Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ο Ρούνει παραμένει πολύ χρήσιμος!!!


Ο Ρούνει παραμένει πολύ χρήσιμος!

Σκέφτομαι πως αν κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής είχε πετύχει αυτά που έχει κάνει στην καριέρα του ο Γουέιν Ρούνει  θα είχε τόση αμφισβήτηση στο πρόσωπο του  όσο αυτή που βιώνει ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  
Θα συμφωνήσω με οποιονδήποτε λέει πως φέτος δεν είναι η καλύτερη χρονιά του. Επίσης δεν μπορώ να φέρω την παραμικρή αντίρρηση στο ότι υπάρχουν πολλές απαιτήσεις στο πρόσωπο του και πως η γενικότερη κακή εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "φιλτράρεται" μέσα από την δικιά του ανώνυμη παρουσία σε πολλά παιχνίδια. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Ο Ρούνει  είναι ένας εξαιρετικά ποιοτικός ποδοσφαιριστής που το να γίνεται κουβέντα εάν πρέπει ή όχι να ξεκινάει βασικός ακουμπάει τα όρια του εξωπραγματικού. Εναντίον της Σουόνσι πέτυχε το ωραιότερο γκολ της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου και έδωσε στην ομάδα του το τρίποντο τόσο πολύ το είχε ανάγκη ύστερα από επτά εβδομάδες. Ταυτόχρονα με το τέρμα  αυτό ξεπέρασε έναν θρύλο της Γιουνάιτεντ μένοντας μόνος στην δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών με τη φανέλα των "κόκκινων διαβόλων".
Ο Ντένις Λόου τον οποίο ξεπέρασε είχε επιτύχει κάποτε ένα γκολ, που έμεινε στην ιστορία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τακουνάκι, ουσιαστικά καταδικάζοντας την Γιουνάιτεντ σε υποβιβασμό το 1974. Ο Ρούνει δεν υπήρξε ποτέ τόσο χαρισματικός σκόρερ όπως ο Λόου αλλά με 238 γκολ μπορεί πια να λέει πως μόνο ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον είναι μπροστά του με 11 περισσότερα αλλά τοπίο πιθανό είναι να μπορέσει να τον φτάσει! Εάν το πετύχει μετά από το ρεκόρ με τα 49 γκολ που ξεπέρασε με τη φανέλα της εθνικής τότε θα έχει καταφέρει κάτι που πολλοί προσπάθησαν αλλά απέτυχαν να κάνουν στο πέρασμα του χρόνου!
Κακά τα ψέματα, όσο και αν δεν είναι πια στα 30 του χρόνια ο ίδιος παίκτης που ξεπετάχτηκε το 2002 σε ηλικία 16 ετών και είχε ξετρελάνει κόσμο και παραμένει ωστόσο πολύ σημαντικός και πολύ έμπειρος για να απαρνηθεί κάποιος την χρησιμότητα και τη βοήθεια του μέσα σε ένα παιχνίδι.
Πίσω από τον Σίρερ δεν υπάρχει κανείς άλλος από τότε που δημιουργήθηκε η Premier league το 1992 που να έχει σημειώσει περισσότερα γκολ από αυτόν! Και κανείς δεν συνυπολογίζει πόσες ασίστ έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια. Πιθανότατα οι μέρες που ζούσε μέσα στη μεγάλη περιοχή και μπορούσε να σκοράρει εύκολα πέρασαν αλλά σε έναν περιφερειακό ρόλο πίσω από έναν κινητικό φορ θα είναι πάντα χρήσιμος! Στη νίκη εναντίον της Σουόνσι ο Φαν Χάαλ έκανε μια κίνηση που πιθανώς έπρεπε να χρησιμοποιήσει πολύ νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Δηλαδή έβαλε τον Ρούνει με τον Μαρσιάλ πολύ κοντά με εντολή να πατάνε και οι δύο στην περιοχή.
Αυτή η  απόσταση των 10 μέτρων μεταξύ τους έκανε πολύ πιο διαφορετική την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο! Και σε ένα τέτοιο παιχνίδι πάντα τη διαφορά θα κάνει η κλάση και το πως μπορεί να λειτουργήσει ο έμπειρος παίκτης όταν τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν! Όπως και στην εθνική ομάδα της Αγγλίας ο Ρούνει θα παραμείνει αναντικατάστατος και για το Euro αφού μόλις τα πράγματα ζορίζουν ελάχιστοι  είναι αυτοί που παίρνουν την ευθύνη στους ώμους τους,  ακόμα και στην κακή τους μέρα! Και παρά την οποία γκρίνια υπάρχει στο πρόσωπο του,  η αλήθεια είναι πως υπήρξε  ο πιο ποιοτικός Άγγλος ποδοσφαιριστής των τελευταίων ετών και μάλιστα χωρίς σε πολλές περιπτώσεις να έχει γύρω του τις βοήθειες και τα στηρίγματα που άλλοι  στο πρόσφατο ή απώτερο παρελθόν πάντα έβρισκαν.

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: