Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πειθαρχική δίωξη στον Στοχ!!

Σε βάρος του Μίροσλαβ Στοχ άσκησε πειθαρχική δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Πειθαρχική δίωξη στον Στοχ!
Σε βάρος του Μίροσλαβ Στοχ άσκησε πειθαρχική δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Αφορμή για την απόφασή του κ. Πετρόπουλου ήταν η δημοσίευση του άσου του ΠΑΟΚ στο instagram μετά το παιχνίδι Κυπέλλου του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά αναφέρει η σχετική ενημέρωση:

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του ποδοσφαιριστή Μίροσλαβ Στοχ και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3, 25 παρ. 1, 2 και 3 και 18 του Π.Κ. της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013 (δημοσίευση στο Instagram μετά τον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ).

Ζητάει κι άλλα χρήματα ο Δώνης!

Προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε την Παρασκευή ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος αξιώνει χρήματα από τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2014. Καμία ανησυχία στον «δικέφαλο του Βορρά».

Ζητάει κι άλλα χρήματα ο Δώνης
Συνεχίζεται ο δικαστικός πόλεμος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνης.

Ο πρώην προπονητής του «δικέφαλου του Βορρά» με προσφυγή που έκανε την Παρασκευή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αξιώνει χρήματα και από το 2014 και συγκεκριμένα από τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. Παράλληλα ο Δώνης ζητά και τις δόσεις από τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει οι συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ για τους ίδιους μήνες.

Στον ΠΑΟΚ παρουσιάζονται καθησυχαστική έπειτα από τη νέα ενέργεια του πρώην προπονητή της ομάδας και εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μηδενισμό και υποβιβασμό της ομάδας. Να σημειωθεί πως εκκρεμεί η απόφαση του πολιτικό δικαστηρίου στη διαμάχη των δύο πλευρών, με τη δικάσιμο να έχει οριστεί για τις 8 Μαΐου.Πηγή: sport-fm.gr

Θα πέσουν κορμιά!

Ρεάλ-Μπάγερν και Ατλέτικο-Τσέλσι ανέδειξε η… κεφάτη κληρωτίδα στα ημιτελικά του Champions League. Στις 22/23 Απριλίου τα πρώτα ματς και μία εβδομάδα μετά οι επαναληπτικοί.

Θα πέσουν κορμιά
Μία τιτανομαχία και ένα άκρως ενδιαφέρον ζευγάρι, αμφότερα αμφίρροπα, ανέδειξε η κλήρωση που έγινε στη Νιόν για τα ημιτελικά του Champions League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου και η Ατλέτικο Μαδρίτης την Τσέλσι στα ζευγάρια που θα αναδείξουν… τελικό.

Μαδριλένοι και Βαυαροί μετρούν ήδη 14 αναμετρήσεις στα Κύπελλα Ευρώπης και πέντε ραντεβού στα ημιτελικά μετρώντας τέσσερις προκρίσεις, με τελευταία αυτή στα πέναλτι το 2012.

«Μπλε» και «ροχιμπλάνκος» είχαν συναντηθεί το 2009 στους ομίλους με τους Λονδρέζους να έχουν μία νίκη και μία ισοπαλία, ενώ το 2012 συναντήθηκαν στον τελικό του Σούπερ Καπ με τους Μαδριλένους να επικρατούν 4-1.

Στις 22 Απριλίου θα διεξαχθεί το ματς Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι στο «Βιθέντε Καλντερόν», με τη ρεβάνς να διεξάγεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 30 του μήνα. Στις 23 Απριλίου η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχτεί την Μπάγερν στο «Μπερναμπέου» και στις 29 του μήνα οι Βαυαροί θα υποδεχτούν τη «βασίλισσα» στην «Αλιάντς Αρένα». Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου στο «Ντα Λους» της Λισαβόνας.Πηγή: sport-fm.gr

Οι Ισπανοί και τα… φαβορί!!

Σεβίλλη-Βαλένθια και Μπενφίκα-Γιουβέντους είναι τα ζευγάρια για τα ημιτελικά του Europa League. Στις 24/4 και 1/5 οι αγώνες.

Οι Ισπανοί και τα… φαβορί
Τρίτο ισπανικό εμφύλιο θα δούμε φέτος στην Ευρώπη. Μετά τους αγώνες Μπέτις-Σεβίλλη και Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα, η Σεβίλλη κληρώθηκε με τη Βαλένθια στα ημιτελικά του Europa League, ενώ στο άλλο ζευγάρι θα αναμετρηθούν η Μπενφίκα με τη Γιουβέντους, που θεωρούνται τα δύο μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά του Πρωταθλητριών του 1968 με τους «αετούς» να προκρίνονται με συνολικό σκορ 3-0, αλλά και στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 1993 με τους «μπιανκονέρι» να περνούν με συνολικό σκορ 4-2.

Οι πρώτοι ημιτελικοί θα γίνουν σε «Σάντσεθ Πιθχουάν» και «Ντα Λους» αντίστοιχα στις 24 Απριλίου και οι ρεβάνς την Πρωτομαγιά, ενώ ο τελικός φιλοξενείται στο γήπεδο της Γιουβέντους, στο Τορίνο, στις 14 Μαΐου.Πηγή: sport-fm.gr

Οι διαιτητές της 34ης αγωνιστικής της Superleague!

Ο Ηλίας Σπάθας θα διαιτητεύσει το παιχνίδι Ξάνθη-Παναθηναϊκός για την 34η αγωνιστική της Superlague. Ο Γιάχος θα είναι στη Νέα Σμύρνη, ο Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη και ο Παππάς στη Βέροια.

Οι διαιτητές της 34ης αγωνιστικής της Superleague
Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για τη «μάχη» της παραμονής στη Superlague με την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ΚΕΔ όρισε τον Ηλία Σπάθα του συνδέσμου Πειραιά για να διευθύνει το παιχνίδι Ξάνθη-Παναθηναϊκός, ενώ βοηθοί του θα είναι οι Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Στυλιανός Τσολάκης (Αθηνών).

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα θα «σφυρίξει» το Ολυμπιακός- Απόλλων, έχοντας μαζί του, τους Αλέξανδρο Γρεβενή (Χαλκιδικής) και Λεωνίδα Φραγκιαδάκη (Δωδεκανήσου).

Στο Πανιώνιος-Πλατανιάς θα είναι ο Αθανάσιος Γιάχος από τη Χίο, με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Ποντίκη (Πρέβεζας) και Ιορδάνη Δημητριάδη. Το Βέροια-Αστ. Τρίπολης θα διαιτητεύσει ο Ανδρέας Παππάς από την Αθήνα και οι βοηθοί του θα είναι οι Χρήστος Ακρίβος και Νικόλαος Γεωργαράκος από τον ίδιο σύνδεσμο.

Αναλυτικά

Κυριακή (13/4, 19:00)

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης (Παππάς)
Άρης-πας Γιάννινα (Αμπάρκιολης)
Πανιώνιος-Πλατανιάς (Γιάχος)
Ολυμπιακός-Απόλλων (Σιδηρόπουλος)
Παναιτωλικός-ΟΦΗ (Δημητρόπουλος)
Εργοτέλης-Καλλονή (Βοσκάκης)
Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός (Σπάθας)
Πανθρακικός-Ατρόμητος (Κομίνης)
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ (Δελφάκης)

Εξιλέωση μέσω του πρωταθλήματος!

Η αναμέτρηση Λιόν-Παρί Σεν Ζερμέν οι οποίες μεσοβδόμαδα αποκλείστηκαν από την Ευρώπη, ξεχωρίζει στην 33η αγωνιστική του Championnat. Πιθανή η στέψη από αυτό το σαββατοκύριακο για τους φιλοξενούμενους.

Εξιλέωση μέσω του πρωταθλήματος
Ντέρμπι στο «Ζερλάν» έχει η 33η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, με την πέμπτη της βαθμολογίας, Λίον να υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν. Αμφότερες, προέρχονται από ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς. Οι γηπεδούχοι, είχαν δύσκολο έργο κόντρα στη Γιουβέντους μετά την εντός έδρας ήττα με 1-0, ενώ οι παίκτες του Λοράν Μπλαν, δεν εκμεταλλεύτηκαν το προβάδισμα που απέκτησαν ύστερα από το τη νίκη επί της Τσέλσι και σταμάτησαν –και- τη φετινή τους πορεία στους «8».

Οι πρωτοπόροι έχουν 13 βαθμούς διαφορά από τη Μονακό, η οποία τους ακολουθεί. Σε περίπτωση που νικήσουν και… στραβοπατήσουν οι «Μονεγάσκοι», θα κατακτήσουν πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, που θα είναι το τέταρτο της ιστορίας τους. Απών και πάλι ο πρώτος σκόρερ της γαλλικής Λίγκας, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και για τους γηπεδούχους οι Λόπες, Νταμπό.

Η δεύτερη της βαθμολογίας, Μονακό θα αγωνιστεί εκτός με τη Ρεν το Σάββατο, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησε 3-1 της Ναντ.

Την τρίτη από το τέλος, Βαλενσιέν θα υποδεχθεί η τρίτη της βαθμολογίας, Λιλ, που απέδρασε από την έδρα της Τουλούζ το περασμένο Σάββατο.

Αναλυτικά η 33η αγωνιστική

Παρασκευή (11-4)

Μονπελιέ-Μαρσέιγ (21:30)

Σάββατο (12-4, 21:00)

Λιλ- Βαλενσιέν (18:00)
Αζαξιό-Μπορντό
Εβιάν-Μπαστιά
Νις-Λοριάν
Ρεν-Μονακό
Σοσό-Τουλούζ

Κυριακή (13-4)

Ναντ-Γκινγκάμπ (15:00)
Ρεμς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Λιόν-Παρί Σ.Ζ. (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (34η)

Παρασκευή (18/4, 21:30)

Σεντ Ετιέν-Ρεν

Κυριακή (20/4)

Μονακό-Νις (15:00)
Μπαστιά-Αζαξιό (18:00)
Μπορντό-Γκινγκάμπ (18:00)
Λοριάν-Μονπελιέ (18:00)
Ρεμς-Σοσό (18:00)
Βαλενσιέν-Ναντ (18:00)
Μαρσέιγ-Λιλ (22:00)
Τουλούζ-Λιόν (22:00)

Τετάρτη (23/4)

Παρί Σεν Ζερμέν-Εβιάν (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

Μαίνεται ο πόλεμος!

Κρίσιμη και η 33η αγωνιστική στην Primera Division. «Πονηρές» εκτός έδρας αποστολές για Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα, εύκολο έργο για Ρεάλ. Ντέρμπι στη Σεβίλλη.

Μαίνεται ο πόλεμος
Έξι αγωνιστικές απέμειναν για να πέσει η αυλαία στην Primera Division και το πιο ανταγωνιστικό και αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών φτάνει στην κορύφωσή του.

Η πρωτοπόρος Ατλέτικο στον απόηχο του θριάμβου της πρόκρισης επί της Μπαρτσελόνα στο Champions League αντιμετωπίζει τη συμπολίτισσα Χετάφε, που δίνει μάχη για να σωθεί, εκτός έδρας. Αμφίβολος παραμένει ο Ντιέγκο Κόστα για τους «ροχιμπλάνκος», που θέλουν να διαφυλάξουν τη διαφορά ενός και τριών πόντων αντίστοιχα από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Οι Καταλανοί δίνουν μάχη στη Γρανάδα με την τοπική ομάδα που ακόμη δεν αισθάνεται ασφαλής στη μεγάλη κατηγορία. Μετά τον αποκλεισμό στο Champions League, η προσοχή εστιάζεται στο πρωτάθλημα και τον τελικό του Κυπέλλου, τη Μεγάλη Τετάρτη απέναντι στη Ρεάλ. Ο Χεράρδο Μαρτίνο δεν υπολογίζει και πάλι στους Πικέ, Πουγιόλ και Βαλντές, ενώ εκτός έμεινε και ο Μπάρτρα.

Η Ρεάλ που ίδρωσε για να περάσει το εμπόδιο της Ντόρτμουντ έχει το θεωρητικά ευκολότερο έργο από τους τρεις της κορυφής, καθώς φιλοξενεί την προτελευταία Αλμερία. Εκτός μάχης είναι ο τραυματίας Ρονάλντο, όπως και για τον ίδιο λόγο οι Μαρσέλο, Κεντίρα, Αρμπελόα, ενώ τιμωρημένοι είναι οι Αλόνσο και Καρβαχάλ.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι της Ανδαλουσίας ανάμεσα σε Μπέτις και Σεβίλλη, παρότι οι «βερδιμπλάνκος» είναι ουσιαστικά υποβιβασμένοι και οι φιλοξενούμενοι δύσκολα θα προλάβουν την τέταρτη θέση και έχουν ρίξει το βάρος στο Europa League, όπου έφτασαν στα ημιτελικά αποκλείοντας την Πόρτο.


Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής της Primera Division

Παρασκευή 11/4
Οσασούνα-Βαγιαδολίδ 22:00

Σάββατο 12/4
Θέλτα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 17:00
Βιγιαρεάλ-Λεβάντε 19:00
Γρανάδα-Μπαρτσελόνα 21:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Αλμερία 23:00

Κυριακή 13/4
Μπέτις-Σεβίλλη 13:00
Βαλένθια-Έλτσε 18:00
Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης 20:00
Εσπανιόλ-Ράγιο Βαγεκάνο 22:00

Δευτέρα 14/4
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μάλαγα 23:00

Η επόμενη (34η) αγωνιστική

Μεγάλη Παρασκευή 18/4
Ατλέτικο Μαδρίτης-Έλτσε 21:30

Μεγάλο Σάββατο 19/4
Οσασούνα-Βαλένθια 17:00
Λεβάντε-Χετάφε 19:00
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ 21:00

Κυριακή του Πάσχα 20/4
Αλμερία-Θέλτα 13:00
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπέτις 18:00

Σεβίλλη-Γρανάδα 20:00
Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο 22:00

Δευτέρα 21/4
Μάλαγα-Βιγιαρεάλ 23:00

*Βαγιαδολίδ-Ρεάλ Μαδρίτης (7/5) Πηγή: sport-fm.gr

Σε θέση ισχύος ο Ταρντέλι!

Πολύωρη συνάντηση με τον Μάρτιν Γιολ είχε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής. Πρώτος στη λίστα της διαδοχής του Φερνάντο Σάντος είναι ο Μάρκο Ταρντέλι.

Σε θέση ισχύος ο Ταρντέλι
Όπως γράψαμε χθες, ο πρώην τεχνικός της Φούλαμ βρίσκεται στην Αθήνα για διακοπές και πιθανότατα θα έκλεινε ραντεβού με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή. Τελικά, οι δύο άνδρες τα είπαν το βράδυ της Πέμπτης και συζήτησαν περισσότερο από δύο ώρες για την προοπτική ο Ολλανδός να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της Εθνικής.

Κουβέντα έγινε για το ετήσιο συμβόλαιο του 58χρονου προπονητή, ενώ αναλύθηκε το αγωνιστικό πλάνο της «γαλανόλευκης». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαιτήσεις του Μάρτιν Γιολ είναι κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν διέρρευσαν περισσότερα πράγματα από τη χθεσινό τετ α τετ. Πάντως, σε περίπτωση που δεν ρίξει το κασέ του δύσκολα θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση.

Φαβορί παρουσιάζεται, πλέον για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο Μάρκο Ταρντέλι. Ο Ιταλός έρχεται σήμερα στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Γιώργο Σαρρή και με βάση τα δεδομένα είναι πιο κοντά από κάθε άλλον υποψήφιο ώστε να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος.

Το μπάτζετ της ομοσπονδίας υπερκαλύπτει τις οικονομικές απαιτήσεις του 59χρονου τεχνικού, ο οποίος μάλιστα έχει συλλέξει πληροφορίες για το ρόστερ της Εθνικής. Με μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, ο Μάρκο Ταρντέλι έχει εργαστεί ως ομοσπονδιακός τεχνικός στις μικρές Εθνικές ομάδες της Ιταλίας, ενώ τις σεζόν 2008-2013 ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Τζιοβάνι Τραπατόνι στην Ιρλανδία.
Πηγή: sport-fm.gr

Η μάχη των καλύτερων!

Αν και τους χωρίζουν 20 βαθμοί, αν και ο τίτλος έχει κριθεί προ πολλού, το Μπάγερν-Ντόρτμουντ κλέβει τα βλέμματα το Σάββατο για την 30η αγωνιστική της Bundesliga.

Η μάχη των καλύτερων
Πρόκειται αναμφίβολα για τις δύο καλύτερες ομάδες της Γερμανίας την τελευταία πενταετία. Μπάγερν και Ντόρτμουντ μονομαχούν για την 30η αγωνιστική δίχως να έχουν να… χωρίσουν κάτι, αφού η πρώτη έχει εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο και η δεύτερη δεν χάνει το απευθείας εισιτήριο για το Champions League, αλλά με μεγάλες υποσχέσεις για όμορφο θέαμα.

Οι Βαυαροί είδαν το αήττητο 53 αγώνων στην Bundesliga να σταματά την περασμένη αγωνιστική απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, αλλά μεσοβδόμαδα προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Champions League νικώντας με 3-1 τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Σακίρι, Τιάγκο, Μπαντστούμπερ, Κοντέντο και Στάρκε είναι εκτός πλάνων του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Γιούργκεν Κλοπ, που δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια της Μπορούσια κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης παρότι το 2-0 δεν έφτανε για να φτάσει στα ημιτελικά, δεν υπολογίζει στους Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Μπέντερ, Σμέλτσερ και Μπλαστσικόφσκι.

Η Σάλκε, τρίτη στη βαθμολογία, υποδέχεται την Άιντραχτ έχοντας απόσταση επτά βαθμών από την τέταρτη θέση, για την οποία δίνουν μεγάλη μάχη οι ισόβαθμες Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ που υποδέχονται Χέρτα και Στουτγκάρδη αντίστοιχα, ενώ έναν βαθμό πίσω τους είναι η Βόλφσμπουργκ αναμετράται με τη Νυρεμβέργη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μάχη της σωτηρίας παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις Ανόβερο-Αμβούργο και Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ.

Αναλυτικά η 30η αγωνιστική:

Παρασκευή 11/4 (21:30)
Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Σάββατο 12/4 (16:30)
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη
Ανόβερο-Αμβούργο
Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης
Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 13/4
Λεβερκούζεν-Χέρτα (16:30)
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (31η)

Μεγάλη Πέμπτη 17/4 (21:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ανόβερο

Μεγάλο Σάββατο 19/4 (16:30)
Ντόρτμουντ-Μάιντς
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Μπάγερν Μονάχου
Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή του Πάσχα 20/4
Νυρεμβέργη-Λεβερκούζεν (16:30)
Στουτγκάρδη-Σάλκε (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

Κρίσιμες ημέρες για Σπανό!

Άμεσα αναμένεται να υπάρξει απάντηση στο αίτημα που έγινε από την πλευρά του Γιώργου Σπανού για αποφυλάκιση του. Αισιοδοξία για ευχάριστα νέα.


Κρίσιμες ημέρες για Σπανό
Σημαντικές θα είναι οι επόμενες ημέρες για τον Γιώργο Σπανό. Στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας θα βγει η απόφαση για το αίτημα που έχει γίνει από τους συνηγόρους του ιδιοκτήτη του Ατρόμητου για αποφυλάκιση του. Μάλιστα, εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν ευχάριστα νέα για τον ισχυρό άνδρα των «μπλε», ο οποίος προφυλακίστηκε στις 22 Φεβρουαρίου για την υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Προέχει πάντως το ματς με τον Πανθρακικό για την τελευταία αγωνιστική της Superleague. Οι Περιστεριώτες εκτός από νίκη στο συγκεκριμένο ματς, ελπίζουν σε ήττα του Αστέρα Τρίπολης στη Βέροια για να πάνε με δύο βαθμούς και όχι με έναν στα play off.

Ο Γιώργος Παράσχος θα έχει στη διάθεση του τον Κώστα Γιαννούλη, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα στο ισχίο τις προηγούμενες ημέρες, αλλά χθες ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος.Πηγή: sport-fm.gr

Φαρίντ και… τέζα!

Με καλάθι του Κένεθ Φαρίντ μισό δευτερόλεπτο πριν το τέλος οι Νάγκετς πέρασαν με 100-99 από την έδρα των Ουόριορς. Μεγάλο ματς από τον Μοζγκόφ που έκανε ρεκόρ ριμπάουντ.

Φαρίντ και… τέζα
Οι αδιάφοροι Νάγκετς υποχρέωσαν τους Ουόριορς σε ήττα με 100-99 που μπορεί να τους στοιχίσει στην κατάταξη ή ακόμη και στην πρόκριση στα play offs. Ένα καλάθι του Κένεθ Φαρίντ μισό δευτερόλεπτο πριν το τέλος χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους, που είχαν σε πολύ μεγάλη βραδιά τον Τιμοφέι Μοζγκόφ. Ο Ρώσος σέντερ είχε 23 πόντους και έκανε φετινό ρεκόρ στο ΝΒΑ με 29 ριμπάουντ.

Ο Στίβεν Κάρι με 24 και ο Κλέι Τόμπσον με 21 πόντους διασώθηκαν από τους «πολεμιστές», που έχουν πλέον τους Μάβερικς σε απόσταση αναπνοής.

Δωδεκάλεπτα: 28-15, 53-43, 75-73, 99-100.

Ουόριορς (48-30): Κάρι 24, Τόμπσον 21, Ο’ Νιλ 12, Κρόφορντ 10, Μπαρνς 9, Σπέιτς 9, Ιγκουοντάλα 6, Γκριν 4, Μπόγκουτ 4, Μπλέικ.

Νάγκετς (35-44): Μοζγκόφ 23 (29 ριμπ.), Φόι 20, Φαρίντ 18 (17 ριμπ.), Άρθουρ 10, Φουρνιέ 9, Μπρουκς 8, Μίλερ 6, Βέσελι 6.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Και ξανά-ξανά, έγινες βασίλισσα!!

Δεκατέσσερα χρόνια πίσω, σαν σήμερα, η ΑΕΚ «έστηνε» ένα δεύτερο Καλλιμάρμαρο κατακτώντας το Κύπελλο Σαπόρτα. Το www.sport-fm.gr γυρίζει το χρόνο πίσω…

Και ξανά-ξανά, έγινες βασίλισσα
Σαν σήμερα πριν 14 χρόνια η ΑΕΚ κατακτούσε το Κύπελλο Σαπόρτα επαναλαμβάνοντας το θρίαμβο του 1968 και κάνοντας πράξη το σύνθημα-«πρόβλεψη» των φίλων της «και ξανά-ξανά, θα γίνεις βασίλισσα», το οποίο με την επικείμενη επιστροφή της στην Α1 μοιάζει και πάλι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το www.sport-fm.gr γυρίζει το χρόνο πίσω…

Τριάντα δύο χρόνια και επτά μέρες μετά τον ιστορικό θρίαμβο της κατάκτησης του Κυπέλλου Κυπελλούχων, η ΑΕΚ επανέλαβε τον άθλο της. Ήταν σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια, στις 11 Απριλίου του 2000, όταν η κραταιά τότε «Ένωση» επικρατούσε της Κίντερ Μπολόνια στον τελικό της Λωζάνης και κατακτούσε το Κύπελλο Σαπόρτα.

Ο δρόμος της ΑΕΚ προς το θρίαμβο είχε αρχίσει από το Σεπτέμβριο του 1999. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε περίπατο στην πρώτη φάση σημειώνοντας εννέα νίκες σε δέκα ματς (μοναδική ήττα από τη Σαρλερουά στο Βέλγιο). Στη δεύτερη φάση απέκλεισε με δύο νίκες τη σλοβενική Σαβίνσκι (51-86 και 68-44), ενώ ακολούθησε η Τάου Κεράμικα, όπου την ήττα στη Βιτόρια (71-67) διαδέχτηκε ο θρίαμβος στο ΟΑΚΑ (85-65). Στα προημιτελικά προέκυψε εμφύλιος με τον Ηρακλή, με τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν το εισιτήριο νικώντας 84-73 στο ΟΑΚΑ παρά την ήττα στη Θεσσαλονίκη (73-70). Στα ημιτελικά απέναντι στη Ζαντάρ, η ΑΕΚ στάθηκε όρθια στην Κροατία χάνοντας με 75-70 και υπερκάλυψε τη διαφορά στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ με 82-67.

Στον τελικό της Λωζάνης, λίγες μέρες αφότου είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος, η ΑΕΚ είχε τη χρυσή ευκαιρία να φτάσει στον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, αλλά ταυτόχρονα να πάρει και ρεβάνς για την ήττα της από την Κίντερ Μπολόνια δύο χρόνια πριν στον τελικό της Ευρωλίγκας. Οι αποφασισμένοι «κιτρινόμαυροι» ήταν εξ αρχής αφεντικά του ματς απέναντι στο σύνολο του Ετόρε Μεσίνα και του Νίκου Οικονόμου, κι έφτασαν στο θρίαμβο. Ο Νίκος Χατζής παρέλαβε το τρόπαιο από τη χήρα του Σαπόρτα και υπό το βλέμμα του τότε προέδρου της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή της ΑΕΚ στην ελίτ.

ΑΕΚ: Χατζής 16, Κορωνιός 11, Μούρσεπ 15, Μπούι 15, Κακιούζης 12, Τσακαλίδης 7, Ντικούδης 7, Χάνσελ, Ο’ Σάλιβαν.

Κίντερ: Ντανίλοβιτς 18, Αμπιο 17, Οικονόμου 16, Σκονοκίνι 9, Αντερσεν 2, Στομπέργκας 13, Φροζίνι 2

Πλάνα από το ματς και δηλώσεις των πρωταγωνιστών...



Την ίδια ώρα, χιλιάδες φίλοι της ομάδας έστηναν ένα τρελό πάρτι στην έδρα της ομάδας, το «Γεώργιος Μόσχος» στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και στο Καλλιμάρμαρο, έδρα του προηγούμενου ιστορικού θριάμβου της ΑΕΚ. Μία μέρα μετά η υποδοχή στην αποστολή της ομάδας κατά την άφιξή της από την Ελβετία ήταν εντυπωσιακή. Δεν έλειψαν, όμως, και παρατράγουδα με τον εμπρησμό ενός περιπολικού και αρκετές υλικές ζημιές.

Δείτε εικόνες από τους πανηγυρισμούς... 



Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι άρχισε η πράσινη αυτοκρατορία!

Η πρώτη φορά δεν ξεχνιέται…Και για τους φίλους του Παναθηναϊκού, όσα χρόνια κι αν περάσουν (18 σήμερα), θα μείνει για πάντα στη μνήμη η τάπα του Βράνκοβιτς που χάριζε το πρώτο από τα έξι αστέρια του.

Έτσι άρχισε η πράσινη αυτοκρατορία
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Κι αν σαν σήμερα πριν από 18χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν ανέβαινε στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά, πιθανώς η συνέχεια να μην ήταν ανάλογα εντυπωσιακή με άλλους πέντε τίτλους στην Ευρωλίγκα. Ήταν 11 Απριλίου του 1996, όταν ο Παναθηναϊκός νικούσε με 67-66 την Μπαρτσελόνα στον τελικό του φάιναλ φορ του Παρισιού. Το www.sport-fm.gr θυμάται και σας θυμίζει...

inner

Οι «πράσινοι» νικώντας στον ημιτελικό με 81-71 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 35 πόντους του Ντομινίκ Ουίλκινς έφτασαν στον τελικό με τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι είχαν επιβληθεί της Ρεάλ Μαδρίτης στον ισπανικό εμφύλιο με 76-66, με 24 πόντους του Αρτούρας Καρνισόβας. Το ματς τίτλου ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη. Το προβάδισμα που είχαν στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς εξανεμίστηκε στα τελευταία λεπτά…

inner

...Ο Τζον Κόρφας ντριμπλάρει, πασάρει στον Γιαννάκη και αυτός πάλι στον Κόρφα, ενώ μένουν 10 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο «Τεν-Τεν» δίνει στον Βράνκοβιτς και αυτός στον Γιαννάκη, που προσπαθώντας να αποφύγει τους αντιπάλους του, γλιστράει και χάνει την μπάλα. Οι της Μπάρτσα φεύγουν στον αιφνιδιασμό με το σκορ στο 67-66 και με έξι δευτερόλεπτα να απομένουν. Ύστερα από... σούρσιμο της μπάλας αυτή καταλήγει στον Χουάν Αντόνιο Μοντέρο, που είναι μόνος με το καλάθι της νίκης. Εν τω μεταξύ, το χρονόμετρο έχει κολλήσει και αν λειτουργούσε κανονικά βάσει λογικής ο Μοντέρο δεν θα προλάβαινε να κάνει το σουτ. Το έκανε, όμως, αφού προηγήθηκε και παράβαση βημάτων, αλλά ως από μηχανής θεός πετάχτηκε ο φοβερός και τρομερός Στόγιαν Βράνκοβιτς και του «έσβησε τα φώτα...

Ως διά μαγείας το παιχνίδι συνεχίστηκε για μερικά ακόμα δευτερόλεπτα –το χρονόμετρο είχε κολλήσει για τα καλά–, αλλά οι Καταλανοί δεν πρόλαβαν να βρουν σουτ και έτσι ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε ένα μεγάλο θρίαμβο, τον προπομπό της αυτοκρατορίας του.

inner

Παναθηναϊκός-Mπαρτσελόνα 67-66

Παναθηναϊκός (Μπόζινταρ Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 17, Βράνκοβιτς, Οικονόμου 10, Κόρφας 4, Σταυρακόπουλος 9, Βουρτζούμης 2, Γιαννάκης 9, Ουίλκινς 16.

Μπαρτσελόνα (Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες): Γκαλιλέα 10, Φερνάντεθ 15, Καρνισόβας 23, Χιμένεθ 9, Γκόντφρεντ 9, Μοντέρο, Ντίεθ, Μπος, Φεράν.

Τα τελευταία συγκλονιστικά δευτερόλεπτα του τελικού:



Το Final Four σε δέκα λεπτά




Πηγή: sport-fm.gr

Με το μυαλό στην Τούμπα!

Πολλές αλλαγές ετοιμάζει ο Μίτσελ στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης για να προφυλάξει/ξεκουράσει παίκτες του Ολυμπιακού εν όψει του επαναληπτικού ημιτελικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Με το μυαλό στην Τούμπα
Σε μια φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είθισται να αγωνίζονται οι συντελεστές της επιτυχίας. Όμως ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να ρισκάρει κόπωση ή τραυματισμό κάποιου βασικού του παίκτη στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Καραϊσκάκη», τη στιγμή που την Τετάρτη υπάρχει ο επαναληπτικός ημιτελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Μίτσελ θα κρατήσει εκτός τους Πέρες, Χολέμπας και Σαλίνο, που συνεχίζουν ατομικό πρόγραμμα, δίνοντάς τους χρόνο για να είναι πανέτοιμοι εν όψει Τούμπας, όπου υπολογίζονται για βασικοί. Πάντως πέραν του Παραγουανού, που απλώς είναι ανέτοιμος, οι άλλοι δύο δεν έχουν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και υπάρχει ακόμη ερωτηματικό για το αν θα είναι διαθέσιμοι για τη Μεγάλη Τετάρτη. Πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί και ο Τσόρι, που θα είναι σίγουρα στην ενδεκάδα της Τούμπας. Αντίθετα, ο Σαβιόλα αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής για να βρει ρυθμό, αφού στη σκέψη του Ισπανού προπονητή είναι να ηγηθεί της επίθεσης στον επαναληπτικό του Κυπέλλου.Πηγή: sport-fm.gr

«Λίφτινγκ» ενόψει Κυπέλλου!

Με αρκετές αλλαγές θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, λόγω και Ολυμπιακού. Σκέφτεται να χρησιμοποιήσει παίκτες από την Κ-20 ο Γιώργος Γεωργιάδης. Κινητικότητα για Ινσαουράλδε.

«Λίφτινγκ» ενόψει Κυπέλλου
Νεανικό ΠΑΟΚ αναμένεται να παρατάξει στη Λιβαδειά ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο 42χρονος τεχνικός προετοιμάζει την ομάδα του για το κυριακάτικο (13/4) παιχνίδι για την τελευταία αγωνιστική της Superleague και σχεδιάζει να κάνει «λίφτινγκ» στην ενδεκάδα εν όψει και Ολυμπιακού. Η τελευταία προπόνηση έγινε με 31 παίκτες, ενώ πήραν μέρος σε αυτήν αρκετοί από την Κ-20 και φαίνεται πως κάποιοι από τους Κιόσε, Σαβίδη, Πόζογλου, Παπαδόπουλο θα βρεθούν στην αποστολή για το ματς με τους «πράσινους».

Ο νεαρός κόουτς θέλει να ξεκουράσει τους ποδοσφαιριστές του, έχοντας στο μυαλό του και τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στην Τούμπα, στον επαναληπτικό του 2-1 στο Καραϊσκάκη. Πάντως, κάποιες απουσίες είναι δεδομένες, όπως αυτή του Στοχ, καθώς απορρίφθηκε χθες η έφεση και παρέμεινε η τιμωρία των δύο αγωνιστικών για την κόκκινη στο Φάληρο. Επιπλέον, είναι τιμωρημένοι οι Λίνο, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λάζαρ και Λούκας.

Επαφές με Ινσαουράλδε

Τις πρώτες κινήσεις για την απόκτηση του Χουάν Ινσαουράλδε έχουν ξεκινήσει στον ΠΑΟΚ, καθώς υπάρχει ικανοποίηση για την παρουσία του στο σχετικά μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα.

Από τον «Δικέφαλο του Βορρά» θα προσπαθήσουν αρχικά να «ψήσουν» τον παίκτη για παραμονή και αν δουν ότι είναι θετικός θα ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με τον σύλλογο, στον οποίο ανήκει. Δηλαδή τη Σπαρτάκ Μόσχας. Υπάρχει ρήτρα 2,2 εκατ. ευρώ, αλλά δύσκολα θα δοθούν αυτά τα λεφτά, ενώ ακούγεται ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για να μείνει ελεύθερος ο παίκτης. Αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά η ρώσικη ομάδα έχει πολλούς κεντρικούς αμυντικούς και πάνω σε αυτό θα πατήσουν στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτα προπονητής, μετά (άλλες) μεταγραφές!

Προτεραιότητα για την ΑΕΚ πλέον να ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή. «Ανοικτό» του Δέλλα, αλλά το πιθανότερο είναι να αναλάβει άλλος για τη νέα σεζόν. Από αυτόν θα εξαρτηθούν και οι επόμενες μεταγραφές.

Πρώτα προπονητής, μετά (άλλες) μεταγραφές
Σε ενάμιση μήνα πέφτει η αυλαία για την παρουσία της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική και εδώ και μήνες έχουν αρχίσει οι κινήσεις για να παρουσιαστεί ισχυρή την επόμενη σεζόν. Οι άνθρωποι της «Ένωσης» έχουν αποφασίσει πως δεν θα προχωρήσουν σε άλλες μεταγραφικές κινήσεις προτού υπάρξει οριστική απόφαση για το θέμα του προπονητή.

Ο Τραϊανός Δέλλας είναι αλήθεια πως έχει χάσει πόντους λόγω των κακών εμφανίσεων της ομάδας, αλλά ακόμη κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μετά βεβαιότητας το ενδεχόμενο να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας, ενώ είναι δεδομένο πως πρόθεση της διοίκησης είναι να παραμείνει στο σύλλογο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αυτή τη στιγμή, πάντως, το πιθανότερο είναι να προσληφθεί κάποιος άλλος για τη θέση του προπονητή και όλα δείχνουν πως θα είναι ξένος. Έχουν εξεταστεί ονόματα τεχνικών με εμπειρία από την Ελλάδα, όπως ο Φερνάντο Σάντος ή ο Ρικάρντο Σα Πίντο, αλλά και άλλων προπονητών με καλό βιογραφικό που δεν έχουν περάσει από τα μέρη μας.

Από το νέο προπονητή θα εξαρτηθούν και οι μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ. Αυτός θα επικυρώσει τις συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει (όσες δεν έχουν συνοδευτεί από υπογραφές) και θα κληθεί να αποφασίσει για όσες χρειάζεται ακόμη να πραγματοποιηθούν για την ενίσχυση της «Ένωσης». Με βάση τους υπολογισμούς που γίνονται, στις ήδη δέκα προσθήκες που έχουν γίνει θα προστεθούν άλλες 7-8, ενώ οι 2-3 εξ αυτών θα αφορούν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά.

Αλλαγές από Δέλλα

Σκέψεις για αλλαγές στο ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα Βάρης στο ΟΑΚΑ έχει ο Τραϊανός Δέλλας μετά την κακή εμφάνιση της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟ Κρουσσώνα. Είναι πιθανό ο Τζανετόπουλος να πάρει θέση στο βασικό σχήμα αντί του Σταθάκη μετά το νέο σοβαρό λάθος που έκανε στο Παγκρήτιο έχοντας παρτενέρ του τον Τσιρίλο. Επίσης ο Πεταυράκης λογικά θα επανέλθει σε θέση αριστερού μπακ αντί του ανέτοιμου Τσουμάγκα, ενώ ο Τσουκαλάς ίσως αντικαταστήσει σε ρόλο δεξιού μπακ τον Γεωργέα. Ο τελευταίος είναι πιθανό να μετατεθεί στο κέντρο δίπλα στον Κορδέρο για να παίξει ελεύθερος πίσω από τον φορ ο Ανάκογλου. Δεν αποκλείεται, πάντως, ο Ανάκογλου να μείνει στο κέντρο και εφόσον είναι εντάξει ο Τσεβάς (που χθες αποχώρησε με μικροτραυματισμό από την προπόνηση αλλά είναι στην αποστολή) να πάρει θέση σέντερ φορ και να παίξει πίσω του ο Ντακόλ. Ακλόνητος στη θέση του δεξιού εξτρέμ είναι ο Πλατέλλας, ενώ για τα αριστερά ο Γροντής έχει προβάδισμα έναντι του Πόποβιτς.Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος Σπανούλης; Να η "τάβλα" των Παναθηναϊκών!!

Κι όμως, σήμερα, μετά από μία ήττα από τον Ολυμπιακό με "βόμβα" από το Σπανούλη, οι Παναθηναϊκοί έχουνε έναν καλό λόγο να θυμούνται, να χαίρονται και να ανατριχιάζουν... Ήταν 11 Απριλίου 1996 όταν ο Παναθηναϊκός ανακηρυσσόταν πρωταθλητής της Ευρωλίγκας, νικώντας μετά από ένα δραματικό τελικό την Μπαρτσελόνα (67-66) στο 9ο Φάιναλ Φορ στο Παρίσι.
Στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Στόγιαν Βράνκοβιτς με τάπα αποσοβούσε την ήττα σε μια φάση διαρκείας γεμάτη από αλλεπάλληλα λάθη κι από τις δυο ομάδες.
Ήταν η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα κατακτούσε το κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό τρόπαιο.
Για τον Παναθηναϊκό ήταν η αρχή της μεγάλης του ευρωπαϊκής διαδρομής, αφού τότε μπήκαν οι βάσεις για τις επόμενες επιτυχίες.
Ας θυμηθούμε λίγο τι είχε γίνει σε εκείνο το Φάιναλ Φορ, τους πρωταγωνιστές του τελικού, αλλά και τα τελευταία συγκλονιστικά δευτερόλεπτα...
Ημιτελικοί
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 76-66 (34-38)
Μπαρτσελόνα (Ρενέσες): Καρνισόβας 24, Γκόντφρεντ 22, Μαρτίνεθ 10, Χιμένεθ 8, Φερνάντεθ 6, Μοντέρο 2, Ντίεθ 2, Μπος 2, Γκαλιλέα, Ντουένιας
Ρεάλ Μαδρίτης (Ομπράντοβιτς): Αρλάουκας 22, Σάβιτς 15, Αντούνεθ 11, Σμιθ 8, Σάντος 6, Λάσο 2, Μοράλες 2, Φερέρ, Άμπαντα, Γκαρθία
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-71 (36-33)
Παναθηναϊκός (Μάλκοβιτς): Ουίλκινς 35, Αλβέρτης 13, Βράνκοβιτς 8, Οικονόμου 8, Κόρφας 8, Σταυρακόπουλος 7, Βουρτζούμης 2, Γιαννάκης, Πετσάρσκι, Μυριούνης
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ερέμιν): Καράσεφ 23, Νουόσου 12, Βέτρα 8, Πανόφ 7, Κουντέλιν 7, Κισούριν 7, Κορνέφ 4, Μοργκούνοφ 3, Βαντέεφ, Κουράσεφ
Μικρός τελικός
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης 74-73 (34-35)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ερέμιν): Βέτρα 22, Καράσεφ 14, Πανόφ 13, Νουόσου 8, Κισούριν 6, Κορνέφ 6, Κουντέλιν 5, Μοργκούνοφ
Ρεάλ Μαδρίτης (Ομπράντοβιτς): Σάβιτς 22, Σάντος 16, Σμιθ 14, Αρλάουκας 8, Άμπαντ 4, Μοράλες 4, Αντούνεθ 3, Λάσο 2
Τελικός
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 67-66 (35-25)
Παναθηναϊκός (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 8, Γιαννάκης 9, Οικονόμου 10, Ουίλκινς 16, Βράνκοβιτς, Κόρφας 4, Σταυρακόπουλος 9, Βουρτζούμης 2
Μπαρτσελόνα (Ρενέσες): Γκαλιλέα 10, Φερνάντεθ 15, Καρνισόβας 23, Χιμένεθ 9, Γκόντφρεντ 9, Μοντέρο, Ντίεθ, Μπος, Μαρτίνεθ



Τελικός Euroleague 1996: Παναθηναϊκός... από MotionCrew

Πηγή: sportdog.gr

Πέτγουεϊ: «Δεν ακούτε…»

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ απάντησε α λα Σπανούλης σε όσους του ασκούσαν κριτική με την απόδοσή του tweet-άροντας στα ελληνικά!

Πέτγουεϊ: «Δεν ακούτε…»
Ο Βασίλης Σπανούλης μετά το νικητήριο τρίποντο απέναντι στον Παναθηναϊκό φώναζε στην κερκίδα «Δεν ακούω» θέλοντας να απαντήσει σε όσους του ασκούσαν κριτική για την απόδοσή του. Σε ανάλογο ύφος ο Μπρεντ Πέτγουεϊ απάντησε στους επικριτές του μέσω Twitter χρησιμοποιώντας μάλιστα ελληνικά (έστω και με κάποια λαθάκια).

«Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς που με στηρίζατε μόνιμα όταν εγώ δεν έπαιζα τόσο καλά μετά τον τραυματισμό μου. Από την άλλη, εσείς που μου λέγατε να πάω να παίξω πάλι με τους Χάρλεμ Γκλόουμπτροτερς… δεν ακούτε», ανέφερε το μήνυμα του Αμερικανού φόργουορντ.



Πηγή: sport-fm.gr

Τι εννοούσε ο Μίτσελ!

Έτοιμος να παραμείνει στον πάγκο του Ολυμπιακού είναι ο Μίτσελ. Τι εννοούσε, όμως, με το «αν λυθούν διάφορες παράμετροι» για την παραμονή του;

Τι εννοούσε ο Μίτσελ
Ο Μίτσελ θέλει να μείνει στην Ελλάδα και πιθανότατα θα το κάνει, όπως κατέστησε σαφές σε δύο συνεντεύξεις του χθες, στη Nova αλλά και στον ισπανικό Τύπο. Φαίνεται, ωστόσο, πως υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: η μία αφορά την επιθυμία του Ολυμπιακού και η άλλη κάποια πράγματα που ο ίδιος θέλει να γίνουν στην ομάδα. «Σίγουρα υπάρχουν συναντήσεις που πρέπει να γίνουν, αν όμως από την πλευρά του συλλόγου λυθούν διάφορες παράμετροι… τότε εγώ θα ήθελα να συνεχίσω», ανέφερε χθες χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός.

Τι εννοούσε με αυτό; Είναι προφανές πως ο Μίτσελ θα θέσει κάποιους όρους και θα ζητήσει κάποιες αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές αφορούν στο δυναμικό της ομάδας, αλλά και τη λειτουργικότητά της. Στόχος του είναι ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν να μην αρκεστεί στα κεκτημένα, αλλά να κάνει το κάτι παραπάνω. Κάποιες πηγές θέλουν τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» δυσαρεστημένο με κάποια κρούσματα απειθαρχίας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να έχει τις ίδιες απόψεις και φιλοδοξίες με τον Μίτσελ και να είναι έτοιμος να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του, αφού είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το έργο του. Οι δύο πλευρές έχουν κάνει ήδη επαφές και θα συνεχιστούν μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων για το Κύπελλο. Υπενθυμίζεται πως το συμβόλαιο που «δένει» τις δύο πλευρές έχει διάρκεια μέχρι το 2015, αλλά μέσα στο Μάιο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η οψιόν επέκτασής του εκατέρωθεν, ενώ αν μία από τις δύο πλευρές θέλει να «σπάσει» τη συμφωνία προβλέπεται μία μεγάλη ρήτρα που πρέπει να καταβάλει στην άλλη.

Στον Ολυμπιακό δεν δίνουν… έκταση στο θέμα κι από τη στιγμή που υπάρχει αμοιβαία επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας, αλλά και διάθεση από πλευράς διοίκησης της ΠΑΕ να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του Μίτσελ, όλα δείχνουν πως η πετυχημένη συνεργασία θα συνεχιστεί.Πηγή: sport-fm.gr

«Φτιάχνει» Λεωφόρο, αλλά πάει… ΟΑΚΑ!

Η Βουλή άναψε το πράσινο φως για την ανακατασκευή της Λεωφόρου, αλλά όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα χρησιμοποιήσει το ΟΑΚΑ ως ευρωπαϊκή έδρα την ερχόμενη σεζόν. Με πολλές απουσίες στην Ξάνθη.

«Φτιάχνει» Λεωφόρο, αλλά πάει… ΟΑΚΑ
Το νομοσχέδιο που επιτρέπει στον Παναθηναϊκό (αλλά κι άλλες ΠΑΕ) να προχωρήσει στην ανακαίνιση του «Απόστολος Νικολαΐδης» αξιοποιώντας κονδύλι που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια της Αττικής ψηφίστηκε από τη Βουλή. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό τα έργα για την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου στη Λεωφόρο.

Βάσει προγραμματισμού της ΠΑΕ, στόχος είναι να αρχίσουν τα έργα στα μέσα Μαΐου και να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος τους μέσα σε δύο μήνες, ενώ πρόθεσή της είναι να γίνουν συμπληρωματικά έργα στη διάρκεια της επόμενης σεζόν. Πάντως το πιθανότερο είναι πως ο Παναθηναϊκός θα υποχρεωθεί να δώσει τους αγώνες του στην Ευρώπη στο ΟΑΚΑ, όχι μόνο εφόσον προκριθεί σε ομίλους Champions ή Europa League, αλλά ακόμη και στα προκριματικά. Κι αυτό γιατί τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και θα χρειαστεί χρόνος για να αναδειχθεί από διαγωνισμό η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο, πιθανώς και για να εκταμιευτεί το ποσό που διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής.

Ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες επαφές με το ΟΑΚΑ (οι σχέσεις με το οποίο έχουν εξομαλυνθεί μετά και το διακανονισμό για την καταβολή των οφειλομένων από την χρήση του τα προηγούμενα χρόνια), καθώς σε κάθε περίπτωση θα δηλωθεί σαν δεύτερη έδρα από τους «πράσινους» για την ερχόμενη σεζόν.

Με πολλές αλλαγές

Στη λίστα των απόντων δίπλα στους τιμωρημένους Ζέκα, Μπεργκ και Σίλντενφελντ, αλλά και τους τραυματίες Ντίνα και Μπαϊράμι, προστέθηκε ο Μαρινάκης. Παράλληλα ο Γιάννης Αναστασίου σκέφτεται στο ματς της Κυριακής με την Ξάνθη στα Πηγάδια να ξεκουράσει/προφυλάξει κάποιους βασικούς, με βασικούς υποψήφιους τους Νάνο και Πράνιτς. Η πιθανότερη ενδεκάδα είναι Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής ή Ρισβάνης, Μέντες, Λαγός, Αμπέντ, Πέτριτς, Κλωναρίδης και Ατζαγκούν ή Καρέλης. Πηγή: sport-fm.gr

Τι Τόνι, τι… Πάτι!!

Ο Πάτι Μιλς πέτυχε 26 πόντους στη θέση του τραυματία Τόνι Πάρκερ και οι Σπερς πήραν μία ακόμη νίκη απέναντι στους Μάβερικς.

Τι Τόνι, τι… Πάτι
Ο Τόνι Πάρκερ ήταν εκτός με πρόβλημα στη μέση, αλλά ο Πάτι Μιλς γέμισε και με το παραπάνω το κενό. Με 26 πόντους του Αυστραλού γκαρντ, οι Σπερς επικράτησαν των Μάβερικς 109-100 στο Ντάλας και αγκαλιάζουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

Ο Τιμ Ντάνκαν πρόσθεσε 20 πόντους και 15 ριμπάουντ για τα «σπιρούνια», που πλέον μετρούν εννιά σερί νίκες απέναντι στους «Μαβς» σε κανονική περίοδο.

Ο Μόντα Έλις με 24 και ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 19 πόντους ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους, που παραμένουν έβδομοι στη Δύση, αλλά δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει θέση στα play offs.

Δωδεκάλεπτα: 22-30, 51-49, 72-83, 100-109.

Μάβερικς (48-32): Έλις 24, Νοβίτσκι 19, Καλντερόν 14, Μάριον 12, Χάρις 8, Ράιτ 8, Κάρτερ 6, Μπλερ 5, Ντάλεμπερτ 2 (11 ριμπ.), Λάρκιν 2, Κράουντερ, Τζέιμς, Έλινγκτον.

Σπερς (61-18): Μιλς 26, Ντάνκαν 20 (15 ριμπ.), Λέοναρντ 16 (16 ριμπ.), Γκριν 15, Σπλίτερ 12, Τζινόμπιλι 10, Μπελινέλι 7, Τζόζεφ 3, Ντιαό, Ντέι, Έιρς.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Η… εξιλέωση του Σπανούλη και ο ικανός Παναθηναϊκός!

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sport-fm.gr για τα πολλαπλά κέρδη του Ολυμπιακού και τα ελπιδοφόρα μηνύματα του Παναθηναϊκού, έπειτα από το καλύτερο, μέχρι στιγμής, φετινό ντέρμπι «αιωνίων».

Η… εξιλέωση του Σπανούλη και ο ικανός Παναθηναϊκός
Οι προϋποθέσεις για να δούμε στο ΣΕΦ καλύτερο ποιοτικά παιχνίδι «αιωνίων», μετά από τέσσερα μέτρια έως κακά στη σεζόν υπήρχαν. Φρόντισαν να τις επιβεβαιώσουν οι δύο ομάδες με την κατά διαστήματα πολύ καλή απόδοσή τους, ο Βασίλης Σπανούλης με το καταπληκτικό buzzer beater, που πάντα δίνει άλλη αίγλη σε ένα ματς και το κοινό, που ήταν κάτι παραπάνω από άψογο. Αν κάποιος λοιπόν αφήσει στην άκρη τις οπαδικές προτιμήσεις και εστιάσει σε όλο το… πακέτο, το πρόσημο είναι θετικό και συνάμα απολαυστικό.


Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα και δεν έκρινε σχεδόν τίποτα, παρά μόνο το γόητρο και ίσως –αν η Ρεάλ κάνει το αυτονόητο κόντρα στην Ζαλγκίρις- το «σταύρωμα» του νικητή με τη –θεωρητικά- πιο βατή ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα προημιτελικά, το φιλοθεάμων κοινό και οι πραγματικοί λάτρεις του αθλήματος, έφυγαν από το γήπεδο ή έκλεισαν την τηλεόρασή τους ικανοποιημένοι. Ο Παναθηναϊκός κρατάει την μυαλωμένη και την επιθετικά οξυδερκή εμφάνισή του από 5ο έως το 35ο λεπτό του αγώνα, ο δε Ολυμπιακός, αποκτά ψυχολογία ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Κυρίως με τον τρόπο που ήρθε η νίκη, που για τους καλά μυημένους στο άθλημα, δίνει μεγαλύτερη ώθηση ακόμα και από επικράτηση με +20…

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» και κυρίως ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης τους και κορυφαίος μπασκετμπολίστας στην Ευρώπη τα τρία τελευταία χρόνια, «καθαρίζει» με αυτό το… πεντάποντο στο τέλος μίας κακής εμφάνισης, το μυαλό του από κάθε λογής αρνητικές... επιμονές. Είναι ένα σουτ που ενδέχεται να αλλάξει τον ρου όλης της φετινής σεζόν σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, αφού έχει κατακτήσει τα πάντα και έχει αλλάξει άρδην την ιστορία ενός συλλόγου που πριν την άφιξή του αγνοούσε τις λέξεις «μεγάλος τίτλος» για δεκαπέντε χρόνια. Όσα μπράβο του αξίζουν για το γεγονός πως ποτέ δεν κρύβεται όταν η μπάλα "καίει", άλλο τόσο καλά γνωρίζει πως μόνος του –και ιδιαίτερα με λάθος τρόπο- δε μπορεί να νικήσει κανείς, κανέναν.

Για να καταφέρουν να «κλέψουν» οι πρωταθλητές Ευρώπης το παιχνίδι κόντρα σε έναν σε γενικότερες γραμμές ελαφρώς καλύτερο και πιο συγκεντρωμένο στο πλάνο του Παναθηναϊκό, χρειάστηκε να υπερβάλει εαυτό ο καταπληκτικός Βαγγέλης Μάντζαρης, να λειτουργήσουν μετά από καιρό τα… κότσια του εξαιρετικού Σλούκα και να τα δώσουν όλα σε άμυνα και επίθεση οι Ντάνστον και Πέτγουεϊ. Ακόμα-ακόμα, χρειάστηκε το κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα κλέψιμο του Παπαπέτρου, ο οποίος στο πρώτο ντέρμπι της καριέρας του, έκανε κατάθεση ψυχής. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στα δύο από τα τρία ματς που προηγήθηκαν στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει. Ίσως απόψε να είχε λίγη τύχη παραπάνω, απόρροια και των προηγούμενων απωλειών. Αν είχε λιγότερο άγχος και πίεση –αντικατοπτρίζεται στις πολλές χαμένες βολές και τη μηδαμινή αξιοποίηση των επιθετικών ριμπάουντ- ίσως να είχε… καθαρίσει νωρίτερα.

Άλλο τόσο εύκολα θα μπορούσε βέβαια να είχε πάρει το ροζ φύλλο στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός. Με τον Μαυροκεφαλίδη να κάνει το παιχνίδι της ζωής του σε ντέρμπι και τους Κάρι-Ράιτ να «πληγώνουν» σε καίρια σημεία τον αντίπαλο, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, είχε την ατυχία ο Διαμαντίδης να είναι… σκιά του εαυτού του –λόγω και της εξαιρετικής άμυνας του Μάντζαρη- και οι Λάσμε-Γκιστ-Ματσιούλις πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό. Ακόμα και έτσι όμως, αν τα επτά λάθη που έκαναν οι «πράσινοι» στην καταστροφική γι’ αυτούς 4η περίοδο είχαν περιοριστεί, ο Σπανούλης δεν θα είχε ποτέ την ευκαιρία να τελειώσει το ματς με το σουτ της τελευταίας στιγμής.

Το ντέρμπι πέρασε και από το… βράδυ της Παρασκευής, όταν το παιχνίδι στο Κάουνας θα έχει κρίνει οριστικά τα ζευγάρια των προημιτελικών, οι δύο ομάδες θα αρχίσουν τη σύντομη προετοιμασία τους για τα εξοντωτικά προημιτελικά κόντρα σε Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ. Τα μειονεκτήματά τους –πλην της έδρας- κόντρα σε αυτές τις ομάδες που έχουν τριπλάσιο και τετραπλάσιο μπάτζετ και ίσως μεγαλύτερη «δίψα» για διάκριση μετά από τόσα… στραπάτσα που έχουν πάθει από τους Έλληνες, είναι γνωστά. Η ουσία όμως είναι πως και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, διαθέτουν τη γνώση, τη νοοτροπία και το… τσαγανό για να τους βάλουν δύσκολα. Όποιος τολμήσει να τους θεωρήσει… ξεγραμμένους καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί… Πηγή: sport-fm.gr

Οριστικά εκτός ο Τεόντοσιτς!!

Ο Μίλος Τεόντοσιτς επιβεβαίωσε πως θα χάσει τουλάχιστον τα δύο πρώτα ματς των play offs απέναντι σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό.

Οριστικά εκτός ο Τεόντοσιτς
Χάνει σίγουρα τα δύο πρώτα ματς των play offs για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέναντι σε Ολυμπιακό (εφόσον η Ρεάλ κερδίσει τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας) ή Παναθηναϊκό (αν χάσει) ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο Σέρβος γκαρντ επιβεβαίωσε πως «… θα παραμείνω στο Ισραήλ για να συνεχίσω θεραπεία στο δεξί πόδι μου μέχρι το Σάββατο 19 Απριλίου. Αισθάνομαι καλύτερα, αλλά πρέπει να ολοκληρώσω τη θεραπεία».

Υπενθυμίζεται πως τα δύο πρώτα ματς της ΤΣΣΚΑ για τα προημιτελικά θα γίνουν στη Μόσχα στις 16 και 18 Απριλίου, ενώ το τρίτο στην Αθήνα στις 21 του μήνα. Πηγή: sport-fm.gr

Δίκιο είναι ο νόμος του Σπανούλη!

Μπορεί κάποιοι να ισχυριστούν ότι με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, έπρεπε να νικήσει ο Παναθηναϊκός. Δεν έχουν και άδικο.

Δίκιο είναι ο νόμος του Σπανούλη
Είχε περισσότερο μυαλό, έχει μπλοκάρει τον αντίπαλο, έπαιζε πιο ορθολογικά στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ενέργεια, πήρε βοήθεια από τον Μαυροκεφαλίδη. Λειτούργησε καλά το κολπάκι του Αλβέρτη, με τον Λουκά να κτυπάει πότε από το λόου ποστ και πότε από το χάι ποστ. Αλλά όπως λέει και ο τίτλος, «δίκιο είναι ο νόμος του Σπανούλη».
Γι αυτό είναι όμορφο το μπάσκετ. Γιατί μια μεγάλη προσωπικότητα μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα. Οπως και έγινε στον «εμφύλιο» στο ΣΕΦ. Αυτό το παιχνίδι ήταν διαφήμιση του μπάσκετ, ειδικά για τους ουδέτερους. Απόλαυσαν δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, σε ένα ματς με τέτοια συγκλονιστική εξέλιξη.
Τελικά μίλησε ο Σπανούλης. Ολα τα μεγάλα παιχνίδια θα κρίνουν οι μεγάλοι παίκτες, ανεξάρτητα από τα συστήματα, τις στρατηγικές και τις τακτικές. Γι αυτό και οι μεγάλοι παίκτες θέλουν ένα σκασμό λεφτά. Γιατί κρίνουν τα παιχνίδια, αλλάζουν την ιστορία.
Ο Σπανούλης το χρωστούσε αυτό στην ομάδα του, αλλά το χρωστούσε περισσότερο στον εαυτό του. Δεν μπορεί αυτός ο μεγάλος παίκτης να μην μπορεί να βρει τη λύση απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Να μπλοκάρει το μυαλό του. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό στον Βασίλη. Πάλι μπλοκαρισμένος ήταν για 39:30 λεπτά και από τη σωστή άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά και από τη δική του θωλούρα.
Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την καλή του άμυνα και τα γρήγορα φάουλ του Ντάνστον και έλεγξε το παιχνίδι. Με τα δύο φάουλ του Αμερικανού, άλλαξε όλο το ροτέισον των ερυθρολεύκων. Μπήκε πιο γρήγορα ο Σερμαντίνι, ο Ολυμπιακός έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε σχεδιάσει.
Μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου οι πράσινοι κυριάρχησαν, αλλά χάρη στην πιεστική άμυνα στην περιφέρεια και την κυριαρχία στα ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παιχνίδι. Εκεί ο Παναθηναϊκός έλεγξε εκ νέου την κατάσταση με μυαλό και σωστές επιθέσεις και φάνηκε ότι θα ξανακερδίσει τον μεγάλο του αντίπαλο.
Αλλά είπαμε, στα μεγάλα ματς, μιλούν οι μεγάλοι παίκτες. Ο Κώστας Σλούκας έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή με τα 2 στα 2 τρίποντα, που στην ουσία ήταν προσωπικές του ενέργειες. Ηξερε πως κάτι πρέπει να κάνει και το έκανε. Και παρέδωσε τη σκυτάλη στον Σπανούλη, που ολοκλήρωσε τη δουλειά, όπως μόνο αυτός ξέρει.
Συνολικά ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ζήσει και να πεθάνει με τα τρίποντα, δεν είχε και πολλές επιλογές από τη στιγμή που απουσίαζε ο Πρίντεζης και ο Περπέρογλου ήταν ανέτοιμος. Τα τρίποντα μπήκαν στο τέλος και ήρθε η νίκη, όμως στα πλέι οφ χρειάζονται περισσότερα.
Χρειάζονται περισσότερα απ” όλους, αλλά και τον Σπανούλη, που όταν κάνει ντράιβ, ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους από έναν τρόπους να πετύχει καλάθι. Τελικά το ματς κρίθηκε με μια βόμβα που θύμισε το τρίποντο με την Εθνική το 2007, όταν το έβαλε μπροστά στον Πλάνινιτς, που… γκρεμοτσακίστηκε. Αλλο ένα χάι λάιτ για τον Βασίλη, άλλη μια φάση που θα τη διηγείται στα εγγόνια του. Οταν ξυπνήσεις μονομιάς θά “ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

Πηγή: Superbasket.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Αποκλεισμός για Νιούελς Ολντ Μπόις!

Χειροκροτήθηκαν από τους φίλους της ομάδας, αλλά οι Νιούελς Ολντ Μπόις γνώρισαν εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Ατλέτικο Νασιονάλ, που πέρασε σε βάρος των Αργεντινών στην επόμενη φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Στο 5ο λεπτό αποβλήθηκαν οι Βίκτορ Λόπεζ και Έντουιν Καρντόνα, οπότε αμφότεροι οι σύλλογοι έμειναν με δέκα παίκτες, αλλά στο 8ο οι Κολομβιανοί μπήκαν μπροστά με γκολ του Σαντιάγκο Τρέγεζ και στο 15ο Σέρμαν Κάρντενας διαμόρφωσε το 2-0, ενώ στο 17ο ο Μίλτον Κάσκο μείωσε σε 2-1, αλλά στο 34ο αποχώρησε τραυματισμένος ο Μάξι Ροντρίγκεζ και στο 55ο ο Ορλάντο Μπερίο «έθαψε» τους γηπεδούχους σημειώνοντας το 3-1. Στον άλλο παιχνίδι του έκτου ομίλου, η Γκρέμιο, που είχε προκριθεί ήδη στους «16» του Λιμπερταδόρες, χρειάστηκε πέναλτι του Ερνάν Μπάρκος στο 13ο λεπτό, ώστε να ξεπεράσει μέτρια εμφάνιση και να καταβάλει με 1-0 την αδιάφορη Νασιονάλ Μοντεβιδέο.
Στο τέταρτο όμιλο, η Κλουμπ Νασιονάλ αγνόησε δύο γκολ του 33χρονου Βίλτερ Μεντίνα (31’ και 81’ με πεν.) στο 3-2 επί της Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε, με το οποίο προκρίθηκε στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, αφού ο Χουλιάν Μπενίτεζ ισοφάρισε σε 1-1 στο 38ο με «κεραυνό», ο Φρέντι Μπαρέιρο σημείωσε το 2-1 στο 48ο και ο Σίλβιο Τοράλες πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο 84ο. Στο άλλο ματς του τέταρτου γκρουπ, η Ατλέτικο Μινέιρο κέρδισε με 1-0 τη Σαμόρα χάρη σε γκολ του Ζο στο 9ο, ενώ στο 73ο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη εξαιτίας αντιαθλητικού μαρκαρίσματος ο Χόναταν Εσπάνια των Βενεζουελανών.
Από το όγδοο γκρουπ, οι Άρσεναλ Σαραντί και Σάντος Λαγκούνα είχαν εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή τους, ενώ απόψε οι Αργεντίνοι βελτίωσαν την κατάταξή τους με εντός έδρας 3-0 χάρη στον Εμίλιο Ζελάγια στο 21ο λεπτό, τον Μαριάνο Ετσεβερία στο 54ο και στο 74ο ο Μαρκ Κρόσας διαμόρφωσε το 3-0 με αυτογκόλ. Τέλος, στο αδιάφορο παιχνίδι της ημέρας οι Πενιαρόλ και Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι έμειναν στο 1-1, καθώς ο Μπαλτασάρ Σίλβα άνοιξε το σκορ για τους Ουρουγουανούς στο 8ο λεπτό και ο Έντουιν Αγκουιλάρ ισοφάρισε για τους Βενεζουελανούς στο 65ο.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΒΕΛΕΖ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 15, ΔΕ ΣΤΡΟΝΓΚΕΣΤ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 10, Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 9, Ουνιβερσιτάριο (Περού) 1.
Δεύτερος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΟΥΝΙΟΝ ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ (ΧΙΛΗ) 9, ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΖΟ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 8, Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 8, Μποταφόγκο (Βραζιλία) 7.
Τρίτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) 10, ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 8, Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 7, Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 7.
Τέταρτος Όμιλος
Ατλέτικο Μινέιρο-Σαμόρα 1-0
Κλουμπ Νασιονάλ-Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε 3-2
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 12, ΚΛΟΥΜΠ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) 8, Σαμόρα (Βενεζουέλα) 7, Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 5.
Πέμπτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΝΤΕΦΕΝΣΟΡ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 11, ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 10, Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 10, Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3.
Έκτος Όμιλος
Γκρέμιο-Νασιονάλ Μοντεβιδέο 1-0
Νιούελς Ολντ Μπόις-Ατλέτικο Νασιονάλ 1-3
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΓΚΡΕΜΙΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 14, ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) 10, Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 8, Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1.
Έβδομος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΜΠΟΛΙΒΑΡ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 11, ΛΕΟΝ (ΜΕΞΙΚΟ) 10, Φλαμένγκο (Βραζιλία) 7, Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6.
Όγδοος Όμιλος
Άρσεναλ Σαραντί-Σάντος Λαγκούνα 3-0
Πενιαρόλ-Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι 1-1
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 13, ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 12, Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 5, Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 3.
Σημείωση: Στους «16» προκρίθηκαν οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο και με βάση τις βαθμολογίες τους καθορίστηκαν τα εξής ζευγάρια για τον επόμενο γύρο:
Φάση των «16»
1-Λανούς (Αργεντινή)-Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό)
2-Λεόν (Μεξικό)-Μπολιβάρ (Βολιβία)
3-Κρουζέιρο (Βραζιλία)-Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη)
4-Σαν Λορένζο (Αργεντινή)-Γκρέμιο (Βραζιλία)
5-Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία)
6-Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία)-Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη)
7-Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή)-Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή)
8-Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή)
Προημιτελικοί
9-Νικητές 1-2
10-Νικητές 3-4
11-Νικητές 5-6
12-Νικητές 7-8
Ημιτελικοί (αν προκριθούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα δημιουργούν αυτόματα ζευγάρι)
13-Νικητές 9-10
14-Νικητές 11-12
Τελικοί
15-Νικητές 13-14

Πηγή: onsports.gr

Ο αρχηγός... ξεκλείδωσε και «δεν ακούει»

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες ασχολείται με την μαγκιά και την προσωπικότητα του Σπανούλη και φυσικά το θράσος των Σλούκα και Μάντζαρη. Αν μου ζητούσε κάποιος πριν το τζάμπολ του ματς να επιλέξω ανάμεσα σε μία νίκη του Ολυμπιακού με 20 πόντους ή σε μία νίκη με buzzer beater του Βασίλη Σπανούλη, θα επέλεγα με ευκολία το δεύτερο. Το καλύτερο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί ή μάλλον το δεύτερο καλύτερο γιατί το όσκαρ θα πήγαινε στην περίπτωση που έκρινε τίτλο η τριποντέλα του Σπανούλη.
Ο Γκιστ που ήταν εκ των αμυντικών ογκόλιθων στα προηγούμενα ματς είδε δύο φορές να ευστοχεί ο Σπανούλης στο πρόσωπό του.
Τρία λεπτά πριν τη λήξη μετά από ένα άστοχο σουτ του Σπανούλη γυρίζω στον Παναγιώτη και του λέω, «θα βάλει ένα μεγάλο σουτ μέχρι το τέλος». Δεν τζόγαρα. Ήμουν σίγουρος γιατί πολύ απλά είναι τεράστια προσωπικότητα.
Ο Ολυμπιακός με την επικράτησή του επί του Παναθηναϊκού τερμάτισε στην τρίτη θέση και θα πέσει λογικά πάνω στην ΤΣΣΚΑ (σίγουρα πιο βατός αντίπαλος από τους Μαδριλένους), ανέκτησε την χαμένη ψυχολογία που κουβαλούσαν μαζί τους οι τρεις σερί ήττες στο ΟΑΚΑ και κυρίως ο Βασίλης Σπανούλης «ξεκλείδωσε».
Επιτρέψτε μου να σταθώ στον αρχηγό του Ολυμπιακού. Ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας την τελευταία τριετία δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό του. Με τα χθεσινά του καλάθια (χρησιμοποιώ πληθυντικό διότι και τα δύο είναι εξαιρετικά δύσκολα) δεν έδωσε καμία απάντηση. Ούτε στους οπαδούς του Ολυμπιακού που τον κατέκριναν για τις περασμένες εμφανίσεις του σε ντέρμπι. Ούτε στα πράσινα δημοσιεύματα που τον κορόιδευαν δείχνοντας ασέβεια. Ούτε σε κανέναν.
Ο Σπανούλης είναι τεράστια προσωπικότητα και σε αυτό το πλαίσιο ξέρει να διαχειρίζεται και την κακή του απόδοση και την έντονη (και επαναλαμβάνω πολλές φορές ασεβή) κριτική που του ασκείται.
Στο μπάσκετ παίζει τεράστιο ρόλο η ψυχολογία. Γνωρίζω πολύ καλά πως προετοιμαζόταν πνευματικά πριν από κάθε αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Ο «Kill Bill» βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του και σκεφτόταν «πως θα την βοηθήσω να νικήσει» και όχι «πως θα βάλω 20 πόντους». Σίγουρα ο θόρυβος γύρω από την κακή του απόδοση όταν έβλεπε «πράσινα» τον είχε επηρεάσει, αλλά φρόντισε να βρει λύσεις.
Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Ο Σπανούλης ήταν κακός για 39 λεπτά, αλλά ποιος θα το θυμάται;
Δεν πρέπει να αδικήσω όμως τους Μάντζαρη και Σλούκα. Τα παλικάρια πήραν την ομάδα από το χέρι για 39’ και έκαναν τα πάντα στο παρκέ. Σκόραραν, έπαιζαν άμυνα, έπαιρναν ριμπάουντ, πάσαραν, «διάβαζαν» σωστά την αντίπαλη άμυνα και πανηγύριζαν βάζοντας τον κόσμο ακόμη πιο πολύ στο παιχνίδι. Όλα.
Θέλετε και αριθμούς; Οι δυο τους είχαν 23 πόντους, 9 ριμπάουντ (όλα ο Μάντζαρης), 10 ασίστ και τα μισά λάθη.
Όποτε παίζουν μαζί και ο Ολυμπιακός χάνει, το ματς γίνεται «ροντέο» και πάντα καταλήγει προς όφελος των Πειραιωτών.
ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
Όταν φοράς την ερυθρόλευκη φανέλα για 8 μήνες, δε γίνεται να φοβάσαι. Δε γίνεται να κρύβεσαι στα δύσκολα και να σκέφτεσαι μόνο πως θα ξεφορτωθώ τη μπάλα και όχι πως θα δημιουργήσω.
Εκπληκτικό ντεμπούτο σε ντέρμπι για τον Παπαπέτρου. Ξεκίνησε με θάρρος, σκόραρε, έπαιξε άμυνα, πάλεψε στον αέρα με τα θηρία. Χίλια μπράβο.
Δε μου άρεσε που οι Πειραιώτες με τους Μπατίστ ή Μαυροκεφαλίδη στην πεντάδα δεν εκμεταλλεύονταν τα αργά τους πόδια με διεισδύσεις και επέμεναν στα τρίποντα.
Το ότι στο μπάσκετ παίζει τεράστιο ρόλο η ψυχολογία δεν ισχύει μόνο για τον Σπανούλη, αλλά και για τον Μαυροκεφαλίδη. Βλέποντας τον να κάνει αυτά στο παρκέ σκεφτόμουν τον Λεωνίδα (θα καταλάβει αυτός) και τις καλοκαιρινές μας συζητήσεις.
Ο Διαμαντίδης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με αρνητικό ranking. Πόσα χρόνια πίσω πρέπει να κοιτάξει κανείς για να βρει κάτι τέτοιο.
40-30 τα ριμπάουντ με 13 επιθετικά.
Ο Ούκιτς έπαιξες τα πρώτα 12 λεπτά του αγώνα και απόρησα διότι ήταν πολλά (και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στα πόδια του) και συνολικά αγωνίστηκε 16:52, δηλαδή βρέθηκε στο παρκέ περίπου 5’ στο υπόλοιπο του αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός του Αλβέρτη παίζει πολύ σκεπτόμενο μπάσκετ στην επίθεσή του.
Η ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ
Με το σκορ στο 56-62 και 2 λεπτά για τη λήξη ο Ολυμπιακός κάνει λάθος, ο Παναθηναϊκός έχοντας ανοιχτό γήπεδο ψάχνει το εύκολο καλάθι για το +8 αλλά ο Παπαπέτρου κλέβει τη μπάλα, πασάρει στον Σλούκα και με δικό του τρίποντο γίνεται το 59-62. Η φάση που άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης.
ΥΓ: Το δίποντο του Σπανούλη με το οποίο προσπερνάει ο Ολυμπιακός είναι πιο δύσκολο από το τρίποντο.
ΥΓ 2: «Δεν ακούω, δεν ακούω…»
Πηγή: gazzetta.gr

Ο 10λογος του Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα!!

Ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος καταγράφει τους 10 καθοριστικούς παράγοντες που έκριναν το μεγάλο ραντεβού υπέρ των Ροχιμπλάνκος. Από τη στιγμή της κλήρωσης ήταν ξεκάθαρο πως η πρόκριση ήταν στο 50-50. Το εισιτήριο θα κρινόταν σε μικρές ή μεγαλύτερες λεπτομέρειες, κάτι που επιβεβαίωσε το 1-1 του «Καμπ Νόου». Στη ρεβάνς λοιπόν αυτές οι λεπτομέρειες λειτούργησαν ολοφάνερα υπέρ της Ατλέτικο. Κάποιοι το είδατε και έχετε τη δική σας άποψη για το ματς του «Βιθέντε Καλδερόν». Για όσους όμως το έχασαν, αυτή είναι δική μου εκτίμηση για τους 10 λόγους που χάρισαν στους Ροχιμπλάνκος μία ολόδικη τους στιγμή δόξας...
1. Πρωτοφανές πνίξιμο
Δεν θυμάμαι ποτέ, καμία ομάδα να μπήκε τόσο δυνατά κόντρα στη Μπαρτσελόνα από το 2009 μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης. Αυτό το... ντου που έκανε η Ατλέτικο πραγματικά δεν είχε προηγούμενο. Κανένας σεβασμός, κανένας φόβος για τον αντίπαλο. Μόνο πίστη και αχόρταγη, απύθμενη επιθυμία για επιτυχία. Στο 18' το κοντέρ είχε γράψει ήδη ένα γκολ σε διπλή φάση και συνολικά τρία δοκάρια. Δεν ήταν όμως μόνο αυτά, αλλά η όλη εικόνα μία τεράστιας ομάδας σε τρικυμία. Και αυτό οφειλόταν στον απόλυτο ποδοσφαιρικό αιφνιδιασμό που έχουν δει τα μάτια μου εδώ και κάμποσα χρόνια.
2. Τα δώρα του Πίντο
Ο Χοσέ Μανουέλ Πίντο και η τύχη με τα δοκάρια ήταν ίσως οι μοναδικοί παράγοντες που απέτρεψαν έναν ιστορικό διασυρμό της Μπάρτσα. Ο τερματοφύλακας της έβγαλε τρία τετ α τετ (65' Ντιέγκο, 70' Γκάμπι, 87' Κριστιάν Ροδρίγκες) που ήταν για σίγουρα γκολ. Οσο καλός όμως ήταν ανασταλτικά τόσο καταστροφικός υπήρξε δημιουργικά για την ομάδα του. Σε τρεις περιπτώσεις ο Πίντο έκανε ένας Θεός ξέρει τι μέσα στην περιοχή του με τη μπάλα και δημιούργησε ισάριθμες ευκαιρίες για γκολ για τους Ροχιμπλάνκος. Εκτός αυτών, ο Ισπανός πορτιέρο που δεν είναι καλός με το τόπι στα πόδια, είδε τα μισά διωξίματα του να πηγαίνουν σε παίκτες που φορούσαν ερυθρόλευκα, δίνοντας τους ξανά και ξανά και ξανά επιθέσεις, μην επιτρέποντας στην άμυνα του να πάρει ανάσες.
3. Το δίδυμο Μασεράνο-Μπαρτρά
Εάν το να παίζει σέντερ μπακ ο Μασεράνο ήταν μία μακροπρόθεσμη λύση ανάγκης, το να συνθέσει δίδυμο με τον Μπαρτρά σε ένα τόσο υψηλού κινδύνου αγώνα, ήταν ένας απόλυτος εφιάλτης για τα μετόπισθεν της Μπάρτσα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είχε να κάνει μονάχα με την αδυναμία συνεννόησης σχετικά με το αμυντικό κομμάτι. Το κόστος το μεγάλο είχε να κάνει με την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας. Ο Πικέ δεν κόβει απλά. Ξέρει να δίνει σωστά την πρώτη πάσα και να απελευθερώνει την πίεση. Η απουσία του αποδείχτηκε πιο καταλυτική από εκείνη του Ντιέγκο Κόστα, καθώς το δημιουργικό κενό του δεν γινόταν να καλυφτεί, με συνέπεια οι λάθος πάσες ειδικά του Μπαρτρά να δίνουν συνέχεια κόντρα επιθέσεις στους γηπεδούχους.
4. Η απουσία του Ντιέγκο Κόστα
Το εκπληκτικό με τον Τσόλο Σιμεόνε ήταν πως κατάφερε να κάνει την απουσία του μεγαλύτερου όπλου του να λειτουργήσει υπέρ του. Εκείνος κανονικά θα έπαιζε φουνταριστός, κάτι που όμως δεν συνέβη με τον αντικαταστάτη του, Νταβίδ Βίγια. Το μεγάλο κόλπο ήταν η χρησιμοποίηση του Αντριάν, ο οποίος αρχικά κινήθηκε πλάγια δεξιά, αλλά σταδιακά άλλαξε πολλές φορές θέσεις με τον Βίγια. Ο Αντριάν μπορεί να παίξει άνετα ως αιχμή, αλλά και στα πλευρά και έτσι μπερδεύτηκαν οι αντίπαλοι αμυντικοί. Ο Βίγια βρισκόταν συχνά ως αριστερό εξτρέμ, με τον Κόκε από αριστερά να γίνεται 10άρι και τον Αντριάν φορ. Η ανακατωσούρα που προκλήθηκε πλειστάκις στην οπισθοφυλακή των Καταλανών αναδεικνύουν την ευφυΐα του Αργεντινού κόουτς που δεν ξεκίνησε όπως θα περίμενε κανείς με τον Ντιέγκο ή τον Σόσα, κάνοντας την έκπληξη με Αντριάν.
5. Τα αφεντικά Γκάμπι, Κόκε
Τα περισσότερα από τα δώρα του Πίντο τα καλοδέχτηκε ο Γκάμπι. Ο αρχηγός της Ατλέτικο ήταν παντού και πάντα. Λες και η μπάλα είχε μαγνήτη και πήγαινε πάνω του. Από τα 57 τάκλιν που έκαναν οι γηπεδούχοι, εκείνος ήταν που σύρθηκε στο χόρτο περισσότερες φορές (12), καθαρίζοντας ό,τι κινούταν στον άξονα του. Το θέμα με τον Γκάμπι όμως είναι πως ξέρει μπάλα και δημιουργεί, έχοντας τις περισσότερες σωστές πάσες στην ομάδα του. Λίγο πιο πίσω του βρισκόταν ενίοτε ως τρίτος στόπερ ο Τιάγκο που έκανε σούπερ ματς, αλλά το θέμα ήταν αυτός που ήταν μπροστά του. Ο Κόκε ήταν -όπως πάντα φέτος- τέλειος οργανωτικά, έβαλε το σπουδαιότερο γκολ της καριέρας του, αλλά ταυτόχρονα έκανε ιδανικά ντουμπλαρίσματα στον Φιλίπε Λουίς πάνω στον Ντάνι Αλβες, συμβάλλοντας στο να εξαφανιστεί κάθε προσπάθεια επίθεσης των Μπλαουγκράνα από δεξιά που φυσιολογικά θα ήταν η δυνατή πλευρά τους. Ο 22χρονος Ισπανός μέσος ήταν εκείνος με τα περισσότερα χιλιόμετρα στο ματς (12,2), με τον Γκάμπι να ακολουθεί (11,7).

6. Ο... βαδιστής Μέσι
Γίνεται χαμός στα sites όλου του κόσμου αναφορικά με τα μη τρεξίματα του Λιονέλ Μέσι. Σύμφωνα με την UEFA ο Αργεντινός έτρεξε μόλις 1,5 χλμ. Περισσότερο από τον τερματοφύλακα Πίντο. Σε 93 αγωνιστικά λεπτά έκανε μονάχα 6,3 χλμ., τη στιγμή που ο Τσάβι με 11,6 ήταν εκείνος με τα περισσότερα της Μπάρτσα. Το νούμερο είναι τρομερά μικρό εάν αναλογιστεί κανείς την κρισιμότητα και τις απαιτήσεις του αγώνα. Σε αυτό προσθέστε και το απίστευτα χαμηλό ποσοστό επιτυχημένων πασών του που έφτασε μετά βίας το 60% (26 στις 44) και θα έχετε την πλήρη εικόνα για την εξαφάνιση του Μέσι.
7. Το λάθος με τον Ινιέστα
«Με παραξένεψε που με έβγαλε εμένα ο κόουτς», ήταν η αμφισβήτηση του Ινιέστα στην απόφαση του Τάτα Μαρτίνο. Η αλήθεια είναι πως αυτό παραξένεψε κι εμένα, αλλά και τους περισσότερους που έβλεπαν τον αγώνα. Στο ματς που συμπλήρωνε 500 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπάρτσα σίγουρα δεν έλαμψε όπως άλλες φορές, μα σε σχέση με τους συμπαίκτες του ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα. Αν και θεωρητικά ήταν ο τρίτος της επιθετικής τριάδας με Μέσι, Νεϊμάρ, κινούταν πιο πίσω, παίρνοντας τη μπάλα από αριστερά και κάνοντας ατομικές επελάσεις. Σίγουρα ήταν καλύτερος και του Τσάβι και του Φάμπρεγας που δεν είχαν ούτε μία εμπνευσμένη ενέργεια στο παιχνίδι τους. Βγάζοντας τον ο Τάτα άφησε την ομάδα του χωρίς δημιουργία από πίσω, κάτι που αποτυπώθηκε στο ότι από εκείνη τη στιγμή που βγήκε έως και το φινάλε η Μπάρτσα έγραψε ως φάση μόνο την κεφαλιά ψαράκι του Νεϊμάρ.
8. Ζήτω οι... γιόμες
Εάν δεν είχε το σηματάκι στη φανέλα και δεν ήταν διάσημοι οι ποδοσφαιριστές της, κανείς δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει ποια ήταν η ομάδα με τα μαύρα αποκλειστικά και μόνο βάση τους τρόπου ανάπτυξης της. Αυτό το πράγμα σίγουρα δεν ήταν Μπαρτσελόνα και αναμφίβολα δεν χρειάζεται να πλατιάσει κάποιος για να αποδείξει αυτή την κρίση ταυτότητας στο παιχνίδι της. Το μόνο που αρκεί είναι ένα νούμερο και τέλος. Ναι, η Μπάρτσα ήταν αυτή που έκανε 32 σέντρες στο ματς (η Ατλέτικο 11)! Γιόμες και ξανά γιόμες για τους κοντούς και αδύνατους παίκτες της που μέσα στο κουτί δεν είχαν καμία ελπίδα. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ντιέγκο Γκοντίν κέρδισε το 100% των εναέριων μονομαχιών του.

Οι ανούσια κατοχή της Μπάρτσα που δεν πατούσε περιοχή
9. Καλύτερη άμυνα η επίθεση
Τη στιγμή που η κατοχή μπάλας της Μπάρτσα άγγιζε το 70% (στο τέλος ήταν 65%), η Ατλέτικο εκτός του γκολ και των τριών δοκαριών, είχε γενικότερα να επιδείξει καλύτερη επιθετική λειτουργία. Ως πρώτη εικόνα έβλεπες πως οι Ροχιμπλάνκος αμύνονταν. Δεν ήταν όμως έτσι. Απλά είναι ο δικός τους τρόπος παιχνιδιού και αυτό δεν σημαίνει φουλ άμυνα. Στη φετινή σεζόν το ποσοστό κατοχής μπάλας στις νίκες τους μετά βίας ξεπερνάει το 50%. Δεν επιδιώκουν να έχουν το τόπι στα πόδια τους. Οταν όμως το έχουν, ξέρουν ακριβώς πως να το χρησιμοποιήσουν. Επαιξαν άμυνα, χωρίς όμως την έννοια του «πούλμαν». Δεν έδιωχναν στα κουτουρού. Τα διωξίματα τους όταν ήταν μακρινά, είχαν αποδέκτες στις πλαϊνές γραμμές Βίγια, Αντριάν ή Ραούλ Γκαρθία. Οταν πάλι ήταν χαμηλά, το τόπι κυλούσε με μεγάλη ταχύτητα στην κόντρα, απειλώντας με πολλά γκολ τη Μπάρτσα. Ολα αυτά φυσικά συνέβαιναν όταν η Ατλέτικο μαζευόταν πιο πίσω, δίνοντας ηθελημένα μέτρα στην αντίπαλο της. Γιατί στο 1/3 του ματς η πίεση της έξω από την περιοχή του Πίντο, όπως είπαμε και στον 1ο λόγο του αγώνα, ήταν από άλλον πλανήτη.

Ξεκάθαρα περισσότερες οι φάσεις της Ατλέτικο
10. Αντρες vs αγόρια
Πάνω απ' όλα όμως αυτή η επική νίκη-πρόκριση οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο. «Μερικές φορές η καρδιά νικάει το ταλέντο», είπε μετά το τέλος ο Σιμεόνε και αυτό που είχε προηγηθεί ήταν αναμφίβολα το πιο τρανταχτό παράδειγμα για του λόγου το αληθές. Ηταν μία άνιση αναμέτρηση υπέρ των γηπεδούχων. Μία κόντρα μεταξύ αντρών και παιδιών. Ετσι φάνταζαν σε κάθε μονομαχία οι ΜΕΝ και οι ΔΕ. Η Ατλέτικο έκανε 57 τάκλιν και η Μπαρτσελόνα 35, ενώ από τις 28 εναέριες μονομαχίες η πρώτη βγήκε νικήτρια στις 20! Οι Ροχιμπλάνκος έπεφταν στη μπάλα όχι απλά πρώτοι όχι μόνο με το κορμί, αλλά με καρδιά, ψυχή, με όλο τους το ΕΙΝΑΙ. Ηταν λες και στο γήπεδο βρίσκονταν 11 ερυθρόλευκοι Τσόλο. 11 παίκτες με τη νοοτροπία και το πάθος του Σιμεόνε. Το έβλεπες, το ένιωθες πως πέρα από τις αγωνιστικές οδηγίες του, ο Τσόλο είχε μοιράσει στους παίκτες του τα μισά από τα cojones που κουβαλάει ανάμεσα στα πόδια του...
Πηγή: gazzetta.gr

Ροκ-εν-ρολ στα πιτς!!

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει τους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ που κρίθηκαν «ερήμην» Ντιέγκο Κόστα, Τιάγκο Αλκάνταρα, Αζάρ, Ιμπραχίμοβιτς, Πικέ, Κριστιάνο Ρονάλντο.
Είμαστε στην εποχή που, μετά τον βαρύ χειμώνα στην Ευρώπη, το (καταπονημένο από την υψηλή ένταση των δεκάδων αγώνων) μυϊκό σύστημα των ποδοσφαιριστών χορεύει ροκ-εν-ρολ ανάμεσα στο δέρμα και στον σκελετό τους. Ενας τρελός χορός. Η χειρότερη φάση, για τους φυσικοθεραπευτές. Περνάνε εκεί, στα πιτς των ομάδων, τη δική τους σιωπηρή πίεση. Οχι τόσο «διάσημη» όσο η πίεση των παικτών κι ακόμη περισσότερο των προπονητών, αλλ’ εξουθενωτική. Έχουν τα πάντα στη διάθεσή τους. Μαγνητικά πεδία γίνονται δεύτερο σπίτι τους. Εχουν τα πάντα, εκτός από ένα. Χρόνο. Χρόνο αποκατάστασης των τραυματιών. Κάποτε μου διηγήθηκε ένας, «δεν χρειάζεται ο κόουτς να σου πει κάτι» για να νιώσεις…συμπιεσμένος. «Αρκεί, πώς θα σε κοιτάξει μες στ’ αποδυτήρια». Τα καταλαβαίνεις όλα, μονομιάς.
Προ καιρού, για τους «23» της Ολλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Φαν Χάαλ είχε δηλώσει «ένας είναι ο σίγουρος, και άλλοι 22 πρέπει να κερδίσουν τη θέση». Ο σίγουρος ήταν, όχι ο Ρόμπεν, ο Στρόοτμαν. Μετά, πριν ένα μήνα, η εικόνα του τραυματισμού του Στρόοτμαν σε ματς της Ρόμα. Ένα σοκ. Στα καλά καθούμενα. Δίχως να παίξει, κάπως, τη μπάλα. Δίχως να κοντράρει με αντίπαλο. Ολομόναχος. Τον τίναξε σύγκορμο, νόμιζες, ηλεκτρικό ρεύμα! Κόπηκαν όλα. Ένα θεριό, έξι μήνες νοκ-άουτ. Οσοι «πρέπει να κερδίσουν τη θέση» έγιναν, πλέον, 23.

Απ’ τη μια άκρη του κάδρου ως την άλλην, παντού ποδοσφαιριστές κλατάρουν ή είναι έτοιμοι να κλατάρουν. Η Παρί Σεν-Ζερμέν έπαιξε το πιο σημαντικό ματς της σεζόν, μια βραδυά κορώνα-γράμματα, δίχως τον Ιμπραχίμοβιτς. Επαιξε κι έχασε. Ο δε Καβάνι, πού; Ο Καβάνι περνούσε τον τελευταίο καιρό του, τον πολύν τελευταίο καιρό του, μες στη γκρίνια ότι τα πράγματα στο Παρίσι δεν πάνε όπως τα περίμενε. Και τώρα, που του δόθηκε η ευκαιρία-ευθύνη;

Εδώ, κατ’ αρχήν, κάνεις μια ερώτηση για την ικανότητα του Ουρουγουανού ν’ αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις. Είσαι σέντερ-φορ και πηγαίνεις στην ομάδα του Ζλάταν; Πώς δεν θα σε βάλουν…έξω δεξιά; Και δη στην ομάδα του Ζλάταν που δεν παίζει 4-4-2, παίζει 4-3-3. Δεν παίζει καν 4-2-3-1 ή 4-4-1-1 ώστε να βολέψει, πες, ο προπονητής τον Ζλάταν στην τρύπα πίσω από τον Καβάνι.

Θυμάμαι τον Στεφάν Γκιβάρς’, ένα Γάλλο σέντερ-φορ που είχε καταφέρει να μπει «στη μόδα» το καλοκαίρι του ’98. Τον αγόρασε τότε, απ’ την Οσέρ, η Νιουκάσλ. Και ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον Γκι Ρου έπειτα, τον αιώνιο προπονητή της Οσέρ, ποια είναι η γνώμη του. Τους την είπε, ξερά. «Δεν πηγαίνεις ποτέ, αν είσαι σέντερ-φορ, σε ομάδα που έχει τον Αλαν Σίρερ». Τελεία. Κοντά στο νου, κι η γνώση. Σε τρεις μήνες, ο Γκιβάρς’ ήταν κιόλας παρελθόν. Σε ένα χρόνο, είχε γυρίσει στην Οσέρ. Ούτε πηγαίνεις λοιπόν, αν είσαι Καβάνι, στην Παρί Σεν-Ζερμέν του Ιμπραχίμοβιτς. Ούτε επίσης, αν είσαι Παρί Σεν-Ζερμέν, αγοράζεις για γούστο τον Καβάνι. Elementary, που έλεγε κι ο Σέρλοκ Χολμς.
Απ’ το Παρίσι στο Μόναχο, ο Πεπ έχασε τον τελευταίο που θα ήθελε να χάσει. Στη χειρότερη στιγμή, στην τελική ευθεία της περιόδου, που θα μπορούσε να τον χάσει. Τιάγκο Αλκάνταρα. Εάν αυτές τις εβδομάδες υπήρξε μια κάποια ανακατωσούρα γύρω-γύρω, που πράγματι υπήρξε, την έβλεπες (την ανασφάλεια που αίφνης ενέσκηψε) ακόμη και στις συναντήσεις του Γουαρδιόλα με τα μίντια, το σημείο αρχής ήταν το σημείο του τραυματισμού. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα δεν είναι Ριμπερί ή Ρόμπεν, αλλ’ η δουλειά του είναι πιο σημαντική απ’ του Ριμπερί και του Ρόμπεν. Και μόνον αυτός μπορεί να την κάνει, έτσι όπως την κάνει. Να δίνει ουσία, στο τίκι-τάκα. Με τον Τιάγκο Αλκάνταρα μέσα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιθανότατα δεν θα ζόριζε τη Μπάγερν, και στο ένα παιγνίδι και στο άλλο, όσο τη ζόρισε.

Απ’ τον Στρόοτμαν, στην αντίστοιχη εικόνα του Βίκτορ Βαλδές. Υστερα, αμέσως-αμέσως, και ο Πικέ. Μια στιγμή που μπορεί να σου αλλάξει μια χρονιά. Στην περίπτωση του Βίκτορ Βαλδές, ίσως και μια καριέρα. Δεν μπορείς να πεις πως η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε, επειδή την κρέμασε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακάς της. Τα γκολ της Ατλέτικο δεν είναι φάσεις, για να το πεις. Αλλά τα 180 λεπτά εναντίον της Ατλέτικο έβγαζαν τη μυρωδιά της αβεβαιότητας των μεσαίων και των μπροστινών, δεν έβλεπες πρόσωπα ήρεμα, για το τι συμβαίνει στα νώτα τους.

Κι ο Σιμεόνε έκανε το λάθος του, στο Καμπ Νου με τον Ντιέγκο Κόστα. Τον έβαλε, μετά και παρά τον τραυματισμό στο Σαν Μαμές, να παίξει. Το συμμάζεψε, απ’ το να γίνει χειρότερο, με το να τον βγάλει άρον-άρον στο ημίωρο. Όπως το ‘κανε και ο Μουρίνιο το λάθος, με τον Αζάρ. Τον έβαλε, ενώ ο Βέλγος ένιωθε το σφίξιμο απ’ την προθέρμανση, να παίξει στη ρεβάνς. Και τον έχασε στο δεκαπεντάλεπτο. Το Παιγνίδι τους αγαπά, μάλλον, και τους δύο πολύ. Ο Ντιέγκο που μπήκε στη θέση του Ντιέγκο Κόστα, έβαλε το γκολ στη Βαρκελώνη. Ο Σούρλε που μπήκε στη θέση του Αζάρ, έβαλε το πρώτο γκολ της ανατροπής. Τώρα, τα λάθη διαχείρισης υλικού δεν κόστισαν. Ο λογαριασμός, όμως, μπορεί να έλθει με χρονοκαθυστέρηση. Είναι το λάθος που κρατήθηκε και δεν το ‘κανε, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Αντσελότι. Του κόστισε, μονάχα ψυχική οδύνη. Να ζήσει, ο Ιταλός, στο Ντόρτμουντ ένα…παρ’ ολίγον Ριαθόρ.

Στους ημιτελικούς πέρασαν η Μπάγερν δίχως τον Τιάγκο Αλκάνταρα, η Τσέλσι δίχως τον Αζάρ, η Ρεάλ δίχως τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Ατλέτικο δίχως τον Ντιέγκο Κόστα. Τέσσερις ομάδες, η καθεμιά δίχως τον MVP της στην πρώτη γραμμή. Συνυπολογίζοντας τη σχέση μπάτζετ/ρόστερ αλλά και το με ποιον αντίπαλο είχαν να κάνουν, προφανώς το βραβείο πηγαίνει στην Ατλέτικο. Δεν απέκλεισαν, απλώς, τη Μπαρτσελόνα. Εχουν παίξει πέντε φορές με τη Μπαρτσελόνα, και τις πέντε στα ίσα. Δεν έχασαν, ούτε μία.

Αυτοί, εφέτος, την ομάδα τους την πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα. Εξέλιξαν τον συλλογικό εαυτό τους. Εχουν πολύ ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο άκρας υγείας, μέσα τους. Εχουν φρακάρει ως το μεδούλι, από υγεία. Τόση, που στα μαρκαρίσματα δεν κάνουν νταμπλ-τιμ. Κάνουν, πια, τριπλ-τιμ. Δεν προλαβαίνεις να δεις ποιοι, πόσοι, από πού (αν παίζεις εναντίον τους) σου την πέφτουν σαν καμικάζι. Και δεν είναι ότι σου την πέφτουν, όσο αντέχουν. Αντέχουν να σου την πέφτουν, ως το τέρμα.

Ακόμη και δίχως τρόπαιο να κλείσει η χρονιά τους, ολοφάνερα αυτό που παίζουν είναι ήδη πιο μπροστά απ’ αυτό που έπαιζαν τις προηγούμενες χρονιές όταν πήραν, στο τέλος, κάτι. Ενα κύπελλο (2013) ή ένα Γιουρόπα Λιγκ (2012). Το φυσιολογικό είναι, εξελισσόμενοι, κάτι να πάρουν και τούτη τη χρονιά. Εκαναν, οι ίδιοι, να φαίνεται πια φυσιολογικό…το να τους συμβεί το αδιανόητο. Διότι, εδώ, αυτό το «κάτι» είναι ένα πρωτάθλημα ή ένα Τσάμπιονς Λιγκ!

Θα στοιχημάτιζα, εάν κάποιος με βεβαίωνε ότι θα πάνε στα ματς των τροπαίων, εκεί που παίζονται οι τίτλοι, πλήρεις. Είναι όρος για την Ατλέτικο, η διαθεσιμότητα όλων των όπλων, πολύ περισσότερο απ’ όσο είναι όρος για τους υπόλοιπους του (εγχώριου ή/και διεθνούς) ανταγωνισμού. Αλλ’ όπως είδαμε, περί αυτού κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει κανένα…
Πηγή: gazzetta.gr

Το ταγκό της Ατλέτικο θέλει 11...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον παθιασμένο χορό των ροχιμπλάνκος και τον εμπνευστή του, τον Αργεντινό Ντιέγκο Σιμεόνε...
Ο Ντιέγκο Κόστα και ο Αρντάν Τουράν, οι δύο από τους πιο σημαντικούς παίκτες αυτής της ομάδας ήταν τραυματίες και εκτός αποστολής, αδύναμοι να προσφέρουν στο μεγαλύτερο ματς της σύγχρονης ιστορίας της Ατλέτικο Μαδρίτης. Βλέπετε πρόκριση σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχαν ζήσει ποτέ στο «Βιθέντε Καλντερόν» και συμμετοχή σε ημιτελική φάση Κυπέλλου Πρωταθλητριών είχαν να ζήσουν από το 1974!

Αντίπαλος η Μπαρτσελόνα, δηλαδή η μοναδική ομάδα που από το 2007 και μετά έφτανε κάθε χρόνο τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Επτά ομάδες είχαν προσπαθήσει επτά συνεχόμενες χρονιές να την σταματήσουν στα προημιτελικά και δεν τα είχαν καταφέρει.

Το συνολικό μπάτζετ της Ατλέτικο είναι λίγο μεγαλύτερο απ’ όσο κόστισε η μία μεταγραφή της Μπαρτσελόνα το φετινό καλοκαίρι, ο Νέιμαρ. Η αναμέτρησή τους στο «Βιθέντε Καλντερόν» είναι η πέμπτη τη φετινή σεζόν ανάμεσα τους. Στις προηγούμενες τέσσερις κανείς δεν είχε νικήσει, κανείς δεν είχε χάσει. Τέσσερις ισοπαλίες σε τέσσερα ματς που κύλησαν σε τεντωμένο σχοινί.

Το ματς ξεκίνησε με την Ατλέτικο να γνωρίζει ότι και με 0-0 περνάει χάρη στο 1-1 του πρώτου ματς στο «Καμπ Νου». Στα πρώτα 19 λεπτά η Ατλέτικο έχει προλάβει να στείλει την μπάλα μία φορά στα δίχτυα της Μπάρτσα και τρεις στα δοκάρια της. Επικό! Ξεκάθαρο δείγμα. «Εγώ το θέλω, εγώ θα νικήσω, εγώ θα περάσω».

Ο Σιμεόνε με το μαύρο κουστούμι, το μαύρο πουκάμισο, την μαύρη γραβάτα και τα μαύρα παπούτσια ήταν για τους φίλους της Μπάρτσα φτυστός ο Χάρος. Αυτός θα βάλει τέλος στη φετινή πορεία. Αυτός θα τους πάρει την ζωή στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ταυτόχρονα, έτσι ντυμένος στα μαύρα για τους φίλους της Ατλέτικο ήταν ένας σύγχρονος Ζορό. Αυτός θα πάρει την φτωχή και καταχρεωμένη Ατλέτικο και θα την οδηγήσει στην δόξα.

Το τελευταίο σφύριγμα του Αγγλου Γουέμπ απλώς επιβεβαίωσε ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είναι μία καλή ομάδα, είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα που σιγά σιγά συλλέγει σκαλπ που δεν μπόρεσαν να μαζέψουν πολύ μεγαλύτερα club από αυτήν.

Αήττητη στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δέκα ματς. Αήττητη κόντρα στην Μπάρτσα σε 5 συνεχόμενα ματς και με τον Μέσι να μην της έχει βάλει ούτε ένα γκολ σε 450 λεπτά παιχνιδιού. Μόνη πρώτη στο ισπανικό πρωτάθλημα έξι στροφές πριν το τέλος και με παθητικό μόλις δύο ήττες. Θαύμα!

Η Ατλέτικο είναι ένα αγρίμι πολυτελείας. Στον αγωνιστικό χώρο νομίζεις ότι χορεύει αυτό το άγριο ατίθασο ταγκό που ξέρει να χορεύει λόγω καταγωγής ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ενα ταγκό που δεν χρειάζεται δύο, αλλά έντεκα στην περίπτωση της.
Μια ομάδα που τρέχει ασταμάτητα, που πρεσάρει με τέτοιο τρόπο που σε πνίγει, που κλέβει μπάλες εκεί που δεν το περιμένεις, που βγαίνει στην κόντρα με ιδανικό τρόπο, που “κρύβει” τις απουσίες της καλύτερα από τον καθένα, που αντέχει τον υψηλό ανταγωνισμό με το μικρότερο ρόστερ σε αυτό το επίπεδο.

Η Ατλέτικο δεν έχει τεράστιους παίκτες. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι με εξαίρεση τον Κορτουά που παίζει έτσι κι' αλλιώς σε μία θέση που μπορείς να κάνεις σόλο καριέρα, άντε και τον Ντιέγκο Κόστα, ότι κάποιος από τους υπόλοιπους παίκτες της θα έπαιζαν βασικοί σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα από αυτές που είναι στα ημιτελικά. Να παίξει ο Μιράντα αντί του Τέρι, ή του Ράμος; Δεν νομίζω. Να μην παίξει ο Τσάμπι Αλόνσο, ο Αλκάνταρα ή ο Ραμίρες για να παίξει ο Γκάμπι ή ο Τιάγκο. Οχι σε καμία περίπτωση. Κανείς παίκτης της Ατλέτικο δεν υπερτερεί σε ατομικό επίπεδο από κανέναν παίκτη στην αντίστοιχη θέση της Μπάγερν, της Ρεάλ ή της Τσέλσι.
Ολοι μαζί όμως; Οι 11 της Ατλέτικο κόντρα στους 11 της Μπάγερν, της Τσέλσι ή της Ρεάλ μπορεί και να υπερτερούν.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Μπαρτσελόνα την έπαθε για πέμπτη συνεχόμενη φορά φέτος με τον ίδιο τρόπο που την είχε πάθει και τις προηγούμενες τέσσερις. Δεν ξαφνιάστηκε, δεν είναι ότι δεν το ήξερε, δεν είναι ότι δεν είχε σχεδιάσει πώς θα το αντιμετωπίσει. Απλά δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει. Δεν μπόρεσε να βάλει ποτέ τον Μέσι στο ματς, δεν μπόρεσε να σταματήσει ποτέ τις αντεπιθέσεις της Ατλέτικο, δεν μπόρεσε να γλιτώσει από το ασφυκτικό πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή. Ηξερε πώς θα χάσει και έτσι έχασε, διότι για μία ακόμη φορά δεν βρήκε καμία λύση στα προβλήματά της. Δεν την άφησε η Ατλέτικο να βρει.

Το ταγκό που χορεύει ο Σιμεόνε, όσοι το έχουν δει, λένε ότι είναι πολύ απλό, αλλά γεμάτο πάθος. Το ταγκό που χορεύει η Ατλέτικο, χρειάζεται 11 και όχι δύο όπως συνήθως, αλλά πραγματικά σε καθηλώνει, σε εξουσιάζει, σε χορταίνει, σε απογειώνει κι' ας σου δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Δεν έχει φιγούρες, δεν έχει στολίδια, αλλά έχει τέτοιο ρυθμό και τέτοιο πάθος, που το λατρεύεις.

Vamos Atletico, Vamos Diego!
Πηγή: gazzetta.gr

Ούτε επίτηδες να το 'κανε...!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για το... χαρακίρι του Παναθηναϊκού που στα τελευταία τρία λεπτά υπέπεσε σε αστεία λάθη που δεν τα κάνει μια ομάδα ακόμη κι αν θέλει να χάσει για να τερματίσει 4η!
Και επιλογή αντιπάλου να 'θελε να 'κανει ο Παναθηναϊκός, τέτοιες «γκάφες» σαν αυτές που έκανε στο τελευταίο τρίλεπτο, δεν θα μπορούσε να τις σχεδιάσει το πιο άρρωστο μυαλό. Εχω χρόνια να δω τους «πράσινους» να χάνουν παιχνίδι με τέτοιο τρόπο στα τελευταία λεπτά, δηλαδή να πετούν την μπάλα στην εξέδρα και τον αντίπαλο, να διαγράφουν διαφορά 8 πόντων μέσα σ' ένα τρίλεπτο και μοιραία βεβαίως να το πληρώνουν, όπως πρέπει να γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Τα λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός από το 37' και μέχρι το φινάλε, με τα χαμένα λέι απ του Διαμαντίδη, τις λάθος πάσες στο κέντρο του γηπέδου, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, δεν δικαιολογούνται για παίκτες με αυτή την εμπειρία και σ' αυτό το επίπεδο.  Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε σκληρά, όπως του άξιζε δηλαδή, και το τρίποντο από τον Σπανούλη στη λήξη του αγώνα είναι αυτό που λέμε «θεία δίκη». Οταν είσαι καλύτερος για 37 λεπτά και «πουλάς» τη νίκη μ' αυτό τον τρόπο, τότε μοιραία δεν δικαιούσαι κάτι παραπάνω.
Για 37 λεπτά λοιπόν είδαμε τον Παναθηναϊκό του Πεδουλάκη και μάλιστα σε εξελιγμένη μορφή. Ο Αλβέρτης και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ κατάφεραν να συνδυάσουν και τους δύο στόχους. Να διατηρήσουν τον αντίπαλο στους 60-65 πόντους, να ανεβάσουν κατά ένα... volume τον ρυθμό στην επίθεση, να αυξήσουν το rotation και να πάνε σε φάσεις «ένας εναντίον ενός». Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο παιχνίδι που στο πρώτο 10λεπτο, ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε τους 11 από τους 12 παίκτες του, χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο ο ρυθμός.
Μέχρι την κατάρρευση στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός ήταν συνολικά καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό. Διέθετε μεγαλύτερη ισορροπία, ήξερε τι ζητούσε στην επίθεση και διέθετε δύο παίκτες που δεν είχαν ρόλο στην εποχή Πεδουλάκη, τον Μάικ Μπατίστ και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Εκαναν μακράν την καλύτερη εμφάνισή τους, με τον δεύτερο να αποδεικνύει πως είναι παίκτης του... πρώτου σουτ, παίκτης ψυχολογίας δηλαδή που θα επηρεαστεί από το πώς θα πατήσει στο παρκέ με την είσοδό του στο παιχνίδι. 
Ηταν μάλιστα εντυπωσιακό πως ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει το «φάρμακο» απέναντι στον Σπανούλη, χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια των Γκιστ και Λάσμε. Το 'κανε στον τελευταίο αγώνα του ΟΑΚΑ, το επανέλαβε πιο πειστικά την Πέμπτη. Υπήρχαν φάσεις στην επίθεση του Ολυμπιακού, που οι «πράσινοι» έκλεψαν την μπάλα διαβάζοντας τη σκέψη του αντιπάλου κι όχι την πορεία σώματος του. Κάποιες στιγμές η ρακέτα έμοιαζε ανοικτή, αλλά η άμυνα «διάβαζε» τη σκέψη του αντιπάλου να στείλει την μπάλα στην αντίθετη πλευρά και τρεις τουλάχιστον φορές οι «πράσινοι» άνοιξαν τον αιφνιδιασμό, τιμωρώντας τα «ερυθρόλευκα» λάθη.
Επίσης, είναι σαφές ότι ο Αλβέρτης προσπαθεί να πείσει τον Ράιτ να πάρει τα σουτ που δικαιούται. Ολες οι άμυνες - δικαίως - αφήνουν ελεύθερο του σουτ στον Αμερικανό που... τρομάζει στην σκέψη και μόνο να πάρει την προσπάθεια από τα τέσσερα - πέντε μέτρα. Ανεξάρτητα αν θα το βάλει ή όχι, το σίγουρο είναι πως ο Ράιτ θα πρέπει να απειλήσει για να κάνει δυσκολότερη τη ζωή των αντιπάλων του. Αλλιώς μαρκάρει η άμυνα, όταν ο πλέι μέικερ σουτάρει, έστω και χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό του, διαφορετικά και πιο άνετα θα κινηθεί, όταν το σουτ από τα τέσσερα μέτρα μοιάζει με... απαγορευμένη περιοχή.
Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός άξιζε περισσότερα πράγματα απ' αυτά που πήρε, δεδομένου ότι έκανε εξαιρετική εμφάνιση για 37 λεπτά, έχοντας για πρώτη φορά απόλυτη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Γκρέμισε ό,τι έχτισε με τα παιδαριώδη λάθη του και το πλήρωσε, έχοντας απέναντί του έναν αντίπαλο που διαθέτει ισχυρές προσωπικότητες και ψυχικά αποθέματα.
Υ.Γ.: Γι αυτό ο Σπανούλης είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος γκαρντ στην Ευρώπη. Οχι επειδή έβαλε το σουτ στο φινάλε, αλλά επειδή έχει τα «κότσια» να πάρει μια τέτοια προσπάθεια, όντας κακός στα 39 λεπτά του παιχνιδιού κι έχοντας στην πλάτη του τη μουρμούρα των οπαδών του Ολυμπιακού για τις κακές εμφανίσεις στα προηγούμενα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Το «δεν σας ακούω» προς τον κόσμο ήταν σαφέστατο - και απόλυτα δικαιολογημένο - παράπονο για όσα άκουσε...
Πηγή: gazzetta.gr

Τέσσερις, αλλά ο καθείς με τα όπλα του!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστές τις τέσσερις ομάδες που είναι έτοιμες να διεκδικήσουν τον τίτλο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και κάποιες μικρές αδυναμίες. Η ιδανική ομάδα φαίνεται να βγαίνει από αυτά τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ανώτερη ομάδα όλων θα ήταν αυτή που θα είχε όλα τα χαρακτηριστικά των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου. Ο καθείς με τα όπλα του. ¨Αλλος περισσότερα, άλλος λιγότερα, αλλά πάντα υπάρχει και ένα ποοστό ημέρας και τύχης στο ποδόσφαιρο.
 Ατλέτικο Μαδρίτης:    Σαν τον πυγμάχο του δρόμου που λυσσάει για τη χρυσή ζώνη
   Το πάθος με το οποίο αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο Μαδρίτης. Λύσσα θέλετε να το πείτε, πείτε το, το θέμα είναι ότι αυτή η ομάδα, όπως έδειξε στο πρώτο ημίωρο με την Μπαρτσελόνα, ξέρει να παλεύει με νύχια και με δόντια, να σφυροκοπάει αλύπητα τον αντίπαλο, κάτι που φάνηκε από το γκολ που πέτυχε και τα δοκάρια που είχε. Παίκτες πεινασμένοι για διακρίσεις. Αν κάποιος παρομοίαζε το ματς με  αγώνα πυγμαχίας, θα νόμιζε ότι η Ατλέτικο μοιάζει με τον αθλητή που έρχεται από κάτω και παλεύει για τη χρυσή ζώνη, απέναντι σε ένα φαβορί, χορτασμένο από διακρίσεις. Και όταν δεν έχεις το μάτι που γυαλίζει, ξέρετε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις… Νοκ-άουτ!
   Ο Σιμεόνε με το υπόλοιπο τιμ και την διοίκηση κατάφεραν να φτιάξουν μία εκπληκτική ομάδα, αν και το καλοκαίρι έχασαν τον Φαλκάο. Και από ό,τι φαίνεται ο δυναμισμός και ο ενθουσιασμός του Αργεντίνου έχουν περάσει στους παίκτες του, τους οποίους συχνά-πυκνά κολακεύει! Και εδώ, που τα λέμε, σε κάθε ματς είτε με γκολάρες, είτε με την σοβαρότητα που δείχνουν στο παιχνίδι τους, τον εκπλήσσουν ευχάριστα: «Τους αγαπώ»!
 Μπάγερν Μονάχου:  Πλουραλισμός αγωνιστικός και σε ρόστερ και καμπανάκι
   Ο πλουραλισμός στο παιχνίδι και στο ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου. Το να απαντάς με τρία γκολ, μετά την ψυχρολουσία στο σπίτι σου, δεν είναι μικρό πράγμα! Για να το καταφέρεις χρειάζεται η γερμανική ψυχρή λογική, επιμονή και ευστροφία από τον πάγκο, όπου φιγουράρει φέτος ο Γκουαρδιόλα, που την είδαμε από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του αγώνα. Ωστόσο στα προημιτελικά η φετινή κατώτερη των περιστάσεων Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να δείξει σε όλους ότι η Μπάγερν έχει ευάλωτα σημεία. Με δύο λόγια η περσινή κάτοχος του κυπέλλου του Τσάμπιονς Λιγκ «παίζεται»! Γιατί, η Μπάγερν τα βρήκε σκούρα και στα δύο παιχνίδια και αν δεν είχε ισοφαρίσει γρήγορα σε αυτή την προσαρμοστική άμυνα με δύο ζώνες, το άγχος θα βάραινε τα πόδια των παικτών της. Μην ξεχνάμε ότι και στο πρώτο παιχνίδι στάθηκε τυχερή, όταν δεν μέτρησε ένα γκολ της Μάντσεστερ, με ένα… τραβηγμένο σφύριγμα. Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο μία δυσκολία τελευταία στο σκοράρισμα, ενώ ήρθε ανάμεσα στα ματς με την αγγλική ομάδα και η ήττα από την Άουγκσμπουργκ. Αν μάλιστα, είχε διαχειριστεί καλύτερα (αλλαγές) το ματς στα τελευταία λεπτά ο Μόγιες, το σκορ δεν θα ήταν τόσο ευρύ.
     Παρόλα αυτά η Μπάγερν δείχνει εύκολα ή δύσκολα να έχεις λύσεις  (έπαιξε χωρίς Σβάινστάιγκερ, Μαρτίνες) και και αυτό μετράει στο ποδόσφαιρο. Επίσης, είναι η πιο δυνατή ομάδα στα άκρα με Ριμπερί και Ρόμπεν.
 Τσέλσι:    Special… ομαδικότητα και η τύχη μαζί του
       Στην Τσέλσι ο Μουρίνιο έχει καταφέρει να βγάλει ο Special One κομμάτι από τον παλιό καλό ευατό του. Το δυνατό του στοιχείο η ομαδικότητα και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, βγαίνει και στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίος ο τρόπος που πανηγυρίστηκε το γκολ της νίκης και πρόκρισης του Μπα με τον Μουρίνιο να τρέχει και να γίνεται… ένα με τους παίκτες του. Αυτό το… κουβάρι που ίσως να φάνηκε για πολλούς, δεν είναι ένα μπλεγμένο πράγμα σύμφωνα με τον πορτογάλο προπονητή, αλλά ένα συμπαγές πράγμα το οποίο φτάνει πολύ μακριά αν το… ξετυλίξεις! Και ο Μουρίνιο θέλει να το ξετυλίξει μέχρι τέλους!
       Ο Μουρίνιο θεωρείται ακόμη από τους τυχερούς προπονητές και, είναι λίγο-πολύ γνωστό στο ποδόσφαιρο ότι η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση ενός τίτλου.
    *  Προσέξτε λοιπόν: τραυματίζεται νωρίς ο Αζάρ, μπαίνει ο Σούρλε και σκοράρει!
  * Το γκολ έρχεται με περιπετειώδες τρόπο στο 87΄και η αντίπαλος δεν προλαβαίνει να κάνει πολλά.
* Και το καλύτερο: τραυματίζεται ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στον πρώτο αγώνα και δεν αγωνίζεται στο Λονδίνο. Ας παίξει και κανένα… Λόττο!
    Ο ίδιος πάντως, δηλώνει… άτυχος, όταν φτάνει στους ημιτελικούς.
 Ρεάλ Μαδρίτης: Τα άτια στη μέρα τους αφήνουν σκόνη πίσω τους, όμως θέλει ισορροπία και… πιο ένεργό Αντσελότι        
    Παραλίγο να χύσει την καρδάρα με το γάλα και να γελάει μαζί της για δεύτερη χρονιά η Ευρώπη! Δεν αποτελεί δικαιολογία η απουσία του Ρονάλντο, που όλοι καταλάβαμε ότι ήταν σαν θηρίο σε κλουβί στον δεύτερο αγώνα. Αν είχαν χιούμορ εκεί στη Μαδρίτη, θα έκαναν άγαλμα στον Μικιταριάν για τις ευκαιρίες που έχασε!
     Ο Κάρλο Αντσελότι πρέπει να βρει τρόπο να ισορροπήσει το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης, εντός και εκτός έδρας, όπως και τα σκαμπανεβάσματα των ποδοσφαιριστών του. Ο Πέπε που ήταν το πρόσωπο του αγώνα στη Μαδρίτη, έκανε γκέλες στη Γερμανία.
      Παρόλα αυτά η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δείξει ότι έχει απίστευτη ποιότητα και όταν οι παίκτες της βρεθούν στη μέρα τους, μπορούν να σε διαλύσουν. Ρωτήστε και την Ντόρτμουντ τι πέρασε στο πρώτο παιχνίδι…
      Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο Αντσελότι: θα χρειαστεί και ο ίδιος να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει τον τίτλο. Η πορεία του μέχρι τώρα, είχε αρκετές μεγάλες στιγμές, αλλά και σημαντικές ήττες, όπως το 2005 με την Μίλαν εναντίον της Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα ντέρμπι φέτος στην Ισπανία ήττήθηκε στα τρία από τα τέσσερα (μία ισοπαλία). Και για τον ίδιο λοιπόν η συνέχεια μοιάζει με… εξετάσεις. Και σε αυτές δεν μπορεί να βγάζει πάντα τα κάστανα από τη φωτιά ο Ρονάλντο, ακόμη κι αν είναι κάτοχος του χρυσού παπουτσιού. Πρέπει να βρει λύσεις στη σκακιέρα, γιατί όσο καλά πιόνια και να έχει, αν του κάνει ματ ο αντίπαλος, θα χάσει την παρτίδα…  
Πηγή: gazzetta.gr