Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Εισήγηση-σοκ για πρόστιμο-μαμούθ σε ΠΑΟ και κλείσιμο της 13!!


Εισήγηση-σοκ για πρόστιμο-μαμούθ σε ΠΑΟ και κλείσιμο της 13!

Οι «πράσινοι» απειλούνται με ακόμα βαρύτερη τιμωρία! Αυτή τη φορά από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Έπειτα από την εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό -και η οποία παρέμεινε σε δεύτερο βαθμό- λόγω της μη διεξαγωγής του ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» απειλούνται με ακόμα βαρύτερη τιμωρία! Αυτή τη φορά από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Σε αυτή την εκτίμηση οδηγεί η γνωμοδότηση της ΔΕΑΒ που θα τεθεί προς έγκριση αύριο από την (11μελή) ολομέλειά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας είναι να επιβληθεί ένα (επιπλέον) τεράστιο πρόστιμο στον Παναθηναϊκό (πέρα δηλαδή από τα 190.000 ευρώ που αποφάσισαν τα όργανα της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης) και παράλληλα να κλείσουν οι θύρες 13 και 14 της Λεωφόρου μέχρι το τέλος της σεζόν!

Αν η ολομέλεια της ΔΕΑΒ εγκρίνει αύριο τη συγκεκριμένη εισήγηση-σοκ, τότε αυτή θα προωθηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού και εκείνος είτε θα τη συνυπογράψει, είτε θα υιοθετήσει ένα μέρος της. Αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται από τη (νέα) αθλητική νομοθεσία.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα παραστεί στη διαδικασία, θα προβάλλει τα επιχειρήματά της στα μέλη της ΔΕΑΒ και θα επιχειρήσει να ανατρέψει την πρόταση για πρόστιμο-μαμούθ και κλείσιμο της θύρας 13.

Ο ΠΑΟ θα εκφράσει τη θέση ότι δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση ένα τέτοιο μπαράζ εξοντωτικών τιμωριών, που –όπως δήλωσαν επισήμως οι «πράσινοι»- παραπέμπουν σε «σχέδιο εξόντωσης του συλλόγου», για μία φωτοβολίδα που έπεσε στο πόδι του Φινμπόγκασον δίχως να τον τραυματίσει και η οποία ήταν η αφορμή ώστε ο διαιτητής Παππάς να αποφασίσει να μην ξεκινήσει ποτέ το ντέρμπι.

Η απροσδόκητη απόφαση Κοντονή να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ με πρόστιμο 40.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών του έπειτα από τη λήξη του παιχνιδιού με την Ντόρτμουντ στην Τούμπα, παρότι η UEFA του είχε ήδη «ρίξει» 70.000, δημιουργεί εύλογους συνειρμούς σχετικά με την αντιμετώπιση που θα έχει από τον υφυπουργό και ο Παναθηναϊκός. Από πολλούς αυτή η εν λόγω τιμωρία από τον Σταύρο Κοντονή ερμηνεύτηκε ως προμήνυμα και πρόκριμα και για την ποινή στον ΠΑΟ.

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που οδηγεί πλέον στα «κάγκελα» τους «πράσινους». Αναμένεται λοιπόν τσουνάμι αντιδράσεων από τον επίσημο Παναθηναϊκό και τον κόσμο του απέναντι στη συνεχιζόμενη στοχοποίηση που -όπως θεωρούν- υφίστανται από το σύστημα που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ώρα που η πολιτεία δεν παρεμβαίνει για να πατάξει τη διαφθορά και να επιβάλλει τη νομιμότητα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: