Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Οι... δύο Γιουβέντους του Κόντε!!

Οι Μπιανκονέρι δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν «μελετημένες» μεταγραφές και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει για τα δύο συστήματα.
Την πρώτη του σεζόν στο Τορίνο ο allenatore παρέταξε τη Γιούβε με διάφορα σχήματα. Αρχισε με 4-2-4, πήγε στο 4-2-3-1, συνέχισε με 3-5-2 και κατέληξε σε 4-3-3. Στη δεύτερη χρονιά, με τον τραυματισμό του Πέπε και την έλλειψη άλλων εξτρέμ, επέμεινε στο 3-5-2 και τα αποτελέσματα στην Ιταλία τον δικαίωσαν.
Τώρα, οι οδηγίες του προς τον Μαρότα είναι σαφείς: «Θέλουμε παίκτες που θα δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής συστήματος ανα πάσα στιγμή». Ετσι, όπως αναφέρουν οι Ιταλοί, η Γιούβε θέλει Γιόβετιτς και έναν εκ των Ιγκουαΐν ή Τέβες ενώ έχει κλείσει τον Γιορέντε και στοχεύει και στην απόκτηση του Ντιαμάντι, ο οποίος μπορεί να δώσει αρκετές λύσεις μεσοεπιθετικά.
Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, ο Κόντε έχει ως στόχο τη νέα σεζόν να μπορεί να παρουσιάζει... δύο ομάδες. Μία στην Ιταλία και μία στο Champions League. Για το Campionato, επικρατέστερο παραμένει το 3-5-2. Οχι σε όλα τα ματς, αλλά στα περισσότερα. Για την Ευρώπη οι σκέψεις είναι δύο. Το 4-3-3 και το 4-2-3-1.
Στο 4-3-3, η τριάδα στο κέντρο είναι Πίρλο-Μαρκίζιο-Βιντάλ με τον Πογκμπά να φλερτάρει πάντα με την 11άδα και μπροστά οι Ντιαμάντι ή Τζιοβίνκο (αριστερά), Ιγκουαΐν (κορυφή) και Γιόβετιτς (δεξιά), με Γιορέντε-Βούτσινιτς στον πάγκο.
Στο 4-2-3-1, οι δύο στο κέντρο είναι οι Βιντάλ-Πογκμπά, μπροστά τους ο Μαρκίζιο, Ντιαμάντι ή Τζιοβίνκο αριστερά, Γιόβετιτς δεξιά, με τον Ιγκουαΐν στην κορυφή.
Στη θεωρία όλα είναι καλά. Στην πράξη, ο Κόντε αν έχει τους παίκτες θα τα πετύχει αυτά που θέλει. Πόσοι βάζουν το χέρι τους στη φωτιά, όμως, ότι ο Μαρότα θα έχει 100% επιτυχία στις μεταγραφές;
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: