Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Μελισσανίδης, ο μεγαλύτερος εχθρός της παράγκας!!

Στο κυνήγι της πρώτης θέσης, γράφει ο Αποδυτηριάκιας, δεν χωράνε φιλίες και κολλητηλήκια. Και ανοίγει το κεφάλαιο της σχέσης Μελισσανίδη, Μαρινάκη.
Το καλοκαίρι του 2015 η ΑΕΚ θα επανέλθει  στη σουπερ λίγκα. Δύο χρόνια δεν είναι τίποτα, θα περάσουν χωρίς να το καταλάβουμε. Σκέπτομαι από σήμερα, δεν είναι καθόλου ενωρίς, το σκηνικό της αναμενόμενης κόντρας Μαρινάκη και Μελισσανίδη. Όλα μπορούν να γίνουν. Κι αυτά που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί, παρά μονάχα ο αποδυτηριάκιας.
Τρία χρόνια στον Ολυμπιακό ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι ο επικυρίαρχος. Και νοιώθει τρισευτυχισμένος. Έχει περάσει η μπόρα, εννοώ η αυτοκριτική του τους πρώτους μήνες που παρέλαβε από τον Κόκκαλη. Πού έμπλεξα; Το είχε ψιλομετανοιώσει. Πάει αυτό, το ξέχασε.
Γουστάρει, λοιπόν, με χίλια ο Μαρινάκης ότι δεν έχει αντίπαλο, ότι το παίρνει περίπατο στο πάρκο το πρωτάθλημα. Από την άλλη, χρονιά στην πιάτσα η Βαγγέλα, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει, όχι μονάχα στη μπάλλα, αυτός ο σκύλος ο Μελισσανίδης, με τον οποίον τούτη την περίοδο έχει καλές παρτίδες.
Γενικά οι σχέσεις Μαρινάκη – Μελισσανίδη, τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως όλοι ξέρουν στο λιμάνι, πέρασαν από διάφορα κύματα. Είναι και το ότι επιχειρηματικά οι δυο τους έχουν εκτιναχθεί, αποτελούν παγκόσμια μεγέθη, άσχετο ότι δεν παίζουν συγκρουσιακά τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Σύμφωνα με τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου το κυνήγι της πρωτιάς δεν καταλαβαίνει Θεό από καλές σχέσεις, φιλίες και κολλητηλήκια. Αντίπαλοι στο ποδόσφαιρο σημαίνει ότι σκοτώνονται και όποιον πάρει ο χάρος. Επιμένω, όμως. Τίποτα δεν είναι μπετόν σίγουρο.
Ποιος Ιβαν ο Τρομερός. Τρομερός τύπος και δύσκολο παιδί ο Μαρινάκης. Θυμίζω την πρώτη του δήλωση μόλις εξαγόρασε το πακέτο της ΠΑΕ. Θα πάρω, είπε, 20 πρωταθλήματα! Ποιος είναι ο Κόκκαλης, δηλαδή. Θα τον ξευτυλίσω. Θα τον σβήσω.
Έγραψε ο αποδυτηριάκιας και το πήραν όλοι μετά ότι ο Μελισσανίδης με τη μια θα περάσει ερασιτεχνικό και Β΄ εθνική, και καπάκι με τη μια θα βουτήξει και το πρωτάθλημα της σουπερ λίγκα. Δεν περίμενε τον αποδυτηριάκια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για να του το πει. Ούτε και το άλλο του αποδυτηριάκια είναι άγνωστο στον Μαρινάκη. Ποιο; Ότι ο Μελισσανίδης κάθε χρόνο έχει σκοπό να παίρνει το πρωτάθλημα στη σούπερ λίγκα.
Οπότε; Θα έχουμε σφαγή. Βιάζεσαι. Είπαμε. Όχι εύκολες σκέψεις. Όχι βιαστικά συμπεράσματα.
Υπάρχει κάτι άλλο που είναι απαραίτητο να σημειωθεί. Ο Μελισσανίδης δεν είναι του κατηχητικού. Άλλο ότι έχει τακιμιάσματα με το παπαδαριό και έσκασε 5,5 εκατομμύρια για να κτιστεί στην Παναγία Σουμελά το μεγαλύτερο αρχονταρίκι στον πλανήτη. Από τις λάσπες της Κοκκινιάς ξεκίνησε κι έγινε ο Μπαρμπαρόσα ο πειρατής σ’ όλες τις θάλασσες. Αυτά δεν γίνονται με το σταυρό στο χέρι. Μια στιγμή. Είπαμε. Μη βιάζεσαι.
Ο μεγαλύτερος εχθρός της Παράγκας ήταν ο Μελισσανίδης, στα χρόνια βέβαια που ήταν εκτός ΑΕΚ. Η Παράγκα το έχει πηδήξει το ποδόσφαιρο, έλεγε σε φίλους του, σε πολιτικούς, σε παράγοντες του ποδοσφαίρου. Μέχρι που του χρέωσαν το πιστολίδι στον Γιάννη Σπάθα.
Το παρατράβηξα. Θα χρειαστεί να επανέλθω. Ναι, να ολοκληρώσουμε το θέμα που ανοίξαμε. Για το σκηνικό Μελισσανίδη – Μαρινάκη. Η έκπληξη απόψε το βράδυ στο Gazzetta.

Ούτε με πράσινο περνάει ο ΠΑΟΚ
Δεν περνάει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του τσάμπιονς ληγκ. Με τίποτα. Μόνον αν ανατραπεί η δομή του σύμπαντος, του ποδοσφαιρικού σύμπαντος. Και πάλι, όμως, φαίνεται αδύνατο, απίθανο να συμβεί το θαύμα.
Μιλάμε για τα προκριματικά του τσάμπιονς ληγκ, δεν μιλάμε για πλαίη – οφ του εγχώριου κωλοπρωταθλήματος. Μιλάμε ότι στο δρόμο του ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν Γιάννενα και Ατρόμητοι, αλλά βαρειά ονόματα που από τώρα υπολογίζονται ότι θα παίξουν ρόλο στους ομίλους. Με την ομάδα, άλλωστε, που έχει ο ΠΑΟΚ, στην Ευρώπη δεν πάει πουθενά. Δεν περνάει ούτε με πράσινο στο τσάμπιονς ληγκ, αν ποντάρει στους Κατσουράνηδες. Παικταράς το παλληκάρι, αλλά μακρυά. Παίζει όποτε θέλει, επιλέγει τα ματς.
Δεν είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ η Ευρώπη. Αυτό λέει ο αποδυτηριάκιας. Τότε, ποιος είναι ο στόχος του τρομερού Ιβαν;
Κι αυτόν τον στόχο μπορούν να τον υλοποιήσουν οι γύρω από τον Ρώσο; Σ’ όλα υπάρχουν απαντήσεις.

Τα πλαιη-οφ επιβεβαίωσαν πανηγυρικά ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ομάδα κορυφής ούτε για το πρωτάθλημα. Ομάδα που να την χαρακτηρίζει η σταθερότητα και η αγωνιστική αξιοπιστία. Να, γιατί δεν λέει τίποτα, παρά μόνο τυφλώνει την οπαδική αναπηρία η πρωτιά στα πλαιη-οφ.
Στόχος του ΠΑΟΚ είναι ένας. Ούτε η Ευρώπη, ούτε το πρωτάθλημα. Αυτά θα έρθουν μόνα τους. Και το πρωτάθλημα και η διάκριση στην Ευρώπη. Πώς; Αν βάλει μπροστά το σχεδιασμό για να κτίσει ομάδα. Έργο δύσκολο. Κυρίως, έργο άγνωστο.
Παραδοσιακά δεν γνωρίζουν το έργο «Κτίζω Ομάδα» στον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος της ομάδας δεν έχει διαπαιδαγωγηθεί σχετικώς. Τα ΜΜΕ του ΠΑΟΚ που μαϊμουδίζουν την οπαδική φανατίλα των εφημερίδων του γαμημένου νότου. Τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, τα μπετά της Τούμπας, δεν ξέρουν τι θα πει «Κτίζω Ομάδα».
Ας έχουμε κατανόηση. Η ευθύνη του Ιβαν είναι ασήκωτη. Εκεί, όμως, θα δείξει την κλάση του. Προς το παρόν έχει χάσει πόντους.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: