθνική ομάδα

- Επιστρέψατε από ένα ταξίδι που κράτησε όσο περιμένατε ή θεωρείς ότι είναι πρόωρη η επιστροφή;

«Όταν πηγαίνεις να παίξεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, πάντοτε έχεις την φιλοδοξία και την ελπίδα ότι θα φθάσεις μακριά. Εμείς γνωρίζαμε και τις δυνατότητες μας και τις δυσκολίες του ομίλου. Όμως είχαμε αληθινά πίστη. Δεν καταφέραμε να προκριθούμε όμως επιστρέψαμε με ένα αίσθημα που δεν μπορώ να πω ότι κρύβει απογοήτευση. Σίγουρα θέλαμε το κάτι παραπάνω, γιατί όλοι είμαστε φιλόδοξοι, όμως δεν απογοητευόμαστε και φαντάζομαι ότι δεν απογοητεύσαμε και τους Έλληνες φιλάθλους».

- Όταν βρίσκεσαι στον αγωνιστικό χώρο σε μία τέτοια διοργάνωση, αισθάνεσαι ότι «κουβαλάς» στην πλάτη σου ολόκληρη την Ελλάδα;

«Εντάξει, μην το παρακάνουμε. Μιλάμε απλά για ποδόσφαιρο. Σαφώς και αυτό που θέλαμε ήταν να δώσουμε μία μεγάλη χαρά στους Έλληνες φιλάθλους. Να μπορέσουμε όσο αυτό είναι εφικτό σε δύσκολες εποχές για τον ελληνικό λαό, να τους κάνουμε να χαμογελάσουν και να αισθανθούν πιο υπερήφανοι σαν Έλληνες. Αν τα καταφέραμε έστω και λίγο, είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό».

- Τώρα που το έζησες… είναι τελικά η μεγαλύτερη στιγμή ενός ποδοσφαιριστή η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Σίγουρα. Είναι η κορυφαία στιγμή. Ζήσαμε ένα όνειρο όλοι εμείς που βρεθήκαμε στη Νότια Αφρική και προσωπικά νιώθω ευλογημένος που έζησα αυτές τις στιγμές. Εύχομαι να το ζήσουν πολλά παιδιά από εδώ και πέρα και η εθνική να πηγαίνει συχνότερα σε Παγκόσμια Κύπελλα. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα τα καταφέρει γιατί υπάρχουν οι βάσεις και οι προϋποθέσεις».

- Εσύ δεν ξεκίνησες βασικός στο παιχνίδι με τη Νότια Κορέα και δεν έπαιξες καθόλου με την Αργεντινή. Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι ο Σαλπιγγίδης είχε θέση στην ενδεκάδα και των τριών αγώνων.

«Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Εγώ απλώς είμαι έτοιμος για να δώσω αυτό που μπορώ ανά πάσα ώρα και στιγμή».

- Φαντάζομαι πάντως ότι ήθελες να παίξεις ειδικά στο τελευταίο ματς.

«Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει απέναντι στην Αργεντινή; Όλοι πιστεύω. Όμως όλοι σεβόμαστε τις επιλογές του προπονητή».

Πήρε Μάχο ο Πανιώνιος


O Γιούργκεν Μάχο Ο Πανιώνιος ανακοίνωσε την Παρσκευή την απόκτηση του Γιούργκεν Μάχο. Ο 33χρονος διεθνής με την Αυστρία τερματοφύλακας στο παρελθόν και συγκεκριμένα τη διετία 2007-2009 αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ. Πέρσι επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου υπερασπίστηκε σε 13 ματς την εστία της Λίντσερ.

Ο Μάχο, ο οποίος έχει 19 συμμετοχές στην εθνική Αυστρίας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους "κυανέρυθρους".

Η ανακοίνωση της "κυανέρυθρης" ΠΑΕ:
Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιούργκεν Μάχο (Jürgen Macho). Ο διεθνής Αυστριακός τερματοφύλακας υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πανιώνιο ΓΣΣ ΠΑΕ.

Σαλπιγγίδης: «Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ»

Σαλπιγγίδης: «Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ»

Όλοι μας, σαν πιτσιρικάδες, κλωτσώντας την μπάλα στην γειτονιά μας, ονειρευόμασταν πως κάποτε θα σκοράρουμε με την αγαπημένη μας ομάδα ή πολύ δε περισσότερο με την εθνική σε ένα Μουντιάλ. Λένε πως η ζωή πολλών ποδοσφαιριστών μοιάζει συχνά με παραμύθι. Πολύ απλά γιατί κατορθώνουν να ζούνε στην πραγματικότητα τα παιδικά τους όνειρα. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν αποτελεί εξαίρεση στην κατηγορία αυτή. Κανείς δεν είναι άλλωστε εξαίρεση. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, η ποδοσφαιρική μοίρα φάνηκε γενναιόδωρη. Ο διεθνής επιθετικός, μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του (επιστροφής του) στον ΠΑΟΚ, γινόταν ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε Παγκόσμιο Κύπελλο! Έγραψε την δική του ιστορία, έστω κι αν ο ίδιος, ταπεινός όπως συνήθως, έλεγε ότι «ιστορία γράφουμε όλοι». Φυσικά, κανείς δεν αντιλέγει. Όμως καλώς ή κακώς, τα εγγόνια μας, θα έχουν να μνημονεύουν το όνομα του, όταν θα αναρωτιούνται ποιος ήταν ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που πέτυχε γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το όνομα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη είναι βέβαιο πια πως θα μείνει για πάντοτε χαραγμένο ανάμεσα στις μεγάλες στιγμές του ελληνικού ποδοσφαίρου…
Ο «Σάλπι» μίλησε στo «Metrosport» για την εθνική ομάδα και το Μουντιάλ και φυσικά για τον ΠΑΟΚ…

- Επιστρέψατε από ένα ταξίδι που κράτησε όσο περιμένατε ή θεωρείς ότι είναι πρόωρη η επιστροφή;
«Όταν πηγαίνεις να παίξεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, πάντοτε έχεις την φιλοδοξία και την ελπίδα ότι θα φθάσεις μακριά. Εμείς γνωρίζαμε και τις δυνατότητες μας και τις δυσκολίες του ομίλου. Όμως είχαμε αληθινά πίστη. Δεν καταφέραμε να προκριθούμε όμως επιστρέψαμε με ένα αίσθημα που δεν μπορώ να πω ότι κρύβει απογοήτευση. Σίγουρα θέλαμε το κάτι παραπάνω, γιατί όλοι είμαστε φιλόδοξοι, όμως δεν απογοητευόμαστε και φαντάζομαι ότι δεν απογοητεύσαμε και τους Έλληνες φιλάθλους».
- Όταν βρίσκεσαι στον αγωνιστικό χώρο σε μία τέτοια διοργάνωση, αισθάνεσαι ότι «κουβαλάς» στην πλάτη σου ολόκληρη την Ελλάδα;
«Εντάξει, μην το παρακάνουμε. Μιλάμε απλά για ποδόσφαιρο. Σαφώς και αυτό που θέλαμε ήταν να δώσουμε μία μεγάλη χαρά στους Έλληνες φιλάθλους. Να μπορέσουμε όσο αυτό είναι εφικτό σε δύσκολες εποχές για τον ελληνικό λαό, να τους κάνουμε να χαμογελάσουν και να αισθανθούν πιο υπερήφανοι σαν Έλληνες. Αν τα καταφέραμε έστω και λίγο, είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό».
- Τώρα που το έζησες… είναι τελικά η μεγαλύτερη στιγμή ενός ποδοσφαιριστή η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο;
«Σίγουρα. Είναι η κορυφαία στιγμή. Ζήσαμε ένα όνειρο όλοι εμείς που βρεθήκαμε στη Νότια Αφρική και προσωπικά νιώθω ευλογημένος που έζησα αυτές τις στιγμές. Εύχομαι να το ζήσουν πολλά παιδιά από εδώ και πέρα και η εθνική να πηγαίνει συχνότερα σε Παγκόσμια Κύπελλα. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα τα καταφέρει γιατί υπάρχουν οι βάσεις και οι προϋποθέσεις».
- Εσύ δεν ξεκίνησες βασικός στο παιχνίδι με τη Νότια Κορέα και δεν έπαιξες καθόλου με την Αργεντινή. Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι ο Σαλπιγγίδης είχε θέση στην ενδεκάδα και των τριών αγώνων.
«Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Εγώ απλώς είμαι έτοιμος για να δώσω αυτό που μπορώ ανά πάσα ώρα και στιγμή».
- Φαντάζομαι πάντως ότι ήθελες να παίξεις ειδικά στο τελευταίο ματς.
«Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει απέναντι στην Αργεντινή; Όλοι πιστεύω. Όμως όλοι σεβόμαστε τις επιλογές του προπονητή».

«Επόμενος στόχος; Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ»

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την μεταγραφή του στο Δικέφαλο, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκόραρε στο ματς με τη Νιγηρία. «Ίσως μου έφερε γούρι» λέει χαμογελώντας ο Έλληνας επιθετικός που έχει συνειδητοποιήσει φυσικά πως επιστρέφει πλέον στην Θεσσαλονίκη. «Βεβαίως και το έχω συνειδητοποιήσει. Ήταν άλλωστε μία απόφαση που πήρα με καθαρό μυαλό και έπειτα από σκέψη».

- Ο επόμενος στόχος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη;
«Πάντοτε υπάρχουν μπροστά στόχοι. Τώρα πλέον αφορούν την ομάδα του ΠΑΟΚ. Σίγουρα αυτό που θέλω πάρα πολύ είναι να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ. Οπωσδήποτε και είναι δύσκολο, όμως θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Επειδή γνωρίζω τι σημαίνει Τσάμπιονς Λιγκ, ξέρω πολύ καλά πόσο θα ανέβει επίπεδο ο ΠΑΟΚ με πιθανή συμμετοχή του. Είναι κάτι που θέλει όλος ο κόσμος και φυσικά κι εγώ προσωπικά».
- Νιώθεις ότι χρειάζεσαι ξεκούραση προς το παρών;
«Όλοι χρειαζόμαστε ξεκούραση. Σωματική και ψυχολογική. Θα είναι για λίγες ημέρες αλλά πολύτιμη».
- Η σεζόν που ξεκινάει για τον ΠΑΟΚ πάντως είναι ιδιαίτερα απαιτητική.
«Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ από μόνος του είναι μία ομάδα που έχει αυξημένες απαιτήσεις κάθε χρονιά. Όλοι το ξέρουν αυτό. Θεωρώ ότι θα δουλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Υπάρχει μία πολύ καλή βάση από την περασμένη σεζόν, όμως οφείλουμε όλοι να φθάσουμε ακόμη ψηλότερα τον ΠΑΟΚ».
- Θα είναι ιδιαίτερα πάντως η πρώτη στιγμή που θα πατήσεις και πάλι στην Τούμπα με την ασπρόμαυρη φανέλα.
«Οπωσδήποτε θα είναι πολύ ξεχωριστή στιγμή. Είναι κάτι που περιμένω κι εγώ πολύ, όμως πλέον είναι απλά θέμα χρόνου να συμβεί αυτό».
- Πληροφορήθηκες τα όσα είπε ο Καντέ για σένα; Τόνισε ότι είσαι… «ο έλληνας Ρούνει» και σχολίαζε με τον Σισέ πως «δύσκολα θα αντικατασταθεί ο Σαλπιγγίδης στον Παναθηναϊκό».
«Είναι πολύ τιμητικό να ακούς συμπαίκτες σου να αναγνωρίζουν την προσπάθεια σου. Ότι καλύτερο. Τους ευχαριστώ όμως πλέον… θα προσπαθώ να τους κερδίσω την επόμενη χρονιά…».

H προϊστορία του Πορτογαλία-Βραζιλία

http://www.sport24.gr/ast/cov/po/port_2010_6_25_11_23_58_b.jpgΤο υπ' αριθμόν 45 ματς του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Πορτογαλία και Βραζιλία είναι με διαφορά το σπουδαιότερο στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Και είναι μόλις το δεύτερο επίσημο παιχνίδι στην ιστορία των δύο ομάδων. Στις 17:00 στο χορτάρι του Moses Mabhida Stadium, η "Βραζιλία της Ευρώπης" αντιμετωπίζει την... ορίτζιναλ Βραζιλία, σε μια αναμέτρηση που μπορεί να μην έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο μαγνητίζει τα βλέμματα καθώς πρόκειται για δύο από τις πιο τεχνικές ομάδες στον κόσμο.

Και όχι μόνο αυτό. Βραζιλία και Πορτογαλία έχουν πάρα πολλά κοινά με πρώτο φυσικά την ίδια γλώσσα. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους, καθώς αναπόφευκτα οι δύο λαοί από τη στιγμή που μπορούν να συνεννοηθούν τόσο εύκολα, έχουν έρθει και πολύ κοντά.

Δεν είναι τυχαίο πως στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές είναι η πλειοψηφία των ξένων που αγωνίζονται σε αυτό. Ούτε φυσικά το γεγονός πως ο βραζιλιάνος Ντέκο δεν είχε πρόβλημα να προσαρμοστεί στην Πορτογαλία, να πάρει το 2002 την υπηκοότητά της και να γίνει ένας από τους σπουδαιότερος παίκτες της ιστορίας της.

Ωστόσο το γεγονός ότι οι δύο χώρες ανήκουν σε διαφορετικές ηπείρους, δίνει ένα ξεχωριστό τόνο στον αποψινό αγώνα καθώς είναι μόλις ο δεύτερος επίσημος στην ιστορία τους. Μοναδική φορά που συναντήθηκαν, χωρίς να είναι φιλικό, ήταν στο Μουντιάλ του 1966.

Συγκεκριμένα στις 19/7/1966 στο Λίβερπουλ η Πορτογαλία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εουσέμπιο που, σκόραρε δύο φορές, νίκησε με 3-1 την Βραζιλία στη φάση των ομίλων. Θα πάρει... την επίσημη εκδίκηση απόψε η "Σελεσάο" ή θα απαντήσουν οι Πορτογάλοι στο βαρύ 2-6 με το οποίο ηττήθηκαν στο τελευταίο τους φιλικό το Νοέμβρη του 2008;

Οι απαντήσεις θα δοθούν σε λίγη ώρα στο 19ο συνολικά μεταξύ τους αγώνα με την Βραζιλία να έχει 12 νίκες έναντι 4 της Πορτογαλίας (36-15 τα τέρματα), με μόλις 2 ματς να λήγουν ισόπαλα.

Ετοιμοι και για τα πέναλτι οι Γερμανοί

http://www.contra.gr/images/m/lahm_2506_2_m.jpgΔίχως αμφιβολία το σημαντικότερο ζευγάρι της φάσης των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι το Γερμανία-Αγγλία. Ζευγάρι με προϊστορία, ζευγάρι που το ακολουθεί μια ιδιαιτερότητα, ζευγάρι που είθισται να προσφέρει συγκινήσεις.Μία από αυτές είναι η διαδικασία των πέναλτι. Για τον λόγο αυτό οι Γερμανοί έχουν αρχίσει και κάνουν ειδική προετοιμασία για να είναι έτοιμοι στην περίπτωση που η πρόκριση στα προημιτελικά κριθεί στην άσπρη βούλα.

"Ισως πάει στα πέναλτι. Σε αυτή την περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι. Προετοιμαζόμαστε και πιστεύω ότι θα είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι", τόνισε ο Φίλιπ Λαμ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως τα "πάντσερ" είναι έτοιμα για τον μεγάλο αγώνα:

"Θα είναι μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Μεταξύ Γερμανίας και Αγγλίας γίνονται σπουδαία παιχνίδια. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι να πολεμήσουμε. Θα τα δώσουμε όλα και θα δούμε ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση".

Ο Χόντγκσον θα καθίσει στον πάγκο της Λίβερπουλ


Ο Ρόι Χόντγκσον πάει στη Λίβερπουλ Πολλά ονόματα έχουν αναφερθεί στον διεθνή Τύπο, αναφορικά με τον διάδοχο του Ράφα Μπενίτεθ στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, αλλά τελικά οι διοικούντες τον αγγλικό σύλλογο φαίνεται ότι καταλήγουν στην επιλογή του Ρόι Χόντγκσον, ο οποίος ψηφίστηκε ως προπονητής της περασμένης χρονιάς από την ένωση επαγγελματιών προπονητών της Αγγλίας.

Η Φούλαμ, με τον Χόντγκσον στον πάγκο της, έφθασε έως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ τερμάτισε στην 12η θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Ο 63χρονος Αγγλος προπονητής κατά το παρελθόν εργάστηκε μεταξύ άλλων στην Μπλάκμπερν, την Ιντερ, την Ουντινέζε, αλλά και στην εθνική Φινλανδίας.

Ο Τζόρβας στόχος της Τζένοα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c50dddad9efe6263104cc7689e6f9439_L.jpg?1277445735?1277445735?1277445735Στο στόχαστρο της Τζένοα φέρεται να βρίσκεται ο Αλέξης Τζόρβας. Η ιταλική ομάδα ψάχνει για τερματοφύλακα και το όνομα του πορτιέρο του Παναθηναϊκού συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της. Σύμφωνα με την «II Secolo» πρώτος στη σχετικά λίστα είναι ο Σορεντίνο, ωστόσο η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη. «Υπάρχουν άλλες επιλογές, όπως ο Αργεντινός Ρομέρο που δεν έχει οριστικοποιήσει την συμφωνία του με την Άλκμααρ, αλλά και ο Έλληνας Αλέξανδρος Τζόρβας», αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα.

Μπάλακ η επιστροφή!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/68b0af8387019f5fd9b88213adb5b284_L.jpg?943912800?943912800?943912800Στην Μπάγερν Λεβερκούζεν αναμένεται να επιστρέψει σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα ο Μίκαελ Μπάλακ. Τι αναφέρεται σχετικά με την επιστροφή του Γερμανού άσου. Όπως αναφέρει με σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα «Bild», ο 33χρονος μέσος θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με τις «ασπιρίνες». Παράλληλα, οι απολαβές του θα ανέρχονται στο ποσό των 12 εκατ. ευρώ.

«Ρέστα» για Τζόνσον

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/14d7adf9364439eefd3605f11025c176_L.jpg?1277443545?1277443545?1277443545Νέα βελτιωμένη πρόταση για τον Έντι Τζόνσον, κατέθεσε στην Φούλαμ η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης. Ποια είναι η κοινή συνισταμένη στην οποία ποντάρουν οι Θεσσαλονικείς για τον Αμερικανό στράικερ. Η μεταγραφή του Εντι Τζόνσον από την αγγλική Φούλαμ είναι μία από τις προτεραιτότητες του Άρη για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Οι «κίτρινοι» ήδη έψαξαν το θέμα και έχει προτείνει στους Βρετανούς ένα ποσό που αγγίζει τις 400.000 ευρώ για τον Αμερικανό στράικερ, ενώ συνάμα το ποόσο των 250.000 ευρώ θα αγγίζουν οι ετήσιες απολαβές του ποδοσφαιριστή, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το plan b για τον παίκτη σε περίπτωση αρνητικής απάντησης είναι αυτομάτως οι ιθύνοντες των «κίτρινων» να ζητήσουν δανεικό τον παίκτη γι' ακόμη μία χρονιά με τον ίδιο τον Τζόνσον να είναι θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη.

Μέρα-νύχτα γράφουν ιστορία!

Μέρα-νύχτα γράφουν ιστορία!

Ο Ηρακλής απειλείται. Δέχεται «πυρά» και τον έχουν βάλει κάποιοι στο στόχαστρο. Είναι η μοναδική ομάδα στην οποία ψάχνουν κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να «πιαστούν» και να τη «διαλύσουν». Είναι πλέον ξεκάθαρο. Άλλος φάκελος δεν εξετάστηκε, ούτε φέτος, ούτε πέρσι, ούτε ποτέ, κατ’ αυτό τον τρόπο. Η ισονομία που επικαλούνται, φαίνεται πως κι αυτή (μετά την ηθική) έχει πάει περίπατο. Ο λαός του Ηρακλή, ο χιλιοταλαιπωρημένος κόσμος του Ηρακλή, δε σταματάει με τίποτα. Ποτέ. Ίσως οι συνεχείς αναβολές και οι καθυστερήσεις αυτό να έχουν στόχο. Να κουράσουν τον κόσμο, να μην ασχολείται, να μην έχει αντοχές και να μην αντιδράσει. Είναι βέβαια γελασμένοι. Ο υπερήφανος λαός του Ηρακλή, τους διαψεύδει καθημερινά. Είναι δυνατός, είναι αποφασισμένος και «μαχητής». Υπερασπίζεται την ιδέα του Ημίθεου, τιμά τα ιδανικά του συλλόγου και μένει κοντά του πάντα, παντού και με παροιμιώδη ψυχραιμία και σύνεση ζητώντας τη δικαίωση, την εφαρμογή της νομιμότητας και της ισονομίας. Ζητά το αυτονόητο, αυτό το οποίο φαντάζει μάλλον δυσνόητο σε ορισμένους. Την παραμονή του Ηρακλή στη Superleague. Αυτό το οποίο έχει κερδίσει εντός των γηπέδων δηλαδή, εντιμότατα, αξιοπρεπέστατα και πεντακάθαρα ο Ηρακλής.
Ο λαός του Ηρακλή έγραψε ιστορία στην Αθήνα. Όχι μια, αλλά δύο φορές. Μετά τη μεγαλειώδη παρουσία στο κέντρο της πρωτεύουσας, χθες ήταν η στιγμή το Γουδί και τα νέα γραφεία της ΕΠΟ να γεμίσουν από τον «κυανόλευκο» κόσμο. Η… παθολογική του αγάπη για τον Ηρακλή, τον οδήγησε στα δεκάδες λεωφορεία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και τη… γνωστή πλέον διαδρομή Θεσσαλονίκης-Αθήνας. Μπορεί να ταλαιπωρήθηκαν, μπορεί να κουράστηκαν και από το ταξίδι, αλλά δεν πτοήθηκαν σε καμία περίπτωση. Από το πρωί άλλωστε που έφτασαν στην ΕΠΟ, φώναζαν τα συνθήματά τους. Μπροστά στο δίκιο που «τρώει» τον Ηρακλειδέα, την κατάφωρη αδικία που επιχειρείται να περάσει σε βάρος του, η κόπωση αποτελεί κάτι το οποίο ξεπερνιέται πολύ εύκολα. Όσο κι αν χρειαστεί, η «ασπίδα» και το «ρόπαλο» του Ημίθεου, ο κόσμος του, θα είναι εκεί, έτοιμος να αντιδράσει και να φωνάξει υπέρ του και κατά της αδικίας.Πηγη Μετροσπορ

Οπαδός ζει μέσα σε γιγάντια μπάλα!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ba/bala_2010_6_25_10_49_20_b.jpgΦίλαθλος του ποδοσφαίρου από την Αυστραλία, συμφώνησε να ζει μέσα σε μια γιγάντια μπάλα σε όλη την διάρκεια του Μουντιάλ! Στο τέλος θα πάρει το ποσό των 3.000 δολαρίων. ην θυμάστε την διαφήμιση που έλεγε κολλημένος με την μπάλα; Ε αυτό συμβαίνει και με έναν φίλαθλο του ποδοσφαίρου στην Αυστραλία, που μένει εδώ και 14 μέρες μέσα σε μια γιγάντια μπάλα ποδοσφαίρου και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι το τέλος του Μουντιάλ!

Ό Άνταμ Σανταρόσα μένει σε έναν διαμορφωμένο χώρο σε σχήμα μπάλας. Μέσα έχει όλες τις ανέσεις που διαθέτει κάθε απλό σπίτι, αλλά και πολλά gadjet όπως Playstation και άλλες πετρελαιομηχανές, μεγάλη τηλεόραση για να απολαμβάνει τους αγώνες στην Νότιο Αφρική και φυσικά ένα μεγάλο κοινό έξω από το... σπίτι που τον αποθεώνει.

Βέβαια όλα αυτά δεν θα γίνουν για το τίποτα, αφού ο νεαρός φίλαθλος στο τέλος θα πάρει το ποσό των 3.000 δολαρίων για τον... κόπο του.

"Ντροπή, η χειρότερη Ιταλία όλων των εποχών", γράφει ο ιταλικός Τύπος

http://www.contra.gr/images/m/italy_a1apog3_m.jpgΠαγκόσμια Πρωταθλήτρια σε κρίση. Ο ιταλικός Τύπος βάλλει κατά των "ατζούρι", στο στόχαστρο ο Λίπι και οι διεθνείςΜε τη λέξη "Ντροπή" και χαρακτηρισμούς τύπου: "Η χειρότερη Ιταλία όλων των εποχών", υποδέχτηκε ο ο ιταλικός Τύπος την ήττα των Παγκόσμιων Πρωταθλητών από τη Σλοβακία και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

H "Gazzetta dello Sport" τιτλοφορείται με τη φράση: "Όλα μαύρα" και υπότιτλο: "Εκτός Μουντιάλ η χειρότερη Ιταλία όλων των εποχών".

Η Corriere dello Sport γράφει με μεγάλα γράμματα στο πρωτοσέλιδό της τη λέξη "Ντροπή", κάνοντας παράλληλα λόγο για ομαδική ενοχή: "Δεν βλέπεται αυτή η Ιταλία. Ένοχοι ο Λίπι, οι παίκτες και η ομοσπονδία ", σημειώνεται.

Η Tuttosport τέλος έχει για τίτλο τη φράση "Mozzarelle Azzure" η οποία ωστόσο φαίνεται να έχει βαθύτερο νόημα από το προφανές "Μοτσαρέλα μπλε".

Τα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου:

Στο... γκρουπ της ντροπής η Ιταλία


O Zαμπρότα μονομαχεί με τον Κόζακ Η Ιταλία δεν είναι η μοναδική κάτοχος του τροπαίου που αποκλείστηκε από την πρώτη κιόλας φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ίδιο άλλωστε είχε πάθει πρόσφατα η Γαλλία πριν οκτώ χρόνια. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης του κόσμου, όπου οι δύο φιναλίστ δεν μπόρεσε να περάσουν στο δεύτερο γύρο.

Τόσο η Ιταλία, όσο και η Γαλλία έμειναν εκτός συνέχειας, χωρίς να καταφέρουν να πανηγυρίσουν μία νίκη. Επίσης η άλλη παράδοση που έχει "σπάσει" είναι αυτή του διοργανωτή. Η Νότια Αφρική έγινε η πρώτη οικοδέσποινα που έμεινε εκτός από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Χρονιά. . . . . .Κάτοχος. . . . . . . . . .Πορεία μέχρι
1934. . . . . . . .Ουρουγουάη. . . . . . . .Δεν πήρε μέρος
1938. . . . . . . .Ιταλία. . . . . . . .τελικό
1950. . . . . . . .Ιταλία. . . . . . . .Α' Γύρο
1954. . . . . . . .Ουρουγουάη. . . . . . . .Μικρό τελικό
1958. . . . . . . .Δ. Γερμανία. . . . . . . .Μικρό τελικό
1962. . . . . . . .Βραζιλία. . . . . . . .τελικό
1966. . . . . . . .Βραζιλία. . . . . . . .Α' Γύρο
1970. . . . . . . .Αγγλία. . . . . . . .προημιτελικά
1974. . . . . . . .Βραζιλία. . . . . . . .Μικρό τελικό
1978. . . . . . . .Δ. Γερμανία. . . . . . . .Α' Γύρο
1982. . . . . . . .Αργεντινή. . . . . . . .Β' Γύρο
1986. . . . . . . .Ιταλία. . . . . . . .Μικρό τελικό
1990. . . . . . . .Αργεντινή. . . . . . . .τελικό
1994. . . . . . . .Δ. Γερμανία. . . . . . . .Προημιτελικά
1998. . . . . . . .Βραζιλία. . . . . . . .Τελικό
2002. . . . . . . .Γαλλία. . . . . . . .Α' Γύρο
2006. . . . . . . .Βραζιλία. . . . . . . .Προημιτελικά
2010. . . . . . . .Ιταλία. . . . . . . .Α' Γύρο

Φωτο Ημερας

http://www.sport.gr/files/news/2009-09-23/1253759223_CUP.JPGΒοήθεια... Αστυνομία!

Ενας Γκαρσία για την ΑΕΚ

http://www.sport24.gr/ast/cov/ga/garciaespa_b.jpgΌπως σας είχε ενημερώσει το Sport24.gr πριν από δύο ημέρες, ο 19χρονος ισπανός αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης Μάρκος Αλόνσο δεν είναι ο πρώτος στόχος για τη θέση του αριεστερού μπακ. Η ΑΕΚ εξετάζει κι άλλους ποδοσφαιριστές από την Πριμέρα Ντιβιζόν κι ένας εξ αυτών είναι ο Νταβίντ Γκαρσία ντε λα Κρουζ της Εσπανιόλ.Το ενδιαφέρον της Ένωσης για τον 29χρονο αριστερό οπισθοφύλακα αποκαλύπτει σήμερα η ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» η οποία αναφέρει ότι η διοίκηση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ έχει ήδη ρωτήσει τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή για το κασέ του Γκαρσία αλλά και την Εσπανιόλ αν τον παραχωρεί αντί ενός λογικού ποσού καθώς το συμβόλαιό του εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο γεννημένος στη Βαρκελώνη ποδοσφαιριστής προέρχεται από τα φυτώρια της Εσπανιόλ και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2000. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο στην Πριμέρα Ντιβιζόν απέναντι στη Λα Κορούνια (0-0, στις 8 Ιανουαρίου του 2000) και την εποχή εκείνη όλοι μιλούσαν για τον ποδοσφαιριστή που θα έλυνε το πρόβλημα της ομάδας στη συγκεκριμένη θέση για τα επόμενα δέκα χρόνια!

Δεν έπεσαν έξω καθώς φέτος ο Γκαρσία συμπλήρωσε μια δεκαετία παρουσίας στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη φανέλα της Εσπανιόλ, τη μοναδική που έχει φορέσει στην καλή καριέρα του στην οποία μετρά περισσότερες από 200 συμμετοχές με την αγαπημένη ομάδα του! Γιατί αγαπημένη του; Διότι όταν πριν από έναν χρόνο υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο δήλωσε ότι «δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να αγωνίζεται σε άλλη ομάδα».

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε 21 αγώνες της Πριμέρα Ντιβιζιόν και λογίζεται ως ένας από τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον κορμό των 16-17 παικτών που παίζουν τα περισσότερα ματς μέσα στη σεζόν.

Πανιώνιος- Σενάρια για τον Αιγύπτιο επιθετικό Αφρότο

http://www.sport24.gr/ast/cov/fr/frotoEgypt_b.jpgΓια την απόκτηση του 21χρονου επιθετικού της Αλ Αχλί, Μοσταφά Αφρότο θα κινηθεί ο Πανιώνιος σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της Αιγύπτου.Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Κιντής είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο το προηγούμενο διάστημα για να εξετάσει περιπτώσεις από την αγορά της χώρας.

Ο Αφρότο θεωρείται πολύ καλή περίπτωση καθώς διακρίνεται για την τεχνική του και την ταχύτητα του ενώ είναι πιθανό να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα της Αλ Αχλί από το 2009 έχοντας τέσσερις συμμετοχές και δύο τέρματα ενώ είναι μέλος της Εθνικής Ελπίδων της Αιγύπτου.

Ο τελευταίος παίκτης από την Αίγυπτο που είχε φορέσει τα "κυανέρυθρα" ήταν ο Αχμέτ Μαγκντί ο οποίος ήταν επίσης διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της χώρας του και τελικά έγινε ανταλλαγή με τον Ατρόμητο για την απόκτηση τότε του Ράφικ Τζιμπούρ.

Κέρκυρα- Ψάχνει το "μπαμπ" με Στολτίδη

http://www.sport24.gr/ast/cov/ie/iero_2010_5_15_11_47_14_b.jpgΑπό τη στιγμή που ο Στολτίδης έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, το όνομά του λογικό είναι να ενδιαφέρει αρκετές ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Μία από αυτές είναι η νεοφώτιστη Κέρκυρα που έχει βολιδοσκοπήσει τον Ελληνα μέσο προσπαθώντας να πυροδοτήσει την δική της μεταγραφική "βόμβα". Ο τεχνικός της ομάδας Μπάμπης Τεννές, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον 34χρονο αμυντικό μέσο. Την ίδια ώρα το νέο αφεντικό των ''Φαιάκων” Γιώργος Λιμπάντζης, ψάχνει μία σπουδαία μεταγραφή που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή που ξεκίνησε στο σύλλογο.

Για να έρθει και να δέσει όμως... το γλυκό, χρειάζεται και άφθονο χρήμα. Αυτή τη στιγμή ο Στολτίδης αξιώνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ένα ποσό που αγγίζει τα 300.000 ευρώ ετησίως. Με βάση τα οικονομικά δεδομένα της Κέρκυρας, το συγκεκριμένο πόσο είναι απλά απαγορευτικό.

Ρόλο να βρει τη χρυσή τομή με τον παίκτη έχει αναλάβει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Λυράκης, που έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν ο Ακης Στολτίδης αποτελέσει την "βόμβα" της Κέρκυρας σε αυτή την μεταγραφική περίοδο.

Αρνήθηκε την πρόταση της Γιουβέντους ο Γκαλάς

http://www.sport24.gr/ast/cov/ga/gallas_2010_6_25_9_55_56_b.jpg"Όχι" στην πρόταση της Γιουβέντους για 2 εκ. Ευρώ τον χρόνο είπε ο Γουίλιαμ Γκαλάς, που ζητάει περισσότερα. Ανοίγει ο δρόμος για τον Παναθηναϊκό. Πριν από δυο εβδομάδες είχε αναπτυχθεί μια φημολογία περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον 33χρονο αμυντικό της Γαλλίας, Γουίλιαμ Γκαλάς.

Λίγες μέρες αργότερα η Γιουβέντους έκανε πρόταση στον πρώην άσο της Άρσεναλ, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" να κάνουν πίσω. Τα πράγματα ωστόσο έχουν πάρει άλλη τροπή.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αγγλία, ο Γκαλάς αρνήθηκε την πρόταση της Γιουβέντους, αφού την έκρινε πολύ μικρή (2 εκ. Ευρώ τον χρόνο). Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Βρετανοί, ο Γκαλάς θέλει τουλάχιστον 3 εκ. Ευρώ, ένα ποσό που δύσκολα θα βρει.

Έτσι λοιπόν με την Γιουβέντους να έχει εισπράξει... χυλόπιτα, ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος στον Παναθηναϊκό για να επανέλθει με μια βελτιωμένη πρόταση.

Οκάντα: "Φιλοσοφία μας η ομαδικότητα"

http://www.contra.gr/images/m/japan250601_m.jpgΣτο γεγονός πως η ομάδα του στηρίζεται στην ομαδικότητα και είναι ενωμένη, απέδωσε τη νίκη-πρόκριση απέναντι στη Δανία, ο τεχνικός της Ιαπωνίας Τακέσι Οκάντα."Η ομάδα μας έχει μία δύναμη που οι άλλες δεν έχουν. Είμαστε πραγματικά ενωμένοι. Θέλουμε το ποδόσφαιρο να είναι πραγματικά ένα ομαδικό άθλημα.

Ξέραμε ότι θα μπορούσαμε να περάσουμε και με ισοπαλία κόντρα στην Δανία, αλλά δε θέλαμε να είμαστε αδρανείς.

Οι Δανοί μας πίεσαν στην αρχή και κινδυνέψαμε σε κάποιες περιπτώσεις. Έτσι, αλλάξαμε το σύστημα και καταφέραμε να σκοράρουμε με δύο φάουλ, τα οποία μας έβαλαν στην θέση του οδηγού.

Θα το απολαύσουμε αυτό, αλλά θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα, αρχίζοντας από το ματς με την Παραγουάη για τους "16". Σήμερα οι παίκτες θα κάνουν ένα διάλειμμα και από αύριο αρχίζουμε πάλι δουλειά".


O σκόρερ του πρώτου τέρματος της ομάδας απέναντι στη Δανία, Κεϊσούκε Χόντα, δήλωσε: "Είναι μεγάλη νίκη για την Ιαπωνία. Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε, αλλά όχι ικανοποιημένος.

Το επόμενο παιχνίδι είναι πιο σημαντικό. Θέλω να δείξω στους Ιάπωνες πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο".


Ο τεχνικός της Δανίας, Μόρτεν Όλσεν, δήλωσε: "Όπως εξελίχθηκε το ματς, κρίθηκε από τις δύο εκτελέσεις φάουλ με τις οποίες πέτυχαν δύο γκολ.

Ξέραμε ποίοι δύο παίκτες θα εκτελούν, είχαμε προετοιμαστεί, αλλά αυτό δεν βοήθησε. Χάσαμε, έτσι φυσικά είμαστε απογοητευμένοι, ειδικά όταν έχεις φιλοδοξία να πας στον επόμενο γύρο.

Ήταν τραγική κατάσταση για μας. Ξεκινήσαμε καλά, είχαμε καλές θέσεις και ελέγχαμε την κατάσταση.

Άλλα όταν 12 λεπτά στο ματς δεν σκοράρεις στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που δημιουργείς. Δεν σκοράρεις σε καμία ευκαιρία και αυτό κάνει την διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Αυτοί σκόραραν με τις ευκαιρίες τους, αλλά εμείς δεν κάναμε το ίδιο, έτσι δεν μπορούσε να υπάρχει διαφορετική εξέλιξη".

Θρίλερ στην υπόθεση Σπανούλη


Ο Βασίλης Σπανούλης πανηγυρίζει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού... Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Βασίλη Σπανούλη. Μετά από χρόνια Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν μπει στη διεκδίκηση ενός παίκτη και ο ίδιος δείχνει αναποφάσιστος. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει από τώρα σε ποια ομάδα θα καταλήξει ο Ελληνας γκαρντ και τα ραντεβού συνεχίζονται.

Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει την καλύτερη προσφορά για την απόκτηση του Βασίλη Σπανούλη, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει πει ακόμα το "ναι". Οι "ερυθρόλευκοι" του προσφέρουν περίπου 2,4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τρία χρόνια συν τα μπόντους. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός του προσφέρει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τρία χρόνια, σχεδόν ανάλογη πρόταση με αυτή του Διαμαντίδη. Ο Σπανούλης ζητά περισσότερα χρήματα και σίγουρα για να... πιάσει λιμάνι θα πρέπει οι "ερυθρόλευκοι" να καταθέσουν πολύ καλύτερη πρόταση σε σχέση με αυτή του Παναθηναϊκού.

Οι αντιδράσεις που υπάρχουν από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού δεν δείχνουν να ενοχλούν ιδιαίτερα τον Σπανούλη, ο οποίος θέλει να πάρει την καλύτερη απόφαση για το μέλλον του. Προς το παρόν οι "αιώνιοι" μοιράζονται τις πιθανότητες απόκτησής του και μέχρι την Δευτέρα λογικά θα υπάρχει η οριστική απάντηση του Βασίλη Σπανούλη και στους δύο.

Τέλος ο Λε Γκουέν απο το Καμερούν

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_VpYuOi31Oz.jpgΟ Πολ Λε Γκουέν παραδέχθηκε πως απέτυχε στον πάγκο του Καμερούν και αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα με την Ολλανδία ανακοίνωσε πως αποχωρεί.Το συμβόλαιό μου τελειώνει και είναι ξεκάθαρο πως εγώ σταματάω εδώ. Ίσως δεν πέτυχα στο να ενώσω την ομάδα», δήλωσε απογοητευμένος ο Πολ Λε Γκουέν, που δεν κατάφερε να οδηγήσει το Καμερούν σε μία νίκη ή έστω ισοπαλία στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. «Δεν θα κατηγορήσω κανέναν. Πίστευα πως θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Πρεμιέρα Aρη με Βάκερ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/48e384c11a26e951cb31c1859b468bc0_L.jpg?1277438470?1277438470?1277438470Το πρώτο του φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους δίνει το απόγευμα ο Αρης. Ευκαιρία για τα πρώτα συμπεράσματα. Αποθεραπεία ακολούθησε ο Τόνι Κάλβο. Στις 5 Iουλίου Σηφάκης και Πρίττας. Στην πόλη Tιέσεντορφ, 80 χιλιόμετρα από το Κιτσμπούχελ εκεί όπου πραγματοποιεί τις προπονήσεις του ο Αρης θα δώσει σήμερα (19.00) κόντρα στην γερμανική Βάκερ Μπουργκχάουζεν.

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ θα έχει την ευκαιρία για τα πρώτα συμπεράσματα αναφορικά με την έως τώρα αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του. Έπειτα από τρεις ημέρες παραμονής στο Κίτσμπουελ οι Θεσσαλονικείς καλούνται να δείξουν ότι έχουν ήδη... μπει σε ποδοσφαιρικό ρυθμό.

Αποθεραπεία ο Κάλβο

Ο Τόνι Κάλβο δεν πήρε μέρος στην χθεσινή προπόνηση, λόγω ενοχλήσεων στον αχίλλειο τένοντα. Ο Ισπανός μέσος έκανε πρόγραμμα αποθεραπείας και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Παράλληλα, η συμμετοχή του στο αποψινό φιλικό με την Βάκερ θα αποφασιστεί σήμερα από τον Κούπερ.


Αμφότεροι από Θεσσαλονίκη

Στις 5 Ιουλίου, όταν και η αποστολή της ομάδα θα επιστρέψει από την Αυστρία στην Θεσσαλονίκη θα ενσωματωθούν στην αποστολή του Άρη οι Σάκης Πρίττας και Μιχάλης Σηφάκης. Και οι δύο παίκτες εξασφάλισαν την αναμενόμενη άδεια από τη διοίκηση της ομάδας και τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Μπρούνο Τσιρίλο-«Δεν φοβόμαστε κανέναν»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a6428f2727566013b262a57560a5edbf_L.jpg?943912800?943912800?943912800Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αντίπαλοι-φόβητρα για τον ΠΑΟΚγια τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μπρούνο Τσιρίλο, δεν ενστερνίζεται την ίδια άποψη τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβάται κανέναν. Ο Ιταλός στόπερ μίλησε για τους αντιπάλους του «Δικεφάλου», τον Μάριο Μπερέτα αλλά και τη νέα χρονιά για την ομάδα, στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά», σημειώνοντας:


«Έχουμε σεβασμό απέναντι σε όλες τις ομάδες, αλλά φυσικά δεν υπάρχει το συναίσθημα του φόβου. Έντεκα θα παίξουν αυτοί, έντεκα κι εμείς. Τα υπόλοιπα θα φανούν εντός του αγωνιστικού χώρου. Προσωπικά ποντάρω πολλά στην ενέργεια που μας δίνει η ατμόσφαιρα της Τούμπας. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτά τα κρίσιμα ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι χιλιάδες φίλαθλοί μας θα μας δώσουν τέτοια βοήθεια, ώστε κι εμείς να υπερβάλλουμε εαυτούς για την επίτευξη του στόχου μας. Η χρονιά που έρχεται θα είναι πολύ σημαντική για όλους εμάς στον ΠΑΟΚ.

Πέρσι κάναμε πολύ καλή σεζόν και αυτό δημιουργεί υποχρεώσεις. Θα πρέπει να κάνουμε άρτια προετοιμασία για να είμαστε όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση στα παιχνίδια του Ιουλίου και του Αυγούστου. Ελπίζω να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας, αφού και αυτός ο παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο".

Για τον Μάριο Μπερέτα, είπε: «Ο ΠΑΟΚ απέκτησε έναν προπονητή από το Καμπιονάτο, που είναι από τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα. Με όσους έχω μιλήσει, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον Μπερέτα. Ο Σάντος έκανε καλή δουλειά στην ομάδα μας κι ο Μπερέτα έρχεται για να συνεχίσει το παραγωγικό έργο για τον ΠΑΟΚ».

«Απαράδεκτος ο τρόπος του»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c0b33d713585650aaeba7938adfa7160_L.jpg?1277395180?1277395180?1277395180Εκνευρισμένος ο Νικόλας Πατέρας στηλιτεύει τον τρόπο που απευθύνθηκε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στην επιστολή του «σε ανθρώπους που έβαλαν τόσα λεφτά στον Παναθηναϊκό».

Η τελευταία ανακοίνωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με την οποία πέραν της αντιπαράθεσής του με τον Ανδρέα Βγενόπουλου ειρωνευόταν και άλλα πρόσωπα, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Ο Νικόλας Πατέρας εμφανώς εκνευρισμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων και το ύφος του μεγαλομετόχου απάντησε τονίζοντας τα εξής:

«Ο τόνος της επιστολής του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και ο τρόπος που απευθύνεται έτσι σε ανθρώπους που έβαλαν 65 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας πριν από δύο χρόνια είναι απαράδεκτος και θα πρέπει όλοι να τον καταδικάσουμε».

"Πολλές ομάδες θέλουν τον Νίνη"

http://www.sport24.gr/ast/cov/65/650997_b.jpg"Πολλές ομάδες θέλουν τον Νίνη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σωτήρη Νίνη στην Ιταλία, Φράνσις Μουσάρα. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο τόνισε. Ο Σωτήρης Νίνης μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Ρόμα με δυο νίκες (2-3 και 2-3 αντίστοιχα), έχει απασχολήσει αρκετές ομάδες από το Καμπιονάτο, καθώς η απόδοση του στα ματς με τους "Ρωμαίους" ήταν καταπληκτική.

Μιλώντας στην vocegiallorossa, ο εκπρόσωπος του Νίνη στην Ιταλία Φράνσις Μουσάρα, τόνισε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον 20χρονο άσο του Παναθηναϊκού, όμως επίσημη πρόταση δεν υπάρχει ακόμα.

"Αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Ο Νίνης βρίσκεται στο στόμα πολλών ανθρώπων του ποδοσφαίρου και το απολαμβάνει. Διαθέτει μεγάλη ποιότητα, όμως πρέπει να πω πως επίσημα δεν έχουμε κάτι στα χέρια μας.

Μιλάμε με πολλές ομάδες, όμως είναι μόνο λόγια ακόμα...".

Επικυρώθηκε η βαθμολογία των πλέι οφ


Οι παίκτες του Πανσερραϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Κωνσταντινίδη Και με τη... βούλα ο Πανσερραϊκός είναι η τρίτη ομάδα που ανεβαίνει στη Σούπερ Λίγκα, μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Κέρκυρα. Οπως ανακοινώθηκε από την Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' & Γ' Εθνικής κατηγορίας, το Δ.Σ. της Ενωσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, επικύρωσε την βαθμολογία των πλέι οφ της Β' Εθνικής.

Eτσι, οι Μακεδόνες αποτελούν πλέον και τυπικά, ομάδα της Σούπερ Λίγκα.

Λίνεν: "Χρειαζόμαστε άμεσα ενίσχυση"


Ο Έβαλντ Λίνεν κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού Λίγη ώρα πριν ο Ολυμπιακός "πετάξει" για το Μόναχο, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των "ερυθρολεύκων", ο Έβαλντ Λίνεν μιλώντας προς τους δημοσιογράφους τόνισε την αναγκαιότητα της άμεσης ενίσχυσης του ρόστερ.

"Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και κάθε χρόνο θέλει το πρωτάθλημα. Η ομάδα πέρυσι έχασε πολλούς παίκτες από τραυματισμούς, ενώ αποχώρησαν κάποιες εμβληματικές προσωπικότητες, όπως ο Τζόρτζεβιτς, ο Κοβάσεβιτς και ο Γκαλέτι. Πρέπει να δουλέψουμε σωστά στην προετοιμασία για να θέσουμε τις βάσεις για την ερχόμενη σεζόν", δήλωσε αρχικά για να απαντήσει στη συνέχεια σε ερώτηση που αφορούσε τον Μπενάρ Κουμορτζί:

"Φυσικά και μπορεί να ταιριάξει στην ομάδα... Εσείς οι δημοσιογράφοι είστε μάλλον πιο καλά ενημερωμένοι από μένα. Μάλλον θα πρέπει να παρακολουθώ ποια ονόματα γράφετε για να δω μήπως μου αρέσει και μένα κάποιος από αυτούς τους παίκτες".

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Νικοπολίδης, δήλωσε: "Ουσιαστικά η προετοιμασία ξεκινάει από αύριο. Είναι το πιο σημαντικό στάδιο. Εχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να γνωριστούμε αλλά και να έρθουν νέοι παίκτες που να βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες στην αποστολή και κάποιοι τον αποκαλούν... "κ. Αντώνη", είπε: "Ε, όχι, δεν είναι σωστό. Είμαστε συμπαίκτες, έχουμε τον ίδιο στόχο, πάνω απ όλα πρέπει να βρούμε μια καλή χημεία μεταξύ μας και να καταφέρουμε να είμαστε δυνατοί, όχι μόνο στα προκριματικά αλλά κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, γιατί πέρυσι η ομάδα προετοιμάστηκε μόνο για τα προκριματικά, με αποτέλεσμα στον 2ο γύρο να παρουσιάσει μεγάλη κόπωση. Στόχος είναι να επιστρέψουμε στην κορυφή".

Στην αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκονται 26 παίκτες. Αυτοί είναι οι: Ν. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ρουγκάλας, Κρητικός, Φετφατζίδης, Βάντερσον, Βασιλόγιαννης, Βαλεριάνος, Ρ. Μπράβο, Ντάρμπισαϊρ, Επστάιν, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Μέγιερι, Μιραλάς, Μήτρογλου, Νικλητσιώτης, Νικοπολίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο, Ντουντού, Σοϊλέδης και Ζαϊρί.

Οι Βασίλης Τοροσίδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος οι οποίοι επέστρεψαν σήμερα από τη Νότια Αφρική, λόγω της συμμετοχής της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχουν άδεια να ξεκουραστούν μέχρι τις 15 Ιουλίου.