Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Πρώτα ηρεμία, μετά το σεντόνι για τον ΠΑΟΚ!!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την ολοκλήρωση των πλέι οφ που βρήκαν τον ΠΑΟΚ με το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρώτα ηρεμία, μετά το σεντόνι για τον ΠΑΟΚ
Αγχος μεγάλο, αλλά η ουσία είναι μια: Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε. Με τη βοήθεια του Αστέρα που πήρε ισοπαλία στο Περιστέρι. Αν προτιμάτε και χάρη στην αστοχία του Ατρομήτου. Το σημαντικό πρώτα από όλα είναι ότι ο ίδιος ο «Δικέφαλος» ανέτρεψε τις καταστάσεις στα Γιάννινα και πήρε τη νίκη που ήταν και το πρώτο ζητούμενο. Τι γίνεται τώρα; Ο ΠΑΟΚ πέρασε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οχι στους ομίλους. Για να φτάσει εκεί θα χρειαστεί να κάνει δυο τεράστιες υπερβάσεις. Δεν είναι μαζί του οι πιθανότητες. Δεν πρέπει όμως να βάλει πρώτο στόχο τους ομίλους. Δεν είναι απλή υπόθεση. Εχει να παίξει και τα εντός έδρας του παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να βρει την ηρεμία του. Δεν την έχει. Παίζει διαρκώς τελικούς υπό νευρική κρίση. Αν θέλει να κοντράρει τα ματς των προκριματικών η αλήθεια είναι ότι έχει μικρά χρονικά περιθώρια μπροστά του. Ως τις 30 Ιουλίου και τον πρώτο αγώνα απομένουν 56-57 μέρες. Σε αυτό το διάστημα πρέπει να κάνει διακοπές, να ανακοινώσει προπονητή, να διώξει και να πάρει παίκτες και φυσικά να αρχίσει προετοιμασία. Θα προλάβει; Ποδοσφαιρικά δεν γίνεται να είναι στο απόλυτο βαθμό έτοιμος. Αυτό που χρειάζεται είναι να προετοιμαστεί σωστά για τη νέα χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι το δάσος. Για τον Ατρόμητο η πίκρα είναι μεγάλη. Εφτασε πολύ κοντά στο όνειρο.

Είχε μια ιστορική ευκαιρία να πάρει τη δεύτερη θέση και να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εχασε πολλές ευκαιρίες. Οτι του έδωσε η τύχη στην Τούμπα με το γκολ στο τέλος του το πήρε πίσω με τις απανωτές φάσεις και το γκολ που δεν έμπαινε. Δεν πρέπει να νιώθει αποτυχημένος. Κάθε άλλο. Ουσιαστικά είναι πρώτος στα πλεϊ οφ με βάση τους βαθμούς που συγκέντρωσε. Τώρα θα πάει στα πλεϊ οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Το σπουδαίο ειναι ότι έδειξε πόσα μπορεί σαν ομάδα και πόσο την επιβράβευσε ο κόσμος που γέμισε το γήπεδο του Περιστερίου.

Κυρίως όμως ο Ατρόμητος έδειξε πόσο αδίκησε τον εαυτό του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος με τις κακές εμφανίσεις και την δυστοκία που εμφάνισε. Οπως και να έχει όμως αυτό που μετράει είναι το φινάλε. Μπορεί να μην ήταν ονειρικό, αλλά ήταν καλό. Πολύ καλό...
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: