Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ο απαραίτητος Τουρέ!!


Ο απαραίτητος Τουρέ!

Ο Γιάγια Τουρέ έβαλε σε ακόμη ένα παιχνίδι τη… σφραγίδα του, δικαιώνοντας όσους θεωρούν την παρουσία του στη Μάντσεστερ Σίτι- αν και έχει πατήσει τα 32 του χρόνια- καθοριστική! Το λένε άλλωστε και οι αριθμοί! Το england365.gr έχει το θέμα…  
Το πόσο σημαντικός είναι ο Γιάγια Τουρέ για τη Μάντσεστερ Σίτι φάνηκε πρόσφατα. Ήταν αυτός που χάραξε, με προσωπικό του γκολ ,το δρόμο για την επική ανατροπή σε βάρος της Γουότφορντ, η οποία διατήρησε την ομάδα του σε απόσταση βολής από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Και να ήταν μόνο αυτό…
Οι Άγγλοι βρήκαν, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία να… ξεψαχνίσουν τις επιδόσεις των «πολιτών» με και χωρίς τον πολύπειρο μέσο! Το αποτέλεσμα έδειξε ένα και μόνο πράγμα! Ο Γιάγια Τουρέ είναι τρομερά απαραίτητος για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι!
Φαίνεται, άλλωστε, και από το ποσοστό νικών του συλλόγου του Μάντσεστερ όταν τον έχει στην ενδεκάδα του. 66.3%, έναντι 51.7% όταν ο Τουρέ δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί! Ακόμη και ο αριθμός τερμάτων που σημειώνουν οι «πολίτες» επηρεάζεται από τον υψηλόσωμο άσο. Παρουσία εκείνου επιτυγχάνονται 2.2 γκολ ανά αγώνα, δίχως «πέφτουν» στα 1.8!
Μια από τα ίδια και στην συγκομιδή βαθμών! Με τον Τουρέ στο χορτάρι η Σίτι παίρνει 2.1 βαθμούς ανά ματς, ενώ χωρίς αυτόν ο μέσος όρος πέφτει στο 1.9!
Η Σίτι με και χωρίς τον Ιβοριανό μέσο:

Με τον Τουρέ
Χωρίς τον Τουρέ
Αγώνες
181
29
Ποσοστό νικών
66.3%
51.7%
Γκολ ανά αγώνα
2.2
1.8
Βαθμοί ανά αγώνα
2.1
1.9
Και όχι μόνο αυτό! Οι υπολογισμοί ανάμεσα στα γκολ και τις εμφανίσεις του, δείχνουν μέσο όρο τερμάτων 0.31 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, αριθμός που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση με τους πιο αποτελεσματικούς μέσους του πρωταθλήματος. Ακριβώς ίδιος μέσος όρος  και για τον Ρομπέρ Πιρές, ο οποίος μεσουράνησε με τη φανέλα της Άρσεναλ, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο Φρανκ Λάμπαρντ με μέσο όρο 0.29 γκολ ανά παιχνίδι!

Τουρέ          
Πιρές
Λάμπαρντ
Συμμετοχές
181
56
0.31
Γκολ
198
62
0.31
Μ.Ο. τερμάτων
609
117
0.29


Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: