Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ενας Γκαρσία για την ΑΕΚ

http://www.sport24.gr/ast/cov/ga/garciaespa_b.jpgΌπως σας είχε ενημερώσει το Sport24.gr πριν από δύο ημέρες, ο 19χρονος ισπανός αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης Μάρκος Αλόνσο δεν είναι ο πρώτος στόχος για τη θέση του αριεστερού μπακ. Η ΑΕΚ εξετάζει κι άλλους ποδοσφαιριστές από την Πριμέρα Ντιβιζόν κι ένας εξ αυτών είναι ο Νταβίντ Γκαρσία ντε λα Κρουζ της Εσπανιόλ.Το ενδιαφέρον της Ένωσης για τον 29χρονο αριστερό οπισθοφύλακα αποκαλύπτει σήμερα η ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» η οποία αναφέρει ότι η διοίκηση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ έχει ήδη ρωτήσει τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή για το κασέ του Γκαρσία αλλά και την Εσπανιόλ αν τον παραχωρεί αντί ενός λογικού ποσού καθώς το συμβόλαιό του εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο γεννημένος στη Βαρκελώνη ποδοσφαιριστής προέρχεται από τα φυτώρια της Εσπανιόλ και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2000. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο στην Πριμέρα Ντιβιζόν απέναντι στη Λα Κορούνια (0-0, στις 8 Ιανουαρίου του 2000) και την εποχή εκείνη όλοι μιλούσαν για τον ποδοσφαιριστή που θα έλυνε το πρόβλημα της ομάδας στη συγκεκριμένη θέση για τα επόμενα δέκα χρόνια!

Δεν έπεσαν έξω καθώς φέτος ο Γκαρσία συμπλήρωσε μια δεκαετία παρουσίας στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη φανέλα της Εσπανιόλ, τη μοναδική που έχει φορέσει στην καλή καριέρα του στην οποία μετρά περισσότερες από 200 συμμετοχές με την αγαπημένη ομάδα του! Γιατί αγαπημένη του; Διότι όταν πριν από έναν χρόνο υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο δήλωσε ότι «δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να αγωνίζεται σε άλλη ομάδα».

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε 21 αγώνες της Πριμέρα Ντιβιζιόν και λογίζεται ως ένας από τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον κορμό των 16-17 παικτών που παίζουν τα περισσότερα ματς μέσα στη σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: