Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Οκάντα: "Φιλοσοφία μας η ομαδικότητα"

http://www.contra.gr/images/m/japan250601_m.jpgΣτο γεγονός πως η ομάδα του στηρίζεται στην ομαδικότητα και είναι ενωμένη, απέδωσε τη νίκη-πρόκριση απέναντι στη Δανία, ο τεχνικός της Ιαπωνίας Τακέσι Οκάντα."Η ομάδα μας έχει μία δύναμη που οι άλλες δεν έχουν. Είμαστε πραγματικά ενωμένοι. Θέλουμε το ποδόσφαιρο να είναι πραγματικά ένα ομαδικό άθλημα.

Ξέραμε ότι θα μπορούσαμε να περάσουμε και με ισοπαλία κόντρα στην Δανία, αλλά δε θέλαμε να είμαστε αδρανείς.

Οι Δανοί μας πίεσαν στην αρχή και κινδυνέψαμε σε κάποιες περιπτώσεις. Έτσι, αλλάξαμε το σύστημα και καταφέραμε να σκοράρουμε με δύο φάουλ, τα οποία μας έβαλαν στην θέση του οδηγού.

Θα το απολαύσουμε αυτό, αλλά θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα, αρχίζοντας από το ματς με την Παραγουάη για τους "16". Σήμερα οι παίκτες θα κάνουν ένα διάλειμμα και από αύριο αρχίζουμε πάλι δουλειά".


O σκόρερ του πρώτου τέρματος της ομάδας απέναντι στη Δανία, Κεϊσούκε Χόντα, δήλωσε: "Είναι μεγάλη νίκη για την Ιαπωνία. Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε, αλλά όχι ικανοποιημένος.

Το επόμενο παιχνίδι είναι πιο σημαντικό. Θέλω να δείξω στους Ιάπωνες πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο".


Ο τεχνικός της Δανίας, Μόρτεν Όλσεν, δήλωσε: "Όπως εξελίχθηκε το ματς, κρίθηκε από τις δύο εκτελέσεις φάουλ με τις οποίες πέτυχαν δύο γκολ.

Ξέραμε ποίοι δύο παίκτες θα εκτελούν, είχαμε προετοιμαστεί, αλλά αυτό δεν βοήθησε. Χάσαμε, έτσι φυσικά είμαστε απογοητευμένοι, ειδικά όταν έχεις φιλοδοξία να πας στον επόμενο γύρο.

Ήταν τραγική κατάσταση για μας. Ξεκινήσαμε καλά, είχαμε καλές θέσεις και ελέγχαμε την κατάσταση.

Άλλα όταν 12 λεπτά στο ματς δεν σκοράρεις στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που δημιουργείς. Δεν σκοράρεις σε καμία ευκαιρία και αυτό κάνει την διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Αυτοί σκόραραν με τις ευκαιρίες τους, αλλά εμείς δεν κάναμε το ίδιο, έτσι δεν μπορούσε να υπάρχει διαφορετική εξέλιξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: