Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Μπαρτζώκας: «Δείτε τι έχει καταφέρει ο Σπανούλης»

Ασπίδα στον Βασίλη Σπανούλη για την κριτική που έχει δεχτεί στα ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό ύψωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Μπαρτζώκας: «Δείτε τι έχει καταφέρει ο Σπανούλης»
Ικανοποιημένος από τη διάθεση και το χαρακτήρα της ομάδας του εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, ενώ στάθηκε στην παρουσία του Βασίλη Σπανούλη.

«Έγινε ένα παιχνίδι όπως περίμεναν όλοι, χωρίς μεγάλο σκορ, με πολλή τακτική, με επίδειξη χαρακτήρα από τους παίκτες των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός, ίσως έκανε παραπάνω πράγματα από ό,τι περιμέναμε και μιλάω για την εμφάνιση του Μαυροκεφαλίδη και τα δύο σουτ του Ράιτ. Εμείς λόγω των ηττών μας στο ΟΑΚΑ είχαμε μία πίεση για να κερδίσουμε, κάτι που αποτυπώθηκε στις βολές. Παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι πρόσφερε συγκινήσεις, με διακυμάνσεις στο σκορ και με νικητές εμάς. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, που μας δίνει την τρίτη θέση. Θέλαμε κάτι καλύτερο, δεν τα καταφέραμε, αλλά είχαμε τραυματισμούς και μείωση του rotation. Σήμερα το rotation μειώθηκε ξανά με τα γρήγορα φάουλ του Ντάνστον και δεν μπορέσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε πολύ στο ‘4’, πήγαμε μόνο με τον Πέτγουεϊ, ενώ ο Στράτος πήρε αρκετά λεπτά και ήταν φυσικό να ήταν ανέτοιμος», ανέφερε.

Για την παρουσία των Ελλήνων, είπε: «Θέλω να κάνω ειδική μνεία στον Μάντζαρη, γιατί έκανε τα πάντα στο παρκέ. Ο Σπανούλης κέρδισε το ματς στο τέλος με την προσωπικότητά του, ο Σλούκας έβαλε μεγάλα σουτ, ο Παπαπέτρου έπαιξε πολλή ώρα… Είναι πολύ σημαντικό οι Έλληνες παίκτες μας να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ερωτηθείς αν το τρίποντο του Σπανούλη θα του αλλάξει την ψυχολογία απέναντι στον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Δεν μπορούν οι πάντες να κρίνονται με ένα κακό παιχνίδι. Η διαδρομή του καθενός είναι μακρά. Ο Σπανούλης είναι τρεις φορές MVP σε Final 4 Ευρωλίγκας. Εγώ δεν του έχω κάνει ούτε μια κουβέντα ιδιαίτερη πριν από ματς με τον Παναθηναϊκό. Πολλές φορές έχει μεγαλύτερη πίεση, αλλά β ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ δεν είναι ποτέ φιλόξενη γι’ αυτόν. Αν κάποιος έχει καταφέρει πολλά πράγματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι ο Σπανούλης».

Αναφορικά με τη μη εκμετάλλευση των χαμένων ριμπάουντ, είπε: «Σημασία έχει ότι κερδίσαμε. Γιατί δεν σκοράραμε σε όλες τις φάσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ είναι κάτι που πρέπει να αναλύσουμε. Νομίζω πως πρέπει να μας απασχολήσουν περισσότερο οι χαμένες βολές. Τα επιθετικά ριμπάουντ οφείλονται σε κάποιο βαθμό στο ότι οι ψηλοί του Παναθηναϊκού συχνά μαρκάρουν γκαρντ. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά, είναι έμπειρη ομάδα και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Σχετικά με την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, ανέφερε: «Ευχαριστώ τον κόσμο για την εκπληκτική συμπαράσταση σε όλη αυτή τη φάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: