Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Πολύ δυνατή τακτικά η Ελλάδα»

O αστέρας της Κολομβίας,Τζάκσον Μαρτίνεζ μίλησε στη FIFA χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως τη μία από τις πιο δυνατές ομάδες τακτικά της διοργάνωσης

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ας μείνουμε στο θέμα του Φαλκάο. Ο ίδιος δεν σταματάει να ελπίζει για να βρεθεί στο Μουντιάλ. Έχετε μιλήσει μαζί από τον τραυματισμό του;

Έχω μιλήσει μαζί του αρκετές φορές. Ο τραυματισμός του, ήταν ένας σοκ για όλους, αλλά με κάθε ευκαιρία μιλάω μαζί του για να μάθω για την εξέλιξη της αποθεραπείας του. Τα πηγαίνει καλά μέχρι στιγμής. Είναι πολύ δυνατός και αποφασισμένος να γυρίσει. Για να είμαι ειλικρινής έχω εντυπωσιαστεί με την αποθεραπεία του. Πάντα ήταν αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει και δούλευε σκληρά.

Πιστεύεις θα είναι έτοιμος να παίξει στο Μουντιάλ;

Ναι το πιστεύω. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να δείξεις την πίστη σου για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και την πίστη σου στο Θεό. Όλοι οι Κολομβιανοί ευχόμαστε να είναι έτοιμος να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά πρώτα θα πρέπει να ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημά υγείας του. Αυτό είναι το σημαντικότερο.

Από το γεγονός ότι η Κολομβία έχει να αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο από τη Γαλλία το 1998, ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας ;

Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο μας δίνει την ευκαιρία να προσπαθήσουμε να φτάσουμε τη χώρα στην κορυφή. Μετά από έναν εξαιρετικό προκριματικό γύρο που κάναμε, και μετά από τα πολλά χρόνια απουσίας μας, δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε τον τελικό. Πρέπει να πάρουμε όλη τη διοργάνωση βήμα – βήμα. Αν το κάνουμε αυτό, σίγουρα θα πάρουμε και τα αποτελέσματα που θέλουμε. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο το να νικήσει στην πρεμιέρα είναι το σημαντικότερο.

Έχοντας κληρωθεί με Ελλάδα, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία, είναι δύσκολο να βγάλουμε τα φαβορί για τους «16»;

Νομίζω πως είναι από τους πιο ισορροπημένους ομίλους της διοργάνωσης. Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει μεγάλη εμπειρία με τους ποδοσφαιριστές της, η Ιαπωνία πάντα παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και η Ελλάδα τακτικά είναι πολύ δυνατή. Όλες οι ομάδες έχουν ελπίδες για πρόκριση, αλλά δεν πρέπει να σκεφτούμε αποκλειστικά την πρόκριση. Όταν είσαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι πως δεν ξέρεις πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις.

Αρκετοί λένε πως η τωρινή Κολομβία είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Συμφωνείς; Και αν ναι σας γεμίζει πίεση αυτό;

Δεν μπορούμε να κάνουμε τους ανθρώπους να σταματήσουν να μιλούν για εμάς ή να κόψουμε τα θετικά τους σχόλια. Η Εθνική ομάδα, με αυτή τη νέα γενιά ποδοσφαιριστών, μπορεί να γράψει ιστορία. Όλοι μας παίζουμε στην Ευρώπη και νομίζω πως υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία ποδοσφαιριστών από ότι υπήρχε το 1994, όταν και πάλι υπήρχε τεράστια πίεση. Δεν πρέπει να μας επηρεάζει αυτό όμως. Φυσικά και θέλουμε να κάνουμε ένα τέλειο τουρνουά, αλλά δεν πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας περισσότερο.

Για τους προσωπικούς σου στόχους, πόσο σημαντικό θα είναι ότι θα βρεθείς στο Μουντιάλ;

Θα είναι ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα μου. Όλοι αυτό λένε και φυσικά το να παίξεις σε ένα τέτοιο τουρνουά, είναι παιδικό όνειρο. Βλέποντας τέτοια παιχνίδια από τη τηλεόραση είναι σπουδαίο που θα είμαι εκεί.

Ποια ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου;

Οι Ισπανία και Γερμανία είναι τα πρώτα φαβορί, γιατί πάντα παρουσιάζουν σκληρή εικόνα, ενώ δεν πρέπει να αποκλείουμε την Ιταλία. Η Πορτογαλία είναι δυνατή επίσης και το ότι χρειάστηκε τα πλέι-οφ δεν σημαίνει κάτι.

Αναφορικά με τη Βραζιλία;

Ωχ! Ξέχασα τη Βραζιλία! Όσο υπάρχουν τέτοιοι ποδοσφαιριστές σίγουρα είναι φαβορί. Είναι το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: