Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Δανιηλίδης στο Metropolis:«Ζητάμε το νομότυπο και θα δικαιωθούμε»

Μέσα στις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η Επιτροπή του άρθρου 152 στην οποία έχει προσφύγει ο Δήμος Θέρμης για να ακυρώσει την απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε ότι αφορά τον διεθνή διαγωνισμό για την έκταση στην Θέρμη. Ο Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Συκεών και Νεαπόλεως είναι ένα από τα τρία μέλη της Επιτροπής και μίλησε στο αθλητικό Μετρόπολις. Ξεκαθάρισε πως η προσφυγή του Δήμου Θέρμης είναι απόλυτα δικαιολογημένη αφού παράτυπα και παράνομα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επέστρεψε τον φάκελο του διαγωνισμού. "Πιθανώς και την Παρασκευή να πάρουμε την πρόσκληση από τον πρόεδρο της Επιτροπής για την εκδίκαση της υπόθεσης. Η επιτροπή αποτελείτααι από τον εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης που στην συγκεκριμένη περίπτωση θα είμαι εγώ, τον εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τον προεδρεύων της επιτροπής που είναι ανώτατος δικαστικός". Ο Σίμος Δανιηλίδης τόνισε πως η απόφαση της Επιτροπής θα είναι δεσμευτική: "Η Επιτροπή αυτή με βάση το Σύνταγμα έχει το δικαίωμα να ελέγχει μεταξύ άλλων και την νομιμότητα των αποφάσεων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Ο Δήμος Θέρμης σωστά προσέφυγε στην επιτροπή αφού είναι εξόφθαλμα παράνομη και παράτυπη η απόφαση. Ο Δήμος Θέρμης πήρε μια απόφαση που δεν έχει κανένα τυπικό κώλυμα και βασίστηκε σε γνωματεύσεις επιστημόνων, συνταγματολόγων. Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκαναν το τραγικό λάθος -στην παρούσα φάση δε θέλω να μιλήσω για σκοπιμότητα- να απορρίψουν τον φάκελο, βασιζόμενες σε λάθος άρθρο. Καλώς προσέφυγε στην Επιτροπή"

Για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα: "Εμείς περιμένουμε την πρόσκληση από τον ανώτατο δικαστικό που προεδρεύει της Επιτροπής για την εκδίκαση της προσφυγής. Θα πάμε εκεί ενωμένοι. Μαζί με συνταγματολόγους τόσο εγώ όσο και ο δήμαρχος Θέρμης, ο Θόδωρος Παπαδόπουλος. Ελπίζουμε να πείσουμε και τα άλλα δυο μέλη της επιτροπής γιατί θα είναι ότι καλύτερο η απόφαση να είναι ομόφωνη. Θεωρούμε ότι αυτό θα γίνει..."

Για αυτούς που κατηγορούν τον Δήμο Θέρμης για φωτογραφική διάταξη: "Πρώτα απ' όλα πρέπει να δείτε τι όρους έχει θέσει ο Δήμος Θέρμης για κάθε ενδιαφερόμενο. Ο Δήμαρχος Θέρμης έχει βάλει όρους που είναι σημαντικοί. Υποχρεώνει τον επενδυτή να προσλάβει άνεργους δημότες της περιοχής. Οι οικονομικές εγγυήσεις είναι τεράστιες. Παράλληλα ο επενδυτής υποχρεούται να δημιουργήσει κολυμβητήριο Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Νομότυπα και νομιμότατα κινήθηκε. Το έργο αυτό θα είναι τεράστιας αξίας και χρησιμότητας. Τώρα αυτή η έκταση είναι βούρκος, είναι χωράφια. Θα αποκτήσει "ζωή" η περιοχή..."

Για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν: "Από τη στιγμή που η Επιτροπή του άρθρου 152 αποφασίσει πως η προκήρυξη του διαγωνισμού είναι σωστή θα μπούμε στην τελική ευθεία. Θα γίνει διεθνής διαγωνισμός στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν άπαντες. Δεν είναι φωτογραφική διάταξη για τον Σαββίδη... Εμείς στην Επιτροπή θα υποστηρίξουμε με πάθος τη νομιμότητα σε ότι αφορά τον διεθνή διαγωνισμό για να διορθώσουμε το λάθος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης"
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: