Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του»

300414_klhrosh_ton_diaithton_22hs_agonistikhs_argyrioy_germanakos_psyxom_28-02-2006
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ, Μάκης Γερμανάκος. Μίλησε για την διαιτησία στην Ελλάδα και τόνισε πως οι διαιτητές δεν πρέπει να έχουν πίεση, αλλά όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν θα πρέπει να πηγαίνουν σπίτι τους.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μάκης Γερμανάκος:
Για την πρόβλεψη του για διαιτητή του ημιτελικού:
“Δεν θα κάνω προβλέψεις διότι είναι απρόβλεπτα. Θα δούμε τα παιχνίδια της Κυριακής και μετά θα δούμε ποιος θα επιλεχθεί. Δεν θα κάνω κρίσεις, όποιος και να οριστεί ελπίζω να πάει νηφάλιος, να βγάλει το παιχνίδι καλά και να μην υπάρχουν παρατράγουδα. Δεν θέλω να φορτώσω άγχος και ας βοηθήσουμε οι απ’ έξω όσο μπορούμε. Έχουν αρκετό άγχος και διαμαρτυρίες. Ας τους αφήσουμε να παίξουν και όποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει να πηγαίνει κατευθείαν σπίτι του. Το να μείνει τρεις εβδομάδες έξω τι αλλάζει; Δεν τους φορτώνουμε, τους αφήνουμε όσο μπορούνε και αν ανταποκριθούν καλώς, αλλιώς σπίτι τους”.
Για την συμπεριφορά των παικτών:
“Έχω την άποψη από την όποια πείρα έχω πως στα περισσότερα παιχνίδια που είπαμε τι θα κάνει και τι θα γίνει βγήκαν αναίμακτα. Βλέπουμε τελευταία οι παίκτες να έχουν ξεφύγει από την καλή εικόνα και να δημιουργούνται προβλήματα. Αυτό είναι ένα θέμα σοβαρό. Λάθη γίνονται και έξω, αλλά δεν βλέπουμε τέτοιες συμπεριφορές. Εδώ είχαμε λάθη και παλαιότερα, δεν βλέπουμε τέτοιες συμπεριφορές. Ο διαιτητής που δεν εφαρμόζει αυτό το πράγμα, κάνει κακό στον εαυτό του και στο ποδόσφαιρο. Μετά το παιχνίδι ξεφεύγει. Δεν μπορώ να πάρω το μέρος του ποδοσφαιριστή. Σίγουρα όποιος διαιτητής δεν κάνει θα πάει στο σπίτι του. Όποιος δεν βλέπει με το ίδιο μάτι και από τις δύο πλευρές πρέπει να πάει στο σπίτι του. Λέω τι πρέπει να γίνεται, αλλά δεν θα μπω ποτέ στον πειρασμό να δικαιολογήσω τον παίκτη που κάνει μια ανάρμοστη συμπεριφορά”.
Για το πώς ένιωσε όταν διαιτήτευσε παιχνίδι του UEFA στο οποίο έπαιζε ο Μαραντόνα:
“Υπάρχει οπωσδήποτε ένα άγχος πριν από κάποιο παιχνίδι δύσκολο. Όταν είσαι άνθρωπος που έχεις υποχρεώσεις ξεχνάς τα ονόματα και βγάζεις το παιχνίδι όσο το δυνατό καλύτερα. Οι παράγοντες όλοι  διαιτησίας και ποδοσφαίρου πρέπει να συμφωνήσουν και να βοηθήσουν τους διαιτητές ώστε να είναι όσο το δυνατό καλύτεροι”.
Για την πρόταση να έρθουν ξένοι εκπαιδευτές και παρατηρητές:
“Υπάρχει μια συμφωνία και ένα πρωτόκολλο με την UEFA για το τι θα τηρηθεί. Αυτό για να αλλάξει θέλει την έγκριση της UEFA, δεν γίνεται ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του. Έχουν οι διαιτητές να πληρωθούν τόσο καιρό ποιος θα πληρώσει τα λεφτά αυτά των ξένων; Που θα βρεθούνε; Μου έρχονται οι δεκαετίες μέχρι το 1970 που ο καθενας έφερνε τον διαιτητή από την χώρα που ήθελε. Έπαιρναν το μεροκάματο τους και έφευγαν. Ποιος θα τους κρίνει τους ξένους”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: