Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Γιουνάιτεντ-Σουόνσι: 5 πράγματα που μάθαμε!!

Ο Paul Wilkes ήταν στο Old Trafford και γράφει για τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Σουόνσι.
Αλλαγές στο σύστημα
Ο Λουίς Φαν Γκααλ έστησε την Γιουνάιτεντ με ένα 4-2-3-1, τον Μαρσιάλ στα αριστέρα, τον Μάτα δεξιά και τον Ερέρα πίσω από τον Γουέιν Ρούνεϊ. Η Σουόνσι έπαιξε 4-3-3 και 4-4-2 σε ρόβμο και ο Ολλανδός απάντησε άμεσα γυρίζοντας το σύστημα σε 3-5-1-1 με τον Ασλεϊ Γιανγκ να πηγαίνει πιο μπροστά για να γίνει μπακ-χαφ και τον Μάτα να οπισθοχωρεί για να γίνει δεκάρι. Το κέντρο και των δύο ομάδων έγινε ρόμβος με τα δεκάρια να έχουν πάνω τους man-to-man. Ο Φαν Χααλ δήλωσε ότι το σύστημα έχει ρίσκο εξαιτίας του κενού στην άμυνα. Η μοναδική απειλή που δημιούργησε στο πρώτο μέρος ήταν τα τρεξίματα του Γιανγκ από δεξιά, με τον Αγγλο εξτρέμ να ξεκλειδώνει την άμυνα των Ουαλών στο δεύτερο μέρος με τη σέντρα στον Μαρσιάλ για το 1-0. Η είσοδος του Μπάροου στο 60’ έκανε τον Αντρέ Αγιού σέντερ φορ και το σύστημα της Σουόνσι 4-2-3-1. Η Γιουνάιτεντ απάντησε γυρίζοντας σε 4-4-1-1 με τον Νταρμιάν να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας.
Ο ρόλος του Σίγκουρντσον
Ο Ισλανδός διεθνής, Γκίλφι Σίγκουρντσον, έπαιξε κάτι ανάμεσα σε number10 και false9 ανάλογα με την κατοχή. Οταν ήαν πιο βαθιά στο diamond ο Μόργκαν Σνάιντερλιν είχε το καθήκον να τον παρατηρεί και όταν πήγαινε πιο μπροστά αυτό ήταν δουλειά του Σμόλινγκ. «Ξεκινήσαμε με ρόμβο, με τον Γκίλφι στην κορυφή αφού έχει την ικανότητα να δημιουργήσει και να σκοράρει» είπε ο υπηρεσιακός τεχνικός των Swans, Αλαν Κέρτις. «Οσον αφορά στα στημένα, είναι σημαντικά στον τρόπο που παίζουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που σκοράραμε, δεν έχει βάλει τα γκολ που έβαλε πέρυσι όμως μπορείς να δεις την ποιότητά του». Ο Σίγκουρντσον δημιούργησε κάποια προβλήματα στον Σνάιντερλιν, όμως δεν κατάφερε να πάει πάνω στον Σμόλινγκ και έδειξε να έχει πρόβλημα με τη δουλειά που του ζητήθηκε να κάνει. Το γκολ που πέτυχε ήρθε όταν είχε μπροστά του επιθετικό και μπορούσε να κάνει κούρσες προς την περιοχή. Ο Μπάροου τον βρήκε ο πρώην άσος της Τότεναμ έπιασε πολύ δυνατή κεφαλιά για το 1-1.
Ο Γιανγκ προσαρμόστηκε στον ρόλο του μπακ

Ο Γιανγκ σίγουρα δεν είναι full-back αλλά ο πρώην μεσοεπιθετικός της Αστον Βίλα έχει βελτιώσει τις αμυντικές του ικανότητες και την αίσθηση της θέσης από τότε που αφίχθη στο Old Trafford. Σαν ένας κανονικός wing-back, ήταν η μεγαλύτερη απειλή της Γιουνάιτεντ προς τον αριστερό μπακ της Σουόνσι, Νιλ Τέιλορ. Δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες στον αγώνα, τις περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη, με όλες να έρχονται από σέντρες. Στο 41’ πέρασε τον Τέιλορ και γύρισε στον Μάτα. Ο Ισπανός δεν μπόρεσε να βάλει δύναμη στο σουτ του και ο Φαμπιάνσκι είχε εύκολη δουλειά. Λίγο μετά, η μπάλα του μέσα στην περιοχή έγινε κεφαλιά του Ρούνεϊ όμως ο keeper της Σουόνσι ήταν και πάλι εκεί. Η ασίστ του ήρθε αμέσως μετά το ημίχρονο και επιβεβαίωσε την επιθετική του παρουσία, με τους Ουαλούς να μπορούν να κάνουν λίγα πράγματα από την πλευρά του. Ο Φαν Χααλ παραδέχθηκε ότι τον αντικατέστησε με τον ΜακΝάιρ επειδή έχει παίξει πολύ τελευταία. Σημάδια ανάκαμψης από τον Ρούνεϊ
Ο Αγγλος επιθετικός δούλεψε πολύ στο ματς και οι κινήσεις του ήταν πολύ έξυπνες ακόμα και όταν οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να τον βρουν. «Πάντα θέλω κίνηση στο πρώτο δοκάρι και δημιούργησε κενό για τον Μαρσιάλ» είπε μετά το ματς ο Λουίς Φαν Χααλ σημειώνοντας τον τρόπο που βοήθησε στο γκολ του Γάλλο επιθετικού. Ο Ρούνεϊ τελικά επιβραβεύτηκε για το ανιδιοτελές παιχνίδι του στο 77’ μετά το γύρισμα του Μαρσιάλ και το εκπληκτικό τακουνάκι. Ηταν το πρώτο γκολ τους τελευταίους δύο μήνες, το οποίο το έβαλε μπροστά από τον Ντένις Λο στο Νο2 της λίστας με τους σκόρερ όλων για την Γιουνάιτεντ. «Πέτυχε ένα φοβερό γκολ με το αριστερό πόδι πίσω από το δεξί του, δεν μπορείς να φανταστείς ένα γκολ σαν κι αυτό» πρόσθεσε ο Ολλανδός τεχνικός.
Η πίεση στον Φαν Χααλ υπάρχει ακόμα
Αν και επικράτησε ένα αίσθημα ανακούφισης μετά την πρώτη νίκη ύστερα από 9 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, το τέλος εύκολα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Οταν ο Ρούνεϊ πέτυχε το γκολ που έμελλε να είναι το καθοριστικό, ο Φαν Χααλ έβγαλε τον Γιανγκ και έβαλε τον ΜακΝάιρ, θα η κατάσταση να είναι διαφορετική αν το σκορ ήταν ακόμα 1-1. Παρά το γκολ του Ρούνεϊ, οι φιλοξενούμενοι άνεβασαν ρυθμό στο τελος και φανέρωσαν τη νευρικότητα της Γιουνάιτεντ μετά τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα. Ο Ασλεϊ Γουίλιαμς τέσταρε τον Ντε Χέα στις καθυστερήσεις και ο τερματοφύλακας, Λούκας Φαμπιάνσκι, βγήκε μπροστά και ήταν άτυχος που δεν σκόραρε με κεφαλιά όντας ολομόναχος. Θα μιλούσαμε για ένα δραματικό φινάλε αν ο Νο1 της Σουόνσι είχε βρει στόχο…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: