Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Με «Σόφο» στη Βαλένθια ο ΠΑΟΚ!!


Με «Σόφο» στη Βαλένθια ο ΠΑΟΚ

Ο Σχορτσανίτης ξεπέρασε την ίωση και θα ακολουθήσει την αποστολή του ΠΑΟΚ στη Βαλένθια για τον αγώνα του Eurocup. Αμφίβολος ο Βασιλειάδης.

Ενισχυμένος με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στον αγώνα της Τετάρτης με τη Βαλένθια για την πρεμιέρα του Last 32. Ο θηριώδης σέντερ ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, θα συναντήσει την αποστολή στην Αθήνα και θα πετάξει μαζί της για την Ισπανία. Αμφίβολος πάντως παραμένει ο Κώστας Βασιλειάδης, που έχει ενοχλήσεις στο πέλμα.

Ο συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, ανέλυσε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ το παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στις αήττητες «νυχτερίδες» χαρακτηρίζοντάς το πρόκληση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αποκλεισμό από τον Φάρο για το Κύπελλο μιλώντας για πλήγμα για το γόητρο της ομάδας.

«Ξεκινάμε το «Last 32» του Eurocup με το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου απέναντι στη Βαλένθια, την πρωτοπόρο της ACB που είναι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας να μπούμε στο παρκέ με υπερηφάνεια και υψηλό κίνητρο και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται τώρα που το επίπεδο ανεβαίνει. Ειδικά μετά τον αποκλεισμό μας από το κύπελλο, που πλήγωσε το γόητρο μας σε τέτοιο βαθμό, που αν μπορούμε να βάλουμε τις λέξεις στη σωστή σειρά για να περιγράψουμε κάπως το συναίσθημα, μπορούμε να πούμε ότι αφήσαμε μια ζωή σε αυτό το ματς…

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που τελείωσε. Έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και οφείλουμε να συνεχίσουμε παρακάτω και να κοιτάξουμε μπροστά, όπως κάναμε και στο πρωτάθλημα με μία σημαντική εκτός έδρας νίκη.

Η Βαλένθια είναι μία ομάδα που παίζει πολύ ελκυστικό μπάσκετ. Έχει μεγάλο βάθος στην περιφέρεια με τους Μαρτίνεθ, Ντιό και Στέφανσον να δίνουν τον τόνο. Επίσης διαθέτουν και μεγάλη εμπειρία με τον εμβληματικό Σαν Εμετέριο και τον γνώριμό μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Ρομέιν Σάτο. Στην άμυνά τους ασκούν πολύ μεγάλη πίεση στην μπάλα, ανεβάζοντας τον ρυθμό του αγώνα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μεγάλο κομμάτι της δημιουργίας τους αποτελεί το παιχνίδι τους στο transition, όπου με κύριο δημιουργό τον Βίβες που διανύει εξαιρετική χρονιά, εκμεταλλεύονται το ταλέντο των παικτών τους και την ικανότητά τους στο ένας εναντίον ενός.

Σημείο αναφοράς επίσης αποτελεί η ικανότητα που έχουν οι ψηλοί τους στο μακρινό σουτ όπως οι Ντούμπλιεβιτς, Χάμιλτον και Σούρνα, κάτι που τους επιτρέπει να ανοίγουν τους χώρους και να δημιουργούν πολλούς διαδρόμους για το αντίπαλο καλάθι.

Απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Eυρώπη, είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Αυτό θα το καταφέρουμε με καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλές επιλογές στην επίθεση ώστε να διατηρήσουμε τη συνοχή μας και τη συγκέντρωσή μας στις επιστροφές μας. Επίσης στη μάχη του ριμπάουντ θα πρέπει να θυσιάσουμε το κορμί μας με δυνατά “box out” ώστε να μη δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες.

Θέλουμε να τους βάλουμε δύσκολα, θέλουμε να τους βάλουμε να σκεφτούν, ώστε να περιορίσουμε τους χώρους και τους χρόνους που έχουν συνηθίσει να εκτελούν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη φάση αυτή, σ’έναν όμιλο τεσσάρων ομάδων, οι ισοβαθμίες μπορούν να παίξουν ρόλο. Κάθε πόντος είναι σημαντικός. Έτσι πρέπει να παλεύουμε σε κάθε κατοχή σαν να είναι η τελευταία, ιδιαίτερα τη δεδομένη στιγμή που καλούμαστε να αποδείξουμε πράγματα εντός των γραμμών και πάνω από όλα στους εαυτούς μας
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: