Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η μάχη των καλύτερων!

Αν και τους χωρίζουν 20 βαθμοί, αν και ο τίτλος έχει κριθεί προ πολλού, το Μπάγερν-Ντόρτμουντ κλέβει τα βλέμματα το Σάββατο για την 30η αγωνιστική της Bundesliga.

Η μάχη των καλύτερων
Πρόκειται αναμφίβολα για τις δύο καλύτερες ομάδες της Γερμανίας την τελευταία πενταετία. Μπάγερν και Ντόρτμουντ μονομαχούν για την 30η αγωνιστική δίχως να έχουν να… χωρίσουν κάτι, αφού η πρώτη έχει εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο και η δεύτερη δεν χάνει το απευθείας εισιτήριο για το Champions League, αλλά με μεγάλες υποσχέσεις για όμορφο θέαμα.

Οι Βαυαροί είδαν το αήττητο 53 αγώνων στην Bundesliga να σταματά την περασμένη αγωνιστική απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, αλλά μεσοβδόμαδα προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Champions League νικώντας με 3-1 τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Σακίρι, Τιάγκο, Μπαντστούμπερ, Κοντέντο και Στάρκε είναι εκτός πλάνων του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Γιούργκεν Κλοπ, που δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια της Μπορούσια κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης παρότι το 2-0 δεν έφτανε για να φτάσει στα ημιτελικά, δεν υπολογίζει στους Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Μπέντερ, Σμέλτσερ και Μπλαστσικόφσκι.

Η Σάλκε, τρίτη στη βαθμολογία, υποδέχεται την Άιντραχτ έχοντας απόσταση επτά βαθμών από την τέταρτη θέση, για την οποία δίνουν μεγάλη μάχη οι ισόβαθμες Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ που υποδέχονται Χέρτα και Στουτγκάρδη αντίστοιχα, ενώ έναν βαθμό πίσω τους είναι η Βόλφσμπουργκ αναμετράται με τη Νυρεμβέργη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μάχη της σωτηρίας παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις Ανόβερο-Αμβούργο και Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ.

Αναλυτικά η 30η αγωνιστική:

Παρασκευή 11/4 (21:30)
Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Σάββατο 12/4 (16:30)
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη
Ανόβερο-Αμβούργο
Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης
Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 13/4
Λεβερκούζεν-Χέρτα (16:30)
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (31η)

Μεγάλη Πέμπτη 17/4 (21:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ανόβερο

Μεγάλο Σάββατο 19/4 (16:30)
Ντόρτμουντ-Μάιντς
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Μπάγερν Μονάχου
Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή του Πάσχα 20/4
Νυρεμβέργη-Λεβερκούζεν (16:30)
Στουτγκάρδη-Σάλκε (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: