Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Έστω για τα playoffs!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr ευχές και... λίγο μπάσκετ!
Πριν χρόνια όταν έμπαινε το 2000 περιμέναμε να δούμε αν οι Ίνκας θα δικαιωθούν, παρέα με το Νοστράδαμο. Τελικά προχθές μπήκε και το 2016 και από ότι φαίνεται πέρα από τον οικονομικό Νοστράδαμο και τα μνημόνια η (ολοκληρωτική) καταστροφή του κόσμου ακόμα δεν ήρθε.
Με την έλευση του νέου έτους, λοιπόν, εύχομαι υγεία, χαρά, άνεση (όσο γίνεται) οικονομική και κάτι πολύ σημαντικό ψυχική ηρεμία σε όλους. Για τον ΑΡΗ νομίζω ότι οι ευχές που μπορούν να υλοποιηθούν είναι τετριμμένες και συγκεκριμένες.
Αν θα μπορούσα με ένα μαγικό ραβδί να αλλάξω κάτι στον τεράστιο αυτό σύλλογο, είναι η εξάλειψη της εσωστρέφειας που με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίρνει πολλές φορές διαστάσεις μή διαχειρίσιμες.
Για το ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι απλά και...αυτονόητα. Σε αυτό τον δρόμο δείχνουν να βαδίζουν, ευελπιστώ ότι όλα και σε οικονομικό, διοικητικό (ΑΜΚ), δικαστικό (εκκαθάριση) επίπεδο θα δρομολογηθεί με τους πρέποντες τρόπους, από την στιγμή που στο αγωνιστικό ο Αναστόπουλος και οι παίκτες κάνουν πολύ καλά ως τώρα την δουλειά τους.
Στο μπάσκετ οι προσδοκίες σίγουρα είναι μεγάλες. Και γιατί η ομάδα μας έδωσε το δικαίωμα να έχουμε απαιτήσεις, αλλά και γιατί η έλευση ενός επενδυτή με οικονομική επιφάνεια γεννά από μόνη της απαιτήσεις.
Στην Ευρώπη η ομάδα ξεπέρασε τον εαυτό της. Στην Ελλάδα αν εξαιρέσεις 1-2 παιχνίδια βρίσκεται εντός των στόχων της με δεδομένο φυσικά ότι χάθηκε το κύπελλο από μία πολύ ανώτερη ομάδα και μάλιστα εκτός έδρας.
Από την στιγμή που διοίκηση και προπονητής έχουν πάρει απόφαση να μην πάρουν παίκτη δεν έχει ουσία να αναπαράγουμε συνεχώς το θέμα και την ανάγκη αντικατάστασης του Τσουπκοβιτς (αν και πλέον λόγος γίνεται για τον Γουότερς όχι γιατί δεν είναι καλός παίκτης, αλλά ενδεχομένως γιατί απαιτούνται διαφορετικά χαρακτηριστικά πλέι-μέικερ στον φετινό ΑΡΗ.
Σε κάθε περίπτωση όμως μιας που ευχές κάνουμε, αφού δεν πήρες τώρα παίκτη, παρ' τον για τα πλέι-οφ! Και ίσως εκεί να μπορέσεις να κάνεις κάτι παραπάνω από την συμμετοχή στην τετράδα που φαίνεται να είναι εξασφαλισμένη εύκολα ή δύσκολα. Αν και δεν θα ήταν άσχημα να ενισχυθεί η ομάδα και στο Eurocup...
ΥΓ1. Για το τμήμα βόλεϊ και το εξωφρενικό μπάτζετ θα περιμένω πρώτα τις χορηγίες από το... Κατάρ. Αν και Πρόεδρε θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι με τα λόγια... τζίφρα δεν βάζεις. Αν και μάλλον εκμεταλλεύτηκαν την πίεση του χρόνου και την ανάγκη για να βγουν τα δελτία για να σου φέρουν μπάτζετ που δεν έχει ούτε η πρώτη Κηφισιά...
ΥΓ2. Μη νομίζετε ότι ξέχασα τα μηνύματα που έλαβα μετά τον ημιτελικό του ΑΡΗ και ΠΡΙΝ το ματς του ιστορικού Φάρου Κερατσινίου. Φυσικά μετά το στραπάτσο στο Κερατσίνι υπήρξε μία σιγή ασυρμάτου και ξαφνικά σήμερα που ο μπαμπάς αναστήθηκε από τον Χάρη, να τα πάλι τα παιδιά. Δεν πειράζει μέρες που είναι όλοι κάνουν δώρα. Ο ΑΡΗΣ έκανε στον Χάρη και ο Χάρης στον μπαμπά. Απλά όταν ο Χάρης χρειαστεί κάτι, κάπου, κάποτε από τον ΑΡΗ, καλό θα είναι η μνήμη να είναι ενεργή...
ΥΓ3. Η φωτό είναι ο τρόπος που επέλεξε η ΚΑΕ ΑΡΗΣ να παρουσιάσει την πρώτη νίκη -κόντρα στο Ρέθυμνο-για το 2016. Ελπίζω να ακολουθήσουν και ανάλογα καρφώματα ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: