Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Από το Περιστέρι ήρθε το… σεντόνι!!

Την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off που τον στέλνει στα προκριματικά του Champions League πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη του 2-1 επί του ΠΑΣ και την ισοπαλία του Ατρόμητου στο Περιστέρι.

Από το Περιστέρι ήρθε το… σεντόνι
Την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό του στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League θα έχει ο ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off της Σούπερ Λίγκας.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» με τα γκολ του Κατσουράνη (70’) και του Σίλντενφελντ (74’) ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση με το πέναλτι του Ντε Βινσέντι (31) και πήρε τη νίκη με σκορ 2-1.

Ωστόσο, το… σεντόνι ήρθε από το Περιστέρι, καθώς ο Ατρόμητος έμεινε στην ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης και άφησε στον ΠΑΟΚ τους πανηγυρισμούς.

Στον αντίποδα ο ΠΑΣ, παρά την εξαιρετική του εμφάνιση στα play off, τερμάτισε στην τελευταία θέση και θα αναγκαστεί να ξεκινήσει από πολύ νωρίς την προετοιμασία του, καθώς θα αγωνιστεί σε τρεις προκριματικούς για την είσοδό του στους ομίλους του Europa League.

Πώς έπαιξαν


Με σύστημα 4-4-1-1 παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Χριστόπουλος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Φεγκρούς και την τετράδα της άμυνας μπροστά του, αποτελούσαν από τα δεξιά προς τα αριστέρα οι Ντάσιος, Τζημόπουλος, Μπέριος και Μιχαήλ. Στην τετράδα του κέντρου, ο Γεωργίου δεξιά, ο Βίλα αριστερά, με τους Τσουκαλά, Κεϊτά κεντρικούς μέσους. Ο Ντε Βινσέντι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ίλιτς.

Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης. Κάτω από τα δοκάρια ο Χακόμπο. Η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούνταν από τους Κωνσταντινίδη, Σίλντενφελντ, Κουμάλο και Λίνο. Στο κέντρο δεξιά ο Ολίσε, αριστερά ο Ρομπέρ, με τους Κατσουράνη και Κάτσε κεντρικούς μέσους. Επιθετικό δίδυμο ο Καμαρά με τον Αθανασιάδη.

Το ματς


Με άγχος ξεκίνησε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ κάτι που φαινόταν έντονα στις κινήσεις των παικτών του μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο, ο «δικέφαλος του Βορρά» προσπαθούσε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, χωρίς όμως, να το κάνει με ορθολογικό τρόπο. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ… μπήκε στο παιχνίδι και όσο περνούσε ο χρόνος κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, έχοντας και την κατοχή της μπάλας, μη επιτρέποντας στον αντίπαλό του να τον απειλήσει.

Το παιχνίδι στα πρώτα 20 λεπτά ήταν κακό ποιοτικά, χωρίς να μπορεί να κανείς να ελέγξει τον ρυθμό και με τις δύο ομάδες να απειλούν κυρίως με μακρινά σουτ. Οι γηπεδούχοι προοδευτικά ανέβαζαν την απόδοσή τους, κάτι που φάνηκε και στην πολύ καλή ευκαιρία του Ίλιτς στο 25ο λεπτό. Στο 30’ έγινε η φάση που άλλαξε το παιχνίδι, με τον Κωνσταντινίδη να σπρώχνει μέσα στην περιοχή τον Βίλα και τον Μάνταλο να δίνει το πέναλτι. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και έκανε το 1-0. Ο ΠΑΣ έλεγξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους τον ρυθμό και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τον ΠΑΟΚ.

Δίχως να έχει άλλα περιθώρια, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να αλλάξει την κακή εικόνα που είχε στο πρώτο μέρος. Σε αυτή την αλλαγή συνέβαλαν και οι δύο αλλαγές του Γεωργιάδη με τον Σαλπιγγίδη στη θέση του Καμαρά και τον Κίτσιου στη θέση του Κωνσταντινίδη. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πίεσε από την αρχή του δευτέρου μέρους και προσπάθησε να πετύχει την ισοφάριση. Ο ΠΑΣ απορρόφησε την πίεση και προσπάθησε να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα και κατάφερε μέσα σε τέσσερα λεπτά να φέρει… τούμπα το παιχνίδι. Ο Κατσουράνης αρχικά στο 70’ ισοφάρισε και ο Σίλντενφελντ στο 74’ έκανε το 2-1 για τον «δικέφαλο του Βορρά», που σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Περιστέρι του έδινε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» μετά το προβάδισμά του στο σκορ έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του και έφτασε στη νίκη που τον έφερε στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΠΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Κεϊτά (80’ Ρουμπουλάκου), Μπέριος, Βίλα (86’ Χαρίσης), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80’ Γιάκος), Ίλιτς, Τζημόπουλος

Στον πάγκο: Μπαμπανιώτης, Νάκος, Νικλητσιώτης,Οικονόμου

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Χακόμπο, Κωνσταντινίδης (46’ Κίτσιου), Λίνο, Κουμάλο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης, Κάτσε, Ρομπέρ, Καμαρά (46’ Σαλπιγγίδης), Ολίσε (90+3’ Κατσικάς), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γλύκος, Γεωργιάδης, Φωτάκης, Λόρενς Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: