Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

“Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ”!

Ο “χρυσός” σκόρερ του ΠΑΟΚ στο χτεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, Γκόρντον Σίλντεφελντ,  φιλοξενήθηκε στον “Arena fm 89.4″, μιλώντας για την επιτυχία της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε πως είναι ένας από τους λόγους που θέλει να παραμείνει στο “δικέφαλο”.
Αναλυτικά, δήλωσε τα ακόλουθα:
Για το γκολ του που έδωσε την νίκη στον ΠΑΟΚ και σήμανε την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κι αν το χάρηκε: “Νομίζω μπορείτε να δείτε και στο βίντεο πόσο πολύ πανηγύρισα (γέλια)! Χάρηκα  πολύ που πέτυχα το γκολ. Είχα πει στον εαυτό μου πως πρέπει να δώσω το 100%, ακόμη και να πετύχω γκολ για να βοηθήσω την ομάδα μου
Η δουλειά μου είναι να υπερασπίζομαι την εστία μου, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, βλέπετε ότι οι ομάδες επιλέγουν ψηλούς αμυντικούς για να έχουν πλεονέκτημα στις στημένες φάσεις. Χθες εμείς με δύο στημένες φάσεις γυρίσαμε το παιχνίδι και πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά της καριέρας μου, αν και έχω πετύχει και ένα που έδωσε το κύπελλο στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ”.
Για το παιχνίδι: Ήταν το πιο εφιαλτικό σενάριο αυτό που πήγε να παιχτεί στα Γιάννενα. Όταν γυρίσαμε το παιχνίδι και πετύχαμε το δεύτερο γκολ, ρώτησα πόσο είναι το σκορ σε άλλο παιχνίδι. Ίσως να είχαμε τελειώσει πιο νωρίς αν είχαμε κάνει δύο νίκες στην αρχή των πλέι οφ. Η αγωνία ήταν μεγάλη και ίσως για αυτό μας είδατε να ξεσπάμε“.
Για το αν ενημερώνονταν για το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού: Μετά το δεύτερο γκολ ρωτούσαμε για το άλλο παιχνίδι. Ξέραμε ότι δε μπορούμε να πανηγυρίσουμε γιατί έπρεπε να συγκεντρωθούμε στην νίκη. Αφού τελείωσε το δικό μας ματς, είχαμε την αγωνία, περιμέναμε και όλα πήγαν καλά και πετύχαμε το στόχο μας“.
Για τους πανηγυρισμούς μετά το παιχνίδι και την επίτευξη του στόχου: Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Όλοι μας, είχαμε πει πως αν νικούσαμε θα είχαμε ελπίδες. Τελείωσε καλά, το γιορτάσαμε, βγήκαμε και λίγο έξω το βράδυ. Ήταν κάτι χαρμόσυνο για όλους“.
Για το πώς έζησε την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ: Το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο έτσι και αλλιώς, πόσω μάλλον όταν περιμένουν όλοι να βγεις πρώτος και εσύ έχεις κάποια αρνητικά αποτελέσματα. Ηταν μία πολύ αγχώδης χρονιά. Κάποιες στιγμές στα πλέι οφ ήταν ιδιαίτερα στενάχωρες. Είναι ίσως λίγο πιο γλυκιά η χαρά τώρα. Ο ιδιοκτήτης μας είχε ζητήσει να είμαστε πρώτοι και να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, το πετύχαμε και είμαστε όλοι χαρούμενοι τώρα”.
Για την παραμονή του στο “δικέφαλο”: ”Θέλω να παραμείνω και του χρόνου. Μου αρέσετε πολύ σαν άνθρωποι, η οικογένεια μου νιώθει πολύ καλά και η ομάδα βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι αυτοί είναι λόγοι για να θέλω να παραμείνω και την επόμενη σεζόν“.
Για τις έντονες αποδοκιμασίες αλλά και προπυλακισμούς που έγιναν το τελευταίο διάστημα: Η αλήθεια είναι πως ήταν λίγο… extreme οι καταστάσεις. Αλλά το καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος του ΠΑΟΚ αγαπάει πολύ την ομάδα και είναι έτοιμοι να… σκοτώσουν για αυτήν όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα. Είμαι ενάντια στη βία, αλλά αγαπώ να παίζω κάτω από συνθήκες πίεσης γιατί είμαστε ποδοσφαιριστές, έτσι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να αντέχουμε σε αυτές τις συνθήκες. Μπορώ να το αντέξω, είναι κάτι που μου αρέσει, είμαστε έτοιμοι για τις δύσκολες στιγμές, αρκεί να είναι σε ένα κόσμιο επίπεδο“.
Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τους πιθανούς αντιπάλους: ”Έχω αντιμετωπίσει κάποιες από αυτές τις ομάδες. Δε θα ήθελα να αντιμετωπίσω τη Φενέρμπαχτσε, νομίζω είναι η πιο δυνατή. Τη Μέταλιστ την έχω κερδίσει με τη Στουρμ, ίσως και η Λυών να ήταν μία καλή αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ, θα το σκεφτόμουν. Έχω παίξει απέναντι σε Φενέρ, Μέταλιστ και Ζενίτ. Είναι άλλο επίπεδο από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα χρειαστούν να έρθουν κάποιοι καλοί παίκτες και να μας βοηθήσουν. Απέναντι σε όλες τις ομάδες έχεις ελπίδες, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όταν παίζεις με καλές ομάδες, έχεις κίνητρο, τρέχεις περισσότερο και σου βγαίνει ο καλύτερος σου εαυτός“.
Για το γεγονός πως θα είναι άδεια η Τούμπα στα τρία πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια: ”Δεν το ήξερα, πρώτη φορά το ακούω! Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς οπαδούς και θα ήταν πιο εύκολο για αυτόν να τους έχεις δίπλα του. Εκπλήσσομαι αρνητικά! Η έδρα είναι πολύ δυνατή και ο ΠΑΟΚ στηρίζεται σε αυτήν. Είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα“.
Για το αν του έστειλαν μηνύματα φίλοι και το αν θα πάει για διακοπές: “Μου έστειλαν πολλοί φίλοι μηνύματα, από την Εθνική οι Ράκιτιτς και Τέπιτς. Όχι, δε θα πάω για διακοπές τώρα. Θα πάω για φιλικά με την Εθνική Κροατίας, με Σκωτία και Πορτογαλία, οπότε αν συνεχίσω στον ΠΑΟΚ, θα έρθω λίγο αργότερα, γιατί θα πάρω 10 μέρες άδεια παραπάνω (γέλια)”!
Για τους φίλους του ΠΑΟΚ και το μήνυμα που στέλνει: Είχα καλή εμπειρία στην Τουρκία και στην Κροατία. Και οι φίλοι του ΠΑΟΚ ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να ζήσω την εμπειρία της γεμάτης Τούμπας. Δεν ξέρω άμα θα το ζήσω του χρόνου. Θα δούμε… Θα ήθελα να είναι ο εαυτός τους, όχι φυσικά όταν χάνουμε τα παιχνίδια, αλλά να είναι γεμάτο το γήπεδο. Είναι χαρά μου να παίζω στην Τούμπα και μακάρι να συνεχίσω να αγωνίζομαι εδώ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: