Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

“Εργάζομαι για το καλό του Άρη”

Ο Λάζαρος Πολατιάν, σύμβουλος του αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ Άρης, μίλησε στον “Arena fm 89.4″ για την πολύ πιθανή επέκταση της συνεργασίας του με τους “κίτρινους”, αναφέρθηκε στη φετινή πολύ δύσκολη σεζόν, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία προσωπική φιλοδοξία μέσα από την εργασία του στον Άρη και εργάζεται μόνο για το συμφέρον του συλλόγου.
Πιο συγκεκριμένα, υπογράμμισε:
Αρχικά, είπε: “Η αλήθεια είναι ότι ήρθα επί διοικήσεως του κ. Ψηφίδη, συνέχισα με τον κ. Σκόρδα και τώρα κάνω συζητήσεις με τον κ. Ηλιάδη, ώστε να συνεχίσω και του χρόνου από το πόστο μου, να εργάζομαι για το καλό του Άρη. Μιλάμε την ίδια γλώσσα και νομίζω πως θα είμαι και την επόμενη σεζόν στην ομάδα”.
Για το ποια είναι ακριβώς η αρμοδιότητά του και το αν θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν: “Η δικιά μου δουλειά είναι να έχω επαφή και επικοινωνία με τους ποδοσφαιρικούς φορείς, τους “άρχοντες” κάθε αγώνα κι όλα αυτά. Μου έχει ζητήσει ο κ. Ηλιάδης να τους παραδώσω μια έκθεση με τις προτάσεις και τις ιδέες μου και θα τα αναλύσουμε από κοντά. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμη, διότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ και ο κ. Ηλιάδης, οπότε το δικό μου θέμα θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα.”
Για τη φετινή πολύ δύσκολη σεζόν αλλά και τους στόχους που πρέπει να έχει ο Άρης: “Σίγουρα, ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν, πέρασε πολλές δυσκολίες η ομάδα, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Από ‘κει και πέρα, στον Άρη δεν αρμόζει να παλεύει για τη σωτηρία του. Ο στόχος του Άρη θα πρέπει να είναι και θα είναι η είσοδος στα play off αλλά και μια καλή πορεία στο Κύπελλο”.
Για τους νεαρούς παίκτες που σε σημαντικό βαθμό αποτελούσαν τη φετινή ομάδα: ” Ο Άρης έχει πολλούς νεαρούς παίκτες και πιστεύω το απέδειξαν αυτό φέτος. Ελπίζω πως το ίδιο θα γίνει και του χρόνου και εκτιμώ ότι η ομάδα μπορεί να στηριχθεί στους νέους της ποδοσφαιριστές”.
Για το τί πρέπει να περιμένει ο κόσμος του Άρη από αυτόν: “Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία να αναρριχηθώ, να πάω κάπου ψηλότερα. Εργάζομαι για το συμφέρον του Άρη, πάνω από όλα”.
Πηγή: arenafm.gr

“Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ”!

Ο “χρυσός” σκόρερ του ΠΑΟΚ στο χτεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, Γκόρντον Σίλντεφελντ,  φιλοξενήθηκε στον “Arena fm 89.4″, μιλώντας για την επιτυχία της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε πως είναι ένας από τους λόγους που θέλει να παραμείνει στο “δικέφαλο”.
Αναλυτικά, δήλωσε τα ακόλουθα:
Για το γκολ του που έδωσε την νίκη στον ΠΑΟΚ και σήμανε την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κι αν το χάρηκε: “Νομίζω μπορείτε να δείτε και στο βίντεο πόσο πολύ πανηγύρισα (γέλια)! Χάρηκα  πολύ που πέτυχα το γκολ. Είχα πει στον εαυτό μου πως πρέπει να δώσω το 100%, ακόμη και να πετύχω γκολ για να βοηθήσω την ομάδα μου
Η δουλειά μου είναι να υπερασπίζομαι την εστία μου, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, βλέπετε ότι οι ομάδες επιλέγουν ψηλούς αμυντικούς για να έχουν πλεονέκτημα στις στημένες φάσεις. Χθες εμείς με δύο στημένες φάσεις γυρίσαμε το παιχνίδι και πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά της καριέρας μου, αν και έχω πετύχει και ένα που έδωσε το κύπελλο στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ”.
Για το παιχνίδι: Ήταν το πιο εφιαλτικό σενάριο αυτό που πήγε να παιχτεί στα Γιάννενα. Όταν γυρίσαμε το παιχνίδι και πετύχαμε το δεύτερο γκολ, ρώτησα πόσο είναι το σκορ σε άλλο παιχνίδι. Ίσως να είχαμε τελειώσει πιο νωρίς αν είχαμε κάνει δύο νίκες στην αρχή των πλέι οφ. Η αγωνία ήταν μεγάλη και ίσως για αυτό μας είδατε να ξεσπάμε“.
Για το αν ενημερώνονταν για το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού: Μετά το δεύτερο γκολ ρωτούσαμε για το άλλο παιχνίδι. Ξέραμε ότι δε μπορούμε να πανηγυρίσουμε γιατί έπρεπε να συγκεντρωθούμε στην νίκη. Αφού τελείωσε το δικό μας ματς, είχαμε την αγωνία, περιμέναμε και όλα πήγαν καλά και πετύχαμε το στόχο μας“.
Για τους πανηγυρισμούς μετά το παιχνίδι και την επίτευξη του στόχου: Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Όλοι μας, είχαμε πει πως αν νικούσαμε θα είχαμε ελπίδες. Τελείωσε καλά, το γιορτάσαμε, βγήκαμε και λίγο έξω το βράδυ. Ήταν κάτι χαρμόσυνο για όλους“.
Για το πώς έζησε την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ: Το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο έτσι και αλλιώς, πόσω μάλλον όταν περιμένουν όλοι να βγεις πρώτος και εσύ έχεις κάποια αρνητικά αποτελέσματα. Ηταν μία πολύ αγχώδης χρονιά. Κάποιες στιγμές στα πλέι οφ ήταν ιδιαίτερα στενάχωρες. Είναι ίσως λίγο πιο γλυκιά η χαρά τώρα. Ο ιδιοκτήτης μας είχε ζητήσει να είμαστε πρώτοι και να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, το πετύχαμε και είμαστε όλοι χαρούμενοι τώρα”.
Για την παραμονή του στο “δικέφαλο”: ”Θέλω να παραμείνω και του χρόνου. Μου αρέσετε πολύ σαν άνθρωποι, η οικογένεια μου νιώθει πολύ καλά και η ομάδα βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι αυτοί είναι λόγοι για να θέλω να παραμείνω και την επόμενη σεζόν“.
Για τις έντονες αποδοκιμασίες αλλά και προπυλακισμούς που έγιναν το τελευταίο διάστημα: Η αλήθεια είναι πως ήταν λίγο… extreme οι καταστάσεις. Αλλά το καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος του ΠΑΟΚ αγαπάει πολύ την ομάδα και είναι έτοιμοι να… σκοτώσουν για αυτήν όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα. Είμαι ενάντια στη βία, αλλά αγαπώ να παίζω κάτω από συνθήκες πίεσης γιατί είμαστε ποδοσφαιριστές, έτσι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να αντέχουμε σε αυτές τις συνθήκες. Μπορώ να το αντέξω, είναι κάτι που μου αρέσει, είμαστε έτοιμοι για τις δύσκολες στιγμές, αρκεί να είναι σε ένα κόσμιο επίπεδο“.
Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τους πιθανούς αντιπάλους: ”Έχω αντιμετωπίσει κάποιες από αυτές τις ομάδες. Δε θα ήθελα να αντιμετωπίσω τη Φενέρμπαχτσε, νομίζω είναι η πιο δυνατή. Τη Μέταλιστ την έχω κερδίσει με τη Στουρμ, ίσως και η Λυών να ήταν μία καλή αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ, θα το σκεφτόμουν. Έχω παίξει απέναντι σε Φενέρ, Μέταλιστ και Ζενίτ. Είναι άλλο επίπεδο από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα χρειαστούν να έρθουν κάποιοι καλοί παίκτες και να μας βοηθήσουν. Απέναντι σε όλες τις ομάδες έχεις ελπίδες, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όταν παίζεις με καλές ομάδες, έχεις κίνητρο, τρέχεις περισσότερο και σου βγαίνει ο καλύτερος σου εαυτός“.
Για το γεγονός πως θα είναι άδεια η Τούμπα στα τρία πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια: ”Δεν το ήξερα, πρώτη φορά το ακούω! Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς οπαδούς και θα ήταν πιο εύκολο για αυτόν να τους έχεις δίπλα του. Εκπλήσσομαι αρνητικά! Η έδρα είναι πολύ δυνατή και ο ΠΑΟΚ στηρίζεται σε αυτήν. Είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα“.
Για το αν του έστειλαν μηνύματα φίλοι και το αν θα πάει για διακοπές: “Μου έστειλαν πολλοί φίλοι μηνύματα, από την Εθνική οι Ράκιτιτς και Τέπιτς. Όχι, δε θα πάω για διακοπές τώρα. Θα πάω για φιλικά με την Εθνική Κροατίας, με Σκωτία και Πορτογαλία, οπότε αν συνεχίσω στον ΠΑΟΚ, θα έρθω λίγο αργότερα, γιατί θα πάρω 10 μέρες άδεια παραπάνω (γέλια)”!
Για τους φίλους του ΠΑΟΚ και το μήνυμα που στέλνει: Είχα καλή εμπειρία στην Τουρκία και στην Κροατία. Και οι φίλοι του ΠΑΟΚ ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να ζήσω την εμπειρία της γεμάτης Τούμπας. Δεν ξέρω άμα θα το ζήσω του χρόνου. Θα δούμε… Θα ήθελα να είναι ο εαυτός τους, όχι φυσικά όταν χάνουμε τα παιχνίδια, αλλά να είναι γεμάτο το γήπεδο. Είναι χαρά μου να παίζω στην Τούμπα και μακάρι να συνεχίσω να αγωνίζομαι εδώ”.
Πηγή: arenafm.gr

Ρέμος: «Δουλεύω για να μην πάω φυλακή, λόγω του Ηρακλή»

Τα χρήματα που βγάζει ο Αντώνης Ρέμος από το τραγούδι καταλήγουν στις υποχρεώσεις που έχει… κληρονομήσει από το διάστημα που ήταν στην προεδρία του Ηρακλή.

Ρέμος: «Δουλεύω για να μην πάω φυλακή, λόγω του Ηρακλή»
Στην περίοδο που διετέλεσε πρόεδρος του Ηρακλή αναφέρθηκε ο Αντώνης Ρέμος.

«Όταν ακούς την καρδιά σου και έχει άγχος να μην πέσει κατηγορία η ομάδα, να πληρώσεις τους παίκτες, να κάνεις μεταγραφές, φεύγουν τα χρήματα χωρίς να καταλάβεις», τόνισε ο λαϊκός τραγουδιστής.

Ο 43χρονος καλλιτέχνης υπογράμμισε πως τώρα δουλεύει μόνο και μόνο για να μην μπει στη φυλακή, εξαιτίας της μεγάλης του αγάπης.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Αντώνης Ρέμος στο περιοδικό «Big Fish» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

Δεν έχεις βγάλει χρήματα από τη δουλειά σου;

«Έβγαλα πάρα πολλά χρήματα, αλλά τα έχω χάσει όλα. Πλέον, αναγκάζομαι να δουλεύω μόνο και μόνο για να μη πάω φυλακή. Και τα λέω τόσο ξεκάθαρα και τόσο απλά. Αυτή είναι η αλήθεια και δε ντρέπομαι να την πω».

Λόγω Ηρακλή; Θεωρούσα ότι κάτι είχες κρατήσει στην άκρη…

«Ναι, με τον Ηρακλή. Για τι άλλο; Οι γυναίκες δεν μπορείτε να καταλάβετε αυτό που ζούμε οι άντρες. Και πόσο αυτοκαταστροφικοί μπορούμε να γίνουμε. Δεν έχει να κάνει με το αν είσαι έξυπνος. Όταν ακούς την καρδιά σου και έχει άγχος να μην πέσει κατηγορία η ομάδα, να πληρώσεις τους παίκτες, να κάνεις μεταγραφές, φεύγουν τα χρήματα χωρίς να καταλάβεις».

Κατά καιρούς όσοι έχουν ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και έχουν φύγει από την ενεργό δράση λένε ότι οι οπαδοί είναι αχάριστοι. Ισχύει;

«Αν θέλεις να ζήσεις τη μεγαλύτερη γεύση αχαριστίας, μπες στο ποδόσφαιρο. Είναι δραματική η κατάσταση του ποδοσφαίρου. Μακριά»!

Τα «βρήκε» με Οικονόμοπουλο!!

Στον Άρη για τα επόμενα τρία χρόνια θα συνεχίσει να αγωνίζεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Μπάμπης Οικονομόπουλος.

Τα «βρήκε» με Οικονόμοπουλο
Σε συμφωνία με τον Μπάμπη Οικονομόπουλο ήρθε η διοίκηση του Άρη. Ο νεαρός αμυντικός μέσος, έμενε ελεύθερος, όμως συναντήθηκε με τον Δημήτρη Ηλιάδη, όπου υπήρξε και συμφωνία.

Από την πλευρά του, ο νεαρός άσος έκανε και δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, με τις οποίες εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Με τον πρόεδρο είχα μια πρώτη συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου μου. Ο κ. Ηλιάδης με έπεισε για τις προθέσεις του και την δημιουργία μιας αξιόπιστης αγωνιστικά ομάδας τη νέα χρονιά. Με τιμάει η σοβαρή πρόταση που μου έγινε και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Το θέμα μου βρίσκεται σε καλό δρόμο. Άλλωστε για μένα ο Άρης είχε και έχει πάντα τον πρώτο λόγο».πηγή: sport-fm.gr

Κατσουράνης: «Μεγάλη η απόσταση από τον Ολυμπιακό»

Ο Κώστας Κατσουράνης επεσήμανε ότι ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά απέχει πολύ από τον Ολυμπιακό και πως πρέπει να μπουν γερές βάσεις για να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα.

Κατσουράνης: «Μεγάλη η απόσταση από τον Ολυμπιακό»
Ο στόχος του ΠΑΟΚ στη νέα αγωνιστική σεζόν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Κώστας Κατσουράνης όμως μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι η απόσταση –αγωνιστικά- από τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη.

«Θεωρώ ότι πρέπει να μπουν γερές βάσεις για να γίνει αυτό. Και μετά μπορείς να μιλήσεις για πρωτάθλημα», τόνισε ο διεθνής άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» ο οποίος αναφέρθηκε στην εφετινή πορεία του ΠΑΟΚ, τη δική του με τη φανέλα της ομάδας και τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν όλοι στα πλέι-οφ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Κατσουράνη στο Libero:

Συγχαρητήρια για την πεντάμηνη παρουσία σου στον ΠΑΟΚ. Ήσουν ο Κατσουράνης, έτσι απλά…
«Δεν ήρθα για να δώσω εξετάσεις. Ολοι ξέρουν ποιος είμαι. Είμαι επαγγελματίας, πληρώνομαι από την ομάδα μου για να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να δουλεύω κάθε μέρα. Αυτός είναι ο σκοπός μου».

Ευχαριστήθηκες το ποδόσφαιρο σε αυτό πεντάμηνο;
«Οσο μπορούσα. Είμαι πιο πολύ ευχαριστημένος την καθημερινότητα μέσα στα αποδυτήρια, γιατί η ομάδα είχε καλό κλίμα. Αν εξαιρέσουμε κάποιες ακρότητες που συνέβησαν, που τα είπε και χθες ο Δημήτρης. Ηταν μία χρονιά περίεργη για την ομάδα και για μένα. Δεν το ευχαριστήθηκα όσο ήθελα, αλλά ένιωθα καλά και δυνατός τουλάχιστον να βοηθήσω να πετύχουμε έναν από τους στόχους της ομάδας».

Τελείωσε καλά η χρονιά. Αν χθες ο ΠΑΟΚ δεν έβγαινε πρώτος στα πλέι οφ, θα ήταν όλα στραβά; Από ένα γκολ κρίνεται ολόκληρη η σεζόν;
«Πρέπει να τα βάλουμε σε μια σειρά. Πως ξεκίνησε η ομάδα και τι στόχους είχε, γιατί ανέβηκε ο πήχης τον Ιανουάριο. Όλα είναι μια αλυσίδα. Αυτό που νιώθω και εισπράττω από τους συμπαίκτες μου είναι ότι δεν είναι ώρα να πανηγυρίζουμε. Δεν είχαμε τόσο καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, τουλάχιστον αυτή που θα θέλαμε εμείς, ιδιαίτερα μετά τις προσθήκες τον Ιανουάριο, περιμέναμε η ομάδα να αποδώσει καλύτερα. Οι λόγοι που δεν έγινε αυτό, τους έχουμε πει πάνω κάτω, δεν είναι η δουλειά μου να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι .Πρέπει να την αφήσουμε πίσω αυτή τη χρονιά. Τουλάχιστον ήρθαν τα πράγματα καλά στο τελευταίο παιχνίδι και η ομάδα πέτυχε ένα στόχο που έβαλε. Και αυτό είναι θετικό».

Είναι σημαντικό να είναι ο ΠΑΟΚ η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Λέει κάτι;
«Θα παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ με πολύ δύσκολους αντιπάλους. Είναι τεράστιο μειονέκτημα να παίξουμε χωρίς κόσμο, αλλά το ξέραμε ότι θα το έχουμε και δεν είναι δικαιολογία. Δεν είναι δικαιολογία αλλά είναι μειονέκτημα».

Δώσε μας μια ποδοσφαιρική εξήγηση. Σε αυτό το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, πως είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο διαφορετική εικόνα για την ομάδα από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο;
«Εξήγηση είναι όλη τη χρονιά και από τον πρώτο γύρο που είδα τον ΠΑΟΚ και στο δεύτερο γύρο που ήμουν στην ομάδα. Η δική μου εξήγηση είναι λείπουν βασικά πράγματα από τον ΠΑΟΚ αγωνιστικά και δε νομίζω ποτέ ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έκανε πολύ καλά παιχνίδια φέτος. Για αυτό και υπάρχουν τα σκαμπανεβάσματα»

Είναι σημαντική η δική σου άποψη. Θέλεις να μας εξηγήσει τι λείπει; Λείπει ποιότητα; Λείπει προσωπικότητα; Λείπει «μέταλλο»;
«Αυτοί που πρέπει να βρουν τι λείπει, πρέπει να το βρουν. Ήταν μία σεζόν, ήταν αρκετός ο χρόνος για να δούμε τι λείπει. Πρέπει όλοι να καταλάβουν τι έγινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ βγήκε η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη δεν το δικαιολόγησε αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος ούτε από τον Αστέρα, ούτε από τον Ατρόμητο, ούτε από τον ΠΑΣ. Σε όλο το πρωτάθλημα και στα πλέι οφ. Πρέπει να βρούμε το γιατί. Έχει βάρος στη φανέλα, αλλά αυτό δεν κερδίζει από μόνο του».

Ο Σαλπιγγίδης το είχε πριν λίγες μέρες για φόβο που έχει ο παίκτης του ΠΑΟΚ όταν αγωνίζεται. Τι σημαίνει αυτό; Πως έρχεται και πως φεύγει;
«Το ένιωθα και εγώ, σαν αντίπαλος. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Χωρίς να ρίξω ευθύνη στον κόσμο, πίεση υπάρχει σε πολλές ομάδες αλλά δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστεί ο παίκτης. Δεν είναι εύκολο αυτό που γινόταν έξω από την Τούμπα, δεν είναι ωραίο και δεν αρέσει σε κανέναν. Στην τελική, παίζουμε ποδόσφαιρο και αν δεν κάνουμε εμείς, υπάρχεις κάποιος να μας διώξει και να φέρει κάποιους άλλους. Έτσι γίνεται συνήθως στο ποδόσφαιρο. Οπότε αυτό είναι και ο φόβος, ότι αν δε νικήσουμε πως θα γυρίσουμε σπίτια μας. Αυτό περνάει υποσυνείδητα στον ποδοσφαιριστή και αυτομάτως για όσους έχουν παίξει ποδόσφαιρο ή παρακολουθούν και καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο είναι ένα μείον για τον ποδοσφαιριστή. Το να μπαίνει δηλαδή με άγχος. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που το αντέχουν και κάποιοι που δεν το αντέχουν. Αλλά η ουσία είναι ότι δεν είναι σωστό να γίνεται αυτό. Υπάρχει πίεση, θα πάρει λιγότερες πρωτοβουλίες αυτό είναι ότι χειρότερο».

Θεωρείς ότι για τη φετινή σεζόν ήταν πολύ κομβική η βραδιά στην Τρίπολη; Ότι αυτή την αποτυχία δεν κατάφερε να τη διαχειριστεί καλά η ομάδα;
«Δεν είναι ο αποκλεισμός μόνο, αλλά ο τρόπος. Ηταν τραγικός. Δεν αρμόζει σε μια ομάδα τέτοιος αποκλεισμός. Αυτή η βραδιά έπαιξε ρόλο και για τη συνέχεια, για την εικόνα που είχε η ομάδα στα πλέι οφ. Επρεπε να γίνουν άλλα πράγματα σε εκείνο το παιχνίδι. Γενικά η εικόνα του ΠΑΟΚ φέτος στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν καλή. Μιλάμε για αυτό το παιχνίδι γιατί θα πηγαίναμε να διεκδικήσουμε έναν τίτλο και θα μπορούσες να κάνεις τη χρονιά σου να πάει ωραία. Είχες τις δυνατότητες να το κάνεις μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, που δεν άξιζες να κερδίσεις και κέρδισες στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα με τον Αστέρα»

Αισθάνεσαι ότι τα αποτελέσματα των πλέι οφ, με το μία κρύο μία ζέστη, έδωσαν κατευθύνσεις για να σοβαρευτεί ο ΠΑΟΚ σαν οργανισμός, είτε εντός είτε εκτός;
«Αυτή είναι η αλήθεια. Πρέπει να προβληματιστεί, να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και όλοι να αρχίσουν λειτουργούν προς το καλό. Εξαρτάται όμως ποιο είναι το καλό. Άλλο μπορεί να είναι το καλό για μένα, άλλο για τον πρόεδρο της ομάδας, άλλο για τον ιδιοκτήτη, άλλο για το φίλαθλο. Η ουσία είναι ότι πρέπει όλοι εμείς να έχουμε ένα κοινό καλό για την ομάδα και να ταυτίζονται οι απόψεις μας. Αλλιώς δε γίνεται δουλειά σε μια ομάδα. Όλοι πρέπει να έχουν ένα κοινό στόχο. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει ομάδα, να τα βάλουν κάτω και να σχεδιάσουν μια ομάδα, όπως θέλουν αυτοί με βάση τα κοινά στοιχεία. Να φτιάξουν ένα σύνολο καλό, που δε θα εξαρτάται μόνο από το αποτέλεσμα. Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει να κινηθούμε στα ελληνικά δεδομένα. Για να ξεφύγεις από τα ελληνικά δεδομένα πρέπει να κάνεις μια ομάδα καλή και ανταγωνιστική στον αγωνιστικό χώρο και να μην κρίνονται τα πάντα από το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι και τύχη. Στο ποδόσφαιρο, δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα στην τύχη. Η τύχη θα είναι μαζί σου 1-2 φορές. Δε μπορεί να τυην έχεις συνέχεια. Το χάνεις τρία παιχνίδια στο 90΄ δεν είναι μόνο τύχη. Κάτι κάνεις λάθος σαν οργανισμός για να χάσεις τρία παιχνίδια στο 90’».

Είπες για τις κακές στιγμές έξω από την Τούμπα. 4-5 ποδοσφαιριστές αποθεώνονταν και μέσα σε αυτούς ήσουν και εσύ. Πως το εισπράττεις, είναι έτσι και αλλιώς άρρωστο;
«Είναι έτσι και αλλιώς άρρωστο. Υπάρχουν προηγούμενα για τον Δημήτρη, για τον Κλάους υπάρχει παραπληροφόρηση, ακούγονται πολλά πράγματα που δεν ισχύουν για αυτόν. Είναι ένα παιδί που έχει κάνει λάθη, αλλά δίνει την ψυχή του για τον ΠΑΟΚ , ότι καλύτερο έχει το βγάζει από μέσα του και προσπαθεί. Μην ξεχνάμε ότι έβαλε τόσα γκολ, η ομάδα δεν είχε πολλά σέντερ φορ για να πεις ότι είναι ντεφορμέ ο Κλάους και τον αντικαθιστώ. Μόνο ο Κλάους και ο Δημήτρης είναι. Έχουν την ευθύνη να βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα και είναι μεγάλη ευθύνη αυτή. Από όσο θυμάμαι εγώ ο ΠΑΟΚ, είχε πάντα ξένους σέντερ φορ και είναι καλύτερο να τους στηρίζεις παρά να τους βρίζεις. Είναι και οι δύο διεθνείς, έχουν παραστάσεις και αποτελούν και οι δύο κεφάλαια για τον ΠΑΟΚ. Ιδιαίτερα ο Κλάους που είναι και πιο μικρός και προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Δεν είναι λογικό να γίνονται τέτοια πράγματα με τον Κλάους ή με τον Δημήτρη. Υπάρχει υγιής κόσμος που αγαπάει την ομάδα και της συμπαραστέκεται».

Ο μεγαλομέτοχος έχει βάλει στόχο το πρωτάθλημα του χρόνου. Είναι πολύ μακριά ο ΠΑΟΚ τώρα από τον Ολυμπιακό;
«Είναι μεγάλη η απόσταση αυτή τη στιγμή. Μιλάμε για εντός γηπέδου. Θεωρώ ότι πρέπει να μπουν γερές βάσεις για να γίνει αυτό. Και μετά μπορείς να μιλήσεις για πρωτάθλημα».

Οι γερές βάσεις όπως το θέτεις είναι η δημιουργία μιας ομάδας με νέα παιδιά ή να «αγοράσεις» μια ομάδα;
«Για μένα είναι η δημιουργία μιας ομάδας. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Μπορεί να σε καθιερώσει για πολύ καιρό στο προσκήνιο. Δεν υπάρχει υπομονή στη χώρα που ζούμε αλλά πρέπει κάποιος να κάνει την αρχή».

Είναι πολύ στερημένος ο ΠΑΟΚ από τίτλους και ίσως για αυτό να μην υπάρχει υπομονή σε σχέση με άλλες μεγάλες ομάδες που κάτι κέρδισαν…
«Πολλές ομάδες είναι στερημένες από τίτλους, μην κρυβόμαστε. Μόνο ο Ολυμπιακός παίρνει τίτλους. Η ΑΕΚ πήρε ένα Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός ένα νταμπλ, αλλά εντάξει. Βλέπεις ότι και Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξαν, αλλά γινόταν παλιότερα που έπαιζαν τρεις ομάδες από την Ελλάδα. Ηταν αλλιώς τα πράγματα και τα οικονομικά της χώρας. Δε μιλάω για το τώρα. Το θέμα είναι αν θα βάλεις βάσεις, να χτίσεις ομάδας για το μέλλον και να είσαι πάντα στο προσκήνιο. Ολες αυτές οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα».

Ο Κατσουράνης που αποδίδει καλύτερα τελικά;
«Το τι θα πω εγώ δεν παίζει ρόλο. Δυστυχώς έτσι είναι. Ότι θεωρεί ο εκάστοτε προπονητής. Ο κάθε προπονητής αποφασίζει για το καλό της ομάδας. Μπορεί να κάνει λάθος, μπορεί να κάνει και το σωστό. Δεν είναι δική μου απόφαση αυτή. Δε χρειάζεται εγώ να πάρω θέση. Είναι καθαρά θέμα του προπονητή, που κοιτάει να βάλει τον ποδοσφαιριστή εκεί που είναι το καλύτερο για την ομάδα του».

Η καριέρα σου τελειώνει την επόμενη χρονιά;
«Δεν υπάρχει κάποιο σημάδι ότι τελειώνει. Όσο είμαι καλά και δεν έχω τραυματισμούς θα συνεχίσω. Άμα νιώσω ότι δεν είμαι καλά θα σταματήσω

Λίνο: «Φενέρμπαχτσε και Μέταλιστ ταιριάζουν στον ΠΑΟΚ»

Ικανοποιημένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ, αλλά και με το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League παρουσιάστηκε ο Λίνο.

Λίνο: «Φενέρμπαχτσε και Μέταλιστ ταιριάζουν στον ΠΑΟΚ»
Δύσκολη χαρακτήρισε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ ο Λίνο, επισημαίνοντας ωστόσο πως στο τέλος κατάφεραν το στόχο τους.

Ο αριστερός μπακ του «Δικέφαλου του Βορρά» όσον αφορά τους πιθανούς αντιπάλους της ομάδας στην τρίτη προκριματική φάση του Champions League τόνισε πως το κλειδί είναι η δική τους απόδοση, ενώ ξεχώρισε τις Φενέρμπαχτσε και Μέταλιστ, ως τις ομάδες που ταιριάζουν περισσότερο στον ΠΑΟΚ.

Στους στόχους της επόμενης σεζόν δήλωσε πως για να τους πραγματοποιήσουν πρέπει να χτίσουν μία καλή ομάδα με ανταγωνιστικούς παίκτες.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arena 9,84»:

Για τα συναισθήματά του μετά την επίτευξη της εξόδου στα προκριματικά του Champions League:
«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη του χτεσινού παιχνιδιού. Αισθάνομαι ανακούφιση, αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες στα πλέι οφ, αλλά η κατάληξη ήταν ευχάριστη».

Για το χτεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ αλλά και τα δικά του φάουλ από τα οποία προήλθαν τα γκολ του ΠΑΟΚ:
«Χτες δεν ήμασταν τόσο καλοί στο πρώτο ημίχρονο, η κούραση έπαιξε ρόλο σε αυτό. Χτες όμως, ήμουν πολύ τυχερός που βρέθηκα στη θέση να εκτελέσω δύο φάουλ που κατέληξαν σε γκολ, δουλεύαμε πάρα πολύ τις στημένες φάσεις».

Για το γεγονός πως είναι το πιο αγαπητό παιδί της κερκίδας:
«Αισθάνομαι μεγάλο σεβασμό στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Πάντα σε κάθε ενέργεια μου, με βοηθούν και με στηρίζουν. Κι εγώ από την μεριά μου, τόσα χρόνια που είμαι στην ομάδα, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Ο σεβασμός και η αγάπη είναι αμοιβαία».

Για το αν τον ζηλεύουν οι συμπαίκτες του για την τεράστια αγάπη του κόσμου προς αυτόν:
«Αυτό είναι αμοιβαίο, σε κάθε παιχνίδι ένας παίκτης ξεχωρίζει. Ο φίλαθλος προσπαθεί να δώσει ώθηση και να στηρίξει όλους τους παίκτες».

Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του για ακόμη ένα χρόνο:
«Υπάρχει προφορική συμφωνία εδώ και πέντε μήνες με τον ΠΑΟΚ. Αύριο, ήδη, φεύγω για τη Βραζιλία και αφήνω στον ατζέντη μου να τελειώσει το θέμα. Ήθελα να είχε τελειώσει πιο μπροστά αυτό το ζήτημα, αλλά υπάρχουν και κάποια θέματα που είναι του συλλόγου. Θέλω να παραμείνω, πάντως, για ακόμη ένα χρόνο».

Για το αν έζησε ανάλογες στιγμές αγάπης στις άλλες ομάδες που έπαιξε:
«Έπαιξα σε μεγάλες ομάδες, όπως Φλουμινένσε, Σάο Πάολο, Πόρτο αλλά αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ είναι κάτι διαφορετικό. Η αγάπη του κόσμου είναι τρομερή».

Για τις ομάδες που είναι υποψήφιες να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο γ’ προκριματικό του Champions League και το ποια προτιμάει από τις 5:
«Όλες οι ομάδες είναι καλές. Το ζήτημα είναι εμείς να είμαστε καλά και θα αντιμετωπίσουμε όποια ομάδα κι αν μας τύχει. Η Φενέρμπαχτσε και η Μέταλιστ έχει πολλούς Λατίνους παίκτες, παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, έχουν ως στόχο το γκολ και νομίζω αυτές οι ομάδες θα ταίριαζαν πιο πολύ στον ΠΑΟΚ».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια κατά το χτεσινό παιχνίδι:
«Ήμασταν πάρα πολύ ανήσυχοι πριν το παιχνίδι, υπήρχε μεγάλη πίεση για να πετύχουμε το στόχο μας. Υπήρχε ένα καλό κλίμα και προσπαθούσαμε εμείς οι μεγαλύτεροι να μεταφέρουμε στους πιο μικρούς ηρεμία αλλά και πάθος ώστε να πάρουμε το παιχνίδι».

Για τη φετινή σεζόν αλλά και το τί πρέπει να αλλάξει ο ΠΑΟΚ ώστε να πετύχει ακόμη μεγαλύτερους στόχους από την επόμενη σεζόν:
«Για να ξεκινήσουμε καλά, πρέπει να έχουμε καλούς παίκτες, να χτίσουμε μια καλή ομάδα, πιο ανταγωνιστική ώστε να σπάσουμε το σερί του Ολυμπιακού. Αλλά και για να πετύχουμε το στόχο του Champions League. Η φετινή σεζόν ήταν δύσκολη, αλλά στο τέλος πετύχαμε το στόχο μας».

Για το εορτασμό των γενεθλίων του παρέα με τον Πάμπλο Γκαρσία:
«Όπως γνωρίζετε, ο Πάμπλο είναι φίλος μου και παραμένει φίλος μου. Παρ’ ότι δεν είχα πολύ χρόνο, βγήκα έξω να γιορτάσω τα γενέθλια μου με τον Πάμπλο και τον Έτο».

Για τα 26 κεριά που “έσβησε” στην τούρτα που του ετοίμασε η ομάδα:
«Κάναμε έκπτωση (γέλια)! Όχι, δε νιώθω 26, αλλά… 31,32».

Για το αν η Θεσσαλονίκη είναι πλέον το δεύτερο σπίτι του:
«Είμαι ήδη 5 χρόνια στην πόλη, την γνωρίζω πολύ καλά και νιώθω σαν στο σπίτι μου. Θα είμαι εδώ στην πρώτη συνάντηση για την επόμενη σεζόν».

Λεωφόρος «δαγκωτό»!!

Την παραμονή του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαϊδης» επιθυμεί ο κόσμος της ομάδας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κοινού σε σχετική ψηφοφορία της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Λεωφόρος «δαγκωτό»!
Να μείνει ο Παναθηναϊκός για πάντα στο γήπεδο της Λεωφόρου επιθυμεί ο κόσμος της ομάδας, όπως προέκυψε από ψηφοφορία της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Η ερώτηση ήταν η εξής: «Τι είναι κατά τη γνώμη σας προτιμότερο, σχετικά με την έδρα της ομάδας μας;». Οι φίλοι του «τριφυλλιού» είχαν τις επιλογές της Λεωφόρου και του Βοτανικού και η διαδικασία «έτρεχε» από τις 27 Μαϊου.

Η Λεωφόρος, λοιπόν, βγήκε πρώτη στις προτιμήσεις του κόσμου με ένα ποσοστό της τάξης του 83,3%, ενώ η επιλογή του Βοτανικού συγκέντρωσε μόλις το 16,7%. Αποτέλεσμα που δείχνει ξεκάθαρα ότι επιθυμία της πλειοψηφίας του κόσμου είναι η παραμονή του Παναθηναϊκού στο «σπίτι» του. πηγή: sport-fm.gr

«Ο ΠΑΟΚ κοιτάζει τον Μπαρμπόσα»

Την απόκτηση του Έλντερ Μπαρμπόσα έχει εισηγηθεί ο Ντομίνγκος Πασιένσια, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η πορτογαλική «Record».

«Ο ΠΑΟΚ κοιτάζει τον Μπαρμπόσα»
«Κλεισμένος» θεωρείται για τον ΠΑΟΚ ο Ντομίνγκος Πασιένσια και στην Πορτογαλία ήδη έχουν αρχίσει να αναφέρουν τους παίκτες που έχει εισηγηθεί για την ενίσχυση του «ασπρόμαυρου» ρόστερ.

Ο 44χρονος τεχνικός έχει μιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη και έχουν συμφωνήσει σε όλα για να αναλάβει για τα επόμενα δύο χρόνια τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ωστόσο, η εφημερίδα «Record» υποστηρίζει πως ο Πορτογάλος προπονητής έχει προτείνει την απόκτηση του Ελντερ Μπαρμπόσα.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται από το 2010 στην Μπράγκα και είχε συνεργαστεί με τον Ντομίνγκος, έχοντας μέχρι σήμερα 66 συμμετοχές και 12 γκολ στο ενεργητικό του.

Σε λίγες μέρες λήγει το συμβόλαιό του και θα μπορούσε να αποτελέσει μία αξιόλογη προσθήκη για τα άκρα του ΠΑΟΚ.
πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια για Τζαβέλλα και Ολυμπιακό!!

Δημοσίευμα της Equipe αναφέρει πως ο Γιώργος Τζαβέλλας πιθανώς να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Σενάρια για Τζαβέλλα και Ολυμπιακό
Για πιθανή επιστροφή του Γιώργου Τζαβέλλα στην Ελλάδα προκειμένου να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό κάνει λόγο δημοσίευμα της Equipe. Ο διεθνής αριστερός μπακ έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τη Μονακό, την οποία βοήθησε να ανέβει στη Ligue 1, ωστόσο οι Γάλλοι αναφέρουν πως ίσως επαναπατριστεί.

Πάντως από το ρεπορτάζ των πρωταθλητών Ελλάδας δεν προκύπτει ενδιαφέρον για τον 25χρονο άσο, που φέτος είχε 24 συμμετοχές και 2 γκολ στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. πηγή: sport-fm.gr

Αλέφαντος: «Η κλοπή του αιώνα»

Με γλαφυρό τρόπο ο Νίκος Αλέφαντος περιγράφει ιστορίες… καθημερινής τρέλας που έχουν να κάνουν με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ομάδες που κάθισε στον πάγκο τους.

Αλέφαντος: «Η κλοπή του αιώνα»
Η αυτοβιογραφία του Νίκου Αλέφαντου με τίτλο «Τα πάντα όλα» κυκλοφορεί από σήμερα στα βιβλιοπωλεία.

Μέσα από το βιβλίο του ο 74χρονος ποδοσφαιράνθρωπος αναφέρεται σε αρκετά θέματα που έχουν απασχολήσει τον φίλαθλο κόσμο και ένα από αυτά είναι το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό τον Απρίλιο του 2004, διαιτητή τον Γιώργο Δούρο.

Διαβάστε τι γράφει σε απόσπασμα της αυτοβιογραφίας του ο Αλέφαντος που προδημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

«Ξεκίνησα με 3-5-2. Όμως “στράβωσε” από νωρίς. Χάναμε 1-0 με πέναλτι του Μπασινά. Είχαμε στηθεί καλά στο πλάτος του γηπέδου, αλλά μπάνισα την παραφωνία. Ο Μαυρογενίδης δεν ανέβαινε. Γυρνάω και λέω αμέσως στον Μαυρογενίδη να βγει. Τον βγάζω και βάζω τον Χούτο και δεξί μπακ τον Πάντο.

Λέω στον Χούτο: “Κοίταξε, ο Τζιοβάνι και ο Καστίγιο κάνουν όργια. Θα πάρει την μπάλα, θα μπουκάρεις μέσα και θα παίξουμε 4-4-2”. Δένω, το κάνουμε 1-1 με τον Στολτίδη. Μπαίνει ο Τζόρτζεβιτς και κάνουμε το 2-1 μόλις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε δουλέψει την κομπίνα στις προπονήσεις. Γίντεαι η αποβολή του Τζιοβάνι με τον Κυργιάκο.

Την άλλη μέρα ο Δούρος παραδέχθηκε ότι ήταν κόκκινη και πέναλτι. Τι λάθος; Τι λάθος; Αυτό είναι το λάθος του αιώνα. Κλοπή του αιώνα είναι. Μπαίνει ένας γιατρός μέσα, κάτι του λέει του Δούρου και μετά δείχνει την κόκκινη στον δικό μου. Λένε πως του είπε: “Πρόσεξε μη βγάλει τον Κυριάκο, θα πηδήξει ο κόσμος μέσα”.

Παραμύθι, το κόσμος κλπ; Γιατί ο Τζιοβάνι μού έκανε το καλό και πήρα όλες τις κεφαλιές από τον Κυργιάκο και τον Γκούμα. Μου βγάζεις έναν ψηλό, με πλακώνεις, με χώνεις μέσα και τρώω την ισοφάριση από τον Γκούμα. Αν εγώ αντί για το 2-2 είχα κάνει το 1-3, δεν θα προλάβαιναν να με ισοφαρίσουν μετά.

Ακόμη θυμάμαι την υποδοχή μετά το 2-2 της Λεωφόρου στην επιστροφή της ομάδας στου Ρέντη. Είχαν έρθει όλοι κάτω. “Είστε πρωταθλητές. Μπράβο…”, μας φώναξαν. Και ο πρόεδρος με κάλεσε στο τηλέφωνο στις δύο τα ξημερώματα και μου είπε συγχαρητήρια, “ήσουν τρομερός”».

Κάκωση ο Κωνσταντινίδης!!

Κάκωση έδειξε η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Κάκωση ο Κωνσταντινίδης
Σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης μετά το χτύπημα που δέχτηκε από τον Τόμας Ντε Βινσέντι στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα (1-2) στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης του Έλληνα μπακ δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, αφού ο παίκτης του ΠΑΟΚ αποκόμισε μία κάκωση, τραυματισμός που δεν θα τον εμποδίσει να πάρει μέρος στην προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων με την K20. πηγή: sport-fm.gr

Μπεργκ: «Ακόμη δεν έχω αποφασίσει»

Αινιγματικός για το μέλλον του εμφανίστηκε ο Μάρκους Μπεργκ, που πάντως φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό.

Μπεργκ: «Ακόμη δεν έχω αποφασίσει»
Κλειστά χαρτιά για το μέλλον του κράτησε ο Μάρκους Μπεργκ μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του. Αν και το ρεπορτάζ αναφέρει πως έχει ήδη συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα αναμένεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, ο Σουηδός επιθετικός δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

«Η Γκέτεμποργκ πάντα με ενδιαφέρει, αλλά όπως έχω ξαναπεί θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου εκτός συνόρων. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Δεν ξέρω αν θα είναι στο Αμβούργο ή αλλού. Θα εξετάσω όλες τις προοπτικές που υπάρχουν όταν έρθει η ώρα να αποφασίσω. Ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα, αλλά γνωρίζω πως υπάρχει ενδιαφέρον από διαφορετικές χώρες. Θα μιλήσω με το Αμβούργο στα τέλη Ιουνίου. Έγινε ξανά αλλαγή αθλητικού διευθυντή και δεν ξέρω ακόμη τι θα γίνει. Θα δούμε τι θα γίνει και θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες», τόνισε ο 27χρονος φορ.πηγή: sport-fm.gr

Σκόνδρας: «Δεν με φοβίζει το εξωτερικό»

Καθόλου δεν φοβίζει τον Γιάννη Σκόνδρα η προοπτική να αγωνιστεί σε πρωτάθλημα του εξωτερικού, όπως δήλωσε ο αρχηγός του Ατρομήτου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Σκόνδρας: «Δεν με φοβίζει το εξωτερικό»
Στην επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος της Μπολόνια για την απόκτησή του προχώρησε ο Γιάννης Σκόνδρας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο αρχηγός του Ατρομήτου υπογράμμισε πως εκτός από τους Ιταλούς τον έχουν προσεγγίσει και άλλες ομάδες από το εξωτερικό, όμως εκείνος δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει στο μέλλον.

«Δεν έχω λάβει ακόμα την τελική μου απόφαση. Δεν με φοβίζει το εξωτερικό», τόνισε ο 23χρονος παίκτης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σκόνδρας στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για τη χθεσινή αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης και την δεύτερη θέση που κατέλαβε ο Ατρόμητος στη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας

«Μένει μια μεγάλη στεναχώρια από αυτό το παιχνίδι, επειδή ήμασταν καλύτεροι και χάσαμε αρκετές κλασικές ευκαιρίες. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο και να είχαμε πανηγυρίσει την έξοδό μας στο Champions League. Έχουμε πάρει το “καλό” εισιτήριο για το Europa League. Υπάρχουν χαμόγελα στην ομάδα, αλλά και πικρία επειδή δεν καταφέραμε να βγούμε στο Champions League».

Για τη φετινή πορεία των Περιστεριωτών

«Ο Ατρόμητος είχε δείξει από την αρχή της χρονιάς ότι είναι καλή ομάδα. Στο πρωτάθλημα η ομάδα δεν απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και αυτό στεναχωρούσε τους οπαδούς μας. Ήρθε ο νέος προπονητής (Γιώργος Παράσχος) και άλλαξε η εικόνα μας, έστω και στη διαδικασία των πλέι οφ. Όλοι μας δώσαμε το κάτι παραπάνω, αλλά στις λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να τα καταφέρουμε. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και ήταν θέμα τύχης. Μας έλειψε το καθαρό μυαλό στις τελικές ευκαιρίες. Μία από αυτές έπρεπε να τις κάνουμε γκολ».

Για την καριέρα του στον Ατρόμητο και το μέλλον του

«Είμαι οχτώ χρόνια στην ομάδα, από το 2005. Έχω μισό χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τον Ατρόμητο. Αγαπάω αυτή την ομάδα. Έχω μία πρόταση στα χέρια μου και πρέπει να σκεφτώ σοβαρά τι θα κάνω. Πρέπει να σκεφτώ αν θα φύγω ή θα παραμείνω στην ομάδα».

Για το αν έχει δεχθεί πρόταση από την Μπολόνια ή αν σκέφτεται κάτι άλλο

«Η Μπολόνια έχει ενδιαφερθεί για εμένα, αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες που κοιτάω στο εξωτερικό. Δεν έχω λάβει ακόμα την τελική μου απόφαση. Δεν με φοβίζει το εξωτερικό. Είναι μία πολύ καλή εμπειρία και χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστείς στις συνθήκες του πρωταθλήματος. Δεν έχω, πάντως, τέτοιο φόβο».

Για τη διαδικασία των πλέι οφ και αν αποδόθηκε δικαιοσύνη με την τελική κατάταξη των ομάδων

«Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να βγει στο Champions League. Δεν το λέω επειδή είναι η ομάδα μου. Παίξαμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από τις υπόλοιπες ομάδες. Όπως είπα, από λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να πετύχουμε αυτό τον στόχο μας. Πάντως, πιστεύω ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Πρώτο μέλημα ο προπονητής!!

Τον τεχνικό με τον οποίο θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Football League βρίσκεται η Κέρκυρα.

Πρώτο μέλημα ο προπονητής
Στην αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η διοίκηση της Κέρκυρας, η οποία θέλει να ξεκαθαρίσει το εν λόγω θέμα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι μέσα στην εβδομάδα μπορεί να υπάρχουν εξελίξεις.

Στο στόχαστρο των Φαιάκων βρίσκεται ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία με τη Δόξα τη φετινή σεζόν.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον της Κέρκυρας ακόμη είναι… πλατωνικό, μιας και οι δύο πλευρές δεν έχουν συζητήσει.

Στη λίστα των υποψήφιων για τον πάγκο της Κέρκυρας βρίσκεται και ο Σάββας Παντελίδης, όπως και δύο νεαρούς Έλληνες που φέτος δούλεψαν στην Football League.

Όσον αφορά στους παίκτες φαίνεται πως εξαντλείται η υπομονή τους, αφού η διοίκηση ακόμη δεν έχει προβεί σε διακανονισμό των χρημάτων που τους οφείλει, με τον Γιάννη Γιάντση να βρίσκεται κοντά στην απόφαση να κάνει προσφυγή. πηγή: sport-fm.gr

Το σκέφτονται για Παναγόπουλο!!

Η παραίτηση του Κώστα Παναγόπουλου άναψε φωτιές στη διοίκηση του Πανιωνίου, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να απορρίψει την παραίτησή του.

Το σκέφτονται για Παναγόπουλο
Πολλές είναι οι πιθανότητες οι διοικούντες τον Πανιώνιο να απορρίψουν την παραίτηση του Κώστα Παναγόπουλου στο σημερινό Δ.Σ. της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι ιθύνοντες του συλλόγου θα προσπαθήσουν να μεταπείσουν τον 36χρονο τεχνικό και να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας εν όψει της επόμενης σεζόν.

Από εκεί και πέρα, ένα θέμα που θα συζητηθεί είναι το μείζον πρόβλημα που προέκυψε μετά την πώληση του «Απήλιον» και το που θα πραγματοποιείται η προπόνηση της ομάδας από εδώ και στο εξής.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα και για το θέμα των ανανεώσεων κάποιων ποδοσφαιριστών, όπως ο Κώστας Μενδρινός, που οι περιπτώσεις τους παραμένουν ανοικτές και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο «χτίσιμο» του ρόστερ. πηγή: sport-fm.gr

Στη χώρα της τουλίπας!!

Στο εξωτερικό θέλουν στον ΟΦΗ να πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους, ώστε να έχουν οικονομικό όφελος από τα φιλικά που θα δώσουν εκεί.

Στη χώρα της τουλίπας
Στην Ολλανδία θέλουν οι άνθρωποι του ΟΦΗ να πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το ποδοσφαιρικό τμήμα, θεωρεί πως οι συνθήκες στην «χώρα της τουλίπας» είναι καλύτερες σε σχέση με τα Τρία Πέντε Πηγάδια.

Επίσης, αν γίνουν κάποια φιλικά εκεί θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν κάποια χρήματα και έτσι θα καλυφθεί ένα κομμάτι της δαπάνης για την προετοιμασία.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται στο Ηράκλειο και ο Παύλος Δερμιτζάκης, με τον οποίο θα συζητήσει ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος για όλα τα φλέγοντα ζητήματα των Κρητικών.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Καβαλιώτης τεχνικός έχει ζητήσει να δουλέψει με 26 ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, δεν έχει διαρρεύσει η οποιαδήποτε πληροφορία για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ της επόμενης σεζόν. πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει σε Μπολόνια ο Σκόνδρας!!

Για την Μπολόνια οδεύει ο Γιάννης Σκόνδρας. Όλα δείχνουν πως το χθεσινό ματς του Ατρομήτου με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν το τελευταίο του με την ομάδα του Περιστερίου. Ραντεβού με Φυτανίδη σήμερα.

Κλείνει σε Μπολόνια ο Σκόνδρας
Ο Ατρόμητος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία συμμετέχοντας για πρώτη φορά στα προκριματικά του Champions League. Το τελικό 0-0 με τον Αστέρα, ωστόσο, σε συνδυασμό με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, περιόρισε την ομάδα του Περιστερίου στη δεύτερη θέση των play offs χαρίζοντάς του το εισιτήριο για τα play offs του Europa League.

Η επόμενη μέρα ξημέρωσε ήδη και μάλλον δεν θα βρει τον Γιάννη Σκόνδρα στην ομάδα. Η μεταγραφή του αρχηγού της ομάδας στην Μπολόνια είναι σχεδόν τελειωμένη και η ομάδα του Ατρομήτου περιμένει ένα έγγραφο για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του 23χρονου δεξιού μπακ στον ιταλικό σύλλογο, όπου ανήκουν και οι Κονέ και Χριστοδουλόπουλος.

Σήμερα, εξάλλου, θα γίνει συνάντηση και με τον Σωκράτη Φυτανίδη. Ο 29χρονος αμυντικός έχει δώσει προτεραιότητα στον Ατρόμητο, παρότι υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες.πηγή: sport-fm.gr

«Λάθος εκατομμυρίων ευρώ»

Τις διαιτησίες της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας σχολίασε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Λάθος εκατομμυρίων ευρώ»
Η λάθος εκτίμηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη στη φάση που υπέδειξε λανθασμένα τον Στέφανο Ναπολεόνι σε θέση οφσάιντ μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια ευρώ στον Ατρόμητο, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ο Ναπολεόνι είναι καλός σε αυτές τις φάσεις και έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορεί να σκοράρει, ο βοηθός τον σταμάτησε λανθασμένα», τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας.

Όσον αφορά τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ, υπογράμμισε πως ο Τάσος Κάκος πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες διαιτησίες.

Τα κυριότερα αποσπάσματα όσων δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην εκπομπή «» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Για την αναμέτρηση Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

«Έγινε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι υπήρχε αγωνία μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Ατρόμητος το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Κάκος έκανε μία από τις καλύτερες διαιτησίες του. Ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και δεν του ξέφυγε κάποια φάση. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα - και ταυτόχρονα κόκκινη - στον Σανκαρέ ήταν ορθή. Όσον αφορά τον Σκόνδρα, δεν έκανε θέατρο και τραυματίστηκε στη φάση που έκανε ένα τάκλιν. Καλά έκανε και δεν του έδειξε κάποια κάρτα.

Στο 86’ υπάρχει μία φάση οφσάιντ εκατομμυρίων ευρώ, αφού ο βοηθός είναι τρία μέτρα πιο μπροστά από τον Ναπολεόνι και, μάλιστα, καθυστέρησε να σηκώσει το σημαιάκι. Ο Ναπολεόνι είναι καλός σε αυτές τις φάσεις και έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορεί να σκοράρει, ο βοηθός τον σταμάτησε λανθασμένα. Ωστόσο, αυτός ο βοηθός διαιτητή είχε δείξει σωστά την αποβολή του Σίντενφελντ στην Τρίπολη όταν είχε χτυπήσει παίκτη του Αστέρα».

Για τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

«Στο 30’ ο Μάνταλος σωστά έδειξε πέναλτι στο σπρώξιμο του Κωσταντινίδη στον Βίλα του ΠΑΣ. Εμείς έχουμε την άνεση να βλέπουμε τις επίμαχες φάσεις από την τηλεοπτική μετάδοση από τον καναπέ μας. Αρχικά φαίνεται ότι δεν ακουμπάει ο παίκτης του ΠΑΟΚ, όμως τον ακουμπάει και ήταν σωστή η απόφαση του διαιτητή».

H AEK στη νέα εποχή!!

Η τρέχουσα εβδομάδα σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εποχής στην ΑΕΚ με τη ΓΣ της ΠΑΕ και τις εκλογές της Ερασιτεχνικής. Ολοκληρώθηκε η απογραφή, ξανά στο Ελληνικό ο Μελισσανίδης.

H AEK στη νέα εποχή
Η ΑΕΚ βαδίζει εδώ και μέρες σε νέα εποχή, η οποία θα αρχίσει κι επίσημα την τρέχουσα εβδομάδα. Την προσεχή Παρασκευή θα γίνει η γενική συνέλευση της ΠΑΕ, που θα αποφασίσει και τυπικά την είσοδό της σε καθεστώς εκκαθάρισης. Ήδη ο Ανδρέας Δημητρέλος ολοκλήρωσε την απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ, που θα πάνε προς ρευστοποίηση, μέσα στην εβδομάδα θα καταρτιστούν οι ισολογισμοί, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Η όλη διαδικασία εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου για να μπορεί να πορευτεί στη συνέχεια η ΑΕΚ «καθαρή» από τις… αμαρτίες του παρελθόντος. Αυτό, ασφαλώς, δεν σημαίνει ότι μέχρι τότε δεν μπορούν να γίνουν κινήσεις του συλλόγου για μεταγραφές ή το γήπεδο.

Εξάλλου, την προσεχή Κυριακή θα διεξαχθούν οι εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που ουσιαστικά θα αναδείξουν και τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος (όπως και όλων των υπολοίπων). Σήμερα εκπνέει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και θα κατατεθεί το ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Κοτσάτου, που έχει τη στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη. Το όνομα της παράταξης είναι «Αναγέννηση της ΑΕΚ» και μένει να δημοσιοποιηθεί η πλήρης σύνθεση του ψηφοδελτίου, αλλά και πιθανές άλλες υποψηφιότητες.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναμένεται να τοποθετηθεί δημοσίως για την ΑΕΚ τις επόμενες ημέρες μιλώντας για πρώτη φορά από τη μέρα που αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα για τις προθέσεις του. Ο «τίγρης», που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο, έχει αναλάβει να τρέξει όλο το σχεδιασμό για τη νέα εποχή, που αφορά την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναμόρφωση του Ελληνικού που θα αποτελέσει την προσωρινή έδρα της «Ένωσης» για τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά και δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας που θα επιστρέψει σε δύο χρόνια στη Σούπερ Λίγκα και θα πρωταγωνιστήσει άμεσα. Ενδεικτικό της διάθεσης του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι πως μέσα στο Σαββατοκύριακο επισκέφτηκε το Ελληνικό, όπου πολύ σύντομα θα αρχίσουν τα έργα.
πηγή: sport-fm.gr

Διοίκηση και με… βούλα στον Άρη!!

Εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το νέο διοικητικό σχήμα του Άρη, όπως είχε προκύψει από τις εκλογές της Κοινωνίας Μελών. Αφεντικό κι επισήμως ο Δημήτρης Ηλιάδης.

Διοίκηση και με… βούλα στον Άρη
Νέα σελίδα άνοιξε σήμερα για τον Άρη, καθώς το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε το νέο διοικητικό σχήμα του Άρη, όπως είχε προκύψει από τις εκλογές της Κοινωνίας Μελών. Πλέον και τυπικά τα ηνία του συλλόγου περνούν στον Δημήτρη Ηλιάδη και τους συνεργάτες του, ενώ μέσα στη μέρα θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο διοικητικό συμβούλιο, θα συγκροτηθεί σε σώμα η διοίκηση και θα αρχίσουν να μπαίνουν σε μια σειρά όλα τα ζητήματα με πρώτο αυτό του προπονητή.

Όλα δείχνουν πως δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Σούλη Παπαδόπουλο, ενώ ακολούθως θα τεθούν επί τάπητος τα συμβόλαια των
Αγκάνθο, Κοέλιο, Παπαστεριανού και Παπαζαχαρία, αλλά και το θέμα των διακανονισμών με τους πρώην παίκτες της ομάδας.

Οι άμεσοι συνεργάτες του Δημήτρη Ηλιάδη είναι οι εξής:

Αθανάσιος Ε. Αθανασιάδης (επιχειρηματίας ιδιοκτήτης της εταιρείας έτοιμου σκυροδέματος Άλφα Μπετόν)

Πολυδεύκης Γκουρλάκης (ιδιοκτήτης εταιρείας μαρμάρων)

Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης (Πολιτικός Μηχανικός, π. Αντιπρόεδρος Α.Σ. ΑΡΗΣ)

Μάριος Ευθυμιόπουλος (Ακαδημαϊκός Ειδικός σε θέματα στρατηγικής, πρόεδρος του Strategy International)

Σταύρος Ζαχαρέλης (Βιοτέχνης, πρόεδρος ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ, μέλος ΔΣ ΒΕΘ βιοτεχνικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης)

"Κόλλησε" η Σάο Πάολο - Διπλό η Μπαϊα!!

Τους πρώτους της βαθμούς, απώλεσε στο Μπραζιλεϊράο η Σάο Πάολο, που ήρθε ισόπαλη δίχως τέρματα με την Ατλέτικο Μινέιρο

Η Σάο Πάολο δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Ατλέτικο Μινέιρο κι έτσι συγκατοικεί μαζί με την Βιτόρια Μπαϊα και την Μποταφόγκο στους 7 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 62ο λεπτό και τουλάχιστον κράτησαν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το δύο στα δύο έκανε η Φλουμινένσε στην 3η αγωνιστική στην Βραζιλία, αφού επικράτησε στην έδρα της με 3-0 κόντρα στην Κρισιούμα, με δύο γκολ του Ντιγκάο και ένα του Νεμ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Έκπληξη της ημέρας η εκτός έδρας νίκη της Μπαϊα απέναντι στην Ιντερνασιονάλ εκτός έδρας με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν ένα γκολ στην αρχή με τον Ρίντερ, για να έρθει ο Φερναντάο να κάνει το 2-0, για να μειώσει για την γηπεδούχο ο Φορλάν. Δραματικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα στη Ναούτικο και την Πορτουγκέζα με το 2-2 να γίνεται στο 93’ από την γηπεδούχο, από τον Βινίσιους, ενώ ο Ρομάο στο 82ο λεπτό είχε κάνει το 1-2. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Ροζέριο για να ισοφαρίσει ο Μίσελ στο 32’. πηγή: sport-fm.gr

Απομακρύνεται ο τίτλος για Ρίβερ!!

Η ουραγός Αρχεντίνος Τζούνιορς ψαλίδισε τις πιθανότητες των «μιγιονάριος» για τον τίτλο με τη νίκη της στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα»

Απομακρύνεται ο τίτλος για Ρίβερ
Η Ρίβερ είχε την ευκαιρία να βάλει πίεση στην Νιούελς Ολντ Μπόις, κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας, όμως το φινάλε ήταν πολύ πικρό για εκείνη. Ήττα με 2-0 με τα γκολ του Μπαράζα (φωτό) στο 82ο και του Γκόμεζ στο 87ο και πλέον οι «λεπροί» έχουν την ευκαιρία ν’ αποσπαστούν έξι πόντους από τις διώκτριες τους, Λανούς και Ρίβερ αν κερδίσουν στην έδρα της σκληροτράχηλης Ολ Μπόις. Η «γκρανάτα» δεν μπόρεσε ούτε αυτή να κερδίσει, μιας και έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με την Μπελγράνο.

Στο κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής η Μπόκα ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Βελέζ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ινσούα στο 14ο λεπτό, για να ισοφαρίσει ο Μπλάντι στο 35ο. Η Ουνιόν Σάντα Φε, επικράτησε της Κολόν 1-0 με πέναλτι του Λίζιο στο 53ο λεπτό. πηγή: sport-fm.gr

Στο «Καμπ Νου» ο Νεϊμάρ!!

Ο Νεϊμάρ έφτασε στο «Καμπ Νου», θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και θα αποτελέσει κι επίσημα νέο μέλος της Μπαρτσελόνα.

Στο «Καμπ Νου» ο Νεϊμάρ
Ο Νεϊμάρ ανήκει πλέον στην Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος σταρ προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη και επισκέφτηκε το «Καμπ Νου», όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις θα αποτελέσει κι επίσημα νέο μέλος του καταλανικού συλλόγου.

Έξω από τα γραφεία της ομάδας είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί φίλοι των «μπλαουγκράνα», κρατώντας σημαίες της Μπαρτσελόνα αλλά και φορώντας φανέλες της Σάντος και της εθνικής Βραζιλίας.
πηγή: sport-fm.gr

«Θα πετύχει ο Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα»

Τα επιτεύγματα που σημείωσε με τη φανέλα της Σάντος θα παρουσιάσει και στην Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ, όπως δήλωσε ο Ντάνι Άλβες.

«Θα πετύχει ο Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα»
Σίγουρος ότι ο Νεϊμάρ θα… πιάσει στην Μπαρτσελόνα δήλωσε ο Ντάνι Άλβες, μιλώντας στον καταλανικό Τύπο.

Ο 21χρονος επιθετικός υπέγραψε για τα επόμενα πέντε χρόνια στους «μπλαουγκράνα» και ο συμπατριώτης του μπακ-χαφ θεωρεί ότι θα καταφέρει να παρουσιάσει όσα έκανε στη Σάντος.

«Περιμένουμε να πιάσει την απόδοση που είχε στην Σάντος και στην Μπαρτσελόνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποκτήθηκε. Αυτό είναι που περιμένουμε από τον Νεϊμάρ», ανέφερε αρχικά ο Άλβες και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι θα προσαρμοστεί, επειδή κάνει αυτό που αγαπά – παίζει ποδόσφαιρο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νεϊμάρ αναμένεται σήμερα να υποβληθεί στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να κλείσει η μεταγραφή του στην «Μπάρτσα». πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε Μουρίνιο!!

Η Τσέλσι ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών!

Ανακοίνωσε Μουρίνιο!
Μόλις δύο ημέρες μετά την λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του με την Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι –και επίσημα- στον πάγκο άλλης ομάδας… Της αγαπημένης του Τσέλσι.

Ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Πορτογάλο τεχνικό ο οποίος υπέγραψε για συμβόλαιο τεσσάρων ετών.

«Η Τσέλσι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζοζέ Μουρίνιο ως πρώτου προπονητή. Ο Μουρίνιο υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών και επιστρέφει στην ομάδα με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο Αγγλίας και δύο Λιγκ Καπ από το 2004 έως το 2007», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση…

O «special one», πήρε μαζί του στο Λονδίνο τους Ρούι Φαρία, Σιλβίνιο Λούρο και Ζοσέ Μοράις, για να στελεχώσουν το τεχνικό του επιτελείο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω ξανά στην ομάδα μας τον Ζοσέ. Οι επιτυχίες της προπονητικής του καριέρας, οι φιλοδοξίες του και η επιθυμία για διακρίσεις, τον έκαναν από την πρώτη στιγμή φαβορί για την τεχνική ηγεσία. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση του συλλόγου και οι επιτυχίες, πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσει η συνεργασία μας» ήταν τα λόγια του εκτελεστικού διευθυντή της Τσέλσι, Ρον Γκουρλέι.

Η επίσημη παρουσίασή του έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα, 10 του μηνός, στο «Στάμφορντ Μπριτζ». πηγή: sport-fm.gr

Ποιοι θα πληρώσουν το «χαράτσι» του 2014!!

Η εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Ποιοι θα πληρώσουν το «χαράτσι» του 2014
Το σχέδιο για την επιβολή του ενιαίου φόρου σε όλα τα ακίνητα από το 2014, ο οποίος θα πρέπει να αποφέρει έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ ετησίως αναμένεται να στείλει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών θα εξεταστεί στην αυριανή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά αφού το τελικό σχέδιο θα πρέπει να παρουσιαστεί στην τρόικα και το νομοσχέδιο να έχει κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, η εισήγηση του υπουργείου θα περιλαμβάνει όλα τα εναλλακτικά σενάρια για την εφαρμογή του νέου φόρου όπως:

- Την εφαρμογή του ενιαίου φόρου για τα κτίσματα και εντός σχεδίου ακίνητα χωρίς αφορολόγητο όριο. Στην περίπτωση αυτή, οι συντελεστές του φόρου θα κλιμακώνονται από 0,1% έως και 1%. Εάν υπάρξει αφορολόγητο όριο αυτό θα είναι πολύ χαμηλό, της τάξεως των 20.000 - 50.000 ευρώ με την κλιμάκωση των συντελεστών να ξεκινά από 0,2% και να φθάνει μέχρι και το 1,5% ή ακόμη και το 2% για ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 2 ή 3 εκατ. ευρώ.

- Σε όλες τις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης ο φόρος το 2014 θα επιβληθεί με βάση το στρέμμα ενώ από το 2015 βάση επιβολής του φόρου θα είναι η αντικειμενική αξία κάθε έκτασης. Από τον φόρο αυτό πιθανότατα θα εξαιρεθούν μόνο οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις οι οποίες ανήκουν στους κατ΄ επάγγελμα αγρότες. Το δημοσιονομικό «κενό» περίπου 300 εκατ. ευρώ που θα δημιουργηθεί από τη φοροαπαλλαγή των καλλιεργήσιμων αγροτικών εκτάσεων σχεδιάζεται να καλυφθεί με την φορολόγηση των αδήλωτων αυθαιρέτων τα οποία οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν τώρα να τα δηλώσουν στο Ε9 και με την υψηλότερη φορολόγηση των υπόλοιπων εκτός σχεδίου εκτάσεων γης.

Πηγή: newsbeast.gr

Σοβαρή… σκούπα!!

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από το τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός «σκούπισε» με 3-0 νίκες, επικρατώντας με σκορ 80-67 του ΑΓΟΡ και προκρίθηκε στους τελικούς της Α1.

Σοβαρή… σκούπα
Ψέκασε, σκούπισε… τελείωσε. Δίχως να «φορτσάρει» ιδιαίτερα αλλά να είναι σοβαρός στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους τελικούς της Α1 νικώντας με σκορ 80-67 τον ΑΓΟΡ, στον τρίτο ημιτελικό. Κορυφαίοι για τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, οι οποίοι σε ένα ακόμα παιχνίδια στερήθηκαν τις υπηρεσίες των Περπέρογλου και Λο, ήταν οι Σπανούλης και Παπανικολάου με 15 πόντους ο καθένας, ενώ από την ομάδα του Ρεθύμνου ξεχώρισε ο Λάτοβιτς που τελείωσε το ματς επίσης με 15 πόντους.

Το ματς


Με ένα σερί 6-0 και καλή άμυνα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση, με τον ΑΓΟΡ να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι, ύστερα από 2:30 λεπτά αγώνα (2-6). Ο Δημήτρης Κατσίβελης έκανε εξαιρετική –αμυντική- δουλειά στα αντίπαλα γκαρντ και με τον Σπανούλη να δημιουργεί και τον Πρίντεζη να… εκτελεί, οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας έφτασαν στο υπέρ τους 15-2, περίπου στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κλείσει πολύ καλά τη ρακέτα και χτυπώντας στον αιφνιδιασμό η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +15 (5-20). Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι από την περιφέρεια με το σκορ να διαμορφώνεται στο 12-24.

Στο ίδιο μοτίβο συνέχισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα η διαφορά να πηγαίνει ακόμα και στους 16 πόντους (15-31). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε το ροτέισον που ήθελε αλλάζοντας αρκετά πρόσωπα, ωστόσο αυτό δεν είχε καμία επίπτωση στο σκορ (21-37), μέχρι το αντιαθλητικό φάουλ του Γκετσεβίτσιους στον Πέτγουεϊ, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους Κρητικούς να μειώσουν τη διαφορά στους 10 πόντους (27-37). Όμως, οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια πάτησαν το… γκάζι και με ένα σερί 7-0 πήγαν στο +17 (27-44), με το πρώτο ημίχρονο να τους βρίσκει να προηγούνται 46-31.

Νωθρά μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΑΓΟΡ να κάνει ένα σερί 5-0 και να μειώνει ξανά τη διαφορά στους 10 πόντους (36-46). Μετά από περίπου τρία λεπτά στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι είχαν πετύχει μόλις ένα πόντο –με τη βολή του Σπανούλη- με το τρίποντο του Λάτοβιτς να ρίχνει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό ύστερα από ώρα (39-47). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένοι, ενώ με την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Παπανικολάου το σκορ έγινε 43-47, στα μισά του δεκαλέπτου. Η διαφορά παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και το 50-53, με τον Σλούκα να παίρνει… μπροστά και να τη στέλνει ξανά σε διψήφιο αριθμό (50-61), με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 53-64.

Οι «ερυθρόλευκες»… μηχανές δεν «ζεστάθηκαν» αρκετά ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο, ωστόσο από την άλλη, ούτε και ο ΑΓΟΡ έδειχνε τόσο ανταγωνιστικός, με τη διαφορά να πηγαίνει ξανά στους 14 πόντους (58-72). Έτσι, τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας να προκρίνονται στους τελικούς της Α1 με το τελικό 80-67.

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 31-46, 53-64, 67-80.

ΑΓΟΡ (Γιαπλές): Αγγελόπουλος 5 (1), Χορν 9 (1), Καλλινικίδης, Προύιτ 6 (2), Τσαρουχάς, Τσόχλας 7 (1), Ντούβνιακ 4, Κόμματος, Κάρτερ 9 (1), Λάτοβιτς 15 (3), Πέτγουεϊ 12 (11 ριμπ.), Σιζόπουλος.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Άντιτς 9 (2), Σπανούλης 15 (2 τρ., 10 ασ.), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 10, Πάουελ 6, Γκετσεβίτσιους 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 15 (3/4 τρ.), Κατσίβελης 5 (1).πηγή: sport-fm.gr

Στην προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Μπατίστ!!

Ο Μάικ Μπατίστ επισκέφτηκε χθες την προπόνηση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Στην  προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Μπατίστ
Ένας φίλος από τα παλιά βρέθηκε χθες στην προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Μάικ Μπατίστ, ο οποίος-όπως αναφέρει η «Πράσινη»-επισκέφτηκε το ΟΑΚΑ και συνάντησε παλιούς φίλους. Μπορεί από τους πρώην συμπαίκτες του να έχουν απομείνει μόνο οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής, ωστόσο ο Αμερικανός έχει άριστες σχέσεις τόσο με τους δύο, όσο και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Ο 35χρονος άσος αποχωρεί από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, από τη στιγμή που δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του μετά από μία κακή για την τουρκική ομάδα αλλά και για τον ίδιο σεζόν. Λέγεται ότι ο ίδιος θα ήθελε πολύ να επιστρέψει στο «τριφύλλι» για να κλείσει σε αυτό την καριέρα του, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί και θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. πηγή: sport-fm.gr

Το κάνει όπως ο Βαλβέρδε!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την τακτική που ακολουθεί ο Μίτσελ στις μεταγραφές του Ολυμπιακού.

Το κάνει όπως ο Βαλβέρδε!
** Είναι σαφές ότι ο Μίτσελ επιχειρεί να το «παίξει» όπως ο Βαλβέρδε. Όπως ο Ερνέστο, δηλαδή, είχε φέρει στον Ολυμπιακό συμπατριώτες του, που εμπιστεύονταν, το ίδιο θέλει να κάνει κι ο καινούργιος Ισπανός τεχνικός των ερυθρόλευκων.

** Ο Βαλβέρδε δεν είχε φέρει τον Ουρτάδο, τον οποίο είχε στην Εσπανιόλ, τον Γέστε και τον Ορμπάϊθ, τους οποίους είχε στην Αθλέτικ και τους Φουστέρ, Μαρκάνο, τους οποίους είχε στη Βιγιαρεάλ; Κι είχε πάρει κι ένα έκτο Ισπανό, που ήταν ο πρώτος που είχε φέρει-κι ο μοναδικός, τον οποίο δεν είχε παίκτη προηγουμένως στην Ισπανία.

** Τι κάνει ο Μίτσελ; Πήγε να φέρει τον Μπόατενγκ, αλλά δεν του έκατσε. Τώρα, είναι κοντά στο να φέρει τον Πέδρο Λεόν και σκέφτεται και τον Μιγκέλ Τόρες. Όλους τους είχε παίκτες στη Χετάφε, κάποιους και στη Ρεάλ Β.

** Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μίτσελ κάνει το ίδιο πράγμα με τον Βαλβέρδε. Ακολουθεί την ίδια επιτυχημένη συνταγή. Θέλει για τον Ολυμπιακό παίκτες που τους ξέρει πολύ καλά και που τον ξέρουν πολύ καλά. Ο λόγος είναι απλός: Πιστεύει πως έτσι θα προσαρμοστούν πολύ πιο γρήγορα στο παιχνίδι της ομάδας και θα βοηθήσουν άμεσα, ειδικά ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ.

** Να δούμε τι θα καταφέρει ο Μίτσελ σε αυτή την προσπάθειά του. Πρώτα, αν μπορέσει να πείσει καλούς συμπατριώτες του να έρθουν και στη συνέχεια αν θα φτιάξει μία ανάλογα καλή ομάδα όπως ο Ερνέστο.

** Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακολουθεί την ίδια συνταγή, το ίδιο μοντέλο πηγή: sport-fm.gr

Το καθήκον, η καταγγελία και η ευθύνη των ποδοσφαιριστών!!

Εγώ συγκρατώ αυτό που είπε ο Γεωργιάδης, ότι δηλαδή κάποιοι (μέσα από τον ΠΑΟΚ) τον κοιτούσαν στραβά με τα αποτελέσματα που έφερνε η ομάδα του… Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης

Το καθήκον, η καταγγελία και η ευθύνη των ποδοσφαιριστών
Εγώ συγκρατώ αυτό που είπε ο Γεωργιάδης, ότι δηλαδή κάποιοι (μέσα από τον ΠΑΟΚ) τον κοιτούσαν στραβά με τα αποτελέσματα που έφερνε η ομάδα του και συζητούσαν με τους ποδοσφαιριστές…

Δηλαδή, μιλάμε για ωμή παρέμβαση στο έργο του. Ότι δηλαδή, γινόταν ελαφρώς της κακομοίρας και προφανώς αυτός ήταν ένας λόγος που η ομάδα του ήταν απείθαρχη, όπως παρουσιάστηκε στο μεγαλύτερο κομμάτι των πλέι-οφ.

Εδώ είμαστε λοιπόν… Ορίστε. Από εδώ μπορείς να ξεκινήσεις Ιβαν Σαββίδη. Από τα παραμάγαζα που έχουν στηθεί στην καρδιά της ομάδας και λειτουργούν καιρό τώρα.

Και βέβαια ενισχύεις την παρουσία τους, είτε γιατί έχεις μαζέψει αρκετό κόσμο που έχει από μια άποψη για όλα. Επίσης, ρίχνεις νερό στο μύλο όταν επισκέπτεσαι τα αποδυτήρια και αρχίζεις τις ομιλίες, καταργώντας ακόμη και τον προπονητή.

Δεν έχει καμία δουλειά ο ιδιοκτήτης να μπουκάρει στα αποδυτήρια και να δίνει οδηγίες στον Βούκιτς, να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες.

Λίγο αργότερα, ο κύριος…. υποσυνείδητος φόβος, ο Σαλπιγγίδης, τα είπε σωστά. Με δυό κουβέντες, αυτοί οι «κάποιοι» και… κάποιοι άλλοι ανόητοι οπαδοί, υποδεικνύουν ως βασικούς υπεύθυνους τους ποδοσφαιριστές, για ό,τι στραβό συμβαίνει. Με αποτέλεσμα, να τους επιτίθενται, όπως συνέβη αρκετές φορές και φέτος.

Κι αυτό θα πρέπει να κοιτάξεις Ιβάν. Τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας δεν είναι δυνατόν να «φθείρονται» κατά αυτόν τον βάναυσο τρόπο, επειδή δεν τους στηρίζει και δεν τους προστατεύει η ίδια η διοίκηση ή ακόμη κι ο προπονητής. Κι αυτό δεν αποτελεί αδυναμία μόνο της τωρινής διοίκησης…

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του στα Γιάννενα, όπως έπρεπε να πράξει, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει το αποτέλεσμα του Περιστερίου. Είχε ιερό καθήκον απέναντι σε όσους λίγους πίστευαν ότι έστω την τελευταία στιγμή, θα του κάτσει η πρώτη θέση με την… ευγενική χορηγία του Ατρομήτου.

Μέχρι το ημίχρονο κανείς δεν θα μπορούσε να είναι αισιόδοξος για το φινάλε του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα. Οι υπολογισμοί τον ήθελαν να ξεκινά νωρίς νωρίς τα παιχνίδια του στο Europa League, αλλά, το γκολ του Κατσουράνη, έστελνε για διακοπές τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και τους γλίτωνε από προετοιμασία που θα ξεκινήσει σε δυό εβδομάδες. Με το γκολ του Σίλντεφελντ, ο ΠΑΟΚ απογειώθηκε στην πρώτη θέση των πλέι-οφ, πετυχαίνοντας ότι είχε αφήσει στη μέση, πριν από λίγες μέρες, πριν από το αναπάντεχο «διπλό» του Ατρομήτου.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό του άξιζε και αποκλειστικά δική του υπαιτιότητα έφτασε στο… αμήν για να εξαρτάται από τον Ατρόμητο και τον Αστέρα η συμμετοχή του στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ.

Αυτό βέβαια που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον πλέον, είναι πως θα αντιδράσει ο Ιβαν Σαββίδης που μέχρι πριν από λίγο καιρό μοίραζε υποσχέσεις για πρωτάθλημα και διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν δηλαδή θα φανεί συνεπής σε τέτοιο βαθμό που θα δημιουργήσει τελικά μια πολύ πιο ανταγωνιστική ομάδα. πηγή: sport-fm.gr

Το μήνυμα του «Σάλπι» στον Ιβάν…!!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr γιατί ο Ιβάν Σαββίδης ΠΡΕΠΕΙ να λάβει σοβαρά υπόψη του τις κουβέντες του Σαλπιγγίδη, αν θέλει να φτιάξει τον ΠΑΟΚ που ονειρεύεται…

Το μήνυμα του «Σάλπι» στον Ιβάν…
Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μετά κόπων και βασάνων τον στόχο του, που ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play-offs της Σούπερ Λίγκας και η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι όπως εξελίχθηκε η διαδικασία, όμως, και βλέποντας τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών μετά το τέλος του αγώνα στα Γιάννενα, καταλαβαίνει κάποιος ότι το συναίσθημα που κυριαρχούσε ήταν η ανακούφιση και όχι η χαρά.

Η κατάθεση ψυχής που έκανε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αποτυπώνει στον μέγιστο βαθμό το παραπάνω, αλλά και γενικότερα τα όσα έζησαν στον ΠΑΟΚ στη διάρκεια της σεζόν. Χωρίς φόβο, αλλά με περίσσιο πάθος για όσα έλεγε, ο διεθνής επιθετικός, έστειλε πολλαπλά μηνύματα, τόσο στον κόσμο, όσο και στον ιδιοκτήτη της ομάδας, τον Ιβάν Σαββίδη.

«Δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία στην Ελλάδα. Είμαστε χρόνια πίσω». «Φέτος, ένιωσα πως είμαι στη ζούγκλα και δεν είμαι ποδοσφαιριστής». «Αυτές δεν είναι συνθήκες να παίξεις ποδόσφαιρο, ανά πάσα στιγμή νιώθεις πως θα έρθει κάποιος… να σε σκοτώσει». «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δύσκολα θα βρει το δρόμο του ο ΠΑΟΚ». «Όσα χρήματα κι αν έρθουν στην ομάδα, δεν είναι εύκολο να χτιστεί χωρίς υπομονή κι ελπίζω να αλλάξουν πολλά πράγματα του χρόνου» ήταν μερικές από τις ατάκες, στις οποίες δεν υπάρχει ούτε μια τόση δα δόση υπερβολής.

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο, και δεν έχει να κάνει μόνο με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει αυτή η αρρωστημένη κατάσταση. Αλλά πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή. Από την άλλη, ο Ιβάν Σαββίδης δεν χρειάζεται μεγάλο κόπο, αλλά τρόπο. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο, αλλά είναι γελασμένος όποιος πιστεύει ότι αυτό θα γίνει σε μια μέρα και μόνο επειδή υπάρχει το χρήμα. Σίγουρα θα υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις, αλλά η επιστροφή στην κορυφή και στους τίτλους θα έρθει σιγά-σιγά και μόνο αν υπάρχει υπομονή και σχέδιο. Μόνο με ονόματα και «κορώνες» δεν πας πουθενά. Αν λαϊκίζεις κιόλας, ακόμη χειρότερα…

Ο... νεόκοπος ιδιοκτήτης της ομάδας ΠΡΕΠΕΙ να λάβει σοβαρά υπόψη του τις κουβέντες του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αν θέλει να φτιάξει τον ΠΑΟΚ που ονειρεύεται τόσο αυτός, όσο και οι οπαδοί του. Και γιατί όχι, να καλέσει στο γραφείο του τον αρχηγό της ομάδας να κάνουν μια τέτοια κουβέντα σαν δύο καλοί φίλοι, που έχουν έναν κοινό στόχο και όχι σαν εργοδότης με υπάλληλο. Αν στην κουβέντα προστεθεί και ο Κώστας Κατσουράνης, θα είναι ακόμη καλύτερα...πηγή: sport-fm.gr

Μελισσανίδης, ο μεγαλύτερος εχθρός της παράγκας!!

Στο κυνήγι της πρώτης θέσης, γράφει ο Αποδυτηριάκιας, δεν χωράνε φιλίες και κολλητηλήκια. Και ανοίγει το κεφάλαιο της σχέσης Μελισσανίδη, Μαρινάκη.
Το καλοκαίρι του 2015 η ΑΕΚ θα επανέλθει  στη σουπερ λίγκα. Δύο χρόνια δεν είναι τίποτα, θα περάσουν χωρίς να το καταλάβουμε. Σκέπτομαι από σήμερα, δεν είναι καθόλου ενωρίς, το σκηνικό της αναμενόμενης κόντρας Μαρινάκη και Μελισσανίδη. Όλα μπορούν να γίνουν. Κι αυτά που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί, παρά μονάχα ο αποδυτηριάκιας.
Τρία χρόνια στον Ολυμπιακό ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι ο επικυρίαρχος. Και νοιώθει τρισευτυχισμένος. Έχει περάσει η μπόρα, εννοώ η αυτοκριτική του τους πρώτους μήνες που παρέλαβε από τον Κόκκαλη. Πού έμπλεξα; Το είχε ψιλομετανοιώσει. Πάει αυτό, το ξέχασε.
Γουστάρει, λοιπόν, με χίλια ο Μαρινάκης ότι δεν έχει αντίπαλο, ότι το παίρνει περίπατο στο πάρκο το πρωτάθλημα. Από την άλλη, χρονιά στην πιάτσα η Βαγγέλα, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει, όχι μονάχα στη μπάλλα, αυτός ο σκύλος ο Μελισσανίδης, με τον οποίον τούτη την περίοδο έχει καλές παρτίδες.
Γενικά οι σχέσεις Μαρινάκη – Μελισσανίδη, τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως όλοι ξέρουν στο λιμάνι, πέρασαν από διάφορα κύματα. Είναι και το ότι επιχειρηματικά οι δυο τους έχουν εκτιναχθεί, αποτελούν παγκόσμια μεγέθη, άσχετο ότι δεν παίζουν συγκρουσιακά τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Σύμφωνα με τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου το κυνήγι της πρωτιάς δεν καταλαβαίνει Θεό από καλές σχέσεις, φιλίες και κολλητηλήκια. Αντίπαλοι στο ποδόσφαιρο σημαίνει ότι σκοτώνονται και όποιον πάρει ο χάρος. Επιμένω, όμως. Τίποτα δεν είναι μπετόν σίγουρο.
Ποιος Ιβαν ο Τρομερός. Τρομερός τύπος και δύσκολο παιδί ο Μαρινάκης. Θυμίζω την πρώτη του δήλωση μόλις εξαγόρασε το πακέτο της ΠΑΕ. Θα πάρω, είπε, 20 πρωταθλήματα! Ποιος είναι ο Κόκκαλης, δηλαδή. Θα τον ξευτυλίσω. Θα τον σβήσω.
Έγραψε ο αποδυτηριάκιας και το πήραν όλοι μετά ότι ο Μελισσανίδης με τη μια θα περάσει ερασιτεχνικό και Β΄ εθνική, και καπάκι με τη μια θα βουτήξει και το πρωτάθλημα της σουπερ λίγκα. Δεν περίμενε τον αποδυτηριάκια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για να του το πει. Ούτε και το άλλο του αποδυτηριάκια είναι άγνωστο στον Μαρινάκη. Ποιο; Ότι ο Μελισσανίδης κάθε χρόνο έχει σκοπό να παίρνει το πρωτάθλημα στη σούπερ λίγκα.
Οπότε; Θα έχουμε σφαγή. Βιάζεσαι. Είπαμε. Όχι εύκολες σκέψεις. Όχι βιαστικά συμπεράσματα.
Υπάρχει κάτι άλλο που είναι απαραίτητο να σημειωθεί. Ο Μελισσανίδης δεν είναι του κατηχητικού. Άλλο ότι έχει τακιμιάσματα με το παπαδαριό και έσκασε 5,5 εκατομμύρια για να κτιστεί στην Παναγία Σουμελά το μεγαλύτερο αρχονταρίκι στον πλανήτη. Από τις λάσπες της Κοκκινιάς ξεκίνησε κι έγινε ο Μπαρμπαρόσα ο πειρατής σ’ όλες τις θάλασσες. Αυτά δεν γίνονται με το σταυρό στο χέρι. Μια στιγμή. Είπαμε. Μη βιάζεσαι.
Ο μεγαλύτερος εχθρός της Παράγκας ήταν ο Μελισσανίδης, στα χρόνια βέβαια που ήταν εκτός ΑΕΚ. Η Παράγκα το έχει πηδήξει το ποδόσφαιρο, έλεγε σε φίλους του, σε πολιτικούς, σε παράγοντες του ποδοσφαίρου. Μέχρι που του χρέωσαν το πιστολίδι στον Γιάννη Σπάθα.
Το παρατράβηξα. Θα χρειαστεί να επανέλθω. Ναι, να ολοκληρώσουμε το θέμα που ανοίξαμε. Για το σκηνικό Μελισσανίδη – Μαρινάκη. Η έκπληξη απόψε το βράδυ στο Gazzetta.

Ούτε με πράσινο περνάει ο ΠΑΟΚ
Δεν περνάει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του τσάμπιονς ληγκ. Με τίποτα. Μόνον αν ανατραπεί η δομή του σύμπαντος, του ποδοσφαιρικού σύμπαντος. Και πάλι, όμως, φαίνεται αδύνατο, απίθανο να συμβεί το θαύμα.
Μιλάμε για τα προκριματικά του τσάμπιονς ληγκ, δεν μιλάμε για πλαίη – οφ του εγχώριου κωλοπρωταθλήματος. Μιλάμε ότι στο δρόμο του ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν Γιάννενα και Ατρόμητοι, αλλά βαρειά ονόματα που από τώρα υπολογίζονται ότι θα παίξουν ρόλο στους ομίλους. Με την ομάδα, άλλωστε, που έχει ο ΠΑΟΚ, στην Ευρώπη δεν πάει πουθενά. Δεν περνάει ούτε με πράσινο στο τσάμπιονς ληγκ, αν ποντάρει στους Κατσουράνηδες. Παικταράς το παλληκάρι, αλλά μακρυά. Παίζει όποτε θέλει, επιλέγει τα ματς.
Δεν είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ η Ευρώπη. Αυτό λέει ο αποδυτηριάκιας. Τότε, ποιος είναι ο στόχος του τρομερού Ιβαν;
Κι αυτόν τον στόχο μπορούν να τον υλοποιήσουν οι γύρω από τον Ρώσο; Σ’ όλα υπάρχουν απαντήσεις.

Τα πλαιη-οφ επιβεβαίωσαν πανηγυρικά ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ομάδα κορυφής ούτε για το πρωτάθλημα. Ομάδα που να την χαρακτηρίζει η σταθερότητα και η αγωνιστική αξιοπιστία. Να, γιατί δεν λέει τίποτα, παρά μόνο τυφλώνει την οπαδική αναπηρία η πρωτιά στα πλαιη-οφ.
Στόχος του ΠΑΟΚ είναι ένας. Ούτε η Ευρώπη, ούτε το πρωτάθλημα. Αυτά θα έρθουν μόνα τους. Και το πρωτάθλημα και η διάκριση στην Ευρώπη. Πώς; Αν βάλει μπροστά το σχεδιασμό για να κτίσει ομάδα. Έργο δύσκολο. Κυρίως, έργο άγνωστο.
Παραδοσιακά δεν γνωρίζουν το έργο «Κτίζω Ομάδα» στον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος της ομάδας δεν έχει διαπαιδαγωγηθεί σχετικώς. Τα ΜΜΕ του ΠΑΟΚ που μαϊμουδίζουν την οπαδική φανατίλα των εφημερίδων του γαμημένου νότου. Τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, τα μπετά της Τούμπας, δεν ξέρουν τι θα πει «Κτίζω Ομάδα».
Ας έχουμε κατανόηση. Η ευθύνη του Ιβαν είναι ασήκωτη. Εκεί, όμως, θα δείξει την κλάση του. Προς το παρόν έχει χάσει πόντους.
πηγή: gazzetta.gr

«Έφυγε» ένας «δικός μας» άνθρωπος!

Ο Βασίλης Γαλούπης, σοκαρισμένος από το αποτρόπαιο έγκλημα στην Εύβοια, γράφει για τον γιατρό Νίκο Πολυδωρόπουλο, την στήλη του στον «Φίλαθλο», την άδολη αγάπη του για τον Παναθηναϊκό και θυμίζει μερικά άρθρα του…
Μπορεί να ήταν και 3 το ξημέρωμα σήμερα, όταν ο Βασίλης Παπαθεοδώρου με ρώτησε στο facebook για τον Πολυδωρόπουλο. Για να πω την αλήθεια, το μυαλό μου αρχικά δεν πήγε το κακό. Επικεντρωμένος στα δραματικά γεγονότα της Τουρκίας δεν είχα δώσει χθες Κυριακή ιδιαίτερη βάση στην εγχώρια ειδησεογραφία…
Ο Βασίλης μού είπε να κοιτάξω μια είδηση. Την είδα αμέσως και σοκαρίστηκα. Πραγματικά. Για το φριχτό έγκλημα στο Αλιβέρι με θύμα «έναν γυναικολόγο και την σύζυγό του». Σε κανέναν, ούτε στον χειρότερο εχθρό αξίζει ένα τέτοιο άδικο και φρικιαστικό τέλος βγαλμένο από τις πιο αρρωστημένες ταινίες τρόμου. Πολύ περισσότερο σε έναν καλό και ήσυχο άνθρωπο, οικογενειάρχη κι επιστήμονα όπως ήταν ο γιατρός.
Προσπάθησα αμέσως να… πείσω, άτσαλα είναι η αλήθεια, τον εαυτό μου – και τον Βασίλη – ότι μπορεί να μην ήταν αυτός ο Νίκος Πολυδωρόπουλος που ξέραμε. Όλα, όμως, έδειχναν ότι δεν επρόκειτο για κάποια συνωνυμία. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν πλήρως διαβάζοντας το μεσημέρι το υστερόγραφο του φίλου Τάσου Νικολογιάννη εδώ στο gazzetta. Αργότερα ειπώθηκαν διάφορα και στα κανάλια.
Ο Πολυδωρόπουλος, άλλωστε, ήταν αρκετά γνωστός στον χώρο μας. Αρθρογραφούσε για αρκετά χρόνια στον «Φίλαθλο», ενώ έκανε εκπομπές και στον Sprint fm, αν θυμάμαι καλά αργά το βράδυ. Για καιρό ήμουν αυτός που έπαιρνε τα κείμενά του και τα επιμελούταν για την εφημερίδα. Κάθε Κυριακή είχε την δικιά του γωνιά, συνήθως κάτω δεξιά, για να λέει την άποψή του. Συχνά για την μεγάλη και άδολη αγάπη του, τον Παναθηναϊκό. Δεν κρυβόταν, άλλωστε. Επιστήμονας ήταν, προσωπικότητα, οπαδός της παλιάς γενιάς, ρομαντικός και γνήσιος, κι ό,τι είχε να πει, το έγραφε δίχως να επιχειρεί δημοσιογραφικά στρογγυλέματα.
Όπως ήταν λογικό είχαμε μιλήσει αρκετές φορές και μέσα σ’ όλο αυτό το διάστημα είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, ζεστό και με χιούμορ, καταρτισμένο, αξιοπρεπή, με πραγματικό μεράκι για μπάλα και την ομάδα που αγαπούσε. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν τραγική ειρωνεία ότι ξεψυχούσε ενώ ξημέρωνε η μεγάλη επέτειος για τον Παναθηναϊκό…
Από κάποια στιγμή και μετά χαθήκαμε, είναι η αλήθεια. Τα φέρνει πολλές φορές έτσι η ζωή. Στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες σήμερα στην τηλεόραση τον είδα αρκετά αδυνατισμένο και διαφορετικό από εκείνη την φωτογραφία που βάζαμε στον «Φίλαθλο». Τα χρόνια, άλλωστε, έχουν περάσει από τότε. Κι απ’ ό,τι άκουσα είχε αντιμετωπίσει λίγο παλιότερα και μια περιπέτεια υγείας.
Μαθαίνω, μάλιστα, σήμερα διαβάζοντας για τον Νίκο στο ίντερνετ (και συγκεκριμένα στο pamesports από τον Άγγελο Μενδρινό) και κάτι που δεν ήξερα, όπως ότι κάποια στιγμή είχε συνεργαστεί και με το «Sportime», προσφέροντας πλούσιο τηλεοπτικό υλικό από παλιούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, έναν πραγματικό θησαυρό που τον είχε στο προσωπικό του αρχείο, έτσι ώστε η καλή εφημερίδα να βγάλει κάποια εξαιρετικά απ’ ό,τι θυμάμαι dvd.
Όχι μόνο εγώ, άλλα κι άλλοι συνάδελφοι – κι όχι μόνο - αισθάνονται τις τελευταίες ώρες σα να χάσανε έναν δικό τους άνθρωπο… Και νιώθουμε δίπλα στην κόρη του που θρηνεί τους γονείς της, σε όλους τους πραγματικά κοντινούς ανθρώπους της οικογένειας.
Ειλικρινά, με το που αρχίζω να ακούω λεπτομέρειες για τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο αφαιρέθηκε, για 140 ευρώ…, με τέτοια κτηνώδη βία η ζωή από τον γιατρό και την σύζυγό του, δεν μπορώ. Γυρίζω κανάλι. Δεν αντέχω να ακούσω ξανά και ξανά τι συνέβη. Για κανέναν. Ένας λόγος παραπάνω για τον Νικόλα. Δεν γίνεται άνθρωπος να μισεί τόσο την ζωή που να βγάζει ό,τι πιο άρρωστο έχει πάνω σε δυο συνανθρώπους του, με το πρόσχημα της κλοπής.
* Από το προσωπικό μου αρχείο επέλεξα τυχαία μερικά από τα κομμάτια του Νίκου Πολυδωρόπουλου στον «Φίλαθλο», εκεί γύρω στο 2002-2003. Τα είχα φυλάξει κι έτσι τα παραθέτω σαν έναν ελαχιστότατο φόρο τιμής. Για να τον διαβάσουν κι όσοι έτυχε να μην τον γνωρίζουνε ή όσοι θέλουν να τον θυμηθούν ξανά…


πηγή: gazzetta.gr

Ιδού το σεντόνι, ιδού το πήδημα, κ. Ιβάν!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης εξηγεί πώς ο Mr. ΠΑΟΚ αντί για mea culpa, κάνει ευρωπαϊκά όνειρα κι ανατρέχει στο "διαιτητικό σπρώξιμο" όσων υποδύονται τους "κατατρεγμένους". Όταν υπάρχουν οι ...σημαίες, τι τα θες όλα τα άλλα; Οι οδικές αποστάσεις εκμηδενίζονται …μαγικά και τα 438 χιλιόμετρα που χωρίζουν Αθήνα-Ιωάννινα, Περιστέρι-Ζωσιμάδες, καλύπτονται σαν …αστραπή, μεταμορφώνοντας "αργοκίνητα καράβια" σε "jumbo jet"!
Κάπως έτσι, από κει που ο Ιβάν Σαββίδης οδηγούνταν σε θλίψη, περισυλλογή και mea culpa για τα απανωτά σφάλματα και τις άστοχες αποφάσεις του – με αποκορύφωμα το "φάγωμα" του Δώνη στον προθάλαμο των play off – ούτως ώστε να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τη λαϊκή οργή της Τούμπας, μια μικρή γεύση της οποίας πήρε μόλις πριν μερικές ημέρες, το σάλτο μορτάλε από τον Πύργο τον Λευκό, τον προσγείωσε στο σεντόνι του Champions League.
Ας όψεται ο χορός των χαμένων ευκαιριών των παικτών του Ατρομήτου, ο κέρβερος του Αστέρα, Γιώργος Μπαντής και το "κόψιμο" του Ναπολεόνι με υπόδειξη ανύπαρκτου οφσάιντ, από το βοηθό του Κάκου (Φραγκιαδάκη) – ναι, του Κάκου, που θεωρητικά είναι "επικηρυγμένος" από τον ΠΑΟΚ και χαρίστηκε κάνα δυο φορές στον Σανκαρέ πριν του βγάλει αναγκαστικά την κόκκινη στο 78΄ – πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, για να απολέσουν οι Περιστεριώτες την ιστορική ευρωπαϊκή ευκαιρία τους.
Τα "χαϊδέματα"
Να υπενθυμίσω για τους έχοντες ασθενή ή επιλεκτική μνήμη, που μπαίνουν από κάτω και γράφουν το μακρύ και το κοντό τους, σύμφωνα με τα καλά και συμφέροντα, ότι ο ΠΑΟΚ που – σαν τον κλέφτη για να φοβηθεί ο νοικοκύρης – φωνάζει για τη διαιτησία, απόλαυσε "σπρώξιμο" κατά κόρον φέτος. Και στη regular season και στα play off.
Επιγραμματικά:
- Ο Αστέρας έχασε στην Τούμπα 1-2, με ανύπαρκτο πέναλτι στο 88’
- Η Ξάνθη έχασε στα Πηγάδια 3-0, με το πρώτο γκολ, στο 10΄, να προέρχεται από ανύπαρκτο πέναλτι.
- Ο Πανιώνιος ηττήθηκε στη Ν. Σμύρνη (2-1) με το πρώτο γκολ από αυστηρό πέναλτι, ενώ έχασε και στην Τούμπα (4-2), αλλά στο 2-2 (63΄) δεν αποβλήθηκε ο Κατσουράνης σε φάση που έκανε πέναλτι (δόθηκε μεν) και ο "κυανέρυθρος" επιθετικός βρισκόταν σε προφανέστατη θέση για γκολ.
- Ο Πλατανιάς έχασε στην Τούμπα 2-0 αφού πρώτα δόθηκαν δύο αυστηρά πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0 (το πρώτο χάθηκε).
- Ο ΠΑΣ λύγισε στους Ζωσιμάδες (1-3) με το άνοιγμα του σκορ για τον ΠΑΟΚ να προέρχεται από ανύπαρκτο έμμεσο φάουλ στην μικρή περιοχή των γηπεδούχων.
- Ο ΟΦΗ έχασε 3-1 στη Θεσσαλονίκη, αλλά ενώ κέρδιζε 1-0 δεν του δόθηκε πέναλτι ΚΑΙ αποβολή του Ιτάντζ.
- Και βέβαια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στην Τούμπα (2-0), οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες από το 39΄, λόγω αυστηρής αποβολής του Πάπε Σο και με το δεύτερο γκολ οφσάϊντ. Ωστόσο οι σχέσεις των φίλα προσκείμενων ηγετικών στελεχών των δύο ΠΑΕ, παραδόξως, αντί να διαταραχθούν, ενισχύθηκαν!
- Στα play off στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος δέχθηκε καθαρό γκολ οφσάϊντ από τον Σαλπιγγίδη, ενώ στην Τούμπα, στο 0-0, δεν είχε αποβληθεί ο Κατσουράνης για φάουλ επί του Ιγκλέσιας ένα μέτρο έξω από την περιοχή.
- Και τώρα στο καθοριστικό επιμύθιο της διαδικασίας, ο Ναπολεόνι ακόμα… κόβει τις μπούκλες του από το μακρύ μαλλί που είχε μέχρι πριν λίγο καιρό, αλλά ποιος ασχολείται μαζί του;
Κάποιοι το "καβάλησαν"
Ο ΠΑΟΚ ήταν, λοιπόν, ο τελικός νικητής του "μίνι πρωταθλήματος", ο Ατρόμητος είχε μια σεζόν που πήγε παραπέρα ίσως κι από τις επιδιώξεις του – μολονότι άλλαξε τρεις προπονητές κι αυτό πέρα κάθε λογικής δεν του ανέκοψε το δρόμο -, ο ΠΑΣ Γιάννινα τολμώ να πω ότι έμοιαζε με την σπουδαία Α.Ε.Λ. της δεκαετίας του ΄80, τηρουμένων των αναλογιών, αλλά σαφώς και τιμά το περιφερειακό ποδόσφαιρο η παρουσία του.
Όπως φυσικά και του Αστέρα Τρίπολης, που "ξεφούσκωσε" στον επίλογο της χρονιάς, γιατί ίσως κάποιοι – όχι πάντως ο Τσιώλης – παραπήραν ψηλά τον αμανέ στην Τρίπολη, βγάζοντας γλώσσα όχι ίσαμε αλλά πιο πάνω από το μπόι τους. Χάνοντας μάλιστα και τις εντυπώσεις που κέρδιζαν ως αδικημένοι μιας φάσης του τελικού Κυπέλλου.
Έργα και όχι …κλάψα
Τώρα που η θέση στα προκριματικά του C.L., πάντως, πήγε στο "Δικέφαλο του βορρά", είναι η ώρα να δείξει επί της ουσίας τι σκοπούς έχει για τον σύλλογο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αλλά και την εξαγγελλόμενη επενδυτική διάθεση του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Η Ευρώπη και μια πιθανή συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους – αν και εφόσον μπορέσει, βεβαίως, αγωνιστική υπέρβαση, κόντρα σε μία εκ των Λιόν, Φενέρμπαχτσέ, Αϊντχόφεν, Μέταλιστ, οι οποίες υπό τοιαύτες συνθήκες κι αν δεν "πέσει" πολύ χρήμα στις μεταγραφές, αλλά και σαν δελεαστικό μέσο για να πειστεί ένας πραγματικά καλός και καταξιωμένος προπονητής να το πει το "ναι" στη Θεσσαλονίκη, είναι πολύ καλύτερές του – σημαίνει και πρόκληση και στοίχημα. Προσωπικό στοίχημα του Ι. Σαββίδη να φανεί αντάξιος των προσδοκιών των οπαδών του ΠΑΟΚ αυξάνοντας γρήγορα τις στροφές και τις ταχύτητες της ομάδας στο (συνολικό) ποδοσφαιρικό σκηνικό.
Αν δεν "ματώσει" ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, δεν κοιτάξει την αλήθεια κατάματα, αφήνοντας παραπλεύρως την παγίδα της …κλάψας (άλλων) και τις προφάσεις εν αμαρτίαις, δεν γίνει πραγματιστής δηλαδή και …δεν μάθει και λίγο μπάλα, η ομάδα θα εξακολουθήσει να …"μην είναι ομάδα", όπως διάβασα και σε συνέντευξη του Μεγαλέξανδρου Γιώργου Κούδα στην "Real News". 
πηγή: sportdog.gr

Μικρός άνθρωπος ο Σαλπιγίδης!!

Ο Γιώργος Μύρτσος τα έχει πάρει με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ και του τα χώνει άσχημα! "Αυτός δεν είναι που έφευγε από τις πίσω πόρτες;". Τι γράφει για Κατσουράνη, Δώνη κ.ά. 
Αν ανατρέξει κανείς στο σχόλιο της περασμένης εβδομάδας, για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, θα διαπιστώσει ότι έγιναν όλα όπως τα είπα. Κέρδισε ο ΠΑΟΚ μέσα στα Γιάννενα, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει και ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να νικήσει την Τρίπολη. Οπότε πάμε παρακάτω...
Κουμάντο στα αποδυτήρια
Θα γράψω για τον Κατσουράνη, που είναι αρχηγός των αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ. Του αρέσει να κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια, από τη στιγμή που απουσιάζει άλλος για να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη. Μαζί με τον προπονητή, στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννενα, δεν πήγε ο αρχηγός της ομάδας να κάνει παράπονα, αλλά ο Κατσουράνης! Αυτό κάτι δείχνει, καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται.
Δεν ήξερε τι του γινόταν
Μιλάμε, τώρα, για τον παίκτη που ο Δώνης είχε αντίρρηση να τον πάρει στον ΠΑΟΚ! Ο Δώνης που είχε σαν πρώτη επιλογή τον Κουμάλο, που θυμίζει το διπλό λεωφορείο που έχουμε στη Θεσσαλονίκη (το πεντάρι) και χρειάζεται ένα τέταρτο για να στρίψει, δεν ήθελε τον Κατσουράνη! Τι να πούμε για τον Δώνη; Ο άνθρωπος δεν ήξερε τι του γινόταν...
     
Από τις πίσω πόρτες
Με τις δηλώσεις που έκανε ο Σαλπιγγίδης, αποδεικνύει ότι είναι μικρός σαν άνθρωπος. Αλλά και σαν παίκτης δεν ήταν και μεγάλος εδώ που τα λέμε. Είναι σε καλό επίπεδο, αλλά όχι στο τοπ. Κι από άλλες συμπεριφορές έχει αποδείξει ότι είναι μικρός άνθρωπος. Μιλάμε τώρα για τον Σαλπιγγίδη, τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, τον ...να είχα να λέγαμε! Που θυμάται να βγει να μιλήσει στα εύκολα και όχι στα δύσκολα. Γιατί στα δύσκολα κρυβόταν και έφευγε από τις πίσω πόρτες. Έφυγε από την πίσω του αεροδρομίου στην Αθήνα, όταν πήγαν να τον βρουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, έφυγε από την πίσω πόρτα στην Τούμπα, μετά την τελευταία ήττα ΠΑΟΚ...
Η ζούγκλα και το συμβόλαιο
Αλλά αναρωτιέμαι αφού μιλάει για ζούγκλα στο ποδόσφαιρο, δεν ξέρει πως μέσα από αυτή τη ζούγκλα παίρνει 800 χιλ. και 1 εκ. ευρώ τον χρόνο; Και κάποιοι από αυτούς που του τα δίνουν, είναι άνεργοι ή παίρνουν 400 ευρώ τον μήνα. Αναφέρομαι στους οπαδούς της ομάδας, που στηρίζουν πηγαίνοντας στο γήπεδο.
Οι ξεχασμένοι του Κουρδιστάν
Για τον ΠΑΟΚ, τώρα, θέλω να πω ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Χρειάζεται να γίνουν σωστές κινήσεις από τη στιγμή που υπάρχει ο λεφτάς Σαββίδης, με πρώτη και κύρια την επιλογή του προπονητή. Πρέπει να προετοιμαστεί για να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο στα προκριματικά. Ακούω που λένε ότι θα είναι δύσκολα τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά εγώ λέω ότι τίποτα δεν είναι αξεπέραστο. Άλλωστε σε έναν δυνατό θεσμό, οι αντίπαλοι θα είναι δυνατοί. Διαφορετικά ας πάνε να παίξουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, με τους ξεχασμένους του Κουρδιστάν και του Τατζικιστάν... 
πηγή: sportdog.gr