Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Πόσο μεγαλες είναι οι "μεγάλες" ομάδες μας!!

Ποια είναι πραγματικά μεγάλη ομάδα; Ο Αποδυτηριάκιας δεν παραμυθιάζεται ούτε με το μπούγιο του κόσμου, ούτε με τον πρόεδρο λεφτά και τις άκρες στην εξουσία.
Ποτέ δεν δέχθηκα ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Ούτε για ανέκδοτο. Και ότι ο Εθνικός είναι μικρή ομάδα. Με ποια κριτήρια; Ο αποδυτηριάκιας έχει αναλύσει, έχει επιχειρηματολογήσει γιατί ο Εθνικός είναι μεγαλύτερη ομάδα, τόσο από τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για την νεοφώτιστη Καλλονή, της οποίας η άνοδος στη σούπερ λίγκα όσο είναι τιμητική και δοξαστική γι' αυτήν, άλλο τόσο ντροπιαστική είναι για τους δύο κοτζαμπάσηδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Δεν βρίζω κανέναν. Δεν μειώνω κανέναν. Και δεν κάνω διάλογο με κανέναν. Λέω αυτά που σκέπτομαι.

Μεγάλη ομάδα δεν είναι αυτή που από κόσμο έχει πολύ μπούγιο. Και πρόεδρο εφοπλιστή, μεγαλοβιομήχανο. Και εξουσία στη διαιτησία. Ούτε μεγάλη ομάδα είναι αυτή, όπως ο Ολυμπιακός που το 'χε σύστημα να πιάνει παίκτες του Εθνικού, όποτε ήταν αντίπαλοι. Το ίδιο μια ζωή έκανε ο Παναθηναϊκός με τον Πανιώνιο, με τον Απόλλωνα.

Μεγάλη ομάδα είναι αυτή που έχει μεγάλο ήθος. Παίζει μεγάλο ποδόσφαιρο. Ενδιαφέρεται να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος, όχι να παίρνει το κατσαρόλι από σακατεμένους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, και στη γύρα να κυκλοφορούν Πλατανιάδες και Καλλονές, Λεβαδειακοί και Πανθρακικοί.

Αν ήμουν Μαρινάκης θα είχα πακετάρει το κύπελλο Ελλάδος, σε ειδική κασετίνα, και θα το έστελνα στην Τρίπολη. Γιατί είμαι μεγάλος πρόεδρος, αληθινά μεγάλης ομάδας και εκπροσωπώ υπερήφανους γάβρους. Δεν το θέλω, ρε, το κύπελλο να μου το δώσουν οι Γιάχοι και Τσιρτσώνηδες, πάρτε το εσείς του Αστέρα, σ' εσάς αξίζει.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι δέκα στις 16 ομάδες της Α' εθνικής ήταν από την Αθήνα. Δεν συμφωνώ ότι υπάρχει άνοδος της επαρχίας σήμερα. Έτσι τη λένε την παρακμή των “μεγάλων” ομάδων;

Ο Πλατανιάς, από το πουθενά είχε μία περίλαμπρη παρουσία στη σούπερ λίγκα. Γιατί, όχι. Καθόλου περίεργο. Δεν μειονεκτεί σε τίποτα, εκτός από το όνομα, από τον Παναθηναϊκό. Και ο Πανθρακικός είναι καλύτερη ομάδα της ΑΕΚ.

Από την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε ο “ΦΙΛΑΘΛΟΣ” το υποστήριξα. Ότι μία ομάδα από χωριό, όπως είναι η Καλλονή, ο Πλατανιάς, αν δουλέψει σωστά, εργοστασιακά, όχι τυχοδιωκτικά όπως κάνουν ΟΛΕΣ οι ελληνικές ομάδες, περίπατο παίρνει το πρωτάθλημα. Και δείχνει την πλάτη της στα μεγαλύτερα φέξε μου και γλύστρησα ονόματα του ντόπιου ποδοσφαίρου.

Τρελλοσεξομηχανή παρά τα χρονάκια του
“Εγώ θα πήγαινα με τον Ντομινίκ Στρος Καν” είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου η κυρία σύζυγος του προέδρου της ΠΑΕ σε κύκλο κλειστό, σε δύο φιλενάδες της και καπάκι έγινε το σούσουρο στην Αθήνα. Οι άλλες δύο όρνιθες πρόλαβαν να το διαδώσουν το νέο, με το σχετικό αλατοπίπερο.

Καμμία έκπληξη. Αθεράπευτα κανίβαλος στο κρεββάτι ο πρώην γενικό κουμάντο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επόμενο είναι να τον φαντασιώνεται η αγάμητη ψιλοσιτεμένη κυρία με το φίνο πρόσωπο, το μπαλκονάτο στήθος, την καπουλάτη πισίνα, τα αρώματα της και τα ενισχυτικά της. Αχρείαστα είναι τούτα στον Δομήνικο, αυτήν την τρελλοσεξομηχανή που ορμάει και δαγκώνει, μάλιστα χωρίς το μπλε χάπι του viagra.

Γιατί μία γυναίκα, επώνυμη και σένια, να ζευγαρώσει με τον γεροξούρα Ντομινίκ Στρος Καν; Βασικά, για δύο λόγους. Ο πρώτος, δεν θέλει συζήτηση, επειδή θα χορταίνει γαμήσι.

Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Είναι αδύνατον να κρατηθεί. Γι' αυτό γίνεται πανεύκολα ρεζίλι. Θα την πέσει και στην καθαρίστρια που πλένει τις σκάλες. Και στην καμαριέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει γυναίκα χωρίς να την φλερτάρει. Να μην της ζητήσει να βρεθούν οι δυο τους. Δεν φταίει ο φουκαράς. Το πρόβλημά του είναι βιολογικό. Οι ορμόνες του φταίνε.

Στο Φεστιβάλ Καννών έκανε πρεμιέρα με τη νέα του συνοδό. Το νέο ειδύλλιο. Μία χλεμπονιάρα, 45αρα, άσχημη, άβυζη, ψευτοδημοσιογράφο, ψευτοφιλάνθρωπο, μαροκινής καταγωγής. Να, ο δεύτερος λόγος που μία βακέτα θα διπλαρώσει τον Δομήνικο. Η κυρία έχει εξασφαλισμένη δημοσιότητα. Από πίσω της θα τρέχουν οι παπαράτσι.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: