Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Άξιοι της μοίρας τους οι Eλβετοί

Χωρίς νικητή και γκολ (0-0) ολοκληρώθηκε το παιχνίδι Ελβετία-Ονδούρα για την τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου. Η αναμέτρηση είχε μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά η Ελβετία που ήθελε μόνο τρίποντο για να συνεχίσει στη διοργάνωση, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν κατάφερε να υποτάξει τον εξαιρετικό Βαγιαδάρες και τους φιλότιμους παίκτες του Ραγιέδα, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μόνο τη νίκη ήθελαν οι ελβετοί για να ελπίζουν για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του τουρνουά και από το πρώτο λεπτό του αγώνα ήταν αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχοντας την κατοχή, έψαχναν τρόπους να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα, αλλά με εξαίρεση μία άστοχη κεφαλιά του Ντερντιγιόκ από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση στο 17', δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Βαγιαδάρας.

Ο Ν' Κούφο είχε επίσης δύο καλές στιγμές, αλλά δεν ήταν ψύχραιμος και οι ευκαιρίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Η Ονδούρα από την άλλη, που έψαχνε είτε το πρώτο της γκολ, είτε τον πρώτο της βαθμό, δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο. Χαρακτηριστικό είναι πως Μπενάλιο παρέμεινε απλός θεατής του αγώνα κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ωστόσο, το θέαμα ήταν καλύτερο. Οι ελβετοί βγήκαν μαζικά στην επίθεση για να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα, αφήνοντας όμως κενά στην άμυνά του, γεγονός που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Ρουέδα. Μετά από γρήγορα αντεπίθεση, ο Σουάζο στο 53' άγγιξε το 1-0, ενώ στο 71' ο Αλβαρεζ απώλεσε τη σημαντικότερη ευκαιρία όταν δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Μπενάλιο, που είχε σωστή αντίδραση.

Στο τελευταία 20λεπτο, το ενδιαφέρον μετατοπιζόταν συνεχώς από τη μία εστία στην άλλη, με τους παίκτες του Χίτσφιλντ να φαίνονται επηρεασμένοι από το άγχος και να μην μπορούν να οργανωθούν για να επιτεθούν ορθολογικά. Οι διαδοχικές σέντρες που επιχειρούσαν δεν δημιουργούσαν πρόβλημα στον εξαιρετικό Βαγιαδάρες, με αποτέλεσμα το τελικό 0-0 να έρθει ως λογικό επακόλουθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: