Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Νίκη και πρωτιά για Ισπανία

Την πρόκρισή της στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξασφάλισε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, η οποία νίκησε με 2-1 την Χιλή στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του 8ου ομίλου. Η ήττα αυτή, πάντως, δεν κόστισε στην Χιλή, η οποία πήρε επίσης την πρόκριση, καθώς στο άλλο ματς του ομίλου, Ονδούρα και Ελβετία ήρθαν ισόπαλες 0-0. Η Ισπανία θα αντιμετωπίσει στη φάση των 16 την Πορτογαλία, ενώ η Χιλή που τερμάτισε δεύτερη θα παίξει με την Βραζιλία.

Αποφασισμένη να πάρει τους βαθμούς της νίκης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Ισπανία. Ο Ντελ Μπόσκε παρέταξε ένα επιθετικό σχήμα και το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα. Σε αυτό βοήθησαν και οι παίκτες της Χιλής, οι οποίοι δεν κλείστηκαν στα καρέ τους.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς μάλιστα άνηκε σε αυτούς, με τον Εστράδα να ψάχνει τον Μποσεζούρ, αλλά τον Κασίγιας να διαβάζει τη φάση και να μπλοκάρει. Στη συνέχεια η Ισπανία έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Φερνάντο Τόρες, αλλά η πιο σπουδαία ευκαιρία στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο χάθηκε από τους χιλιανούς.

Οι παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα συνδυάστηκαν όμορφα, ο Μποσεζούρ πάσαρε στον Μαρκ Γκονζάλες, αλλά ο τελευταίος πλάσαρε άστοχα από πλεονεκτική θέση.

Η Χιλή έχασε τη μεγάλη αυτή ευκαιρία και στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ, καθώς ο Νταβίντ Βίγια στο 24` τιμώρησε το λάθος του τερματοφύλακα της Χιλής, Μπράβο. Σε μία αντεπίθεση της Ισπανίας, ο 27χρονος πορτιέρο βγήκε να προλάβει τον Τόρες, αλλά δεν απομάκρυνε σωστά και ο Βίγια από μακρινή απόσταση έγραψε το 1-0 σε κενή εστία.

Η ομάδα της Χιλής ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει και οι ισπανοί βρήκαν χώρους για να φτάσουν μέσα σε λίγα λεπτά στο 2-0. Βίγια και Ινιέστα συνδυάστηκαν άψογα στο 37` και ο τελευταίος έκανε το 2-0. Την ίδια στιγμή η Χιλή έμεινε και με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Εστράδα με δεύτερη κίτρινη, για μαρκάρισμα πάνω στον Τόρες.

Με το καλημέρα, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο οι χιλιανοί ξαναμπήκαν στο ματς, παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες. Σκόρερ ήταν ο Μιγιάρ στο 47`. Ο μέσος της Χιλής σούταρε από μακρινή απόσταση, η μπάλα κόντραρε στον Πικέ και κατέληξε στα δίχτυα του Κασίγιας για το 1-2.

H συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για τους χιλιανούς, καθώς η Ισπανία ήταν ιδιαίτερα προσεκτική, είχε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός, με τους ισπανούς να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να κρατήσουν το υπέρ τους 2-1.

Η εξέλιξη στο άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα σε Ελβετία και Ονδούρα βόλευε, άλλωστε τις δύο ομάδες, που πήραν την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ισπανία τερμάτισε πρώτη στον 8ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, ενώ οι χιλιανοί θα παίξουν με την Βραζιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: