Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο Ιβάν το σεντόνι!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος θυμάται την επιμονή του Σαββίδη για την απόκτηση του Κατσουράνη, του παίκτη που έβγαλε τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.  Στον Ιβάν Σαββίδη χρεώνουμε απειρία. Και μάλιστα ανησυχητική, δεδομένου ότι επαναλαμβάνει λάθη που είχε κάνει στο ποδόσφαιρο και επί ρωσικού εδάφους, τα οποία δεν είχαν επιτρέψει στην ομάδα του να επιτύχει σημαντικούς στόχους.
Στον Ιβάν Σαββίδη όμως κανείς πρέπει και να “πιστώσει”, σε μια βαθύτερη ανάγνωση όσων συνέβησαν στα play offs, το ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να μη τερματίσει 4ος, 3ος ή 2ος σε μια κούρσα που – θεωρητικά – έτρεχε μόνος, δεδομένου ότι είχε εκκινήσει από την pole position και ήταν το βαρύ άλογο, το μόνο μεγάλο όνομα που έτρεχε σε αυτή την κούρσα.
Στον Σαββίδη που θέλησε, επιδίωξε και επέμεινε στην επιλογή να εκμεταλλευτεί το δώρο του Παναθηναϊκού και να αποκτήσει τον ελεύθερο Κώστα Κατσουράνη, δίχως να νιώθει την επιμονή του τότε προπονητή του ΠΑΟΚ, του Γιώργου Δώνη. Δεν ήταν μόνο ότι τον βοήθησε σε όλη τη διαδικασία του πρωταθλήματος, δεν είναι μόνο ότι το πάλεψε στη διαδικασία των play offs. Είναι κυρίως ότι στα Γιάννινα δεν ανέχθηκε να μην τερματίσει πρώτος. Πήρε από το χέρι έναν ΠΑΟΚ που ήταν χειρότερος από τον ΠΑΣ και τον ανέβασε στο τερέν, τον έβαλε στην περιοχή του ΠΑΣ, και παρέσυρε με την ορμή του τους συμπαίκτες για να φτάσουν μέχρι την ανατροπή.
Η έλλειψη προσωπικότητας και εμπειρίας ήταν το βασικό μειονέκτημα του ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν. Αυτή ήταν η βασική έλλειψή του και στον β' γύρο, και στα play offs. Τα κότσια που θα σήκωναν το βάρος της φανέλας και της απαίτησης για την κατάληψη της πρώτης θέσης στα play offs έλειπαν. Ο Κατσουράνης τα έβγαλε στο τερέν των Ιωαννίνων και έβαλε τον ΠΑΟΚ στη θέση του.
Ο ΠΑΟΚ ζει ανακουφισμένος από την ώρα της λήξης αυτής της διαδικασίας, κι ας ξέρει ότι θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή η προσπάθεια να φτάσει μέχρι την φάση των ομίλων του Champions League, όπως και του Europa League. Ο ΠΑΟΚ όμως έπαιξε με το κεφάλι του και κέρδισε το καθαρό κεφάλι του, διότι χάρη σε αυτό τον τερματισμό αγόρασε αυτό το δικαίωμα, να ηρεμήσει, να καθαρίσει το μυαλό του και να σχεδιάσει την επόμενη σεζόν.
Αυτό που συνέβη στους “Ζωσιμάδες” είναι σημαντικό διότι του δείχνει του ΠΑΟΚ τι πρέπει να κάνει για να μεγαλώσει αγωνιστικά: να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερη προσωπικότητα και εμπειρία στο ρόστερ του, στα αποδυτήρια και το τερέν. Να κάνει κι άλλες μεταγραφές σαν αυτή του Κατσουράνη. Διότι μόνο έτσι θα καταφέρει να φτιάξει το κράμα έμπειρων και νέων που θα δημιουργήσει καλύτερη αγωνιστική προοπτική. Δίχως προσωπικότητες, με τόσο βαριά φανέλα και τόσο υψηλές προσδοκίες λόγω της δύναμης του Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει περισσότερα. Κι είναι καλό που το θυμήθηκε και τώρα, στο τέλος, δηλαδή πάνω που αρχίζει να ετοιμάζει τη νέα αρχή.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: