Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Χωρίς τον… μπαμπά Όλσεν ο ΠΑΟΚ!!


Χωρίς τον… μπαμπά Όλσεν ο ΠΑΟΚ

Χωρίς τον Ρόμπιν Όλσεν, που ταξίδεψε στην Σουηδία για τη γέννηση του πρώτου του παιδιού ξεκίνησε την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ για το ματς του Κυπέλλου κόντρα στην Καλλονή.

Ξεκίνησε την προετοιμασία του για το ματς του Κυπέλλου κόντρα στην Καλλονή ο ΠΑΟΚ, μετά την επιστροφή του απ’ την Ξάνθη και το αναβληθέν ματς με την τοπική ομάδα.

Η προπόνηση της Δευτέρας επικεντρώθηκε στην τακτική με οικογενειακό δίτερμα.

Εκτός προπόνησης με άδεια έμεινε ο Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος ταξίδεψε στη Σουηδία, αφού κατά την παρουσία του Δικέφαλου στην Ξάνθη ενημερώθηκε πως η σύζυγός του γέννησε το πρώτο τους παιδί.

Αποθεραπεία ξεκίνησε ο Γκάρι Ροντρίγκες, μετεγχειρητική θεραπεία κάνει ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ενώ πρόγραμμα αποκατάστασης ακολουθούν οι Παναγιώτης Γλύκος και Ρικάρντο Κόστα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς τους τραυματίες αλλά με Αμπντούν η αποστολή της Βέροιας!!


Χωρίς τους τραυματίες αλλά με Αμπντούν η αποστολή της Βέροιας

Χωρίς τους τραυματίες Βεργώνη, Καλί, Γιουσούφ, Μπαλάφα αλλά και τον Λόπεζ που έμεινε εκτός για να πάρει ανάσες απαρτίζεται η αποστολή της Βέροιας για το ματς του Κυπέλλου με τον Ηρακλή.

Χωρίς τους τραυματίες Βεργώνη, Καλί, Γιουσούφ, Μπαλάφα αλλά και τον Λόπεζ που έμεινε εκτός για να πάρει ανάσες, η Βέροια υποδέχεται αύριο τον Ηρακλή για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά οι «εκλεκτοί» του Γιώργου Γεωργιάδη
Καντιμοίρης, Βασιλειάδης, Πούγγουρας, Όστοϊτς, Σιόντης, Νέτο, Νάστος, Άρτσε, Μαραγκός, Μπατιόν, Καρακώστας, Γεωργιάδης, Μαγιέφσκι, Μεληκιώτης, Αμπντούν, Ξόμπλιος, Κόλα, Καϊκούτ, Ναζλίδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διώχνει Μπενίτεθ η Ρεάλ!


Διώχνει Μπενίτεθ η Ρεάλ

Το απόγευμα η τελική απόφαση για το μέλλον του 55χρονου τεχνικού που όπως όλα δείχνουν θα απομακρυνθεί από τον πάγκο της Ρέαλ Μαδρίτης.

Μπορεί ο Ράφα Μπενίτεθ να ζήτησε περισσότερο χρόνο για να φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς του μετά την ισοπαλία με τη Βαλένθια το βράδυ της Κυριακής, αλλά όπως όλα δείχνουν η υπομονή στη διοίκηση έχει εξαντληθεί.

Όπως έγραψε η Marca το μεσημέρι της Δευτέρας, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο για να αποφασισθεί η τύχη του 55χρονου τεχνικού με την απόφαση να μοιάζει ειλημμένη. Ο Μπενίτεθ θα αποτελέσει παρελθόν.

Στον Ισπανό χρεώνονται τα μέτρια αποτελέσματα της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες και οι όχι και τόσο καλές σχέσεις με τους παίκτες.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι σε περίπτωση απομάκρυνσης του στον πάγκο θα κάτσει προσωρινά ο Ζινεντίν Ζιντάν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε τον Κρανεβίτερ η Ατλέτικο!!


Πήρε τον Κρανεβίτερ η Ατλέτικο

Τον 22χρονο αμυντικό χαφ, Ματίας Κρανεβίτερ, απέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης από την Ρίβερ Πλέιτ. Μια μεταγραφή που είχε «κλείσει» από το περασμένο καλοκαίρι αλλά οι Μαδριλένοι την ανακοίνωσαν τώρα.

Η Ρίβερ Πλέιτ είχε συμφωνήσει με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την παραχώρηση του Ματίας Κρανεβίτερ από το καλοκαίρι, ωστόσο η μεταγραφή του Κόκε στην Μπαρτσελόνα και το κενό που δημιουργείται στον άξονα, έκαναν τους Μαδριλένους να ανακοινώσουν τώρα τον 22χρονο αμυντικό χαφ.

Ο Αργεντινός μέσος με ιταλικό διαβατήριο ενσωματώθηκε ήδη στην Ατλέτικο και από αύριο θα προπονείται μαζί με τους νέους του ποδοσφαιριστές. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ροχιμπλάνκος πλήρωσαν 8 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Ρίβερ Πλέιτ.

Ο Κρανεβίτερ λίγο μετά την παρουσίασή του δήλωσε: «Ήθελα πολύ να έρθω στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Είμαι πρόθυμος να θυσιαστώ για την ομάδα μου».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επένδυση στο μέλλον από την Αϊντχόφεν!! (video)

Επένδυση στο μέλλον από την Αϊντχόφεν (video)
Η Αϊντχόφεν απέκτησε τον 18χρονο Περουβιανό επιθετικό, Λουίς Ουμπέρτο Ντα Σίλβα που έμεινε ελεύθερος από την Σπόρτινγκ Κριστάλ.

Είναι γνωστό πως οι ολλανδικές ομάδες στηρίζουν πολλά στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και η Αϊντχόφεν επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό, αφού προχώρησε στην απόκτηση του 18χρονου Περουβιανού επιθετικού Λουίς Ουμπέρτο Ντα Σίλβα.

Ο νεαρός φορ που μπορεί να παίξει και ως περιφερειακός επιθετικός, αγωνιζόταν στην πατρίδα του και την Σπόρτινγκ Κριστάλ, με την οποία είχε 37 συμμετοχές και 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, προ λίγων ημερών το συμβόλαιό του με την ομάδα του Περού ολοκληρώθηκε και ο Ντα Σίλβα υπέγραψε το νέο του με την Αϊντχόφεν.

Δείτε ορισμένα από τα γκολ του Ντα Σίλβα 




*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαλάτος: «Αντισυνταγματικό το πρόστιμο στον ΠΑΟΚ»


Μαλάτος: «Αντισυνταγματικό το πρόστιμο στον ΠΑΟΚ»

Στερείται σοβαρότητας το νομοσχέδιο βάσει του οποίου τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ απ’ τον Σταύρο Κοντονή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέα Μαλάτο.

Αντισυνταγματική θεωρεί την ευχέρεια για πρόστιμα που προσφέρει στον Σταύρο Κοντονή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο ο Ανδρέας Μαλάτος, όπως τόνισε με αφορμή την χρηματική ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ για το ματς με την Ντόρτμουντ.

Ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ τόνισε πως το νομοσχέδιο είναι αόριστο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως από κάποιο σημείο και μετά στερείται σοβαρότητας.

Αναλυτικά όσα είπε στο Αθλητικό Metropolis:

«Εμείς είχαμε επισημάνει ως ΙΔΕΑΔ, όταν είχαμε παρασταθεί στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στη Βουλή, ότι το άρθρο 1 παράγραφος 2 του νόμου 43/26, ήταν πολύ γενικά διατυπωμένο και αόριστο και δίνει μια ανεπίτρεπτη διακριτική ευχέρεια στον υπουργό να κάνει επιμετρήσεις ποινής και αξιολογήσεις περιστατικών που δεν επιτρέπονται από το Διοικητικό Δίκαιο αλλά ούτε από το Σύνταγμα.
Είχα προτείνει τότε το άρθρο 41ζ του νόμου 27/25, το οποίο προβλέπει τις πειθαρχικές ποινές που πρέπει να επιβάλλονται σε πράξεις βίας και είναι πολύ εμπεριστατωμένο, εξειδικευμένο και το είχαμε φτιάξει επί Γιώργου Ορφανού και διαχωρίζει ειδικά για το ποιες ποινές προβλέπονται σε αντίστοιχες πράξεις βίας
».

Ενώ για το αν στο νομοσχέδιο διευκρινίζεται αν αναφέρεται σε ελληνικούς ή διεθνείς αγώνες τόνισε: «Όχι. Μιλάει για πράξεις βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Νομικά είναι επιτρεπτό να επιβάλλονται και πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις. Η αντισυνταγματικότητα έγκειται στην αοριστία του άρθρου που δεν προβλέπει τι ποινές προβλέπονται σε κάθε περίπτωση. Απλώς λέει ότι ο υπουργός μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο μέχρι 1 εκατ. ευρώ. Από ένα σημείο και μετά το νομοσχέδιο στερείται σοβαρότητας».

Ζήκος: «Με Πογέτ παίζουν οι μεταγραφές, με Δέλλα όσοι τον στήριξαν»


Ζήκος: «Με Πογέτ παίζουν οι μεταγραφές, με Δέλλα όσοι τον στήριξαν»

Καυστικός ο Άκης Ζήκος για το πώς επιλέγονται όσοι παίζουν στην ΑΕΚ. «Τώρα παίζουν οι μεταγραφές και όχι τα παιδιά που στήριξαν τον Δέλλα», δήλωσε.

Για μη αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια επιλογής της σύνθεσης της ΑΕΚ έκανε λόγο ο Άκης Ζήκος μιλώντας σε εκπομπή της Nova. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής και επικεφαλής των τμημάτων υποδομής της «Ένωσης» υποστήριξε πως η ομάδα του Πογέτ δεν έχει μεγάλη διαφορά στην απόδοσή της από εκείνη του προκατόχου του, Δέλλα.

«Η ΑΕΚ με τον Δέλλα άρχισε πάνω στην λογική ότι βάση της ομάδας θα είναι οι παίκτες που την ανέβασαν γιατί αυτοί στήριξαν τον προπονητή και θα παίζουν μαζί με 2-3 καλές προσθήκες που θα γινόντουσαν. Τώρα η ΑΕΚ παίζει με την λογική να παίξουν οι μεταγραφές και όχι τα παιδιά που στήριξαν την ΑΕΚ. Δεν έχει και τεράστια διαφορά η ΑΕΚ. Όλοι όμως πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι, όσους έχει το ρόστερ», τόνισε ο Άκης Ζήκος.

Όσο για τη μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ είπε: «Αν ο Τζεμπούρ είναι ο καλός Τζεμπούρ, η ΑΕΚ δεν θέλει άλλον. Μόνο ένα μπακ απ. Στα εξτρέμ χρειάζεται ενίσχυση για να έχει λύσεις», ενώ για τη δυνατή μεσαία της γραμμή είπε: «Ο Μάνταλος δίνει ισορροπία στην ομάδα σε επίθεση και άμυνα, έχουν δέσει καλά Γιόχανσον-Σιμόες παρότι έχουν το ίδιο στυλ, πιο αμυντικό, ενώ και ο Γιόχανσον ανέβηκε πιο ψηλά τελευταία».

Τέλος, σχολίασε τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πλατανιά. «Θέλω να σταθώ σε Ανέστη και Κολοβέτσιο που έκαναν τα λάθη με Λεβαδειακό και δέχθηκαν… κράξιμο. Βοήθησαν και οι δύο πάρα πολύ. Όλοι κάνουν λάθη στο ποδόσφαιρο, απλώς πίσω φαίνονται. Ο Ανέστης είναι ένα νέο παιδί και έχει προσόντα. Δικαιούται να κάνει λάθος, δεν είναι για κρέμασμα. Η ΑΕΚ έχει πρόβλημα να γυρίσει παιχνίδια, αν προηγηθεί είναι καλύτερα. Ο Βάργκας είναι καλός παίκτης, αλλά δεν έχει διάρκεια και χάνεται σε κάποια ματς. Ειδικά όταν αυτά πάνε στην δύναμη».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Σαμπντόρια ο Άλβαρες!!


Στη Σαμπντόρια ο Άλβαρες

Δανεικό από την Ίντερ απέκτησε η Σαμπντόρια τον Ρίκι Άλβαρες.

Αποχώρησε από τη Σάντερλαντ ο Ρίκι Άλβαρες, αλλά δεν επιστρέφει στην Ίντερ, όπου και ανήκει.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός δόθηκε δανεικός ως το τέλος της σεζόν στη Σαμπντόρια.

Ο Αργεντινός άσος, που είναι και εννιά φορές διεθνής, ανήκει από το 2011 στους «νερατζούρι», αλλά μετά από μια τριετία με αρκετές εμφανίσεις έχασε πέρσι τη θέση του.

Στη Σάντερλαντ είχε 13 συμμετοχές και 1 γκολ σε αγώνα Κυπέλλου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εισήγηση-σοκ για πρόστιμο-μαμούθ σε ΠΑΟ και κλείσιμο της 13!!


Εισήγηση-σοκ για πρόστιμο-μαμούθ σε ΠΑΟ και κλείσιμο της 13!

Οι «πράσινοι» απειλούνται με ακόμα βαρύτερη τιμωρία! Αυτή τη φορά από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Έπειτα από την εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό -και η οποία παρέμεινε σε δεύτερο βαθμό- λόγω της μη διεξαγωγής του ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» απειλούνται με ακόμα βαρύτερη τιμωρία! Αυτή τη φορά από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Σε αυτή την εκτίμηση οδηγεί η γνωμοδότηση της ΔΕΑΒ που θα τεθεί προς έγκριση αύριο από την (11μελή) ολομέλειά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας είναι να επιβληθεί ένα (επιπλέον) τεράστιο πρόστιμο στον Παναθηναϊκό (πέρα δηλαδή από τα 190.000 ευρώ που αποφάσισαν τα όργανα της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης) και παράλληλα να κλείσουν οι θύρες 13 και 14 της Λεωφόρου μέχρι το τέλος της σεζόν!

Αν η ολομέλεια της ΔΕΑΒ εγκρίνει αύριο τη συγκεκριμένη εισήγηση-σοκ, τότε αυτή θα προωθηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού και εκείνος είτε θα τη συνυπογράψει, είτε θα υιοθετήσει ένα μέρος της. Αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται από τη (νέα) αθλητική νομοθεσία.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα παραστεί στη διαδικασία, θα προβάλλει τα επιχειρήματά της στα μέλη της ΔΕΑΒ και θα επιχειρήσει να ανατρέψει την πρόταση για πρόστιμο-μαμούθ και κλείσιμο της θύρας 13.

Ο ΠΑΟ θα εκφράσει τη θέση ότι δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση ένα τέτοιο μπαράζ εξοντωτικών τιμωριών, που –όπως δήλωσαν επισήμως οι «πράσινοι»- παραπέμπουν σε «σχέδιο εξόντωσης του συλλόγου», για μία φωτοβολίδα που έπεσε στο πόδι του Φινμπόγκασον δίχως να τον τραυματίσει και η οποία ήταν η αφορμή ώστε ο διαιτητής Παππάς να αποφασίσει να μην ξεκινήσει ποτέ το ντέρμπι.

Η απροσδόκητη απόφαση Κοντονή να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ με πρόστιμο 40.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών του έπειτα από τη λήξη του παιχνιδιού με την Ντόρτμουντ στην Τούμπα, παρότι η UEFA του είχε ήδη «ρίξει» 70.000, δημιουργεί εύλογους συνειρμούς σχετικά με την αντιμετώπιση που θα έχει από τον υφυπουργό και ο Παναθηναϊκός. Από πολλούς αυτή η εν λόγω τιμωρία από τον Σταύρο Κοντονή ερμηνεύτηκε ως προμήνυμα και πρόκριμα και για την ποινή στον ΠΑΟ.

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που οδηγεί πλέον στα «κάγκελα» τους «πράσινους». Αναμένεται λοιπόν τσουνάμι αντιδράσεων από τον επίσημο Παναθηναϊκό και τον κόσμο του απέναντι στη συνεχιζόμενη στοχοποίηση που -όπως θεωρούν- υφίστανται από το σύστημα που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ώρα που η πολιτεία δεν παρεμβαίνει για να πατάξει τη διαφθορά και να επιβάλλει τη νομιμότητα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ρούνει παραμένει πολύ χρήσιμος!!!


Ο Ρούνει παραμένει πολύ χρήσιμος!

Σκέφτομαι πως αν κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής είχε πετύχει αυτά που έχει κάνει στην καριέρα του ο Γουέιν Ρούνει  θα είχε τόση αμφισβήτηση στο πρόσωπο του  όσο αυτή που βιώνει ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  
Θα συμφωνήσω με οποιονδήποτε λέει πως φέτος δεν είναι η καλύτερη χρονιά του. Επίσης δεν μπορώ να φέρω την παραμικρή αντίρρηση στο ότι υπάρχουν πολλές απαιτήσεις στο πρόσωπο του και πως η γενικότερη κακή εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "φιλτράρεται" μέσα από την δικιά του ανώνυμη παρουσία σε πολλά παιχνίδια. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Ο Ρούνει  είναι ένας εξαιρετικά ποιοτικός ποδοσφαιριστής που το να γίνεται κουβέντα εάν πρέπει ή όχι να ξεκινάει βασικός ακουμπάει τα όρια του εξωπραγματικού. Εναντίον της Σουόνσι πέτυχε το ωραιότερο γκολ της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου και έδωσε στην ομάδα του το τρίποντο τόσο πολύ το είχε ανάγκη ύστερα από επτά εβδομάδες. Ταυτόχρονα με το τέρμα  αυτό ξεπέρασε έναν θρύλο της Γιουνάιτεντ μένοντας μόνος στην δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών με τη φανέλα των "κόκκινων διαβόλων".
Ο Ντένις Λόου τον οποίο ξεπέρασε είχε επιτύχει κάποτε ένα γκολ, που έμεινε στην ιστορία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τακουνάκι, ουσιαστικά καταδικάζοντας την Γιουνάιτεντ σε υποβιβασμό το 1974. Ο Ρούνει δεν υπήρξε ποτέ τόσο χαρισματικός σκόρερ όπως ο Λόου αλλά με 238 γκολ μπορεί πια να λέει πως μόνο ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον είναι μπροστά του με 11 περισσότερα αλλά τοπίο πιθανό είναι να μπορέσει να τον φτάσει! Εάν το πετύχει μετά από το ρεκόρ με τα 49 γκολ που ξεπέρασε με τη φανέλα της εθνικής τότε θα έχει καταφέρει κάτι που πολλοί προσπάθησαν αλλά απέτυχαν να κάνουν στο πέρασμα του χρόνου!
Κακά τα ψέματα, όσο και αν δεν είναι πια στα 30 του χρόνια ο ίδιος παίκτης που ξεπετάχτηκε το 2002 σε ηλικία 16 ετών και είχε ξετρελάνει κόσμο και παραμένει ωστόσο πολύ σημαντικός και πολύ έμπειρος για να απαρνηθεί κάποιος την χρησιμότητα και τη βοήθεια του μέσα σε ένα παιχνίδι.
Πίσω από τον Σίρερ δεν υπάρχει κανείς άλλος από τότε που δημιουργήθηκε η Premier league το 1992 που να έχει σημειώσει περισσότερα γκολ από αυτόν! Και κανείς δεν συνυπολογίζει πόσες ασίστ έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια. Πιθανότατα οι μέρες που ζούσε μέσα στη μεγάλη περιοχή και μπορούσε να σκοράρει εύκολα πέρασαν αλλά σε έναν περιφερειακό ρόλο πίσω από έναν κινητικό φορ θα είναι πάντα χρήσιμος! Στη νίκη εναντίον της Σουόνσι ο Φαν Χάαλ έκανε μια κίνηση που πιθανώς έπρεπε να χρησιμοποιήσει πολύ νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Δηλαδή έβαλε τον Ρούνει με τον Μαρσιάλ πολύ κοντά με εντολή να πατάνε και οι δύο στην περιοχή.
Αυτή η  απόσταση των 10 μέτρων μεταξύ τους έκανε πολύ πιο διαφορετική την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο! Και σε ένα τέτοιο παιχνίδι πάντα τη διαφορά θα κάνει η κλάση και το πως μπορεί να λειτουργήσει ο έμπειρος παίκτης όταν τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν! Όπως και στην εθνική ομάδα της Αγγλίας ο Ρούνει θα παραμείνει αναντικατάστατος και για το Euro αφού μόλις τα πράγματα ζορίζουν ελάχιστοι  είναι αυτοί που παίρνουν την ευθύνη στους ώμους τους,  ακόμα και στην κακή τους μέρα! Και παρά την οποία γκρίνια υπάρχει στο πρόσωπο του,  η αλήθεια είναι πως υπήρξε  ο πιο ποιοτικός Άγγλος ποδοσφαιριστής των τελευταίων ετών και μάλιστα χωρίς σε πολλές περιπτώσεις να έχει γύρω του τις βοήθειες και τα στηρίγματα που άλλοι  στο πρόσφατο ή απώτερο παρελθόν πάντα έβρισκαν.

Πηγή: England365.gr

Καλάθια αγάπης από την Basket League!!


Καλάθια αγάπης από την Basket League

Οι 1.943 πόντοι που σημειώθηκαν στους αγώνες των δύο τελευταίων αγωνιστικών της Basket League θα μετατραπούν σε ευρώ και θα δοθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ιδιαίτερα παραγωγικές ήταν οι ομάδες της Basket League στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και πέρα από το θέαμα κερδισμένος είναι και ένας ιερός σκοπός. Οι 1.943 πόντοι που σημειώθηκαν σε ενδέκατη και δωδέκατη αγωνιστική θα μετατραπούν σε ευρώ και θα δοθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Οι ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ σκόραραν 1.943 πόντους στην 11η και στην 12η αγωνιστική και συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να υποστηριχθεί ένας ιερός σκοπός.

Το σύνολο των πόντων της 11ης και 12ης αγωνιστικής θα μετατραπούν στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΕΣΑΚΕ «Καλάθια Αγάπης» σε ευρώ για να ενισχυθεί το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί η «Κιβωτός του Κόσμου», που δραστηριοποιείται στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» συγκεντρώνει σήμερα περίπου τα 400 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών σχηματίζοντας έτσι μια κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης, που ανθεί και μεγαλουργεί στο κέντρο της Αθήνας.

Επιπροσθέτως, σε ένα δεύτερο χώρο από το 2008 λειτουργεί ξενώνας δυναμικότητας 40 κλινών για τις άστεγες και κακοποιημένες μητέρες με τα παιδιά τους, επειδή προέκυψε μεγάλη ανάγκη για τη στέγαση αυτού του πληθυσμού που δεν είχε που την κεφαλή κλίναι. Επίσης, επί καθημερινής βάσης κι επί σειρά ετών η «Κιβωτός του Κόσμου» προσφέρει φαγητό σε 1.300 άτομα, ως επί το πλείστον άγαμες και άστεγες μητέρες με τα παιδιά τους.

Ακόμα, από το Νοέμβριο του 2012 σε τριώροφο κτίριο στον Πειραιά λειτουργεί ξενώνας – σπίτι για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών δυναμικότητας 40 κλινών και ξεκίνησε η διανομή τροφίμων μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο της «Κιβωτού του Κόσμου», που εξυπηρετεί 150 οικογένειες.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Με την Κιέβο θα πρέπει να τα βρει ο ΠΑΟ για Εμποκού!!


Με την Κιέβο θα πρέπει να τα βρει ο ΠΑΟ για Εμποκού

Ο 23χρονος που έχει κινήσει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού αγωνίζεται ως δανεικός στην Κιέβο από την Στανταρ Λιέγης.

To όνομα του Πολ-Ζοσέ Εμποκού έχει πέσει στο τραπέζι για τον Παναθηναϊκό και είναι μια περίπτωση που εξετάζεται αν και μέχρι στιγμής δεν οι πράσινοι δεν έχουν προσεγγίσει την Σταντάρ Λιέγης στην οποία ανήκει ο παίκτης.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται φέτος ως δανεικός στην Κιέβο , αλλά το γεγονός ότι δεν έχει πολλές συμμετοχές (μόλις 5) κάνει πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Οι Βέλγοι από την πλευρά τους, έχουν μάθει για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού δεν θα είχαν πρόβλημα να τον παραχωρήσουν αλλά όποια ομάδα τον θέλει θα πρέπει πρώτα να μιλήσει με τους Ιταλούς οι οποίοι διατηρούν οψιόν αγοράς.

Ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του Εμποκού δείχνει πάντως ότι δεν είναι στις πρώτες επιλογές της ομάδας και αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει τελικά να κάνει την κίνηση του, λογικά θα μπορέσει να τον αποκτήσει.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε και πάλι ως δανεικός σε ομάδα της Serie A και συγκεκριμένα στην Κάλιαρι, έχοντας σε 16 εμφανίσεις 3 γκολ, αλλά τελικά δεν αποκτήθηκε από τον ιταλικό σύλλογο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μιχάλης Κακιούζης: Ένας πανέξυπνος τρελός!


Μιχάλης Κακιούζης: Ένας πανέξυπνος τρελός

Ο Μιχάλης Κακιούζης ανακοίνωσε το αντίο του στα γήπεδα και το sport-fm.gr αποχαιρετά τον άνθρωπο που στιγμάτισε το ελληνικό μπάσκετ για περίπου 20 χρόνια και στον οποίο ανήκει η πιο «τρελή» προφητεία.

Ένα ακόμη λαμπρό στέλεχος της εκλεκτής εκείνης παρέας που χάρισε τις τελευταίες (μέχρι τις επόμενες, ελπίζουμε) μεγάλες στιγμές στην Εθνική ήρθε η ώρα να ξαποστάσει. Ο Μιχάλης Κακιούζης, πλήρης αγωνιστικών ημερών, τίτλων και διακρίσεων, σε προσωπικό κι ομαδικό επίπεδο, ανακοίνωσε πως έφτασε το τέλος…

inner

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ακόμη τις πρώτες εικόνες από εκείνον, κυρίως μέσα από την απίθανη φουρνιά Εφήβων που το 1995 γέμισε το ΟΑΚΑ και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου νικώντας στη διαδρομή τις ΗΠΑ των ανερχόμενων τότε Κάρτερ, Μάρμπερι και Λάνγκντον. Ένας ψιλόλιγνος πιτσιρικάς, με εξυπνάδα ή… πονηριά που δεν ταίριαζε με το νεαρό της ηλικίας του, εξαιρετικές τοποθετήσεις κοντά στο καλάθι που τον έκαναν μετρ του επιθετικού ριμπάουντ κι ένα ανορθόδοξο πλην όμως άκρως αποτελεσματικό στυλ εκτέλεσης σουτ που τον έκανε ακόμη πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο από την αντίπαλη άμυνα.

inner

Στην περίπτωσή του, οι υποσχέσεις που άφησε ως ταλέντο εκπληρώθηκαν στο ακέραιο… και βάλε! Η προαγωγή από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας στην αγαπημένη του ΑΕΚ ήρθε (παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ του Πανιωνίου) στο κατάλληλο τάιμινγκ και με ευλογημένη συγκυρία την προσπάθεια της τότε αναδομημένης «βασίλισσας» να επενδύσει στη νέα γενιά. Μαζί με τον Χατζή ανέλαβαν εξ αρχής ηγετικά καθήκοντα και οδήγησαν την ΑΕΚ σε τίτλους μετά από μια παρατεταμένη περίοδο πέτρινων χρόνων.

inner

Μετά από ένα πρωτάθλημα, ένα Σαπόρτα και δύο Κύπελλα, έπεσε κι αυτός (όπως κι αρκετοί άλλοι συμπαίκτες του) θύμα του… ξενερώματος του Γιάννη Φιλίππου και πήρε το δρόμο της ξενιτιάς επιβεβαιώνοντας, με την πορεία του σε Σιένα, Μπαρτσελόνα και Εφές (με τις οποίες κατέκτησε τίτλους) στους «κιτρινόμαυρους» τι είχαν και τι έχασαν…

inner

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του, όπως ακριβώς και η ανακοίνωση του «αντίο» του με μια εξαιρετικά καλογραμμένη ανακοίνωση που δεν έχει να ζηλέψει πολλά από εκείνη που θα έγραψε ένα ολόκληρο επιτελείο για τον Κόμπι Μπράιαντ, είχαν πάντα ενδιαφέρον. Απέφευγε τα τετριμμένα, έλεγε ό,τι ακριβώς σκεφτόταν κι έδινε τίτλους στους δημοσιογράφους και τροφή για σχόλια. Το καλοκαίρι του 2005 ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του, όταν λίγο πριν το ταξίδι της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ είχε θέσει στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Τον είπαν από τρελό μέχρι αιθεροβάμονα, αλλά αποδείχτηκε απλώς… προφητικός. Και θαρρείς ως ανταμοιβή από τη μοίρα, ήταν αυτός που παρέλαβε από τα χέρια του Γιώργου Βασιλακόπουλου το «ιερό δισκοπότηρο» υπογράφοντας στο Βελιγράδι την επιστροφή της Ελλάδας στην κορυφή μετά από 18 χρόνια.

inner

Για να μην βρεθεί κανείς να μιλήσει για πυροτέχνημα, η δεύτερη θέση στον κόσμο το 2006, με ιστορικό θρίαμβο στον ημιτελικό απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά και η τέταρτη θέση ένα χρόνο μετά στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, όπου οι οικοδεσπότες χρειάστηκαν πολλά γκρίζα δεκανίκια για να εκθρονίσουν τη «γαλανόλευκη», ήταν οι καλύτερες απαντήσεις.

inner

Η ευστροφία στο παιχνίδι του κι όχι τα αθλητικά του προσόντα, που ουδέποτε ήταν το βασικό του όπλο, του επέτρεψαν να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια, αλλά και να είναι καθ’ όλα χρήσιμος σε διάφορες ομάδες οδεύοντας στη δύση της καριέρας του. Και σαν να μην έφταναν όσα θαύματα έκανε στην καριέρα του, με Εθνικές, ΑΕΚ κι όχι μόνον, ήρθε ένα ακόμη, το τελευταίο, με τον Φάρο, που συνεχίζει αήττητος να οδεύει ολοταχώς προς την άνοδο και ήδη έχει κλείσει μια θέση στον τελικό Κυπέλλου.

inner

Από τα παρκέ θα λείψει. Όχι όμως κι από το μπάσκετ, το οποίο θα συνεχίσει να υπηρετεί από άλλο πόστο. Η εμπειρία, οι γνώσεις και η ευστροφία του, άλλωστε, είναι απόλυτα χρήσιμες για εκείνους που ακολουθούν το δικό του δρόμο. Γιατί ο Μιχάλης Κακιούζης αποτελεί έναν φάρο για τους νεότερους...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με τους… ίδιους στα Χανιά ο Ατρόμητος!!


Με τους… ίδιους στα Χανιά ο Ατρόμητος

Ξεκούραστος και με την ίδια… 19άδα που δηλώθηκε στο αναβληθέν ματς με τον Λεβαδειακό θα ταξιδέψει στα Χανιά ο Ατρόμητος για το ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά. Δανεικός στον Αχαρναϊκό ο Παπασπύρος.

Χωρίς εκπλήξεις θα παραταχθεί στα Χανιά ο Ατρόμητος για το ματς των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Πλατανιά.

Οι Περιστεριώτες θα ταξιδέψουν... ξεκούραστοι μετά την αναβολή του ματς με τον Λεβαδειακό, έχοντας όμως υποστεί κάποια ταλαιπωρία λόγω της κακοκαιρίας και των συνεχόμενων ταξιδιών.

Η αποστολή που επέλεξε ο Τραϊανός Δέλλας για το ματς αποτελείται από τους: Γκορμπούνοφ, Μπάρκα, Κούρο, Μπίτολο, Κοντοέ, Λαζαρίδη, Φυτανίδη, Γκαρσία, Μπάλλα, Λημνιό, Μπαστακό, Γοδόι, Ουσέρο, Μπρίτο, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο, Λε Ταλέκ, Ούμπιντες και Θεολόγου.

Ο Παπασπύρος στον Αχαρναϊκό


Πέρα απ’ τα αγωνιστικά, ο Ατρόμητος ανακοίνωσε τον δανεισμό του Σπύρου Παπασπύρου στον Αχαρναϊκό για το υπόλοιπο της σεζόν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο απαραίτητος Τουρέ!!


Ο απαραίτητος Τουρέ!

Ο Γιάγια Τουρέ έβαλε σε ακόμη ένα παιχνίδι τη… σφραγίδα του, δικαιώνοντας όσους θεωρούν την παρουσία του στη Μάντσεστερ Σίτι- αν και έχει πατήσει τα 32 του χρόνια- καθοριστική! Το λένε άλλωστε και οι αριθμοί! Το england365.gr έχει το θέμα…  
Το πόσο σημαντικός είναι ο Γιάγια Τουρέ για τη Μάντσεστερ Σίτι φάνηκε πρόσφατα. Ήταν αυτός που χάραξε, με προσωπικό του γκολ ,το δρόμο για την επική ανατροπή σε βάρος της Γουότφορντ, η οποία διατήρησε την ομάδα του σε απόσταση βολής από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Και να ήταν μόνο αυτό…
Οι Άγγλοι βρήκαν, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία να… ξεψαχνίσουν τις επιδόσεις των «πολιτών» με και χωρίς τον πολύπειρο μέσο! Το αποτέλεσμα έδειξε ένα και μόνο πράγμα! Ο Γιάγια Τουρέ είναι τρομερά απαραίτητος για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι!
Φαίνεται, άλλωστε, και από το ποσοστό νικών του συλλόγου του Μάντσεστερ όταν τον έχει στην ενδεκάδα του. 66.3%, έναντι 51.7% όταν ο Τουρέ δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί! Ακόμη και ο αριθμός τερμάτων που σημειώνουν οι «πολίτες» επηρεάζεται από τον υψηλόσωμο άσο. Παρουσία εκείνου επιτυγχάνονται 2.2 γκολ ανά αγώνα, δίχως «πέφτουν» στα 1.8!
Μια από τα ίδια και στην συγκομιδή βαθμών! Με τον Τουρέ στο χορτάρι η Σίτι παίρνει 2.1 βαθμούς ανά ματς, ενώ χωρίς αυτόν ο μέσος όρος πέφτει στο 1.9!
Η Σίτι με και χωρίς τον Ιβοριανό μέσο:

Με τον Τουρέ
Χωρίς τον Τουρέ
Αγώνες
181
29
Ποσοστό νικών
66.3%
51.7%
Γκολ ανά αγώνα
2.2
1.8
Βαθμοί ανά αγώνα
2.1
1.9
Και όχι μόνο αυτό! Οι υπολογισμοί ανάμεσα στα γκολ και τις εμφανίσεις του, δείχνουν μέσο όρο τερμάτων 0.31 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, αριθμός που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση με τους πιο αποτελεσματικούς μέσους του πρωταθλήματος. Ακριβώς ίδιος μέσος όρος  και για τον Ρομπέρ Πιρές, ο οποίος μεσουράνησε με τη φανέλα της Άρσεναλ, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο Φρανκ Λάμπαρντ με μέσο όρο 0.29 γκολ ανά παιχνίδι!

Τουρέ          
Πιρές
Λάμπαρντ
Συμμετοχές
181
56
0.31
Γκολ
198
62
0.31
Μ.Ο. τερμάτων
609
117
0.29


Πηγή: england365.gr

Ο Ολυμπιακός μοίρασε χαρά και ΕΛΠΙΔΑ!!


Ο Ολυμπιακός μοίρασε χαρά και ΕΛΠΙΔΑ

Το «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο Ελπίδα» επισκέφτηκε για 7η χρονιά ο Ολυμπιακός, δίνοντας πολλή χαρά στους μικρούς μαχητές της ζωής.

Το ογκολογικό κέντρο του «Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο Ελπίδα» επισκέφτηκαν για 7η συνεχόμενη χρονιά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, το προπονητικό επιτελείο της ομάδας και φυσικά οι ποδοσφαιριστές.

Η κ. Μαριάνα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε προσωπικά τον πρόεδρο των Πειραιωτών και στη συνέχεια την ομάδα που δεν ξεχνούν τα συγκεκριμένα παιδιά, αφού μπορούν να τους προσφέρουν μεγάλη χαρά και να συνεχίσουν τη μάχη τους.

Ο κ. Μαρινάκης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη για την προσφορά του συγκεκριμένου κέντρου και την βοήθεια που δίνει στους μικρούς μαχητές της ζωής,

Ο Κριστιάν Καρεμπέ, με τη σειρά του, τόνισε ότι «εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, που ζούμε σε έναν χώρο με λάμψη, χρειάζεται να ερχόμαστε κοντά σε τέτοιες σκληρές εικόνες για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που υπάρχουν για σωστή συμπεριφορά και στάση απέναντι στον συνάνθρωπο».

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαλαν πολλές φωτογραφίες με τα παιδάκια, μοίρασαν αυτόγραφα και τους έδωσαν πολλά δώρα, κάτι που τα έκανε όλα πολύ χαρούμενα, καθώς είδαν τα αγαπημένα τους ινδάλματα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος απ’ τον Ηρακλή, γυρίζει Κύπρο ο Καρλίτος!!


Τέλος απ’ τον Ηρακλή, γυρίζει Κύπρο ο Καρλίτος

Οριστικά παρελθόν απ’ τον Ηρακλή αποτελεί ο Καρλίτος, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο για τη συνέχεια της καριέρας του, όπου θα φορέσει την φανέλα της Ομόνοιας.

Τη λύση της συνεργασίας με τον Καρλίτος ανακοίνωσε ο Ηρακλής, έξι μήνες μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.
Ο Αφρικανός ακραίος θα επιστρέψει στην Κύπρο –οπού αγωνιζόταν για τέσσερα χρόνια πριν κλείσει στον Ηρακλή- για το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς ανακοινώθηκε απ’ την Ομόνοια.

Η ανακοίνωση του Ηρακλή:


«Η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον διεθνή με το Πράσινο Ακρωτήρι ακραίο αμυντικό της ομάδας μας, Καρλίτος Σοάρες Ταβάρες.

Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα του Ηρακλή και του ευχόμαστε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας του
».

Η ανακοίνωση της Ομόνοιας:
«Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει την καταρχήν συμφωνία με τον 30χρονο ακραίο αμυντικό από το Πράσινο Ακρωτήρι, Κάρλος Εμάνουελ Σοάρες Ταβάρες, γνωστός ως Καρλίτος».

Ημέρα… ευχαριστιών στον Πανιώνιο!


Ημέρα… ευχαριστιών στον Πανιώνιο

Λίγη ώρα μετά την ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον Ολιβιέ Μπουμάλ ο Πανιώνιος ευχαρίστησε και τον κόσμο του για την παρουσία του στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Ημέρα… ευχαριστιών φαίνεται πως είναι στον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» αφού ευχαρίστησαν τον Ολιβιέ Μπουμάλ, εξέδωσαν ανακοίνωση και για τον κόσμο που στήριξε την ομάδα στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ, εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες στον φίλαθλο κόσμο και ειδικά στους «Πάνθηρες», για την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Η συμπαράστασή τους στις προσπάθειες των προπονητών και των ποδοσφαιριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος αυτού, απέδειξε ότι στο στάδιο της Νέας Σμύρνης, κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας μετατρέπεται σε γιορτή.

Ευελπιστούμε πως στο άμεσο μέλλον, ακόμα περισσότερα μέλη της ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ θα βρεθούν στις εξέδρες του σταδίου της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να στηριχθούν τόσο οι προσπάθειες της διοίκησης για την εξυγίανση της ομάδας και την επαναφορά της στο επίπεδο που της αρμόζει, όσο και οι προσπάθειες των προπονητών και των ποδοσφαιριστών για την κατάκτηση της καλύτερης δυνατής θέσης στον βαθμολογικό πίνακα
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συγκινητικό αντίο Κακιούζη στα γήπεδα!!


Συγκινητικό αντίο Κακιούζη στα γήπεδα!

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση, ο Μ.Κακιούζης ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν αποσύρεται από την ενεργό δράση,αλλά θα μείνει κοντά στο άθλημα.Οι στιγμές που ξεχωρίζει στην καριέρα του.

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες της τελευταίας 20ετίας αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ο Μιχάλης Κακιούζης ανακοίνωσε πως με τη λήξη της περιόδου θα γράψει τον επίλογο στη διαδρομή του ως αθλητής, αλλά θα παραμείνει κοντά στο μπάσκετ.

Ο αρχηγός της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και τη δεύτερη θέση του Μουντομπάσκετ του 2006, με μια συναισθηματικά φορτισμένη και εξαιρετικά καλογραμμένη ανακοίνωση έκανε γνωστή την απόφασή του. Με αυτή ξεχωρίζει τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στην ομάδα της καρδιάς του, την ΑΕΚ, αλλά και στο τελευταίο κεφάλαιο της πορείας του, που είναι φέτος ο Φάρος Κερατσινίου.

Στη σπουδαία καριέρα του ο Κακιούζης αγωνίστηκε κατά σειρά σε Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, ΑΕΚ, Σιένα, Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη, Εφές, Άρη, Βιλερμπάν, Κρεμόνα, Ρόμα, Βακαλό, ΑΕΚ Λάρνακας, Νέα Κηφισιά, ΑΠΟΕΛ και από φέτος στον Φάρο.

Υπηρέτησε τις εθνικές ομάδες από το 1992 μέχρι το 2007 (116 εμφανίσεις και 798 πόντους με το εθνόσημο) έχοντας μεταξύ των κορυφαίων στιγμών και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Εφήβων το 1995 κι ένα Πανευρωπαϊκό Παίδων το 1993. Με την ΑΕΚ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και το Σαπόρτα, ενώ στέφθηκε ακόμη πρωταθλητής σε Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία και Κύπρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μιχάλη Κακιούζη:

«Φεύγω…»

«"Αυτός που έχει τη συνήθεια να ταξιδεύει, ξέρει να φτάνει πάντα τη στιγμή που πρέπει να φύγει".

21 χρόνια επαγγελματικής διαδρομής. Έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών ανακοινώνω, ότι έφτασε η στιγμή ν’ αποχωρήσω. Φεύγω στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου από τη μάχιμη δραστηριότητα ως αθλητής. Διότι στη μάχιμη δραστηριότητα από άλλο πόστο θα παραμείνω. Αυτό επιβάλλει μια ανώτερη εσωτερική ανάγκη. Αυτό υπαγορεύει η φυσική νομοτέλεια της ζωής.

21 χρόνια επαγγελματικής διαδρομής, ή περισσότερα από 30 αν συνυπολογίσει κανείς τη στιγμή, που βρέθηκα με μια μπάλα στα χέρια όντας αθλητής στα Τμήματα Υποδομής του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια, έδωσα και την ψυχή μου. Σε ένα μεγάλο ταξίδι, που είχε κυρίως μπουνάτσες, αλλά και φουρτούνες. Που είχε τίτλους. Που είχε και ατυχίες.

Εκτιμώ, ότι ο Φάρος αποτελεί και σημειολογικά για μένα το τελευταίο λιμάνι της καριέρας μου. Το πρώτο, στην ΑΕΚ της καρδιάς μου, σαν να ήταν χθες. Τότε, που μου έπεσε το τηλέφωνο από τα χέρια. Καλοκαίρι του 1994. Ο κυρ-Χρήστος (ο πατέρας μου) με έπαιρνε από καρτοτηλέφωνο στην οδό Τρυπιά για να μου «ανακοινώσει» ότι έκλεισα στη «Βασίλισσα». Εγώ σπίτι. Δεν άντεξα. Έκλαψα. Από χαρά. Στην ΑΕΚ έκλαψα και στη συνέχεια. Βίωσα και προδοσία και πίκρα. Τα άφησα όμως πίσω. Οικογένειά μου είναι. Το «3-2» επί του Ολυμπιακού. Βαρκελώνη. Λωζάννη. Αλησμόνητα.

Ένιωσα την πρώτη μεγάλη ικανοποίηση ανεβαίνοντας στο ψηλότερο βάθρο του Κόσμου με την Εθνική Εφήβων, το 1995, όταν αμούστακα παιδιά ακόμα νιώσαμε ανατριχίλα από χιλιάδες κόσμου στο ΟΑΚΑ. Όταν ως αρχηγός της Εθνικής σήκωσα το 2005 το τιμημένο, στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου ένιωσα την απόλυτη ικανοποίηση, όταν έβαλα και το δικό μου λιθαράκι μαζί με τους συμπαίκτες μου ώστε να διατηρηθεί η «επίσημη αγαπημένη» στο υψηλότερο επίπεδο.

Ένιωσα ικανοποίηση και το 2006 στη Σαϊτάμα στη νίκη σαν παγκόσμιος τίτλος επί των ΗΠΑ, αλλά και ανείπωτη στενοχώρια μετά την ήττα στον Τελικό με Ισπανία.

Καθεμιά ομάδα απ’ όσες αγωνίστηκα, σε Ελλάδα ή εξωτερικό, ήταν για μένα σημαντική, και είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω όλους όσοι μου έδωσαν την ευκαιρία να προσφέρω.

Υπήρξαν και άνθρωποι τους οποίους στενοχώρησα, με πράξεις ή λόγια μου. Είναι εγωιστικό, αλλά ζητώ να με συγχωρέσουν ή κατανοήσουν.

Ευχαριστώ τους προπονητές, που συνέβαλαν στην αγωνιστική μου ανέλιξη. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου. Ευχαριστώ τους φιλάθλους, που με στήριξαν σε όλη αυτή τη διαδρομή. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι τις περισσότερες φορές υπήρξαν γενναιόδωροι μαζί μου. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την στήριξη διαρκείας. Ευχαριστώ και τον Θεό, διότι με αξίωσε να είμαι γερός και μου έδωσε απλόχερα όλες αυτές τις χαρές, αλλά κυρίως επειδή τα παιδιά μου με είδαν να αγωνίζομαι.

Ένα άλλο ταξίδι στον μαγικό κόσμο του αθλήματος, που όλοι αγαπάμε, θα αρχίσει από το καλοκαίρι του 2016.

Προχωράμε…

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
».

Χωρίς Πλέιστεντ με Άρη η Νεπτούνας!!


Χωρίς Πλέιστεντ με Άρη η Νεπτούνας

Ο Τρεντ Πλέιστεντ δεν προλαβαίνει να ενσωματωθεί εγκαίρως στην αποστολή της Νεπτούνας για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Άρη στην πρεμιέρα του Last 32 του Eurocup.

Δίχως το νέο της απόκτημα, τον Τρεντ Πλέιστεντ, θα αγωνιστεί η Νεπτούνας την Τετάρτη απέναντι στον Άρη στην πρεμιέρα του Last 32 του Eurocup.

Ο 29χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ, που πέρσι έπαιξε στη Λιμόζ ενώ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Αργεντινή, θα φτάσει στη Λιθουανία την Τρίτη και δεν θα προλάβει την αποστολή της ομάδας του που πετά για τη Θεσσαλονίκη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με «Σόφο» στη Βαλένθια ο ΠΑΟΚ!!


Με «Σόφο» στη Βαλένθια ο ΠΑΟΚ

Ο Σχορτσανίτης ξεπέρασε την ίωση και θα ακολουθήσει την αποστολή του ΠΑΟΚ στη Βαλένθια για τον αγώνα του Eurocup. Αμφίβολος ο Βασιλειάδης.

Ενισχυμένος με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στον αγώνα της Τετάρτης με τη Βαλένθια για την πρεμιέρα του Last 32. Ο θηριώδης σέντερ ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, θα συναντήσει την αποστολή στην Αθήνα και θα πετάξει μαζί της για την Ισπανία. Αμφίβολος πάντως παραμένει ο Κώστας Βασιλειάδης, που έχει ενοχλήσεις στο πέλμα.

Ο συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, ανέλυσε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ το παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στις αήττητες «νυχτερίδες» χαρακτηρίζοντάς το πρόκληση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αποκλεισμό από τον Φάρο για το Κύπελλο μιλώντας για πλήγμα για το γόητρο της ομάδας.

«Ξεκινάμε το «Last 32» του Eurocup με το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου απέναντι στη Βαλένθια, την πρωτοπόρο της ACB που είναι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας να μπούμε στο παρκέ με υπερηφάνεια και υψηλό κίνητρο και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται τώρα που το επίπεδο ανεβαίνει. Ειδικά μετά τον αποκλεισμό μας από το κύπελλο, που πλήγωσε το γόητρο μας σε τέτοιο βαθμό, που αν μπορούμε να βάλουμε τις λέξεις στη σωστή σειρά για να περιγράψουμε κάπως το συναίσθημα, μπορούμε να πούμε ότι αφήσαμε μια ζωή σε αυτό το ματς…

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που τελείωσε. Έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και οφείλουμε να συνεχίσουμε παρακάτω και να κοιτάξουμε μπροστά, όπως κάναμε και στο πρωτάθλημα με μία σημαντική εκτός έδρας νίκη.

Η Βαλένθια είναι μία ομάδα που παίζει πολύ ελκυστικό μπάσκετ. Έχει μεγάλο βάθος στην περιφέρεια με τους Μαρτίνεθ, Ντιό και Στέφανσον να δίνουν τον τόνο. Επίσης διαθέτουν και μεγάλη εμπειρία με τον εμβληματικό Σαν Εμετέριο και τον γνώριμό μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Ρομέιν Σάτο. Στην άμυνά τους ασκούν πολύ μεγάλη πίεση στην μπάλα, ανεβάζοντας τον ρυθμό του αγώνα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μεγάλο κομμάτι της δημιουργίας τους αποτελεί το παιχνίδι τους στο transition, όπου με κύριο δημιουργό τον Βίβες που διανύει εξαιρετική χρονιά, εκμεταλλεύονται το ταλέντο των παικτών τους και την ικανότητά τους στο ένας εναντίον ενός.

Σημείο αναφοράς επίσης αποτελεί η ικανότητα που έχουν οι ψηλοί τους στο μακρινό σουτ όπως οι Ντούμπλιεβιτς, Χάμιλτον και Σούρνα, κάτι που τους επιτρέπει να ανοίγουν τους χώρους και να δημιουργούν πολλούς διαδρόμους για το αντίπαλο καλάθι.

Απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Eυρώπη, είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Αυτό θα το καταφέρουμε με καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλές επιλογές στην επίθεση ώστε να διατηρήσουμε τη συνοχή μας και τη συγκέντρωσή μας στις επιστροφές μας. Επίσης στη μάχη του ριμπάουντ θα πρέπει να θυσιάσουμε το κορμί μας με δυνατά “box out” ώστε να μη δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες.

Θέλουμε να τους βάλουμε δύσκολα, θέλουμε να τους βάλουμε να σκεφτούν, ώστε να περιορίσουμε τους χώρους και τους χρόνους που έχουν συνηθίσει να εκτελούν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη φάση αυτή, σ’έναν όμιλο τεσσάρων ομάδων, οι ισοβαθμίες μπορούν να παίξουν ρόλο. Κάθε πόντος είναι σημαντικός. Έτσι πρέπει να παλεύουμε σε κάθε κατοχή σαν να είναι η τελευταία, ιδιαίτερα τη δεδομένη στιγμή που καλούμαστε να αποδείξουμε πράγματα εντός των γραμμών και πάνω από όλα στους εαυτούς μας
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ε, κάποιον θα σακατέψουν!!!


Ε, κάποιον θα σακατέψουν!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στον sport-fm.gr τη συμπεριφορά κάποιων παικτών που προέρχονται από την Ακαδημία του Ολυμπιακού.

• Έχω εκθειάσει επανειλημμένως, τόσο από ραδιοφώνου, όσο και...εγγράφως, τη φετινή παρουσία του Σιώπη στον Πανιώνιο. Σα να λέω δηλαδή ότι κακώς ο Ολυμπιακός τον άφησε ελεύθερο.

• Και μπράβο του Σιώπη, που και χθες εναντίον του Ολυμπιακού «σκίστηκε», όπως είχε κάνει πρέπει να πω και κατά του Παναθηναϊκού και κατά της ΑΕΚ. Κι ήταν τώρα κι ακόμη καλύτερος θα έλεγα! Κάπου είναι και λογικό, και θεμιτό, να θέλει ίσως να δείξει ότι ο Ολυμπιακός έκανε λάθος που δεν τον κράτησε.

• Όμως, δεν είναι καθόλου θεμιτό αυτό που έκανε στον Ιντέγε, στο 85ο λεπτό. Μιλάμε για φοβερά αντιαθλητικό μαρκάρισμα, που κακώς ο διαιτητής Δημητρόπουλος το τιμώρησε με κίτρινη κάρτα, προφανώς επειδή το ματς έληγε και ήταν καθαρό το σκορ. Ήταν ο ορισμός της απευθείας κόκκινης κάρτας κι ήταν το μοναδικό που άξιζε για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του ο Σιώπης. Εν ψυχρώ κτύπημα ψηλά στην κοιλιά του Ιντέγε!!!

• Δεν το καταλαβαίνω πραγματικά τι νόημα είχε. Κι είναι 85ο λεπτό και το σκορ είναι 3-1. Γιατί να πας να ρισκάρεις μία σοβαρή ζημιά σε αντίπαλό σου; Είναι επαγγελματικό αυτό;

• Και τέλος πάντων, τι θα γίνει με τα παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία του Ολυμπιακού κι ο σύλλογος για τον άλφα η, βήτα λόγο δεν τα έχει κρατήσει;

• Ο Βαλεριάνος τις προάλλες στο Απόλλωνας-Ολυμπιακός στο Κύπελλο είχε…ποδοπατήσει τον Ντουρμάζ. Πάλι καλά που δεν του είχε σπάσει κανένα αστράγαλο!

• Έτσι όπως πάμε, κάποιον παίκτη του Ολυμπιακού θα σακατέψουν! Έλεος.

• Παίξτε την μπάλα σας, δώστε τα όλα κατά του Ολυμπιακού, καλά θα κάνετε, δικαίωμά σας είναι, αλλά όχι εις βάρος της σωματικής ακεραιότητας συναδέλφων σας.

• Συγνώμη κιόλας, αλλά εγώ δεν θυμάμαι άλλο τέτοιο φάουλ του Σιώπη στο φετινό πρωτάθλημα…Με τον Ολυμπιακό βρήκε!

• Δηλαδή τα ίδια θα κάνουν κι ο Λισγάρας, ο Λαμπρόπουλος, ο Σοϊλέδης κι ο Ποτουρίδης; Ε, κάποιον θα σακατέψουν!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάνταλος στο ΠΑΣ-Παναθηναϊκός!!


Μάνταλος στο ΠΑΣ-Παναθηναϊκός

Ο Σταύρος Μάνταλος ορίστηκε να διευθύνει τον πρώτο αγώνα των «16» του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό. Γιάχος στο Λεβαδειακός-ΑΕΚ, Καραντώνης στο Καλλονή-ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι διαιτητές της πρώτης αγωνιστικής της τρίτης φάσης του Κυπέλλου:

Τρίτη 5/1
17:15 Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)
19:30 Βέροια-Ηρακλής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Τετάρτη 6/1
15:00 Πλατανιάς-Ατρόμητος: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
17:15 Εργοτέλης-Πανιώνιος: Σπύρος Σελίμος (Λακωνίας)
17:15 Λεβαδειακός-ΑΕΚ: Θανάσης Γιάχος (Χίου)
19:30 Καλλονή-ΠΑΟΚ: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Πέμπτη 7/1
15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)
17:15 Χανιά-Ολυμπιακός: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «ευχαριστώ» του Πανιώνιου σε Μπουμάλ!!


Το «ευχαριστώ» του Πανιώνιου σε Μπουμάλ

Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον Ολιβιέ Μπουμάλ για την προσφορά του στην ομάδα εξέδωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος, όπως και για τη στάση που τήρησε μαζί με τον μάνατζέρ του στο θέμα της μεταγραφής του.

Τον Ολιβιέ Μπουμάλ ευχαριστεί η ΠΑΕ Πανιώνιος για την προσφορά του στην ομάδα, όπως και για τη στάση που τήρησε μαζί με τον μάνατζέρ του στο θέμα της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ, ευχαριστεί τον Ολιβιέ Μπουμάλ, για την συνολική προσφορά του στην ομάδα μας, τον επαγγελματισμό και το ήθος που επέδειξε, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την στάση που κράτησε τόσο ο ίδιος, όσο και ο εκπρόσωπός του, Στράτος Φαφαλιός στο θέμα της μεταγραφής του.

Η πόρτα της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ, θα είναι πάντα ανοικτή, γι αυτούς που δείχνουν έμπρακτα τον σεβασμό τους στον σύλλογό μας και τιμούν τα 125 χρόνια ιστορίας του.

MVP Δεκεμβρίου στην Ευρωλίγκα ο Αγιόν!!


MVP Δεκεμβρίου στην Ευρωλίγκα ο Αγιόν

Ο Γκουστάβο Αγιόν αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στην Ευρωλίγκα για τον τελευταίο μήνα του 2015.

Επιβραβεύτηκε για την παρουσία του με τη Ρεάλ σε μια κρίσιμη περίοδο για την ομάδα ο Γκουστάβο Αγιόν.

Ο Μεξικανός σέντερ αναδείχθηκε MVP του Δεκεμβρίου, καθώς οδήγησε την ομάδα του σε τρεις διαδοχικές νίκες στο φινάλε της πρώτης φάσης οδηγώντας τη στην πρόκριση, αλλά και σε πετυχημένη εκκίνηση στο Top 16 με τη δύσκολη επικράτηση επί της Μπάμπεργκ.

Ο Αγιόν είχε 12,8 πόντους με εντυπωσιακά ποσοστά (20/25 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ, 2,5 κλεψίματα, 1 τάπα και 21,3 στην αξιολόγηση κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Λουίς Ενρίκε καλύτερος προπονητής στον κόσμο!!


Ο Λουίς Ενρίκε καλύτερος προπονητής στον κόσμο

Κορυφαίο προπονητή στον κόσμο για το 2015 ανέδειξε τον Λουίς Ενρίκε, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής ποδοσφαίρου. Δεύτερος ο Γκουαρντιόλα.

Ο καλύτερος προπονητής του 2015 είναι ο Λουίς Ενρίκε, σύμφωνα με τη λίστα που βγάζει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής ποδοσφαίρου.

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα που μέσα στο 2015 έφτασε στην κατάκτηση του τρεμπλ, καθώς επίσης και στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, άφησε στη δεύτερη θέση τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Λουίς Ενρίκε συγκέντρωσε 165 βαθμούς, με τον Γκουαρντιόλα που είχε κερδίσει την πρώτη θέση το 2011, να μαζεύει 86 βαθμούς.

Μάλιστα ο Λουίς Ενρίκε είναι υποψήφιος και για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στην ψηφοφορία της FIFA.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θρίαμβος του Παπαγιάννη και της εξέδρας!!


Θρίαμβος του Παπαγιάννη και της εξέδρας

Το ζεστό χειροκρότημα των φίλων της ΑΕΚ και η λάμψη του πιτσιρικά που όσο πάει αυξάνει είναι σημαντικότερες ειδήσεις ακόμα και από το ίδιο το αποτέλεσμα του ντέρμπι.

Λίγες ώρες μετά το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ πολλά μπορείς να πεις για την εξέλιξη, τους πρωταγωνιστές, την εικόνα της αναμέτρησης. Και να σταθείς κατ’ αρχάς στο γεγονός ότι το ματς δικαιολόγησε τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Είναι τεράστια η ανάγκη του ελληνικού μπάσκετ για ουσιαστικούς ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και η ΑΕΚ – παρά τα τεράστια φετινά της λάθη – μοιάζει να ακολουθεί τα σωστά βήματα.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Αν και εντός του παρκέ μοιάζει να υπερτερεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο άλλος μεγάλος που κάνει τη δική του αντεπίθεση, ο Άρης, η «Ένωση» το φωνάζει όλη τη χρονιά ότι έχει διάθεση να ξοδέψει και άρα – μόλις περιορίσει τις μεταγραφικές αστοχίες της – να συνεχίσει την πορεία της προς τα πάνω. Δεν λέω κορυφή διότι ακόμα αυτή – και μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου – είναι υπόθεση των «αιωνίων».

Στην πορεία της αυτή καλό θα είναι να έχει δίπλα της το κοινό του ντέρμπι και όχι εκείνο του αγώνα με τη Γαλατά. Διότι αν κάποιος μπορεί να βρει μικρές επιμέρους «νίκες» της ομάδας του Ζντοβτς σε αυτήν την ήττα από τον Παναθηναϊκό το χειροκρότημα του κόσμου πριν το φινάλε όταν όλα είχαν κριθεί εις βάρος της γηπεδούχου είναι πραγματικός θρίαμβος. Η αναγνώριση της προσπάθειας από τον κόσμο δίνει περισσότερο κουράγιο και δύναμη σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο – αλλά και διοίκηση – για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Και είναι η ίδια εξέδρα που πριν λίγο καιρό παραλίγο να διαλύσει αυτήν την προσπάθεια με τη συμπεριφορά της μετά από μια άλλη ήττα, στο ίδιο γήπεδο. Η διαφορά είναι μεγαλύτερη από εκείνη της μέρας με τη νύχτα…

Στοχοποιημένος (από τους διαιτητές) ή μη, εύκολος στόχος λόγω της κακής αμυντικής του συμπεριφοράς ή εύκολο θύμα και ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ήταν η «νύχτα» συγκρινόμενος με τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος αρχίζει πια να λάμπει όλο και περισσότερο με την πράσινη φανέλα. Ανέκφραστος κάνει με τεράστια ταχύτητα – αναλογικά με το ύψος του – τη βουτιά στο αντίπαλο καλάθι μετά το πικ και βοηθά τους εξαιρετικούς πασέρ της ομάδας του Τζόρτζεβιτς να τον βγάλουν φάτσα με το καλάθι. Στα 18 και κάτι έχει απίστευτα ποιοτικά τελειώματα άσχετα αν μας αφήνει να το διαπιστώνουμε σπάνια επειδή συνηθίζει να καρφώνει με δύναμη στο αντίπαλο καλάθι και στην άμυνα ναι μεν έχει αργά πόδια – όπως όλοι οι ψηλοί του δικού τους μεγέθους – αλλά παίζει εξαιρετικά στον αέρα: δεν είναι μόνο οι πολλές τάπες είναι και ο ήλιος που κρύβεται από το μπόι του και τα απλωμένα του χέρια που αλλοιώνουν – ακόμα και χωρίς επαφή με την μπάλα – την προσπάθεια του αντίπαλου επιθετικού.

Κι αν είναι μεγάλη υπόθεση μια αψεγάδιαστη πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα για έναν προπονητή που – όπως ο ίδιος έχει δηλώσει – ψάχνει ακόμα ένα κομμάτι για να προσθέσει στο ρόστερ του, η «προσφορά» του Παπαγιάννη (και του Χαραλαμπόπουλου) στο ελληνικό μπάσκετ και η προετοιμασία τους, η καλλιέργεια του σπάνιου ταλέντου τους είναι αληθινός θρίαμβος. Μια «νίκη» ίσως πιο σημαντική από την επικράτηση στο ντέρμπι…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσόρι: «Πάνω από όλα ομαδική δουλειά»


Τσόρι: «Πάνω από όλα ομαδική δουλειά»

Ιδανικό το ποδαρικό στο 2016 για τον Τσόρι, ο οποίος όμως προτάσσει την ομαδική δουλειά στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου.

«Εξαιρετικός τρόπος να αρχίζεις τη χρονιά. Νίκη και γκολ. Πάνω από όλα όμως, ομαδική δουλειά», έγραψε ο Τσόρι Ντομίνγκες στο Instagram για τη νίκη του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη (1-3).


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Alejandro Chori Dominguez (@choridominguezofi) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πόρτα» σε Μίλαν από Γιουνάιτεντ για Φελαϊνί!


«Πόρτα» σε Μίλαν από Γιουνάιτεντ για Φελαϊνί

Πρόταση για το δανεισμό του Μαρουάν Φελαϊνί από τη Γιουνάιτεντ φαίνεται πως κατέθεσε η Μίλαν, που έφαγε «πόρτα» από τους «κόκκινους διαβόλους».

Πρόθεση να κάνει κάτοικο Μιλάνου τον Μαρουάν Φελαϊνί τον προσεχή Ιανουάριο είχε η Μίλαν, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να απορρίπτει την πρόταση των «ροσονέρι».

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η Μίλαν έκανε κρούση προκειμένου να αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον Βέλγο μέσο, αλλά πήρε αρνητική απάντηση, με τη Γιουνάιτεντ να δηλώνει πως θα παραχωρούσε τον παίκτη αν είχε στο τραπέζι μια ικανοποιητική πρόταση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έφυγε» ο Γιώργος Σιδηρόπουλος!!


«Έφυγε» ο Γιώργος Σιδηρόπουλος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ατρόμητου και της ΑΕΚ, Γιώργος Σιδηρόπουλος, έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ατρόμητου και της ΑΕΚ, Γιώργος Σιδηρόπουλος, έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η ανακοίνωση του συλλόγου του Περιστερίου

Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον θάνατο του παλαίμαχου τερματοφύλακα Γιώργου Σιδηρόπουλου σε ηλικία 67 ετών από την επάρατο νόσο.

Ο Γιώργος Σιδηρόπουλος ήρθε στην ομάδα μας την σεζόν 1979-80 και με 32 συμμετοχές κάτω από τα γκολπόστ συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη της ανόδου στην Α’ Εθνική.

Αγωνίστηκε και την επόμενη περίοδο (1980-81) στη μεγάλη κατηγορία πραγματοποιώντας 23 συμμετοχές.

Είχε αγωνιστεί επίσης σε Τρίκαλα, Ελασσόνα, Λάρισα και ΑΕΚ.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Παρασκευή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ελασσόνα, καθώς πρέπει να μεταφερθεί η σορός του από τη Γερμανία της οποίας ήταν μόνιμος κάτοικος.

Στη φωτό ο Γιώργος Σιδηρόπουλος με μια ενδεκάδα της σεζόν 1980-81 αποτελούμενη από τους Παντελίδη, Μαρή, Βακάλη, Ρυμική, Κάπουα, Στ. Μισαηλίδη, Παγκάκη, Αθανασόπουλο, Κότσαλο, Παουνόφσκι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάρντο: «Συνεχίζουμε στο σωστό δρόμο»


Πάρντο: «Συνεχίζουμε στο σωστό δρόμο»

Ο Φελίπε Πάρντο ήταν ο βασικός λόγος της αγωνιστικής ανόδου του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Πανιωνίου και ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το 3-1 και το προσωπικό του γκολ.

«Σπουδαία νίκη της ομάδας. Συνεχίζουμε στο σωστό δρόμο. Ευχαριστώ το Θεό για την ευλογία να αρχίζουμε τη χρονιά με το δεξί πόδι», έγραψε ο Φελίπε Πάρντο στο Instagram για τη νίκη του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη (1-3).

Ο Κολομβιανός εξτρέμ ήταν από τους παίκτες που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάκαμψη της ομάδας του στο δεύτερο μέρος έχοντας ένα γκολ και μια ασίστ.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Felipe Pardo (Oficial) (@felipepardo17) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Δύο προβλήματα για ΑΕΚ!!


Δύο προβλήματα για ΑΕΚ

Μπουονανότε και Άρθο έμειναν εκτός κανονικού προγράμματος της ΑΕΚ τη Δευτέρα και η συμμετοχή τους στον αγώνα Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό την Τετάρτη είναι αμφίβολη.

Η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο να… επαναπαυτεί στις δάφνες της καλής εμφάνισης και της νίκης επί του Πλατανιά (0-3). Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα για τους «16» του Κυπέλλου και πέρα από ένα καλό σκορ, θέλει και μια ρεβάνς για την ήττα της στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο ματς του 2015.

Η μινι-προετοιμασία για το παιχνίδι αυτό άρχισε με προβλήματα. Ο Ντιέγκο Μπουονανότε, που έμεινε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή για τον αγώνα με τον Πλατανιά καθώς ένιωσε ζαλάδες, αισθανόταν μεν καλύτερα αλλά έκανε ατομικό, όπως και ο Θέσαρ Άρθο, που ταλαιπωρείται από μια ελαφρά κάκωση στην ποδοκνημική. Η συμμετοχή αμφοτέρων είναι αμφίβολη και θα κριθεί μετά την προπόνηση της Τρίτης (10:30), όταν και θα ανακοινωθεί η αποστολή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το συγκινητικό «αντίο» του Σουάρες στον ήρωα φυσιοθεραπευτή!!


Το συγκινητικό «αντίο» του Σουάρες στον ήρωα φυσιοθεραπευτή

Ο άνθρωπος που ανέβαλε τη θεραπεία του για καρκίνο, προκειμένου να ετοιμάσει τον Λουίς Σουάρες για το Μουντιάλ του 2014, έφυγε από τη ζωή. Και ο Ουρουγουανός σταρ της Μπαρτσελόνα δεν τον ξέχασε…

Ο Βάλτερ Φερέιρα δεν γνώρισε ούτε φήμη, ούτε πλούτη. Ήταν όμως επί σειρά ετών ένας άοκνος εργάτης στην εθνική ομάδα της Ουρουγουάης και ο Λουίς Σουάρες δεν ξεχνά όσα του πρόσφερε.

Ο άτυχος άνδρας έφυγε χθες από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Την άνοιξε του 2014 είχε συγκινήσει όλο τον αθλητικό κόσμο, όταν έγινε γνωστό πως ανέβαλε μια αναγκαία θεραπεία για την επάρατη νόσο, προκειμένου να κουράρει τον Σουάρες, ο οποίος έδινε μάχη με το χρόνο μετά από μια επέμβαση στο γόνατο για να προλάβει το Μουντιάλ. Με τη φροντίδα του φυσιοθεραπευτή, ο νυν σταρ της Μπαρτσελόνα τα κατάφερε και τότε είχε αφιερώσει ένα γκολ του στον αφανή ήρωα της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η είδηση του θανάτου του Βάλτερ Φερέιρα βύθισε στη θλίψη τον Σουάρες, που ευχαρίστησε τον ηρωικό φυσιοθεραπευτή για τις υπηρεσίες του.

«Σήμερα χάσαμε κάτι παραπάνω από έναν φίλο. Ήταν ένας μαχητής, που μέρα με τη μέρα όχι μόνο πάλευε για τη δική του ζωή, αλλά και για όλους τους άλλους. Ποτέ δεν θα ξεχάσω όσα έκανες για μένα, γιατί μου δίδαξες πολλά στη ζωή. Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να παίξω σε ένα Μουντιάλ. Σε ευχαριστώ για όσα έδωσες στο ποδόσφαιρο και γιατί ήσουν τόσο σπουδαίος άνθρωπος. Ποτέ δεν θα σε ξεχάσω, τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά σου. Αναπαύσου εν ειρήνη», ανέφερε σε μήνυμά του στο Instagram.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «καυτά» μηνύματα του Ρονάλντο με Ρωσίδα καλλονή!! (pics/video)


Τα «καυτά» μηνύματα  του Ρονάλντο με Ρωσίδα καλλονή (pics/video)

Καυτά μηνύματα φαίνεται πως αντάλλαζε συχνά ο Κριστιάνο Ρονάλντο με Ρωσίδα καλλονή, με την Αλένα Αλεξάντροβα να απαντάει ακόμα και με γυμνές φωτογραφίες στα μηνύματα του άσου της Ρεάλ.

Σάλος έχει προκληθεί με τις δηλώσεις της Ρωσίδας χορεύτριας Αλένα Αλεξάντροβα, ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο την φλέρταρε μέσω του instagram, με τον άσο της Ρεάλ να φαίνεται πως δείχνει μια ιδιαίτερη συμπάθεια στις γυναίκες από τη…Ρωσία.

Η Ρωσίδα καλλονή μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας της, ισχυρίζεται ότι αντάλλασσε συχνά μηνύματα με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, που την φλέρταρε έντονα μέσω... texting.

Όπως αποκάλυψε η Αλεξάντροβα, ο Κριστιάνο δεν δίστασε ακόμα και να της δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου του, ενώ εκείνη «απάντησε» στα μηνύματα του άσου της Ρεάλ με γυμνές φωτογραφίες της, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες των μηνυμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις συνομιλίες

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner




*Πηγή: sport-fm.gr*

Πατέρας ο Τσάβι!! (pic)


Πατέρας ο Τσάβι! (pic)

Την ευτυχία της πατρότητας βιώνει ο Τσάβι. Η σύζυγός του, Νούρια, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Ολοκληρώθηκε η ευτυχία του Τσάβι. Η σύζυγος του 35χρονου μέσου, Νούρια, έφερε χθες στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, που θα ονομαστεί Άσια.

Η γέννα έγινε στην Ντόχα, όπου ο επί σειρά ετών αρχηγός της Μπαρτσελόνα συνεχίζει την καριέρα του. Μάλιστα λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της συζύγου του, το ζευγάρι δεν μπόρεσε να μεταβεί στη Βαρκελώνη για τις γιορτές κι έμεινε στο Κατάρ.

Να τους ζήσει!







*Πηγή: sport-fm.gr*