Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ενα σεντόνι, Κώστας...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον mvp των πλέι οφ και συνολικά του ΠΑΟΚ, Κώστα Κατσουράνη, αλλά και για τον φυσικό αρχηγό Δημήτρη Σαλπιγγίδη...  
Ναι, είναι αργός στα πόδια γιατί πλέον έχει μεγαλώσει. Είναι όμως ο πιο γρήγορος εν ενεργεία Ελληνας ποδοσφαιριστής στη σκέψη. Και αυτό είναι που μετράει, διότι όσο κι' αν κάποιος προσπαθήσει να πάει πιο γρήγορα από την μπάλα αποκλείεται να τα καταφέρει...
Για αυτό τον λόγο ο Κώστας Κατσουράνης εξακολουθεί να είναι ο ποιοτικότερος Ελληνας χαφ. Σε αυτόν οφείλει κατά κύριο λόγο την πρωτιά του στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ και την συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κατσουράνης είναι ο ορισμός του box to box μέσος και κακώς ταλαιπωρούνται στον ΠΑΟΚ για την θέση που πρέπει να παίζει. Ο νέος ΠΑΟΚ λόγω της παρουσίας του Κατσουράνη πρέπει να παίξει 4-2-3-1 γιατί αυτό το σύστημα ταιριάζει καλύτερα από όλα, στον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή που διαθέτει η ομάδα.

Ο Κατσουράνης το ένα από τα δύο αμυντικά χαφ και δίπλα του ένας πιο brutal και physical αμυντικός χαφ. Εκεί ο 34χρονος διεθνής μπορεί να πάρει τις ανάσες που χρειάζεται να κυκλοφορήσει τη μπάλα με τον δικό του τρόπο και να βρει τις δυνάμεις να πατήσει περιοχή ως box to box μέσος ώστε να τελειώσει φάσεις και να σκοράρει.

Πόσα αμυντικά χαφ έχουν την δική του ευχέρεια στο σκοράρισμα; Οχι μόνο σε ελληνικό επίπεδο, αλλά σε ευρωπαϊκό. Ελάχιστα. Για να μην αναφερθώ στα υπόλοιπα. Πόσο leader είναι, όχι τώρα, αλλά από τα νιάτα του.

Βεβαίως πριν φτάσουμε στον Κατσουράνη εντός του γηπέδου πρέπει να ασχοληθούμε και με τον Κατσουράνη εκτός αυτού. Οι δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς, όπως και του φυσικού αρχηγού αυτής της ομάδας, του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, δείχνει ότι τουλάχιστον μέσα στα αποδυτήρια της Τούμπας υπάρχει ποδοσφαιρική λογική. Δεν είναι λίγο, μην το υποτιμάτε...

Και λέω εντός των αποδυτηρίων διότι έξω από αυτά, στις σουίτες για παράδειγμα, είναι αλήθεια ότι δεν το διαπιστώσαμε το τελευταίο διάστημα. Οπως και να έχει η πρωτιά είναι μεγάλη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ. Οχι μόνο γιατί του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει για το όνειρο, αλλά κυρίως γιατί του δίνει το χρόνο, την ψυχραιμία και την υπομονή να συνεχίζει να χτίζει την ομάδα του. Η οποία όσα λεφτά κι' αν της βάλεις, αν δεν της δώσεις τον απαραίτητο χρόνο, δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Αν ο Ιβάν Σαββίδης και κάποιοι από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ άκουσαν μετά τη λήξη του ματς τα όσα (τους) είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Κώστας Κατσουράνης έχει καλώς. Αν όχι, ας περιμένουμε τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο για την επόμενη φορά που κάποιοι οπαδοί θα σπάνε αυτοκίνητα παικτών και η διοίκηση θα τους βάζει στο στόχαστρο.
Τουλάχιστον τώρα φράσεις του τύπου “πρέπει να φύγουν όλοι, είναι λίγοι για τον ΠΑΟΚ” θα αποφευχθούν...

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: