Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Κόπα Λιμπερταδόρες: Αποκλεισμός για Νιούελς Ολντ Μπόις!

Χειροκροτήθηκαν από τους φίλους της ομάδας, αλλά οι Νιούελς Ολντ Μπόις γνώρισαν εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Ατλέτικο Νασιονάλ, που πέρασε σε βάρος των Αργεντινών στην επόμενη φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Στο 5ο λεπτό αποβλήθηκαν οι Βίκτορ Λόπεζ και Έντουιν Καρντόνα, οπότε αμφότεροι οι σύλλογοι έμειναν με δέκα παίκτες, αλλά στο 8ο οι Κολομβιανοί μπήκαν μπροστά με γκολ του Σαντιάγκο Τρέγεζ και στο 15ο Σέρμαν Κάρντενας διαμόρφωσε το 2-0, ενώ στο 17ο ο Μίλτον Κάσκο μείωσε σε 2-1, αλλά στο 34ο αποχώρησε τραυματισμένος ο Μάξι Ροντρίγκεζ και στο 55ο ο Ορλάντο Μπερίο «έθαψε» τους γηπεδούχους σημειώνοντας το 3-1. Στον άλλο παιχνίδι του έκτου ομίλου, η Γκρέμιο, που είχε προκριθεί ήδη στους «16» του Λιμπερταδόρες, χρειάστηκε πέναλτι του Ερνάν Μπάρκος στο 13ο λεπτό, ώστε να ξεπεράσει μέτρια εμφάνιση και να καταβάλει με 1-0 την αδιάφορη Νασιονάλ Μοντεβιδέο.
Στο τέταρτο όμιλο, η Κλουμπ Νασιονάλ αγνόησε δύο γκολ του 33χρονου Βίλτερ Μεντίνα (31’ και 81’ με πεν.) στο 3-2 επί της Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε, με το οποίο προκρίθηκε στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, αφού ο Χουλιάν Μπενίτεζ ισοφάρισε σε 1-1 στο 38ο με «κεραυνό», ο Φρέντι Μπαρέιρο σημείωσε το 2-1 στο 48ο και ο Σίλβιο Τοράλες πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο 84ο. Στο άλλο ματς του τέταρτου γκρουπ, η Ατλέτικο Μινέιρο κέρδισε με 1-0 τη Σαμόρα χάρη σε γκολ του Ζο στο 9ο, ενώ στο 73ο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη εξαιτίας αντιαθλητικού μαρκαρίσματος ο Χόναταν Εσπάνια των Βενεζουελανών.
Από το όγδοο γκρουπ, οι Άρσεναλ Σαραντί και Σάντος Λαγκούνα είχαν εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή τους, ενώ απόψε οι Αργεντίνοι βελτίωσαν την κατάταξή τους με εντός έδρας 3-0 χάρη στον Εμίλιο Ζελάγια στο 21ο λεπτό, τον Μαριάνο Ετσεβερία στο 54ο και στο 74ο ο Μαρκ Κρόσας διαμόρφωσε το 3-0 με αυτογκόλ. Τέλος, στο αδιάφορο παιχνίδι της ημέρας οι Πενιαρόλ και Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι έμειναν στο 1-1, καθώς ο Μπαλτασάρ Σίλβα άνοιξε το σκορ για τους Ουρουγουανούς στο 8ο λεπτό και ο Έντουιν Αγκουιλάρ ισοφάρισε για τους Βενεζουελανούς στο 65ο.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΒΕΛΕΖ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 15, ΔΕ ΣΤΡΟΝΓΚΕΣΤ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 10, Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 9, Ουνιβερσιτάριο (Περού) 1.
Δεύτερος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΟΥΝΙΟΝ ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ (ΧΙΛΗ) 9, ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΖΟ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 8, Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 8, Μποταφόγκο (Βραζιλία) 7.
Τρίτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) 10, ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 8, Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 7, Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 7.
Τέταρτος Όμιλος
Ατλέτικο Μινέιρο-Σαμόρα 1-0
Κλουμπ Νασιονάλ-Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε 3-2
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 12, ΚΛΟΥΜΠ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) 8, Σαμόρα (Βενεζουέλα) 7, Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 5.
Πέμπτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΝΤΕΦΕΝΣΟΡ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 11, ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 10, Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 10, Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3.
Έκτος Όμιλος
Γκρέμιο-Νασιονάλ Μοντεβιδέο 1-0
Νιούελς Ολντ Μπόις-Ατλέτικο Νασιονάλ 1-3
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΓΚΡΕΜΙΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 14, ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) 10, Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 8, Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1.
Έβδομος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΜΠΟΛΙΒΑΡ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 11, ΛΕΟΝ (ΜΕΞΙΚΟ) 10, Φλαμένγκο (Βραζιλία) 7, Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6.
Όγδοος Όμιλος
Άρσεναλ Σαραντί-Σάντος Λαγκούνα 3-0
Πενιαρόλ-Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι 1-1
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 13, ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 12, Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 5, Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 3.
Σημείωση: Στους «16» προκρίθηκαν οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο και με βάση τις βαθμολογίες τους καθορίστηκαν τα εξής ζευγάρια για τον επόμενο γύρο:
Φάση των «16»
1-Λανούς (Αργεντινή)-Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό)
2-Λεόν (Μεξικό)-Μπολιβάρ (Βολιβία)
3-Κρουζέιρο (Βραζιλία)-Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη)
4-Σαν Λορένζο (Αργεντινή)-Γκρέμιο (Βραζιλία)
5-Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία)
6-Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία)-Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη)
7-Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή)-Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή)
8-Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή)
Προημιτελικοί
9-Νικητές 1-2
10-Νικητές 3-4
11-Νικητές 5-6
12-Νικητές 7-8
Ημιτελικοί (αν προκριθούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα δημιουργούν αυτόματα ζευγάρι)
13-Νικητές 9-10
14-Νικητές 11-12
Τελικοί
15-Νικητές 13-14

Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: