Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

“Δικέφαλε τρελαίνομαι…”

παοκ
Ο Καμερουνέζος πρώην διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ Αρμάντο Φουτσίνι μίλησε στον ARENA FM 89,4, για τις αναμνήσεις του από τα δυο κύπελλα του 2001 και του 2003, την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, την… ηλικία του, τις σκέψεις για διμηουργία ακαδημίας του ΠΑΟΚ στο Καμερούν, το Fun Club ΠΑΟΚ Καμερούν, τις διαφορές Αναστασιάδη – Μπάγεβιτς και τα συνθήματα της Τούμπας που θυμάται.

Για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ, αλλά αυτό που φοβάμαι είναι να μην γίνουν επεισόδια. Ακόμα και αν δεν πάει κάτι καλά, θέλει μεγάλη προσοχή. Αλλά θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ, δεν ανησυχώ. Εύχομαι στον φίλο μου τον Γιώργο τον Γεωργιάδη να φέρει το κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό».
Για το πώς πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ: «Θέλει μεγάλη προσοχή στα πρώτα 15 λεπτά, δεν πρέπει να δεχτεί γκολ ο ΠΑΟΚ. Είναι κομβικό σημείο του παιχνιδιού και πρέπει ο ΠΑΟΚ να δει που θέλει να πάει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, πρέπει να παίξει ο ΠΑΟΚ όπως στο παιχνίδι πρωταθλήματος.Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός στο πρώτο 20λεπτο θα μπει για να βάλει γκολ και να καθαρίσει την πρόκριση. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή η αρχή του αγώνα».
Για τα δυο κύπελλα που πανηγύρισε με τον ΠΑΟΚ: «Τον  τελικό με τον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια δεν περίμενε κανείς να τον κερδίσουμε τόσο έυκολα. Τον κάναμε να φαίνεται εύκολο. Με τον Άρη ήταν πολύ πιο δύσκολο το παιχνίδι στην πράξη. Αυτό που ζήσαμε όταν επιστρέψαμε με την υποδοχή από τον κόσμο ήταν φανταστικό. Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου.
Όλοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει εύκολα, ήταν όλοι σίγουροι και αυτό μας πείσμωσε περισσότερο. Μπήκαμε μέσα δυνατά και κάναμε αυτό που έπρεπε στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας».
Για την ηλικία του: «Έχω ακούσει πολλά και εγώ. Αν ήρθα 35 χρονών στον ΠΑΟΚ, όπως λένε και έτρεχα όπως έτρεχα και ήμουν βασικός και στην εθνική ομάδα Καμερούν, τότε μπράβο μου. Αλλά προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Γεννήθηκα το 1976. Ο Επαλέ είναι μεγαλύτερος από μένα. Ήμασταν στο ίδιο σχολείο με τον Σαμουέλ Ετό, είναι δυο χρόνια μικρότερος από μένα. Έκανα πολύ καλή ζωή και ακόμα βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν πίνω, δεν καπνίζω και γενικότερα κάνω καλή ζωή».
Για τις σκέψεις για ακαδημία του ΠΑΟΚ στο Καμερούν: «Μίλησα με τον Ζαγοράκη και με τον Πουρλιοτόπουλο για μια σκέψη μου να κάνουμε μια ακαδημία του ΠΑΟΚ στο Καμερούν. Στο Καμερούν και γενικότερα στην Αφρική έχει πάρα πολλά ταλέντα και θα είναι πολύ καλό για τον ΠΑΟΚ να έχει μια ακαδημία εκεί. Δεν απαιτούνται πολλά λεφτά για την συντήρηση της ακαδημίας, χρειάζεται απλά έναν άνθρωπο εκεί για να επιβλέπει, ακαδημίες στην Αφρική έχουν όλα τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Τα καλύτερα απ’ αυτά τα παιδιά στην ακαδημία του Καμερούν, θα έρχονται 15 χρονών στη Θεσσαλονίκη και θα εντάσσονται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ εδώ. Έτσι, θα βρίσκουμε ταλέντα και δεν θα δαπανούνται μεγάλα ποσά σε αμφιβόλου ποιότητας μεταγραφές. Ο Πουρλιοτόπουλος το σκέφτεται, το έχουμε συζητήσει, αλλά δεν είναι αυτός που παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Χρειάζεται έγκριση από την διοίκηση».
Για το Fun Club ΠΑΟΚ Καμερούν: “Από την εποχή του Λιβεριανού Τζο Νάγκμπε έγιναν αρκετοί Αφρικανοί φίλοι του ΠΑΟΚ. Στα έξι χρόνια που έπαιξα στον ΠΑΟΚ έγιναν ακόμα περισσότεροι και υπάρχει πλέον Fun Club ΠΑΟΚ στο Καμερούν”.
Οι διαφορές Αναστασιάδη-Μπάγιεβιτς: «Ο Άγγελος θέλει να δουλεύει με με μικρό μπάτζετ, να βγάζει παίκτες, αυτός καθιέρωσε τον Σαλπιγγίδη, τον Χριστοδουλόπουλο, τον Καρυπίδη, τον Φερναντέζ και άλλους. Όταν ανέλαβε, μας είπε ότι πρέπει να μειώσουμε τα συμβόλαια και το δεχτήκαμε ευχαρίστως γιατί μας είχε κάνει μια οικογένεια. Θέλει να φτιάχνει την ομάδα μόνος του. Ο Μπάγιεβιτς είναι άλλο στιλ. Θέλει έτοιμους παίκτες, καλά ονόματα, θέλει δηλαδή έτοιμη ομάδα και μεγάλο μπάτζετ».
Για τα συνθήματα που θυμάται: «Θυμάμαι καλά τρία συνθήματα. Το “ΠΑΟΚάρα σ’αγαπώ, και παντού σ’ακουλουθώ, φέρε μας το κύπελλο, στον Πύργο τον Λευκό”. Θυμάμαι και το “δικέφαλε τρελαίνομαι, ΠΑΟΚ ολέ ολέ, δικέφαλε τρελαίνομαι”. Και ένα τρίτο το “χιλιόμετρα κάναμε πάλι για την καψούρα μας την πιο μεγάλη».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: